Találatok a következő kifejezésre: Mik a a vízben szülésről, (3 db)

Mik a tapasztalatok a vízben szülésről, vajúdásról?

Erre készülök, de vízben vajúdásra mindenképp. Van esetleg véleménye, tapasztalata valakinek bármelyikkel kapcsolatban? Köszönöm a válaszokat! :)

Legjobb válasz: németországban élek és a barátnöm itt szült egy kis városi korházban ahol minden volt vizben vajúdás, és utálta de nem akart nemet mondani mert arra gondolt otthon mennyi kismama örülne ha ilyen lehetösége lenne de azt mondta neki nagyon rossz volt, a legjobb az volt mikor a korhßaz parkjában kellett neki sétálnia.

németországban élek és a barátnöm itt szült egy kis városi korházban ahol minden volt vizben vajúdás, és utálta de nem akart nemet mondani mert arra gondolt otthon mennyi kismama örülne ha ilyen lehetösége lenne de azt mondta neki nagyon rossz volt, a legjobb az volt mikor a korhßaz parkjában kellett neki sétálnia.
Én még nem szültem, csak azt tudom elmondani, amit most érzek a vizzel kapcsolatban.Már az is megváltás, ha belefekhetek egy kád vízbe, és olyan pokolian vágyom a vizbe, hogy az már szinte leírhatatlan.Olyankor megszûnik a derékfájás, eltünik a plusz kilók okozta nehézség...Teljesen biztos vagyok benne, hogy amikor jelentkeznek az elsõ fájások, és még itthonvagyok bele fogok heveredni egy kád vízbe. Mondjuk én a várandósságom elõtt is imádtam a vizet, az úszást...mondhatni lételemem volt.
Nekem van olyan ismerõsöm is, akinek nagyon jól esett a víz, és olyan is, aki egyáltalán nem kívánkozott bele. Szerintem aki figyel a teste jelzéseire, az pontosan tudja, mi a jó neki. Nekem nagyon tetszik a vízben szülés gondolata, de majd meglátom, mire vágyom, amikor ott leszek. 25 hetes kismama
Én nagyon szerettem volna vízben szülni, amúgy is, ha fáj valamim, már egybõl engedem tele a kádat, én nagyon szeretem a vizet. Viszont Magyarországon úgy tudom, szinte sehol nincs lehetõség vízben szülni, csak vajúdásra van lehetõség pár helyen.
Énis erre készülök, örülnék, ha vízben vajúdhanték. De én is úgy tudom, hogy erre is kevés helyen van lehetõség, de szülni nem lehet vízben Magyarországon. Én is azt az elõnyét látom, hogy csökkenti a fájdalmat, a súlyérzetet és könnyebb ott mozogni:-) De ha nem esik jól, válaszz más megoldást!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm szépen a válaszokat! Íme akkor egy kis segítség azoknak akiket érdekel a vízben szülés: budapesten a szent imre kórházban, szent istván kórházban lehet. én konkrétan ezt a kettõt tudom, de a dokim ( ez a specialitása) azt mondta hogy ma már több helyen van erre lehetõség. Csak utána kell járni, és olyan dokit és szülésznõt választani akik ezt támogatják. Általában a bababarát kórházakban már van erre lehetõség. Hurrá!!! :)

Nekem az lenne a kerdesem, hogy mit gondoltok az otthon szulesrol (vizben)? Mert ha en egyszer babas leszek otthon szeretnek szulni .

Legjobb válasz: lehet, hogy jobb meg kényelmesebb otthon szülni a saját környezetedben, nem egy kórházban szülõszobán idegenekkel. DE én nagyon nagyon félnék az esetleges komplikációktól. nem mernék kockáztatni. jobb az, ha az ember rögtön "jó kezekben" van és hozzáértõ emberek veszik körül, fõleg mikor élet(ek)rõl van szó....

lehet, hogy jobb meg kényelmesebb otthon szülni a saját környezetedben, nem egy kórházban szülõszobán idegenekkel. DE én nagyon nagyon félnék az esetleges komplikációktól. nem mernék kockáztatni. jobb az, ha az ember rögtön "jó kezekben" van és hozzáértõ emberek veszik körül, fõleg mikor élet(ek)rõl van szó....
nekem is normálisan indult a szülés.aztán a kis kukacos feje befordult merõlegesen a medencecsontomra 8, 5centis tágulásnál.egybõl rohantak velem a mûtõbe.otthon lehet, hogy ottmaradunk mindketten.
Nekem sem jutna eszembe, félnék a komplikációktól. Én is császáros lettem. Én nem merném kockáztatni a gyermekem és a saját életemet.
Eszembe se jutott otthon szülni. Még szerencse mert akkor most nem írnék most itt neked, és a fiam se lenne. Amúgy a legtöbb helyen már a kórházban is lehet vízben szülni. :)
meg sem fordult a fejemben. és utólag tudom is, h miért. a lányommal kicsit hosszú lett a szülés. 21 óra. meg kellett császározni, mert nem bírtak felébreszteni. folyton elaludtam, kezdett elmenni a pulzusunk. én ezért nem választanám.
Osztom az elõttem szóló véleményét, soha nem tudhatod mi jön közbe, és a szülés bizony egy olyan dolog, hogy bármi bármikor közbe jöhet. Erre a baba és az anya élete is rámehet. Nem tudom hol laksz, de van már az országban számtalan olyan szülészet, ahol akár kádban is szülhetsz. Nézz utána: http://www.kismama.hu-n biztosan találsz infót.
Eszembe se jutna kórházon kívül szülni. Mi van, ha baj van? Akkor mit csinálsz? Nincs egy doki egy mûtõ egy altatóorvos egy gyerekorvos egy inkubátor a közelben.... Mire kiér a mentõ és mire beér a kórházba, már nagyon nagy baj lehet. Kádban vajúdhatsz, sõt pár helyen szülhetsz is, vannak ilyen kórházak, aztán saját felelõsségre el is hagyhatod hamarabb, mint a többiek. Otthon szülni jó nagy hülyeség. Arról nem is beszélve, hogy takaríthatod magad után a véredet.
Hollandiában annyira normális az otthonszülés, hogy nem sokkal ezelõttig fizetni kellett azért, ha teljesen komplikációmentes terhességgel valaki kórházban akart szülni. Szóval ki is van ennek építve rendesen lehetõsége, ha gond van, 15 perc alatt garantálják, hogy kórházban van a kismama. MÉGIS, ma már csak a nõk 30%-a kezdi otthon a szülést, és azoknak is a fele a kórházban végzõdik! Szerintem is épp elég a szülésre koncentrálni, nem még arra is, hogy vajon végig lehet-e csinálni itthon, vagy mi lesz, mikor induljunk a kórházba?!
Én is szerettem volna itthon szülni, egészen addig, amíg terhes nem lettem. Akkor nagyot változott a véleményem, és most azt mondom, hogy nem véletlenül lett a szülés kórházasítva. Orvos legyen a közelbe, annyi minden történhet egy szülésnél. Plusz a kórházban gondoskodnak rólatok, pár napig fújhatsz kicsit a szülés után, ráérsz az otthoni dolgokkal foglalkozni. Viszont az a véleményem, hogy az otthonszülés körülményeit éppúgy meg lehetne teremteni a kórházakban is, csak épp lenne a közelben segítõ kéz. Ha kell. Na szóval én lebeszélnélek róla, de inkább olvass utána pro és kontra, gondold át, amiket találsz és ha mérlegeltél, akkor dönts.
A szülõszoba is lehet meghitt. Nekem a szülésznõm félhomályt csinált és zenét is kapcsolt. Bármit amit kértem :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom most mar rabeszeltetek!!!!!Igen en ezert kerdeztem , mert tudtam olyanok valaszolnak akik szultek mar .felakartam , hogy fel legyek vilagositva. koszonom nektek !!!!!
Az otthonszulo nok tobbsege azert nem megy korhazba mert fel a tutol , beontestol es mindentol ami normalis esetben a szulessel jar. Szerencsetleneknek tartom oket es felhaborito hogy a sajat kenyelmukert erdekeben kockaztatjak a baba eletet. ezen a teman nem is szabad gondolkozni mert a mai korhazak olyan ellatast biztositanak amirol sokan otthon allmodni sem mernek.
Két gyereket szültem de soha, de soha nem szülnék otthon. Ha valami emiatt történne a babámmal, mert nincs idõben ellátva, nem tudnám magamnak megbocsájtani.
Én nagyon meggondolnám a helyedben! Most várom a második babám, megmondom õszintén nekem is megfordult a fejemben az otthon szülés egésszen addig, míg nem lettem terhes! Utána eszembe sem jutott! Azután meg pláne nem, hogy elmentünk szülõszoba látogatásra! Nagyon barátságos a szülõszoba és nekem komoly biztonságérzetet adott! Még egy gondolat: Olvastam egy nõgyógyász könyvében, hogy "egy teljesen normálisan lezajlott szülést követõen, méhlepény is normálisan megszületik, majd mégsem áll el a vérzés. Gyorsan meg kell keresni a sebet, el kell állítani a vérzést, össze kell varrni, stb. És mindezt egy francia ágyon?! Köszönöm kihagynám!"
Én nem tudom mit gondoljak az otthonszülésrõl, néztem videókat a neten, bizony sokkal jobban tetszett, mint a kórházi szülés, sokkal nyugodtabb, meghittebb, természetesebb, de mivel szülési sérült gyerekekekkel foglalkozom, ezért nem mertem volna otthon csinálni, rosszak a tapasztalataim. Végülis jól döntöttem, mert sajnos úgy alakult, hogy ha otthon szültem volna, akkor nem élne a kisfiam.
Hát, szerintem akár melyik országban is vagy, azért egy altatást és császárt nem hiszem hogy a szülésznõ csinálna ha baj van. Bátrak az angol nõk, és hiába felkészült egy szülésznõ, van, amin csak az orvos(ok) segíthet(nek).
A kérdező hozzászólása: En Torontoban vagyok .Meg persze itt is van olyan hogy kijon a szuleszno :) koszonom
Angliaban elek, itt a szulesznom mondta, hogy az angol nok nagyresze otthon szul, 2 szulesznovel. Mondjuk itt a korhazban is csak 2 szuleszno van jelen a szulesnel, ha nincs semmi gond. Itt mernek esetleg otthon szulni, de Magyarorszagon, ahol nincs megfelelo kepzes az otthonszulesre, semmi esetre sem.
Mi jut eszembe az otthonszülésrõl? Az, hogy hatalmas felelõtlenség!!! Ha én itthon szülök, nem élem túl sem én, sem a babám. És nem volt császár, csak nagyon gyors szülés, nagyon nagy vérvesztéssel!!
A kérdező hozzászólása: Uhh igen most mar meggondolando . Csak tudjatok felszeretnek mar most keszulni tudom hamar ..meg nincs is senki a hasamba de jo ha tudom :) ezert koszonom a valaszokat :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat igen ez benne :S !! De atfogom meg gondolni biztos :)
szia! emiatt a kérdés miatt regisztráltam... az én fiam otthon született. mindketten túléltük:) viccet félretéve, én a várandósságom elõtt és alatt is végig otthonszülésben gondolkodtam. minden eredményem jó volt, fejvégû fekvés, 38. hét végén indult meg a szülés. csak ekkor döntöttem végleg, hiszen az vitathatatlan, hogy a kórház biztonságosabb, és ha komplikációk lépnek fel, nyilván ott tudják gyorsabban-hatékonyabban stb. megoldani a bajt. viszont egy úgymond eseménytelen terhesség után elég kicsi az esélye olyan komplikációnak, ami azonnali beavatkozást igényel, és késõ, mire kórházba értek, legyen az akármennyie közel is. elég kicsi, de van esélye. ezzel tisztában kell lenned, és ezek tudatában mérlegelni és dönteni. szülj ott, ahol te biztonságban érzed magad, ahol el tudod magad engedni, hogy a babádat is ki tudd engedni. nekem ez kórházi körülmények között nem ment volna. éreztem, hogy minden rendben lesz, és így is lett. a vértõl-kosztól ne félj, azért nem disznóölésrõl van szó:) lehet kapni eldobható lepedõt, és gondolom minden háztartásban akad néhány régi, foltos, szakadt lepedõ vagy törölközõ, ami pont megfelelõ összevérzés céljából. de vehetsz újat is a nagy alkalomra:) persze alakulhatott volna másképpen is, szerencsénk volt, hogy minden rendben volt mindkettõnkkel. teljesen megértem azokat, akik csak kórházban érzik magukat biztonságban, ez mindenkinek saját döntése kell, hogy legyen. én így döntöttem, és ezzel vállaltam a felelõsséget mindkettõnkért, és ha valami baj történt volna, akkor is csak magamat hibáztathatnám. víz csak azért nem volt, mert nem tudtunk volna hová felállítani egy ekkora medencét, és honnan lett volna annyi meleg víz???:) 17 órát vajúdtam... szerintem hallgass az eszedre, de egyeztess a szíveddel is! szép szülést kívánok neked!

Mi a véleményetek a vízben szülésről?

én elég jó dolognak tartok mivel a meleg vízbe jobban tágulsz és enyhíti a fájásokat.

Legjobb válasz: Fizikailag jó hatása van, de engem nagyon zavart volna :) Nem szeretek amúgysem vizes lenni.

Fizikailag jó hatása van, de engem nagyon zavart volna :) Nem szeretek amúgysem vizes lenni.
En igy szeretnek szulni, csak nem tudom, hogy epiduralis erzestelenitessel lehet-e. Imadom a vizet, ezert gondoltam, hogy szivesen szulnek ugy.
Én sem szeretek "vizes" lenni, még normál állaptban sem, nemhogy szülés közben. :) Így is vacogtam a szülés alatt, elõtt, után, ha még vízben is lettem volna, szerintem ott haltam volna meg:) De embere válogatja.
Én így terveztem szülni de úgy néz ki császár lesz... :( Majd talán legközelebb.
Jó lehet de én vajúdáskor nem bírtam egy helyben maradni, szóval emiatt tuti nem választottam volna. Azt hiszem vízbe nem lehet EDA-t kérni, ez sem túl jó. Azzal akartam szülni, végül a gyors tágulás miatt nem kaphattam.:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!