Találatok a következő kifejezésre: Mik a a terhesség (2614 db)

Ilyen helyzetben mikor használjam a terhességi tesztet?

Kb 4 hónapja abbahagytam a fogamzásgátló tablettát, és annak következménye miatt azóta sem menstruáltam még. Ha jól tudom a legtöbb teszt most már a menstruáció késéének elsõ napjában is kimutatja az eredményt, de nálam is hatásos lenne, így, hogy egyáltalán nem is menstruáltam hónapok óta?

Legjobb válasz: A terhességi tesztek 10-12 napos terhességtõl mutatják ki a terhességet. Ha ennyi napon belül nem eshettél teherbe,akkor hatásos. De ha esetleg negatív az eredmény,akkor csinálj néhány nap múlva még egyet. Az a biztos.

A terhességi tesztek 10-12 napos terhességtõl mutatják ki a terhességet. Ha ennyi napon belül nem eshettél teherbe, akkor hatásos. De ha esetleg negatív az eredmény, akkor csinálj néhány nap múlva még egyet. Az a biztos.
Lassan elmehetsz orvoshoz hogy vizgsáljanak meg mi az oka hogy ég nem jött meg, nekem 9 hónapig enm jött meg PCOS-es vagyok. Kéne uh és hormon vérvétel. 3-4 hónapon belül meg kéne jönnie az elsönek.

Honnan tudjam miket ehetek a terhességem alatt ha minden oldalon mást írnak? Valaki írjon lécc pár biztosat! Csak olyanok írjanak akik már anyukák!

Legjobb válasz: Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2,5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!

Szia! Terhesség idején én is mindig olvastam ilyen oldalakat, mit ehetek mit nem. Hát miután már majdnem minden rajta volt a nem ehetek listán eldöntöttem, mindent eszek amit megjívánok. És tényleg mindent ettem, persze az olyanokat amiben nyers dolgok vannak csak mértékkel, de azokat sem vontam meg magamtól. És láss csodát, most 2, 5 hónapos a fiam, gyönyörû és teljesen egészséges, még hasfájása is csak 2 hetente egyszer van nagy átlagba, pedig még szénsavasat is ittam terhesség alatt!
A terhesség nem betegség, nem kell túl aggódni. Bármit ehetsz amit megkívánsz kivéve a nyers húst vagy a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. Mindent lehet, csak mértékkel és akkor semmi gond nem lesz. Leginkább sok gyümölcsöt illetve zöldséget és sok folyadékot fogyassz.
Én is mindent ettem amit megkívántam, de próbáltam több gyümölcsöt és zöldséget enni.A terhesség elején minden nap húslevest ettem csípõspaprikával, nagyon jól esett, aztán ez elmúlt.A vége fele, meg csak gyümölcsöt kívántam, fõleg sárgadinnyét és cseresznyét:) .
Én is mindent megettem. Nyers tojást, nyers húst pedig alapból nem eszek, a penészes sajtot nem szeretem. A terhességem elején minden nap karalábét ettem, ha egy nap nem ettem már hiányzott :) Mostmár inkább a gyümölcsöt kívánom, eszek is amennyit birok. Aztán a sok leve miatt meg ötpercenként pisilek :) Úgyhogy szerintem egyél csak amit kívánsz.... 4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Szia! Én mindent ettem, amit megkívántam, kivéve a nyers húst, a nyers tojást illetve a penészes sajtokat. 18 hónapos kisfiú anyukája és 24 hetes kismama
Ahogy az elõttem szólók is írták a nyers tojás, nyers hús és a penészes sajtok, ami tényleg nem javasolt. Rengeteg tojást ettem, de ügyeltem rá, hogy meg legyen fõve, sülve. Mindig a kólát ittam volna, ezért hetente egyszer 3 decit engedélyeztem magamnak. Minden reggel ittam kapuccsinót is...tényleg a mértékletesség a lényeg.
Utolsó vagyok:Vagyis cikória kávét, amiben kevés rendes kávé van.

Akiknek nagy babája született hogyan étkezett, miket evett a terhesség alatt és mennyit?

Legjobb válasz: 3880gramm és 57cmel született a kisfiam! Nem szedtem terhes vitamint,egészségesen étkeztem,rengeteg gyümölcsöt ettem! Nem ettem sokkal többet mint terhesség elõtt,nem is híztam csak hasra! Szülés után rámjött az a nadrág ami terhességem elõtt!

3880gramm és 57cmel született a kisfiam! Nem szedtem terhes vitamint, egészségesen étkeztem, rengeteg gyümölcsöt ettem! Nem ettem sokkal többet mint terhesség elõtt, nem is híztam csak hasra! Szülés után rámjött az a nadrág ami terhességem elõtt!
3910 g lett a kisfiam. A 20. hétig szedtem az Elevitet. Én összesen 8 kilót híztam (60-ról 68-ra és 170 cm magas vagyok). Egyébként a kisfiam most is nagy, mert 11 hónapos és 11, 60 g.
Szia! Az én fiam 4300 g volt, és 56 cm. Én híztam 21 kg-t. Szülés után maradt rajtam kb 10 kg, de már több is lement a szoptatás alatt. Én szedtem Elevitet, de csak az elején naponta, késõbb 2-3 naponta, vagy mikor eszembe jutott. Enni? Gyümölcsféle általában mindig volt itthon. Kajafélék, hát sajnos az nem volt túl változatos, õsz és tél lévén, mert hát elég drága annyi zöldséget és egészséges ennivalókat megvenni. Nálunk amúgy is a hagyományos ételek mennek (pörkölt, sült hús, rántott hús, krumplival, vagy rizzsel, néha egy kis tészta becsúszik). Magamnak meg nem fõzõcskéztem külön. (Anyósékkal lakunk)
Miért, gondolod hogy azért lesz valakinek nagy babája mert sokat eszik?? Mert ez nem igy van!! Én ismerek olyan nõt akinek a 6 gyereke lett és joformán nem is volt mit enniük és 4500g-al született a babája!!
Pont mint az elsõ:-) 3880 gr és 57 cm, én az elején szettem elevitet minden nap, majd csak 2, 3 db hetente. GYümölcsöt folyamatosan ettem, fóleg narancsot, nagyon vizesedtem, 20 kg plusszal mentem szülni, 5 kg maradt rajtam szülés után, és azóta feljött még 8 a szoptatás alatt:-( Teljesen normálisan étkeztem, nem ettem sokat, sem keveset, sõt sótlanul , fûszertelenül fõztem a vizesedés miatt. Szerintem ezek a dolgok nem függnek össze.BArátnõmmel kb ugyanúgy étkeztünk, ugyanúgy szedtük a vitamint, és neki 3100 gr lett a fia, és 52 cm.
Elsõ vagyok :) Sorstársak vagyunk! Én is rengeteg narancsot ettem, és a végén is nagyon felvizesedte, (gyógyszert kaptam rá).plusz 18kilóval mentem szülni, mínusz 7el jöttem haza.Hamar leadtam az összes pluszt!
Kislányom 3850g-mal és 57cm-rel született. Elsõ 3-4 hónapban szedtem Elevitet, utána abbahagytam pont azért, hogy ne legyen nagy. Mindent ettem ahogy annak elõtte, nem ettem többet sem. Viszont volt ideje megnõni 40+6 hetesen szültem:)
1. gyerekkel zabáltam, mégis csak 7 kilót szedtem fel a 41.hétig. Az egész terhesség alatt 60 db Centrum Materna fogyott el, ami ugye 2 havi adag. A gyerek 3750g és 59 cm lett. 2. gyerekkel alig ettem, szinte koplaltam, mégis felszedtem 15 kilót. Szintén 2 doboz vitamin fogyott el. A gyerek a 42.héten született 3950g és 57cmvel.
Akinek gondja van a vércukorszintjével, vagy cukorbeteg annak szokott nagyon nagy babája születni.

Mikor jelentkeznek a terhesség első tünetei (? )

a Barátnőmnek elég sokat késett a menstruációja...kb 3 hetet...és most azt mondta hogy hányt reggel :O ez már terhesség?

Legjobb válasz: ha most délután csinálna 1-terhességi tesztet pozitív lenne ennyi idõ után nem kell reggeli elsõ vizeletbõl csinálni,ha terhes

ha most délután csinálna 1-terhességi tesztet pozitív lenne ennyi idõ után nem kell reggeli elsõ vizeletbõl csinálni, ha terhes
bnõs ballagjon el egy drogériûba, vagy patikába és vásároljon egy tesztet, majd az megállapítja, hogy terhes-e vagy sem... A hányás és a menzesz késése nem jelent automatice terhességet, de esélyes...
?
3 hét után már hánytam és feszült a mellem. Nekem már a nem várt elõtt kimutatta a teszt reggeli vizeletbõl. Egy valamit nem értek. Késett a menstruációja, vagy késik??

Más mit csinál a terhesség alatti narancsbörrel? Ha mindennap masszirozom jobb lesz?

Legjobb válasz: Szia! Neked csak terhesség alatt van narancsbõröd? Nekem eddig is volt de most +15kg-val még jobban elõjött. A kérdésedre válaszolva sztem lehet azokat a krémeket terhesség alatt is használni meg a masszírozás is jó elvileg. mást nem tudsz tenni vele. Én nem teszek semmit. Majd ha megvann picur... Üdv 36 hetes kismama

Szia! Neked csak terhesség alatt van narancsbõröd? Nekem eddig is volt de most +15kg-val még jobban elõjött. A kérdésedre válaszolva sztem lehet azokat a krémeket terhesség alatt is használni meg a masszírozás is jó elvileg. mást nem tudsz tenni vele. Én nem teszek semmit. Majd ha megvann picur... Üdv 36 hetes kismama
én nem törõdöm vele. majd ha tudok, csinalok egy infraszauna kúrát (heti 1-2x infraszauna egy hónapig), az szépen eltünteti, sokkal jobban, mint bármilyen krém, jót tesz az egészségemnek is, meg a bõrömnek is. régen is rendszeresen jartam, soha az eletben nem volt narancsborom, most van, sajnos a férjem vette észre. de annak idejen amikor fogyoztam, es lement az elso 10 kiló, es hogy ne legyen rossz a borom, akkor is nem a kilókat vette eszre, hanem hogy milyen szep barsonyos a bõröm (a szaunatól :) ))
szia, Én is mindennap masszíroztam, kentem celluit krémmel...hát nem lett jobb , még jól szét is repedt a bõröm. Remélem nálad nem így lesz.
Szia ajánlom a napi gyümölcs ill. zöldség fogyasztást!
Utolsó vagyok! És amugy is nem a külsõ hanem a belsõ számít!

11 hetes kismama vagyok! Milyen kaját egyek ami nem puffaszt? Vagy ilyenkor mindegy hogy mit eszek a terhesség miatt vagyok ilyen puffadt?

Legjobb válasz: A terhesség velejárója. Én bármit ettem, puffadtam, s annyira be voltam gázosodva,hogy alig lehetett mellettem megmaradni :) Nálam olyan 14 hetesen múlt el, s utánna már nem a puffadástól volt nagyobb a hasam, hanem mert elkezdett nõni. Az espumisant kipróbálhatod, sokaknál hat puffadásra, nekem nem jött be, azt lehet terhesség alatt szedni.

A terhesség velejárója. Én bármit ettem, puffadtam, s annyira be voltam gázosodva, hogy alig lehetett mellettem megmaradni :) Nálam olyan 14 hetesen múlt el, s utánna már nem a puffadástól volt nagyobb a hasam, hanem mert elkezdett nõni. Az espumisant kipróbálhatod, sokaknál hat puffadásra, nekem nem jött be, azt lehet terhesség alatt szedni.
Én 9 hetesen ugyanezzel a problémávak küzdök.A védõnõm azt tanácsolta, hogy ne igyak szénsavas italokat és kerüljem a fehér lisztet, inkább teljes kiõrlésû lisztbõl készült termékeket vagy rozslisztbõk sütött dolgokat egyek!Nekem enyhültek a tüneteim amióta így diétázom.Próbáld ki te is!Minden jót!
Szia! Próbáld kerülni a szénhidrátot, inkább rostban gazdag ételeket fogyassz, sok gyümölcs, zöldség, sok folyadék, ami ne szénsavas legyen. Nekem inkább a fõtt ételek váltak be. És Espumisan, ezt a terhesség alatt is nyugodtan lehet szedni, mert úgyis fogsz puffadni, de ha a tömény szénhidrátot (kenyér, péksütik, tészta) kerülöd, akkor kevésbé. Legalábbis nálam így van. Bár már kezd a pocakomon egyre jobban látszódni a babuci, vagyis a méhem növekedése. Boldog babavárást! szintén 11 hetes
Elvileg vannak bizonyos ételek, melyekrõl azt mondják, hogy puffasztanak, de én pl. csak 1 pohár vizet megittam, és máris alig kaptam levegõt. Az Espumisan is hol segített, hol nem. Késõbb jobb lesz a helyzet! Üdv. 25 hetes kismama

MInek számolják a terhesség idejét a menzesz elsõ napjától?

Legjobb válasz: Mert az az, amit tudnak, azt, hogy mikor lett valaki terhes, általában nem. Ugyanis egy ciklus alatt (legalább is normál esetben) nem csak egyszer vannak együtt, és minden alkalomból lehet terhesség (nemcsak középidöben!!!)

Mert az az, amit tudnak, azt, hogy mikor lett valaki terhes, általában nem. Ugyanis egy ciklus alatt (legalább is normál esetben) nem csak egyszer vannak együtt, és minden alkalomból lehet terhesség (nemcsak középidöben!!!)
mert az a biztos dátum. Változó kinek mikor van ovuja igy nem lehet pontosan tudni mennnyi idös a tehresség. Akinek nincs rendszeres cikllusa ott méret szerint tiieplnek de ez gyakran téved barátnömnél méret szerint legalább 2 hetet tévedtek.
Mi az, hogy minek?? Talán miért!!! Szerinted honnan kellenen?
kellene,
A kérdező hozzászólása: HEHE!!!

Pozitív terhességi tesztet mi okozhat a terhességen kívül?

Augusztusban voltam rákszűrésen a nőgyógyásznál, az nem alakulhat ki ilyen gyorsan nem? Nagyon sok emésztési problémám van, és akkor volt pozitív, mikor hasmenéses vírusom volt... Mi lehet ez? Akár terhes is lehetek, de nem valószínű...

Legjobb válasz: Nagyon ritkán speciális ciszta okozhat pozitív tesztet, de ez nagyon ritka. Biztosan pozitív volt a teszt? nem csak száradási csík volt rajt, vagy hibás teszt volt, vagy rosszul értelmezted stb.? HCG-t igazából csak a baba termel szóval ha egy teszt ténylegesen erõsen pozitív az 99%ban babára utal. Az is elõfordulhat, hogy terhes voltál, de elvetéltél akkor még néhány napig lehet "áll" pozitív a teszt, mert maradt még HCG a szervezetedben. Valamint ha terhes voltál és elvetéltél, de nem tisztultál ki rendesen akkor is lehet folyamatosan HCG a szervezetedben, de ehhez legalább 7-8 hetes terhesség szükséges, mert ha korábban megy el a baba akkor azért többnyire maguktól kitisztulnak.

Nagyon ritkán speciális ciszta okozhat pozitív tesztet, de ez nagyon ritka. Biztosan pozitív volt a teszt? nem csak száradási csík volt rajt, vagy hibás teszt volt, vagy rosszul értelmezted stb.? HCG-t igazából csak a baba termel szóval ha egy teszt ténylegesen erõsen pozitív az 99%ban babára utal. Az is elõfordulhat, hogy terhes voltál, de elvetéltél akkor még néhány napig lehet "áll" pozitív a teszt, mert maradt még HCG a szervezetedben. Valamint ha terhes voltál és elvetéltél, de nem tisztultál ki rendesen akkor is lehet folyamatosan HCG a szervezetedben, de ehhez legalább 7-8 hetes terhesség szükséges, mert ha korábban megy el a baba akkor azért többnyire maguktól kitisztulnak.
A kérdező hozzászólása: Három teszten is rögtön megjelent a piros csík, de késõbb eltûnt, kivéve egyrõl.
Jó eséllyel pedig bizony terhes vagy. Okozhat még pozitív tesztet a meddõségi kezeléseknél használt tüszõrepesztõ injekció, illetve bizonyos daganatok termelhetik.
A kérdező hozzászólása: Például a gyomordaganatok is jelezhetnek pozit?
Szerintem nem, inkább méh vagy petefészek daganatok. A teszteknek van egy meghatározott idejük, hogy mikor lehet leolvasni róluk az eredményt, pisilés után 5 perccel és pisilés után 20 perccel már az eredmény nem értelmezhetõ. Tehát pl. 5-20 perc között ha megjelenik a csík az számít, ami elõtte és utána van az már nem. Olyan nekem is volt, hogy mikor rápisiltem 2 csíkos volt, de 2-3 perc után eltûnt és nem is voltam terhes, igaz akkor 2 nap késéssel jött meg. Érdemes 2-3 féle tesztet is csinálni nem csak egyfajtából többet. Ha úgy érzed terhes vagy akkor menj el dokihoz és õ tud neked biztosat mondani.
Abból is megtudod állapítani, hogy valóban terhes vagy-e hogy 2 naponta csinálsz reggeli vizeletbõl tesztet, ha terhes vagy akkor napról napra erõsödnek a tesztek, ha viszont mind ugyan olyan (akár ugyan olyan 2 csíkos) akkor nem valószínû , hogy terhes vagy, hanem mind száradási/szellem csíkos. Valamint a szellem és száradási csík fehér vagy szürkés, a pozitív teszt viszont rózsaszín.

Mikor jelentkeznek a terhességi tünetek?

4,5 hetes terhes vagyok. Még csak most derült ki pár napja. nincs semmi tünetem, amiket itt olvasok. Nem vagyok kívánós, hányós, nincs mindjárt megjön érzésem sem. Talán picit éhesebb vagyok mint régen, de ennyi. Ez ugye még nem baj? Kicsit, vagyis inkább nagyon izgulok, már veszítettem el babát, vele voltak tünetek, mégsem maradt velünk :(

Legjobb válasz: Nálam a 6. hét után jelentkeztek a tünetek. De van akinek teljesen "tünetmentes" a terhessége, vagy csak egy-két tünet jelentkezik. Nem törvényszerû, hogy minden kismama kívánós, hányós stb. Én pl soha nem voltam igazán kívánós a terhesség alatt, sõt, kevesebbet eszem mint régen. 32 hkm

Nálam a 6. hét után jelentkeztek a tünetek. De van akinek teljesen "tünetmentes" a terhessége, vagy csak egy-két tünet jelentkezik. Nem törvényszerû, hogy minden kismama kívánós, hányós stb. Én pl soha nem voltam igazán kívánós a terhesség alatt, sõt, kevesebbet eszem mint régen. 32 hkm
Nekem kb a 6.ik héttõl kezdõdött.De minden tünet elõjött rajtam, hányás, szédülés, stb.Volt olyan, hogy majdnem elájultam.A hányás a 15ik hétig tartott.
Nyugi, majd visszasírod ezeket a napokat :) . Ennyi idõsen én is hõsködtem, hogy mit van az a nagy felhajtás a terhesség körül? Biztos csak beképzelik maguknak. Eljött a 6. hét, éjjel-nappal hányingerem volt, rettenetes fejfájásom és szédültem naphosszat, éjjelente 3-4x pisiltem, visszaaludni nem tudtam a hányinger miatt, fájtak a melleim, nem tudtam feküdni, ülni, járni szédelegtem. Emlékszem, már sírtam, hogy legyen vége... A 13. hét megváltásként jött el :) Persze, akkor kezdõdött egyéb, de korántsem olyan durva, mint a hányingeres idõszak. 27 hkm.
En is 4, 5 hetes terhes vagyok :) Nekem sincs tunetem. Egy ideig volt a "mindjart megjon" erzes de elmult. En is tobbszor ehezek meg es erzeenyebb vagyok+ idegbeteg :D de kb ennyi. Ez a masodik terhessegem, a fiamnal a 6.heten kezdodott az iszonyu emelyges es hanyinger. Remelem most nem leszek olyan rosszul de ha igen addig kihasznalom a tunet mentes idot.
Nálam sajnos, a 16. héten kezdõdött:S

32 hetes vagyok sexuális problémám mivel magyarázható? A terhesség után elmúlik ez?

32 hetes vagyok és kevésbé kívánom a sexet ami számomra is nagyon megd?bbent? mivel nagyon sex-?r?lt voltam mikor nem voltam terhs és még a terhesség elején is,de sajnos ezzel a párom is így van ? sem igazán kívánja. Ez miattam lenne? (nem tetszem ugy neki) vagy a terhesség okozná? A baba gondolata hogy ott van..... Valaki tudna nekem erre magyarázatot adni,hogy miérrt is lehet ez? És a terhesség után elmúlik ez?

Legjobb válasz: A terhesség miatt van. Ha elmúlik ez az édes teher és jobban lszel már, egymásnak ugrottok majd a férjeddel, ne izgulj :) minden a régi lesz. Tudat alatt aggódtok, tartózkodtok a terhesség alatti szextõl, nehogy a babának valamilyen baja legyen (ami nem lesz), vagy nehogy megfertõzõdjetek. Ez az aggodalom teljesen normális ilyenkor :)

A terhesség miatt van. Ha elmúlik ez az édes teher és jobban lszel már, egymásnak ugrottok majd a férjeddel, ne izgulj :) minden a régi lesz. Tudat alatt aggódtok, tartózkodtok a terhesség alatti szextõl, nehogy a babának valamilyen baja legyen (ami nem lesz), vagy nehogy megfertõzõdjetek. Ez az aggodalom teljesen normális ilyenkor :)
Szia! Én 22 hetesen vagyok így, gondolatban kívánom , de ahogy rátérünk a lényegre, nem megy, nekem itt írták, hogy terhesség után még egy ideig így maradhat.Nehéz, mert tudat alatt bennünk lehet a baba, és hogy féltjük.Persze tudjuk, nem lesz baja, egy kis örömhormontól, de mégis.A párod is szerintem csak félti a picurit, de ha esetleg rajtad is lát aktivitást , biztos bátrabb lesz.Persze erõltetni nem szabad, én is megfogadtam a tanácsokat, és finoman kísérletezgetnük, hátha...Ha meg végképp nem megy, marad a simogatás, puszi, bújás.Sok sikert kívánok neked is, és nagyon szép babavárást.
Szia. ezt a terhesség "csinálja". Én 21 hetes vagyok, csak akkor szeretkezünk, ha a kedvesem már nagyon kivan, de nekem akkor sem olyan, mint elõtte. A párom nagyon megértõ, elfogadja, hogy szexmasinából gyerekhordozó lettem, ezért nem "nyaggat" annyit. Lehet, hogy a te párod is ilyen. meg van bennük az a sok tévhit, hogy ártanak vele, meg "lökdösik"... ezen én mindig jót nevetek. ne ess kétségbe, szerintem visszaáll minden a rendes kerékvágásba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!