Találatok a következő kifejezésre: Mik a diabétesz (13 db)

Mire számíthatok a diabétesz szakrendelésen?

A terheléses cukrom 7,1 lett. Azt mondta a doki, hogy ez már határérték, ezért elküldött a szakrendelésre.

Legjobb válasz: szia, nekem 7,8 volt, iétázni kellett 150grammos szénhidrátdiéta volt elõírva, gondolom ebben fognak segíteni neked

szia, nekem 7, 8 volt, iétázni kellett 150grammos szénhidrátdiéta volt elõírva, gondolom ebben fognak segíteni neked
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Egyébként debreceni vagyok. Kicsit megnyugtattatok!!
Sziasztok! Én már 5 éve cukros vagyok és 16 hetes kismama.Én 180 g CH-ra vagyok beállítva.Az éhgyomri 4.1 az gyönyörû szép cukor.Igen a 7.1 az icipicit magasabb de sztem nem kell majd diétáznod!Reggel sztem ehetsz majd ha mész a rendelésre.Én nekem minden szerdán kell mennem.Hova valósi vagy??? Ne aggódj ez nem jelent semmit ez a cukor, nekem volt ennél magasabb is.!!! 16 hetes kismami
Nekem 8.4 lett a cukorterhelésem, az éhgyomri az jó volt, 4.6.Nekem is minden héten kell mennem, az elsõ alkalommal tesztreggelit csináltak, ami áll egy éhgyomri vérvételbõl, ezután egy szendvicset lehet enni és vizet inni, aztán másfél óra múlva újabb vérvétel.Megbeszéli a dietetikus veled a diétádat, ha kell diétázni persze és rendszeresen kell járni rendelésre, hetente, ahol ellenõrzik a vércukorszintedet.Ha diétáznod kell, fontos, hogy betartsd, mert a baba egészsége függ tõle.Meg lehet szokni a diétát, én már egész jól boldogulok, csak az elsõ pár nap volt nehéz.
Én már 8 éve vagyok diabos, ez az érték tényleg csak nagyon picit magasabb a normálisnál, de az éhgyomri értéked az nagyon jó! Szerintem majd a diabetológián is mérnek neked cukorszintet. Valószínûleg csak enyhe diétára fognak majd, vagy még arra sem. Nekem sokszor 8 fölé megy, de inzulinnal karban tudom tartani. 32 hetes kismami.

TErhességi diabetesz, ha inzulinkezelést kell elkezdeni, kórházba befektetnek? Mi a gyakorlat? Mire kell figyelni?

Sziasztok!

Legjobb válasz: szia, én terhességi cukros vagyok, inzulinos. Nekem nem kellett befeküdni, de én nem is állami intézménybe járok, hanem a Mens Mentisbe (www.mensmentis.hu). Ez fizetõs, de napi szinten foglalkoznak velem. Nálam az történt, hogy vezettem a diétás naplót: mikor mit ettem, mennyi volt elõtte-utána a cukrom. Elõször a diétán próbáltunk meg alakítani, amikor látszott hogy nem mûködik: reggelire csak 20 gramm szénhidrátot ettem, utána egy darabig megint jó volt. Ja és nagyon fontos volt nálam, hogy csak és kizárólag a 100% teljes kiõrlésû kenyerek váltak be, amikben van sima liszt, vagy szénhidrátcsökkentett liszt, azok nekem is szépen vitték fel a cukromat. Aztán amikor ott tartottunk hogy teljesen betartott diéta mellett is elkezdtem magasakat mérni, akkor kaptam inzulint. Bementem az intézménybe az orvosomhoz, megmutatta hogyan kell használni és hogy mikor mennyit kell adnom. Innentõl kezdve pontosan be van szabályozva az is hogy mikor kell ennem, pl. reggel 6:30-kor adom az elsõ inzulint, 7:00-kor kell ennem, rá egy órára cukrot mérnem. Nekem ebéd elõtt és vacsora elõtt kell még inzulint adnom, máskor nem, de tudok olyanról akinek éjszakára kell - ez attól függ hogy ki mikor mér rossz cukrokat. Ja és érdemes azt is tudni hogy az inzulinszükséglet a terhesség elõrehaladtával nõ, így teljesen normális hogy a cukorbetegség romlik, és egyre kevésbé elég a diéta illetve egyre több inzulin kell.

szia, én terhességi cukros vagyok, inzulinos. Nekem nem kellett befeküdni, de én nem is állami intézménybe járok, hanem a Mens Mentisbe (www.mensmentis.hu). Ez fizetõs, de napi szinten foglalkoznak velem. Nálam az történt, hogy vezettem a diétás naplót: mikor mit ettem, mennyi volt elõtte-utána a cukrom. Elõször a diétán próbáltunk meg alakítani, amikor látszott hogy nem mûködik: reggelire csak 20 gramm szénhidrátot ettem, utána egy darabig megint jó volt. Ja és nagyon fontos volt nálam, hogy csak és kizárólag a 100% teljes kiõrlésû kenyerek váltak be, amikben van sima liszt, vagy szénhidrátcsökkentett liszt, azok nekem is szépen vitték fel a cukromat. Aztán amikor ott tartottunk hogy teljesen betartott diéta mellett is elkezdtem magasakat mérni, akkor kaptam inzulint. Bementem az intézménybe az orvosomhoz, megmutatta hogyan kell használni és hogy mikor mennyit kell adnom. Innentõl kezdve pontosan be van szabályozva az is hogy mikor kell ennem, pl. reggel 6:30-kor adom az elsõ inzulint, 7:00-kor kell ennem, rá egy órára cukrot mérnem. Nekem ebéd elõtt és vacsora elõtt kell még inzulint adnom, máskor nem, de tudok olyanról akinek éjszakára kell - ez attól függ hogy ki mikor mér rossz cukrokat. Ja és érdemes azt is tudni hogy az inzulinszükséglet a terhesség elõrehaladtával nõ, így teljesen normális hogy a cukorbetegség romlik, és egyre kevésbé elég a diéta illetve egyre több inzulin kell.
1-es vagyok. Pedig én a Bakonyi barna kenyeret ettem (most, hogy nem vagyok terhes kicsit többet bûnözök és másfajtát is veszek). Nekem azzal jó volt a cukrom. Reggelire 1 szeletet, vacsorára másfél szeletet ettem. Mellé csak olyat, amiben nincs szénhidrát, vagy csak minimális pl. paprika, retek stb. A többi étkezésnél soha nem eszek kenyeret. És persze nekem ehhez is elég sok inzulin kell. Nem lehet, hogy reggelire sokat eszel? Pl. én nem bírom megenni az általában elõírt 30 gr-ot, mert akkor 10 fölé megy a reggeli utáni, ha meg sokkal több inzulint adok, akkor 10 körül már hipóznék. Jó, ha 20 gr ch-t eszek reggel.
2-es vagyok, nekem sem vált be a bakonyi barna, egyedül a ceres teljes kiõrlésû tönköly. A bakonyi barnának a fele sima liszt... vagy a másik hogy ha magam sütöm a kenyeret, az is jó szokott lenni. Próbáld meg a ceres tönkölyt, hátha az neked is jó lesz. Nekem reggelire 40 grammot, vacsorára 80 grammot kell belõle ennem, ez összesen 3 szelet.
Én nem terhességi cukros vagyok. Nem kellett kórházba mennem a beállításhoz, de elég sokáig tartott (hónapokig). Gondolom a terhességi cukrosokat azért szokták befektetni, mert minél gyorsabban be kell õket állítani. Amúgy a kórházban, legalábbis ahol én szültem a diabéteszes menü nem igazán volt megfelelõ. Ha én azt ettem volna az egekben lett volna a cukrom. Nekem a terhesség végén kellett befeküdnöm 2 hétre. Amúgy az értékeid közül a reggeli utáni a magas, de ez nem meglepõ, akkor tolerálja a legrosszabbul a szervezet a szénhidrátot. Nekem is akkor a legmagasabb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindkettõtöknek a hasznos információkat. Ma este is jó volt a cukrom, de már nem merek kenyeret enni, már kipróbáltam a glyx-et, norbi updatet, tk. tescósat, bakonyi barnát (amit leírtam 8, 4-et ez csinálta), talán még a tescó-s jó volt, de akkor még érezhetõen ahogy írjátok is, alacsonyabbak voltak az értékek. Nagyon jó lenne megtalálni a megfelelõ kenyeret, most este még egy újat kipróbálok. Az sem állapot, hogy a reggeli után ha semmi kenyeret nem eszek akkor jó csak az érték. VAcsira most joghurtos lencsét ettem 15 dekát, de már kopog a szemem, lehet még húst kellett volna hozzá... Próbálkozom, . Köszi még 1x.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Tegnapelõtt este kipróbáltam egy helyi pékség graham kenyerét, mivel más már nem volt nyitva..és 6, 5 lett :-) egy óra múlva. Szóval a kenyér volt a bûnös. Aztán este megint felment, de akkor krinolint ettem ugyanezzel a kenyérrel. Ma megint kipróbálom azt, hogy már nem csak a ch-kat számolom, hanem nézem (mivel két napja bevált) hogy legalább az elfogyasztott kajában bevitt ch lassú lebomlású, azaz alacsony glikémiás indexû legyen, másrészt a tegnapi jó nagy krinolinból okulva az elfogyasztott kalóriát sem engedem magasabbra mint az az elõírt étkezés ch mennyiségének megfelel. Ha még ezen felül is ugrál, akkor tényleg inzulin kell vagy még sok tapasztalat a diétában amit vagy kivárnak vagy nem az orvosok. Köszi.
Szia ! Én terhességi cukros voltam és nekem a kórházban állították be az inzulint . Ott adtak egy tájékoztatótis amibe le van írva, hogy mibe mennyi ch -van . Ha gondolod át küldöm neked az én diétámat .betartottam nehéz volt , de egy makk egészséges kislányom született idén Júliusban :) Most meg már teljesen vissza állt a cukrom szerencsére.

Mik a terhességi diabétesz tünetei?

Nagyon megn?tt a folyadékigényem csak éjszaka képes vagyok min1 litert inni.Régen egésznap nem ittam ennyit.Néha olyan hirtelen tör rám az éhség és ha nem ehetek valamit szinte remegek.A tenyerem is nagyon izzad és nagyon száraz a b?röm is.Csak azért szeretném tudni mert ma kétszer is rosszul lettem, de még csak 16 hetes vagyok...és a terheléses cukrot majd csak kés?bb nézik.Az éhgyomri 7 hetesen jó volt...Lehet terhességi diabétesz vagy ez mástól van?

Legjobb válasz: Szeritnem tünetek alapján lehet diabetes. Beszélj a védõnõddel vagy az orvosoddal és kérj vizsgálatot , ne várd meg az idejét. Nehogy gond legyen.

Szeritnem tünetek alapján lehet diabetes. Beszélj a védõnõddel vagy az orvosoddal és kérj vizsgálatot , ne várd meg az idejét. Nehogy gond legyen.
Nekem nem volt semmilyen tünetem és magas lett a cukrom! Szerintem annak nincsen köze ehhez! Kérd meg a védõnõdet hogy adjon elõbb beutalót! Én a 23. hét óta diétázom és nincs gond nem lett nagy a baba súlya! Egy 37 hetes kismama
A diabetes a legalatomosabb betegség. Nem jár feltétlen külsõ tünetekkel. Ezért hanyagolják el általában az emberek. Nekem magas volt a cukrom terhesség alatt. Nálam egy tünete volt, amit nem hittem annak eleinte. Evés után szédültem, amíg nem kezdtem el diétáztam (A magas szénhidrát tartalmú kajáktól hirtelen megugrott, majd leesett a vércukrom). Szerintem a te tüneteid nem ilyesmik, de menj el a védõnõdhöz, és csinálj teszt pisélést, ha van a vizeletedben cukor és az indikátor kimutatja, akkor az gyanús, de még akkor sem biztos. Amúgy ne aggódj, egyszerûen lehet, hogy csak kívánósabb vagy. Én drukkolok neked!


Terhességi diabétesz során mi a normális értéktartomány, amit az étkezések után 1 órával kell mérni? Milyen eredmények után kapja a kismama az inzulinos kezelést?

Reggel sajnos mindig magas, van amikor 8 mmol/l fölé is megy, utána az étkezések után 7 mmol/l alatt van. Mit?l van ez, hogy reggel ilyen magas? 28 hetes kismama

Legjobb válasz: Ha 7 alatt van, az teljsesn jó. Reggel egyél kevesebbet, ha esetleg tejet iszol, akkor azt ne tedd. Én reggel mindig csak gyümölcsöt és sajtot eszem. Az inzulin pedig nem az értéktõl függ, én diétáztam az elején, de 2 hét után már nem volt elég, mindentõl magas lett a cukrom, ezért kaptam inzulint, amit azóta is hetente emelni kell, mert folyamatosan romlanak az értékeim.

Ha 7 alatt van, az teljsesn jó. Reggel egyél kevesebbet, ha esetleg tejet iszol, akkor azt ne tedd. Én reggel mindig csak gyümölcsöt és sajtot eszem. Az inzulin pedig nem az értéktõl függ, én diétáztam az elején, de 2 hét után már nem volt elég, mindentõl magas lett a cukrom, ezért kaptam inzulint, amit azóta is hetente emelni kell, mert folyamatosan romlanak az értékeim.
Nem, de én külföldön élek. Hetente kellett mennem a diabetológushoz, és így emeli folyamatosan még mindig az inzulint. Mostmár csak 2 hetente van labor, meg 2 naponta kell hívnom telefonon. Ha nem jók az értékeim, akkor megmondja, mennyit emeljek. Kitartás, tudom, hogy nagyon hosszú, de elmúlik, nekem tegnap a nõgyógyász azt mondta, szerinte max. 4 hét van még hátra, nem húzom ki a kiírt idõpontig :)
17 hetes korom óta inzulinos cukros vagyok. A reggeli után 7-ig jó a diétával, de nekem 6, 8-ig jó az inzulinnal. A reggeli 40 g ch-t oszd el inkább, azaz egyél sûrûbben kevesebbet. Én reggel eszem 20 g-ot, utána pedig 30-at, így van meg a délelõtti 50 g ch. Azért magasabba vércukor reggel, mint napközben, mert akkor indul a szervezet, ilyenkor legmagasabb a vérnyomás is, ha beindul az "élet", akkor lentebb megy. Az értékeket befolyásolja az elõzõ napi fogyasztás is. Észrevettem, ha éjszaka eszem, akkor reggel alacsonyabb a vércukor. Hogy miért? MErt a szervezet nem kap szénhidrátot ha nem eszel, így leállítja az inzulintermelést és így megemelkedik a vércukorszint. Pedig az ember azt gondolná, hogy ilyenkor leesik. A gyors felszívódású szénhidrát, pl. gyümölcs mellé, mindig egyél valamilyen lassúfeszívódásút is, pl. korpovitot, abonettet. Így nem is éhezel meg utána olyan gyorsan. Írtad, hogy éhes vagy. Elõször én is ettõl féltem, de kitaláltam a mintaétrendek alapján, hogy mindig úgy eszem, hogy a kis szénhidráttartalmú mellé eszem a nagyobb ch-t tartalmazót. Pl. Az egyik favoritom a húsleves sok zöldséggel és hússal, utána már elég az 5 dkg tészta. VAgy nagyon jó a cukrosoknak a savanyúkáposzta, nekem ilyen étel után még egy rétes is belefér. Szóval okosan kell összeállítani a napi étrendet, és akkor nem fogsz éhezni. Abban igaza van az egyik válaszolónak, hogy az inzulint folyamatosan kell egy idõ után emelni, ahogy nõ a lánykám odabenn, hetente emeljük az egységeket. Minden jót és kitartást! (31. hetes mami)
A kérdező hozzászólása: Ahhoz, hogy beállítsák a megfelelõ cukorszintedet be kellett beküdnöd a kórházba, és csak ezútán kaptál inzulint?
bocsi, véletlen elõbb elküldtem...Szóval azt mondta, hogy nem kérheti, hogy ne egyek az esküvõi tortámból, ezért tegyük át a cukormérést rá még egy hétre...Szóval van jelentõsége, bár én sem tudom, hogy mi....
Nekem azt mondta a védõnõm, hogy befolyásolja az eredményt az elõzõ napok étkezése.Megbeszéltük, hogy mikor mér cukrot, és szóba került, hogy elõtte 3 nappal lesz az esküvõm.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy válaszoltál! Én is nehezen viselem a szúrkálást, pedig nekem még csak egyenlõre az ujjamat kell. Nagyon remélem, hogy szülés után el fog múlni. Nem olyan nagy a babád, van aki nem cukros, és nagy babája születik. Én még csak most megyek a 30 hetes uh-ra, remélem minden rendben lesz! Félek ettõl az egésztõl, és még hol van nekem a vége?! :-(
Elsõ vagyok, most már háromszor inzulinozom naponta. Nekem egyébként mindig reggel a legalacsonyabb, napközben meg felmegy. Szerintem sem befolyásolja a cukrot az, hogy mit eszel, mert nálam van olyan, hogy ugyanattól a kajától felmegy akár 8 fölé is, másnap meg csak 6 körül van. Persze én nem értek hozzá, csak tapasztalat. Mindenesetre remélem, szülés után elmúlik, mert 11 hete nem ettem egy jót, állandóan éhes vagyok, és utálom naponta szurkálni magam, meg 7-szer cukrot mérni, már úgy nézek ki, mint egy tûpárna... Nem beszélve arról, hogy a babám a 34. héten volt 2600g, ami kicsit nagy.
A kérdező hozzászólása: Nekem a cukorterheléses vizsgálatom eredménye 8 lett, kérdeztem, hogy mennyire befolyásolja az elõzõ napi bûnõzések?! Erre õ, hogy ha rendesen mûködne akkor mindegy, hogy mit eszem. Közben elmentem diatetikushoz, ahol kb. 45 perc alatt vagy még annyi sem ki lettem okítva. Csináltattam a háziorvossal még egy cukorterhelést, ami 7 lett. Tehát valamennyire mégis befolyásolja az elõzõ napok nagy bûnõzései. Ennek ellenére csinálom a diétát, méregetek, bár néha az értékektõl én is megijdedek, fõleg a reggeli magas értéktõl. Igyekszem reggelire keveset enni, és nem az elõírt 40 g-os szénhidrátmennyiséget. Ti hogy bírjátok a diétát? Nem vagytok éhesek? Mert én igen :-)
Elvileg a 7 körüli érték jó étkezés után egy órával.Az éhgyomri 6-ig jó. Bár én teljesen összezavarodtam, a dokim azt mondta, ezek az otthoni vércukormérések nem annyira megbízhatóak.Nekem 9.7-et mért a védõnõ, elmentem cukorterhelésre, ott 6.7 volt.(2 órával a cukrosszirup után, nem pedig az 1 zsemle+2 deci tej után...)A doki szerint nem kell diabetológiára mennem, mert a cukorterheléses a mérvadóbb. Most tiszta para vagyok, hogy diétázzak, vagy ne, melyik hogyan is mért? Én úgy tudom, a reggeli érték mindig magasabb, mint a napközbeni, ezért reggel lassan felszívódó szénhidrátokat kell enni.Igazából az elsõ étkezésekre próbálj jobban odafigyelni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Én csak a héten kezdtem a diétát, úgyhogy még csak most gyûjtöm a tapasztalatokat, javaslatokat. Hányszor kell inzulinoznod magad? Igyekszem betartani, de tegnap este is 7, 1 volt és sajnos a 9 órai pótvacsorát átaludtam. Reggel éhgyomorra 5, 7 volt a cukrom, eddig sohasem volt ilyen magas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos jó tanácsot, mindjárt mérnem kell már elõre félek..

Akinek magas lett a cukorszintje a terheléses vizsgálatnál mikor kellett mennie a diabétesz szakrendelésre? Mik voltak a teendők?

Van egy ismer?söm akinek hétf?n lett meg az eredmény 8,4. Kicsit furcsának tartom amit mondott hogy mi következik ezután, ezért érdekelnének a tapasztalatok. Szerencsére nekem nem volt ilyen.

Legjobb válasz: Nekem 8,9 lett. Beutaltak a diabetológiára, de ott aztán semmi segítséget nem kaptam, nem is foglalkoztak velem, csak felvették az adatokat, még csak vissza sem rendeltek, utána egyszer sem nézték a cukromat... A háziorvosom adott egy füzetecskét, abból informálódtam, s 150/160g-os diétát tartottam. Szerencsére minden rendben volt. Viszont hallottam olyan esetrõl is, hogy a kismamának be kellett feküdnie a kórházba, s ott állították be a diétát. Attól függ mennyire alapos a doki.

Nekem 8, 9 lett. Beutaltak a diabetológiára, de ott aztán semmi segítséget nem kaptam, nem is foglalkoztak velem, csak felvették az adatokat, még csak vissza sem rendeltek, utána egyszer sem nézték a cukromat... A háziorvosom adott egy füzetecskét, abból informálódtam, s 150/160g-os diétát tartottam. Szerencsére minden rendben volt. Viszont hallottam olyan esetrõl is, hogy a kismamának be kellett feküdnie a kórházba, s ott állították be a diétát. Attól függ mennyire alapos a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És mikor mentél oda? Te kérted az idõpontot vagy a védõnõ? Neki is azt mondták menni kell, de nincs az õ védõnõje, csak 2 hét múlva és azt mondja majd õ kér neki idõpontot. Nekem ez olyan fura. Nem kéne elõbb mennie? Azért durva hogy ennyire nem foglalkoztak veled. Még szerencse hogy nem lett baj.
A háziorvosom segített, a diabetológián letojtak. a továbbiakban is õ nézette a cukromat. Nekem nem avédõnõ, hanem a háziorvosom kért idõpontot, mert ez ugye sürgõs eset, és nem szabad halogatni. Ha én kértem volna, akkor hónapokat kellett volna várni, mivel az orvosom kért, így talán már a következõ héten mentem is - bár nem volt sok értelme... Nem kéne halogatni, a diétát meg kezdje el, a netrõl is rengeteg infót össze lehet szedni. Én nem lennék nyugodt a helyében...
nekem járni kellett 2-3 hetente tesztebédre a kórházba. volt egy lista, azt megettem itthon délben, beértem a kórházba 13órára, itt van 5 percre, 13 órakor vérvétel majd 15 órakor eredmény és egy orvos mindig kielemzte. hát mindig jó vlt a cukrom utána. elmondták hogy mit ehetek mit kevésbé és ennyi volt.
Ahova jártam terhesgonodzásra(Margit kh)ott rögtön a dieabetológushoz írányítottak, vérvételekre kellett járnom, ahol csak cukrosokkal foglakoztak. Ch diétát írtak elõ, tápl, naplót kellet vezetni, 3 hetente volt 3 pontos vér és 24 órás vizeléetvizsgálat, szóval ott foglakoztak az emberrel. Nekem 7, 9 lett a terheléses amúgy.
Nekem is magas lett az éhgyomri cukrom 8, 4 lett(24 hetesen). A terhelést meg sem csinálták egybõl a MÁV kórházba küldtek diabetológiára, ahol elõször 160gr-os szénhidrát diétára fogtak , de sajnos nem lett jobb az eredmény, ezért be kellett feküdnöm 5 napra, hogy beállítsanak inzulinra és azóta is inzulinozom magamat és minden héten kell mennem kontrollra. Most 36hét végén járok és most kezdett egy picit csökkeni a cukrom. Azt mondják, hogy terhesség alatt 7fölötti cukor értéknél inzulint kell használni, mert ez egyáltalán nem árt a babának. És szülés után elméletileg elmúlik de a diétát 6 hétig az inzulint meg azonnal abba kell hagyni. Remélem tudtam segíteni

5 hetes terhes vagyok, 2 típusú diabétesszel. A nőgyógyászom átirányított más kórházba, a kockázatok miatt nem vállal. 2 típusú diabétesszel - rendesen karbantartott - ennyire nagy a rizikó? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nekem diabetikus állította össze a szénhidrát mennyiségét és nem volt semmi gond!Az átirányítás okés,mert csak erre szakosodott szülésznél szülhetsz!

Szia! Nekem diabetikus állította össze a szénhidrát mennyiségét és nem volt semmi gond!Az átirányítás okés, mert csak erre szakosodott szülésznél szülhetsz!
A kérdező hozzászólása: Szedtél meforalt vagy merckformint vagyí metformint vagy hasonló gyógyszert? Most azt mondta az endokrinológus dokinõm, hogy csökkenteni kell és 1 hét múlva elhagyni. Holnap megyek hozzá, gondolom elmagyarázza. Tudom, hogy ilyen gyógyszert nem lehet terhesség alatt szedni, viszont enélkül elmászhatnak az értékek. Nálad volt hasonló?
Nem szedtem semmit, a diétások 1 hét alatt leszedtek rólam 6 kg-ot, nem volt szükség semmire!És nem éheztem!

Terhességi diabétesz esetén mire kell figyelni, hogyan alakuljanak a mért értékek?

Nekem a terheléses valamivel átlag fölött volt, tehát MAGAS. Mérem magamnak itthon, de mindig 5 körül mozog az érték. Pontosabban 4.3- és 5.6 között. (éhgyomri- evés után 1-2 órával) Ez így jó? Vagy vissza kellene állnia evés után uannyira? Ezt nem értem...

Legjobb válasz: NEKEM 6 FÕLÕTT VOLT ÉS A HÁTRALÉVÕ IDEIG KEMÉNYEN DIÉTÁZBOM KELLETT EGY SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉVEL

NEKEM 6 FÕLÕTT VOLT ÉS A HÁTRALÉVÕ IDEIG KEMÉNYEN DIÉTÁZBOM KELLETT EGY SZAKEMBER SEGÍTSÉGÉVEL
Nagyon jó, szerintem. Evés után 1 órával 7-ig jó. Nekem 7, 5 volt mindig evés után, még azzal sem csináltak semmit (nem kellett inzulin, csak diéta).
A kérdező hozzászólása: közben rájöttem, hogy a keton az aceton lehet.
igen, a keton az az aceton, valószínûleg nagyon kevés folyadékot fogyasztottál, a leukocyta pedig fehérvérsejt, igyál több folyadékot, min 1, 5-2 litert továbbra is és akkor tisztulni fog a vizeleted egyébként nem csíp a vizeleted? lehet egy kisebb felfázás is, de szerintem csak a csökkent folyadékbevitel az oka további jó babavárást
A kérdező hozzászólása: A vizeletem nem csíp, nem is értem az egészet, mert az éjszakai vizeletben nincsen, csak a nappaliban. Lehet, hogy pont most alakult volna ki, reggel?
Aceton akkor van, "ha éhezik szervezeted", nekem így mondták a kórházban. Nem ettél annyi ch-t, amennyit kellett volna. Gondolom a gyûjtött vizeletben volt aceton.
A kérdező hozzászólása: Igen, az éjszakai gyûjtött vizeletben, 18 órától reggel 6-ig. Ez akkor lehet attól, mert este 8-kor már befejeztem az evést egész napra, mert másnap reggel mennem kellett terheléses cukorra? Máskor még este 10-11 körül is szoktam egyszer enni.

Mit értenek az alatt, hogy a málnalevél tea terhességi diabétesz/cukorbetegség alatt nem fogyasztható? Miért?

Az én esetemben a terheléses cukor 7,8 volt, pont a határ. Akkor diétára fogtak, így kontrollon egy reggeli utáni (zsemle - tej) variáció után 5,3 lett. Ez teljesen normális. 38 hetes leszek és szívesen kipróbálnám az utolsó napjaimban, hátha picit is, de segít majd a vajúdásban. Én most minek számítok? Szerintetek ihatok? Végül is nem lettem cukros, sem inzulinos.

Legjobb válasz: Azért, mert hatással van a cukorháztartásra. Ne fogyaszd. Szuper, hogy beállt a kontrollra normál értékre, de sanszos, hogy megingatná a málnalevél, ezért nem érdemes elkezdeni.

Azért, mert hatással van a cukorháztartásra. Ne fogyaszd. Szuper, hogy beállt a kontrollra normál értékre, de sanszos, hogy megingatná a málnalevél, ezért nem érdemes elkezdeni.
Ne idd szerintem se.

Terhességi diabéteszem van, 8.9 lett a terhelés utáni érték. Mire számíthatok ezután? Még nem kaptam időpontot a diabetológushoz. Addig is mire figyeljek? Kell aggódnom?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem kell aggódnod. Diétára fognak fogni, a dietetikus megállapítja, hogy napi mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, és ha azt betratod, és 2 hetetente eljársz ellenõrzésre, semmi baj nem lesz. Kerüld a péksütit, a fehér lisztet, a krumplit, rizst, egyél sok zöldésget, párolt zöldséget, ne igyál üditíõt, rostosat, csak vizet, teát, ne egyél sok tejterméket addig is, a többit megmondja a dietetikus.

Egyáltalán nem kell aggódnod. Diétára fognak fogni, a dietetikus megállapítja, hogy napi mennyi szénhidrátot fogyaszthatsz, és ha azt betratod, és 2 hetetente eljársz ellenõrzésre, semmi baj nem lesz. Kerüld a péksütit, a fehér lisztet, a krumplit, rizst, egyél sok zöldésget, párolt zöldséget, ne igyál üditíõt, rostosat, csak vizet, teát, ne egyél sok tejterméket addig is, a többit megmondja a dietetikus.
Nem kell aggódnod, ez legyen a legnagyobb bajod az egész várandósságod alatt, hogy diétázni kell! A dietetikus majd megmondja, hogy egy nap hány g szénhidrátot (ch) kell megenned. Általában 160-180 g-os szénhidrátdiétát szoktak javasolni napi 5-6-szori étkezésekre lebontva. Az étkezések között minimum 2 órának el kell telnie. Amit kerülni kell, az a cukros ételek, italok, fehérliszt. Sokan az édesítõt sem ajánlják terhesség alatt, de én pl. nem tudtam meglenni édesség nélkül, ezért azzal iszom a teám, kakaóm, eszek norbi rudit, néha norbi somlóit is. Nem értem, hogy sokan miért mondják, hogy kerülni kell a krumplit, rizst, tésztát, és csak húst és zöldséget egyél. Ez hülyeség. A napi szénhidrátmennyiségnek meg kell lennie, nem jó, ha kevesebb! A húsoknak szinte 0 a ch tartalma, zöldségekbõl sem tudsz összeszedni pl. egy ebédnél 55 g ch-t. Szóval nyugodtan ehetsz teljes kiörlésû kenyeret (én azóta két szelet kenyeret reggelizek jól megrakva felvágottal, sajttal, paradicsommal, paprikával. És így jön össze a 25 g ch-s reggeli) Krumplit, rizst is lehet enni, persze módjával, és beleszámolva a ch értékét. Az alapanyagok ch értéke nyersre vonatkozik 100 g-onként, ezért kicsit becsapós. Nekem füzetbe kellett vezetnem, hogy melyik nap mit eszek, a doki ezt a házifeladatot adta. Eleinte tiszta ideg voltam, hogy mást sem csinálok egész nap, csak mint egy rossz fogyókúrás, nem a kalóriákat, hanem a szénhidrátokat számolom, de 2-3 hét után már nem is kell számolni, kb-ra már fogod tudni, mi mennyi. Amióta diétázom, a heti kontorlleredményeim jók, mostmár csak kéthetente kell járnom. És azért a bûnözés néha belefér: szülinap, rokonlátogatás, jó kis házizserbó... ki tudja megállni? De ha tényleg javarészt betartod, hogy abbahagyod a cukros üdítõket (a hohes c és társai is ilyenek) és nem eszel feleslegesen cukros ételeket, akkor nem lehet baj. Ha jól csinálod, éhezni sem éhezel, én sokszor már nem tudok annyit enni, amennyit kéne.... És ami még elõnye: 7 kilót híztam a 26. hétig, amikor kiderült. Azóta most a héten jött fel plusz egy kiló. Eddig egy g-ot sem mozdult a mérleg. De lehet, hogy ez az egy kiló is csak a hétvégi rokonlátogatásnak köszönhetõ... Szóval ne aggódj, a dietetikus elmond mindent, ha nem, akkor kérdezz! sok sikert! 35 hetes kismami bocsi, hogy hosszú lettem.
Ja, és bocsi, még annyi, hogy tejterméket is lehet enni, inni. Csak annyi a megkötés, hogy reggelire tejet ne, meg délelõtt se, inkább uzsira vagy vacsorára. Nekem ami bevált tízóraira: natur aktívia, bele egy ek zabkorpa, fahéj, édesítõ, és valamilyen gyümi pépesítve. Kész is a jó kis gyümijoghurt, a zabkorpa pedig lassítja a ch-k felszívódását, ami jó. Ezt a tv-ben is hallottam, hogy mindenkinek reggelire kéne ennie ilyet :o)
nálam a tej 10kor megengedett, 2 deci. sok húst kell enni, akkor nem leszel éhes, de a terhesség végére annyira pici lesz a gyomrod, hogy nem fogsz éhezni :D SEMMI CUKOR!!!!Se méz, se üccsi, semmilyen formában nincs cukor és rendben lesz :) 35h km :)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok!
Én is most voltam ilyen terhelésen és rákerestem a neten: http://www.vitaminsziget.com/ecikk.php?id=261 Itt 11mmol/l van terhelés után felsõ határként feltüntetve, belgyógyászaton voltál már? Onnan küldtek talán diabetológushoz? Ezt írják: Cukorbetegségrõl akkor beszélünk, ha a reggeli (koplalás utáni) vércukor szint magasabb, mint 6, 7 mmol/l több, mint egy alkalommal. Ha 75g glukóz elfogyasztása után két órával a vércukor szint 11mmol/l felett van, az is diagnosztikus értékû. Ezt a cukorterheléses vizsgálatot akkor szokták végezni, ha egyéb tünetek utalnak a betegségre, de az éholmi vércukorszint normális.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!