Találatok a következő kifejezésre: Mik a az István (54 db)

Mit jelent az István a királyban, hogy "Veled Uram de nélküled"?

Legjobb válasz: Szerintem azt, hogy István elfogadja, hogy európaivá kell válni, hogy megmaradjon az ország, de ugyanakkor szeretné megtartani a függetlenséget, valamint az olyan nemzeti sajátosságokat, amik nem szúrják a nyugat szemét.

Szerintem azt, hogy István elfogadja, hogy európaivá kell válni, hogy megmaradjon az ország, de ugyanakkor szeretné megtartani a függetlenséget, valamint az olyan nemzeti sajátosságokat, amik nem szúrják a nyugat szemét.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!

Mi a véleményetek István király azon intelmére Imre hercegnek, miszerint be kell fogadnunk más népeket, mert az egynemzetiségű ország erőtlen?

Legjobb válasz: akkor még teljesen jó volt,csak aztán a 18-19.században megjelent a hülye nacionalizmus,és keresztülhúzta ezt az intelmet

akkor még teljesen jó volt, csak aztán a 18-19.században megjelent a hülye nacionalizmus, és keresztülhúzta ezt az intelmet
Lehet õ sem úgy gondolta, hogy engedjünk be minden idiótát. Aki tud viselkedni, és elfogadja a normáinkat, azzal mi is lenne a gond? Vannak akik már elég rég köztünk élnek, és csak nagyon kis százalékuk normális.
300-400 éve ez még igaz volt. De azóta más szelek fújnak. Amelyik nemzet él az adott földön azé a terület.
Akkor még nem volt ennyi léhûtõ, nem számított rá, hogy lesznek, akik csak tartatják magukat, de semmivel nem járulnak hozzá.
Ez is bizonyítja, hogy Szent István is csak egy cionista hazaáruló volt.
Igaza volt! Vajon IV.Béla miért telepített az országba más népeket a tatárjárás után? Minden országnak szüksége van azokra, akik dolgoznak, mûvelik a földeket stb. Ha csak magyarok lettek volna ekkora országban, nagyon gyorsan tönkre ment volna az ország, elegendõ népesség hiányában.

Mit kell vinnem magammal ill. a babának mi kell az István kórházban?

Legjobb válasz: Magadnak mindent ami egy kórházi tartózkodáshoz kell, valamint betétet, olyan fehérnemût amit nem sajnálsz akár kidobni is. (hálóing, papucs, evõeszköz, tányér...stb) A babának ruhát (ezt a szülõszobán elkérik és ebben kapod vissza õt), de más mindent adnak az ellátásához. (köldökhöz, pelenkázáshoz) Én vittem még a mellszívót is, cumisüveget, nem akartam a kórházit adni a picinak. Mivel császáros voltm, 4napig nem volt tejem, ezért az én picim kapott pótlást is. Ami nagyon fontos és én itthon felejtettem: telefontöltõ! :))) Az irataid, természetese, a terheskönyved az összes vizsálati eredménnyel, házassági/apasági kivonat (eredetit célszerû vinni, delegyen egy másolat is nálad amit eltehetnek) Más nem jut az eszembe hirtelen. De ne aggódj ha valami kimaradt, azonnal be tudja hozni valaki a családból! Nálunk is így volt. Boldog születésnapot Neketek!

Magadnak mindent ami egy kórházi tartózkodáshoz kell, valamint betétet, olyan fehérnemût amit nem sajnálsz akár kidobni is. (hálóing, papucs, evõeszköz, tányér...stb) A babának ruhát (ezt a szülõszobán elkérik és ebben kapod vissza õt), de más mindent adnak az ellátásához. (köldökhöz, pelenkázáshoz) Én vittem még a mellszívót is, cumisüveget, nem akartam a kórházit adni a picinak. Mivel császáros voltm, 4napig nem volt tejem, ezért az én picim kapott pótlást is. Ami nagyon fontos és én itthon felejtettem: telefontöltõ! :) )) Az irataid, természetese, a terheskönyved az összes vizsálati eredménnyel, házassági/apasági kivonat (eredetit célszerû vinni, delegyen egy másolat is nálad amit eltehetnek) Más nem jut az eszembe hirtelen. De ne aggódj ha valami kimaradt, azonnal be tudja hozni valaki a családból! Nálunk is így volt. Boldog születésnapot Neketek!
Én is az Istvánban fogok szülni, és nekem a szülésznõ azt mondta, hogy mindent kell vinnem a babának is, nem csak azt a ruhát amiben hazahozom, hanem minden napra... plusz fürdetõt, kenõcsöt, pelust, törlõkendõt, mindent...
Hamarosan én is az istvánban szülök, felhívtam a kórházat, hogy mit kell vinnem mire van szükség, azt mondták a babának is mindent, 3-4 napi ruha (rugi, budy, sapi) pelust (textilt is sokat..) törlõkendõt, de nem tudom, hogy takarót, ágynemût vinnem-e kell a picurinak.... nem tudja valaki??????
Szia! Az Istvánba szültem áprilisban. Magamnak: hálóinget minden napra 1-1, fehérnemût, tena lady eldobható bugyit, tena lady betétet, fürdõlepedõt és fürdõ cuccot, két papucsot (egyet a fürdéshez), evõeszköz, ásványvizet, szõlõcukrot. Amit ne hagy otthon iratok (házassági anyakönyvi kivonat, személyi, taj kártya), kiskönyv, telefon+töltõ. A gyerkõcnek: 4 body (nagyon meleg volt a kórterembe.), zokni (hogy ne tudja magát összekarmolni), törölközõ, pelenka (csak 4 db. kaptunk naponta), popsi törlõ, textil pelenka 3-4 db, kis takaró, sapi. Én bevittem a mellszívót de nem volt rá szükségem. Ha mennek értetek akkor elég otthon összerakni a párodnak azt a cuccot amiben haza szeretnétek vinni a picit azt be tudja hozni.


Mit jelent az István a király című rockoperában ez a sor?

Amikor megkoronázzák, István ezt mondja: "...és én azt akarom, hogy ennek a népnek országa legyen. Veled, Uram, de nélküled..." Mit jelent a veled, de nélküled?

Legjobb válasz: És remélem, hogy ez valóban a két idézett személy válaszolta, nem pedig koholmány a nemzeti összetartozást erõsítendõ...

És remélem, hogy ez valóban a két idézett személy válaszolta, nem pedig koholmány a nemzeti összetartozást erõsítendõ...
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, ilyen mélyen nem gondoltam bele.
És, mit csináljunk vele? Írjuk meg a házidat? Köszi, de nem.
A kérdező hozzászólása: Köszi de ez nem a leckém és csak azért tettem fel ide, mert nem találtam rájuk választ, de ha te így gondolod nem tehetek róla azt hittem ez az oldal azért van, hogy kérdéseinket ide felírhatjuk és arra esetleg választ kapok ami talán jó is lehet, vagy segít, hogy hol nézhetek utána. De ha nem tetszik a kérdés nem kell rá vlaszolni.
Hát ez érdekes kérdés nagyon, csak kár, hogy erre én sem tudom a választ :DDD Pedig érdekelne, sajnálom, hogy eddig senki sem válaszolt rá...

Mi az elerhetosege Dr Siklos Pal foorvosnak? A doktor ur a Szent Istvan korhazban dolgozik, Budapesten, es surgosen beszelnem kene vele, de nem tudom, hogyan.

Legjobb válasz: Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Mit gondoltok erről? (Cikk és képek az István, a király-ról Alföldi rendezésében)

Én sokat fűztem ehhez a darabhoz, de a cikket olvasva, és a képeket látva, teljesen sokkolódtam. De íme a cikk, kérem a véleményeket:

Legjobb válasz: Én most láttam. Szerintem zseniális az egész! Ez egy korhû rendezés, nem kell meglepõdni a mai eszköz- és jelmezhasználaton. Ez a rendezés egy teljesen más aspektusból mutatja be a történetet. Nagy hangsúlyt heyezett a vívódásra, az emberi gyarlóságra, arra, hogy a legtöbb dolog az életben nem csupán fekete és fehér. Kedvenc jelenetem volt, amikor Istvánék fent pezsgõztek, a nép énekelte a Felkelt a mi napunk c. dalt, és közben Koppányék éppen Laborc holttestét szedték fel, majd vitték el mintegy gyászmenetben. A vége szintén hatalmas jelenet, amikor Istvánra és a népre rázárják a "ketrecet". Remekül jellemzi a magyar mentalitást: nem vagyunk képesek kiszabadulni a saját korlátainkból, és az új, más szemléletet sem akarjuk beengedni az életterünkbe. Egyszerûen fenomenális lett a darab!

Én most láttam. Szerintem zseniális az egész! Ez egy korhû rendezés, nem kell meglepõdni a mai eszköz- és jelmezhasználaton. Ez a rendezés egy teljesen más aspektusból mutatja be a történetet. Nagy hangsúlyt heyezett a vívódásra, az emberi gyarlóságra, arra, hogy a legtöbb dolog az életben nem csupán fekete és fehér. Kedvenc jelenetem volt, amikor Istvánék fent pezsgõztek, a nép énekelte a Felkelt a mi napunk c. dalt, és közben Koppányék éppen Laborc holttestét szedték fel, majd vitték el mintegy gyászmenetben. A vége szintén hatalmas jelenet, amikor Istvánra és a népre rázárják a "ketrecet". Remekül jellemzi a magyar mentalitást: nem vagyunk képesek kiszabadulni a saját korlátainkból, és az új, más szemléletet sem akarjuk beengedni az életterünkbe. Egyszerûen fenomenális lett a darab!
Ez a darab tükröt tart. Ha nem tetszik a tükörkép, nem biztos, hogy a tükör a hibás.

Mi a véleményetek az István kórházról és Dr. Horváth Mihályról?

Hozzá járok a magán rendelésére és nála fogok szülni!Nála lelkesebb és aranyosabb orvossal még nem találkoztam.Minden ultrahangon úgy örül mindennek mint egy kisfiú!

Legjobb válasz: Én véletlenül kerültem hozzá pár hete (a saját dokim táppénzre ment) és nála fogok szülni. Eddig nagyon kedves és rendes volt velem, ráadásul mindenkitõl csak jót hallottam róla. Nagy tapasztalattal rendelkezik, fõleg ikerszülések terén, ezért is vagyok nagyon nyugodt a közelgõ nagy nappal kapcsolatban. :) Az István kórházat már megtapasztaltam 5 hete, amikor be kellett feküdnöm két napra. Az a szülés utáni 3 nap simán kibírható lesz, úgy érzem. ;) Boldog babavárást! 37 hetes ikres kismama

Én véletlenül kerültem hozzá pár hete (a saját dokim táppénzre ment) és nála fogok szülni. Eddig nagyon kedves és rendes volt velem, ráadásul mindenkitõl csak jót hallottam róla. Nagy tapasztalattal rendelkezik, fõleg ikerszülések terén, ezért is vagyok nagyon nyugodt a közelgõ nagy nappal kapcsolatban. :) Az István kórházat már megtapasztaltam 5 hete, amikor be kellett feküdnöm két napra. Az a szülés utáni 3 nap simán kibírható lesz, úgy érzem. ;) Boldog babavárást! 37 hetes ikres kismama

A szocialista időszakban a központi hatalmi bizottság mire és miért használta fel a magyar nemzeti és keresztény értékeket és milyen céllal engedték megírni és bemutatni az István a királyt?

Tömeg manipuláció stb? Mi volt ezzel a lépéssel a céljuk akkor? Ezek a célok kihatnak a jelenre is?

Legjobb válasz: 1. Központi hatalmi bizottság nem volt , csak a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága . 2. A nemzeti és keresztény értékek különösen a 60-as évek végétõl , az addig tiltott kategóriából átkerültek a tûrt kategóriába . Ez egyben egy kis fricska is volt a szovjeteknek azok túlhatalma ellen . 3. Az István a király-t a "nemzeti gõz" levezetésére használták , akárcsak a "Hofi" jelenséget . Kvázi-szabadságot érezhettek az azt nézõk . Gyakran ezért emlékeznek nosztalgiával az akkori fiatalok arra az idõre , mert szabadnak érezték magukat ( mégha ez nem is volt igaz) .

1. Központi hatalmi bizottság nem volt , csak a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága . 2. A nemzeti és keresztény értékek különösen a 60-as évek végétõl , az addig tiltott kategóriából átkerültek a tûrt kategóriába . Ez egyben egy kis fricska is volt a szovjeteknek azok túlhatalma ellen . 3. Az István a király-t a "nemzeti gõz" levezetésére használták , akárcsak a "Hofi" jelenséget . Kvázi-szabadságot érezhettek az azt nézõk . Gyakran ezért emlékeznek nosztalgiával az akkori fiatalok arra az idõre , mert szabadnak érezték magukat ( mégha ez nem is volt igaz) .
Ne feledd kérdezõ, hogy azokban az átkos, nemzetellenes idõkben mutatták be a tévében a Jókai- és Mikszáth-feldolgozásokat, a Magyar Népmeséket, fõmûsoridõben ment a Szép magyar tánc meg a Vers mindenkinek, és általában sokkal több magyar gyártású mûsort mint ma.
A szocializmusban én még sosem találtam rendes rációt, gyakorlatilag mindenben egyszer így, egyszer úgy álltak a dolgokhoz, minden folyamatosan, talán a csillagok állása miatt változott, ami egyik nap így volt a másik nap tilos volt, senki nem értheti meg, hogy az a rendszer mit miért tett. Utolsó: Pedig ma olyan gyönyörû, igazán mûvészi filmeket is be lehetne mutatni, mint az álom.net, a holnap történt, és úgy általában, a Magyar filmgyártás csúcsát jelentõ akármelyik Sas Tamás filmet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!