Találatok a következő kifejezésre: Mik a babák tünetei, (73 db)

Mi az a streptococcus szűrés? Ez rám veszélyes v a babára? v mindkettőnkre? Van valami tünete ha streptococcusos lennék?

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy tünete nincs és,hogy inkább a babóra veszélyes. Ezért van szûrés,azt hiszem a 36. héten. 32 hetes kismami

Én úgy tudom, hogy tünete nincs és, hogy inkább a babóra veszélyes. Ezért van szûrés, azt hiszem a 36. héten. 32 hetes kismami
Szai! Én írtam tegnap a streptós kérdést. A streptococcus egy baktérium, amely a hüvelyben is megtalálható(amúgy ez okozza pl. a torokgyulladást is) Ha fertõzött a terhes nõ, akkor szülés során a baba elkaphatja, és tüdõgyulladást, ill.agyhártyagyulladást is kaphat. De nem kell félni, mert akinek kimutatja a vizsgálat, annak szülés közben antibiotikumot adagolnak infúzióval, és így a baba nem fertõzõdhet meg. Én most vagyok a 34.héten, és ha megyek dokihoz, rákérdezek , amúgy a 36. hét után szokták elvégezni a szûrést, csak azt nem tudtam én sem, hogy kötelezõ-e, vagy meg kell kérni rá a dokit.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.Csak azért kérdeztem, mert én is már 34 hetes vagyok, de még nem is hallottam errõl, hogy volt, vagy lesz-e eggyáltalán ilyen, de én is még ma megyek a dokimhoz, majd megkérdezem mikor lesz...
Én a 37. hetedik hétben vagyok. Épp ma voltam a dokinál, s megemlítettem ezt neki, azt mondta, h nem kell elvégezni ezt a szûrést, holott vhol meg azt olvastam, h vmelyik kórházban ennek a hiányában nem is szülesztenek. Akkor most ilyenkor mi van? :( Végülis nekem nem csináltak ilyet.
A 36. héten vettek tõlem kenetet, nálam kimutatták. (János kórházba járok)Teljesen tünetmentetes. A teendõ az amit elõttem is leírtak (infúzió egy fél óráig, mikor elkezdõdött a szülés, és így nem lehet beje a babának)

Ha adni szeretnék bolti tehéntejet a babámnak azt hogy próbáljam először, hogy allergiás-e rá? Milyen tünetek lehetnek és mikor? Éjszakára mit csináljak belőle 8 hónapos babának?

Legjobb válasz: 2,8 vagy 3,5 vegyél neki melegítsd meg és öntsd az üvegbe. Elõször csak egy kicsit. Ha nem lesz tõle baja (kiütés) akkor nem allergiás rá.

2, 8 vagy 3, 5 vegyél neki melegítsd meg és öntsd az üvegbe. Elõször csak egy kicsit. Ha nem lesz tõle baja (kiütés) akkor nem allergiás rá.
Szia! Elõször is vegyél otthonra Calciumot!!! (Ez sokáig eláll és még nyáron is jól jön csípések alkalmával) Mindenféleképpen délelõtt adj neki egy kortyot!! Ha allergiás rá akkor már egy kicsitõl is az lesz, 1-2 órán belül! Kiütések a nyakon, kézfejen, száj körül, hányás, hasmenés.
bocs az offért, miért szeretnél adni neki tejet? nem issza meg a tápit? :/
1 éves kor elõtt nem javasolják a tejet, de ha mindenképp adni szeretnél, akkor reggel és csak keveset és figyeld a reakcióját.
A kérdező hozzászólása: Nem eszi meg se a tápszert, se a tejpépet. Viszont éjszakára nem tudom mit adjak, amivel végig aludja az éjszakát. Ezért gondoltam, hogy csinálok tejbõl valamit.
Csinálj nagyon híg tejbegrízt. Anya mondja mindig, hogy õ ezt adott nekünk este, olyan híg volt, h cumisüvegbõl megittuk. De tényleg csak akkor ha már kiderült h nem allergiás rá.
ha nagyon muszáj tejet adni akkor inkább kecsketejjel próbálkozz!az kevésbé válthat ki allergiát!piacon lehet kapni legalábbis Kispesten igen!a tehéntejet én nagyon nem javaslom még neki....nekem is 8 hónapos a fiam és nem nagyon kell neki már a tápszer de tehéntejet bizti nem adnék!
sima bolti tejet vegyél 2, 8-asat!!!!!


Hogyan veszem észre ha 6 hós babám tejérzékeny ( ha mondjuk bolti tejet iszik mennyi idö mire kijön és mik a tünetei? )

Legjobb válasz: Miért lenne vicces?? Az én babám 8hónapos már néha néha iszik bolti tejet. Anno én már pár hetesen azt kaptam mivel anyukám nem tudott szoptatni, Nem értem miert kell kiakadnia mindenkinek ha arról van szó egy éves kor elõtt tej.... Inkább ez a vicces!!!! Persze hogy a tápszert erõlteti/mindenki hisz az tripla annyiba kerül sõt...

Miért lenne vicces?? Az én babám 8hónapos már néha néha iszik bolti tejet. Anno én már pár hetesen azt kaptam mivel anyukám nem tudott szoptatni, Nem értem miert kell kiakadnia mindenkinek ha arról van szó egy éves kor elõtt tej.... Inkább ez a vicces!!!! Persze hogy a tápszert erõlteti/mindenki hisz az tripla annyiba kerül sõt...
Azt azért senki ne felejtse már el, hogy mindössze 20 éve is már totál más tej volt, mint most.Én 22éves vagyok, fél évesen kaptam már tejet, semmi ételallergiám nincs, mégse jut eszembe adni a majdnem 9hós lányomnak, mert ezek a mai dolgok életükbe nem láttak se tehenet, se tejet.És lányom 6hós korától csak estére fogadja el a tápszert, igy ha teljes áron kéne venni, se lenne akkora kiadás.Én nem adnék 6hósnak se bolti, se házi tejet.Nehogy már a tápszer összegén múljon az egészsége.A zöldségei, gyümölcsei, hús sokkal többet elvisznek, mint a tápszer.
Én is 650 körül veszem a tápszert 1 éves korig kiírja a doki. Eszembe se jutna azt a drága "tejet" adni a babának.
Hát nem azért de a tápszer olcsóbban jön ki mint a tej (nem a 1, 5%-osra gondolok)
6 hónapos babának ne adj tehéntejet.
bolti tejet 6 hós babának? vicces.
Lehet, hogy rögtön kiütéses lesz vagy hasmenése lesz. Esetleg véres széklet, hányás. De az is lehet, hogy sokkal késõbb jön ki. Lehet, hogy nem lesz semmi baja se most se késõbb, de én nem rizikóznék, 6 hónapos babának nem való a bolti tej.
Esetleg napok múlva hasmenése lesz, vagy véres lesz a széklete. Még ezek a lehetõségek is fennállhatnak (2. Voltam).
Lehet, hogy azonnal kiüti, lehet, hogy csak évekkel késõbb lesz tejallergiás, és lehet, hogy soha. Kb. ezek a lehetõségek.
17 hós a fiam és tejallergiás. Ekcéma foltok jöttek ki rajta, hasfájás fõleg esténként, napközben is sírt és alig lehetett megnyugtatni. Már a pukik is nagyon fájtak neki. Véres széklete volt. A "nagykönyvben" hasmenés társul hozzá, nekünk szörnyû székrekedés(4-5-6 napos kihagyások) és csak a kúp segített. A Te döntésed, hogy adsz-e babádnak tehéntejet, de én nem tenném 6 hónaposan. Nálunk nincs a családban tejallergiás, a fiam mégis az lett.

Ki szült a 31-32. héten? Mi lett a babával? Mik voltak a tüneteitek? És kiderült mitõl szültetek hamar?

Legjobb válasz: Én a 33. héten szültem. Kislányomnak éretlen volt a tüdeje és veleszületett tüdõgyulladása is volt. 8 napot voltunk az intenzíven, majd még 1,5 hét a kórház koraszülött osztályán. Lélegeztetni kellett és vénás antibiotikumot kapott 10 napig. Voltak 30-32 hétre született babák is, nagyon változó, melyiknek mi baja vagy nem baja volt. A legtöbb ennyi idõre született baba jó eséllyel indul az egészséges élet felé. Miért kérdezed?

Én a 33. héten szültem. Kislányomnak éretlen volt a tüdeje és veleszületett tüdõgyulladása is volt. 8 napot voltunk az intenzíven, majd még 1, 5 hét a kórház koraszülött osztályán. Lélegeztetni kellett és vénás antibiotikumot kapott 10 napig. Voltak 30-32 hétre született babák is, nagyon változó, melyiknek mi baja vagy nem baja volt. A legtöbb ennyi idõre született baba jó eséllyel indul az egészséges élet felé. Miért kérdezed?
Szia!Én a 30.hétre szültem.Ikrek.Elfolyt a magzatvizem.A tüdejük nem volt kifejlõdve rendesen.November13-tõl december23-ig kórházban voltak.Lélegeztetõ gépen voltak, a kisfiúnak a szívével voltak gondok de hála az égnek már jól van.Vérszegények voltak így vért kellett nekik adnom.Plusz még a kisfiú elkapott valami fertõzést és így még õ antibiotikumot kapott.

Mi tervezük babát a páromal. Most volt peteérésem, egy hete lehetsége hogy a tüneteket már most is érzem? Pl. Derékfályás pufadás hasszurás. és a melemen a mirigyek is megvoltak duzadva a napokba.

Lehet h ez a terheség jelei vagy csak beképzelem magamnak mert anyira szertnék..

Legjobb válasz: Korai lenne még hogy tünetet érezz magadon. Még ha sikerült is, csak most ágyazódhat be a napokban. Remélem sikerül, szurkolok Nektek!

Korai lenne még hogy tünetet érezz magadon. Még ha sikerült is, csak most ágyazódhat be a napokban. Remélem sikerül, szurkolok Nektek!
Derékfájás, puffadás, hasszúrás, mellemen, duzzadva, terhesség, annyira és a vesszõhibák... Gyerek elõtt az iskolapadot ajánlom.
2-es vagyok! De! Ez is egy válasz! Egyébként pedig ezek a tünetek még nem jelentenek feltétlenül babát. Jelenthetnek azt is, de jelenthetik csak a ciklus normális lefolyását is.

Epilepsziás babák anyukái, nálatok mi volt az első tünet, ami miatt elkezdőttek a vizsgálatok? S utána milyen tünetei voltak a babának?

Esetleg ha leírnátok röviden, hogy milyen vizsgálatok voltak, nagyon megköszönném.

Legjobb válasz: A gyerek elszédült egy pillanatra... 2 éves kora körül kezdõdött. Sokáig nem is vettük komolyan. Egyre többet elesett emiatt. Egy komolyabb sérülés miatt elmentünk a háziorvoshoz, (már három évesen) és elmondtuk neki, azonnal beutalót írt a neurológiára. Ahol sajnos igazolták a gyanút EEG vizsgálattal. Ébren és alvás közben is megcsinálták. Majd gyógyszerszedés, elsõre sikerült olyan gyógyszert felírnia a dokinak, ami használt. Igaz, emelni kellett az adagot. Két vérvétel volt az elején. Majd jött egy MRI vizsgálat is altatásban. (ha kíváncsi vagy, leírom részletesen, az elég hosszú napunk volt.. :-/ ) Erre azért volt szükség, hogy van-e bármilyen elváltozás, fejlõdési rendellenesség, daganat (!) egyéb dolog, ami okozza. NÁlunk szerencsére nincs. Háromhavonta kell menni vérvétel, vizsgálatra. Nektek mi a probléma?

A gyerek elszédült egy pillanatra... 2 éves kora körül kezdõdött. Sokáig nem is vettük komolyan. Egyre többet elesett emiatt. Egy komolyabb sérülés miatt elmentünk a háziorvoshoz, (már három évesen) és elmondtuk neki, azonnal beutalót írt a neurológiára. Ahol sajnos igazolták a gyanút EEG vizsgálattal. Ébren és alvás közben is megcsinálták. Majd gyógyszerszedés, elsõre sikerült olyan gyógyszert felírnia a dokinak, ami használt. Igaz, emelni kellett az adagot. Két vérvétel volt az elején. Majd jött egy MRI vizsgálat is altatásban. (ha kíváncsi vagy, leírom részletesen, az elég hosszú napunk volt.. :-/ ) Erre azért volt szükség, hogy van-e bármilyen elváltozás, fejlõdési rendellenesség, daganat (!) egyéb dolog, ami okozza. NÁlunk szerencsére nincs. Háromhavonta kell menni vérvétel, vizsgálatra. Nektek mi a probléma?
Nekem a két terhességem más volt, elsõnél, majd kinyúltam:) Másodiknál könnyebb volt.
Nekem is különbözõ a két terhesség. Elsõnél semmi, de semmi bajom nem volt, talán utolsó hétben vizesedtem (túlhordtam), azon kívül isteni jó volt a 9hónap.Végül tágulás hiánya miatt császár lett. Most 15 hetes vagyok a tesóval, és minden bajom van, még most is émelygek.Reggel 6-tól fent vagyok, iszonyú éhes, és egyszerûen ha a kajára gondolok rosszul leszek. Szeretnék simán szülni, de ha nem megy, az sem baj.Kíváncsi leszek mi lesz a végkimenetel majd..... Ég és föld már most a két terhesség... :) Minden jót.
Nekem mind a három más volt, igaz nem császárral születtek. Az elsõnél az elsõ 3 hónapban mindent kihánytam, még a vizet is. A másik kettõnél semmi bajom nem volt.
Az elsõ terhességem császárral végzõdött. 23 hetesen már vizesedtem sajnos. Megrövidült a méhszájam is esküvõ után. Nehezen viseltem, fõleg a végét. Most 24 hetes leszek és nem vizesedem. A kisfiam 2 éves, anyás nagyon és örökmozgó, sok figyelmet igényel. Nincs idõm magammal foglalkozni és így nem hagyom el magam, mint az elsõnél. És a súlyomra is vigyázok.(diétázom cukor miatt). Remélem a másodikat simán meg tudom szülni.
Nekem az elsõ terhességem volt nagyon könnyû, gyakorlatilag az utolsó hónap nehézkességét leszámítva nem volt semmi panaszom. Most vagyok a 35. hétben a másodikkal, most az elején émelyegtem, a közepétõl nem tudok aludni, mert annyira kénylemetlen és fáj a derekam, csípõm, most meg már görcsölgetek is a keresztcsontom nagyon fáj. Szóval, egyik terhesség sem egyforma, lehet, hogy nálad a 2. lesz problémamentes.
Nekem is mindkét terhességem más volt, bár a végkimenetele mindkettõnek császár. A 2. talán annyival volt könnyebb, hogy tudtam mi mit jelent, mit kell/lehet csinálni, illetve ott volt az elsõ gyerekem, aki miatt nem lehetett betegenek meg rosszul lennem.

Ha hasfájós a babám az evés után mennyivel jelentkezik és mik a tünetei meddig tart?

Legjobb válasz: Nekem két gyermekem van,a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl,de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden ,nekem bevált!

Nekem két gyermekem van, a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl, de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden , nekem bevált!

Hany honapos volt a babad, amikor kibujt az elso foga? Mik voltak a tunetek, amibol rajottel, hogy elkezdodott a fogzas? Hogy viselte a babad? Ejjel tudott aludni?

Legjobb válasz: 5,5 hós volt, másnap kibújt a 2. már 2 hós kora óta bújkált! (az orvos mondta, hogy látja az ínyén). amikor kibújt, elõtte 2 napon sírt elalvás elõtt 5 percet, pedig sose szokott, mindig szépen elalszik.

5, 5 hós volt, másnap kibújt a 2. már 2 hós kora óta bújkált! (az orvos mondta, hogy látja az ínyén). amikor kibújt, elõtte 2 napon sírt elalvás elõtt 5 percet, pedig sose szokott, mindig szépen elalszik.
hát az enyémnek 1 hónapoas kora óta ömlött a nyála, és tömködte a kezét a szájába, késõbb meg mindent amit ért. 7 hósan 1 hetesen jött ki az elsõ foga. elõtte kb. 6 hós koártól kezdve nagyon rosszul aludt, többször ébredt éjjel, és csak a cicit volt hajlandó elfogadni, nappal is nagyon nyûgös volt. amúgy ennek örömére összeszedett egy 3 napos lázat is, gondolom a legyengült immunrendszer maitt, az elsõ 8 fognál mindig volt egy kis náthája is. hálistennek túl vagyunk már egy ideje ezen a hülye fogzuáson, nagyon utáltam. :) kislányom 2 éves 2 hónapos.
10 hónapos négy napos volt mikor két foga egyszerre kijött. Semmi más tünet csak enyhe orrfolyás. Sem nyálazás, kézrágás, társai. Utána két hónapig semmi. Megint enyhe orrfolyás négy fog egyszerre. Három hónap szünet, két fog. Két éves korig szünet, csak a nyolc elsõ foga volt meg. Akkor egyszerre kibújt négy rágó foga és négy szemfoga. Akkor sem volt semmi egyéb tünet csak az enyhe orrfolyás.
Most a múlt héten bújt ki az elsõ foga a kislányomnak, 4 és fél hónaposan.Elõtte nagyon rágott mindent, az apja orrát is elkapta:-D, és nem akart enni, csak sírt, ha etetni akartam.
Az én kisfiamnak 2 hónapos mkora óta patakokban folyt a nyála, de csak 6 hónaposan jötek ki az elsõ fogacskák. Az elsõ 2 fogat észre se vettük. Na de a többi!)))))) Az volt csak a móka. Az én fiamat nagyon megviselte. Nagyon fájt neki, és semmivel se tudtam csillapítani a fájdalmát. Rengeteget éjszakáztunk vele. De mára (24 hós) már 20 foga van. De nem biztos hogy a tiedet is megfogja viselni. Minden gyerek más!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!