Találatok a következő kifejezésre: Mik a cukorbetegség tünetei (11 db)

Mik a cukorbetegség tünetei?

Fél éve szültem, terhesség alatt a terheléses cukorvizsgálatom kicsit magasabb lett, de a 24 órás megfigyelésesen minden rendben volt. Szülés óta nem nézték.

Legjobb válasz: Ez biztosan nem a cukorbetegség tünete. Cukorbetegség valószínûségi tünete, az acetonos lehelet, acetonos vizelet, gyakori, kínzó szomjúságérzet, gyakori és bõ vizeletürítés, stb. De biztosan csak egy vércukor vizsgálatból és egy vizelet általános vizsgálatból lehet kideríteni. Ha aggaszt a dolog, menj dokihoz. Az evés, aluszékonyság, nem tünetek.

Ez biztosan nem a cukorbetegség tünete. Cukorbetegség valószínûségi tünete, az acetonos lehelet, acetonos vizelet, gyakori, kínzó szomjúságérzet, gyakori és bõ vizeletürítés, stb. De biztosan csak egy vércukor vizsgálatból és egy vizelet általános vizsgálatból lehet kideríteni. Ha aggaszt a dolog, menj dokihoz. Az evés, aluszékonyság, nem tünetek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ilyen tüneteim nincsenek. Megnyugtattatok.
szomjúság, gyakori vizelési inger

Mik a cukorbetegség tünetei? A sok ivás mit jelent? Mennyire sok?

Legjobb válasz: A cukorbetegségnek többféle tünete van. A gyakori és nagy mennyiségû folyadék fogyasztás, fõleg, ha elsõsorban cukros üdítõkbõl áll, akkor lehet intõ jel, de nem feltétlen függ össze. A többször elõforduló,néhány pillanatig tartó látásvesztés is ilyen, de az is lehet más miatt. A legtutibb az, ha gyanakszol, hogy veszel egy vércukormérõt (vagy elmész az orvosodhoz õ is megméri neked) és rendszeresen ellenõrzöd magad. A vércukor értéke éhgyomorra 6 mmol-ig normális. Ivásnál a "sok" egyénenként eltérõ, de azért a napi 4-5 l cukros lötty már nagyon nem normális, fõleg, ha azt kívánja az ember.

A cukorbetegségnek többféle tünete van. A gyakori és nagy mennyiségû folyadék fogyasztás, fõleg, ha elsõsorban cukros üdítõkbõl áll, akkor lehet intõ jel, de nem feltétlen függ össze. A többször elõforduló, néhány pillanatig tartó látásvesztés is ilyen, de az is lehet más miatt. A legtutibb az, ha gyanakszol, hogy veszel egy vércukormérõt (vagy elmész az orvosodhoz õ is megméri neked) és rendszeresen ellenõrzöd magad. A vércukor értéke éhgyomorra 6 mmol-ig normális. Ivásnál a "sok" egyénenként eltérõ, de azért a napi 4-5 l cukros lötty már nagyon nem normális, fõleg, ha azt kívánja az ember.
nagyon sokszor kell pisilni, egyfolytában szomjas és éhes vagy, mégis fogysz, fáradékony leszel - ezek már olyan tünetek, amikre fel kell figyelni, érdemes a gyógyszertárban megnézetni (a kijelölt, vércseppes kis matricával jelölt gyógyszertárakban ingyenesen elvégzik a tesztet pár perc alatt)

Mik a cukorbetegség tünetei gyereknél?

A fiam 1éves és nem rég a kukija gombás lett. El?tte voltunk wellness hétvégén, és azt hittem onnan szedte össze, de egyszer?en nem múlik. Az orvos elküldött a gyerekb?rgyógyászatra ahova 1 hónap múlva van id?pont. Nálunk a családba több helyen jelen van a cukorbetegség. Úgy tudom, hogy a gomba megjelenése is utalhat rá, és persze a sok ivás is(ezek megvannak). Mik még a tünetek? Van olyan módszer amivel házilag megtudom nézni, hogy utána léphessek minél hamarabb?

Legjobb válasz: igen a kuki is olyan lehet, az öcsém cukorbeteg és vigyázni kell a kukijára, könnyen gombás lehet. viszont pl rajta soha se éreztem acetonszagú leheletet. Piciknél a sok éjszakai pisis pelenka, éjszaka többször felkel és csak iszik-iszik, vagyis sok folyadékbevitel.

igen a kuki is olyan lehet, az öcsém cukorbeteg és vigyázni kell a kukijára, könnyen gombás lehet. viszont pl rajta soha se éreztem acetonszagú leheletet. Piciknél a sok éjszakai pisis pelenka, éjszaka többször felkel és csak iszik-iszik, vagyis sok folyadékbevitel.
Acetonos szagú lehellet, sok pisis pelenka, súlygyarapodás csökkenése. Ezeket tudom.
Szia! A legfõbb tünetek: fogyás; sokat iszik, sokat pisil (leginkább éjszaka); szárad a szája. Szerintem beszélj a védõnõvel. Neki van tesztcsíkja amivel megnézheti a vizeletét. Cukorbetegség esetén a cukor megjelenik a vizeletben + aceton. (Egyébként ha acetonos a vizelete azt megérzed.) Ha gyakori a családban a cukorbetegség biztos oda fog figyelni rátok.
A kérdező hozzászólása: Köszi:-) Beszéltem a védõnõvel:-)


Mik a cukorbetegség jelei, tünetei?

Legjobb válasz: Szájszárazság! Hirtelen fogyás vagy hizás! Sok vizelet!

Szájszárazság! Hirtelen fogyás vagy hizás! Sok vizelet!
Elõzõ vok, bocsi de lefagyott a gép és elküldte az elõzõt úgy, hogy még nem fejeztem be... Tehát az utóbbi 2 súlyos állapot eléggé veszélyes, de nálad még szó nincs ilyesmirõl, úgyhogy most nem részletezem, ígyis elég hosszan írtam. A lényeg, hogy vc mérés nélkül nem derül ki, magas-e...
Nem nagy kunszt a vércukormérés, nem tudom miért gondolkozol, hogy megméresd-e. Gyorsabban megvan, minthogy egyet gondolnál... És ráadásul az eredmény útmutató lehet. A másik neve a "lassú gyilkos". Sokáig tünetmentesen nyirbálja az ereket, idegrendszert... Ha már kimondottan rá jellemzõ tünetei vannak, akkor fennáll egy jó ideje... Súlyos állapot pl. a hyperglikaemiás kóma (túl magas vércukorszint miatti), vagy a hypoglikaemia tünetei (alacsony vc szint)
A kérdező hozzászólása: nincsenek sebeim... de köszi a válaszokat, vércukorszint mérésen még nem voltam és nem tudom hogy elmenjek-e...
Azt mérésen kívül máshogy nem lehet észrevenni. Egy másik tünet, hogy a sebeid lassabban gyógyulnak.
A kérdező hozzászólása: és azt honnan tudjam vagy honnan veszem észre hogy magas a vércukorszintem?
Az elsõdleges és legfontosabb tünet a magas vércukorszint.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ha sok csokit eszek akkor könnyen lehetek cukorbeteg? ha igen akkor így fogom észrevenni hogy az vagyok hogy sokat iszok meg ilyesmi? Mostanában elég sok csokit eszek és nem birom ki anélkül....
Az is lehet ha hirtelen nagyon megnõ a folyadékigény.
VÉRVÉTEL

Mik a cukorbetegség leggyakoribb tünetei?

Félek, hogy cukorbeteg vagyok. A nagymamám meg a nagypapám cukorbeteg volt, és emiatt amputálták a lábukat és nemsokall később meghaltak. :S Mik a leggyakoribb tünetei?

Legjobb válasz: Amúgy 20 éves srác vagyok. És rákeresnék a neten, csak mobilneten vagyok és lassú.

A kérdező hozzászólása: Amúgy 20 éves srác vagyok. És rákeresnék a neten, csak mobilneten vagyok és lassú.
Menj el egy közeli patikába és ott megmérik ingyen.Ha cukros vagy egy ilyen rutin vizsga is ki mutatja. Egyébkén nálam semmi tünet nem volt és 2-es diabéteszes vagyok. Poénból mentünk be a patikába cukrot méretni..
Nagyon sok folyadékot iszol(4-5 liter), gyakran vagy szomjas. Állandóan száraz a szád és acetonos a leheleted... De menj és méresd meg a cukrodat!

Mik a terhességi cukorbetegség tünetei? Mitől alakul ki?

Legjobb válasz: Errõl volt szó pár kérdéssel lejjebb, olvass picit vissza. Kialakulásának oka nem ismert, a tünetek: magas vérnyomás, fehérjés vizelet, vizesedés a test minden részén.

Errõl volt szó pár kérdéssel lejjebb, olvass picit vissza. Kialakulásának oka nem ismert, a tünetek: magas vérnyomás, fehérjés vizelet, vizesedés a test minden részén.
A lepény hormonjai csökkentik a sejtek inzulin-felvevõ képességét, ezért a cukor feldolgozatlan marad és felhalmozódik a vérben. Tünete a túlzott folyadékfogyasztás és állandó éhségérzet, súlyosabb esetben cukor és aceton a vizeletben. A terheléses cukor kétórás eredményének 8 alatt kell lennie.

Mi a tünete a terhességi cukorbetegségnek?

Legjobb válasz: Semmi! Legalább is nálam nem volt.

Semmi! Legalább is nálam nem volt.
Szia!Nekem semmi tünetem nem volt, a védõnõ talált cukrot a vizeletemben, elküldött cukorterhelésre.Ott derült ki, hogy gond van.Azóta inzulinozom magam.De az általános tünetek, a szájszárazság, viszketés, aluszékonyság! Remélem nálad nincs semmi gond! Boldog babavárást! 36 heteske
Nálam sem volt semmi jele, csak sokat híztam és a védõnõ elküldött újra cukorterhelésre mert ez az elõírás( ha 20 kilon felül hizik valaki akkor el kell mennie, legalábbis nálunk így van), és akkor egy kicsit magas lett, a 120 perces 8, 4.Akkor el kellett mennem a diabetológiára ahol azt mondta az orvos hogy még nincs nagy gond csak diétázzak és mérjem mindig a cukromat, mert elvileg inzulint akkor adnak ha 11 fölé megy az érték. De mint írtam semmi tünetem nem volt. Üdv 36 hetes
A diétával a baba nem éhezik. Nincsen tünete, csak a vér-, vagy vizeletvizsgálatnál derül ki, hogy magasabb a cukor a kelleténél.
Nekem 26 hetesen derült ki és semmi jele nem volt, 8, 4-re ment fel a cukorszirup után. Egybõl 160 g-os szénhidrát diétára fogtak, de 2 hét alatt nem csökkent az érték ezért e mellé még 4 egység inzulint kellett adnom a reggeli elõtt, de ez is kevésnek bizonyult mert itt nálunk (Békéscsaba) mindenképpen 7 alatti érték az elfogadható. 1 hét után megemelték 6 egységre és azóta is annyit adok magamnak. A fõorvos azt mondta, hogy nincs idõ kísérletezni, mert nagy babám lesz de szervileg fejletlen. A 36. hétig kellett járnom hetente kontrollra mert a terhességi hormon ami gátolja a hasnyálmirigy inzulin termelését az addig emelkedik. Legközelebb szülés után kell mennem 6 héttel, de már a szülés napjától elhagyható az inzulin, de a diétát folytatni kell addig. 38 hetes kismama
Semmi tünetem nem volt, de én az elõzõ két terhességembõl tudtam, hogy most is gond lesz. 11 hetesen elmentem a gondozóba, mert 12-re felment diéta mellett. Azóta inzulint adok magamnak és diétázom. 2-3 hetente kell emelni egy kicsit az adagot. A diétával nagyon kell vigyázni, mert árthatsz a babának. Inkább vállaltam a szurkálást, de nem éhezik a pici. A cukorszintet a terhességi hormon is befolyásolja. Ez a hormon leállitja az inzulin termelõdését és nincs ami lebontsa a cukrot. Ezért kell adni. Az inzulin nem megy át a baba szervezetébe, de az anya szintjét lenyomja. Ha mégtöbb érdekel róla, szívesen megosztom. 21+5 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ma voltam a kötelezõ terheléses vércukorszint mérésen. Hétfõn lesz eredmény. Az befolyásolja az eredményt, hogy szoktam csokit és édes sütiket enni? Nem sokat, nem mindennap, de azért néha elcsábulok! :)

Ha cukorbetegségre gyanakszom, milyen orvoshoz kell fordulnom? Mi a neve, mármint szakmailag? Kell e beutaló, vagy csak ugy elmegyek és elmondom a tüneteket?

Legjobb válasz: a házi orvos fogja megnézni hogy mi a helyzet, meg valószínû úgyis elküld nagy labor vizsgálatra. Szóval irány a körzetihez.

a házi orvos fogja megnézni hogy mi a helyzet, meg valószínû úgyis elküld nagy labor vizsgálatra. Szóval irány a körzetihez.
Mindenképpen háziorvoshoz menj.
A cukorbetegségnek jellegzetes tünetei vannak. Elsõsorban a magas vércukorszint. Ezt a legkönnyebb ellenõrizni. Még orvos sem kell hozzá. Reggel bemész éhgyomorral a patikába, és megméreted a vércukrodat. Ha jól tudom, 300.- huf az ára. Ha 6, 2 alatti értéket kapsz, akkor nem vagy cukorbeteg. Ha magasabb érték jön, akkor sem kell pánikba esni, mert egy mérés nem mérés. Legközelebb elmész a háziorvoshoz, és elmondod neki, hogy milyen értéket mértek a patikában. Onnan õ már tudni fogja, mit kell tennie.
A háziorvos fog beutalni a diabetológus dokihoz. Az elõttem lévõk jól mondják: irány a patika, de az éhgyomrit kiegészítheted azzal, hogy étkezés után két órával is nézetsz vércukrot. Ha kb. 9 fölött kapsz, az már indokol némi óvatosságot, de cukorbetegnek csak 11 felett kiáltanak ki. A reggeli akkor igazán jó, ha 5 alatt vagy akörül marad. Hathoz közelítve azért érdeklõdj dietetikusnál, hogy mit tehetnél a cukorbetegség megelõzése érdekében. Ésszerû diétával remekül karban tarthatod magad! Sokszor csak annyival is, hogy a fehér lisztet teljes kiõrlésûre cseréled, és a hagyományos tészta helyett durumtésztát vásárolsz. A cukrot, amikor csak lehet, helyettesítsd édesítõvel (de ne aszpartamal), vagy xilittel. Ez utóbbi pont olyan ízre, mint az igazi cukor, bár az ára elég borsos. Mindegy, ha cukorbajod lesz, az hosszú távod többe kerül...

Mik a tünetei a cukorbetegségnek kisgyereknél?

Legjobb válasz: Sokat iszik, acenton szagú a lehelete!

Sokat iszik, acenton szagú a lehelete!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat! Sajnos mind a kettõ tünet jellemzõ a kisfiamra :((( és sokszor követeli a (kristály)cukrot, persze nem adok neki de földhöz vágja magát érte :((( akkor holnap elviszem kivizsgáltatni, biztos ami biztos alapon!

Mik a tünetei a cukorbetegségnek?

párat hallottam bel?le, és mind igaz rám... nem szeretnék cukorbeteg lenni...:S légyszi segítsetek, hogy minél el?bb rájöjjek

Legjobb válasz: Nagyon kívántm a vizet, szinte kantaszámra ittam és vödör számra kipisiltem. Sokat fogytam hírtelen. Kötõhártyagyulladást kaptam, szédültem, gyenge voltam.Száradt a szám és nagyon fáradékony lettem.

Nagyon kívántm a vizet, szinte kantaszámra ittam és vödör számra kipisiltem. Sokat fogytam hírtelen. Kötõhártyagyulladást kaptam, szédültem, gyenge voltam.Száradt a szám és nagyon fáradékony lettem.
Szia! Ezt mi itt nem tudjuk Neked diagnosztizálni, épp ezért az elsõ adandó alkalommal irány a doki! A diabétesz alattomos, van aki évekig tünetmentesen él 27-es cukorral, van, aki pedig az összes tünetet produkálja, és a végén bekómál... Sajnos ez nem játék. Ha a kezdeti stádiumban felfedezik, akár gyógyszeres kezeléssel szinten lehet tartani, de ha sokáig húzza az ember, akkor bizony jönnek az öninjekciózás és társai... Menj el a háziorvosodhoz, számolj be neki a tüneteidrõl, megméri a vércukorszinted, és akkor már elõrébb vagytok! De mindenképp nyomás dokihoz, remélem nem lesz semmi komoly :) Üdv!
Fiatalkorban mindenkit inzulinra állítanak, de a kettes típusúnál is lehetséges gyógyszerrõl inzulinra. Menjél el mielõbb orvoshoz, az a legbiztosabb!A háziorvosod is meg tudja nézni!Sõt gyógyszertárakban is megnézik, de egy mérés nem mérés.
Én úgy hallottam h akinek olyan szagu a lehellete mint az acetoné az cukorbeteg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!