Találatok a következő kifejezésre: Mik a a kutyáknál (53 db)

Mit jelent a kutyáknál az, hogy DP?

Legjobb válasz: DP nemcsak csípõízületi lehet. Van csípõ-, váll- és könyök is. És közel sem csak a nagytestû kutyákra jellemzõ. Pl. beagle, mudi, spániel is lehet DP-s. A diszpláziát súlyosságától függõen - hogy milyen mértékben, szögben tér el az ízület illeszkedése a normálistól - osztályozzák: A, B, C, D, E A, B osztályozással még lehet tenyészteni C-vel én már nem tenném, de ha A-val van összetéve még megkapja a tk-et. D, E-vel már etikátlan, és legtöbbször az ilyen egyedeket mûteni kell. A DP-t, illetve az arra való hajlamot örökölni lehet, de pl. túlsúlyos vagy túlterhelt (fõleg fiatal korban) kutyáknál ki is tud alakulni.

DP nemcsak csípõízületi lehet. Van csípõ-, váll- és könyök is. És közel sem csak a nagytestû kutyákra jellemzõ. Pl. beagle, mudi, spániel is lehet DP-s. A diszpláziát súlyosságától függõen - hogy milyen mértékben, szögben tér el az ízület illeszkedése a normálistól - osztályozzák: A, B, C, D, E A, B osztályozással még lehet tenyészteni C-vel én már nem tenném, de ha A-val van összetéve még megkapja a tk-et. D, E-vel már etikátlan, és legtöbbször az ilyen egyedeket mûteni kell. A DP-t, illetve az arra való hajlamot örökölni lehet, de pl. túlsúlyos vagy túlterhelt (fõleg fiatal korban) kutyáknál ki is tud alakulni.
A diszplázia szó rövidítése. Örökletes betegség és elég fájdalmas tud lenni és kezeltetése sem olcsó. Ezért célszerû olyan szülõpártól kölyköt venni akik szûrtek az ilyesfajta betegségekre. Egyébként a legjellemzõbb a kialakulása a Németjuhászoknál (illetve nagyobb testû kutyáknál), de bármilyen fajta kutyánál kialakulhat. Akár kicsiknél is.
Igen a betegség szakaszait osztályozzák mint ahogy írták is. Én már láttam D-s tacskót akit mûteni kellett... Elõzõ voltam
http://kiskutya.hu/forum/dp-t64071.html Tehát egy betegség, ami inkább a nagyobb testû kutyákra jellemzõ. diszplázia dysplasia, displázia, sejtek vagy szervek rendellenes fejlõdése Ha a kutyád szenved ebben a betegségben, akkor kezelni kell (elég költséges lehet), mert ez nagy fájdalmakkal jár számára. Ha rendes helyrõl vettétek, szûrt szülõktõl, akkor (elvileg) nem lehet gond.
DP-diszplázia=csípõízületi ficam, ami öröklõdik, de a korral együtt is kialakulhat, fõleg a német juhászokra jellemzõ, de a többi nagytestû fajtára is.
Ugyan azt, mint az embereknél! DP egy angol szó rövidítése, a Double Penetration, azaz dupla behatolás, vagyis két fiú kutya szeretkezik egy lány kutyával. Az egyik ugye a hüvelybe nyomja a másik pedig a fenékbe.
Utolsó - te ilyen marhaságokat csak név és azonosító nélkül mersz leírni, igaz? Hõscincér. :-/
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mit jelent a kutyáknál, hogy álvemhes? ÉS mitől alakul ki?

Legjobb válasz: nem, ez nem azt jelenti hogy vemhes. Általában tüzelés után jelentkezik ez, egyáltalán nem szükséges, hogy " kapcsolata legyen egy másik kutyával (ellenekezõ nemûvel)" .. Olyan " tüeneteket" vált ki, mintha tényleg vemhes lenne. Megduzzadnak az emlõi, " keresi a helyet" , rosszabb kedvû lesz, bújós.. de nem kell aggódni, nem lesz kiskutya, elmúlik :)

nem, ez nem azt jelenti hogy vemhes. Általában tüzelés után jelentkezik ez, egyáltalán nem szükséges, hogy " kapcsolata legyen egy másik kutyával (ellenekezõ nemûvel)" .. Olyan " tüeneteket" vált ki, mintha tényleg vemhes lenne. Megduzzadnak az emlõi, " keresi a helyet" , rosszabb kedvû lesz, bújós.. de nem kell aggódni, nem lesz kiskutya, elmúlik :)
igen, lehetséges, az én kutyám is cicától lett ' álvemhes ', ha nagyon sokáig húzódik, kérd ki egy állatorvos véleményét, de 2-3 hétnél nem tart általában tovább.
Hasas, terhes, kiskutyát vár stb.. akkor lesz vemhes, ha másik kutyi kiskutyát csinál neki :D:D
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom
A kérdező hozzászólása: koszi, a ktyam szomoru mar napok ota es telleg a tobbi tunet is jelentkezett... van egy kis cicam es valami olyasmit hallottam hogy tole is lehet alvemhes... lehetseges?
attól lehet álvemhes, hogy rajta van a szülési kényszer, vagyis hogy "beleéli" magát abba, hogy terhes, és produkálja a tüneteit. Tudod a nõknél is van ilyen, hogy bebeszéli magának hogy terhes, és elkezdi produkálni a teste a jeleket, de közben nem terhes, csak beképzeli. Pszihés dolog.
A kérdező hozzászólása: mitol lessz alvemhes?
Jaj de dinkák vagytok :D Álvemhes és nem vemhes :)
terhes
huhh olvasgattam a válaszokat a válaszolonak üzenem hogy nagyon sokat segitett nekem is holnap leviszem a kutyámat a dokihoz remélem tényleg csak álvemhes :)

Mit jelent a kutyáknál ha pacsit adnak? (és maguktól, nem a gazdi kérésére)

Az én kutyám mindig ezt csinálja. És magától adja a pacsit nem azért mert nyújtom felé a kezem. Csak elkezdem simogatni vagy csak ül mellettem és elkezd piszkálni az els? tappancsával, és addig csinálja míg nem fogom meg a tapiját.

Legjobb válasz: Figyelemfelhívást jelent, az én kutyám is gyakran csinálja, amikor nem vele foglalkozunk.

Figyelemfelhívást jelent, az én kutyám is gyakran csinálja, amikor nem vele foglalkozunk.
Elõzõnek igaza van. Az én kutyám is csinálja, fõleg, ha dögönyözöm, imád mancsolni. Ez is egy játék, gondolom láttad már birkózni a kutyusod, ott ez is egy tecnika. :)


Mit jelent a kutyáknál a gyomorkivarrás?

Legjobb válasz: Miiii?????? :D

A kérdező hozzászólása: Miiii?????? :D
Azoknál a fajtáknál amelyek hajlamosak a gyomorcsavarodásra szoktak egy olyan mûtétet végezni, hogy a gyomort odavarják a hasfalhoz és így nem tud megcsavarodni.Ha pedig egyszer már gyomorcsavarodása volt a kutyának akkor is megszokták ezt a mûtétet csinálni, hogy ne történjen meg többször.
Minden kutyánál érdemes megcsinálni. Már hallottam spánielrõl és tacsiról is, akik ebben szenvedtek. Én össze kötöttem az ivartalanítással, csak annyi a hátránya, hogy másfélszer akkora a seb. De ezt külön is megcsináltam volna, mert jelentõsen nagyobb nyugalmat jelent nekem és biztonságot a kutyámnak. A gyomor csavarodás után úgy 6 óráig lehet még megmenteni a kutya életét, utána olyan szintû károsodások lesznek, hogy reménytelen lesz az életben maradása.
Nem 100 %-os a végeredménye. Elõfordult már nem egyszer kivarrt gyomrú kutya gyomorcsavarja.
Gyomorcsavar után kivarrták a gyomrát, majd fél év mulva a bélfodor letapadt a májra, a gyomor kiszakadt, károsodott a hasnyálmirigy, a belek, a kutya életéért 2 hétig harcoltak. (ma 9 éves) Én nem varratnám. Amihez egyszer hozzányulnak, már nem ugyanaz. Inkább a megelõzésre kell nagyobb gondot forditani. Pl. nem hagyni inni több liter vizet, inkább többször keveset, és kaja is napi 2-szer 3-szor kisebb adag, és utána szigorú elzárás, min. másfél óra. lekopogom egyszer volt ilyenben részem, azóta próbálok vigyázni.
A gyomorcsavar sajnos hajlam dolga.Van kutya, amelyiknél akár üres gyomorral is elõfordul.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor nem biztos, hogy érdemes megcsináltatni. (Bocsánat az elsõ kommentért, valaki a halakról írt a kérdésre tévedésbõl, de látom már töröltette, így az én hozzászólásom értelmetlen.)

Mit jelent a kutyáknál a dominancia? Mit csinálnak olyankor?

Legjobb válasz: A dominancia, azaz a kutya erõs, falkavezér jelleme! Megpróbál uralkodni, mindenki felett, fõnöki pozíciót akarja betölteni a rangsorban. Az a kutya, a többi kutyával, emberrel szemben "uralkodóan" lép fel. Például, õ dönti el mit csinál, nem fogad szót, a családban úgy érzi õvé az irányító szerep...Az ételét, a területét, játékait agresszívan védelmezi, akár a gazdájára is rámorog, rosszabb esetben megharapja, vagy támadólag lép fel.

A dominancia, azaz a kutya erõs, falkavezér jelleme! Megpróbál uralkodni, mindenki felett, fõnöki pozíciót akarja betölteni a rangsorban. Az a kutya, a többi kutyával, emberrel szemben "uralkodóan" lép fel. Például, õ dönti el mit csinál, nem fogad szót, a családban úgy érzi õvé az irányító szerep...Az ételét, a területét, játékait agresszívan védelmezi, akár a gazdájára is rámorog, rosszabb esetben megharapja, vagy támadólag lép fel.
A kérdező hozzászólása: Köszii :)

Mit gondoltok a kutyáknál a fülfelvágásról?

Nekem Amstaffjaim vannak és egyik sem fül vágott.

Legjobb válasz: én elítélem, elõbb vágassa le a gazdi az övét...;) Amit nem értek: írogatja mindenki, hogy ha a fajtajelleg megkívánja, akkor lehet vágatni. Na de most a fajtajelleg nem az állat veleszületett tulajdonságait takarja?? Mégis melyik kutya születik vágott füllel??? Egyik sem, mi paraszt emberek tettük õket ilyenné!! 22L

én elítélem, elõbb vágassa le a gazdi az övét...;) Amit nem értek: írogatja mindenki, hogy ha a fajtajelleg megkívánja, akkor lehet vágatni. Na de most a fajtajelleg nem az állat veleszületett tulajdonságait takarja?? Mégis melyik kutya születik vágott füllel??? Egyik sem, mi paraszt emberek tettük õket ilyenné!! 22L
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, várok még!:) Én nem azt mondtam, hogy az baj ha felvágatják a kutyájuk fülét, farkát hanem hogy ha így el cseszi ahogy a képeken van.:S Nekem egyszerûen úgy tetszenek ahogy vannak a kutyáim, ha másnak fûl vágva tetszik az se nagy tragédia csak ne így tegye ahogy a képen van.Nekem is van olyan ismerõsöm akinek az Amsstaffainak fel van vágva a füle, de normálisa. És azt nem ítélem el.Ja és igazából a farok vágás én sem tartom állatkínzásnak mert akkor még nagyon pici a kutya.A páromnak 2 Jagd terrierje van és nekik is fel van vágva a farkuk. Az állatorvosom fülvágást nem is vállal csak farok vágást.
jah, mert az a kiskutya nem is érez fájdalmat mi? ekkora baromságot. Ti meg pontozzatok csak le minket, kedves csonkítás pártiak, engem speciel nem hattok meg vele. Tõlem lehetek 0%os is, akkor is én magam "csippenteném le" a gazdi fülét;)
Én egyes fajtáknál szeretem a szép vágott fület és farkat, az én boxeremnek semmije nincs vágva, pedig a farka jó lenne ha vágva lenne, amugy nem állatkínzás a farok vágás mert kicsinek lecsiptetik neki és kész is, semmi baja nem lesz tõle.. Amugy a szaporitás és a olcsón csonkitók rontják el a kutyákat
Ja persze ha valaki a kutyulimutyuli tutyimutyi kutyuska kinézetet kedveli akkor jól jönnek a leffegõ édes fülek de nem mindenkinek az jön be.
Teljes mértékben elfogadom ha szakértõ az orvos, szerintem azok a fajták akiknél lehet vágni, úgy is néznek ki jól ha le van vágva és nem tetszenek anélkül. Ezt a nyavalygást csak túlzásnak tartom, a kutyának az égvilágon semmi baja sem lesz attól hogy levgáják a fülét. Más dolgokra kéne koncentrálni az állatvédõknek.
Lehet rosszul tudom, de mintha valami olyasmit olvastam volna, hogy azért kezdték el csonkitani a kutyák fülét, hogy a harcban ne legyen útban, a másik kutya ne tudjon olyan könnyen belekapni. Amúgy én sem támogatom.
Nem azt mondtuk hogy nem fáj neki hanem azt hogy nem hal bele... Egy ivartalanítás pl lefogadom hogy sokkal jobban fáj neki. És igaz, hogy az ember szerint utóbbinak van célja, de a kutya AZT NEM TUDJA, csak ugyanazt érzi mint a fülénél, hogy fáj neki és nem érti hogy mitõl... Errõl ennyit...
Lehet, hogy elfogtok ítélni, de én fülvágás párti vagyok, ha amstaffról van szó. Bár ezek, amiket linkeltél tényleg iszonyú rondák, nagyon rövidek. Az én staffimnak gyönyörû lett a füle, méretre pont jó, szép egyenesen áll. Nagyon nem mindegy hol vágatja az ember. Én utánajártam, és az egyik legjobb dokihoz vittem az országban, nem érdekelt a pénz, sem az, hogy több órás autóút volt. De nem bántam meg.
Én is fülvágás párti vagyok és nem értem miért van ez a nagy vita szerintem inkább az olyan kutyákat kéne sajnálni akik egész életükben láncon vannak és a kertböl még életükben nem léptek ki nem törödnek velük..... akik vágatják a kutya fülét azok állt. törödnek a kutyájukkal...
Én sosem értettem meg az olyan embereket, akik divatból csonkoltatják a kutyájuk farkát, fülét, meg azért, mert az a kutya úgy jó.. szerintem undorító. Én sokkal jobban szeretem a lógó fülû ebeket :)
ugyanaz, mint a farokcsonkítás.. szerintem tiszta értelmetlen.
Én elítélem, teljesen felesleges, azért kínozni egy kutyát hogy az embernek esztétikailag tetsszen...
A kérdező hozzászólása: *cseszik
Minden álmom egy német dog. Többször elgondolkodtam már azon, hogy vágva legyen-e majd a füle, vagy sem. Igazából arra jutottam, hogy nem fogom vágatni, nem azért mert "állatkínzás", hanem mert jobban tetszik libegõ fülel. De egyáltalán nem vetem meg azokat, akik vágatják a kutyusuk fülét, kivéve, ha ezt egy pénzhajhász hozzá nem értõ alakkal végeztetik.
az állatorvos hülye, ha csak ennyit mond. keressetek fel egy kutyakozmetikust. ezerszer többet tudnak mondani, mint egy-egy állatorvos.
Ha a legyek csípték meg, akkor Federolt kell rá tenni . Lehetõleg biztosítani, hogy ne szálljanak rá a legyek. Adventic csepp havonta megoldás, ráadásul se bolha, se kullancs. Vagy Scalibor nyakörv. Azért, mert roti, nem kellene sebesnek lenni a fülének.
A kérdező hozzászólása: oké kössz
Igen, a legyek csípik, azért ilyen. A gyümölcslegyek szokása a kutyák fülét támadni. Advantix spot-on tegyél rá, akkor elkerülik.

Mit jelent a kutyáknál ha a hátukra fordulnak?

Ez azt jelenti, hogy elismer engem maga fölött valónak, vagy szimplán csak a hasát akarja vakartatni velem?:D

Legjobb válasz: Ha a kutya a hasát mutatja neked az azt jelenti hogy teljes bizalommal van hozzád. Persze azért szeretik ha a hasukat vakargatod:)

Ha a kutya a hasát mutatja neked az azt jelenti hogy teljes bizalommal van hozzád. Persze azért szeretik ha a hasukat vakargatod:)
elismer, megadja magát esetleg hasvakarás
Az én kutyim szinte mindig háton alszik, nem beszélve arról, hogy ha szólok hozzá, máris hanyatt vágja magát, hogy szeretgessem..azt gondolom, hogy elismerés, hogy te vagy a fõnök, na meg egy jó adag simogatás kunyerálása a cél :)
A kérdező hozzászólása: Ez biztos? Ilyen könnyen meggyõzödik róla, hogy megbízható vagyok? Ugyanis egy barátom kutyájáról van szó, és ha náluk vagyok mindig becéloz a kutyus, odajön, beül a lábamhoz, és vakartatja magát. És kb fél perc után már a hátán fekszik elöttem. Akkor ezek szerint bízik bennem?:)
Náluk ez a megadás jele, mivel elismer, hogy Te vagy a fölötte álló falkavezér.
Az, hogy megbízik benned, nem jelenti azt, hogy magasabb rangúnak képzel! A kutyák egymásnak is lefekszenek, akár felváltva is, de ez a hierarchián nem változtat.

Mit jelent a kutyáknál az "ollószerű harapás"? Már bocs de milyen lehet még?

több helyen is olvasom pl : a komondor harapása ollószer?. nem egy kutyánál. nem tudom milyen lehet még egy kutya harapása, hát mindegyik úgy m?ködik végülis mint egy olló nem? akkor nem értem miért emelik ki és különböztetik meg

Legjobb válasz: Az ollószerû azt jelenti, hogy a felsõ fogsor egy picivel elõrébb harap, mint az alsó. Ha ez túl nagy, akkor a kutya hátra-, ha pont a kettõ találkozik, akkor tétre, ha pedig a hátsó ugrik elõre, akkor elõre harap.

Az ollószerû azt jelenti, hogy a felsõ fogsor egy picivel elõrébb harap, mint az alsó. Ha ez túl nagy, akkor a kutya hátra-, ha pont a kettõ találkozik, akkor tétre, ha pedig a hátsó ugrik elõre, akkor elõre harap.
Az ollós harapásnál a felsõ fogsor rés nélkül rázár az alsó fogsorra mint az olló két szára. Ez a jó harapás egy kutyánál. Ilyen: http://www.sbt-bt.com/jpg/st_harapas_03.jpg
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Ez mit jelent a kutyáknál?

Van egy fél éves kan amstaffom.Minden kan kutyára egyb?l ahogy találkoznak rámászik és dominálja ?ket.Van mellette egy 1 éves nála sokkal kisebb termet? kan kutyánk és vele sose csinálja.Akkor ez most melyiket jelenti, hogy maga alá vagy fölé sorolja a rangsorba az 1 éves kutyánkat?

Legjobb válasz: Õk már lerendezték egymás közt, valószínûelg néhány másodperc alatt, egyértelmûen az amstaff az alfa, és azért nem dominálgatja a falkában élõ kisebb kant mert nem érzi szükségét hogy megerõsítse a falkában betöltött szerepét, ill. a kisebb kan nem pályázik a helyére, nyíltan elfogadja a helyzetet, ki is nyilvánítja.

Õk már lerendezték egymás közt, valószínûelg néhány másodperc alatt, egyértelmûen az amstaff az alfa, és azért nem dominálgatja a falkában élõ kisebb kant mert nem érzi szükségét hogy megerõsítse a falkában betöltött szerepét, ill. a kisebb kan nem pályázik a helyére, nyíltan elfogadja a helyzetet, ki is nyilvánítja.
valószinüleg a többi idegen kannak is csak dominál addig nem baj amig nem verekszik összevelük arra azért figyelj oda


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!