Találatok a következő kifejezésre: Mik a a magas (1036 db)

Mi jó a magas vérnyomás ellen? Magas vérnyomással lehet futni görkorizni kerékpározni? 13/L

lécci normális válaszokat!!!

Legjobb válasz: Menj el a gyerekorvoshoz! Õ megmondja, hogy tényleg magas-e, és ha igen, akkor mit kell vele csinálni.

Menj el a gyerekorvoshoz! Õ megmondja, hogy tényleg magas-e, és ha igen, akkor mit kell vele csinálni.
Teljesen igaza van az elsõ válaszolónak. Ha csak egy alkalommal volt magas a vérnyomásod, az még nem magas vérnyomás betegség. Ezt orvosnak kell eldönteni, és õ ajánlhat csak kezelést rá!

Szerintetek mi a nem magas irodalom? Hiszem olyan műveket is amikor Ady, Kosztolányi stb írt magas irodalomnak tartunk, pedig önmagában nem igényel nagy tudást vagy logikát.

Legjobb válasz: Az üzenetétõl és a megfogalmazástól függ. Nem feltétlen attól lesz szerintem magas irodalom valami, hogy lábjegyzetek garmadája kell, hogy érthetõ legyen. Azt hiszem, elég szubjektív dolog ez, a téma és a megfogalmazás is számít. Ja, és lehet hogy ciki, de szerintem Ady és Kosztolányi minden mûve sem magas irodalom. Csak akad köztük olyan is.

Az üzenetétõl és a megfogalmazástól függ. Nem feltétlen attól lesz szerintem magas irodalom valami, hogy lábjegyzetek garmadája kell, hogy érthetõ legyen. Azt hiszem, elég szubjektív dolog ez, a téma és a megfogalmazás is számít. Ja, és lehet hogy ciki, de szerintem Ady és Kosztolányi minden mûve sem magas irodalom. Csak akad köztük olyan is.
a kolegam hivja igy a munkahelyi szekrenyunket (:
Nem hallottam még ezt a kifejezést, inkább azt mondjuk, hogy szépirodalom, klasszikusok, igen ez Ady, Kosztolányi, Arany, Móricz, Jókai, ha a magyarokról beszélünk, vagy Victor Hugo, Balzac, Hamingway, stb, hogy néhány külföldi szerzõt is említsek. Az irodalom nem azért lenne magas, mert nem közérthetõ, hanem az írások által hordozott tartalom, a szellemiség okán. Ahogyan pl. József Attila fogalmaz, "én egész népemet fogom, nem középiskolás fokon, tani-tani".
15:14 "Ja, és lehet hogy ciki, de szerintem Ady és Kosztolányi minden mûve sem magas irodalom. " A nagy részük természetesen nem az.

Mit jelent a magas AMH (anti-müllerian hormon)? Ilyen magas eredmény akadályozza a teherbeesést?

Lehet ez PCOS is? Nekem 108 mpol/l az lett a vérvétel alapján az eredmény.

Legjobb válasz: igen, pcos-re utalhat a magas szint.

igen, pcos-re utalhat a magas szint.


Mit tehetek a magas LH szint és a magas inzulin szint ellen?

A dokim azt mondta,hogy fogyjak le egy jó pár kilót és majd egy pár hónap múlva menjek vissza,akkor megint néz hormonokat.

Legjobb válasz: Szia! Ha jól értem a LH-FSH arányod nem jó és magas az inzulinod?

Szia! Ha jól értem a LH-FSH arányod nem jó és magas az inzulinod?
A kérdező hozzászólása: Igen.Ezek alapján diagnosztizálta a PCOS-t, de semmit nem mondott azon kívül, hogy adjak le pár kilót (állítólag akkor rendezõdni fog az LH és az inzulin is és nem lesz akadálya a babának).
Fordulj endokrinológushoz, mivel a pcos és az inzulinrezisztencia nem nõgyógyászati betegség, hanem felborult szénhidrát anyagcsere következménye. A nõgyógyászok egy része - tisztelet a kivételnek - nem is ért hozzá! Ez a személyes tapasztalatom, nekem fél évem ment rá erre. Az alábbi 2 honlapot ajánlom figyelmedbe: pco-szindroma.hu (orvosajánló, önsegítõ körök, sikersztorik) és mensmentis.hu Létezik szénhidrátszegény diétás módszer, és gyógyszer (metformin) a problémádra, mozgással kombinálva. Egy jó endodoki hamarabb tud segíteni, mint egy nõgyógyász, hidd el.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Hétfõn szeretnék bejelentkezni endokrin szakrendelésre.Gondolom, hogy ez az elsõ lépés.Nálatok hogy volt tovább? Az endokrinológus fog felírni metformint (vagy hasonló gyógyszert) a 3.napos vérvételi eredményem alapján, ha azt viszem? (2 hete voltam)
Szia! Elsõ válaszoló vagyok. Így van ahogy a másik válaszoló írta. Nekem is PCO-m van. Nekem 4 évem ment rá orvostól orvosig jártam mígnem sikerült rá találnom a megfelelõ orvosra, .Én is meforalt kaptam a diaetológustól a nõgyógyászom javaslatára. Nem vagyok egy pille súlyú de nem is mondta a dokim, hogy terhesség elõtt fogyjak le. Szerencsére a 3. meforralos hónapban és elsõ stimulált hónapban sikerült teherbe esnem és már 1 éves múlt a kisfiam. Ha van valami kérdésed szívesen válaszolok:)
2. vagyok. Nem szeretnélek elkeseríteni, de sajnos általános tapasztalat, hogy hónapokat kell várni az endokrinológiákon. És ha bejutsz is, akkor sincs rá garancia, hogy olyan orvost fogsz ki, aki ért is a pcos-hoz. Én a mensmentisbe járok, mert a sotéra fél év volt a várakozási idõ és nekem erre nincs idõm, se lelkierõm. Érdemes lenne szétnézned a pco-szindroma.hu-n, mert privát alapon lehet, hogy gyorsabban fog menni a dolog, mint sztk-ban. Az orvosajánlóban össze van gyûjtve egy csomó pcos-ban jártas endodoki. Ha kérdésed van, írj nyugodtan, még visszanézek ide. Hol élsz egyébként?
A kérdező hozzászólása: Ma jelentkeztem be egy privát dokihoz.Jövõ hétfõre kaptam idõpontot.Az sztk-ban márciusra kaptam volna.t Nagyon várom a fejleményeket. Én most csak folsavat+e-vitamint szedek.Ez nem árt, ugye?
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat! Majd hétfõ után jelentkezem, hogy mit mondott az endodoki.

Mit gondoltok, a magas, és vékony lányokról?

Legjobb válasz: Mennyire magas? :) Amúgy szeretem õket, de én csak 180 vagyok, szóval ha 175 fölött van nem jön be (+még felvesz egy magassarkút, és már elég viccesen nézünk ki :P).

Mennyire magas? :) Amúgy szeretem õket, de én csak 180 vagyok, szóval ha 175 fölött van nem jön be (+még felvesz egy magassarkút, és már elég viccesen nézünk ki :P).
én 177 vagyok :) és vékony.. sokáig utáltam a magasságom, évekig, de már imádom és nem cserélnék !! gyönyörû vékony hosszú combok
Kicsit késõn írok...én is magas lány vagyok(175cm) és bevallom, én is kívántam, hogy legyek alacsonyabb, de csak max.5 centivel.Magas lánynak lenni jó, egy észrevesznek , kettõ a magas csajoknak általában szebb alakjuk van, fõleg a lábuk irigylésre méltó.Ha mégis csökken az önbizalmam a magasságom miatt, megkeresem wikipédián Miss Universe 2010(végülis mindegy melyik év)és megnézem a lányok adatait.A 90% 175-nél magasabb és gyönyörûek.Miss Universe 2010 180 magas és Miss Canada 186 centi mégis világszépség versenyen szerepel.Lényeg, nincs okunk szégyenkezni!
174 18/L.... nem szeretek magas lenni. nem utálom magam emiatt, de jobb lenne pár centivel kisebbnek lenni:)
az ilyen lányok minden mennyiségben jöhetnek.
ha ilyen lány vagy szivesen MEGismernélek :)
A kérdező hozzászólása: vagyis 170-175 cm körüliekre gondoltam.
Túl magas nem jön be meg a túl vékony se.
Ezek alapján butaság bármit is gondolni, én ennyire nem vagyok felületes.
MINDEN MAGAS LÁNYNAK!!! pár hónapja énis ezeket a hozzászólásokat nézegettem.féltem! mi van ha nem kellek senkinek? 175centi vagyok.régen utáltam.ma IMÁDOM!!!! Miért jó magasnak lenni? -mindenkinek észrevehetõ vagy(fõleg pasiknak).Most milyen szar lehet mér ha beszélsz valakihez és észre se veszi ha ott vagy. -elmehetsz modellnek, simán. -a szépségkirálynõk mind 170 centinél magasabbak.mivel... -a magas csajoknak gyönyörû alakja van :hosszú láb, kecses alkat, általában vékony csípõ.szal szép.csak fenékre kell gyúrni. :) és vigyázni kell a tartásra. -magassarkú nélkül is jól nézünk ki. -mindenütt lehet kapni az alakunkra ruhát -a napóleon-komplexus nem fenyeget minket... és amúgy a pasik tényleg nem centiznek.és felsem tûnnik nekik a hogy van valami különbség a 168 és 175 között.tényleg! csak annyit jegyeznek meg, hogy jó testem.te is nézz bele a tükörbe és nyisd ki a szemed!GYÖNYÖRÛ VAGY!

Mit jelent a "magas relatív páratartalom"?

Legjobb válasz: 80% feletti relatív páratartalom magas.

80% feletti relatív páratartalom magas.
Relatív páratartalom: megmutatja, hogy az adott hõmérsekleten mennyi a levegõ által befogadható maximális vízgõzmennyiség. Tényleges páratartalom: megmutatja, hogy az adott hõmérsékleten mennyi a levegõ vízgõztartalma. Ha magas a relatív páratartalom, akkor az azt jelenti, hogy magas a levegõ párabefogadó képessége.
Azt, hogy az adott hõmérsékletû levegõben annyi (sok) vízgõz van, ami közel jár a kicsapódáshoz (ködképzõdés). A lényeg az, hogy más-más hõmérsékleten, más és más mennyiségû víz adja a 100%-os páratartalmat ugyanakkora légtérfogatban. Például 20 C fokos levegõ 50%-os relatív páratartalommal lehûtve 10 C fokra, már nem 50%-os hanem kb. 70-80%-os relatív páratartalmú lesz. De itt jól le van írva: http://tetelek.atw.hu/kereso/doc/cel/foldrajz/11acsapadekkep..

Fiúk, mit gondoltok a magas lányokról?

Vonzónak tartjátok, ha egy lány magas?

Legjobb válasz: A szép, magas lányok bejönnek. Persze én is magas vagyok a 190cm-el, így azért az ritka, hogy a lány magasabb legyen nálam. 22/F

A szép, magas lányok bejönnek. Persze én is magas vagyok a 190cm-el, így azért az ritka, hogy a lány magasabb legyen nálam. 22/F
ha jó csaj, simán rámászom.
Lehet marhára aranyos egy darabig, de nagyon férfiatlan is!
10:54 vagyok, amúgy lány vagyok, most nézem, fiúknak szól a kérdés XD
Nem ciki, senkinek semmi köze hozzá, hogy hogy néz ki a párod és milyen magas :) Én is jártam már tõlem alacsonyabb sráccal és nem volt semmi gond ezzel. Még aranyos is, ha neki kell lábujjhegyre állni a csókért :D
a csajt állva ki lehet nyalni milyen jó lehet? :)
15 cm*es bocsi csak morzsa volt az 5-ös alatt :D
szerintem 180 az normális, sok magasabb pasit találhatsz :D hát jó mondjuk 1cm-es tûsarkut ne vegyél fel vele :D
A kérdező hozzászólása: Én 180 vagyok lány létemre, csak azért kérdeztem hogy ti mit gondoltok a dologról, mert sok magas barátnõm van. Engem mondjuk csak kíváncsiságból érdekel, mert már 2 éve élek boldog párkapcsolatban, egy olyan fiúval aki akkora mint én. Neki tetszik, hogy egyforma magasak vagyunk, legalább nem kell hajolgatnia hozzám :)
mennyire magas ? ;)
szerintem nem ciki, de nálam magasabb csajt még nem láttam. mindenesetre szeretem a magasakat, nyilván.
A kérdező hozzászólása: Akkor neked elég nehéz dolgod lehet :)
Nekem nem tetszenek a magas lányok, de a kicsik se.
Nekem tetszenek a magas lányok de nálam magasabb lány nem kellene, nem is nagyon van pedig csak 175-180 vagyok
Én nem szeretem a nálam magasabb lányokat (175 cm), egyszerûen hülyén érzem magam, ha én vagyok az alacsonyabb, és ez kizáró ok nálam. 21/f
Ha jó csaj, rápróbálok, de semmi komoly kapcsolat, hacsak nem olyan nõ, akivel el tudom magam képzelni sok év múlva. De én az alacsonyabb nõket szeretem igazán. 183 vagyok, nem okoz gondot ilyet találni :) (20f)
A kérdező hozzászólása: :D Valahogy a tûsarkú & én amúgy sem vagyunk barátok. Szeretek olyan cipõt felvenni ami kényelmes & tudok benne járni. Soha nem is hordtam magassarkút, ekkora magasság mellett pedig teljesen fölösleges :)
160tól számít magasnak, beutalhat kórházba, h lehúzzák a vernyomásod, hisz a a magas érték már a babának sem jó/veszélyezteti!
Nekem is ilyen magas volt, sõt még 160/111ig is felment, ehhez 110es pulzus is társult.Kaptam 2 féle gyógyszert, itthon folyamatosan mérnem kell.Ne félj, ha kapsz gyógyszert, le fog menni és nem lesz probléma.Próbálj sokat inni, az is segíthet.
terhességben 140/90 felett magas. Fogsz kapni dopegytet, mérned kell, írnod kell. Ha javasolhatom vegyél a gyógyszertárban tesztcsíkot és 3 naponta ellenõrizd hogy nincs-e fehérje a vizeletedben. Ne csak havonta egyszer nézzék!
amúgy a pulzus nem lényeg, mert a megnövekedett vérmennyiség miatt minden kismamának magasabb a pulzusa.

Mi okozza a magas vérnyomást?

Sokat fáj a fejem,szemüvegem is van.Nem rég mértük a vérnyomásom ami magas 130/70.Mi okozza? Kávét is iszok,napi egyet,a Nescafé 3in1. Kell aggódnom? Emiatt fáj a fejem is? Lehet ennek következménye? 21éves vagyok.

Legjobb válasz: A szemüveg egy éve sincs hogy készült.Pár hete a vérnyomásom 123/ valamennyi volt.Csak azért irtam hogy "magas" mert tesóm,anyum is azt mondta egybõl hogy ez magas:O Én nem igazán értek hozzá,azért kérdeztem itt meg.De köszönöm a válaszokat,azt hiszem megkaptam rá a helyes választ:)

A kérdező hozzászólása: A szemüveg egy éve sincs hogy készült.Pár hete a vérnyomásom 123/ valamennyi volt.Csak azért irtam hogy "magas" mert tesóm, anyum is azt mondta egybõl hogy ez magas:O Én nem igazán értek hozzá, azért kérdeztem itt meg.De köszönöm a válaszokat, azt hiszem megkaptam rá a helyes választ:)
130/70 nem számít magas vérnyomásnak. Nem valószínû, hogy emiatt fáj a fejed.
A 130/70 az nem magas vérnyomás, szerencsére. A fejfájást kismillió dolog okozhatja, ezt így nem lehet megmondani, nálad micsoda. A magas vérnyomást egyébként szintén számtalan dolog elõidézheti, vesebetegségtõl az érrendszeri betegségekig. Akkor kezdj aggódni, ha a napi átlag 140/90 fölé megy, és nem csak izgalmi helyzetben (orvosnál általában magasabb).
Huh a magas vérnyomást sok tényezõ okozhatja. A napi 1 kávé biztosan nem. a fejfájás lehet a magas vérnyomástól. volt-e a családban magas vérnyomásos? Egyébként az értéked alapján még nem beszélünk definíció szerûen magas vérnyomásról, . Def szerint a magas vérnyomás 140/90 Hgmm és a felett. A magas vérnyomásra a hajlam öröklõdik.
az ha magas vernyomas akkor az enyem kicsi a 170/110 es azt mondtak a doktorok h jo vernyomas mert magas (190cm) vagyok es testsuly (105kg) normalis mert a magassogomhoz kell egy ekkora vernyomas menj el a szem orvoshoz mert lehet h a szemuveg gyenge vagy tul eros


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!