Találatok a következő kifejezésre: Mik a cukorbetegség (54 db)

Mik a cukorbetegség tünetei?

Fél éve szültem, terhesség alatt a terheléses cukorvizsgálatom kicsit magasabb lett, de a 24 órás megfigyelésesen minden rendben volt. Szülés óta nem nézték.

Legjobb válasz: Ez biztosan nem a cukorbetegség tünete. Cukorbetegség valószínûségi tünete, az acetonos lehelet, acetonos vizelet, gyakori, kínzó szomjúságérzet, gyakori és bõ vizeletürítés, stb. De biztosan csak egy vércukor vizsgálatból és egy vizelet általános vizsgálatból lehet kideríteni. Ha aggaszt a dolog, menj dokihoz. Az evés, aluszékonyság, nem tünetek.

Ez biztosan nem a cukorbetegség tünete. Cukorbetegség valószínûségi tünete, az acetonos lehelet, acetonos vizelet, gyakori, kínzó szomjúságérzet, gyakori és bõ vizeletürítés, stb. De biztosan csak egy vércukor vizsgálatból és egy vizelet általános vizsgálatból lehet kideríteni. Ha aggaszt a dolog, menj dokihoz. Az evés, aluszékonyság, nem tünetek.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ilyen tüneteim nincsenek. Megnyugtattatok.
szomjúság, gyakori vizelési inger

Mik a cukorbetegség tünetei? A sok ivás mit jelent? Mennyire sok?

Legjobb válasz: A cukorbetegségnek többféle tünete van. A gyakori és nagy mennyiségû folyadék fogyasztás, fõleg, ha elsõsorban cukros üdítõkbõl áll, akkor lehet intõ jel, de nem feltétlen függ össze. A többször elõforduló,néhány pillanatig tartó látásvesztés is ilyen, de az is lehet más miatt. A legtutibb az, ha gyanakszol, hogy veszel egy vércukormérõt (vagy elmész az orvosodhoz õ is megméri neked) és rendszeresen ellenõrzöd magad. A vércukor értéke éhgyomorra 6 mmol-ig normális. Ivásnál a "sok" egyénenként eltérõ, de azért a napi 4-5 l cukros lötty már nagyon nem normális, fõleg, ha azt kívánja az ember.

A cukorbetegségnek többféle tünete van. A gyakori és nagy mennyiségû folyadék fogyasztás, fõleg, ha elsõsorban cukros üdítõkbõl áll, akkor lehet intõ jel, de nem feltétlen függ össze. A többször elõforduló, néhány pillanatig tartó látásvesztés is ilyen, de az is lehet más miatt. A legtutibb az, ha gyanakszol, hogy veszel egy vércukormérõt (vagy elmész az orvosodhoz õ is megméri neked) és rendszeresen ellenõrzöd magad. A vércukor értéke éhgyomorra 6 mmol-ig normális. Ivásnál a "sok" egyénenként eltérõ, de azért a napi 4-5 l cukros lötty már nagyon nem normális, fõleg, ha azt kívánja az ember.
nagyon sokszor kell pisilni, egyfolytában szomjas és éhes vagy, mégis fogysz, fáradékony leszel - ezek már olyan tünetek, amikre fel kell figyelni, érdemes a gyógyszertárban megnézetni (a kijelölt, vércseppes kis matricával jelölt gyógyszertárakban ingyenesen elvégzik a tesztet pár perc alatt)

Mi a cukorbetegség első jelei? (macskáknál)

van egy olyan pár hónapos cicám, nagy az étvágya és a szomjassága.Lehet, hogy cukorbeteg?

Legjobb válasz: Sokat iszik, sokat pisil. Ki kell vizsgáltatni!

Sokat iszik, sokat pisil. Ki kell vizsgáltatni!
Nem tudom, hogy állatoknál mennyir elétezik ilyen :D de, ha cukorbeteg, akkor pont, hogy nincs étvágya...


Mik a cukorbetegség jelei, tünetei?

Legjobb válasz: Szájszárazság! Hirtelen fogyás vagy hizás! Sok vizelet!

Szájszárazság! Hirtelen fogyás vagy hizás! Sok vizelet!
Elõzõ vok, bocsi de lefagyott a gép és elküldte az elõzõt úgy, hogy még nem fejeztem be... Tehát az utóbbi 2 súlyos állapot eléggé veszélyes, de nálad még szó nincs ilyesmirõl, úgyhogy most nem részletezem, ígyis elég hosszan írtam. A lényeg, hogy vc mérés nélkül nem derül ki, magas-e...
Nem nagy kunszt a vércukormérés, nem tudom miért gondolkozol, hogy megméresd-e. Gyorsabban megvan, minthogy egyet gondolnál... És ráadásul az eredmény útmutató lehet. A másik neve a "lassú gyilkos". Sokáig tünetmentesen nyirbálja az ereket, idegrendszert... Ha már kimondottan rá jellemzõ tünetei vannak, akkor fennáll egy jó ideje... Súlyos állapot pl. a hyperglikaemiás kóma (túl magas vércukorszint miatti), vagy a hypoglikaemia tünetei (alacsony vc szint)
A kérdező hozzászólása: nincsenek sebeim... de köszi a válaszokat, vércukorszint mérésen még nem voltam és nem tudom hogy elmenjek-e...
Azt mérésen kívül máshogy nem lehet észrevenni. Egy másik tünet, hogy a sebeid lassabban gyógyulnak.
A kérdező hozzászólása: és azt honnan tudjam vagy honnan veszem észre hogy magas a vércukorszintem?
Az elsõdleges és legfontosabb tünet a magas vércukorszint.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Ha sok csokit eszek akkor könnyen lehetek cukorbeteg? ha igen akkor így fogom észrevenni hogy az vagyok hogy sokat iszok meg ilyesmi? Mostanában elég sok csokit eszek és nem birom ki anélkül....
Az is lehet ha hirtelen nagyon megnõ a folyadékigény.
VÉRVÉTEL

Mi a cukorbetegség jelei?

Azt olvastam,hogy alul sokat viszket szédül,stb nekem ilyen problémáim vannak,cukorbeteg leszek?

Szerintetek mi a cukorbetegség első jele/jelei? 17/lány

Legjobb válasz: Talán a nagyfokú szomjúság és sok vizelet, de van aki hirtelen nagyon sokat fogy.

Talán a nagyfokú szomjúság és sok vizelet, de van aki hirtelen nagyon sokat fogy.
Ahogy az elsõ írja, de lehet gyakori fejfájás, vagy a látás romlása is, kellemetlen szájszag is. Szóval sok minden, ez így nem megállapítható betegség, ne kezd el most ezeket a tüneteket keresni magadon. Ha úgy gondolod csináltass egy vérvételt és máris kiderül!
Például az, hogy cukorbetegséggel diagnosztizál az orvos. Egy laborvizsgálat (vér és vizelet) évente egyszer minden gyanú nélkül is indokolt, tehát bátran fordulj a háziorvosodhoz, hogy szeretnél egyet, hogy megtudd a paramétereidet.

Mik a cukorbetegség leggyakoribb tünetei?

Félek, hogy cukorbeteg vagyok. A nagymamám meg a nagypapám cukorbeteg volt, és emiatt amputálták a lábukat és nemsokall később meghaltak. :S Mik a leggyakoribb tünetei?

Legjobb válasz: Amúgy 20 éves srác vagyok. És rákeresnék a neten, csak mobilneten vagyok és lassú.

A kérdező hozzászólása: Amúgy 20 éves srác vagyok. És rákeresnék a neten, csak mobilneten vagyok és lassú.
Menj el egy közeli patikába és ott megmérik ingyen.Ha cukros vagy egy ilyen rutin vizsga is ki mutatja. Egyébkén nálam semmi tünet nem volt és 2-es diabéteszes vagyok. Poénból mentünk be a patikába cukrot méretni..
Nagyon sok folyadékot iszol(4-5 liter), gyakran vagy szomjas. Állandóan száraz a szád és acetonos a leheleted... De menj és méresd meg a cukrodat!

Mik a cukorbetegség tünetei gyereknél?

A fiam 1éves és nem rég a kukija gombás lett. El?tte voltunk wellness hétvégén, és azt hittem onnan szedte össze, de egyszer?en nem múlik. Az orvos elküldött a gyerekb?rgyógyászatra ahova 1 hónap múlva van id?pont. Nálunk a családba több helyen jelen van a cukorbetegség. Úgy tudom, hogy a gomba megjelenése is utalhat rá, és persze a sok ivás is(ezek megvannak). Mik még a tünetek? Van olyan módszer amivel házilag megtudom nézni, hogy utána léphessek minél hamarabb?

Legjobb válasz: igen a kuki is olyan lehet, az öcsém cukorbeteg és vigyázni kell a kukijára, könnyen gombás lehet. viszont pl rajta soha se éreztem acetonszagú leheletet. Piciknél a sok éjszakai pisis pelenka, éjszaka többször felkel és csak iszik-iszik, vagyis sok folyadékbevitel.

igen a kuki is olyan lehet, az öcsém cukorbeteg és vigyázni kell a kukijára, könnyen gombás lehet. viszont pl rajta soha se éreztem acetonszagú leheletet. Piciknél a sok éjszakai pisis pelenka, éjszaka többször felkel és csak iszik-iszik, vagyis sok folyadékbevitel.
Acetonos szagú lehellet, sok pisis pelenka, súlygyarapodás csökkenése. Ezeket tudom.
Szia! A legfõbb tünetek: fogyás; sokat iszik, sokat pisil (leginkább éjszaka); szárad a szája. Szerintem beszélj a védõnõvel. Neki van tesztcsíkja amivel megnézheti a vizeletét. Cukorbetegség esetén a cukor megjelenik a vizeletben + aceton. (Egyébként ha acetonos a vizelete azt megérzed.) Ha gyakori a családban a cukorbetegség biztos oda fog figyelni rátok.
A kérdező hozzászólása: Köszi:-) Beszéltem a védõnõvel:-)

Lehetséges a cukorbetegség kialakulása nálam, mit ehetek ihatok?

Pl: kólát, alkoholos italokat, péksüteményeket, stb ehetek/ihatok? Cukorszintem: 7.6 mol/l

Legjobb válasz: A cukorbetegségnek nincs köze az elfogyasztott cukor mennyiségéhez.

A cukorbetegségnek nincs köze az elfogyasztott cukor mennyiségéhez.
Ha magas a cukorszinted, valóban cukros ételeket italokat nem szabad enni, inni. Elõbb azért menj orvoshoz aki megállapítja problémádat és tanácsot ad!
Majd ha tényleg bizonyítják, hogy az vagy, akkor majd elküldenek tanításra, ahol megtanulod mit hogy kell. Meg megmondják mennyi szénhidrát ehetsz egy nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :D Különben nekem olyan hogy reggeli mérésnél (3napja) volt már 4, 6 evés után 3.8....tegnap voltam cukorterheléses teszten és reggel volt 6 1pohár cukor után 2órával 8, 8! Stressztõl, idegiségtõl mehet feljebb a cukrom?
Miért 2 órával terhelés után mérték? 1, 5 órával kellett volna.
A kérdező hozzászólása: Nemtudom, nekem mérték 1óra mulva és 2óra után is!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!