Találatok a következő kifejezésre: Mik a az István kórházban (13 db)

Mit kell vinnem magammal ill. a babának mi kell az István kórházban?

Legjobb válasz: Magadnak mindent ami egy kórházi tartózkodáshoz kell, valamint betétet, olyan fehérnemût amit nem sajnálsz akár kidobni is. (hálóing, papucs, evõeszköz, tányér...stb) A babának ruhát (ezt a szülõszobán elkérik és ebben kapod vissza õt), de más mindent adnak az ellátásához. (köldökhöz, pelenkázáshoz) Én vittem még a mellszívót is, cumisüveget, nem akartam a kórházit adni a picinak. Mivel császáros voltm, 4napig nem volt tejem, ezért az én picim kapott pótlást is. Ami nagyon fontos és én itthon felejtettem: telefontöltõ! :))) Az irataid, természetese, a terheskönyved az összes vizsálati eredménnyel, házassági/apasági kivonat (eredetit célszerû vinni, delegyen egy másolat is nálad amit eltehetnek) Más nem jut az eszembe hirtelen. De ne aggódj ha valami kimaradt, azonnal be tudja hozni valaki a családból! Nálunk is így volt. Boldog születésnapot Neketek!

Magadnak mindent ami egy kórházi tartózkodáshoz kell, valamint betétet, olyan fehérnemût amit nem sajnálsz akár kidobni is. (hálóing, papucs, evõeszköz, tányér...stb) A babának ruhát (ezt a szülõszobán elkérik és ebben kapod vissza õt), de más mindent adnak az ellátásához. (köldökhöz, pelenkázáshoz) Én vittem még a mellszívót is, cumisüveget, nem akartam a kórházit adni a picinak. Mivel császáros voltm, 4napig nem volt tejem, ezért az én picim kapott pótlást is. Ami nagyon fontos és én itthon felejtettem: telefontöltõ! :) )) Az irataid, természetese, a terheskönyved az összes vizsálati eredménnyel, házassági/apasági kivonat (eredetit célszerû vinni, delegyen egy másolat is nálad amit eltehetnek) Más nem jut az eszembe hirtelen. De ne aggódj ha valami kimaradt, azonnal be tudja hozni valaki a családból! Nálunk is így volt. Boldog születésnapot Neketek!
Én is az Istvánban fogok szülni, és nekem a szülésznõ azt mondta, hogy mindent kell vinnem a babának is, nem csak azt a ruhát amiben hazahozom, hanem minden napra... plusz fürdetõt, kenõcsöt, pelust, törlõkendõt, mindent...
Hamarosan én is az istvánban szülök, felhívtam a kórházat, hogy mit kell vinnem mire van szükség, azt mondták a babának is mindent, 3-4 napi ruha (rugi, budy, sapi) pelust (textilt is sokat..) törlõkendõt, de nem tudom, hogy takarót, ágynemût vinnem-e kell a picurinak.... nem tudja valaki??????
Szia! Az Istvánba szültem áprilisban. Magamnak: hálóinget minden napra 1-1, fehérnemût, tena lady eldobható bugyit, tena lady betétet, fürdõlepedõt és fürdõ cuccot, két papucsot (egyet a fürdéshez), evõeszköz, ásványvizet, szõlõcukrot. Amit ne hagy otthon iratok (házassági anyakönyvi kivonat, személyi, taj kártya), kiskönyv, telefon+töltõ. A gyerkõcnek: 4 body (nagyon meleg volt a kórterembe.), zokni (hogy ne tudja magát összekarmolni), törölközõ, pelenka (csak 4 db. kaptunk naponta), popsi törlõ, textil pelenka 3-4 db, kis takaró, sapi. Én bevittem a mellszívót de nem volt rá szükségem. Ha mennek értetek akkor elég otthon összerakni a párodnak azt a cuccot amiben haza szeretnétek vinni a picit azt be tudja hozni.

Mi az elerhetosege Dr Siklos Pal foorvosnak? A doktor ur a Szent Istvan korhazban dolgozik, Budapesten, es surgosen beszelnem kene vele, de nem tudom, hogyan.

Legjobb válasz: Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.


Akik az István kórházban szültek! Milyen papírok azok amiket a kórház ad automatikusan a babának, és mi az amit nekünk kell intézni? Hová kell menni esetleg?

Legjobb válasz: A kórház a zárójelentésen kívül nem ad más papírt. :) Egyedül a gyerkõc születési anyakönyvi kivonatának elkészítéséhez szükséges iratokat juttatják el a IX. kerületi anyakönyvi hivatalhoz. Oda kell elmenni érte és azzal már intézhetõ a többi (tb és adó kártya, juttatások stb.). Ezeket az apuka is intézheti, tehát nem kell a picivel rohanni hivatalról hivatalra.

A kórház a zárójelentésen kívül nem ad más papírt. :) Egyedül a gyerkõc születési anyakönyvi kivonatának elkészítéséhez szükséges iratokat juttatják el a IX. kerületi anyakönyvi hivatalhoz. Oda kell elmenni érte és azzal már intézhetõ a többi (tb és adó kártya, juttatások stb.). Ezeket az apuka is intézheti, tehát nem kell a picivel rohanni hivatalról hivatalra.

Mik a tapasztalatok az István kórházban rendelő Radnai Katalin doktornővel kapcsolatban?

Legjobb válasz: szia, Igaz, hogy én nem nála szültem, hanem Németh dokinál, de én maximálisan meg voltam elégedve az orvossal is és a kórházzal is.

szia, Igaz, hogy én nem nála szültem, hanem Németh dokinál, de én maximálisan meg voltam elégedve az orvossal is és a kórházzal is.
Kedves, aranyos és segítõkész

Kedves kismamák! Azok akik mostanában szültek a pesti István kórházban, kérlek benneteket irjatok tapasztalatokat! Mire számithatok?

Én is ott fogok szülni februárban. Az érdekelne milyenek a körülmények? Illetve hogy a babának minden szükségeset nekem kell vinni? Ez igaz? Ti mit vittetek?

Legjobb válasz: Má én is ki akartam írni ezt a kérdés. Mi is februárra vagyunk kiírva, és az Istvánban fogok szülni.

Má én is ki akartam írni ezt a kérdés. Mi is februárra vagyunk kiírva, és az Istvánban fogok szülni.
Õ az István kórházban van?
Bocsánat, hogy beleszólok, de én bizton ajánlom Dr Kosztin Árpádot.
Bocsánat kedves kérdezõ, de ha nem haragszol feltennék egy ide tartozó kérdést. Ki a fogadott orvosotok. (tervezem a babót és kéne egy jó szülész- nõgyógyász)
Szia! Én tavaly szeptemberben szültem ott. Apás szülés volt. Persze, egyágyas szobában lesztek, és kettesben vajúdtok. A szülésznõ idõnként benéz rátok. Azt a ruhát adják rá, amit bekészítetek, és beletekerik egy saját takaróba (mi azt nem vittünk). Apa fogja megfürdetni, a szülésznõ fog segíteni. Ez kint történik, addig Téged összerak a doki. A babát már Apa viszi be Neked tisztán, felöltöztetve. 1-2 órát lesztek ezután így együtt, a babát leviszik, és Te is mész utána. Megnézi a doktornéni, és beviszik a szobádba. Aznap éjjelre nem biztos, hogy Veled marad, mert kimerült leszel, de legkésõbb másnap reggel megkapod. Én este szültem, de éjjel kihozták, mert nagyon sírt, megnyugtattam, velem volt kicsit, aztán elvitték, és másnap reggel 7.tõl volt nálam végig. Fürdetni a párom vitte minden este, én nagyon kivoltam (sok vért vesztettem). A csecsemõsök nagyon rendesek, csak egy van, aki nem akart pótlást adni a kicsinek, mikor még nem volt tejem, õ vizet adott, de a többiek rendesek, adnak neki anyatejet. Semmiképpen nem tápszert. Nem nagyon fognak törõdni veletek, ha valami kell, neked kell menned. Nem mennek maguktól szoptatni segíteni. A szülésznõnek akkor kell a pénz, ha fogadott. Akkor 30ezer körül szoktak adni. Ha még van kérdésed, tedd fel bátran! Kitartás! Boldog karácsonyt! Jövõre hárman ünneplitek!
A márciusi vagyok ismét.:) A szülõszoba szerintem elég szimpi, ott amíg a lényeg be nem indul egyedül lehetsz a pároddal, idõnként bejön a doki vagy a szülésznõ. Nekem volt fogadott mindkettõ, a szülésznõnek 20at adtunk. Elsõ babámnál 3ágyasban voltam én is az szupi volt, most 6ágyasban voltam, féltem ettõl, de ki lehet bírni, nekem nem volt gond, és ha terveznénk még babyt(de már nem:) ), akkor is itt szülnék.
Nekem alig volt tejem, más tejét keverték a Én nagyon kevéskémhez és azt kapta meg.
http://www.onlineakademia.hu ezen az oldalon az István Kh-at mutatják be. Vinni kell a babának ruhát, de este a csecsemõsök fürdetik meg ill. öltöztetik fel (Te nézheted mit hogyan kell).Napközben neked kell szükség esetén átöltöztetni.A szülõszobán (mi legalábbis, így voltunk) egyedül lehetsz a pároddal, csak idõnként hív ki a szülésznõ vizsgálatra, meg persze a végén jön a doki+ a szülésznõ.Nekem nem volt fogadott szülésznõm, de ebbõl semmi hátrányom nem származott!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Érdekelne még hogy a szülõszoba milyen? Van olyan ahol egyedül lehetsz a pároddal ?Ugyanis apás szülést tervezünk!Illetve kedves utolsó válaszoló aki 3 hete szült, kell a babának a saját ruhácskái?Változott ez egyáltalán fél év óta valamit?Én öltöztethetem a babát, vagy elviszik? Azt A ruhát adják rá ami az övé? Bocsánat a sok butának tünõ kérdésért, de az István korházban még csak egyszer jártam az áfp vérvételen. ! Még valami, :volt szülésznõtök? Ha igen mennyi pénzt kell adni neki? Ha nincs tejem valami oknál fogva akkor adnak tápszert? Elõre is köszönöm a válaszokat! Jó egésséget, örömöt a babához!
Sziasztok! Én 3 hete szültem ott.Pelust vigyetek, mert 1. nap adtak 3 db-ot, majd a 2.-3. nap egyet sem! A körülményekrõl annyit, hogy Én 3 ágyas szobát kaptam, amiben volt wc, zuhanyzó-ez nagyon sokat számított, mivel ugye a bébi végig velünk van. Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok Én is, elég friss még az élmény :D.
Sziasztok! Én márciusban szültem itt, és 3és fél évvel ezelõtt is.:) Amit vinni kell/érdemes: ruha a babának, hú body, rugi, zokni, sapi, takaró, textil pelus, eldobható pelust adnak, de van, h. kevés, most más nem jut eszembe. De kérdezzetek.
A kérdező hozzászólása: Mégegyszer köszönöm a válaszokat! A dokim pedig Dr Horváth Mihály, szívbõl ajálhatom kedves kérdezõ! Nagyon lelkiismeretes, rendes, minden kérdésedre mondja a választ, nem mismásol. Háznál van a magánrendelõje 1 alkalom 6 ezer ft. Nekem kamionos a férjem , nagyon sokszor csak vasárnap volt itthon. Természetes hogy együtt szerettünk menni a vizsgálatokra, gond nélkül fogadott vasárnap is.! Aztán nagyon komoly uh-gépe van, 3d-t is tud , menet közbe. Igy vizsg+ uh van minden alkalommal, ha akarod dvd-re veszi.Az 3d-vel össz:9 ezer! Tudom más mint mikor külön ilyen központba mész , ott 40perc+zene van a dvd a 12 ezerért. De hidd el az is elég amit õ ad!Ha érdekel adhatok cimet, telcsiszámot!Mindenkinek boldog tervezést, könnyü szülést, sok örömöt a babához! + Boldog Ünnepeket!

Az István kórházban az MR vizsgálat után mikor adják ki a leletet? Fél órával a vizsgálat után, vagy csak másnap?

CD-t is adnak hozzá? És papíron is rendesen kiértékelik?

Legjobb válasz: én nem az istvánba járok MR-re, hanem a balesetibe, de ott adnak cd-t is és papíron mellékelve a leletet. én eddig mindig másik nap mentem a leletekért nem vártam meg.

én nem az istvánba járok MR-re, hanem a balesetibe, de ott adnak cd-t is és papíron mellékelve a leletet. én eddig mindig másik nap mentem a leletekért nem vártam meg.

A Szent István Kórházban mit kell a babának bevinni a kis ruhákon kívül? Pelenkát, popsitörlőt adnak, vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.

Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.
Ami minden szobában van, az a popsikrém, gézlap, alkohol, és 4db pelust adnak minden nap. A többit nked kell vinni: popsitörlõ, pelenkázó alátét, törölközõ, meg ami még eszedbe jut. Ja és ha ebben a melegben mész szülni, akkor ventillátort is vigyél, mert baromi meleg van bent. 6 hete szültem ott
Csatlakozom moira-hoz.Én 2x szültem ott, és mindkét alkalommal így volt!Könnyû szülést.
15.11-es vagyok:textilpelenka is jól jöhet.
Igen, én 3 hónapja szültem ott! Takaró! Fülbevalót, ha akarsz szuratni (3000 Ft). Bimbóvédõ (szilikon), ha nagyon kisebesítene a szoptatás (nekem kellett volna, már nagyon szenvedtem). Szopipárnát, mellszívót adnak a szopi tanító szobában, sterilizálni segítenek a nõvérek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!