Találatok a következő kifejezésre: Mik a az inszeminációval (23 db)

Mikor alkalmazzák az inszeminációt és mikor a lombikot?

Mennyi id?vel kezdik, ha természetesen nem sikerül teherbe esni? És mennyibe kerül? Fájdalmas?

Legjobb válasz: Szia, az inszeminàciòt akkor alkalmazzàk ha a petevezetôk èpek ès àtjàrhatòk ès vagy a fèrfi problèma kis mèrtèkü. Alkalmazzàk mèg peteèrèsi zavaroknàl ,PCOS-nàl , ismeretlen eredetü meddôsègnèl ès amikor a nôi hüvelyvàladèk megöli a spermiumokat.Lombik van amikor az inszemek sikertelenek vagy a petevezetôk zàrtak vagy pedig nagy a gond a fèrfinàl. Jelentkezz be egy meddôsègi központba ,mert sok kivizsgàlàs szüksèges ami hònapokba is telhet. 1 èv körüli sikertelen pròbàlkozàs utàn szerintem nyugodtan lehet menni .

Szia, az inszeminàciòt akkor alkalmazzàk ha a petevezetôk èpek ès àtjàrhatòk ès vagy a fèrfi problèma kis mèrtèkü. Alkalmazzàk mèg peteèrèsi zavaroknàl , PCOS-nàl , ismeretlen eredetü meddôsègnèl ès amikor a nôi hüvelyvàladèk megöli a spermiumokat.Lombik van amikor az inszemek sikertelenek vagy a petevezetôk zàrtak vagy pedig nagy a gond a fèrfinàl. Jelentkezz be egy meddôsègi központba , mert sok kivizsgàlàs szüksèges ami hònapokba is telhet. 1 èv körüli sikertelen pròbàlkozàs utàn szerintem nyugodtan lehet menni .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infót.

Hajhullást okozott e az inszeminácio? Vagy a gyogyszerek amiket kell szedni előtte és mikor állt el a hajhullás?

Legjobb válasz: nekem nem hullik a hajam csak kérdezem még nemvoltam inszeminácion

A kérdező hozzászólása: nekem nem hullik a hajam csak kérdezem még nemvoltam inszeminácion
Nekem nem okozott. Legalábbis nem vettem észre. Nem lehet, hogy gyulladás van a szervezetedben és azért hullik a hajad?

Mi a különbség az inszemináció és a lombik között?

Legjobb válasz: Az inszeminációkor a nõ petéinek érését gyógyszeresen támogatják, a férfitõl leveszik a spermát és egy csövön keresztül felhelyezik a nõ méhébe. Ezt általában akkor csinálják, ha a férfi spermái nem igazán jók, ezért egy "válogatott" társaságot indítanak csak útra. És innentõl minden meg a maga "természetes" útját, tehát tulajdonképpen a szex "helyett" (ez rossz szó) van ez a folyamat. Ez a mesterséges megtermékenyítésnek a legenyhébb változata. A lombikot ugyanez a kezelés elõzi meg, de ennél a nõtõl leveszik az érett petét, a férfi ugyanúgy ad spermát, kis "kotlába" megtermékenyítik a petét és a már osztódásnak indult "sejthalmot" ültetik vissza a nõ méhébe, ami ha minden jól megy megtapad és baba lesz belõle. Remélem érthetõ voltam.

Az inszeminációkor a nõ petéinek érését gyógyszeresen támogatják, a férfitõl leveszik a spermát és egy csövön keresztül felhelyezik a nõ méhébe. Ezt általában akkor csinálják, ha a férfi spermái nem igazán jók, ezért egy "válogatott" társaságot indítanak csak útra. És innentõl minden meg a maga "természetes" útját, tehát tulajdonképpen a szex "helyett" (ez rossz szó) van ez a folyamat. Ez a mesterséges megtermékenyítésnek a legenyhébb változata. A lombikot ugyanez a kezelés elõzi meg, de ennél a nõtõl leveszik az érett petét, a férfi ugyanúgy ad spermát, kis "kotlába" megtermékenyítik a petét és a már osztódásnak indult "sejthalmot" ültetik vissza a nõ méhébe, ami ha minden jól megy megtapad és baba lesz belõle. Remélem érthetõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi szépen! DE akkor hogy lehet, hogy inszeminációval egy ismerõsömnek ikrei lettek? Több pete megérett?
Igen, azért lehettek ikrei, mert ilyenkor biztosra szeretnének menni a dokik, és a nõ mindenféle gyógyszert kap, hogy megérjenek a petéi (inkább több, mint egy se), hogy a méhfala megfelelõ legyen...stb.
A kérdező hozzászólása: Már mindent értek! Köszi mégegyszer.
Inszemináciot csak azoknak a nöknek végeznek, akiknek van petevezetékük, mert a sperma befecskendezésnél a petevezetékekbe helyezik a spermát, és ott találkozik a sperma a petével, nem a méhbe. Ha minden jol megy akkor eljut a magzat a méhbe, de sajnos nagy az esélye a méhen kivüli terhességnek az inszeminácionál. Inkább ivf szerintem. Sok sikert.


Mi a menete az inszeminációnak, ha én teljesen egészséges vagyok?

Van már egy gyerekünk, de a férjem betegsége miatt nem lehet természetes útom gyerekünk, ezért fagyasztottunk le spermát.

Legjobb válasz: Ciklus elején el kell kezdeni járni UH-ra (kb. 2 naponta) és folyamatosan figyelik a tüszõ méretét. Mikor már elér egy nagyságot, akkor kapsz egy tüszõrepesztó szurit. Ezután kb. 36 órával kell visszamenni, és akkor mehet az inszemi. Megtisztított spermákat helyezik fel. Nekem fél óra pihi volt, aztán mehettem haza. Meg másnap dolgozni. Vannak olyan dokik, akik "rásegítenek" plusz hormonokkal, hogy több petesejt érjen, de ha nincs bajod, akkor ez felesleges, mert csak az ikerterhesség kockázatát növeli.

Ciklus elején el kell kezdeni járni UH-ra (kb. 2 naponta) és folyamatosan figyelik a tüszõ méretét. Mikor már elér egy nagyságot, akkor kapsz egy tüszõrepesztó szurit. Ezután kb. 36 órával kell visszamenni, és akkor mehet az inszemi. Megtisztított spermákat helyezik fel. Nekem fél óra pihi volt, aztán mehettem haza. Meg másnap dolgozni. Vannak olyan dokik, akik "rásegítenek" plusz hormonokkal, hogy több petesejt érjen, de ha nincs bajod, akkor ez felesleges, mert csak az ikerterhesség kockázatát növeli.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor nem hónapokig tartó procedúra. Nagyjából mennyibe kerül, ha állami intézménybe megyünk?
Szia! Nekem ingyenes volt, csak a tüszõrepesztõ injekcióért kellett fizetni. Az viszont elég drága. Már nem emlékszem pontosan, mert kb. 5 éve volt, de oylan 10-20 ezer között volt. Nem tart hónapokig :) ) Amire max. várni kell, az az idõpont, hogy mikorra kapsz. 1. voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hol voltatok? Itt is a területileg illetékes kórházba kell menni? Vagy nõgyógyász ad beutalót?
Fehérvár. Az én nõgyógyászom a fehérvári meddõségin is dolgozik, így könnyû volt :) De szerintem igen, a nõgyógyász ad beutalót.
szia. Nálunk is én vagyok az egészséges fél, de velem is megcsináltattak minden vizsgálatot amit másokkal is, a vérvételtõl a laboron át az átjárhatósági vizsgálatig mindent. Májusban kezdtem, de közben orvost váltottam augusztusban, mert a János korházzal nem voltam megelégedve. Most lesz hétfõn az inszem.

Mit jelent az a szó, hogy inszemináció?

Legjobb válasz: MEGTERMÉKENYÍTÉS.

MEGTERMÉKENYÍTÉS.
mesterséges megtermékenyítés
A mesterséges megtermékenyítésnek egy olyan tipusa, amikor a nõ peteérését követõen a férfitól korábban nyert ondóból egy eszköz segítségével juttatnak a nõ méhébe hímivarsejtet, így biztosítva a "találkozást".
Csak a tisztán látás végett! 1., inseminatio: 1.1 heterológ inseminatio idegen (nem a férjtõl származó) spermával végzett megtermékenyítés 1.2 homológ inseminatio a férj spermiumaival végzett megtermékenyítés, 2., inseminatio arteficialis: mesterséges megtermékenyités

A BMC-be megyünk januárban inszeminációra és kb mennyibe kerülnek majd a gyógyszerek? Amiket ki kell váltani csak hogy mire számítsunk azt tudjuk hogy a beavatkozás ingyenes.

Legjobb válasz: Attól függ mit kapsz. Ha csak clostyt, akkor nagyon olcsó. Bár tüszõrepesztõ szuri akkor is kell, az olyan 7-8 ezer. Utána meg progipótlás: Duphaston vagy Utrogestan. De lehet szurit kapsz tüszõérlelésre, az attól függ hány db.

Attól függ mit kapsz. Ha csak clostyt, akkor nagyon olcsó. Bár tüszõrepesztõ szuri akkor is kell, az olyan 7-8 ezer. Utána meg progipótlás: Duphaston vagy Utrogestan. De lehet szurit kapsz tüszõérlelésre, az attól függ hány db.
A kérdező hozzászólása: Köszike szépen hogy válaszoltál.

Dr. Zeke és inszemináció? Kinek mi a véleménye az általa elvégzett beavatkozásról?

Én 17.-én megyek hozzá kivizsgálásra ,de azt mondta valószín?leg inszeminációra lesz szükség.

Legjobb válasz: Dr. Zeke József Budapest Szent János meddõségiben.

A kérdező hozzászólása: Dr. Zeke József Budapest Szent János meddõségiben.
szia én csak áttételesen tudok mondani. egy hölgy 39 évesen, cukrosan ikreket várt, minden rendben volt, akkor 30 héten járt, ennél az orvosnál voltak õk is.
Én voltam nála , elég undok doki , de attól még lehet jó orvos ! Nekem is volt inszem .de nem õ csinálta !
Szia! Nekem nem õ volt ugyan az orvosom, de volt, hogy õ vizsgált meg, mert õ ért rá. Az 1. alkalommal nagyon kedves volt, még gondolkoztam is, hogy átpártolok hozzá, mert az enyém már kevésbé volt az, de legközelebb, mikor mentem hozzá, már nem volt aranyos. Csalódva jöttem ki tõle. Igaz, nem kapott pénzt.
2. vagyok. természetesen attól még lehet jó doki. Sok sikert! Közben rájöttem, hogy valójában nem a kérdésre válaszoltam, gondolom arra lettél volna kíváncsi, hogy hatásos-e az általa végzett inszem. De hidd el, ez nem a dokin múlik, hanem a mi testünkön. Szerintem ott mindegyik orvos felkészült. Biztosan mindegyik érti a dolgát, de az emberi szervezet szerintem nem mindig kiszámítható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Hát igen sajnos a testünk nem mindig úgy mûködik, ahogyan mi szeretnénk.Remélem azért sikerrel járok.
A kérdező hozzászólása: Kedves válaszoló.Köszönöm, hogy írtál, bár a végét nem értem pontosan:)

LOMBIKPROGRAM! Kinek mikor volt az elsõ lombik/inszemináció az elsõ konzultációs idõpont után? Mennyit kell várni a lombikra, milyen nagy a várólista?

Legjobb válasz: én pesti kaális voltam, az elsõ lombikra bejelentkeztem már jó elõre, akkor fél évet kellett várni. A másodikra nem, mert annyira bíztam, hogy sikerül az elsõ. Nem jött össze, 9 hónap múlva volt a következõ.

én pesti kaális voltam, az elsõ lombikra bejelentkeztem már jó elõre, akkor fél évet kellett várni. A másodikra nem, mert annyira bíztam, hogy sikerül az elsõ. Nem jött össze, 9 hónap múlva volt a következõ.
Konzultáció márciusban, a lombik májusban volt. de közte egy csomó vizsgálatot meg kellett csináltatni!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! :)

Ha ebben a ciklusban volt az inszeminációm, akkor mire számíthatok, a ciklusomat mennyire zavarják meg a hormonok, amiket kaptam?

Legjobb válasz: Gondolom kapsz valamilyen progi pótlást (utro, duphaston, crinone), ha így van akkor amíg szeded lehet, hogy nem jön meg a mensi akkor sem ha nem sikerült.

Gondolom kapsz valamilyen progi pótlást (utro, duphaston, crinone), ha így van akkor amíg szeded lehet, hogy nem jön meg a mensi akkor sem ha nem sikerült.
Sziasztok. Nekem az inszem sikerült!Duphastont szedem nekem pont ellentétét mondta a dokim.Nem szeretnélek megkavarni. Mensim mindig 28.nap reggelén jött nem vagyok derékfájós görcsölõs típus nem éreztem elõre semmit.De most 25.naptól majd leszakadt a derekam, délutánonként kicsit letettem a hátamat jól esett pihizni a duphastontól nyálkás barnás cucc jött ki eleinte, a doki véleménye szerint nincs baj.Aggódtunk mi van ha nem sikerült honnan tudom meg ha szedem a duphastont?Igaz a teszt negatívat mutat, kér a doki hcg.-t.Ha nem sikerült megjön mensi csak nem tudni kinek hanyadik napra.Nekem inszem napjától számított 14.napon halvány pozit teszteltem, várni kellett párnapot aztán mentem hcg.re 38.napon reggel erõs pozi lett a hch is nagyon szép.Késõn volt mindig peteérésem 17.napomon késõi fogantatás.Holnap megyünk uh.ra! Te mit kapsz hanyadik napon vagy?Sok siker! Rásegítésre clostyt kaptam.15.napon ovitrelle tüszõrepiszurit.17.napon inszem napja+duphaston, vitaminok.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!