Találatok a következő kifejezésre: Mik a babák (8602 db)

Más is van így? Mikor a babámmal találkozok ismerősökkel, olyan szétszórt vagyok és a babám igényeit is késve veszem észre mert nem tudok egyszerre több felé figyelni. Utána rosszul érzem magam emiatt

Legjobb válasz: Álltalában ha találkozunk valkivel akkor tudok három felé figyelni (két gyerekkel megyünk) de lehet csak azért mert két gyeekkel megszoktam hogy nem csak egyfelé figyelek egyszerre hanem kettö felé. Na ezt jol megirtam . Bocs ha kesze kusza lett.

Álltalában ha találkozunk valkivel akkor tudok három felé figyelni (két gyerekkel megyünk) de lehet csak azért mert két gyeekkel megszoktam hogy nem csak egyfelé figyelek egyszerre hanem kettö felé. Na ezt jol megirtam . Bocs ha kesze kusza lett.
Minden ember más és más. Én tudok több dologra egyszerre figyelni, de a férjem már nem. Õ ha elmentünk a bátyjáékhoz, képes lett volna egész éjjelig maradni. Úgy kellett szólnom, hogy Apa, 8 óra elmúlt, hogy érünk haza a 9 órási fürdésre?! És akkor leesett neki, hogy már van egy fia is, aki miatt menni kell :) .
Én pont így vagyok, mint te. Szóval nem vagy egyedül. Próbálok ezen változtatni, de nem mindig megy. Nekem is nagyon rossz olyankor, amikor ilyen vagyok.
Utolsó vagyok: Bár ez nálam nem azt jelenti, hogy nem érek haza idõben, hanem nem tudok odafigyelni, hogy most hirtelen éhes-e vagy szomjas, vagy épp leesett a játéka...
Nekem is van ilyen. 2 és féléves a fiam, 4 hós a lányom. Ha beszélgetek vkivel nálunk is elõfordul hogy a fiam már 3jára mondja hogy mondjuk inni kér vagy hogy vmit mutatni akar. Persze sokszor úgy van hogy hallom amit mond, csak azt a beszélõt se akarom megsérteni akivel épp váltani próbálok 3 értelmes FELNÕTT mondatot. Mert amúgy meg már a kicsi babák is ( a nagyok meg fõleg) olyan fifikásak tudnak lenni:) ) megérzik ha nem körülöttük forog a világ és biztos akkor kezdik el 25ször ledobálni a játékukat meg nyûgösködni ha anya megáll beszélni vkivel.:) Szóval persze én is rosszul érzem magam néha emiatt de ugyanakkor meg heti egyszer kétszer hagy beszéljek már pár felnõtt szót egy két ismerõssel:) Nem órákig nyomatjuk a beszédet, de néha igenis kell:)
az utolsó vagyok, még annyi nekem van h a fiam nemes egyszerüséggel közli hogy menjüüüüünk máááááár mert ez UNALMAS!!!! (amirõl az illetõ beszél éppen...) olyankor még a fejem is ég.
Én nem hiszem, hogy ez probléma, szerintem pár percet te is megérdemelsz, hogy magaddal törõdj, kikapcsolódj. Szerintem a gyerekeknek is meg kell tanulni, hogy anaának is szüksége van egy kis beszélgetésre, . stb... ilyenkor lefoglalják magukat és önállósodni kezdenek. Nem hiszem, hogy a nap 24 órájában csak velük kell foglalkozni, nekik is kell szabad tér.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok, köszönöm a válaszokazt Kislányom 7 hós, és nem úgy értettem hogy nem megyek vele haza idõben vagy nem veszem észre ha nem kényelmes neki vagy azt akarja hogy vegyem fel... csak olyan szétszórt vagyok, lerakom a cumiját aztán nemtudom hova tettem, leejtem vagy és ide oda kapkodok mikor probálok figyelni azzal akivel beszélgetek és közben a babám meg nyüglõdik, olyan zaklatott az egész és utána arra gondolok hogy biztos az ismerõs azt gondolja hogy milyen gyogyó vagyok, a babám meg azt hogy anya miért nem figyelt rám ...

Mi az az időpont, hónap mikor a babám már nem elégszik meg az anyatejjel? Vagy is mikor, , kell, , kötelező ételt adni neki? Meddig lehet kizárólag anyatejet adni neki? Persze van bőven tejem.

Legjobb válasz: Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!

Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!
Azt mondják, hogy kb 6 hónapos koruk körül kezd megcsappanni a vitamin "raktáruk" amivel világra jönnek. Vonatkozik ez fõként a vasra.

Ha kevés az anyatejem mivel a babámnak megnőtt a tejigénye, hogy egészítsem ki tápszerrel a táplálását?

Legjobb válasz: Elõször is legyél biztos benne ,hogy a tejtermelésed nem tud igazodni a babád igényeihez,tedd többször cicire,és ha tényleg semmi ,akkor keverj be egy kis tápszert,ha tudod mennyit evett elõzõleg a babád cicibõl ,akkor csinálj egy 30 ml-t pl és meglátod mennyit eszik.A lényeg,mindig a cici után add a tápszert.

Elõször is legyél biztos benne , hogy a tejtermelésed nem tud igazodni a babád igényeihez, tedd többször cicire, és ha tényleg semmi , akkor keverj be egy kis tápszert, ha tudod mennyit evett elõzõleg a babád cicibõl , akkor csinálj egy 30 ml-t pl és meglátod mennyit eszik.A lényeg, mindig a cici után add a tápszert.
Nagyon egyszerû!!!Semmiképpen ne hagyd hogy éhezzen, szerintem azt nem szabad, lehet, hogy megrónak érte a szoptatós mamák, de szerintem max. 2 napig hagyd, hogy esetleg kevesebbet egyen, tedd cicre nagyon sokszor, és ha így sem lesz több a tejed, akkor pótolj: hány hónaposak vagytok???egy példa: 4 hónaposan pl. egy baba meg tud enni ha jó húsban van simán 150-180 grammot is. Tehát mérd meg mennyit szopott a gyerkõc és azt vond ki valamelyikbõl, tehát annyi tápszert érdemes elkészíteni. persze standard módon: 30 ml vízhez egy adagolókanál, 60-hoz 2, 90-hez 3, 120-hoz 4, 150-hez 5, 180-hoz 6 adagolókanál. És, hogy a tejcsi ilyenkor több legyen: FEJNI KELL! remélem segítettem valamit!
Második válaszoló vagyok!!!nagyon fontos, hogy ne hidd azt, hogy ha tápszert adsz a babádnak, akkor mérget adsz neki. sajnos mostanában átestünk a ló túloldalára és azokat a nõket, azok tápszert adnak a babájuknak(gondolom a többségük muszályból, nem pedig azért mert lusták szoptatni) olyanok a közvélemény számára, mintha mérgeznék a gyereküket. Szerintem az a nagyobb felelõtlenség, ha éheztetjük a gyereket, annak ugyanis lehetnek következményei, a tápszernek nem (kínai eset kivétel :-(. Persze, hogy az anyatejnél nincs jobb, de ha nincs akkor nincs és ki kell pótolni. Ne görcsölj a tápszertõl, meglátod, majd pontosan ez alatt fog megnõni a tejcsid és abba is hagyhatod majd a pótlást.
Szoptass többet, akár óránként, és pár nap alatt beáll a kereslet!!! Ezt várd meg, addig ne adj semmit Amúgy a dokitól kérj tanácsot szerintem, mint hogy magadtól iylet csinálj. Ha meg a babád már van legalább 4 hós, inább almát adj, sütõtököt, mint tápot...
Kérdezd meg a védõnõdet nincs-e a körzetében olyan akinek nagyon sok teje van és adna szívesen.1800Ft/l az ára.Ha szerencséd van akkor hordhatod tõle is és akkor nem kell a tápszer.De az elõttem szólónak igaza van fejni kell akkor is ha úgy érzed nincs benne semmi.A more milk kapszula jó tejfokozásra csak egy kicsit borsos az ára, de most a Brendonban akciós.Háha segít, hogy több legyen a tejed.
A kérdező hozzászólása: Sajnos a közelben nincs senki, akitõl tejet vehetnék. Amúgy bármit teszek, ennél több tejet nem képes termelni a szervezetem. Mindkét mellembõl szopizik, és sír, mert nem lakik mindig jól. Próbáltam utána fejni, de tényleg nem jön már semmi tej. Nem szeretném, ha éhezne, bár rosszul érzem magam attól, ha tápszerrel kellene pótolni. Azért érdekelnének a tanácsaitok. Aki eddig írt, annak köszi!!!!!
Én is így voltam, mondták nem baj ha nem jön tegyem mellre többet.De hogy tegyem ha nincs tej, én picim is csak sírt csak sírt, hiába tettem rá nem jött neki semmi, nem volt türelme fél órákat vagy többet várni hogy legyen, és én sem voltam hajlandó sírni hagyni, úgyhogy tápszerhez nyúltam.-azóta sincs sok tejem de mindig azzal kezdem a kajcit, és utána tápszer, saját magad kitapasztalod mennyi az igénye, és akkor tudni fogod mennyi tápszert kell elkészíteni.Igen azt mondják tedd mellre többet, de neked kell eldönteni van-e értelme várni, és ha vársz lesz .-e tej több vagy sem, és a pici addig mit él át.

3 hónapos babámnak ortopédia beutalóra azt írta a doki, hogy ráncasszimmetria. Terpeszpelust javasolt, két hét múlva megyünk az ortopédiára. Mi ez a ráncasszimmetria? Mivel a babám oldalt alszik a terpeszpelusban nem tud, baj ha csak nappal hordja?

Legjobb válasz: nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!

nem szimmetrikusak a két combján a ráncok. nekünk is ez volt. én nem adtam rá éjjelre, mert õ is oldalt aludt. nappal is csak 2x, mert ordított megállás nélkül. sokat tornáztattam és kenguruban meg kendõben hordoztam babakocsi helyett és a lakásban is. 4 hónaposan már minden rendben volt a csípõjével! ne aggódj, ha nagy baj lenne vele, a 6 hetes szûrésen észrevették volna!
A kérdező hozzászólása: a 6 hetes szûrést ki csinálja, mert minket most küldtek elõször ortopédiára,
szia, a 6hetes csípõszûrés egy UHos vizsgálat, ott nézik a csípõjét, és a veséjét is. nekünk itt állapították meg, hogy kicsit éretlen a csípõje.terpesz pelus 6hétig éjjel nappal.
A kérdező hozzászólása: mi ilyenen nem voltunk

Minek a bábja lehet ez?

http://garancsvidek.blog.hu/2009/05/23/bab_6

Legjobb válasz: Cserebogár

Cserebogár
Lepke. Vagy valamilyen bagolylepke, vagy medvelepke. Inkább az utóbbi. A cserebogár bábja világos (fehér, vagy világos barna) és jobban kirajzolódik az imágó (kifejlett bogár) formája. Szóval az nem ebbõl lesz.

Mi a babád kedvenc játéka, ami valójában nem játék?

Kisfiam szinte bármivel képes ellenni hosszabb-rövidebb ideig. Pl: popsitörlő zacsija, egy db pellus, kisebb-nagyobb dobozok, pet palack, papírlap, csomagoló papir stb. Minden érdekli ami csörög-zörög.

Legjobb válasz: wc karika,tv távirányitó xbox szétrágcsálása,

wc karika, tv távirányitó xbox szétrágcsálása,
10 hónapos: szekrényajtók + szennyes kosár fedelének nyitogatása. Bármi jöhet neki, ami zsinór és nejlon. A legújabb: puhább papír apró fecnikre tépegetése
10hós kislány .. minden ami vezeték...a hajam kihullik mikor látom, h rágja a porszívózsinórt, telefontõltõt stb. Pedig mindent rakok el elõle..de megtalálja és addig nyújtózik , amig eléri és meg is kaparintja:)
porszívó:)
telefon, tv távirányító, pelus, popaitörlõ
7 hónapos: A fürdetõ flakonja (egy üreset mostmár elraktam neki, most is azzal játszik, nézegeti, forgatja, ha elgorul mászik utána, aztán sudocremes doboz, távirányító, telefonok, apa papírjai, újságok...
7 hónapos fiamnak a távirányító és a popsitörlõ zacskója a kedvence, de sajnos a papucsokra is bukik. 2, 5 éves lányom ugyan már nem baba, de neki is van 2 érdekes játéka: fagyisvödörrel a fején motorozik úgy, hogy a fülét (mármint a vödörét) az állára húzza. A másik a tésztaszûrõ, belerak egy labdát és azzal dobja el.
A legújabb a papucs mániája... Amúgy újság, távirányító, billentyûzet, telefon is nagyon megy, ajtó rugdalása, fiókok húzgálása, számítógépen a gombok nyomkodása, dobozok, a zacskót imádja, ha nagy ritkán szerez egyet. :)
Pénztárcám, ruhacsipesz, kulcs, telefon, távirányító, újságok, mûanyag edények, alma, narancs, Spar vödör... És bármi amit megkaparint :) )
A kérdező hozzászólása: a távirányító nálunk is menõ
(mármint a wc papir guriga)
Telefon töltõ, parafadugó, újság, orrszívó, a telefonom. Persze csak felügyelet mellett játszhat velük.

34 hetes es 2 napos km vagyok, azt szeretnem kerdezni ti mit csinaltok mikor a babo folyton csuklik? Egyre gyakrabban erzem, aztan olyan rossz h nem tudok csinalni semmit . Es ha esetleg valaki 34 het korul jar hogy erzi magat? Mit ereztek?

Legjobb válasz: Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)

Szia! Én is 34+2 vagyok. :) Én is sokat érzem csuklani, van hogy több percig is eltart. Nem csinálok semmit, ez normális, fejlõdik a tüdeje. :)
Szia! Most töltöm a 39. hetet, nekem is úgy a 33. héttõl csuklik rendszeresen. Van úgy hogy naponta háromszor is érzem :) Szegénykémnek percekig is eltart. Nem tudok semmit csinálni, néha simizem a hasamat és arra gondolok hogy fejlõdik a tüdeje és jobban tud majd szopizni. Természetes dolog, ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat, kivanok nektek minden jot es konnyu szulest!!

Mi a babád kedvenc kajája?

Legjobb válasz: Brokkoli,sponót,cukkini.Gyümölcs narancs.Édesség milka túró rudi.

Brokkoli, sponót, cukkini.Gyümölcs narancs.Édesség milka túró rudi.
Az üveges vadas marhahús rizzsel ill. a joghurt és a túrókrém.
14 hónapos: danone könnyû és finom meggyes joghurt. Bármennyit és bármikor.
Paprikás szalámi, kölesgolyó, narancs, túrókrém. Másfél éves.
Cici :o)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Paradicsomos krumpli husival :D és alma
1 éves húsiból bármennyit, de nem válogat.Mindent fal
Krumplis tészta:) Tejszelet
Zöldborsó, kukorica bármilyen formában, banán és a húsleves. Imádja rágcsálni a velõs csontot! 14 hónapos
sinlac neg paradicsomos hal
Mondjuk ne igyál alkoholt meg ne dohányozz.
Nem tanácsos sokáig meleg vizben fürödni (inkább zuhanyozz). Alkohol, cigi, ezek egyértelmûen nem tesznek jót, sõt. Mást nagyon nem tudok.
Ne erõltesd meg magad, az is fontos! Nekem már ment el ásózástól a baba. Azóta nagyon vigyázok minden mozdulatra, de nem sikerül.
gyengébb szex, ha esetleg néha eldurvult az ember. :D
Aki még nem terhes?Én még nem is hallottam ilyet.És ha 1 évig nem jön össze valami miatt, akkor nem iszol tonicot?
A kérdező hozzászólása: Amikor már azt hiszed, hogy lehet sikerült
Ajánlott kevesebb húst és zsiros ételeket fogyasztani (pl. zsiros tejföl)-ezt olvastam, de igyekszünk betartani.

Másnak is ilyen kellemetlen, mikor a babó kinyomja magát?

32 hetes vagyok,és pl. mikor fekszem és kinyomja magát,akkor alig kapok levegöt,és akkor fel akarok kelni,de nemtudok kiegyenesedni sem... ez normális érzés közben?

Legjobb válasz: Igen, normális! Én is pont így voltam az elsõ terhességem alatt az utolsó pillanatig alig tudtam feküdni! Kitartás...

Igen, normális! Én is pont így voltam az elsõ terhességem alatt az utolsó pillanatig alig tudtam feküdni! Kitartás...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!