Találatok a következő kifejezésre: Mik a az Uzsoki (37 db)

Mit tudtok az Uzsoki korhazrol? Milyen a szueleszete jelenleg?

Ugy hallottam, hogy most volt felujitas, illetve koltoztettek az osztalyt.

Legjobb válasz: Igaz én 3 éve szültem az Uzsokiban, de nagyon elégedett voltam. Saját dokim volt, de szülésznõbõl aki jutott. Mivel hosszan vajúdtam, volt váltás is benne, mindenki nagyon kedves volt. És utána a csecsemõs nõvérek rengeteget segítettek. Van 1 ágyas szoba, fizetõs. A honlapjukon lehet, hogy megtalálod az árat is. Sajnos nemrég egy vetélés miatt ismét jártam az Uzsokiban, a saját dokim éppen vidéken volt, úgyhogy az ügyeleteshez kerültem. Nagyon rendes volt, és tökéletes ellátást adott.

Igaz én 3 éve szültem az Uzsokiban, de nagyon elégedett voltam. Saját dokim volt, de szülésznõbõl aki jutott. Mivel hosszan vajúdtam, volt váltás is benne, mindenki nagyon kedves volt. És utána a csecsemõs nõvérek rengeteget segítettek. Van 1 ágyas szoba, fizetõs. A honlapjukon lehet, hogy megtalálod az árat is. Sajnos nemrég egy vetélés miatt ismét jártam az Uzsokiban, a saját dokim éppen vidéken volt, úgyhogy az ügyeleteshez kerültem. Nagyon rendes volt, és tökéletes ellátást adott.
Szia ezen a linken, ha van idõd el tudod olvasni a legfrissebb beszámolókat. Valóban felújítás van a korházban, de állítólag így is zavartalanul mûködik.A vérvétel pl az 2.emeletre költözött, a szobák meg az elsõre. Az udvaron folyamatos az építkezés. Az új részt már csak 2010-ben fogják átadni. Sajnos. http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?t=438184&postda..
A szülészeten jelenleg 3 ágy van, egymástól függönnyel leválasztva. Elég kicsi a hely, max 1-1 méter az ágy mellett jobbról- balról. A sarokban egy labda. Amúgy rend és tisztaság. A vérvétel és CTG hely ismét elköltözött. Ma elég nagy volt a fejetlenség, 1óra volt az átlag várakozási idõ. A többi kérdésedre én még nem tudok válaszolni. bocsi. 2. voltam

Kenyeret utáló 16 hónapos körüli babáknak mit adtok reggelire? Mi általában az uzsi és a tízórai, és mekkora adag?

Legjobb válasz: 14 hónapos. Kalácsot szokott enni, házi pogácsát, babakekszet. Tízórai nincs, mert általában 9kor kezd reggelizni, délben ebédel. Uzsonnára gyümölcsöt szokott enni, általában banán valamivel: 1 banán + fél õszibarack + 2 babakeksz pl. Vagy 1-2 kanál gabonapehellyel. Gyümölcsöt szereti még: szilvát, körtét, almát, sárgabarackot, sárgadinnyét, málnát-szedret (passzírozva). Ezeket variálom általában. Vagy a Hipp gyümölcsös túrókrémét eszi.

14 hónapos. Kalácsot szokott enni, házi pogácsát, babakekszet. Tízórai nincs, mert általában 9kor kezd reggelizni, délben ebédel. Uzsonnára gyümölcsöt szokott enni, általában banán valamivel: 1 banán + fél õszibarack + 2 babakeksz pl. Vagy 1-2 kanál gabonapehellyel. Gyümölcsöt szereti még: szilvát, körtét, almát, sárgabarackot, sárgadinnyét, málnát-szedret (passzírozva). Ezeket variálom általában. Vagy a Hipp gyümölcsös túrókrémét eszi.
Az enyém ebben a korban sajtot, szõlõvel, aszalt gyümölccsel reggelizett. Vagy ilyesmi. Az abonett féléket is elrágcsálta. Szerette a zabkását, a bundás kenyeret, tojást zabpehellyel.
Az én 16 hónapos gyerekem sem eszik kenyeret. Én abonett-et szoktam neki kenyér helyett adni. A tízórai és az uzsonna gyümölcs, joghurttal, túróval. Szoktam beletenni ilyen babamüzlit, vagy kekszet. Ha olyan kedve van akkor megeszi a kalácsot, akkor kihasználom a lehetõséget és azt kap. :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, nagyon sok ötletet kaptam!!! :)

Kislanyom 7 honapos, az ebedet mar kivaltottuk kb.3 hete. Igy reggel tejci, neha tizoraira gyumi, ebedre fozelek, delutan tejci, es este tejci. A tizorait vagy az uzsit valtsam ki eloszor, es mivel?

Azert irtam h neha tizorai,mert ha koran kel,akkor ebedig adok neki gyumit,de ha kesobb,akkor a kovetkezo mar az ebed.Vagy mindenkepp kapjon tizorait?Es akkor nem baj ha az ebed kicsuszik 2ig?

Legjobb válasz: Ha anyatejes, akkor én nem rohannék ennyire, csak nem írtad. Szerintem uzsira adjál neki gyümit, kekszel mondjuk.

Ha anyatejes, akkor én nem rohannék ennyire, csak nem írtad. Szerintem uzsira adjál neki gyümit, kekszel mondjuk.
A kérdező hozzászólása: Tapszeres.Meg varjak az uzsi kivaltasaval?Meddig adjak neki csak tejet?
Elsõ vagyok, én innen szoktam okosodni, van itt letölthetõ babaszakácskönyv is, ahol részletezik az ételeket, meg a tápszerkiváltást is, idejét, meg módját is, remélem ezzel segíthetek. http://www.kismamablog.hu/category/hozzataplalas


Az uzsoki utcai nőgyógyászaton pénteken (ha van) mikor van rendelés? Hogyan zajlik a behívás?

Nem budapesti vagyok, de szeretnék elmenni nőgyógyászhoz, mert otthon a suli miatt nem tudok. Hogyan zajlik ez esetben a fogadás? A portán leadom a tajkártyámat és majd szólítanak? Ingyenes így? Köszönöm!

Legjobb válasz: http://www.uzsoki.hu/szuleszet-nogyogyaszat

Az Uzsokiban fogok szülni, mit pakoljak a korházi csomagba?

A babának is vinni kell mindent? Mit adnak? Tapasztalat?

Legjobb válasz: Sziasztok! Én 7 hete szültem az Uzsokiban, a babának csak popsitörlõ kellett, pelenkát adnak, ha esetleg elfogy akkor csak kérni kell és máris adnak, nincs meghatározva, hogy hányat kérhetsz egy nap. Azt viszont javaslom, hogy magadnak mindenképpen vigyél fertõtlenítõ kendõt mert a WC-re nem volt gusztusom ráülni anélkül, igaz, hogy még úgy sem szívesen miután letöröltem. Nem a higiénia csúcsa a kórház... Bár attól is függ melyik szobába kerülsz, mert a felújított szobák nagyon szépek, bár én csak kívülrõl láttam õket, mert sikerült a régi szobák egyikében feküdnöm. Azt mondtam a szülés elõtt, hogy 3-4 napot bárhol ki lehet bírni de már alig vártam, hogy hazajöhessek. Ennek ellenére szép szülést kívánok és jó egészséget! :) 7 hetes kisfiú anyukája

Sziasztok! Én 7 hete szültem az Uzsokiban, a babának csak popsitörlõ kellett, pelenkát adnak, ha esetleg elfogy akkor csak kérni kell és máris adnak, nincs meghatározva, hogy hányat kérhetsz egy nap. Azt viszont javaslom, hogy magadnak mindenképpen vigyél fertõtlenítõ kendõt mert a WC-re nem volt gusztusom ráülni anélkül, igaz, hogy még úgy sem szívesen miután letöröltem. Nem a higiénia csúcsa a kórház... Bár attól is függ melyik szobába kerülsz, mert a felújított szobák nagyon szépek, bár én csak kívülrõl láttam õket, mert sikerült a régi szobák egyikében feküdnöm. Azt mondtam a szülés elõtt, hogy 3-4 napot bárhol ki lehet bírni de már alig vártam, hogy hazajöhessek. Ennek ellenére szép szülést kívánok és jó egészséget! :) 7 hetes kisfiú anyukája
már volt ilyen kérdés asszem tegnap ott meg tudod nézni.
Szia! Én is az Uzsokiban fogok szülni és úgy tudom, hogy oda a babának csak popsitörlõt kell vinni és egy ruhácskát amiben hazahozzátok, mert minden mást kapnak ott. Persze, ha a saját ruháitokat szeretnéd ott rajta látni, akkor azt is, de amúgy nagyon cuki ruhákat kapnak ott is. Nekem a védõnõm még azt tanácsolta, hogy pár darab pelust is vigyünk, mert napi 5-6 db-ot kapnak ott és nehogy kevés legyen (de ezt nem kell nagyon mutogatni, hogy te vittél, mert akkor nem biztos, hogy adnak). Remélem tudtam segíteni, de azért kérdezd meg esetleg ha mész legközelebb! Boldog további babavárást! 24 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönüöm a válszokat, remélem a higiénikusabb szobában kapok helyet....v legalább január végéig mind olyan lesz.

Az Uzsokiban mi a szokás túlhordás esetében?

eddig csak annyit tudok, ha nem szülünk meg nov 23ig, akkor 24t?l naponta kell NSTre járnom. Hány nap után kell befeküdni, indítják a szülést?

Legjobb válasz: Szia! Ott szültem augusztusban, egy hét túlhordással. Kiírt idõpont után egy hétig mé otthon lébecolhatsz és naponta be kell járni ctg-re. Magzatvízvizsgálat, ha lehetséges.(nálam nem tudták megnézni).Egy hét után befekvés. Nekem szerencsére aznap indult meg mikor befeküdtem szoval így jol jött ki. Kitartás!

Szia! Ott szültem augusztusban, egy hét túlhordással. Kiírt idõpont után egy hétig mé otthon lébecolhatsz és naponta be kell járni ctg-re. Magzatvízvizsgálat, ha lehetséges.(nálam nem tudták megnézni).Egy hét után befekvés. Nekem szerencsére aznap indult meg mikor befeküdtem szoval így jol jött ki. Kitartás!
A Magyarországon érvényben lévõ törvény szerint max. 2 hétig hordhatod túl a babát. Azt sajnos nem tudom, hogy az Uzsokiban betartják-e a 2 hetet, vagy megindítják elõbb. Én a Bajcsyban szültem, ott 1 hét után megindítják.

Az Uzsoki kórházba szülés utánra mit kell bevinnem a babának és mit adnak?

Legjobb válasz: Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.

Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.
Szia!Babaruholmik csak a hazamenetelnél lesz szükséges.Amit vinned kell: popsitörlõ, mellszívó, textilpelenka)!Ezeket a dolgokat sajnos nem tudják finanszírozni.Pelenkát, cumisüveget adnak. Saját cumisüveget is vigyél, ha jöttök haza, legyen az útra vizecskéje!Ha még valami az eszembe jut, írok! Üdv, Anita
bocsi, az elõbb helytelenül írtam!jav.:baba holmit

Volt már valakinek vastagbéltükrözése az Uzsóki kórházban? Mi volt a menete?

Nekem holnap lesz, és ahogy olvasgatom, sokan írják, hogy nagyon fájdalmas. Vajon kapok valami injekciót fájdalomra vagy bódításra? Sima Sztk a téma.
szia! Csak popsitörlõt kell vinni! Mást adnak.

Az Uzsokiban hol és mikor lesz a következő szülésfelkészítő tanfolyam?

A telefonszámon nem tudom elérni ?ket (foglalt vagy nem veszik fel)!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!