Találatok a következő kifejezésre: Mik a a magas vércukorszintnek (6 db)

Mit érez a cukorbeteg, amikor magas, illetve alacsony a vércukorszintje? Ezt azért kérdem mivel még anyagilag nem tartok ott hogy vehetek magamnak egy ACCU-CHEK-et.

Legjobb válasz: Magas vércukorszint tünetei lehetnek,fokozott szomjúságérzés,gyakori vizelés,arckipirulás,fáradékonyság. Az alacsony vércukorszint tünete lehet, az éhségérzet,remegés,verejtékezés,ájulásérzet. Mindenesetre diabetológus tud legtöbbet segíteni,ha csak a cukorbetegség gyanúja áll fenn,keress fel szakembert.

Magas vércukorszint tünetei lehetnek, fokozott szomjúságérzés, gyakori vizelés, arckipirulás, fáradékonyság. Az alacsony vércukorszint tünete lehet, az éhségérzet, remegés, verejtékezés, ájulásérzet. Mindenesetre diabetológus tud legtöbbet segíteni, ha csak a cukorbetegség gyanúja áll fenn, keress fel szakembert.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Voltam már orvosnál de annyira ideges voltam, hogy megtudtam mi a betegségem és elfelejtettem megkérdezni.
Magas vércukornál ingerültség, szomjúság, gyors szívverés (bár ez néha nekem alacsony vércukorszintnél is elõfordul)...alacsony vércukornál éhségérzet, remegés, hidegrázás, verejtékezés, hirtelen fáradtság, sápadtság...Súlyos hypoglikémia esetén rángatózás, ájulás, tudatvesztés (tehát nem tudja az illetõ, hogy mit csinál)...

Mik a tünetei a magas vércukorszintnek?

Vagyis nem a cukorbetegségnek, hanem a hiperglycemiának, mikor rosszul lesz az ember.

Legjobb válasz: szomjúság (+ gyakori vizelés), gyengeség, hányinger és hányás, hasi fájdalom, alacsony vérnyomás, alacsony testhõmérséklet, gyenge reflexek, zavarodottság, alacsony pulzus, láz, gyümölcs/aceton illatú lehellet és száraz nyálkahártyák. Kóma. van még más is, de az inkább csak az orvosoknak mond valamit. Ebbõl a lehellet ami kivülrõl a legészrevehõbb. (netrõl szedtem, nem vagyok ennyire okos :) )

szomjúság (+ gyakori vizelés), gyengeség, hányinger és hányás, hasi fájdalom, alacsony vérnyomás, alacsony testhõmérséklet, gyenge reflexek, zavarodottság, alacsony pulzus, láz, gyümölcs/aceton illatú lehellet és száraz nyálkahártyák. Kóma. van még más is, de az inkább csak az orvosoknak mond valamit. Ebbõl a lehellet ami kivülrõl a legészrevehõbb. (netrõl szedtem, nem vagyok ennyire okos :) )
és még nemiszervek környékén állandó viszketés.Alacsony vérnyomás nem igen hiszen , az apósom és a nagymamám is cukros volt mindkettõnek magas volt a vérnyomása.


Ha előttünk van egy kómás beteg, aki valószínű cukros, és nem tudunk cukrot mérni, honnan tudjuk, hogy magas, vagy alacsony a vércukorszintje? Úgy oktattak, hogy mindenképpen cukrot kell adni ilyenkor, és orvost hívni. Igaz ez? Mi ilyenkor a teendő?

Legjobb válasz: A hyperglikémia elég ritka, elsõsorban keresel rajta valamit, ami igazolja, hogy cukorbeteg, vagy hogy van-e nála inzulin injekció. Alacsony vércukornál a tünetek hirtelen, remegnek, izzadnak, idegesek, míg hyperglikémiánál forróságérzésük van a betegeknek, állandóan szomjasak, a vizeletük és a lehelletük szaga acetonos. De amúgy a mentõs operátornak megmondod, hogy bizonytalan vagy, hogy ez milyen cukros kóma segítenek, eszméletlen betegnek meg ugyan nem adhatsz semmit, mert félrenyel és meghal! Ha meg magánál van csak tájékoztat már a tüneteirõl.

A hyperglikémia elég ritka, elsõsorban keresel rajta valamit, ami igazolja, hogy cukorbeteg, vagy hogy van-e nála inzulin injekció. Alacsony vércukornál a tünetek hirtelen, remegnek, izzadnak, idegesek, míg hyperglikémiánál forróságérzésük van a betegeknek, állandóan szomjasak, a vizeletük és a lehelletük szaga acetonos. De amúgy a mentõs operátornak megmondod, hogy bizonytalan vagy, hogy ez milyen cukros kóma segítenek, eszméletlen betegnek meg ugyan nem adhatsz semmit, mert félrenyel és meghal! Ha meg magánál van csak tájékoztat már a tüneteirõl.
Egy comában lévõ betegnek kizárólag parenterálisan (a tápcsatorna megkerülésével) lehet bármit is beadni - tehát mentõ!!!!
a lehelletét kell megszagolni. ha acetonos akkor cukorbeteg. a hiper és hipoglikémiás embernek más-más tünetei vannak. itt egy link: http://www.agraroldal.hu/diabetes_cikk.html

Elég magas lett a vércukorszintem terheléses mérés után. Diabatológushoz kell menne. Mindenféleképpen elkell mennem hozzá? Hányszor kell menni, és mi történik ha nem megy le e vércukorszintem?

Legjobb válasz: A baba és a saját érdekedben igen A terhességi cukorbetegség azért alakul ki, mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséget és nem mindenki szervezet képes eleget termelni. A babának saját inzulin termelése van, de a lepényen keresztül a véredben lévõ plusz cukor átjut a babához, amivel a baba cukor anyagcseréje is felborul.

A baba és a saját érdekedben igen A terhességi cukorbetegség azért alakul ki, mert a terhesség alatt megnövekedik az inzulin szükséget és nem mindenki szervezet képes eleget termelni. A babának saját inzulin termelése van, de a lepényen keresztül a véredben lévõ plusz cukor átjut a babához, amivel a baba cukor anyagcseréje is felborul.
Bocs, de mennyi az az elég magas? Nekem 8, 3 mMol/l lett, azóta szigorúan diétázom. Kéthetente UH, voltam 4D-n is, de a diabetológushoz nem mentem el. Van egy mintaétrendem, amit tudtam hozzáolvastam, + napi 4-5 alkalommal mérem a cukromat 1 órával étkezés után. Ha hozamosabb ideig 7.0 felett lesz, akkor megyek a diab.dokihoz.
Az orvoshoz mindenképpen el kell menned!Irj priviben, ha akarsz és ott bõvebben tájékoztatlak.Csak ird meg, mi az a magas! Egy inzulinos anyuka, tapasztalatokkal.
Naná hogy menj diaboshoz, õ állítja be neked a diétádat a terheléses érték alapján.Nekem 2 hetente kellett járnom, miután használt a diéta, akkor is.Írni kellett minden mérést, és azt nézte a dokinéni, és havonta fruktózamin szintet is néztek-vérbõl.Tehát inkább ne kísérletezz otthon, majd a doki megmondja, mennyit és miket ehetsz.
A kérdező hozzászólása: A vércukromat mivel mérem?Adnak gépet?9, 8 lett.
Nálunk adtak cukormérõt, nem tudom, nálatok hogy lesz.Ha nem, 7-8000 ftért már lehet venni(én vettem, bár már nem kell :) )A lényeg, hogy nagyon szigorúan tartsd a diétát, ki lehet bírni, bár az eleje nehéz.És mindenképp menj orvoshoz!Õ mindent elmagyaráz.Szép babavárást!

Tegnap derült ki, hogy magas (6, 8) a vércukorszintem, de nem szeretnék gyógyszert szedni. Mit tegyek, hogy alacsonyabb legyen, és egy vérvételből kijelenthető, hogy cukros vagyok? Köszönöm a segítségeket.

Legjobb válasz: Elöször ki kell vizsgáltatni, hogy tényleg bajod van, vagy éppen akkor valamiért magasabb volt a cukrod. Ennyiböl még nem lehet semmit mondani, csak annyit, hogy további vizsgálatok szükségesek. Ha cukorbeteg vagy, akkor nem töled függ, hogy akarsz-e szedni valamit, hanem az állapotodtól. De ebben az esetben részletes felvilágositást kapsz, hogy mit ehetsz, mit nem, miböl mennyit és mikor milyen gyógyszer kell szednek. Ha szükséged van gyógyszeres kezelésre, akkor viszont tényleg szedned kell, mert adott esetben akár életveszélybe is kerülhetsz. De elsö az orvos. Minden jót - remélhetöleg csak vaklárma.

Elöször ki kell vizsgáltatni, hogy tényleg bajod van, vagy éppen akkor valamiért magasabb volt a cukrod. Ennyiböl még nem lehet semmit mondani, csak annyit, hogy további vizsgálatok szükségesek. Ha cukorbeteg vagy, akkor nem töled függ, hogy akarsz-e szedni valamit, hanem az állapotodtól. De ebben az esetben részletes felvilágositást kapsz, hogy mit ehetsz, mit nem, miböl mennyit és mikor milyen gyógyszer kell szednek. Ha szükséged van gyógyszeres kezelésre, akkor viszont tényleg szedned kell, mert adott esetben akár életveszélybe is kerülhetsz. De elsö az orvos. Minden jót - remélhetöleg csak vaklárma.
Ilyenkor el szoktak küldeni (házi orvos) terheléses cukorszint vizsgálatra, mert az pontosan kimutatja, hogy a szervezet mennyire képes lebontani a bevitt cukrot. Hogy mit tehetsz? Mivel a férjem is ilyen problémával küzd, átállt nyers ételekre, sok salátát eszik, naponta legalább egyszer (paprika, paradicsom, jégsaláta, hagyma, retek, csicsóka, kígyó uborka, sárgarépát /lereszelem/ ) Ezeket összevágom, citrommal és olíva olajjal meglocsolom. Sült hússal, vagy éppen amilyen hús van azzal eszi. Gyümölcsbõl, csak alma, ennek van a legkevesebb cukortartalma. Sütit és a tésztát, csak ritkán. Sült krumpli még el megy. Kenyeret csak teljes kiõrlésû bajor paraszt kenyeret, abból is naponta csak 1 csak vékony szeletet reggelire. Így normál szinten van a cukor szintje. Ezen kívül sok fõzeléket. Ami nem szabad enni, inni: édesség, süti csoki, kenyér tésztafélék, de ide tartoznak a szeszes italok is, de a szörpök és a befõttek is. Ezenkívül mindent. Rizst csak módjával
Még annyit, ha nem tartod be a diétát, esetleg bekómázhatsz: ez eszméletvesztéssel is jár, ekkor magas a cukorszint, vagy behipózhatsz, (aceton szagú a lehelet)remegéssel járó rosszullét. Ha tartósan magas a cukorszint, akkor tönkremennek a ereid. Úgy hogy nem kívánság mûsor az, hogy akarok e valamit szedni a magas cukorszintre. Hosszú távon ha magas a cukorszint, akkor megjelenik a zöld-hályog, és az megvakuláshoz vezet. Úgy hogy vedd komolyan
A 6, 8-as érték, csak enyhén emelkedett (6-ig normális), de mindenképpen ki kell vizsgáltatni, mert baj lehet belõle. További vizsgálatok alapján fogják megállapítani, hogy szükséged van-e gyógyszerekre, vagy elég a diétázás is. Semmiképpen sem szabad saját magadnak kísérletezni házi praktikákkal, mert nagyobb kárt okozol, mint amennyit használsz.
A kérdező hozzászólása: Soha nem volt még baj a cukorszintemmel, most is inkább arra gondolok, hogy elõzõ nap valami olyat ehettem amitõl magasabb lett, de a doki a további kivizsgálás helyett azonnali gyógyszert javasolna. Nem küldött ismétlõ vizsgálatra. Ezért érdekelt, hogy egy magas eredménybõl kijelenthetõ, hogy gyógyszerre van szükségem? Nagyon furcsának tartom.
Ebben az esetben keress fel egy másik orvost is.
Egyetlen mérési eredménybõl semmire sem lehet következtetni. A háziorvosnak sokkal egyszerûbb megírnia egy receptet, mint további vizsgálatokra küldenie és a továbbiakban is foglalkozni veled. Feltétlenül erõszakold ki tõle a többszöri mérést illetve a legtöbb patikában ingyenesen is mérnek vércukor szintet. Ha továbbra is magasabb értékeid vannak, akkor érdemes a gyógyszerezésen gondolkodni. Ha teheted keress egy nála megbízhatóbb orvost.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és korrekt válaszokat. Sokat segítettetek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!