Találatok a következő kifejezésre: Mik a annak, ha egy 1 (13 db)

Mik a tünetei annak, ha egy 1 hónapos csecsemőnek szopizás közben, vagy alvás közben hasgörcsei, vagy szélgörcsei vannak?

Legjobb válasz: Csak azt tudom leírni, ahogy nálunk történt: szopi közben egy idõ után elkezdett sírni, fel kellett venni böfiztetni, simizgetni a hátát, és ezt legalább 5x megismételni... Azután aludt el, kb 1 órás tortúra után a cicin. Ha felveszed és akkor is sír, azt figyeld hogy felhúzogatja-e a lábacskáit a hasához. A kisfiam este 8-10-ig nonstop sírt, csak akkor nyugodott meg ha szopizott, de elõbb nem fogadta el a cicit. Kb másfél hónaposan lett vége a menetrendszerû sírásnak, de nálunk a pocifájás elég sokáig, 5 hónapig tartott. Alvás közben? Nem tudom, lehet hogy felébreszti a fájdalom, vagy csak nyöszörög miatta álmában. Az én kicsikém mindig felébredt, ha valami baja volt.

Csak azt tudom leírni, ahogy nálunk történt: szopi közben egy idõ után elkezdett sírni, fel kellett venni böfiztetni, simizgetni a hátát, és ezt legalább 5x megismételni... Azután aludt el, kb 1 órás tortúra után a cicin. Ha felveszed és akkor is sír, azt figyeld hogy felhúzogatja-e a lábacskáit a hasához. A kisfiam este 8-10-ig nonstop sírt, csak akkor nyugodott meg ha szopizott, de elõbb nem fogadta el a cicit. Kb másfél hónaposan lett vége a menetrendszerû sírásnak, de nálunk a pocifájás elég sokáig, 5 hónapig tartott. Alvás közben? Nem tudom, lehet hogy felébreszti a fájdalom, vagy csak nyöszörög miatta álmában. Az én kicsikém mindig felébredt, ha valami baja volt.
Az én lányom is 1 hónapos, és borzalmasan hasfájós. Mi ma kaptunk az orvostól Protexint, hogy gyorsabban fejlõdjön a bélflórája. A tünetek a következõk: nagyon sokat sír, nehezen lehet altatni, álmában felsír, és felhúzza a pici térdét, vörösödik a buksija a kínlódástól. Megoldás: sokat kell simogatni a pocakját, hasra fektetni, simogatni a hátát, és nagyon jó, ha meleg vizes pelenkát teszel a hasára. Megnyugtatja
A sírás, kapálózás, de fõleg a láb hashoz felhúzása jellemzi a hasfájást. Babám ilyenkor jellegzetesen sír, rugdos, és kezével is kalimpál. Tapasztald ki, mi jó neki ilyenkor. Én cicit adok neki, beindul tõle az emésztése, és hamarabb kijön, aminek ki kell. Õ nem szeret ilyenkor felvéve lenni, mert nem tud úgy rugdosni meg megfeszülni, ahogy szeretne. Simogasd a hasát, takard be, hogy melegen legyen, és a lábát huzd fel behajlítva a hasához. Aztán van sok "csodaszer", ami vagy hasznl, vagy nem.. (infacol, angol víz...)
Kedves kérdezõ! Az én kislányom is 1 hónapos múlt és õ is rettentõen hasfájós.Mi próbáltuk az Infacolt 2dobozzal elhasználtunk de semmi hatása nem volt.Sokan ajánlották a Gripe Water-t(Angol víz vagy kapormagolaj kb.1800Ft-150ml) de töményen nem issza meg.1 kevés anyatejjel kevertem össze de úgy néz ki használ(igaz néha kiköpi 1 részét , mert kevés a tejci de már nem kevésbé sírdogál.Próbáld még simogatni a hasát, a térdét kissé a pocakja felé nyomni és bicikliztetni, csípõ tornáztatni és a hason alvás is tuti jó mert õ saját maga nyomja a pocakját. Kitartás 2-3 hónaposan kinövik a kicsik a hasfájást!!!:D
Rossz a gomb?
A kérdező hozzászólása: Úgy érted, néha rossz, néha nem? Valamikor megfelelõen reagál és nem kell vele szórakozni. Néha viszont bosszantó, pl ha az ember siet, de gyorsan be kellene kapcsolnia, hogy átmásoljon valamit.
Lehet tápegység hiba. Ez a leg gyakoribb, de lehet alaplap hiba is. Próbáld meg elõször a tápot kicserélni.
Biztosan táphiba, én is kínlódtam egy noname szarral, aztán lecseréltem egy márkásra. A 12 voltos ágon nem tud elég kakót adni a processzornak, amíg fel nem melegszik. Cseréld le egy minõségire.
A kérdező hozzászólása: Nemrég vettem bele új tápot, mondjuk 12E ft körüli volt, de nem hinném, hogy márkás lenne. Én arra gondoltam, hogy esetleg a házzal van valami gond. Érintkezési hiba, vagy ilyesmi, mert jó darabig nem csinálta ezt.
A gomb hibát úgy tudod kiszûrni hogy a két vezetéket összezárod 1-2 másodpercre ha akkor bekapcsol a gép elsõre, a gomb a hibás. Bár ez elég ritka hiba szokott lenni, mert ha egy tized Mp.-re záródik az áramkör az alaplap azonnal bekapcsol.
A kérdező hozzászólása: Ezt már korábban emlékszem, hogy csináltam. Egy kisebb csavarhúzóval próbáltam azt csinálni, amit mondtál és olyankor elsõre bekapcsolt. Ha viszont rá van dugva a fekete kis vacak, ami ugyebár a gombbal van összekapcsolva, akkor pedig nehezen reagál. Gombot gondolom nem cserélnek, vagy javítanak. :D Marad az új ház?

Mik a tipikus jelei annak, ha egy srácnak bejön 1 lány? A srác hogyan mutatja ki?

Legjobb válasz: Azt gondolom,hogy mindegyik pasi másként mutatja ki. Van aki a maga paraszt módján: "Jó a segged, kõ kóla?" van aki félénk,és csak lopva figyelget,néha rádmosolyog,van aki nyomul mint az állat,szórja a sok kamu bókot,amit minden csajnak elmond,van aki nem meri kimutatni,és úgy viselkedik,mint egy jó haver,holott többet szeretne,és gondolom nem haltak még ki az igazi "lovagok" sem,akik udvariasak,finoman bókolgatnak,meghívnak vacsizni stb. :) 26/N

Azt gondolom, hogy mindegyik pasi másként mutatja ki. Van aki a maga paraszt módján: "Jó a segged, kõ kóla?" van aki félénk, és csak lopva figyelget, néha rádmosolyog, van aki nyomul mint az állat, szórja a sok kamu bókot, amit minden csajnak elmond, van aki nem meri kimutatni, és úgy viselkedik, mint egy jó haver, holott többet szeretne, és gondolom nem haltak még ki az igazi "lovagok" sem, akik udvariasak, finoman bókolgatnak, meghívnak vacsizni stb. :) 26/N
Dudorodik a nadrágja.
Ki tudja, randizik-e egyáltalán? Lehet, hogy csak féltékennyé akar tenni. ;) Te hogyan viselkedsz vele? Tudja, hogy neked is bejön?
ma 21:00 Én ezt írnám: Nahát, tényleg? Akkor jó randit, érezzétek jól magatokat! Ha nem tetszik majd neki a válaszod, egy idõ után úgy is a tudtodra hozza. Ha meg nem, akkor meg tudni fogod, hogy téged nem tart barátnõ-jelöltnek.
Írd azt, hogy: -Szóval akkor vasárnap randira hívod a csajt? Mire õ: -Jaja Erre Te: -Jó neki.... Erre, ha valami olyat ír, amibõl kiderül, hogy hülyének néz a bemondásodért, akkor még mentheted azzal, hogy Te is elmennél már valakivel egy randira, vagy valami ilyesmi...
A kérdező hozzászólása: látta, hogy néha reagálok és olyanokat irtam hogy "sok sikert, te érzed, biztos jol döntöttél stb" aztán irta h neki mennie kell:D érdekes:D
ma 21:05 Nézd, ha annyira veled akarna lenni, akkor téged hívna és nem mást. Jó havernak tart és kész. Vagy egyszerûen csak legyezgeti a hiúságát, hogy így odavagy érte, és próbálja magát még menõbbnek beállítani és húzni téged, hogy õ milyen menõ. Mondd meg neki, hogy biztos jó lesz a randi, menj csak, érezd jól magad. Akkor azt fogja látni, hogy téged nem izgat a dolog, és akkor nem akarja majd húzni az agyadat.
A kérdező hozzászólása: szerintem ez neméppen indok hogy õ azért nem táncolna a bnõjével (ha lenne) mert nem akar külsõst hozni. Ugyanmár...ez nevetséges. plusz 1.minek bámul? 2.miért aggódik értem? 3.miért hajol olyan közel hozzám h kb 5centire van?
Szerintem ez a srác egy csíra. Lehet tetszel neki és csak fel akar vágni, féltékennyé tenni, hogy õ más lányokat is képes felszedni. De ez elég gyerekes, mert inkább hívna el randizni, ne ilyen gyerekes húzásokkal próbáljon meghódítani. Ha pedig nem tetszel neki, elég gáz, hogy húzza az agyadat és félreérthetõ jelzéseket ad. Mindkét esetben felejtõs a srác. Szerintem.
Mondd meg az õszintét... Nemtom mit kell beszarni...mindenki elvont mondatokba, akarja kifejezni magát. Nem meritek felvállalni, ha szerettek valakit? Max. beégsz, ha neki nemjössz be, és akkor mivan? Akkor legalább rájössz, hogy hülyeség volt egyáltalán bárhogy is próbálkoznod.
A kérdező hozzászólása: szerintem innentõl kezdve ridegen fogom kezelni és nem fogok vele lógni, max köszönök neki és annyi. ha meg poénkodik elmegyek onnan.
A kérdező hozzászólása: totál keresztül fogok nézni rajta.
ma 21:16 Túlkomplikálod. Bámul, azért, amiért mások: elbambul vagy csak rád néz, mert éppen ahhoz van kedve. Miért ne nézhetne rád, ha egyszer barátok vagytok? Aggódik, szintén azért, mert barátnak tart, vagy legalábbis olyannak, akivel szívesen foglalkozik. Odahajol, mert mittomén. Õ így fejezi ki, hogy köze állsz hozzá mint barát. Hidd el, az ilyen fiúk inkább csak a szelet csapják, tesztelgetik saját magukat, hogy hogyan hatnak a lányokra, ismerkednek stb. Ez nem tilos. Viszont a lányoknak jobb észnél lenni, és nem belelátni komoly érzelmeket ebbe. Ez csak játék, szórakozás, móka. :-) Fogd fel te is így és élvezd, játssz vele te is. De ne vedd komolyan. Ha komoly dolgot akar, az úgy is kiderül...
Még valami: amit ez a fiú csinál, azt úgy hívják hogy flört. :-P A flört pedig , , olyan ígéret, amit nem lehet számon kérni, csak viszonozni". Ez világos? Flörtöl veled, flörtölj vissza, de ne vedd túl komolyan. Ez egy jó szórakozás, ami feldobhat mindkettõtöket, de sok esetben semmi komoly nem lesz belõle...
A kérdező hozzászólása: értem de akkor miért fogdossa a combomat?:O
A kérdező hozzászólása: plusz nemértem miért ragaszkodik ahhoz hogy VELEM táncoljon. Az osztályunkból pl. 5fiú a barátnõjét hozza, van aki csak 2hete jár vele, van aki1 hónapja. De hozza. Akkor õ miért nem tudná a kiscsajt hozni? Ha nekem lenni pasim nyilván énis vele táncolnék, mert tetszik, szeretem, jó vele. stb. Nagyon gáznak találom, hogy félreérthetõen viselkedik velem, és még én figyeljek oda arra hogy ne értsem félre, holott kb majdnem lesmárol:O
A kérdező hozzászólása: szoval rákérdeztem, h nincs-e kedve 7végén eljönni velem meg pár o.trásunkkal valamerre. erre irta hogy bevan táblázva, mert vasárnap randizik is. és elzedte mesélni...és küldött a csajról képet, meghogy õt sok csaj hivogatja meg sok lánynak bejön... és hogy milyen jólesz a vasárnap, de mégse tudja hogy hozzá illik-e a lány...:S áhhh...nemértem kit érdekel??? ha akar járjon vele és kész.
melyik suliba jársz??
A kérdező hozzászólása: de most miket kéne reagálnom arra h vasárnap vele lesz? mit irjak???
A kérdező hozzászólása: eddig azthittem bejövök az osztálytársamnak, mert piszkál, közel hajol stb. erre most irja h vasárnap randizik:S
A szem a lélek tükre.Hallotál már olyat, hogy hazudnak a szemei?Én még nem.
A kérdező hozzászólása: és ezaz, hogy tök melegséggel néz rám... és zavarban is van, plusz felkért hogy keringõzzek vele. minden jel arra utalt, hogy rámmozdult. erre randizik vasárnap:O olyan rosszul esik.:(
A kérdező hozzászólása: plusz most küldött képet a csajról és nemis szép:S fogalmam sincs mit tegyek:(
A kérdező hozzászólása: nemtudom hogy tudja-e énis ugyanazokat csinálom vele, amit õ velem... :) és közvetlen vagyok vele:) meg ráirok msnen de ez most nagyon fáj:( mit kéne tennem?
hát elmegy randizni, és rájön hogy neki az a csaj valójában nemis jönbe, mert téged szeret:D amugy nekem van egy olyan srác barátom, aki minden héten más csajjal jár, és engem nem zavar, pedig szerelmes vagyok belé, mert tudom hogy semmi komoly nem lesz belõle.. bár igy nemtudom hogy mitis akarok tõle, ha igy viszonyul a lányokhoz
Két eset lehetséges: az egyik, hogy tetszel neki, de nem mer kezdeményezni, mert nem tudja, hogy nálad ez a közvetlenség csak barátság vagy több annál, ezért csak finoman puhatolózik, hogy féltékeny vagy-e, vagyis tetszik-e neked. Ha ez a helyzet, akkor egyértelmûbben kell tudtára adnod, hogy tetszik neked, pl. tegyél megjegyzést arra, milyen jó annak a lánynak, hogy randizhat vele. A másik eshetõség, hogy csak barátnak tart, és pont azért tud ennyire közvetlen lenni veled, mert nem tetszel neki, és így nincsen veszítenivalója. Vannak fiúk, akik bárkinek lazán csapják a szelet, de ha egy lány tényleg tetszik nekik, akkor mindjárt félénkebben viselkednek.
A kérdező hozzászólása: értelek. hát énmeg nemtudom mit tegyek. most irja, hogy lehet fiatal hozzá a lány, meg nemis tudja... meg hogy ha most a bnõje lenne akkoris velem táncolna. nemértem:S
A kérdező hozzászólása: ezt irja: "am meg most annyit mondtam neki h találkozgatunk *mert igazából annyira nem is ismerjük egymást *aztán majd kialakul *meg én lennék neki az elsõ komoly" VÉLEMÉNY???
Itt még nincs veszve semmi! Én a helyedben megkérdezném, hogy az elsõ komolyat nem akarja-e inkább velem.
Szerintem azért viselkedett veled ennyire felszabadultan, mert kedvel téged, de ugyanakkor nem tart megközelíthetetlen nõnek, sem olyannak, akibe szerelmes lenne. Egyszerûen csak élvezi a társaságodat, ami egy nagyon jó jel. Viszont a pech az akkor van, ha a fiú ezt nem fogja fel, hogy ez egy nagyon jó kapcsolat is lehetNE. Ezért aztán tovább keresi a nagy szerelmet, vagy a dögösebb csajokat, akikkel elmegy randizni, veled meg nem. Mert téged inkább havernak tekint, nem pedig potenciális partnerjelöltnek. Lehet, hogy eddig nem is gondolt rád úgy, hogy a barátnõje is lehetnél. Viszont lehet, hogy mostanában eszébe jutott, és megijeszti ez a gondolat, ezért viselkedik néha zavartan. De nem azért, mert annyira szerelmes. Egyébként ha te már többször erõsen gondoltál rá, hogy jó lenne vele összejönni, akkor azt érzékelheti, és emiatt is viselkedhet zavartan, hiszen neki eddig nem errõl szólt kettõtök viszonya. Én lehet, hogy azt csinálnám, hogy most egy darabig , , nem érnék rá", ha keres. Inkább keresnék más társaságot, mondjuk más fiúkat, hogy mégiscsak lássa, hogy érted is lehetne éppenséggel küzdeni. Lehet, hogy ez segít megadni a lökést afelé, hogy téged tekintsen lehetséges partnernek. Persze nem kell nagyon feltûnõen csinálni, hiszen nem az a cél, hogy megsértõdjön. Csak diszkréten, hiszen ha nem közeledik, akkor még mindig maradhattok barátok. :-)
20:47-es vagyok. A nõi megérzések általában bejönnek.Szerintem van abban valami, ha Te úgy érezted, hogy közeledne a fiú. Várd ki a vasárnapot, szerintem nem lesz ott semmilyen randi. Belegondoltál abba, hogy mi van, ha a fiú ugyanazt gondolta rólad? Mármint, hogy bejön neked, és rámozdultál? Lehet, hogy csak azért ez a vasárnapi randi ötlet, hogy hátha kibújik a szög a zsákból?Szerintem, ha komoly randi lenne, akkor nem küldözgetné a lány képét.
szia! az, hogy közel hajol hozzád piszkál stb az nem jelent semmit...legalábbis nálam nem...az én osztályomban is vannak jó csajok...nem vagyok beléjük szerelmes meg minden, de hülyülök velük, eljárunk moziba stb...tehát olyanok mint a barátaim...és szinte az összes haverom is ezt csinálja...taperoljok õket néha, röhögünk rajta egyett, röhög a csaj is, és kész...semmi komoly:Damúgy melyik suliba jársz?ha megmondod lehet tok segíteni joban
Akkor kérdezd meg õt. Szerintem itt már más nem segít, csak ha nyíltan beszéltek a dolgokról. Kérdezd meg, hogy miért csinálja. Nem kell nagyon direkten nekiszegazni, lehet viccesebb formában is. De ahogy jól esik. Kérdezd meg. Így legalább biztosan kiderül, hogy miért viselkedik veled így. De egyébként ha te ezt nem engednéd neki, akkor valószínûleg nem csinálná. Ha látja rajtad, hogy ezt megteheti veled, akkor meg is fogja. Ha meg megmondod, hogy hátrébb az agarakkal, akkor vissza fogja fogni magát.

Mi a jelentése annak ha egy kígyó heg és utána pár nappal még 1 V alakú heg is előjön a semmiből majd pár perc múlva eltűnik? (nem vágtam meg magam nem dörzsölte ki semmi meg semmi ilyen)

Legjobb válasz: A kígyó a jobb vállam tol volt kb 2cm balra és 3cm jobbra úgy 4cm hosszú volt.a V meg a bal karomnál a könyöktõl úgy 12cm re

A kérdező hozzászólása: A kígyó a jobb vállam tol volt kb 2cm balra és 3cm jobbra úgy 4cm hosszú volt.a V meg a bal karomnál a könyöktõl úgy 12cm re
Voldemort már halott! Szerintem csak a halálfaló haverjaid szivatnak :( csíny letudva
Hány szeme látszódik a kígyónak? A kígyó a tudás, és hatalom jelképe! Õsi lények leszármazottai a kígyók!
a 2. és a 9. válaszolónak a válaszán besírtam. De lehet, hogy Mardekár Malazár leszármazotta vagy, vagy Voldemort visszatért és tényleg halálfaló vagy.
Szia! "Mi a jelentése annak ha egy kígyó heg" Ezt a mondatrészt, miképpen kell értelmezni?
annak a jele, hogy hülye vagy
Valószínûleg semmi természetfeletti, nem kell mindenbe belemagyarázni valami ezoterikus szart. Mi az a kígyó heg? Ja, és mit jelent a neved? Nem jövök rá.
Halálfaló vagy.
A kérdező hozzászólása: Most nem tudom le írni normálisan mer minden hogy hülyén hangzik.
A kérdező hozzászólása: egy kígyó alakú heg megjelent a semmibõl.

Mi a neve annak a fogyasztószernek, amit nemrég reklámozott a tv, s elvileg ha leadsz 1 kg-ot, akkor a szer hatására lemegy még egy?

Legjobb válasz: az alli egy orlistat keszitmeny, orvosi verzioja is van, amit xenicalnak hivnak. az a lenyege, hogy megakadalyozza a ZSIR (csakis a zsír) felbomlását, ezért ahogy bement, ki is jön. nekem irta fel a doki, abszolut nem volt hatasos, mert nem ettem semmi zsirosat, viszont mukodik, mert egy alkalommal nem usztam meg anyam makaronijat, és hat, kimondom, istenkem, "kikakiltam" az olajos szaftot, pont olyan allapontban, ahogy fent bement. szoval ilyen "vegszukseg" esetere nagyon jó, de ha normalisan taplalkozol nem er semmit.

az alli egy orlistat keszitmeny, orvosi verzioja is van, amit xenicalnak hivnak. az a lenyege, hogy megakadalyozza a ZSIR (csakis a zsír) felbomlását, ezért ahogy bement, ki is jön. nekem irta fel a doki, abszolut nem volt hatasos, mert nem ettem semmi zsirosat, viszont mukodik, mert egy alkalommal nem usztam meg anyam makaronijat, és hat, kimondom, istenkem, "kikakiltam" az olajos szaftot, pont olyan allapontban, ahogy fent bement. szoval ilyen "vegszukseg" esetere nagyon jó, de ha normalisan taplalkozol nem er semmit.
Ha így lenne, DUPLÁZNÁ a fogyást, viszont a reklám szerint is 2 kiló fogyáshoz csap hozzá mégegyet, vagyis, 50%-al növeli a fogyást, nem 100%-al. Amúgy én nem hiszek az ilyenekben.
Harry Potter, varázsló fogyi tabletta.
Alli
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Erre gondoltam!
Mert a víz eltakarja, ha egy óceán alján van.Illetve az idõ pora betemeti.
azota eltelt kb. 65millio ev. volt lemezmozgas, erozio, elontotte a tenger. szal a nyomok megvannak ugyan, de egyre halvanyabbak:) am ja. Yucatan-felszigetnel van allitolag
Én is úgy tudom, hogy a Yucatán-félszigetnél van.
A kérdező hozzászólása: Hm köszi a válaszokat, a link pedig elég érdekes.
A kérdező hozzászólása: Hát ez se kicsi. Ezt is egy kb. 45-50 méter átmérõjû csinálhatta
milyen 46 méter ? nagyob volt az mint a mont everest mongyák is a dinoszauruszok az ösvilág uraiban

Mi a jele annak ha a barátnőm a volt barátjától kapott kispárnával alszik? Van egy csomó kispárnája vettem neki Nagy Macit is meg párnát is és már több mind 1 éve járunk és élég sokat veszekszünk?

Mi a véleményetek van érzelmi oka? elmondtam hogy zavar elteinte de most újból el? került ha nem teszi el önszántából énis hordhatnám a volt barátn?mt?l kapott karköt?t úgy lenne fer nem? mert csak azért nem hortam hogy Õt ne zavarja..

Legjobb válasz: Kérdezd meg tõle. Az autentikus választ csak tõle kaphatod meg.

Kérdezd meg tõle. Az autentikus választ csak tõle kaphatod meg.
ha még mindig a volt barátját szeretné akkor nem mûködne köztetek a kapcsolat 1 éve. Szerintem.
biztos az a legkényelmesebb ;)
Miért zavar a kispárnája ? Amíg Veled alszik és nem mással, Veled jár és nem mással, Téged csókol és nem mást és stb stb, addig tökmindegy mivel alszik, szerintem. Én amúgy leszarnám :D aludjon a kispárnával ha szeretne.
Nekem is van plüssöm az extõl, de már eszembe sem jut, hogy tõle van. Egyszerûen puha:) Néha a nõk is egyszerûek :D 21/L
Mi az a "map senzor?"
1. MAP szenzor = légnyomásmérõ 2. Amit tudsz: benzinnyomás mérés ca. 3bar (ez azért kocsifüggõ) 3. Ha az jó, kódkiolvasás.. javítás, ez nemigen megy másképp.
Ez hengerenkénti befecskendezõs? Írnál évjáratot?
Lehet az EGR szeleped ragadt be a sok koromtól, és nyitva maradt.Nézesd meg teszterrel.Vagy takaritsd ki, és nézd meg mükszik e.

Ha egy gyerek hiperaktív, annak van már jele kicsi korában is, 1-2-3 éves korra gondolok. És mik azok a jelek? HOgyon viselkedik?

Legjobb válasz: hát igen,ez az: a hiperaktivitást sok mindenre rámondják, de hidd el, ha valóban hiperaktív a gyereked, akkor azt észreveszed és nem csak megõrjít majd, egyenesen az õrületbe kerget, mert egyetlen szabad másodperced sem lenne, még a csilláron is õ lógna, visítva... a figyelemzavar egy másik lehetséges betegség, ott a hiperaktivitás nincs jelen ( a hiperaktivitáshoz viszont társul a figyelemzavar) és a nyûgösséget, motoros nyugtalanságot, zavartságot a figyelem hiánya okozza. ha ilyenekre gyanakszol javaslom a korai fejlesztõt, ott kivizsgálják (vagy fimota központot)

hát igen, ez az: a hiperaktivitást sok mindenre rámondják, de hidd el, ha valóban hiperaktív a gyereked, akkor azt észreveszed és nem csak megõrjít majd, egyenesen az õrületbe kerget, mert egyetlen szabad másodperced sem lenne, még a csilláron is õ lógna, visítva... a figyelemzavar egy másik lehetséges betegség, ott a hiperaktivitás nincs jelen ( a hiperaktivitáshoz viszont társul a figyelemzavar) és a nyûgösséget, motoros nyugtalanságot, zavartságot a figyelem hiánya okozza. ha ilyenekre gyanakszol javaslom a korai fejlesztõt, ott kivizsgálják (vagy fimota központot)
igen vannak jelei, csecsemõkorban motoros nyugatalnság, rosszul szopik, rossz alvás, késõbb figyelmetlenség, szétszórtság, képtelen kitartóan foglalkozni vmivel, persze kisgyerekeknél ez necces, de azért jele van, elkezd valamit egybõl kap a másik dolgoba semmit nem fejez be....ugyanakkor sokszor értelmesebbek mint a nem hiper társaik. viszont itt is érvényes a nem minden bogár rovar de minden bogár rovar ökölszabály, vagyis azok a gyerekek akik mondjuk nyugatalan rosszul alvó mozgékony babák, kisgyerekek, azok nem mind hiperaktívak, viszont aki hiperaktív, az tuti ilyen babakorában, kisgyerekkorában. én féltem, hogy nem az e a z enyém, megnyugtattak a korai fejlesztõben, hoyg nem, csak nagyon mozgékyon, érdeklõdõ, és most már én is egyértelmûen látom hogy nem az, most már képes megülni dolgokkal, és nagyon jól tud koncentrálni ha elmélyül valamiben. 2 éves kislány édesanyja
nyûgösek is, nehéz õket megnyugtatni, mindenre felmásznak az, hogy nem tud kitartóan figyelni dolgokra, az odáig is mehet, hogy még a tv elõtt sem képesek megülni 2 percre sem mindig mozog valamijük
na ezt jól megaszondtam, helyesen: nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar. :) )))))
Én is hiperaktív gyerek voltam-vagyok és igen tudom hogy elég nagy bosszúságot és kínszenvedést okoztam a szüleimnek vért és verejtéket izzadtak minden percben amíg velem voltak:D ezek a tulajdonságok mindig benne maradnak az emberben csak idõsebb korában jobban kordában tudja tartani és odafigyelni rá:) mellesleg azt mondják hogy a hiperaktívaknak sokkal jobb a felfogóképességük, logikájuk, és egyéb agyi megterhelést igénylõ dolgok:) szóval csak türelmesnek kell lenni, mert meghozza gyümölcsét a nagy áldozat:)
Két gyerekem van az egyik hiperaktív volt kiskorában . Hozzáteszem szerintem nem a legrosszabb fajtából való. Láttam még nála is hiperaktívabb gyereket. Pici csecsemõ korától nagyon eleven volt. Sehol nem volt nyugta és maradása. Örökké mozgott, mindenre felmászott, és meg lehetett bolonduulni mellette. Estére olyan fáradt voltam , hogy azt sem bántam volna néha ha elüt egy autó és vége lenne. Csak egy kis nyugalomra vágytam . Tudom hülyén hangzik, de akinek van hiperaktív gyereke tudja mirõl beszélek. Azóta a gyerek felnõtt ( 26 éves) Teljesen lenyugodott, cseppet sem hiperaktív. Megfejthetnék mitõl alakul ki a hiperaktivitás, mert sok szülõ életét megkeseríti ez a viselkedés. Sokat kínlódtunk az iskolában óvodában is. A gyereknek se jó.
Senkinek nem gyanús hogy pár éve azt sem tudták, hogy van ilyen? Senkinek nem tûnik fel hogy ez a hiperaktivitás egy idióta kitaláció? Talán fegyelmezni is kéne a gyereket s nem pedig mindent megengedni neki az elsõ perctõl fogva. Jelszóval, hogy még ksgyerek és úgysem érti meg, ezért azt csinálhat amit akar. Majd, majd, majd késõbb megnevelem ha már nagyobb lesz... Nem, az elsõ perctõl korlátokat kell húzni, irányítani kell, persze azért bizonyos határok között. Tanítani, fegyelmezni, majd mégis kicsit engedni... Nincs hiperaktivitás, elkényeztetés és nem nevelés van! Ez manapság nagyon divatos hogy ha már valaki anyuka lett akkor az egész életét a gyerekre szoritkozik, elbutul és igazából nem érzékeli a külvilágot, kizárólag õ és a gyerek létezik...
ma 12:27 a hiperaktivitást nem lehet kinõni.
Ilyen kicsiknél az orvos se jellenti ki hogy bajvan, mert ilyenkor sokat mozognak és nehéz lekötni a figyelmüket. Persze ez sokszor megöriti a szülõt de ettõl még nem hiperaktiv.
A hiperaktivitást nem lehet kinõni ha gyereknek az voltál felnötnek is az leszel. A munkába úgyanolyan zavaró mint a suliba.
Én mint öreg hiperaktív üzenem: nem betegség, hanem fokozott értelmi, felismerési képesség. Nem megunja a dolgot, hanem átlátja a mûködését és már nem érdekli. http://szkaresz.blog.hu/2007/10/19/hiperaktivitas_az_elet_soi Ez nem azonos a mindent kikövetelõ, hisztis, szenvtelen emberkékkel akik ezt felnõtt korra sem növik ki. Üdv
Én is hiperaktív voltam, emiatt az óvodában pl. nyugtatóztak, hogy ne zaklassam az óvónõket. Pedig csak unatkoztam. 5 éves koromra olvastam, 6 évesen a suliban pedig megõrültem az unalomtól. én voltam az a gyerek, akinek mindig plusz feladatokat kellett kitalálni, hogy tudjanak tõlem tanítani. Az öcsém dettó ilyen volt, 7 évesen 9-10 éveseknek való matek feladatokat oldott meg, felnõttekkel sakkozott, csak mert a saját szintjén már semmi izgalmas nem volt. Most programozó, ott talál még kihívásokat... Szóval ha a gyerek hiperaktív, kösd le az érdeklõdését és fáraszd el fizikailag...
Látom mások is találkoztak már a nyugtatóval. Ahány orvos ( ideggyógyászhoz lettünk beutalva) látta a gyereket egy megoldást látott , a nyugtatót. Természetesen egy szem tablettát sem adtam a gyereknek . Ez ugyebár 20 évvel ezelõtt volt. Több szakember egybehangzó véleménye után csak annyi történt, hogy már senkitõl nem kértem segítséget, megpróbáltam túlélni!!!Manapság mit ajánlanak a dokik??

8+1 hetes vagyok egyik nap baráztam kicsit viszont ma véreztem i reggel a pocim szurkál és ha mozgok akkor fáj kicsit felhivtam az orvosomat aztmondta feküdjek és pihejek, mit teheték még annak érdekében hogy ne legyne semmi baj?

sajnos nem tudok elmennei dokihoz mert Balatonon vagyok

Legjobb válasz: en elmennek az ugyeletre es ott talan felirnak magzatmegtarto gyogyszert! addig is pihenj rengeteget es szedjel elevitet es magne b6 ot! remelem minden rendben lesz veletek!

en elmennek az ugyeletre es ott talan felirnak magzatmegtarto gyogyszert! addig is pihenj rengeteget es szedjel elevitet es magne b6 ot! remelem minden rendben lesz veletek!
Hú, hát a legjobb tényleg az ügyelet lenne. Gondolj bele, a Balcsiról még haza is kell menned és az utazás nagyon nem fog jót tenni. Ne kockáztass!
irány az ügyelet, kaphatsz gyógyszert, még nem késõ!
Azonnal ügyelet!!! Vérzéskor éjjel/nappal AZONNAL ügyelet! percek is számíthatnak!
A kérdező hozzászólása: Voltam ügyeleten azt mondták kicsit kinyilt a méhszájam és sokat feküdjek pihenjek kaptam utrogestant, remélem minden renben lesz:(
Jaj, te szegényke, szorítok nektek!Az utrogestan jó gyógyszer, remélem segít megtartani a babádat!Csak wc-re kelj fel, meg mosakodni, és semmi megerõltetés!
Jól tetted, hogy elmentél! Kívánom, hogy minden rendben legyen! Kíméld magad amennyire csak lehet! Drukkolok!
elso valaszolo vagyok. okosan tetted, hogy elmentel! tartsd be az orvos utasitasat, nyugalomra es pihenesre van szukseged. csak akkor kelj fel, ha nagyon muszaly! a gyogyszer nagyon fontos ilyenkor! jo pihenest es kivanom a legjobbakat! 10+4 km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!