Találatok a következő kifejezésre: Mik a az LH (56 db)

Minek hihetek az lh-tesztnek vagy a hőmnek?

Tegnap csináltam egy lh tesztet, amin a második csík már jelentkezett, de nagyon halványan. Talán ma már er?sebb lesz. Ha pozitív a teszt, onnantól 24-48 órán belül lesz ovuláció.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem holnap magasabb lesz a hõd és ma vagy holnap lesz a peteérésed jó ha ma vagytok együtt és utána is, szerintem a hõdnek kell hinni. nekem az ovu teszt nem jött be, mivel a 9. naptól csináltam és minden nap volt rajta csík és a 12. napon nagyon kellett nézni, hogy ez most ugyanolyan vagy egy kicsit halványabb!! Utána megcsináltam egyet a 18. napon is amikor már több mint 3 napja magas volt a hõm és akkor is ugyanolyan volt a két csík! Ugyhogy én ezt feladtam, mert elég drága is!

Szia! Szerintem holnap magasabb lesz a hõd és ma vagy holnap lesz a peteérésed jó ha ma vagytok együtt és utána is, szerintem a hõdnek kell hinni. nekem az ovu teszt nem jött be, mivel a 9. naptól csináltam és minden nap volt rajta csík és a 12. napon nagyon kellett nézni, hogy ez most ugyanolyan vagy egy kicsit halványabb!! Utána megcsináltam egyet a 18. napon is amikor már több mint 3 napja magas volt a hõm és akkor is ugyanolyan volt a két csík! Ugyhogy én ezt feladtam, mert elég drága is!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! remélem sikerül!

Ha 2 pete érik meg egy cikluson belül, akkor hogyan alakul a hőmérsékleti görbe, mit mutat az LH-teszt, milyen a méhszáj?

Szóval honnan lehet tudni? Van olyan olyan köztetek, aki észrevette, hogy 2 pete érett neki? Esetleg meg is termékenyültek?

Legjobb válasz: Szerintem a homersekleti gorbe ugyanugy alakul, mint egy peténél, és az ovu teszt is ugyanazt mutatja, mintha 1 pete érne. A mehszaj elvileg feljebb huzodik, kicsit felpuhul, de szerintem azt ne tapogasd...

Szerintem a homersekleti gorbe ugyanugy alakul, mint egy peténél, és az ovu teszt is ugyanazt mutatja, mintha 1 pete érne. A mehszaj elvileg feljebb huzodik, kicsit felpuhul, de szerintem azt ne tapogasd...
Én eddig ilyen nem hallottam, de ebbe a hónapban nekem is kétszer esett le a hõ és mindkétszer olyan érzésem volt, mint peteéréskor szokott. Úgyhogy ezek szerint létezik ilyen! Irtó hálás lennék a sorsnak, ha végre megtermékenyülne valamelyik!
Szia! Nekem azt mondta a doki, hogy FSH/LH 2/1 arány. Szerintem a tied az kb jó eredmény.
Nekem meg azt mondták hogy az 1:1 arány a jó.
A kérdező hozzászólása: akkor most hogy is jó??
Szia! A normál arány 1/0, 9 ideális esetben. Nem biztos, hogy most neked az arány a fontos. Ezt találtam: Minél alacsonyabb az 1-3. napon mért FSH-szint és ösztradiol-szint, annál bizakodóbbak lehetünk. Az emelkedett FSH szint ugyanis azt jelzi, hogy apetefészek tartalékai csökkennek. Ha pediga petefészek tartalékai csökkennek, akkor magasabb FSH szint kell ugyanolyan hatás eléréséhez. A nõk, különösen a 30-as éveik vége felé járó nõk egy jelentõs részének emelkedett vagy magas FSH-szintjük van. :-((

A ciklus 12. napján reggel az LH teszt fél perc alatt totál pozitív lett, tegnap este és előtte est viszont negatív. Más is volt már így, mit jelenthet?

Legjobb válasz: És a tegnap az hányadik ciklusnap? Azt nem írtad meg! Amúgy célszerû délután LH-tesztezni, akkor van ált. az LH-csúcs. De valószínûleg azt jelenti,hogy megvolt a csúcs, aztán köv. nap már negatívnak kell lennie...

És a tegnap az hányadik ciklusnap? Azt nem írtad meg! Amúgy célszerû délután LH-tesztezni, akkor van ált. az LH-csúcs. De valószínûleg azt jelenti, hogy megvolt a csúcs, aztán köv. nap már negatívnak kell lennie...
A kérdező hozzászólása: tegnap este a 11.napon is teszteltem, meg az elõzõ napokon is, már a 8. naptól csinálom az lh teszteket este fele de mind negatív lett. ezért érdekes hogy ma reggeli meg pozitív. na mindegy majd még nézem tovább
kedves kérdezõ, baba lett? :)

Mi van, ha tényleg igaz az, hogy a vizeletben az LH hormon később kimutatható? Tehát ha az ovuteszt +, már lehet hogy lekéstük az ovut?

Elvileg ha ugyanúgy m?ködik, mint a hcg akkor van benne valami nem? Most akkor nem hihetünk neki szerintetek?

Legjobb válasz: Nem egészen, mert a pozitív LH teszt az elõjel. Az LH csúcs készíti elõ az ovut, és nem azonnal történik, hanem kb 1-2 napon belül. Nekem általában a pozitív utáni elsõ negatív napon, és a legtöbb esetben így van. Úgyhogy csak bízz benne nyugodtan.

Nem egészen, mert a pozitív LH teszt az elõjel. Az LH csúcs készíti elõ az ovut, és nem azonnal történik, hanem kb 1-2 napon belül. Nekem általában a pozitív utáni elsõ negatív napon, és a legtöbb esetben így van. Úgyhogy csak bízz benne nyugodtan.
Igen én olvastam már mindkettõrõl hogy mikor már kimutatható a vizeletbõl az lh akkor már megvolt az ovuláció és az is hogy ovuláció elõtt lh csúcs van ami hatására lökõdik ki a petesejt és ez rá 24 óra bár az ovulációs tesztek is különbséggel írják van ahol 12 óra van ahol 24-36 órát írnak, de szerintem ne izgulj legyetek együtt az átlagos ovulációs napjaidon ha rendszeres a ciklusod kb egy pár hónap alatt meghatározhatod és elõtte 2 és utána 2 nappal így biztos beleesik és tuti meg fog foganni a picike, persze lehet hogy beletelik egy-két hónapba de a 6 hónap egészséges pároknál is természetes.
Nekem már a ciklus 9. napján pozitívat mutatott, és 4 napja mindig pozitív. Mi lehet ez?

Mit jelent, ha az lh tesztem csak halvány, de a mini mikrószkóp már 3 napja páfrányos? (A tegnapi volt a teljes)

Legjobb válasz: Szia! Hogy pontosan mit jelent, nem tudom, csak a tapasztalatomat tudom leírni. Én azon nõk közé tartozom, akiknek nem vált be a mikroszkóp. A használati utasítás szerint használtam olyan 4 hónapig. Ezalatt összesen kb. 10 napig mutatott negatív eredményt, máskor mindig páfrányos volt. Aztán késõbb vettem lh tesztet, ami szépen mutatta a peteérést. Úgyhogy szerintem az lh teszt a megbízhatóbb. Sok sikert és kitartást!!!

Szia! Hogy pontosan mit jelent, nem tudom, csak a tapasztalatomat tudom leírni. Én azon nõk közé tartozom, akiknek nem vált be a mikroszkóp. A használati utasítás szerint használtam olyan 4 hónapig. Ezalatt összesen kb. 10 napig mutatott negatív eredményt, máskor mindig páfrányos volt. Aztán késõbb vettem lh tesztet, ami szépen mutatta a peteérést. Úgyhogy szerintem az lh teszt a megbízhatóbb. Sok sikert és kitartást!!!
Az én dokim is mondta, hogy a mikroszkóp "kuka". Bár hozzátenném, hogy a sógornõm ennek segítségével lett terhes.

Tegnap az Lh teszt halvány két csíkos volt, ma meg nem lett erősebb a második csík mensi utáni 5. -napon akkor már volt peteérésem? Vagy mi lehet velem?

Legjobb válasz: elvileg most nem kellene ketcsikosnak lennie nalad a Lh-tesztnek. Nalam mndig pozitivat jelzett, bärmikor neztem a ciklusom alatt, ezutän elmentem dokihoz, es ki is derült a pcos-problemam. Mindig magas volt miatta az LH-szintem

elvileg most nem kellene ketcsikosnak lennie nalad a Lh-tesztnek. Nalam mndig pozitivat jelzett, bärmikor neztem a ciklusom alatt, ezutän elmentem dokihoz, es ki is derült a pcos-problemam. Mindig magas volt miatta az LH-szintem
Szia!Szerintem ezek a tesztek egyáltalán nem megbízhatóak.Nekem a teszt szerint nem volt peteérésem.A nõgyógyász látta az ultrahangon , hogy van peteérésem.Ennyi.Szerintem felesleges pénzkidobás.

Vérképembe az LH a maximum felett van, ez mit jelent?

A Ref. tartomány 1,90-12,50 között van és nekem 12,65.

Legjobb válasz: Ha az LH/FSH>2, az utalhat pcos-ra. Csináltak uh-ot? Nem találtak cisztákat a petefészkeidben?

Ha az LH/FSH>2, az utalhat pcos-ra. Csináltak uh-ot? Nem találtak cisztákat a petefészkeidben?
A kérdező hozzászólása: Nem csináltak uh-t, azzal a problémával mentem a nõdokihoz, hogy a szexuális életem 0, egyáltalán nem kívánom, pedig 3 éve élek boldog párkapcsolatban. Feltétlenül visszamenjek az orvoshoz? Köszi a gyors választ!
Elsõ vagyok. Még ezt találtam. A vérvétel az LH hormon kimutatására a ciklus 1-5 napja között szokott történni. A ciklus elsõ felében 1, 9-12, 5 IE/l Ovuláció környékén 8, 7-76, 3 IE/l A ciklus második felében 0, 5-16, 9 IE/l Terhesség alatt <1, 5 IE/l Fogamzásgátló szedése alatt 0, 7-5, 6 IE/l Változókorban 5, 9-54 IE/l Az LH meghatározás (az FSH meghatározással együtt) mind férfiaknál, mind nõknél a meddõség lehetséges okának felderítését, a hipofízis vagy ivarmirigyek rendellenességeinek kimutatását célozza. Nõknél az LH (és FSH) szintek meghatározása segíthet elkülöníteni az elsõdleges (primer) petefészek mûködési elégtelenséget (azaz magának a petefészeknek a mûködési elégtelenségét vagy a petefészek fejlõdési zavarát) a másodlagos petefészek mûködési zavaroktól (amikor a petefészkek a hipofízis vagy a hipotalamusz rendellenessége miatt nem képesek ellátni funkciójukat). Elsõdleges petefészek mûködési elégtelenségben az LH és FSH szintek emelkedettek. Elsõdleges petefészek mûködési elégtelenség oka lehet: - Fejlõdési zavar: * A petefészkek hiánya (agenezise) (nem fejlõdtek ki a petefészkek). * Kromoszóma-rendellenesség (például Turner szindróma). * A petefészkek szteroid-termelésének rendellenessége (például a 17-alfa-hidroxiláz hiány). - A petefészek mûködésének túlságosan korai megszûnése, amelyet okozhat: * Besugárzás. * Kemoterápia. * Autoimmun betegség. - Krónikus anovuláció (a tüszõrepedés elmaradása), amelynek oka lehet: * Policisztás ovárium szindróma (PCOS). * Mellékvese betegség. * Pajzsmirigy betegség. * Petefészek tumor. Amikor egy nõ eléri a változó kort (menopauzát), és petefészkei beszüntetik mûködésüket, az LH szintek megemelkednek. Alacsony LH és FSH szintek figyelhetõk meg másodlagos petefészek mûködési elégtelenségben, amikor is a hipofízis vagy hipotalamusz mûködésével kapcsolatos problémára utalnak.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem ezzel nem szabad szórakozni... Nagyon szépen köszi a választ!
Hát a cikkben nem találtam arra utaló dolgot, hogy befolyásolná a szexuális vágyat. Nekem is magas, de nekem pcos-m van, ezért is kérdeztem rá elõször a másik eredményre. Én karácsonykor szültem. Elõtte minden rendben volt a szexuális életünkkel, pedig nálam már több éve fennáll a magas LH. Hogy most kevésbé kívánom a szexet, azt a szülésnek, fáradtságnak tudom be inkább. Nem történt valami az utóbbi idõben, ami miatt stresszelnéd magad? Fáradtság?
Szerintem azért nagyon ne görcsölj rá, nem olyan sokkal lépte át a ref.tartomány felsõ értékét. És különben is, ahány labor, annyi ref.tartomány. Nem akartam rádijeszteni, de ha elbizonytalanodtál, akkor mindenképp menj vissza. Csak megnyugtathat a doki! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Sajnos több dolog is történt ( pl:munkahely elvesztése ) És a párom sem olyan megértõ már, sok a vita közöttünk. Együtt élünk, legszívesebben hazaköltöznék anyuékhoz, de félek, hogy megbánom. vagy talán a változástól félek... nem tudom. Lehet, hogy ez hat ki a szexuális életünkre is? De visszamegyek az orvoshoz, az a biztos :)
Hát, ha már a hazaköltözésen is gondolkodtál, akkor nem lehet annyira harmonikus a kapcsolat. Lehet, hogy szereted a párod, de ahogy írod, nem olyan megértõ veled, ez azért rosszul eshet és persze frusztrálhat is. A munkahely elvesztése és minden stresszes dolog kihat ránk/rád. A szex nem csak testiség, hanem fejben is ott kell, hogy legyél. Szerintem inkább itt van a probléma, mint a leletedben.
a mensid rendszeresen jon ? nem vagy tul faradekony ? biztony az ideggeseg is okos ilyen tuneteket , en most voltam a dokinal nekem is nagyon magass az enyem 11.2 es a ref tartomany az 2.39-6.6 kozott van nekem brocriptint adtak e nem volt semmilyen mellevveseproblemam , a neten en is nagyon sok mindent olvastan es nagyon beijedtem de hala istennek semnmi komolyn problemam nincs , menj el endokrinlolgushos

Ha ma lett poz az LH teszt mikor van a tüszőrepedés? És mikor a legesélyesebb a terhesség?

Legjobb válasz: ha ma elõször pozitív akkor nem igen van válasz, mostantol jobb ha kétnaponta együtt vagytok és ha lehet ma kezdjétek...kb elvileg holnapután lesz az lh csúcs, amikor a teszt erõsebben mutatja.. Hajrá,és ha bírjátok akkor naponta is lehet én bírtam :-)

ha ma elõször pozitív akkor nem igen van válasz, mostantol jobb ha kétnaponta együtt vagytok és ha lehet ma kezdjétek...kb elvileg holnapután lesz az lh csúcs, amikor a teszt erõsebben mutatja.. Hajrá, és ha bírjátok akkor naponta is lehet én bírtam :-)
A kérdező hozzászólása: Köszi! Erre voltam kiváncsi! Persze h bírjuk!!!!!!
Szia! Mi a pozitiv napon és a köv. napon voltunk együtt és sikerült teherbeesnem.
Minden pozitív, és az azt követõ elsõ napon amikor negatív lesz a teszt, mivel a pete az elsõ negatív napon lökõdik ki. Ha két napig pozitív, akkor sikerült fel- és leszálló ágat is elkapnotok. Hajrá!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!