Találatok a következő kifejezésre: Mik a az ovulációs (72 db)

Miben különbözik az ovulációs fájdalom a menstruációs fájdalomtól? Honnan tudja, hogy ez most az-e?

Legjobb válasz: Szia!!Az ovulációs fájdalmat valaki megérzi és inkább nagyon sokan nem!Igazából,hogyha tudod,hogy most van ovu-d akkor beképzeled a fájdalmat!Enyhe,tompa minimális fájásocskát érezhetsz,de nem hasonlítható össze a menstruációs fájdalommal!És arról tudod észrevenni,hogy ovu-d van,hogy tojásfehérjés a nyákod!

Szia!!Az ovulációs fájdalmat valaki megérzi és inkább nagyon sokan nem!Igazából, hogyha tudod, hogy most van ovu-d akkor beképzeled a fájdalmat!Enyhe, tompa minimális fájásocskát érezhetsz, de nem hasonlítható össze a menstruációs fájdalommal!És arról tudod észrevenni, hogy ovu-d van, hogy tojásfehérjés a nyákod!
általában lehet érezni egy kis enyhe feszülést, de nem fájdalmat, azért 3 centis tüszõ, egy folyadékkal telt hólyag nõ minden hónapban bennünk, abból szakad ki a pete, ezt azért nemcsak beképzelve lehet érezni. azzal egyetértek, hogy kevésbé fájdalom, mint inkább feszítõ érzés, de lehet, hogy semmi, elvégra van aki a mensit sem érzi, és van olyan is, hogy valaki egyszer érzi máskor nem. ez inkább egy kis szubjektív kapaszkodó, de érzet alapján sem biztosan kizárni, sem bizonyítani nem lehet a peteérést.
Nem mindenkinek van ovus fájdalma. Nekem pl az elmúlt 20 évben csak egyetlen egyszer volt. A menstruációs fájdalom az alhasra koncentrálódik és tompa. Az ovus fájdalom azonban feljebb van, élesebb, és csak az egyik oldalon érzed.
Én általában megérzem, a petefészkem szokott szurkálni ovulációm körül. Legutóbb viszont elég rendesen szúrt a jobb oldali petefészkem , annyira hogy össze is görnyedtem kb egy percig tartott. Ez nálam igen ritka.

Mit mutat az ovulációs mikroszkóp terhesség esetén? Az a problémám, hogy 3 hónapja csak 1-1 napig jött meg a menzesem. De akkor se görcsöltem, meg semmi. Terhességi teszetet nem csináltam.

Az ovulációs mikroszkópom van, de nem tudom mit kellene mutatnia.

Legjobb válasz: Szia! Több helyen olvastam, hogyha valaki terhes, akkor páfrányos a mikroszkóp (mint peteéréskor). De valakinél akkor sem az. Nekem pl nem jött be. Össze-vissza mutat mindent. De nagyon sokan írták, hogy kidobják, mert annyira elegük van belõle...

Szia! Több helyen olvastam, hogyha valaki terhes, akkor páfrányos a mikroszkóp (mint peteéréskor). De valakinél akkor sem az. Nekem pl nem jött be. Össze-vissza mutat mindent. De nagyon sokan írták, hogy kidobják, mert annyira elegük van belõle...
Szia! Három hónap alatt nem teszteltél egyszer sem! SOS csinálj egy tetszte, lehet már három hónapos kismama vagy!

Mikor pozitiv az ovulációs teszt? Akkor, ha egyforma erősségű a két csik?

Még soha nem használtam,ebben a ciklusban szertném kipróbálni,hátha összejön a bébi karácsonyra..:)

Legjobb válasz: igen! vagy ha a tesztcsík erösebb a kontroll csíknál! sok sikert

igen! vagy ha a tesztcsík erösebb a kontroll csíknál! sok sikert
Sokszor ne szexeljetek, max 1 nap egyszer. Lehet, hogy pont a gyakori szex a baj!
Szexeljetek 2naponta! Czeizel prof. szerint is kb. az az ideális ill. akár 5 nap is kellhet, hogy a legoptimálisabb "összetételû" ondó kerüljön ki. Nekünk is akkor jött össze, amikor pont ovu elött 4 napig nem voltunnk együtt, aztán ovukor 5-dik, 6-dik napon igen. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)
Egyet értek az elõttem hozzászólókkal. Még annyit tennék hozzá, hogy ez az egész egy türelemjáték. Mi 6 hónapja próbálkozunk, eddig sajnos sikertelenül. És a doki szerint ez teljesen normális. 1 év után lehet elkezdeni aggódni. De ha az megnyugtat, akkor menjetek el kivizsgálásokra mindketten (mi ezzel kezdtük).
nekünk ez a 2. próbálkozós hónap! nagyon parázok, hogy sokáig kell várnunk... sok sikert nektek, kitartást! :)
A kérdező hozzászólása: köszi :) sok sikert az utolsó kommentelõnek is!
Sikerult?

Mikor kell az ovulációs teszttel tesztelni? Ha leesik a hőm? Vagy akkor már késő?

Legjobb válasz: Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!

Szia! Az ovutesztnek az a lényege, hogy nem kell hõmérõzgetni. :-) Nagyjából tudod, hogy mikorra várható a PÉ, elõtte kb 4 nappal kezdesz. Ha teljesen nega, akkor én kihagyom a köv napot, aztán megint teszt. Amikor megjelenik a második csíkocska, akkor minden nap teszt. Ha ugyanolyan erõs, mint a kontroll csík, akkor akció, de azért ne hagyd abba a tesztet, mert lehet, hogy több napig is ugyanolyan erõs a csík. Amikor gyengülni kezd, akkor elvileg megvolt az ovu. Sok sikert, és mielõbbi babásodást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ! :) Csak az a baj, hogy 25-60 napos ciklusaim vannak, így elég kiszámíthatalan. Görbe alapján meg nem mindig egyértelmû, hogy volt-e peteérésem. Szedek gyógyszert, úgy tûnik, hogy lassan normalizálódik is a helyzet, de még messze vagyok a szabályos ciklustól. Akkor végig kéne tesztelnem? Vagy felesleges a tesztelés? Tanácstalan vagyok.
A kérdező hozzászólása: Szóval ezért érdekelne, hogy ha leesik a hõm, akkor ovu-teszttel tudom-e igazolni az ovulációt vagy pedig akkor már késõ?
Szia!Én is így voltam, mint Te!Igaz nekem nem ilyen hosszúak a ciklusaim (max 40 nap)!Én mivel nem tudtam és nem is éreztem mikor van peteérésem ezért Én egy teljes hónapot végigteszteltem és akkor jöttem rá, hogy kb hányadik napon van peteérésem!Vateráról rendelj, olcsó és jó!Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi neked is! :) Hú, nem is tudtam, hogy a vaterán a bolti ár töredékéért tudok venni tesztet! Akkor berendelek egy nagyobb adagot és végigtesztelem a hónapot. Köszi még egyszer mindkettõtöknek!

Tegnap este pozitív lett az ovulációs tesztem, sőt ma reggel is ugyanolyan erős pozitív csík jelent meg. Akkor most mikor van/volt/lesz a peteérésem?

Ma vagyok a ciklusom 16. napján.

Legjobb válasz: Akkor van ovuláció amikor elõször negatív az ovulációs teszt

Akkor van ovuláció amikor elõször negatív az ovulációs teszt
Rajta van a használatin, de általában a pozitív után 24-36 órán belül megreped a tüszõ. Legyetek együtt ma is és holnap is. Meg utána is és így nem késtek le semmit.

Hogyan legyünk együtt az ovuláció előtti napon, ha a pozitív ovulációs teszt csak az ovu napján pozitív? Honnan tudom akkor, hogy mikor van az ovu előtti nap?

Legjobb válasz: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?

A kérdező hozzászólása: Vagyis, ha pl. 15-én pozitív az ovulációs teszt, akkor az az ovuláció elõtti nap. 16.-a az ovuláció napja, 17.-e az elsõ dpo? És akkor ehhez képest ha akkor vagyok együtt a Párommal, amikor pozitív az ovu teszt, és rá egy napra az jó? Vagy mikor legyünk együtt?
A kérdező hozzászólása: Az ovuteszt akkor pozitív csak, ha ugyanolyan erõs, mint a kontrol csík, vagy erõsebb, mint a kontroll? Halvány pozitív ovu nincs? (mármint, amikor halványabb, mint a kontroll csík? Segítenétek kérlek? Még kezdõ vagyok a témában. Köszönöm
A kérdező hozzászólása: 11-14-es kérdésemre is írj vmit, légyszi
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Rosszul tudod. Nem az ovu napján pozitív a teszt, hanem elõtte. Az ovu aznapra tehetõ, mikor a pozitív után elõször újra negatív lesz a teszt. Tehát a pozitív napokon legyetek együtt.
A teszt akkor pozitív, ha legalább olyan erõs, mint a kontrollcsík, vagy erõsebb! De nem értem, miért muszáj ennyire az ovu elõtti napon együtt lenni!
A kérdező hozzászólása: Nem muszáj. Pont ezt kérdeztem, hogy mikor legyünk együtt szted? :-)
Igen, az ovuteszt akkor pozitív, mikor legalább ugyanolyan erõs a tesztcsík, mint a kontroll. Bár olvastam olyat, hogy valakinek sosem szokott annyira erõs lenni. Mikor már elkezd halványodni, akkor az már negatív. Amúgy a pozitív napon legyetek együtt, és nem baj, ha még a negatívon is. De ennyire tényleg nem jó beprogramozni. Ha már látod, hogy közeleg az ovud, mert erõsödik a teszt, akkor legyetek együtt 1-2 naponta. És akkor nem tudjátok elkerülni.

Az ovulációs tesztem 4. napja pozitív. Ha a tesztcsík sötétebb, ez jelent pozitívat, ugye? Nekem már napok óta így mutatja. Mikor érdemes "akciózni"?

Legjobb válasz: Már tegnapelõtt óta érdemes lenne, de ma már mindenképp... mi minden pozitív ill kétcsíkos napot igénybevettünk, most 33 hetesek vagyunk!

Már tegnapelõtt óta érdemes lenne, de ma már mindenképp... mi minden pozitív ill kétcsíkos napot igénybevettünk, most 33 hetesek vagyunk!
A kérdező hozzászólása: Ja, és természetesen gratulálok Neked :) )
nekem mindig pozitivat jelzett, barmikor teszteltem ovuteszttel, aztan kiderült, hogy a hormonjaim nincsenek rendben, es ezert nem is volt peteeresem, ill. tüszörepedesem. Remelem, nalad minden ok e teren
Szia! Igen, akkor pozitív. Akciózni pozitív teszt esetén kell. Ha nem egyértelmû a teszt, érdemes 2 naponta. (mi is így tettünk) Nekem is több napig pozitív volt. Azt hittem nem jók a tesztek, (vagy elrontottam valamit)de kiderült, hogy baba van a dologban. ilyenkor az LH szint sokáig nem esik le.
Nekem volt ällandoan pozitiv, pedig nem is volt peteeresem a pcos miatt. Sajnos a hormonertekeim tevesztettek meg a tesztet. De kaptam Clostit a pco miatt, es azota csak egyszer mutatta egy honapban :-) ugyhogy teljesen megnyugodtam, most van peteeresem, remelem baba. Sok sikert
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Mi is próbálkozunk egyfolytában, a hasam is fájdogál, meg szurkál, csak azt nem értettem, hogy miért napokig pozitív. Nagyon szeretném, ha összejönne...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Én is reménykedtem a babában, ezért csináltam terhes tesztet is, de az negatív lett. Egyikõtök írta, hogy neki is folyamatosan poz.volt, és kiderült, hogy hormonális gondok vannak - na ettõl tartok én is, ezért is kérdeztem, hogy normális-e, hogy napokig pozitív. Ma is csinálok egyet, ha az is poz., akkor gyanús :) Köszönöm a válaszokat!!

Milyen a peteérési és az ovulációs fájdalom? Ti mit éreztek ekkor?

Én soha nem észleltem, hogy lett volna valamilyen más tünetem a ciklusomban, kivéve ha meg van.

Legjobb válasz: Vki szurkálást érez az egyik petefészkénél, vki erõteljes fájdalmat, vki menzesz szerû görcsöket. Vkinek még enyhe pecsételõ vérzése is van olyankor. De sok nõ meg nem érez semmit olyankor. (Pl. én sem.)

Vki szurkálást érez az egyik petefészkénél, vki erõteljes fájdalmat, vki menzesz szerû görcsöket. Vkinek még enyhe pecsételõ vérzése is van olyankor. De sok nõ meg nem érez semmit olyankor. (Pl. én sem.)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!