Találatok a következő kifejezésre: Mik a babák tünetei, milyen (9 db)

Mik a laktózérzékeny babák tünetei, milyen gyógymód létezik?

Olyan anyukák tapasztalatára lennék kiváncsi akiknek laktózérzékeny a babájuk.

Legjobb válasz: ezt találtam neked: http://www.lll.hu/etelallergia

ezt találtam neked: http://www.lll.hu/etelallergia
Szia! Az én bébim5 hós és õ is laktózérzékeny.Vér volt a székletében, felfújódott a pocija szopizás után, ordított és csak a szélcsõ segített. Mi is kaptuk az AL110-et, õ még most is azt issza(inná)ha ízlene neki. Mivel ebbõl nincs 2-es tápi(követõ)megpróbáljuk a Novalac AC nevût ami sajna drágább de állítólag finomabb... Al 110-bõl 5-ször evett 150-et, de most már azt meg sem eszi.Megkóstoltam , elég ramaty a normál tápikhoz képest az íze...de más babák megisszák...ja és 4 hósan elkeztem hozzátáplálni...most már sokmindent eszik...remélem, segítettem egy kicsit...nekem az AL110 adása után 2 héttel volt érezhetõ a változás, ennyi idõ alatt jött rendbe a pocója.Sajnáltam a szopizást, de azt még jobban, ahogy ordított az anyatejtõl szegény...mondjuk nekem nem volt sok tejem...Remélem, hamar rendbe jön a pici...és még egy jó tanács...én elég sok édességet ettem, ezért is féjhatott a fiam pocija...

Ikres mamik mikor kezdett látszódni a pocakotokon, hogy babát vártok? Milyen extra tünetek jellemezték a terhességed korai szakaszában, hogy több baba van?

Legjobb válasz: Olyan nyolcadik héten már kezdett látszódni. Nem tudom voltak e extra tüneteim mivel nincs több gyermekem:) Hányás- hányás - és még több hányás :D Fáradékonyság, de közben alvatlanság.

Olyan nyolcadik héten már kezdett látszódni. Nem tudom voltak e extra tüneteim mivel nincs több gyermekem:) Hányás- hányás - és még több hányás :D Fáradékonyság, de közben alvatlanság.
Én nem vagyok/voltam amúgy sem vékony, de olyan 12 hetesen már látszott. 15 hetesen pedig hirtelen kezdett nõni a hasam, addigra kimondott terhespocakom lett. Sokat émelyegtem, szédültem, pulzusom magas volt. A legelején én is sokat aludtam volna. Úgy a 12. hét után ezek megszûntek, szerencsém volt. Ja, pattanásos vagyis kütéses lett a bõröm, ami elötte gyönyörû volt. Most ismét babát várok, de alig van tünetem a fáradtságon kívül. Csak néha émelygek kicsit, a bõröm pedig szép:)
12. hét körül kezdett egyértelmûvé válni. Elõtte olyan voltam, mint aki jól bevacsorázott. Extra tünet maximum a durva gyomorsav volt félidõtõl, bár ez nem csak ikresekre jellemzõ. Hányingerem 1x volt az egész terhesség alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, nekem már van 1 fiam akivel a reggeli rosszúléten kívül semmi tünetem nem volt.Most 8 hetes terhes vagyok, és kb a kimaradt mensi után egybõl kezdõdtek a tünetek, egész nap aludnék szó szerint, nem csak reggel egész nap rosszul vagyok émelygek, szédelgek csak fekve elviselhetõ...semmit nem kívánok , hányni csak kétszer hánytam eddig, a hasam akkorára van puffadva mint kb 20 hetes terhesen az elsõnél, nem akarom még elmondani senkinek , de már komolyan nehéz takargatni:) :) és valahogy az elejétõl úgy érzem, hogy 2 baba van:) de jövõhétre kaptam idõpontot akkor kiderül:)
Szerintem a rosszulét alapján még nem kell ikrekre gondolni, a többedik terhességeknél mindig hamarabb nõ a has, mint az elsõnél, mert a kötõszövetek már ki vannak tágulva. Nekem hármasikreim vannak és olyan szinten nem voltam rosszul, hogy még csak hányingerem sem volt, nem is émelyegtem. Viszont nagyon jókat tudtam enni, de persze nem zabáltam, visszafogtam magam. A fáradékonyság nekem is volt, de csak 2-3 hétig tartott (kb. 12-14. hét között). A hasam viszont nekem is hamarabb nõtt, már a 3. hónapban nem tudtam begombolni a farmereket.
Nekem semmi tünetem nem volt, nem émelyegtem, nem hánytam. Talán kicsit fáradékonyabb voltam... A hasam úgy a 15. héttõl látszódott egyértelmûen, elõtte olyan volt, mintha jól teleettem volna magam. :)

Ha adni szeretnék bolti tehéntejet a babámnak azt hogy próbáljam először, hogy allergiás-e rá? Milyen tünetek lehetnek és mikor? Éjszakára mit csináljak belőle 8 hónapos babának?

Legjobb válasz: 2,8 vagy 3,5 vegyél neki melegítsd meg és öntsd az üvegbe. Elõször csak egy kicsit. Ha nem lesz tõle baja (kiütés) akkor nem allergiás rá.

2, 8 vagy 3, 5 vegyél neki melegítsd meg és öntsd az üvegbe. Elõször csak egy kicsit. Ha nem lesz tõle baja (kiütés) akkor nem allergiás rá.
Szia! Elõször is vegyél otthonra Calciumot!!! (Ez sokáig eláll és még nyáron is jól jön csípések alkalmával) Mindenféleképpen délelõtt adj neki egy kortyot!! Ha allergiás rá akkor már egy kicsitõl is az lesz, 1-2 órán belül! Kiütések a nyakon, kézfejen, száj körül, hányás, hasmenés.
bocs az offért, miért szeretnél adni neki tejet? nem issza meg a tápit? :/
1 éves kor elõtt nem javasolják a tejet, de ha mindenképp adni szeretnél, akkor reggel és csak keveset és figyeld a reakcióját.
A kérdező hozzászólása: Nem eszi meg se a tápszert, se a tejpépet. Viszont éjszakára nem tudom mit adjak, amivel végig aludja az éjszakát. Ezért gondoltam, hogy csinálok tejbõl valamit.
Csinálj nagyon híg tejbegrízt. Anya mondja mindig, hogy õ ezt adott nekünk este, olyan híg volt, h cumisüvegbõl megittuk. De tényleg csak akkor ha már kiderült h nem allergiás rá.
ha nagyon muszáj tejet adni akkor inkább kecsketejjel próbálkozz!az kevésbé válthat ki allergiát!piacon lehet kapni legalábbis Kispesten igen!a tehéntejet én nagyon nem javaslom még neki....nekem is 8 hónapos a fiam és nem nagyon kell neki már a tápszer de tehéntejet bizti nem adnék!
sima bolti tejet vegyél 2, 8-asat!!!!!

Epilepsziás babák anyukái, nálatok mi volt az első tünet, ami miatt elkezdőttek a vizsgálatok? S utána milyen tünetei voltak a babának?

Esetleg ha leírnátok röviden, hogy milyen vizsgálatok voltak, nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: A gyerek elszédült egy pillanatra... 2 éves kora körül kezdõdött. Sokáig nem is vettük komolyan. Egyre többet elesett emiatt. Egy komolyabb sérülés miatt elmentünk a háziorvoshoz, (már három évesen) és elmondtuk neki, azonnal beutalót írt a neurológiára. Ahol sajnos igazolták a gyanút EEG vizsgálattal. Ébren és alvás közben is megcsinálták. Majd gyógyszerszedés, elsõre sikerült olyan gyógyszert felírnia a dokinak, ami használt. Igaz, emelni kellett az adagot. Két vérvétel volt az elején. Majd jött egy MRI vizsgálat is altatásban. (ha kíváncsi vagy, leírom részletesen, az elég hosszú napunk volt.. :-/ ) Erre azért volt szükség, hogy van-e bármilyen elváltozás, fejlõdési rendellenesség, daganat (!) egyéb dolog, ami okozza. NÁlunk szerencsére nincs. Háromhavonta kell menni vérvétel, vizsgálatra. Nektek mi a probléma?

A gyerek elszédült egy pillanatra... 2 éves kora körül kezdõdött. Sokáig nem is vettük komolyan. Egyre többet elesett emiatt. Egy komolyabb sérülés miatt elmentünk a háziorvoshoz, (már három évesen) és elmondtuk neki, azonnal beutalót írt a neurológiára. Ahol sajnos igazolták a gyanút EEG vizsgálattal. Ébren és alvás közben is megcsinálták. Majd gyógyszerszedés, elsõre sikerült olyan gyógyszert felírnia a dokinak, ami használt. Igaz, emelni kellett az adagot. Két vérvétel volt az elején. Majd jött egy MRI vizsgálat is altatásban. (ha kíváncsi vagy, leírom részletesen, az elég hosszú napunk volt.. :-/ ) Erre azért volt szükség, hogy van-e bármilyen elváltozás, fejlõdési rendellenesség, daganat (!) egyéb dolog, ami okozza. NÁlunk szerencsére nincs. Háromhavonta kell menni vérvétel, vizsgálatra. Nektek mi a probléma?

Hematóma az I. trimeszterben. Kinek milyen tünetei voltak? Mi lett a babával? Volt olyan akinek nem volt verzese az elejen, megsem maradt meg a baba?

Nekem a petezsák felett van viszonylag nagy, a doki nem sok jóval kecsegtetett, hogy majd vérezhetek, meg elmehet a baba. 5 hetesen voltam vizsgálaton, azota 6,5 hetes vagyok, de semmi tünetem, nem verzek. Ettöl lehet hogy már nincs meg a kisbabám? Még 2 hét mire visszahivott. Nem tudom reménykedhetek-e?

Legjobb válasz: Nekem volt, kaptam utrot, de nagyon elkezdtem vérezni, aztán mikor mentem a legközelebbi ultrahangra, már nem volt baba. Nekem senki sem mondta, hogy pihenni kellene, végig dolgoztam elég stresszesen. Sajnos :-(

Nekem volt, kaptam utrot, de nagyon elkezdtem vérezni, aztán mikor mentem a legközelebbi ultrahangra, már nem volt baba. Nekem senki sem mondta, hogy pihenni kellene, végig dolgoztam elég stresszesen. Sajnos :-(
Én sem véreztem, nagyobb volt a haemotóma mint a baba, mégis nyomtalanul felszívódott. Én még dolgozni is jártam, azt mondta a doki nem kell feküdnöm csak a gyógyszert (Utro) szedtem, és elmúlt. Sokan nem hisznek benne, de szerintem minden fejben dõl el :) Én egy percig sem hittem hogy elmehet tõle a babám, bíztam benne is hogy elég erõs és a saját testemben is hogy nem árt a babának.
Nekem is volt 6.héten voltam. Barnaztam , megijedtem nagyon. Bementem a kórházba , 2 veromlenyem volt, egyik a mehszaj felett, másik a baba felett , olyan helyzetben, mintha nyomna ki. Szigorú fekvesre ítéltek. Mgt es nospat szedtem, plussz c vitamint. Én csak feküdtem, wcre es fürdeni keltem fel. 2 hét után fele akkora lett a veromleny , örültem . Kissé aktívabb életét kezdtem élni, megint barnazni kezdtem. Kiderült 2szer akkora lett a veromleny mint volt.Majd 12hetes voltam, amikor elontott a vér. Eskuvom elõtti nap volt, pityeregtem a korhazba való úton, de eéreztem, h nem lesz baj. A veromleny tavozott , az én kislanyomnak pedig semmi baja nem volt. :-) 31 hkm [link]
A kérdező hozzászólása: Köszi a további válaszokat is! Megnyugtattok! :) Kedves utolsó, gratulálok az esküvõhöz és a babához! Mostmár minden rendben lesz! :) valahol legbelül én is azt érzem hogy jól van a baba és egészséges lesz a terhessègem is és ö is. Csak a doki hozta rám a frászt... Hogy "ne nagyon éljem még bele magam" teljesen elkeseredtem.
Nekem is volt, 3x akkorra mint a petezsàk ès pont felette. Kaptam rà rutascorbint, utrot is szedtem de nem ezèrr hormonproblemàm is volt, nemi èlet tilalom es nehezeket nem emelhettem, 8 hètr vèrzès nèlkül eltûnt..most 24 hetes vagyok.
nekem 2 terhességnél is, az egyik elment sajnos a másik itt rugdos a hasamban
a #13-mas vagyok. ne engedd magad megijeszteni. a terhesség alatt sok negatív károgóval fogsz sajnos találkozni, és én azon a dokin is elgondolkodnék a helyedben aki ahelyett hogy biztatna, még a frászt is rád hozza. az én dokim mindig az optimizmusomat erõsíti, pedig elég problémás a terhességem, még most is táppénzre kerültem, de mégsem sugallja azt sosem hogy bármi miatt aggódnom kellene, és emiatt nagyon hálás vagyok neki. csodás dolog a terhesség, és a nõi test akármi történik bízz a babádban és magadban ez a legfontosabb! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez jólesik, erõt ad! :) Amugy pozitivan állok hozzá, nem aggódok a baba miatt, bízom benne hogy minden rendben van és lesz, de tényleg ijesztö mikor mások hozzák a frászt rám :S
4es vagyok, teljesen igaza van a válaszolonak hogy pozitivan állj hozzá ill az orvosod se illyesztgessen. Az én dokim elmondta a lehetõségeket hogy lehet vérzés is de nem kell megijjedni, akkor megnéz és sajnos megeshet hogy a baba nem marad meg de az õ tapasztalata az hogy az esetek többségében semmi gondot nem okoz. Õ is felhivta a figyelmeem a pozitiv hozzáállásra és biztatott hogy nem lesz gond. És igaza lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi a vàlaszokat! Én pont azon gondolkodom, hogy nem verzek, akkor nem ürül ki, akkor attól lesz baja a babának. Én nem kaptam semmi gyógyszert, csak azt mondta kiméljem magam.
Szia. nekem a 8. héttõl volt, pont a petezsák mellett, ott ahol a lepény megtapadt. barnáztam. Kaptarm duphastont 2x1-et és pihennem kellett. 11 hetesen megint barnáztam, és akkor ürült ki teljesen (utána uh-n nem volt ott)
Szia! Nekem ahogy neked is kedves kérdezõ, a petezsák felett volt egy hatalmas haematóma. 6 hetesen 2x elöntött a vér, de annyira, mintha mensiznék! Rohantunk a dokihoz, azt mondta, fennáll a veszély, hogy a petezsák feletti haematóma elsodorja a babát, és fenyegetõ vetélést írtak a papíromra, veszélyeztetett terhességgel tp-re küldtek, Kaptam 3x3 Utrogestant, 3x1 Duphaston, és Magne b6-ot a 12.hétig. Nekem akkor a két hatalmas vérzéssel kiürült a haematóma, azóta sincs semmi gond szerencsére. Holnap töltjük a 23.hetet:)
Szia. Nekem nincs hala egnek de olvasom egy blogit ahol az anyukanak nem volt egyszeru terhessege sokminden baja volt neki tobbek kozt hematoma is es megus megszuletett gyogyoru pici labya. A cim mist nem mety fejbol de a keresobe beirod h piroskaesfarkas blog megtalalod.
Bocs az elztesekert telorol vagyok.
Szia, nekem volt, nem is egy, az egyik pont a baba mellett. A másik a méhszájnál, meg egy messzebb. Nagyobb volt mint a baba. Szigoru pihenés és rutascorbin tablettát kellett szednem. A 12. hétre elmult, felszivodott. most 36 hetes kismama vagyok. Ne aggodj tényleg csak feküdj szinte csak wcre kelj fel. Drukkolok, (én sem véreztem egyszer pecsételtem de ennyi.)
Nekem nem volt vérzés és nem marad meg a baba, de nem tudják, miért.
Nekem is volt, barnázással és vérzéssel járt, nem kaptam gyógyszert, csak feküdnöm kellett és E-vitamint szedni. És persze no sex. Hát persze, hogy reménykedhetsz! Esetleg menj el egy fizetõs ultrahangra, én azt tettem, mikor nem tudtam várni :)
Nekem 2 szer volt ilyen, 1.pici barnázás , levált a méhfalról 2.ömlött a vér, pont a kijáratnál volt a baba azt mondták ha megindul kifele a haematómaematóma elsodorhatja a babát, hatalmas volt a haematóma sokág nemvolt, de a kislányom most 1 éves :)
Sokáig megvolt
Barátnömnek volt a 9. héten vérzett akkor derült ki, pár hét alatt felszuivodott, a babának semmi baja nem lett.
A kérdező hozzászólása: Köszi, eddig nem is volt nagy gond, bízom benne hogy továbbra sem lesz. :)

Ha szoptatok és naponta több tejet iszom meg mint a megengedett (nekem 2-3 dl-t montak per nap), akkor a babámon milyen tünetek fognak jelentkezni és mikor? Allergizál, vagy csak hajlam esetén allergizálja?

Nagyon szeretem a tejet, van, h többet iszom a megengedettnél (4-6 dl-t), de nem minden nap. Eddig semmilyen tünetet nem észleltem a babámon és nem tudom, h merjek-e továbbra is annyi tejet inni, mint amennyit kivánok, vagy az ? érdekében inkább mondjak le róla?

Legjobb válasz: ha nem allergiás rá akkor ihatsz amennyi jol esik.

ha nem allergiás rá akkor ihatsz amennyi jol esik.
Én biztos innám, ha látnám hogy semmi baja a babának (nem hasfájós, nem kiütéses stb.) De sajnos nálunk az ellenkezõje igaz.
csaladi hajlam eseten nem ajanlott a fogyasztasa. ha nincs hajlam es a baban sem latsz elvaltozasokat akkor igyal, de azert mertekkel :) ahogy no, egyre tobbet fogyaszthatsz
Nyugodtan igyad, ha nincs gond a babánál. Én is sok tejet iszom és már több, mint 5 hónapja szoptatok. Semmi baja nincs a kisfiamnak. Ráadásul én az igazi házi tehéntejet iszom és nem is hígítom. Jó babázást!
szia.Én is nagyon szeretem a tejet és a tejtermékeket.NEm is gondoltam volna, hogy kiütheti a babámat /2 hónapos volt/.aztán kiderült tejalergiás lett.szerencsére csak a kezén jelentkezett pici piros foltok voltak.aztán lekezeltük és azota elmúlott.mondjuk azota kevesebb tejterméket eszem és ö is nagyobb már. 9 hónapos baba anyukája
Én is kb napi 1 litert megiszom, és 5 hónapja szoptatok, eddig semmi baj nem volt belöle
Szinte minden nap megiszok 1 liter tejet, nem is tudtam, hogy ez problémát is okozhat. Hát, mindig tanul az ember :-)

Mit éreztetek, milyen tünetek voltak a nemvárt napján amikor sikerült a babó?

Olyanra gondolok,hogy volt-er?s mensis érzés,enyhe barnázás stb.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a nemvárt elõtt 3 nappal kezdõdött a mensis görcs, de teljesen úgy, mintha meg akarna jönni, de aztán mégse találkoztam egy csepp vérrel se, úgyhogy a nemvárt elõtti napon már halványan kimutatta a teszt, ami utána szépen erõsödött. A mellfájdalmat nem tudtam azzal összekötni, mert már a peteérés lezajlása után elkezdett fájni. Se hányinger, se barnázás, csak görcsöltem, de mégse jött meg. Sok sikert! 11 hetes kismama

Szia! Nekem a nemvárt elõtt 3 nappal kezdõdött a mensis görcs, de teljesen úgy, mintha meg akarna jönni, de aztán mégse találkoztam egy csepp vérrel se, úgyhogy a nemvárt elõtti napon már halványan kimutatta a teszt, ami utána szépen erõsödött. A mellfájdalmat nem tudtam azzal összekötni, mert már a peteérés lezajlása után elkezdett fájni. Se hányinger, se barnázás, csak görcsöltem, de mégse jött meg. Sok sikert! 11 hetes kismama
Nekem 1-2 napig volt enyhe vérzés, majd abba maradt.Vártam 1 hetet majd úgy csináltam tesztet.
szia, nekem is olyan érzésem volt mintha meg akarna jönni, és érzékenyek voltak a melleim, aztán öt nap elteltével, a férjem unszolására (mert én állítottam, hogy nem vagyok terhes)este csináltam tesztet és ott volt két erõs csíkocska

Epilepsziás babák anyukái? Mikor derült ki, hogy epilepsziás a babátok? Milyen tünetei voltak?

Fel lehet ezt ismerni egyáltalán akár már pár hónapos korban?

Legjobb válasz: Az 5 hónapos védõoltás után pár nappal. Összerántotta a görcs, felakadt a szeme, és elkékült. A görcs után nagyon lassan (kb.: 20 perc alatt) tért magához. Ezt a fajta epilepsziát fel lehet ismerni. El sem tudod téveszteni! Azóta már 11 éves, és meggyógyult.

Az 5 hónapos védõoltás után pár nappal. Összerántotta a görcs, felakadt a szeme, és elkékült. A görcs után nagyon lassan (kb.: 20 perc alatt) tért magához. Ezt a fajta epilepsziát fel lehet ismerni. El sem tudod téveszteni! Azóta már 11 éves, és meggyógyult.
Kistestvérem az, koraszülött volt, és a sok légzéskimaradás miatt alakult ki nála (pontosabban, amikor lekerült az intenzívrõl, átszállították a Péterfy koraszülött osztályára, ahol akkor még nem volt rendes lélegeztetõ, így nem tudták visszarakni rá, amikor kellett volna), 3 hónapos volt, mikor diagnosztizálták (2004 márciusában). Nála a szopóreflexkor jelentkezett elsõsorban, fennakadt a szeme, súlyosabb esetben rázkódott, emiatt nem is nagyon volt hajlandó enni. Szerencsére már a kórházban felfedezték, ezért amikor hazajöhetett (április elején), akkor már gyógyszerezték. Sajnos volt akkoriban egy olyan görcse, amibõl egy hétig nem tudott kijönni, bal oldalára egyáltalán nem fejlõdött, azt hittük, fogyatékos lesz, 1 évesen még csak emelte a fejét. Szerencsére (és hála a Dévény módszernek), felépült, most kezdte az elsõ osztályt, minden rendben :) Csak a gyógyszerek miatt hamar elfárad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!