Találatok a következő kifejezésre: Mik a a váci (142 db)

Nem tudod, mit jelent a "vackór" szó?

Nekem úgy rémlik, valami gyümölcs, de neten nem találtam róla semmit, de érdekel:)) valami körte féle jut eszembe róla, valahonnan, már nem tudom. Talán a szó is másképp van, valaki nem tudja, véletlenül?

Legjobb válasz: Jaj, de finom a vadkörte, más nevén a vackor! Eszegetném reggel, délben, és délután hatkor. Húsa roppan, leve csorran, harapd gyorsan akkor! S szádban marad a vadkörte, más nevén a vackor. :-D

Jaj, de finom a vadkörte, más nevén a vackor! Eszegetném reggel, délben, és délután hatkor. Húsa roppan, leve csorran, harapd gyorsan akkor! S szádban marad a vadkörte, más nevén a vackor. :-D
Vackor=vadkörte.
Az vackor a vadkorte nepies neve.
"Hogy micsoda nevek vannak! Több a soknál, csakugyan. Például itt az enyém, amit hordhatok örökre. Tudod te, mi e szó: Vackor? Ha nem, megsúghatom akkor: vadalma avagy vadkörte." :-)
Sott wiki-n fenn is van : http://hu.wikipedia.org/wiki/Vadk%C3%B6rte
ha jól emlékszem vami iskolatáskás maci volt. annó. paradicsompalánta koromból! xD

Mikor indulnak a váci (Vác) tesco-s buszok?

Legjobb válasz: minden óra tízkor én úgy tudom de 11 után csak 13:10 körül van délben nincsen

minden óra tízkor én úgy tudom de 11 után csak 13:10 körül van délben nincsen
a pontos menetrendet itt találod: http://tesco.hu/aruhazak/aruhaz/186/tesco_ingyenes (linkelem, hátha útközben változik)
Ma találtam, nem rég tehették fel: http://tesco.hu/aruhazak/aruhaz/186/tesco_ingyenes

Mit tudtok a váci kórházról? Tényleg bevezették, hogy éjjel- nappal veled van a baba, még akkor is, ha császárral szültél?

Legjobb válasz: Én ugyan nem a Vácon szültem,de velem az elsõ éjszaka kivételével velem volt a bébim.(császáros)

Én ugyan nem a Vácon szültem, de velem az elsõ éjszaka kivételével velem volt a bébim.(császáros)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Hát.... nem olcsó:(
Velem elsö perctöl velem volt a babám.Igaz én Németorszégban szültem.Itt el sem viszik a babákat.
Szia.A sogornõm 2 hete szült ott, sima szülése volt.Elsõ éjszaka elvitték hogy tudjon pihenni, egyébként vele volt, csak akkor vitte be az õrzöbe ha fürdeni ment.Egyébként én is ott fogok szülni.Egy 27 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Mindenkinek boldog babázást illetve Babavárást:) :)
A kérdező hozzászólása: 12.04 Te kinél fogsz szülni? Megmondanád mennyit kér a szülésért? ( ha nem gond) Köszönöm:)
Én dr.Kovács Istvánnál fogok szülni.50 ezret kér.Te is Vácon szülsz?Kinél?
A kérdező hozzászólása: Szia! Én Dubecz dr-nál és Õ 60 000 Ft-ot kért:( Ezt azért írom szomorúan, mert egy ismerõsömtõl, testvéremtõl, sógornõmtõl ( tavaly szültek) még nem kért pénzt, Én császáros valószínû császáros leszek ezért kért pénzt. Nem tudom...
Egyik ismerõsõm nála fog szülni tõle 70 ezret kért.


Mi épül a váci Tesco mögött?

Valamilyen áruház épül a váci Tesco mögött, a Jysk-től nem messze, nem tudja valaki, hogy milyen?

Mi található a Váci út 191-es szám alatt (álláshirdetés)?

Mi található a Váci út 191-es szám alatt (álláshirdetés)?

Legjobb válasz: Ott kb a Zepter van.

Ott kb a Zepter van.
Zepter!

Mikor kezdődik a Váciban az adventi vásár? Van ahol jövőhét pénteket/szombatot/vasárnapot olvasok, van ahol meg december 1-jét .

Legjobb válasz: Megnyílt az adventi vásár a Wörösmarty téren és díszvilágítást is bekapcsolták :)

Megnyílt az adventi vásár a Wörösmarty téren és díszvilágítást is bekapcsolták :)
A kérdező hozzászólása: KÖSZÖNÖM, végre egy segítõkész ember. Bár már megtudtam a híradóból : )

Ki, mit tud a váci kórház szülészetéről? Paraszolvencia ellenes vagyok. Ki szült ott"ingyen"fogadott orvos nélkül? Így is adtak érzéstelenítést?

Legjobb válasz: Én! Pont két hónapja született a kicsi fiam, nem volt fogadott orvosom, viszont szülésznõt fogadtunk, és nagyon örülök, hogy így döntöttünk, nagyon sokat jelentett. Mindenesetre az ügyeletes orvos is remekül ellátott, nagyon meg voltam vele elégedve. Érzéstelenítés alatt pedig, ha epidurálist értesz, azt elõre kell kérni aneszteziológustól, szüléskor már nem lehet. És ez esetben akkor (szerintem) fizetni kell az anesztesnek, mert külön miattad megy be. Hány hetes vagy?

Én! Pont két hónapja született a kicsi fiam, nem volt fogadott orvosom, viszont szülésznõt fogadtunk, és nagyon örülök, hogy így döntöttünk, nagyon sokat jelentett. Mindenesetre az ügyeletes orvos is remekül ellátott, nagyon meg voltam vele elégedve. Érzéstelenítés alatt pedig, ha epidurálist értesz, azt elõre kell kérni aneszteziológustól, szüléskor már nem lehet. És ez esetben akkor (szerintem) fizetni kell az anesztesnek, mert külön miattad megy be. Hány hetes vagy?
A kérdező hozzászólása: még csak 10 de már mindenre elõre fel akarok készülni.Olvastam hogy aneszteziológus hiányban szenvednek.Elõre be kell telefonálnom a kórházba hogy kb melyik nap szülök?Elsõ babám.Semmit nem tudok:)
Szerintem ezt az anesztes dolgot személyesen kell megbeszélned, és a 30. hét környékén ráérsz. Meg nem is kötelezõ, simán ki lehet bírni nélküle is!
A kérdező hozzászólása: Én nagyon félek a fájdalomtól.12éve sportolok(kondizok) és félek hogy elég kötöttek az izmaim.
Nem hiszem, hogy ezen múlik. Járj el kismamatornára! Nagyon sokat segít, tényleg. Fõként a légzéstechnika elsajátítása a fontos. A kitartásod sportoló lévén megvan, a légzéstechnikával együtt pedig szépen fel leszel vértezve! :)
A kérdező hozzászólása: sajnos nálam a kismama torna ki fog maradni.Max otthon csinálom mert a 8ik hónapig napi 10h-t dolgozok.
A kérdező hozzászólása: a kérdezõ vagyok.Vácon szültem, "ingyen" is megkaptam a tökéletes ellátást.

Mik a tapasztalatok Vácon, dr. Findt Mónikánál szülésről?

Legjobb válasz: A hölgyet így névszerint nem ismerem,de magát az osztályt egész jól.Eddig (egy szülésznõt leszámítva)mindenki baromi kedves,aranyos és segítõkész volt.Az az egy egy középmagas szõke,ránézésre is unszimpatikus hölgy volt,aki eléggé lejkezelõen bánt velem,és elvárásai közé tartozott olyan,hogy értsem az orvosi latint.Kicsit felbosszantott.

A hölgyet így névszerint nem ismerem, de magát az osztályt egész jól.Eddig (egy szülésznõt leszámítva)mindenki baromi kedves, aranyos és segítõkész volt.Az az egy egy középmagas szõke, ránézésre is unszimpatikus hölgy volt, aki eléggé lejkezelõen bánt velem, és elvárásai közé tartozott olyan, hogy értsem az orvosi latint.Kicsit felbosszantott.
Õ már nincs ott

Steam-nél mit jelent a VAC?

Legjobb válasz: Valve Anti-Cheat olyan mint a punkbuster, de ezt a steames játékoknál alkalmazzák

Valve Anti-Cheat olyan mint a punkbuster, de ezt a steames játékoknál alkalmazzák
Valve Anti-Cheat http://en.wikipedia.org/wiki/Valve_Anti-Cheat 'csalásvédelmi rendszer'
az elõttem lévõknél a pont, azt még hozzátenném, hogy a vac szart sem ér
A kérdező hozzászólása: vagyis ha van tört program a gépen dobnak a steamrõl?
Nem hiszem. A VAC a játékban csalók ellen lett bevezetve, a hitelesség és eredetiség ellenõrzése nem ide tartozik. Tört játékkal nem is tudsz steam-en játszani, csak tört szerveren.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!