Találatok a következő kifejezésre: Mik a a szülésnél adott (2 db)

Mik a tapasztalatok a szülésnél adott fájdalomcsillapításról? Sokat segít vagy inkább tűrjem a fájdalmat?

Legjobb válasz: Én hiszem, hogy a babának az a legjobb, ha minden a lehetõ legtermészetesebben zajlik. A szüléskor adott fájdalomcsillapítókról tudom, hogy nem ártanak neki, de abban is biztos vagyok, hogy - mivel valamennyi mindenképpen eljut az õ szervezetébe is - jót sem tesz neki. Az én véleményem az, hogy ha évezredek alatt minden nõ kibírta, akkor én is kibírom. (És ilyen elvek alapján szültem a fiam, fájt, de szép volt...jöhet a tesó :) ) De ez az én saját véleményem. Senkit nem fogok kevesebbre tartani attól, hogy kért fájdalomcsillapítást. Az epidurális érzéstelenítést sokan dicsérik, az biztos, hogy nagy haszna, hogy a kismama -mivel nem érzi a fájásokat- nem merül ki úgy a kitolási szakaszra, állítólag van, aki még aludni is tud a fájások alatt. Neked kell dönteni.

Én hiszem, hogy a babának az a legjobb, ha minden a lehetõ legtermészetesebben zajlik. A szüléskor adott fájdalomcsillapítókról tudom, hogy nem ártanak neki, de abban is biztos vagyok, hogy - mivel valamennyi mindenképpen eljut az õ szervezetébe is - jót sem tesz neki. Az én véleményem az, hogy ha évezredek alatt minden nõ kibírta, akkor én is kibírom. (És ilyen elvek alapján szültem a fiam, fájt, de szép volt...jöhet a tesó :) ) De ez az én saját véleményem. Senkit nem fogok kevesebbre tartani attól, hogy kért fájdalomcsillapítást. Az epidurális érzéstelenítést sokan dicsérik, az biztos, hogy nagy haszna, hogy a kismama -mivel nem érzi a fájásokat- nem merül ki úgy a kitolási szakaszra, állítólag van, aki még aludni is tud a fájások alatt. Neked kell dönteni.
Szia. Én az elsö gyerekemnél kértem de ö császáros volt, a második természetes szülés volt ott nem kértem. Azért mert az elsõt mellé szúrták és egy életre tönkretették a derekamat vele. 25 éves vagyok és képtelen vagyok fél óránál többet állni vagy hajoni akár 5 percig. Ez nem elriasztás akart lenni, de tudni kell hogy lehetnek ilyen "balesetek".
szia, Én természetes úton szültem a babócámat. Gondolkoztam rajta a terhességem alatt, hogy kérek majd epidurált, de mire odakerült a sor, hogy megyünk szülni, már idõm nem volt min gondolkozni. Olya gyorsan történtek az események, villám sebességgel tágultam, úgyhogy már nem adtak epidurált, mert csak meghosszabbítottuk volna vele a vajúdást. Így is kibírtam. Nekem szerencsém volt nagyon gyorsan vajúdtam, rövidek voltak a fájások és 1, 5 percenként követték egymást a vége felé. Az a lényeg, hogy legyenek melletted legalább ketten a családból. Az egyikük mindenképpen maszírozza a derekadat a fájások alatt, így ki lehet bírni. Könnyû szülést kívánok.
A fájdalom küszöb mindenkinél más. Én már háromszor szültem most várom a negyediket, és meg sem fordulta a fejemben, hogy bármit kérjek... Nem beszélve arrol, hogy szerintem a bébi is kap a cuccbol rendesen, egy ismerõsöm ikreibõl a kisebb súlyu nagy valószínüséggel azért nem élte túl a császárt mert túl nagy volt az a dózis ami átment a szervezetébe abból a szerbõl amivel az anyukát altatták... Ha csak a fele igaz ennek az eshetõségnek, már borzasztó. Másrészt a testvérem párja edát kapott a császárnál és egyszer csak a mûtét közepén elkezdett mindent érezni... Mint kiderül minden szervezet másként reagál a gyógyszerekre, az övé így. Az elõzöekben leírt magzat pedig ennél drasztikusabban arra amit õ "kapott" a mamáján keresztül. Viszont mindenképpen ki kell hangsúlyozni, hogy szövõdmények sokkal ritkább esetben lépnek fel, és a gyógyszerek álltalában gond nélkül elvégzik a feladatot amire elõállították. S végül nem árt ha tudod az én tapasztalatom az, hogy a szülési fájdalomnak emléke sem marad attól a pillanattól, hogy kezedbe veszed a "fájdalom tárgyát" a gyönyörû kisbabádat. Nem emlékszem konkrétan egy fájásra sem ha a szüléseimre vissza gondolok csak arra a csodás pillanatra amikor a kezembe adták õket.
Teljesen egyetértek az elõttem szólóval, annyi csak, hogy olvastam nem egy cikket, miszerint a fájdalomcsillapító árt a babának. Ha rögtön nem is látszik, de a késsõbbiekben elõjöhet. Ugyan én még nem szültem, csak 26 hetes vagyok, de én is úgy tervezem, hogy természetesen fogok szülni. Üdv
Szia! ÉN epidurális érzéstelenítésben szültem meg kislányomat. Gerincbe adják, de megkérdeztem és azt mondta mindenki, hogy nem árthat a babának semmilyen formában. Csak ezért egyeztem bele. Igaz hogy anyáink is érzéstelenítõ nélkül szültek, de egy ismerõsöm azt mondta erre, hogy minek tûrjük a fájdalmat ha nem muszáj. Én örülök, hogy kértem anno, mivel éjszaka vajudtam és 4 óra eltelte után már olyan fáradt voltam a fájdalomtól, hogy nem bírtam volna erõvel a szülést, mivel csak 12 órás vajúdás után szültem meg. Nekem fájt tõle a fejem a szülés után, de a szülési fájdalomhoz képest semminek éreztem. Bár a kórházban ahol szültem nagy részben alkalmazzák és ajánlják az epidurális érzéstelenítést, a második gyerekemnél is kérnék, mert tényleg minek szenvedni ha nem muszáj.
Én 9 órát vajúdtam, és szó szerint végigordítottam az egészet! Amikor burkot repesztettek, és felkötötték az oxytocint kész voltam. Kaptam 2 No-Spát a fenekembe, de annyit ért mint halottnak a csók! De amikor túl voltam rajta, én voltam a legbüszkébb a világon, hogy képes voltam ezt végigcsinálni, teljesen egyedül! A szülésznõ sem segített, semmit, csak néha rámszólt hogy halkabban! Ezt az élményt nem cserélném el semmire, ez csak az enyém! És hidd el a legszebb élmény lesz a te életedben is! Ezt egy férfi sem tudná végigcsinálni!
Szia!Nem kell fájdalomcsillapító hisz az a lényeg hogy jöjjenek a fájások én méhszálytágítót kaptam neis egyet de semmit nem ért ezt ki kell bírnod és ki fogod hisz ez egy természetes folyamat!

Tapasztalatokat kérhetnék Dr Kollár Zoltánnal kapcsolatban aki Délpesti kórházban van? Aki felfogadta őt, mennyit kért tőle, vagy adott a doktor úrnak és mikor? Ott volt, lelki ismeretes volt a szülésnél?

Legjobb válasz:
Szia! Nem tudom hogy aktuális-e még a kérdés de én megosztom a saját tapasztalatomat. 2012 áprilisában született meg a kislányom a doktor úr közremûködésével.04.25- re voltam kiírva de már 3 nappal túlhordtam a babát így minden nap CTG - re kellett mennem.Mivel szombaton a 18.kerületi SZTK-ban nem volt rendelés a Délpestibe kaptam idõpontot.Már péntek délelõtt éreztem hogy pici nem mocorog így másnap bementünk a kórházba.Ott a Kollár doktor úr megvizsgált nagyon kedves és korrekt volt. Elmondta hogy baba nem tudott beilleszkedni a medencémbe mert nem fér be (mellesleg egy korábbi SZTK-ás rendelésen egy másik doki azt mondta hogy a gyerek bent van a helyén már csak meg kell szülni).Ezután csinált terheléses CTG-t aminek nem volt jó az eredménye, közölte hogy a méhlepényem teljesen elhasználódott és minél elõbb ki kellene venni a babát.Ez délelõtt 10 órakor volt, délután 2-kor be is toltak a mûtõbe és negyed óra múlva császárral megszületett a kislányom.A mûtétet Páczai Anita és Kollár doktor úr végezte el.Nagyon kedvesek voltak mindketten, mûtét után is meglátogattak és amig bent voltam a kórházban minden nap jöttek és érdeklõdtek a hogylétem felõl.Mi 60000 Ft -ot adtunk nekik (fejenként 30-30).De azt is alig akarták elfogadni.Most a 2. babámat várom és a Páczai doktornõt fogadtuk fel. Remélem tudtam segíteni. Szép estét! 9 hetes km

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szia! Nem tudom hogy aktuális-e még a kérdés de én megosztom a saját tapasztalatomat. 2012 áprilisában született meg a kislányom a doktor úr közremûködésével.04.25- re voltam kiírva de már 3 nappal túlhordtam a babát így minden nap CTG - re kellett mennem.Mivel szombaton a 18.kerületi SZTK-ban nem volt rendelés a Délpestibe kaptam idõpontot.Már péntek délelõtt éreztem hogy pici nem mocorog így másnap bementünk a kórházba.Ott a Kollár doktor úr megvizsgált nagyon kedves és korrekt volt. Elmondta hogy baba nem tudott beilleszkedni a medencémbe mert nem fér be (mellesleg egy korábbi SZTK-ás rendelésen egy másik doki azt mondta hogy a gyerek bent van a helyén már csak meg kell szülni).Ezután csinált terheléses CTG-t aminek nem volt jó az eredménye, közölte hogy a méhlepényem teljesen elhasználódott és minél elõbb ki kellene venni a babát.Ez délelõtt 10 órakor volt, délután 2-kor be is toltak a mûtõbe és negyed óra múlva császárral megszületett a kislányom.A mûtétet Páczai Anita és Kollár doktor úr végezte el.Nagyon kedvesek voltak mindketten, mûtét után is meglátogattak és amig bent voltam a kórházban minden nap jöttek és érdeklõdtek a hogylétem felõl.Mi 60000 Ft -ot adtunk nekik (fejenként 30-30).De azt is alig akarták elfogadni.Most a 2. babámat várom és a Páczai doktornõt fogadtuk fel. Remélem tudtam segíteni. Szép estét! 9 hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!