Találatok a következő kifejezésre: Mik a cukorterheléses (16 db)

Bent nem fognak egyelõre, de diétát fognak elõírni amit szigorúan be kell tartani.
Nekem 9, 2-re diétát írt fel a diabetológus, és 2 hetente jártam vissza ellenõrzésre, de az nõgyógyászom azt mondta, hogy esélyes, hogy inzulint adnak és be kell feküdni pár napra. De a diabetológus megkérdezte, hogy szerintem menni fog-e a diéta, értem-e az alapszabályokat, ki tudom-e számolni a ch mennyiséget, és be tudom-e tartani a diétát. Azt mondtam, hogy igen, és õ beleegyezett, de azt mondta, ha bármelyik próbareggelizõs vérvételnél rossz lesz az eredmény, onnantól kezdve nincs kec-mec, be kell feküdnöm cukorprofilra és kapok inzulint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat egy kicsit megnyugodtam, hogy nem kell bent maradni. Akkor ezek szerint próba reggeli az lesz és utána beállítja a diétát.

Mikor voltatok a cukorterheléses vérvizsgálaton?

Az első lányommal a védőnő a betöltött 26. héten küldött. Most új védőnő van, és azt mondta lassan mehetek,most töltöttem a 22. hetet.

Legjobb válasz: Szia,én pont ma kaptam beutalót 24+4 naposan megyek.Én úgy tudom,hogy 24 hetesen kell menni.

Szia, én pont ma kaptam beutalót 24+4 naposan megyek.Én úgy tudom, hogy 24 hetesen kell menni.
Szia! Én 23+4 napos leszek amikor mennem kell. Mához 2 hétre.. 21 hkm
24-26. között szokták csinálni.Én 26 hetesen voltam
Nekem a 24. héten kell mennem.
Én 26 hetesen voltam, akkor küldtek. Most már elég változó mikor küldik a kismamákat, nem egy helyen hallottam, hogy korábban vagy épp késõbb volt a kismama cukorterhelésen. Ahogy olvasgattam olyan 22-28 hét között.
Mindkettõ terhességem alatt a 24. héten kellett mennem.
A fiamnál terhességi cukrom volt, akkor a 26. héten voltam, amikor kiderül. Most emiatt 20 hetesen voltam, minden érték ok. Nem tudom, hogy meg kell e ismételni, elfelejtettem megkérdezni, bár gondolom mondta volna a doki.
Én is a 22. héten voltam, a dokim új az SZTK-ban és kicsit másképp csinálja a dolgokat mint ahogy kéne, én is kételkedtem, de megnyugtattak hogy semmi gond nem lesz, ha elõbb megyek.

Mikor kell csinalni a cukorterheléses vizsgalatot? Es ez nagyon fontos?

Legjobb válasz: Nálunk 26.-28.hetesen. De szerintem nem baj,ha hamarabb vagy késõbb. Igen is nagyon fontos,hisz tudni kell,hogy az anyának szügsége van-e szénhidrátmentes diétára. Kihagyhatatlan vizsgálat!!!

Nálunk 26.-28.hetesen. De szerintem nem baj, ha hamarabb vagy késõbb. Igen is nagyon fontos, hisz tudni kell, hogy az anyának szügsége van-e szénhidrátmentes diétára. Kihagyhatatlan vizsgálat!!!
Nem tudom mennyire fontos, de én Angliában élek, és itt nem csinálnak ilyet, csak ha kiharcolod, vagy ilyesmi. De otthon Magyarországon mindenkinek csinálnak. Remélem nem olyan fontos, mert nekem nem csináltak ilyet itt kint, mert itt nem nagyon szokás, mindenesetre nem kötelezõ. Egyébként én is szeretném tudni mikor szokták csinálni, ill. meddig lehet és mennyire fontos.
Szia! Székesfehérváron a védõnõ csinál három alkalommal tesztreggelis (1 zsemle 2dl tej) vércukorvizsgálatot. Ha annak rossz az eredménye, csak akkor kell beutaltatnom magam a terhelésesre. Ez a védõnõ által végzett meg olyan, mint amit a patikában is csinálnak, kis szúrás ujjbegybe és egy csepp vér :) Üdv, 21 hetes km


Mit tegyek, hogy ne hányjam ki a cukorterheléses vizsgálatnál az éhgyomri vérvétel után a glükóz port?

Bőven ízesítettem citrommal, legutóbb ezt javasolták, de így sem marad meg bennem. Fél óra után sugárban kihánytam. Bizonyára az is hozzájárul, hogy sav túltengéssel küzdök. 20hkm

Legjobb válasz: Ne aggodj,én is igy jártam a második terhességemnél.Az elsõnél csak meghajtott.A másodiknál 10min után kihánytam meg mikor hazaértem meghajtott.kevesebb citromlé és ne igyál utána vizet....

Ne aggodj, én is igy jártam a második terhességemnél.Az elsõnél csak meghajtott.A másodiknál 10min után kihánytam meg mikor hazaértem meghajtott.kevesebb citromlé és ne igyál utána vizet....
nekem is 20 hetesen csinálták, mert volt cukorbeteg a családban! Frissen csavart citromlevet vigyél. Nálunk ha kihányta valaki akkor nem kellett megcsinálni újból!
Én két citromal és 3dlvizzel csináltam!Nekem igazán fincsi limonádé volt!(még ittam volna )Mondjuk én a teát is nagyon édesen szeretem.
A kérdező hozzászólása: Fél citromot facsartam 3dl vízbe. Már voltam a 19. héten is, mert minden kockázati tényezõt ki szeretnék zárni. Nálunk a 16. hét körül javasolt elõször megcsináltatni ezt a vizsgálatot korábbi komplikációk esetén.
Én veszélyeztetett vagyok (másokból ugyan)de mindkét terhességemnél egybõl a zsömlés tejest írta ki a dokim!Azt mondta szenvedek eleget a terhesség miatt, legalább ez ne legyen! Szerintem ha mondod hogy mivan(mármint, hogy kijön) mikor a beutalót kapod megírják a zsömlés tejest! Nálunk is csak 24. héten lehet (na meg a 32.-en)
Bocs oki helyett dokit akartam :)
Nekem is azt mondta a doki hogy 24-28.hétig kell megcsináltatni. Nektek lehetet bele vinni citromlét? Én olyan szomjas voltam simán megittam csak ha rá gondolok most is ráz töle a hideg. Amugy nekem azt mondták hogyha kijön belölem akkor a papirra rá lesz irva és a oki meg a zsemle-tej párositást mondja.
Nálam is 24.héten csinálták meg.Most már 33hetes kismama vagyok.Én sajnos citromlevet használtam lehet hogy baj volt:(
Mennyi vízben oldod fel? Kb. 2-3 dl víz az, ami már kellõképpen feloldja. Az ízesítésnél fontos, hogy valódi citrom préselt levét használd, ne a bolti citromlevet. 20 hetesen nem korai még a cukorterhelés? Nekem azt mondta a nõgyógyász, hogy csak betöltött 24. hét után csinálják a terhelést.
Bocs, az offért, de miért nem egységes minden kórházban ennél a vérvételnél a követelmény. Nálunk tej és kifli van elõirva. (baba barát kórház) kérdezz rá, hogy nem lehetne-e ezt innod, enned. sok sikert!

A cukorterheléses vizsgálaton magas lett a cukor a vérben. Jövő hétre visszahívott az orvosom újabb vérvételre, de semmit nem mondott. Addig mit tudok csinálni? Mit ehetek, mennyit és mit nem?

Legjobb válasz: Szia.A cukrot mindenféleképpen kerüld.Lehetöleg iktasd ki a fehér kenyeret,kiflit,helyette teljes kiörlésüt egyél.kevés te´sztafélét.Semmi édesítö,ezt amúgy sem ajánlják terhesse´g alatt.Lehetöleg vizet igyál,kerüld az üdítöket.Sok folyadék bevitel.Minimum 2l.Sok zöldség. Hi´vd fel a védönödet,e´s ö ellát tanácsokkal. 38hetes kismama

Szia.A cukrot mindenféleképpen kerüld.Lehetöleg iktasd ki a fehér kenyeret, kiflit, helyette teljes kiörlésüt egyél.kevés te´sztafélét.Semmi édesítö, ezt amúgy sem ajánlják terhesse´g alatt.Lehetöleg vizet igyál, kerüld az üdítöket.Sok folyadék bevitel.Minimum 2l.Sok zöldség. Hi´vd fel a védönödet, e´s ö ellát tanácsokkal. 38hetes kismama

24-en héten a cukorterheléses vizsgálatom 6, 4 lett, 31 hetesen az új dokim meg akarta ismételni, mert több magzatvizet látott. Mi a véleményetek a részletekről (lenn)?

8,3 lett a 2 órás eredmény, ezért megcsináltuk a 24 órás cukor profilt, ami teljesen jó lett. A babám vagy 2 héttel nagyobb, a víz is több kicsit. Diétáznom csak annyiban kell, hogy napi 5-6 adagra osszam el, amit amúgy ennék, tehát semmi extra, valójában mindenkinek így kellene táplálkoznia. Ennek ellenére köti az ebet a karóhoz, hogy terhességi cukorbetegségem van. Szerinteteeek? Tapasztalatot és értelmes véleményt kérek, nem letolást, hogy miért nem hiszek az orvosomnak. Jelzem: a 31. hétig sem az addigi magánorvosom, sem a terhesgondozó nem nyaggatott ilyesmivel illetve volt ez a gyanúja. Bocs, ha hosszú lett, szerettem volna viszonylag részletesen leírni.

Legjobb válasz: Mert a terhességi cukor jele, inkább örülj, hogy lelkiismeretes.

Mert a terhességi cukor jele, inkább örülj, hogy lelkiismeretes.
Hát, a gesztációs diabéteszed 8, 3-as terhelt eredménnyel nem kérdés, és a nagyobb magzat ill. több magzatvíz utalhat arra, hogy effektívebb kezelésre volna szükség. Az én véleményem az, hogy eddig nem csinálták jól a terápiát, de látatlanban többet nem tudok nyilatkozni. Részemrõl új terhelést kérnék, éhgyomri kontroll után persze, és mihamarabb fix mennyiségû (eredménytõl függõen 160-180 grammos) diétába kezdenék. Azt, hogy erre azt mondták, hogy azt edd amit eddig csak több részletben - nem tudom hova tenni, nekem kissé szokatlan, én nem így tettem volna.
A kérdező hozzászólása: Értem kedves válaszoló, de arra lettem volna kíváncsi, hogy a 24 órás profil tökéletes ( a dietetikus mondta), akkor most mi van?? Akinek velem együtt csinálták, 10 meg 7 volt szegénynek. Errõl beszéltem, hogy nem azt kérem, hogy ennek örüljek vagy annak, ilyen válaszoktól kíméljetek, légy szíves. Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Kedves 2/3-as. A 12. héttõl végig 2 héttel nagyobb volt a babaám, a fogantatás ideje nem 100%. Nem lehetséges, hogy simán idõsebb a terhesség? A biztonság kedvéért azért nagyon odafigyelek a cukorbevitelre. Köszönöm a választ.
A 24 órás cukor profil alatt diétáztattak? Egyébként én is így voltam az elsõ terhességemnél a terhelések mindkétszer rosszak lettek, de kis odafigyeléssel rendben volt a cukrom. Engem is annak nyilvánítottak. A több magzatvíz lehet ennek oka mit mondtak erre neked? (csak mert most nekem is többet látott az orvos egy kicsit)
A 24 órás profil az egy dolog, ettõl függetlenül 8, 3 már egyértelmû terhességi cukorbetegség. És valóban nem súlyos, na de a terápiája akkor sem az, hogy 5-6 részre elosztva a napi szokásos bevitelt... A szénhidrát fogyasztást (fõként cukor, liszt, stb.) kell korlátozni x grammra, és emellett kontrollálni. Tehát igen, neked terhességi cukorbetegséged van, és ezt a több magzatvíz is alátámasztja, ezért nem értem, hogy mire ez a lazaság a javasolt diétában. Tehát jól teszi, ha megismétli a terhelést, te pedig mindenképp használsz, ha korlátozod a szénhidrát bevitelt, és azt is "hasznosabb" (teljes kiõrlésû) formában fogyasztod, mint eddig.
A kérdező hozzászólása: 5/6-osnak: igen, diétás étrend volt, ami annyiban szinte semmiben sem különbözett a többiek étrendjétõl...
Viszont nem tudhatod mi viszi fel a cukrod. Nekem például a Cola nem vitte úgy fel, mint a tej. Mérned kéne néha szúrópróbaszerûen.
A 8, 3-as terhelt eredménnyel már simán diabetológiára kellene járnod. Engem 7, 7-el elküldtek és folyamatosan járnom kell kontrollra, tartani a 180 g szénhidrát diétát. A 24 órás profil jó, hogy jó lett, de nem mindegy, hogy miket ettél pont aznap.

Mi van, ha nem vagyok hajlandó megcsináltatni a cukorterheléses vérvételt?

Az el?z? terhességemnél is amikor megittam a cukros vizet, a hazautat végig hánytam. Tudtommal nem kötelezhetnek rá, mi van, ha egyszer?en nem megyek el? (Normális a cukrom, és mindig is az volt)

Legjobb válasz: Nekem van itthon vércukor mérõm, mégis 2 gyerekkel hatszor küldtek cukorterhelésre, pedig itthon soha de soha nem mértem magas vércukrot. A terhelés meg ha kicsivel is, de mindig több lett mint a megengedett. Ha nem mész el akkor nem mész el, semmi nem kötelezõ, csak veszélyt vállalsz ezzel elsõsorban a magzatodra nézve.

Nekem van itthon vércukor mérõm, mégis 2 gyerekkel hatszor küldtek cukorterhelésre, pedig itthon soha de soha nem mértem magas vércukrot. A terhelés meg ha kicsivel is, de mindig több lett mint a megengedett. Ha nem mész el akkor nem mész el, semmi nem kötelezõ, csak veszélyt vállalsz ezzel elsõsorban a magzatodra nézve.
Akkor hülye vagy. Márde bocs. Ha mégis terhességi cukrod van és nem csináltatsz tesztet, akkor az olyan gondokat fog okozni, hogy sírva könyörögsz egy napi hányásért. Amúgy kérd a zsemlés variációt.
Ne légy ilyen felelõtlen és önzõ! Ha neadjisten cukrosan csinálod végig a terhességet, számos káros hatása lehet: túlsúlyos újszülött, túl alacsony vércukorral, korai vetélés stb. Egy hányást túl lehet élni. Amúgy tényleg készítsd el otthon a lötyit, tegyél bele citromot és úgy idd meg. S ne gondolj rá úgy, mint valami borzalmas dologra: a hozzáállás is sokat számít!
Kérd az orvost hogy engedje meg a tejes zsemlés terhelést . nekem nem engedték én is hánytam . utánna volt a tejes változat. az jóval kíméletesebb. sajnálom alig van orvos aki megengedi hogy eltekintsenek ettõl.
Hagyjátok már békén a kérdezõt. Neked mi a garancia arra, hogy ma jó a cukrod és holnap is jó lesz? SEMMI. Egyrészt egy normális vércukormérõ (nem teszkó gazdaságos) ki van zárva, hogy téves eredményt mutasson. Másrészt pedig ha egyre több helyen elfogadják a zsemlés+tejes verziót, akkor miért kéne azt a cukros löttyöt meginni? És ahol már nincs is lehetõség cukros löttyöt inni, ott aztán hûha van? Ugyan már!
Nálunk (kórházban és sztk-ban is) régebben zsemle+tejes volt, de kb. egy éve csak és kizárólag a cukros vizes verziót fogadják el mindkét helyen, egymástól teljesen függetlenül. Nekem a házidokim és a nõgyógyászom is azt mondta, hogy a zsemle-tejes verzió nem sokat ér, csak nagyon brutálisan elszállt cukrot mutat ki.
Mint már oly sokan írták, semmi nem kötelezõ. De RENGETEG probléma származhat abból ( a babának ! ), ha terhességi cukorbetegség alakul ki, ami független attól volt e valaha cukorbeteg a családban!!!Csavarj bele egy fél citromot, és kész. Amúgy a zsemle-tej már nem elfogadható terhelési mód!
Nekem is volt terhességi cukrom, pedig elõtte és azóta is jók az értékek. Teljesen kiakadtam, hogy diétáznom kell, hogy számolgathatom a szénhidrátokat, és hogy különben is, minek, stb. (pedig van, akinek inzulinoznia is kell magát) és megérte! Kb. 10 kilót híztam, ami le is ment egybõl, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egy egészséges, nem óriásbébinek adtam életet nem császárral. (3360 g lett a fiam) Mert az a leggyakoribb mellékhatása, hogy ha nem kezeli valaki a cukrát, hogy óriásbébit szül (nem a terhesvitaminoktól vannak óriásbébik, és tisztelet a kivételenek, ahol apa anya is nagydarab), de ennél súlyosabb, akár halálos következménye is lehet a kezletlen cukorbetegségnek. Most megint terhes vagyok, majd az lesz az elsõ, hogy megkérdezzem a dokit, hogy mikor csinálhatjuk meg leghamarabb a terheléses vizsgálatot! Más: egy ismerõsöm meséltem, hogy a babája meghalt a hasában, mert elöregedett a lepény és megfulladt konkrétan, meg kellett szülnie. A második terhességnél már rendes cukorterhelést csináltak, ahol kiderült, hogy cukros (terhességi), kezelte, és van egy egészséges kisfia. Így utólag az orvosok is azt mondják, hogy az elsõ baba a kezeletlen diabétesztõl volt. Szerintem se finnyáskodj. Ennyit ki lehet bírni. Én is émelyegtem, elöntött a meleg, azt hittem elájulok, de elmúlt. Vigyél citromot, olyan nincs, hogy nem rakhatsz bele, az eredményt nem rontja el. Menj kísérõvel, és tereld el a figyelmedet abban a két órában. Megéri!
Csajok, azért a stílusotok nem semmi!!!! Gratulálok. Az egyik elkezdi és ezen felbuzdulva a többiek még kontráznak..... Na, ez a kérdés pont ma bennem is megfogalmazódott. (nekem 4 hét múlva, a következõ alkalommal lesz esedékes) Egyszerûen annyira bunkók voltak ma az orvosok, majdnem sírva jöttem ki a kórházból, pedig ezt már végigcsináltam az elsõ gyermekemmel, túl sok meglepetés már nem érhet, de a mai nap.....azt mondtam, legközelebb csak akkor jövök be ide, ha már szülök!!!!!! Na jó, valószínû nem így lesz, de lehet, hogy mégis :) Beszélj a védõnõvel, õ mit mond? Mit tanácsol?
Nem értem, mit kell picsogni egy ilyen kis vizsgáálat miatt?? Aki nem tudja ép ésszel felmérni, hogy mennyire veszéyles egy ki nem derített, kezeletlen terhességi cukorbetegség, annak a fejébe van a baj.
Óriási felelõtlenség pusztán azért kihagyni egy fontos vizsgálatot, mert kellemetlen. Nekem nem kell bemutatni, hogy milyen végig hányni egy napot, én az elsõ 3 hónapot rókáztam végig, reggeltõl estig. Viszont, ami nagyon fontos! Az elsõ terhességemnél semmi probléma nem volt a cukorral. Gondoltam most sem lesz, 30 alatt vagyok, vékony vagyok, nem volt cukorbeteg a családban... Tehát egyik rizikófaktor sem illik rám. 51 kg-al kezdtem a terhességet, most vagyok 35 hetes, és 56 kg vagyok. A terhelési cukrom ehhez képest 13-as lett. Az orvosom azt hittem szívrohamot kap! Már korán reggel hívott, hogy találkoznunk kéne, mert van némi probléma. Az orvosomtól kezdve a dietetikusig mindenki elmondta, hogy nálam a stressz váltotta ki, másra nem tudják fogni. Szüleim válnak, és bizony az állandó feszültség hatással van rám, hiába nem vagyok már gyerek. Tökéletesen szinten tudom tartani diétával a cukrot, viszont ha felidegesítem magam, rögtön 8 fölé ugrik. (aláírom, hogy egy kis hörcsög vagyok, de ez akkor sem normális) A lényeg, hogy sohasem tudhatod mi zajlik a szervezetedben, ezért fontosak ezek a vizsgálatok. És itt már nem azt kell nézni neked mi a kellemetlen, hanem azt, hogy mi a fontos a babának. Az meg, hogy milyenek a kórházban, hogy bánnak veled egyszerûen megoldható, menj magánrendelõbe. Én sem véletlenül választottam ezt az utat, ott nem fognak kiabálni, hanem ahol tudnak segítenek. A lötty meg megiható, ha hideg vízbe teszed, és egy citromot belecsavarsz.
Citromot csavarj bele, úgy már iható! Meg mi az, hogy kiabálnak veled? Kik õk? Én biztos, hogy a cukros vizet a fejére öntöttem volna, ha nem engedik meg hogy legalább citromot rakjak bele. Nem is értem az ilyeneket, hogy engedik dolgozni emberek közt.
Ne haragudj, de mi az, hogy elkezdtek kiabálni meg ilyenek? Miért nem szóltál vissza nekik? Menj más kórházba, kérd a dokid segítségét. Citrommal tényleg nem olyan gáz.
Hogy egy felnõtt nõ nem képes kibírni egy hányást a saját babája érdekében.....más akinek meg nem lehet végig hányná az egészet bármit megtenne csak had legyen neki... elsõ babám várom én is nagyon féltem tõle hogy rosszul leszek de tudtam hogy miért teszem....hozzáteszem olyan hiszti rohamot kaptam elõtte mint állat de megtettem és bementem... Gondolkodj bármi baja lehet a babádnak h bocsájtod ezt meg majd magadnak?de te tudod nem kötelezhetnek semmire sem
Én el is ájultam, de a következõ terhességnél is meg fogom csináltatni. Nekem is jó a cukrom, de ez csak terhességben alakul ki és az ördög nem alszik. Nekem ennyit megér. Ha neked nem, akkor ne csináld. Ezt tudnod kell mérlegelni.
A terhességi diabétesz nem olyan cukorbetegség, mint az általában ismert. Csak terhességben alakul ki, és független a te cukrod állapotától, kialakulhat olyan anyában is, akinek világéletében tökéletes volt a cukra. Megteheted, hogy nem mégy el, de ha mégis kialakul a terhességi diabétesz nálad, akkor az nagyobb gondot jelent, mint egy napos hányás. Szerintem nem szabad emiatt kockáztatni a babád egészségét, ne adj isten az életét. Vigyél jó sok citromot, úgy kevésbé gej a lötty, és nem olyan rossz. Az elsõt én is megszenvedtem, a másodiknál a citrom sokat segített, nem volt semmi gond.
Ha van otthon vércukormérõd és használod is, akkor tudsz ilyet biztosan állítani, hogy rendben van a cukrod. Nálunk már nem cukros lötty van, hanem tej+zsemle. Beszéld meg a dokiddal, hogy nem lehetne-e ezt nálatok is. Vagy ha van otthon vércukormérõd, akkor megkérdezheted, hogy ha otthon csinálsz tej+zsemle terheléses mérést, akkor az elég-e neki.
A kérdező hozzászólása: Van cukormérõnk , bármikor meg tudom mérni magamnak. A tej + zsemle terhelésen ma voltam. Egyébként nálunk nem engedik, hogy citromot vagy citromlevet vagy bármit belerakjak a vízbe. És nagyon bunkók a vérvételen, ha nem tudom meginni, rögtön elkezdenek kiabálni, meg hasonlók.
Én facsartam bele egy citromot és nem volt az ízével semmi baj. Mintha limonádé lett volna. Csak az utolsó kortyok estek picit nehezemre, de megittam. Próbáld ki 1-2 citrommal!
Már bocsika, de ha van nálatok a tej+zsemle, akkor minek a cukros löttyös verzió?
Akkor csináld úgy hogy ne tudjanak róla hogy van benne citrom. Anélkül tényleg nehéz kibírni hányás nélkül!
Bocs, d akkor hülye vagy, ez a te érdeked is, hogy kiderüljön cukorbeteg vagyg-e Én az voltam, ez nem játék! Citrommal simán meg lehet inni
Annyira nem értem az ilyen kérdéseket. Ha nem akarod, akkor nem mész el, ennyi.Te kockáztatod a leendõ gyermeked egészségét, esetleg életét. Annyian vagyunk, akik kibírták.Van aki ráadásul az egész terhességet végig szenvedi hányással, fekvéssel, stb. A Te és a leendõ gyermeked egészsége, élete, TE döntesz. További jó babavárást
Ne menj el és kész.Sõt szülni se szülj, mert az is kellemetlen. Meg a császár is. Meg néha a gyereknevelés is.Meg még ezer dolog az életben.
Ha ez nehezedre esik, hogy fogsz szülni?! És felnevelni, stb... Az is jár némi kellemetlenséggel idõnként? Majd a sarokba állítod a gyereket és kikapcsolod, mert épp nincs hozzá kedved?! Más a fél karját odaadná egy gyerekért, Te pedig ennyit nem vagy képes megtenni a babád egészségéért? Gondolkozz egy kicsit!
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a sok "kedves" választ! Tényleg erre volt szükségem, köszönöm! ...... Már van egy gyerekem, sõt, szültem is, sõt, nehezen szültem, szóval... Másodszor, szinte mindenki írta a citromos verziót, pedig megírtam, hogy nálunk olyan NINCS, mert a cukros vizet a doki készíti el, aki leveszi a vért, és úgy nyomja az ember kezébe! És nem tûrik, hogy akár egy fél csepp citromot is belerakjak, elõzõ terhességemnél próbáltam, nem engedték. És harmadszor: a cukormérõt elõzõ terhességem alatt javasolta a kórház diabetológusa, és több, mint 30.000 Ft-ba került, szóval elég komoly készülék, sohasem hibázik, a nõvéreknek rosszabb van a kórházban. Egyébként nem tudom, miért mert minden hónapban kell járni itt a kismamáknak terhelésre, egyik hónapban tej+zsemle, a másikban cukor. És azt még ki is hagytam, hogy ugye éhgyomorra kell menni elõször, én 5kor kelek minden nap a kisfiam miatt, és mire sorra kerülök a vérvételen az kb. 10 óra, mert a kismamákat nem hogy elõre engedik, még hátrébb lökik a sorban, amire tegnap is rá kellett jönnöm... Szóval laza 5 óra reggeli nélkül, a legutóbbi vérvizsgálaton 3szor ájultam el, mire sor került rám, de akkor sem engedtek elõrébb. A védõnõmet meg hiába kérdem meg, egy fiatal kiscsaj, aki mindenen vihorászik...

Cukorterheléses vérvételnek mi a programja?

odamegyek 7-re, leveszik a vért, utána gondolom itatnak valami cukros lötyit és aztán mi van? Vissza kell menni x id? után még aznap? Nem akarok ebb?l egésznapos programot csinálni, f?leg, hogy délután 2 felé már másik vizsgálaton kell lennem, közben meg munka van ezerrel.

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem akarsz belõle egész napos programot csinálni, de félnaposat biztos hogy fogsz. A cukros lé ivása után ugyanis félóránként vesznek vért, legalább ötször. Azt vizsgálják, hogy milyen ütemben bontja le a cukrot a szervezeted.

Lehet, hogy nem akarsz belõle egész napos programot csinálni, de félnaposat biztos hogy fogsz. A cukros lé ivása után ugyanis félóránként vesznek vért, legalább ötször. Azt vizsgálják, hogy milyen ütemben bontja le a cukrot a szervezeted.
A kérdező hozzászólása: és erre kell idõt foglalni, vagy odamegyek a vérvételes papírkámmal reggel, azt bejelentkezem?
Szia! Ha 120 perc után 4.5 lett a cukorterhelésed akkor minden rendben!
Enyém is annyi volt. Minden oké!
Az lett volna a baj, ha felmegy 9-10-re, vagy az fölé. Így azonban nyugodj meg, semmi gond nincs.
Azt hiszem nem jól értelmezted a papírt. Nem 6.0-TÓL, hanem addig van. Tehát ha alatta, mintahogy neked van az jó. De ha felette van akkor is csak akkor kérnek újabb vizsgálatot, ha meghaladja 7.4-et.
Nálunk a terhelés után 7, 9-ig jó az érték, utána már gond van... De nyugi, ez nagyon jó eredmény lett, biztosan nem kell megismételni!
Elõkerestem a leletemet. A határértékek: Glükózterhelés, éhgyomri 4, 1-5, 9 Glükózterhelés, 120 perces 3, 9-6, 7 Az enyém 3, 8 lett, majd 120 perc után 4, 1. Nekem minden oké volt és most is az. Neked is tökéletes az eredményed, úgyhogy nyugi!
Azt jelenti hogy terhelés alatt is jól lebontja a szervezeted a cukrot, mivel a terhelés utáni érték kisebb mint a terhelés elõtti, tehát nem fenyeget a terhességi diabétesz.

Mik a normális cukorterheléses értékek?

Legjobb válasz: 3,9-6 mmol/l-ig jó, bár a doki azt mondta, hogy ilyenkor le van terhelve a kismama szervezete, és 7-ig elfogadható.

3, 9-6 mmol/l-ig jó, bár a doki azt mondta, hogy ilyenkor le van terhelve a kismama szervezete, és 7-ig elfogadható.
Nekem 7.8-at mondott a dokim felsõ határnak.Az alsót nem tudom, pedig engem is nagyon érdekelne(tegnap írtam, hogy az enyém 3.99...). Meg azt mondják lényeges, hogy zsömlés a terhelés, vagy cukros vízes. Bár én úgy tudom, hogy a 120 perces inkább cukros víz szokott lenni?!
Szia!Én benne vagyok nagyon:) az éhgyomri az 3.6tól 5.8ig jó, a terheléses pedig 7.8ig -a cukros terhelésnél 120percesen.Nekem diétáznom kell , két hetente reggelis terhelés van, nekem kell vinnem a reggelimet a diéta szerint az már csak 60perces és ott csak 7mmolig fogadják el az eredményt.Amúgy a nem terhes cukorbetegség 11mmolnál kezdõdik.remélem tudtam segíteni, 31hetes kismama
Az alacsony vércukorszint 3, 0 mmol/l alatti érték.
A terheléses cukorértékek: 5.0-7.8 között jók. Az alsó határban 100%-osan nem vagyok biztos, a felsõ az tuti!
Szerintem 0, 6ig jó a cukor ha nem terhelésre mégy!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!