Találatok a következő kifejezésre: Mik a a terhesség alatt (495 db)

Honnan tudjam miket ehetek a terhességem alatt ha minden oldalon mást írnak? Valaki írjon lécc pár biztosat! Csak olyanok írjanak akik már anyukák!

Legjobb válasz: Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2,5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!

Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2, 5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!
A terhesség nem betegség, nem kell túl aggódni. Bármit ehetsz amit megkívánsz kivéve a nyers húst vagy a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. Mindent lehet, csak mértékkel és akkor semmi gond nem lesz. Leginkább sok gyümölcsöt illetve zöldséget és sok folyadékot fogyassz.
Én is mindent ettem amit megkívántam, de próbáltam több gyümölcsöt és zöldséget enni.A terhesség elején minden nap húslevest ettem csípõspaprikával, nagyon jól esett, aztán ez elmúlt.A vége fele, meg csak gyümölcsöt kívántam, fõleg sárgadinnyét és cseresznyét:) .
Én is mindent megettem. Nyers tojást, nyers húst pedig alapból nem eszek, a penészes sajtot nem szeretem. A terhességem elején minden nap karalábét ettem, ha egy nap nem ettem már hiányzott :) Mostmár inkább a gyümölcsöt kívánom, eszek is amennyit birok. Aztán a sok leve miatt meg ötpercenként pisilek :) Úgyhogy szerintem egyél csak amit kívánsz.... 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Szia! Én mindent ettem, amit megkívántam, kivéve a nyers húst, a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. 18 hónapos kisfiú anyukája és 24 hetes kismama
Ahogy az elõttem szólók is írták a nyers tojás, nyers hús és a penészes sajtok, ami tényleg nem javasolt. Rengeteg tojást ettem, de ügyeltem rá, hogy meg legyen fõve, sülve. Mindig a kólát ittam volna, ezért hetente egyszer 3 decit engedélyeztem magamnak. Minden reggel ittam kapuccsinót is...tényleg a mértékletesség a lényeg.
Utolsó vagyok:Vagyis cikória kávét, amiben kevés rendes kávé van.

Mikor kell elmenni a háziorvoshoz, elég ha megyek táppénzre? Õ mit csinál a terhesség alatt?

Legjobb válasz: én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)

én 18 hetesen mentem elõször, megcsinálta az EKG-t, aminek az eredményét ugye beírták a terheskönyve, azóta 2 hetente járok a táppénzes papír miatt, de igazából (legalábbis nálam) nem csinált semmit azóta sem, a terhesség alatt azt a nõgyógyász, meg a védõnõ dolga. ja és egyébként egy hónapban egyszer (már táppénz alatt) a nõgyógyáz ír egy javaslatot, és azt kell havonta bevinni a háziorvoshoz. jó babavárást:)
Szia!Nekem a háziorvos azt mondta , hogy a védõnõ feladata elküldeni az ekg-ra, de uakkor a h.orvos ad rá beutalót.Mindegy nem szólt a védõnõm, így a 16dik hétben mentem ekgra a háziorvosom által.A táppénzes papíron kívül nem csinál semmit, hacsak nem õ végzi a terghes gondozást-nekem õ ezt mondta.Kivéva ha beteg vagy , megkeresed õt is.Amúgy semmit nem csinál .
Én is olyan 15 hét körül voltam nála, megcsinálta az ekgt, és ennyi. Most elköltöztem másik városba, itt a háziorvos tart táppénzen, így hozzá megyek 2 hetente tápos papírért és õ írja a beutalókat (vagy a nõgyógyász). Amúgy mást nem csinál.-)
Szia! Én még nem voltam a háziorvosnál nekem a beutalókat a nõgyógyászom írja, a táppénzre vételt még nem tudom, hogy fog mûködni, mert még dolgozom, de tanácsadáson vannak kismamák, akik a táppénzes papírért voltak úgyhogy szerintem õ fog táppénzre venni. Én addig nem megyek míg nem muszáj! Üdv. 33. hetes kismama
Szia!Nekem csak az Ekf miatt kellett!Amúgy táppénzre a terhesgondozóban vettek, ott kapom a táppénzespapírt is!

Akiknek nagy babája született hogyan étkezett, miket evett a terhesség alatt és mennyit?

Legjobb válasz: 3880gramm és 57cmel született a kisfiam! Nem szedtem terhes vitamint,egészségesen étkeztem,rengeteg gyümölcsöt ettem! Nem ettem sokkal többet mint terhesség elõtt,nem is híztam csak hasra! Szülés után rámjött az a nadrág ami terhességem elõtt!

3880gramm és 57cmel született a kisfiam! Nem szedtem terhes vitamint, egészségesen étkeztem, rengeteg gyümölcsöt ettem! Nem ettem sokkal többet mint terhesség elõtt, nem is híztam csak hasra! Szülés után rámjött az a nadrág ami terhességem elõtt!
3910 g lett a kisfiam. A 20. hétig szedtem az Elevitet. Én összesen 8 kilót híztam (60-ról 68-ra és 170 cm magas vagyok). Egyébként a kisfiam most is nagy, mert 11 hónapos és 11, 60 g.
Szia! Az én fiam 4300 g volt, és 56 cm. Én híztam 21 kg-t. Szülés után maradt rajtam kb 10 kg, de már több is lement a szoptatás alatt. Én szedtem Elevitet, de csak az elején naponta, késõbb 2-3 naponta, vagy mikor eszembe jutott. Enni? Gyümölcsféle általában mindig volt itthon. Kajafélék, hát sajnos az nem volt túl változatos, õsz és tél lévén, mert hát elég drága annyi zöldséget és egészséges ennivalókat megvenni. Nálunk amúgy is a hagyományos ételek mennek (pörkölt, sült hús, rántott hús, krumplival, vagy rizzsel, néha egy kis tészta becsúszik). Magamnak meg nem fõzõcskéztem külön. (Anyósékkal lakunk)
Miért, gondolod hogy azért lesz valakinek nagy babája mert sokat eszik?? Mert ez nem igy van!! Én ismerek olyan nõt akinek a 6 gyereke lett és joformán nem is volt mit enniük és 4500g-al született a babája!!
Pont mint az elsõ:-) 3880 gr és 57 cm, én az elején szettem elevitet minden nap, majd csak 2, 3 db hetente. GYümölcsöt folyamatosan ettem, fóleg narancsot, nagyon vizesedtem, 20 kg plusszal mentem szülni, 5 kg maradt rajtam szülés után, és azóta feljött még 8 a szoptatás alatt:-( Teljesen normálisan étkeztem, nem ettem sokat, sem keveset, sõt sótlanul , fûszertelenül fõztem a vizesedés miatt. Szerintem ezek a dolgok nem függnek össze.BArátnõmmel kb ugyanúgy étkeztünk, ugyanúgy szedtük a vitamint, és neki 3100 gr lett a fia, és 52 cm.
Elsõ vagyok :) Sorstársak vagyunk! Én is rengeteg narancsot ettem, és a végén is nagyon felvizesedte, (gyógyszert kaptam rá).plusz 18kilóval mentem szülni, mínusz 7el jöttem haza.Hamar leadtam az összes pluszt!
Kislányom 3850g-mal és 57cm-rel született. Elsõ 3-4 hónapban szedtem Elevitet, utána abbahagytam pont azért, hogy ne legyen nagy. Mindent ettem ahogy annak elõtte, nem ettem többet sem. Viszont volt ideje megnõni 40+6 hetesen szültem:)
1. gyerekkel zabáltam, mégis csak 7 kilót szedtem fel a 41.hétig. Az egész terhesség alatt 60 db Centrum Materna fogyott el, ami ugye 2 havi adag. A gyerek 3750g és 59 cm lett. 2. gyerekkel alig ettem, szinte koplaltam, mégis felszedtem 15 kilót. Szintén 2 doboz vitamin fogyott el. A gyerek a 42.héten született 3950g és 57cmvel.
Akinek gondja van a vércukorszintjével, vagy cukorbeteg annak szokott nagyon nagy babája születni.

Mikor kezdődik a terhesség alatt a puffadás?

Reggel teszteltem (44. nap, rendszertelen menzesz, volt h 1 hónap kimaradt) nagyon-nagyon halvány csíkocskát láttam, lehet ez egy szellemcsík. Lefotóztuk, de a képen az általam látott 2. csíkból SEMMI nem látszik... Úgy érzem 2 napja fel van puffadva a hasam... Csak szerdán tudok orvoshoz menni. Lehet baba?

Legjobb válasz: Lehet persze. Mondjuk én a menszsesz elõtt és alatt is fel vagyok puffadva, de mikor terhes lettem akkor is szinte az elejétõl volt a puffadás.

Lehet persze. Mondjuk én a menszsesz elõtt és alatt is fel vagyok puffadva, de mikor terhes lettem akkor is szinte az elejétõl volt a puffadás.

Mit szabad és mit nem a terhesség alatt?

Legjobb válasz: Nem szabad: dohányozni, alkoholt fogyasztani Szabad: szexelni/ amennyiben az orvos nem tilt el tõle!/, és mindent amit addig nem terhesen tettél. Merthogy nem áll meg az élet.

Nem szabad: dohányozni, alkoholt fogyasztani Szabad: szexelni/ amennyiben az orvos nem tilt el tõle!/, és mindent amit addig nem terhesen tettél. Merthogy nem áll meg az élet.
Konkrétan mire gondolsz?Lehet majdnem mindent kellõ odafigyeléssel.Ne ugrálj, cipelj, emelj stb.Figyelj a táplálkozásra is, sok vitamindusat egyél és nagyon sokat igyál.Annyi mindent le tudnék írni, de itt a netem bõven olvashatsz vagy vegyél könyvet.
Ezt most mire érted pontosan? Amikor nekem a dokim megállapította a terhességet az volt az elsõ amit mondott, hogy mindent ugyanúgy csináljak mint eddig. Ha a szexre gondolsz, akkor abban is mindent szabad, de csak addig amíg neked jó. Néhány dolog azonban persze van amit pl én betartok: nem cipelek nehéz dolgokat(egy nagy bevásárlás...), nem megyek strandra, csak szabadstrandra (Balaton, tenger...), az állandó higiéniámtól pedig már néhányan kikészültek (állandó kézmosás, intim higiénia) azt mondják, hogy túlzásba viszem.

Ti mit csináltok a terhesség alatt összegyűjtött leletek, vizsgálat eredmények sokaságával?

Megtartjátok, mert az egy emlék, vagy egyszer?en megy a kukába szülés után? Aki megtartja mennyi ideig? Örökre?

Legjobb válasz: nekem még megvannak, jól jöhet a második terhességemnél ha hasonlítgatni akarok :)de szerintem nem fogom kidobni õket soha.

nekem még megvannak, jól jöhet a második terhességemnél ha hasonlítgatni akarok :) de szerintem nem fogom kidobni õket soha.
én eltettem egy külön dossziéba, épp ma rendezgettem 2 hetes a kisfiam nagyon új még az élmény a lányom 2, 5 éves. nem fogom kidobni, a kis karszalagjuk is megvan emlékbe, a terhességi tesztjeim is. de az hiszem pár év múlva még egy dossziét fogok nyitni :)
Nekem mindkét lányomnak van egy- egy közepes méretû fadoboza. Én ebben tartom az összes orvosi papírjukat a terhesség elejétõl fogva a mai napig. Szerintem nem baj, ha ez így együtt nekünk is megvan. Másrészt jó visszanézni a terhespapírokat így hogy a harmadikat várom. Ja, és ebbe tettem a kórházi karszalagokat, az elsõ cumikat, babahajtincseket, stb... Úgy tervezem, hogy megkapják majd, ha felnõnek.
Családom összes leleteit megtartom, mert az a késõbbiekben is jó, összehasonlítható.
Nekem van egy 3, 5 èves kisfiam, most vàrjuk a kistesòt ès èppen holnapra kèrte be a papìrjaimat az orvos, mert ossze szeretne hasonlìtani egy dolgot.Szòval mèg jò hogy nem dobtam ki, nèha jò lapozgatni a règebbi papìrokat.
Én is megtartom. Nekünk is el vannak téve a leletek, az elsõ cumi, a pólyahuzat, hazahozós ruha, ilyenek. Majd ha felnõ, megkapja ezeket. :)

Mi lesz a terhesség alatt velem így?

Alapjába véve sok a savam és most viccesen fog hangozni, de van hogy érzékeny vagyok a szagokra, és van hányingerem is a sok savam miatt. (NEM VAGYOK TERHES :) ) Mi lesz így velem a terhesség alatt? Állandóan kórházban fogok feküdni? Lelkileg így is ki vagyok készülve a sok hányingert?l. Már van hogy pánikolok :( Van értelme egy ilyen n?nek szülni? :(

Legjobb válasz: Hozzáteszem, van hogy ha ideges vagyok akkor van már hányingerem.... :(

A kérdező hozzászólása: Hozzáteszem, van hogy ha ideges vagyok akkor van már hányingerem.... :(
*lúgosító, bocsánat
De ez nem lógosító diéta.
Lehet, hogy orvos szemmel butaság, de a mandulamûtétem elõtt a fül-orr-gégész javasolta, hogy egyek reggel grapefruitot éhgyomorra, mert a savam marja a nyelõcsövem. Bejött, elmúlt.
Ez a lúgosító diéta orvos szemmel olyan hatalmas butaság... Vizsgáltasd ki magad a gasztroeneterológián, ha ott nem találnak semmit, a gyomorégésnek gyakran pszichés háttere van. Ezen is érdemes elgondolkozni
Mielõtt babát terveznél, ezeket vizsgáltasd ki, mitõl van. Szerintem egy lúgosító diéta nem ártana, de ha ennyire kínoz, fordulj gasztroenterológushoz. Elõre nem lehet megmondani, hogyan zajlik a terhességed, nekem soha nem volt emésztési panaszom, mióta terhes vagyok, csak az van: hányinger, émelygés, puffadás, gyomorsav, epehomok. 35 hetes kismama
Az elsavasodott szervezet az nagyon nem jó!!! Kérd ki szakember tanácsát, hogy a nagyon elsavasodottságot valamennyire helyre állítsa a várandósság elõtt. Egyél citromot -mármint a levét..- Sokat!!! Az lugosít. Kerüld a kész kajákat(a sok E betûs vacak is nagyon savasít), szénsavas üdítõket, kávét, cigit.
Egyáltalán nem biztos, hogy a terhesség alatt jelentkezik nálad a hányinger. Legalábbis nem még a meglévõn felül. Nekem pl egyik terhességemnél sem volt soha hányingerem. Most várom a második babámat, de összesen 5x voltam terhes. Soha nem volt hányingerem. Ez nem mindenkinél tünet.
Van, akinek abszolút nem lesznek ilyen tünetei a terhesség alatt. Az, hogy most ilyesmivel küzdesz, nem predesztinálja, hogy a terhességed alatt ez súlyosabb lesz, vagy, hogy egyáltalán lesz. A hányinger, a sok sav és a pánik együtt viszont érdekes tünet, lehet, hogy ezen az úton kellene elindulni.
Az elsavasodott szervezetet pedig ritkán élik túl, tehát még fogalmilag sem egyenlõ az elsavasodás a sok gyomorsavval.

Ki mivel takarít a terhessége alatt. Tudom, hogy sok mindent nem szabad használni, de akkor mégis mivel takarítsak?

Legjobb válasz: SZia! Max-ban takaríthatsz. De az még jobb ha a férjed takarít helyetted :)! Nekem már Õ takarítja pl: a kádat!! :) 24 hetes

SZia! Max-ban takaríthatsz. De az még jobb ha a férjed takarít helyetted :) ! Nekem már Õ takarítja pl: a kádat!! :) 24 hetes
Nálunk is férjem csinálja inkább, de néha azért szoktam Domestost használni, de nyitott ablaknál, és nem lélegzem be közvetlen, meg rögtön megyek a levegõre utána.
Én ugyanúgy takarítok, mint a terhesség elõtt. Bár lehet, hogy kicsit tovább tart. Minden tisztítószert haszn. 30 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszönöm a jó tanácsokat! aranyosak vagytok! :) Mindenkinek boldog babavárást!
Ne felejtsük el, hogy a terhesség nem betegség, hanem egy állapot!!!!!! Lehet takarítószereket használni, nem kell kényeskedni!!!!! Én minden fajtát használok és nem haltam bele!!! Nem kell elhagyni magunkat és a férjeinkre zúdítani az egész háztartást!!!! Ha nem tudja bevállalni megesz a retek minket???? Nyugodtan takaríts, ne hallgass senkire!!!!!! 28hetes km
Én a CIF termékeket használom, különösen jók fürdõszoba takarításhoz. Nem erõs a szaguk és kiválóan tisztítanak. (Active Cream súrolószer, Cif Power Cream Univerzális Tisztítószer, CIF Super Cream súrolószer, Cif vízkõoldó stb.) Sajnos pl. a domestos szagát én terhesség elõtt sem bírtam. Természetesen nem muszáj egybõl mindent kitakarítani, elég ha beosztod magadnak, egy kicsit délelõtt, aztán kicsit délután... Én is így csinálom, és nem fáradok el annyira.
Szia! Mivel lakásban lakunk, így a fürdõben nincs ablak, így nem szívesen domestos-ozok, kevesebbet használok, mint eddig, és pl nekem nagyon bevállt az alcoholos clin:) ))) Levisz minden szennyezõdést, és persze nincs is benn annyi vegyszer:) De ha tudsz ablakot nyitni, nyugodtan használhatsz bármit:) Boldog Babavárást! 34+4 heteske
Én egy Ecover nevû termékcsaládot használok (PL a Mammut Bioritmusában, vagy a Csörsz utcai biopiacon is lehet kapni). Semmi vegyszer-szerû dolog nincs itthon. Ecet jól tisztít, szódabikarbóna is, na meg egy jó kefe is sokat segít... Egyszer láttam egy jó kis technikát: lehet kapni színes dörzsis mosdókesztyût (5 ujjas kb 2-300 Ft), azzal tök jól lehet pl kádat súrolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is takarítok, természetesen :) Sajnos a párom nagyon sokat dolgozik. Örülök, ha picit együtt vagyunk, így nem szívesen kérem meg ilyenekre. Más nincs, aki megcsinálja, úgyhogy rám marad. De van-e esetleg olyan házi praktikátok, amivel lehet csökkenteni a vegyszer használatot?
Szinte mindent lehet ecettel takarítani. Csak a mosogatáshoz használok bolti szert.

Mit kezdjek a terhesség alatt kialakult narancsbőrrel? Nagyon zavar.

Legjobb válasz: Esetleg kenegesd erre való krémmel (pl Avon szerintem elég jó), vagy ha nem tiltja a dokid, és jól esik, akkor próbálkozz tornával, sok intenzív sétával, vagy finoman lépcsõzéssel. Ezen kívül vannak még narancsbõr elleni praktikák: sok-sok víz, sok-sok gyümölcs, kevés édesség, kevés sós étel, stb...

Esetleg kenegesd erre való krémmel (pl Avon szerintem elég jó), vagy ha nem tiltja a dokid, és jól esik, akkor próbálkozz tornával, sok intenzív sétával, vagy finoman lépcsõzéssel. Ezen kívül vannak még narancsbõr elleni praktikák: sok-sok víz, sok-sok gyümölcs, kevés édesség, kevés sós étel, stb...
ez egy nagyon tuti krém: AVON CARE- Extra Firming bõrfeszesítõ testápoló(segít visszanyerni a bõr feszességét, rugalmasságát) 400ml és sokáig elég, minden este kenem magam, s nagyon jóó!! elsö hetektöl kezdve ajánlották az olajat, s vettem 1-e (joo igaz a Tescoba, tesco-s színes termék, 1e volt fél literes, s eleinte jo volt, de észrevettem, hogy kiszárította a hasam de úgy....szoval olajat ne vegyél! Ez a krém százszorta többet ér!!! Üdv.13hetes

Mivel lehet a terhesség alatt megjelent májfoltokat "kicsit láthatatlanná" tenni?

Legjobb válasz: Azt hiszem a Vichy gyárt rá valami kencét. Biztos nem olcsó. Használj minnél nagyobb faktorú naptejet, mert a naptól hamarabb kijönnek ill. sötétednek.

Azt hiszem a Vichy gyárt rá valami kencét. Biztos nem olcsó. Használj minnél nagyobb faktorú naptejet, mert a naptól hamarabb kijönnek ill. sötétednek.
A Biodermának van egy Uni Tone nevû készítménye ( nem biztos, hogy pont így írják ), az jobb, mint a Vichy, nekem évekkel ezelõtt teljesen eltûntette a foltomat, és vissza se jött. Nagyobb gyógyszertárakban kapható, vagy esetleg olyan kozmetikusnál, aki forgalmaz Bioderma termékeket.
Szia, nekem a terhesség elõtt is voltak, én is használtam a Vichy-t, elég drága és nekem nem jött be. Viszont tavaly elkezdtem gyógyszertárban kapható Silvanus- kövirózsa krémet használni, de már tavasszal, és napközben többször bekenem és ez bejött. Azt nem tudom, hogy a meglévõt milyen hatékonysággal halványítja (szerintem érdemes kipróbálni- kb. 600, -Ft), de megelõzésnek jó. Most is használom a terhességem alatt. Nem mondom, hogy egyáltalán nincs, de csak halvány! Ja és közvetlen nap ne érje az arcod, kalap, napellenzõs sapka kötelezõ! 21 hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!