Találatok a következő kifejezésre: Mik a a vízben (2009 db)

Mi a meszes víz definíciója?

Legjobb válasz: Meszes víz az amelyben az oldhatóságig van CaO tartalom. Ez 1400mg/liter 15 fokon.Mivel a CaO jobban oldódik hideg vízben mint melegebben

Meszes víz az amelyben az oldhatóságig van CaO tartalom. Ez 1400mg/liter 15 fokon.Mivel a CaO jobban oldódik hideg vízben mint melegebben
A kérdező hozzászólása: tehát Ca(OH)2 tömény vizes oldata?

Hogy lehet, hogy mikor a mosófazékban vízet melegítenek (pl. gáztűzhelyen) nem olvad ki belőle a forrasztóón?

A mosófazék horganyzott lemezb?l készül forrasztással.Mi a titka?

Legjobb válasz: Amíg van víz az edényben, nem melegszik 100 C fok fölé a hõmérséklete, akárhogy forr a víz. A forrasztóón ennél magasabb hõmérsékleten olvad. Csak várd meg, hogy egyszer elforrjon belõle minden víz. Onnan kezdve rohamosan nõ a hõmérséklete, akár az ón kiolvadásáig. Hasonlóan: ha jég olvad egy edényben, mindaddig 0 C fokos marad az olvadékvíz, mig jég is van benne. Természetesen egy nagy lavór forróvízbe beledobsz egy-két jégkockát, nem fog 0 C fokra hülni a víz. :)

Amíg van víz az edényben, nem melegszik 100 C fok fölé a hõmérséklete, akárhogy forr a víz. A forrasztóón ennél magasabb hõmérsékleten olvad. Csak várd meg, hogy egyszer elforrjon belõle minden víz. Onnan kezdve rohamosan nõ a hõmérséklete, akár az ón kiolvadásáig. Hasonlóan: ha jég olvad egy edényben, mindaddig 0 C fokos marad az olvadékvíz, mig jég is van benne. Természetesen egy nagy lavór forróvízbe beledobsz egy-két jégkockát, nem fog 0 C fokra hülni a víz. :)


Most akkor mi van a vízzel a Marson?

Discoveryn láttam olyan m?sort, amiben azt mondják, hogy ilyen kis golyócskáket találtak a Marson, amik arra utalnak, hogy ott régen víz lehetett. A képeken látszik, hogy a Mars északi és déli pontján valami fehér van, ami szerintem jég. De akkor miért nem ott keresik az életnek a nyomat?

Legjobb válasz: Ja. Fõleg szárazjég. Valaha valóban nagyobb mennyiségû víz lehetett a Marson, de ennek java része valószínûleg elillant. A két póluson ugyan lehet, hogy több víz van, ellenben eléggé hideg, másrészt meglehetõsen kicsi teljesítménysûrûség. Harmadrészt: Habár a déli sark környezetében igen sok víz van a Földön is. Szerinted érdemes ott akár csak nyomát is keresni az életnek?

Ja. Fõleg szárazjég. Valaha valóban nagyobb mennyiségû víz lehetett a Marson, de ennek java része valószínûleg elillant. A két póluson ugyan lehet, hogy több víz van, ellenben eléggé hideg, másrészt meglehetõsen kicsi teljesítménysûrûség. Harmadrészt: Habár a déli sark környezetében igen sok víz van a Földön is. Szerinted érdemes ott akár csak nyomát is keresni az életnek?
Mert ott nincs elég napfény a rovereknek, , vmennyi víz meg az egyenlítõnél is van.
érdemes:) A déli sarkon van élet a Földön is... Itt nem az ottani jegesmacikra és pingvinekre gondolok... Több jég alatti tó is található a jég alatt kb 5-6km re.. és ezekben felfedeztek életet is:) Szóval elképzelhetõ, hogy a Marson is van:D
Ezt én is tudom. De a felszínén nem igazán.

Mit csináljak a vízzel? Többi lent.

Az akváriumom bels? falán fehér szutyok van, amit csak körömmel tudok lekaparni, szerintem vízk?, mivel tudnám ezt eltüntetni? Sima csapvíz van benne. Milyen vízkezel?t, vízlágyítót, tesztet kell vennem?

Legjobb válasz: Ahol volt a régi vízszint,és ott keletkezik ilyen fehér rész,az vízkõ,ecetes víz lehozza.A vizet kezelni kell klór ellen,de a klórtalanító nem szedi ki a vízkövet...Nem kell tesztet vennedcsak vízkezelõt.Én sera aquatant használok, de a tetra aquasafe is nagyon jó,a többiröl nem tudok véleményt, mondeni,mert nem használtam még mást.Szia

Ahol volt a régi vízszint, és ott keletkezik ilyen fehér rész, az vízkõ, ecetes víz lehozza.A vizet kezelni kell klór ellen, de a klórtalanító nem szedi ki a vízkövet...Nem kell tesztet vennedcsak vízkezelõt.Én sera aquatant használok, de a tetra aquasafe is nagyon jó, a többiröl nem tudok véleményt, mondeni, mert nem használtam még mást.Szia
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi!
Gilette pengével szépen rendbe tudod hozni
Én is ecettel szoktam. Teszek pár cseppet egy darab vattára, és letörlöm vele. Simán leviszi.
Akár 6-8 hét
Nekem mire kijöttem a kórházból lement a víz! Én terhesség alatt és után is ezt szedtem, hogy lemenjen a víz! Ez homeos szer! http://bolthely.hu/arcanum/id/03468_Natrium_sulfuricum_D6_80..
Nekem kb. 2 hét volt (plusz 20 kiló ment le).
Szia.ÈN 23 kg-ot hìztam ( vizesedtem) . Ebbõl 3.6 kg a babám volt + egyèb dolog. 3-4 nappal kèsõbb már magamra sem ismertem.Elõször a bokacsontomon láttam hogy javulás van :-) Szülès után azt javasolta a szülèsznõm hogy rengeteg teljes gyümilevet igyak.Attòl egyrèszt könnyebben megy le a vìz, ès a Nagy dolog is könnyebb lesz.Ha egy tanácsot elfogadsz akkor a LIDL-ös banán-alma-körte itala nagyon jò.ÈN 5 üveggel ittam meg míg bent vtam.Mondjuk nekem nemvolt ètvágyam.csupán joghurtokat ès levest ettem.
Nekem 4.5. nap ment le rengeteg víz meg még utána 2-3 napig egyfolytában pisilni jártam (onnan tudom hogy szülés utáni 8 napon jutottam el a mérlegig és akkor pontosan 16 kgval voltam kevesebb és csak 3300 gramm volt a baba). Érdekes hogy szülés utáni 1-2 napban még rosszabb lett a vizesedés és csak utána kezdett lemenni.
nekem 2 hét volt kb 17 kg-nak nagy része víz volt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Most tartok a 37. hétnél és már 25 kg jött fel és rengeteg a víz, pedig betartok mindent, de már nem tudok mit csinálni és már nagyon rossz érzés....ezért reménykedek hamar elmúlik.

Mi a brómos víz képlete?

Ez a kémia házink. Brómos vizet kell reagáltatni magnéziummal és kálium-jodiddal.

Legjobb válasz: A brómos víznek nincs külön képlete, a bróm fizikailag oldódik (szolvatálódik), tehát mondjuk úgy mint a vízben oldott oxigén. A nagyon lehûtöd Br2*10 H2O válik ki. A feladat azért megoldható :) A brómos vízet úgy kell tekinteni ebbõl a szempontból, mint a sima brómot: Mg + Br2 = MgBr2 Br2 + 2KI = 2KBr +I2

A brómos víznek nincs külön képlete, a bróm fizikailag oldódik (szolvatálódik), tehát mondjuk úgy mint a vízben oldott oxigén. A nagyon lehûtöd Br2*10 H2O válik ki. A feladat azért megoldható :) A brómos vízet úgy kell tekinteni ebbõl a szempontból, mint a sima brómot: Mg + Br2 = MgBr2 Br2 + 2KI = 2KBr +I2
A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)

. Van 4 guppim.2 plattim és egy fekete mollim szombaton 20 %vizcserét csináltam és tettem hozzá sera florenát, tegnap az egyik plattim meghalt. Ma reggelre a párja eltünt sehol sem találom. Mivel kezeljem a vizet hogyan találjam meg az eltüntet?

Legjobb válasz: Ha a többi nem mutat tüneteket, semmivel ne kezeld a vizet, könnyen többet árthatsz, mint használnál. Érdemes lenne letesztelni a víz értékeket, amire csak lehet.

Ha a többi nem mutat tüneteket, semmivel ne kezeld a vizet, könnyen többet árthatsz, mint használnál. Érdemes lenne letesztelni a víz értékeket, amire csak lehet.
Ennyi alapján bármi lehetett a hal baja. De ha fogadni kéne, azt mondom, ammóniamérgezés a nem megfelelõ méretû akvárium és a hiányos szûrés miatt. Ha leírod az akváriumod adatait, akkor tudunk segíteni, mi lehetett a baj. Tehát: mekkora, mennyi és milyen halak vannak benne, milyen a szûrése, hogyan szoktad takarítani a szûrõt, és milyen gyakran cserélsz vizet? A sera florena növénytáp, ha betartod az adagolását, nem árt semminek, de nem is szedi ki a klórt a csapvízbõl. Arra a serától aquatan való, és mindegyik gyártónak van erre terméke. De ha állni hagyod a cserevizet egy estét, az is elég a klór ellen.
A kérdező hozzászólása: Diversa 40 az akvárium. claro 300 a szürõ, sera aquatannnal és nitriveckel kezeltem a vizet? köszi
"Zubog" akkor forr.
Amikor zubog
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm. Még annyi lenne a kérdésem, hogy zubogás alatt ti is azt értitek, mikor nagyban bugyborékol a víz, ugye?
Régi orosz vízforraló. Baromi gyors :D
fekete ponyva
Mi vettunk bele víz melegítot , de amikor még az nem volt folját tettem a teteire , így gyorsabban felmelegedett :)
Nekem szépen fel van tekerve 2db(össz:50m) 3/4collos slag. Ebbe kb 3/4 óra alatt sütõsre melegszik a víz. Ezt folyamatosan belenyomatom a medencébe, ez is segít. Fekete fóliával van letakarva, ez kettõs hasznú: melegszik...és nem kap fényt, így algaképzõdés sincs.
Haveroméknál nem szórakoztak és rákötötték a cirkójukat. Én gondolkodtam azon hogy a keringtetõszûrõnél a vizet valami fekete színû cuccon átfollyon.
Fekete fólia szerintem is. Mi a csudáért nem gyártanak fekete aljú medencéket??


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!