Találatok a következő kifejezésre: Mik a a hőmérős, (10 db)

Mit jelent a hőmérős módszer?

Legjobb válasz: A ciklus folyamán a nõk testhõje változik. Folyamatosan, minden nap kell mérni, és ha magasabb a hõ, mint általában, akkor van peteérés. Ha valaki babát akar, akkor szexszel... ha meg nem akar, akkor nem.

A ciklus folyamán a nõk testhõje változik. Folyamatosan, minden nap kell mérni, és ha magasabb a hõ, mint általában, akkor van peteérés. Ha valaki babát akar, akkor szexszel... ha meg nem akar, akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Babát szeretnénk:) Köszönöm
Cover Line: alaphõ
Az alaphõt a ciklosod elsõ felében mért hõmérsékletek átlagában határozza meg. Ez rendben is van. De az ovut nekem rendszeresen elszúrja.(azt hiszem egyébként, hogy cover line felett 4 napig kell lenni a hõnek, amikor behúzza az elõtti legalacsonyabb napnál) Az a baj, hogy sok mindent nem vesz észre és nem is korrigál. Nekem volt hogy behúzta, de nem akkor volt, csak napokkal késõbb. Szerintem vezesd a görbédet, tanuld meg az alap dolgokat és az alapján tudod magadnak elemezni, én így csinálom. Ajánlom a babatervezok.otthona.net oldalt. Itt minden infót megtalálsz.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ.Annyit kérdeznék még mi az a Cover Line??? már van 2 törpöm, de anno soha nem nézegettem ilyen dolgokat, nem is olvastam utána

Kinek mi a véleménye a hőmérős cumiról?

Mennyire pontos és milyen árban kapható?

Legjobb válasz: nekunk is van, ugy kaptuk és nekem pontosnak is tunik. eleinte ugyanis ellenoriztem még a hagyományos lázmérovel utána, mert nemigen akartam bízni benne, de jol mért:)ha jol emléxem, 1500-2000 ft korul lehetett.

nekunk is van, ugy kaptuk és nekem pontosnak is tunik. eleinte ugyanis ellenoriztem még a hagyományos lázmérovel utána, mert nemigen akartam bízni benne, de jol mért:) ha jol emléxem, 1500-2000 ft korul lehetett.
Egyáltalán nem pontos!Mi kaptunk, egyszer kipróbáltam, és utána megmértem popsiba rendessel a fiam hõmérsékletét, hát volt vagy 2 fok különbség...Nem éri meg venni szerintem!
Mi ajándékba kaptuk, ezért az árát nem tudom. De amíg pici a gyermek, addig nagyon hasznos, gyors és PONTOS.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Hogyan kell azt megnézni, hogy mikor termékeny egy nő? Hogy van az a hőmérős megoldás?

Sokat hallottam arról, hogy egy hónap bizonyos id?szakában a n? sokkal termékenyebb mind máskor és ezt a test h?mérésével is meg lehet állapítani, de valaki ki próbálta már ezt és ez valós és tényleg meg lehet ezt ilyen banális módon állapítani?

Legjobb válasz: szia. igen, ez valós. amikor egy nõ termékeny, melegebb a testhõje. majdnem hõemelkedése van. olyan 36.8 kb. amúgy amibõl még észre lehet venni:a hüvelyváladék állaga és színe. olyankor áttetszõbb és nyúlósabb. nekem személy szerint több is. néha érzek alhasamban olyankor tompa fájdalmat, de nem minden hónapban. és a legtöbben olyankor jobban is kívánják a szexet.

szia. igen, ez valós. amikor egy nõ termékeny, melegebb a testhõje. majdnem hõemelkedése van. olyan 36.8 kb. amúgy amibõl még észre lehet venni:a hüvelyváladék állaga és színe. olyankor áttetszõbb és nyúlósabb. nekem személy szerint több is. néha érzek alhasamban olyankor tompa fájdalmat, de nem minden hónapban. és a legtöbben olyankor jobban is kívánják a szexet.
Mindemellett nem árt tudni, hogy azért ezek az adatok inkább "tájékoztató jellegûek"...
Ez a fehérfolyásból is látszik. Peteérés környékén hígabb, olyan mint a tojásfehérje. Ilyenkor a legnagyobb az esély a terhességre.
A kérdező hozzászólása: Ha én a kõvetkezõ havim után neki állok és minden nap megmérem a test hõmet (oda lent) akkor naptár szerint majdnem minden hónapban egy kevés eltéréssel abban az idõszakban van peteérésem mikor a test hõm megnõ?
megméred az ébredési hõd, és ha magasabb az alaphõnél, akkor van peteéérés
Nem muszáj odalent mérned, jó a szájban is. Ami nagyon fontos: -mindig azonos idõpontban -ébredés után rögtön (->nem kelhetsz fel, nem ülhetsz fel, lehetõleg alig mozogj, amíg méred, mert már az is megváltoztatja a hõdet). -pontos hõmérõt használj! Van kifejezetten ilyen célra gyártott - ez egy tizedesjegy helyett kettõig mér. -egy hónap után még nem igazán fogsz tudni semmit leolvasni a görbédrõl. Több hónapig kell folyamatosan vezetni, hogy az egyéni szabályszerûséget látszanak. -a legkisebb megfázás is bekavarhat -nehéz értékelni az eredményeket még egy profinak is
74%-os nem igazán tudja jól a dolgot. A normál ciklus során az ébredési hõmérsékleti görbe úgy néz ki, hogy: - a ciklus elsõ felében alacsonyabb - ovulációkor (azaz amikor a petesejt kiszabadul a petefészekbõl), akkor egy picit lemegy (de ez sokszor nem látszik a hõgörbén!!!) - ovuláció után megemelkedik a hõ kb. fél fokkal, és a menzeszig fentmarad Íme két példagörbe: http://www.pocaklako.hu/wp-content/gallery/cikkek/hogorbe1.gif http://www.pocaklako.hu/wp-content/gallery/cikkek/hogorbe31... Ezeken gyönyörûen látszik. De azért hozzáteszem, hogy nem minden görbe ennyire szabályos. Vkinél lassabban emelkedik meg a hõ, vkinek épphogy csak emelkedik, vkinek cikkcakkosabb. De ha a két fázis jól látható, akkor jó eséllyel volt peteérés. Méghozzá az elsõ magas hõjû nap elõtti napon! (Amikor még alacsony, de következõ napra felmegy) Igazából az ovuláció elõtti 2-3 nappal történõ aktusból, vmint az ovu napján történõ aktusból lesz jó eséllyel terhesség. Ha már felmegy a hõ, akkor már ált. késõ, mivel a petesejt csupán 24 óráig életképes, míg a hímivarsejt akár 3 napig is. Az ébredési hõt minden reggel, ébredés után, felkelés elõtt (nem szabad elõtte pl. kimenni pisilni) kell megmérni szájban/hüvelyben/végbélben. A hónaljban mért hõ nem jó!!! Lehetõleg egyidõben kell mérni, minden nap ugyanakkor. A görbe akkor lesz értékelhetõ, ha az ember minden nap méri. A legjobb a folyadékos vagy higanyos hõmérõ, de azért a digitális is megfelel. De legalább 5 percig kell vele mérni, nem csak a csipogásig!! Ez a módszer védekezésre kevésbé használható, inkább arra jó, ha az ember babát szeretne!

Mire kell figyelnem a hőmérős módszernél?

Olvastam, sokan használjátok a teherbeeséshez vagy annak elkerülésére. Mire kell figyelnem? Már 3 napja mérem - el?ször volt 36,5 és tegnap meg ma 36,7.Holnap kellene megjönnie, de nem igazán örülnék neki...

Legjobb válasz: Szia! Védekezésre nem jó! Szerintem nem vagy terhes. Ébredés után kell mérni, rögtön, mielõtt kikelsz az ágyból, valamely testüregben. Kb. a hónap közepéig egy szint körül ingadozik. Amikor peteérés van, kb. 4 órán keresztül egy pár tizedet visszaesik a hõd, de azt nehéz elcsípni, lévén hogy 24 óránként méred. Rögtön utána megemelkedik, és úgy is marad, amíg meg nem jöm, vagy a terhesség elsõ 3 hónapjában. Kb. fél fokos emelkedés várható. Szóval csak utólag tudod meg, volt-e peteérésed, vagy nem, és peteérés elõtt 2 nappal már teherbe tudsz esni, utána már csak egy napig. Vezesd pár hónapig grafikonon, akkor könnyen átlátod, és ha minden jól megy, elõbb-utóbb kitapasztalod, melyek a termékeny napjaid!

Szia! Védekezésre nem jó! Szerintem nem vagy terhes. Ébredés után kell mérni, rögtön, mielõtt kikelsz az ágyból, valamely testüregben. Kb. a hónap közepéig egy szint körül ingadozik. Amikor peteérés van, kb. 4 órán keresztül egy pár tizedet visszaesik a hõd, de azt nehéz elcsípni, lévén hogy 24 óránként méred. Rögtön utána megemelkedik, és úgy is marad, amíg meg nem jöm, vagy a terhesség elsõ 3 hónapjában. Kb. fél fokos emelkedés várható. Szóval csak utólag tudod meg, volt-e peteérésed, vagy nem, és peteérés elõtt 2 nappal már teherbe tudsz esni, utána már csak egy napig. Vezesd pár hónapig grafikonon, akkor könnyen átlátod, és ha minden jól megy, elõbb-utóbb kitapasztalod, melyek a termékeny napjaid!
Szia! A hõmérõzést legalább 1 hónpig (1 cilus) kell mérni ahhoz, h. képet tudj róla alkotni. A ciklus elsõ felében a hõ alacsony és a második felében, a pé után pár napon belül felmegy. Hogy mennyire megy fel, egyénenként változik, de a ciklus elsõm feléhez képest kb. 0, 3-0, 4 fokkal. Ha megjön, akkor a menzesz elõtti napon, vagy a menzesz napján leesik, ha terhes vagy, akkor fent marad. De ez sem 100%-os módszer, hallottam már olyat, h. vki alacsony hõvel volt terhes, és nekem meg volt olyan, h. a menzeszem 2. napján is még mindig 37 volt. De az a lényeg, h. folyamatosan vezesd a görbét és mindig reggel mérd, mielõtt akármit is csinálnál, mindig ugyanott (ált. szájban a legjavaltabb), és higanyos hõmérõvel. A ciklus.hu-n olvashatsz bõvebben is, és ott vezetni is tudod. A babatervezok.otthona.net is sok infot tud adni. Remélem segítettem, sok sikert!

Most akkor a hőmérős módszer segítségével mikor lehet teherbe esni? Ha lent van a hő, vagy ha már fent van? És ha már fennt van, akkor nem lehet teherbe esni?

Akkor most már tényleg nem értem.

Legjobb válasz: elméletileg ha felmegy pár tized fokot,akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36,4-36,6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.

elméletileg ha felmegy pár tized fokot, akkor van peteérés, akkor kell a napokban együtt lenni, ha fönt marad akkor valószínû sikerült a terhesség, mert a mensi elõtti napokon, egyébként leesne . 37 fölé semmiképp sem kell menni , mert az már hõemelkedés. ha a normál hõd pl 36 fok akkor peteéréskor kb 36, 4-36, 6 körüli.ha ennél többet emelkedik, akkor már mást is jelezhet, pl náthát-.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Vannak ezen az oldalon olyanok, akik azt mondják, hogy hõemelkedésnek kell lennie. Én emiatt paráztam, mert max 36.8-36.9 fokot tudtam "produkálni", és nem értettem, hogy nekem miért nincs "hõemelkedésem". 36.3- ról ment 36.8-ra akkor ez jót jelent? Mégegyszer köszi a választ.
Én úgy tudom, h 37 fölé kell menni. DE ha neked alapban jóval alacsonyabb, akkor tényleg csak elég pár tizeddel ha feljebb megy. Egyébként hol méred?
36, 3-36, 8 ra ez tökéletes. Itt volt péd. Nekem sem megy soha ill nagyon ritkán hét fölé, pedig nálunk családi vonás hogy az alaphõm napközben 37-37, 1. ez a normális. Tehát nem gond ha nem megy 37 fölé ez egyénfüggõ. Nekem eddig nem sikerült a baba, de a ciklusom normális. Már doki is megerõsítette. És lh tesztet is nézek. Mégis ritka hogy 37 vagy afölé menjen. Sok sikert
Tökéletesn mûködik a hõd! Nekem is alacsonyabban mozog és az normális. 36, 8-nál nem megy feljebb. Alapban meg 36, 2. Már van egy gyerekem, de hõemelkedésem nem volt.
A kérdező hozzászólása: Hónaljban mérem. Köszi a válaszokat. Ha tudok valamit, majd jelzem.

Mit jelent ez a hőmérős dolog? Mettől meddig kell mérni? Most kezdtünk el babát "tervezni", milyen módszerrel érhetem el, hogy hamar sikerüljön összehozni?

Legjobb válasz: A menstruáció elsõ napjától kezd el mérni a hõdet. A legjobb szájban, nyelv alatt. Kísérd végig legalább egy hónapon keresztül, minden reggel mielõtt felkelnél mérd meg a hõdet és készíts egy diagrammot. Azon majd látod hogyan változik. Ha leesik egyik reggel, akkor van valószínûleg a peteérés, és onnatól kezdve emelkedik majd egészen a mensi napjáig. Mielõtt megjönne, leesik, ha nem, (kb. 37 körül marad), akkor lehet baba lesz. Remélem tudtam segíteni.

A menstruáció elsõ napjától kezd el mérni a hõdet. A legjobb szájban, nyelv alatt. Kísérd végig legalább egy hónapon keresztül, minden reggel mielõtt felkelnél mérd meg a hõdet és készíts egy diagrammot. Azon majd látod hogyan változik. Ha leesik egyik reggel, akkor van valószínûleg a peteérés, és onnatól kezdve emelkedik majd egészen a mensi napjáig. Mielõtt megjönne, leesik, ha nem, (kb. 37 körül marad), akkor lehet baba lesz. Remélem tudtam segíteni.
Szia! Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Én a hõmérõzés mellett még ovu tesztet is használok. Az a lényeg, hogy ne görcsölj rá, egyszerûen csak szeressétek egymást. Saját magamon megfigyeltem, hogy a peteérés idõszakában jobban kivánom az együttléteket a férjemmel. A hüvelyváladékot is figyelheted, az ovuláció elõtt nyulos tojásfehérjeszerûvé változik.

Mik a tapasztalatok a hőmérős, hüvelyváladékvizsgálatos, naptáras és méhnyaktapintós módszerről? Beválik? Biztonságos? És a "Maybe Baby" mikroszkóp?

Szoptatós anyuka vagyok, és ugyan hallottam olyan bogyókról, amiket szoptatás alatt lehet szedni, én mégsem szeretnék ilyesmit, inkább más módszerek érdekelnének...

Legjobb válasz: Ezek a módszerek inkább akkor jók, ha a cél pont az, hogy legyen baba! A természet néha megtréfálja az embert, elõfordulhat, hogy más napokon is termékeny vagy, sõt, olyan is létezik, hogy egy spermium ott marad a célegyenesben, és életben marad még napokig, kivárva a neki alkalmas idõpontot :) Szedhetsz nyugodtan szoptatós fogamzásgátlót, nem okoz semmi gondot. Ha ezt mégsem akarod, akkor használjatok valamilyen mechanikus fogamzásgátlót, pl. óvszer vagy pesszárium, esetleg próbáljátok ki a hüvelykúppal való védekezést. De rakathatsz fel spirált is.

Ezek a módszerek inkább akkor jók, ha a cél pont az, hogy legyen baba! A természet néha megtréfálja az embert, elõfordulhat, hogy más napokon is termékeny vagy, sõt, olyan is létezik, hogy egy spermium ott marad a célegyenesben, és életben marad még napokig, kivárva a neki alkalmas idõpontot :) Szedhetsz nyugodtan szoptatós fogamzásgátlót, nem okoz semmi gondot. Ha ezt mégsem akarod, akkor használjatok valamilyen mechanikus fogamzásgátlót, pl. óvszer vagy pesszárium, esetleg próbáljátok ki a hüvelykúppal való védekezést. De rakathatsz fel spirált is.

Segítséget kérnék a Hoffburg 16-os készlet használatáról, hogy melyik edény mire való? Hőmérős fedéllel.

Legjobb válasz: A szimeringcsapágyakat át kell billenteni a tilisztoros emelõn, majd a visszakonvertálódugattyút be kell állítani mezospricceléses hidroüzemmódba.

A szimeringcsapágyakat át kell billenteni a tilisztoros emelõn, majd a visszakonvertálódugattyút be kell állítani mezospricceléses hidroüzemmódba.
A kérdező hozzászólása: Pont a leírásod szerint használtam, mégsem mûködött:( Asszem a napi színkód a hiba. De ezzel mûködhet:A konszenzus sarkalatos pontja ma a fázistér térfogata logaritmusának Boltzmann–Shannon-féle azonosítása az információ mínusz egyszeresével, azaz az entrópiával." Holnap ki is próbálom :)

Kaptunk kadat a gyereknek, ami hasznalt ilyen csecsemofurdeto homeros meg csuszasgatlos, kedves anyos hozta, de nekem nem kell, ujat akarok a babamnak venni! Na most mit csinaljak?

Gondoltam mar hogy kilyukasztom vagy valami.Mit csinaljak?(amugy meg allandoan fontoskodik azthiszi az o gyereke lesz mindent megakar mondani mitcsinaljak,meg hogy mi hogy lesz ha meglesz a baba...)Mindenki igy van vele?Vagy csak en?

Legjobb válasz: Szia! Nem, szerintem sokan vagyunk igy...! Probáld megbeszélni vele hogy neked nincs szügséged erre a kádra mert ujat akarsz venni a babátoknak, tudom ez nem lesz egyszerû de azért probáld meg. Nálam is nagyon fontoskodik és néha muszáj megmondanom neki hogy elég és menjen haza, ilyenkor megsértödik és a páromnak panaszkodik aki persze nekem ad igazat! Pedig amúgy nagyon aranyos, csak ne fontoskodna és szólna bele mindenbe.

Szia! Nem, szerintem sokan vagyunk igy...! Probáld megbeszélni vele hogy neked nincs szügséged erre a kádra mert ujat akarsz venni a babátoknak, tudom ez nem lesz egyszerû de azért probáld meg. Nálam is nagyon fontoskodik és néha muszáj megmondanom neki hogy elég és menjen haza, ilyenkor megsértödik és a páromnak panaszkodik aki persze nekem ad igazat! Pedig amúgy nagyon aranyos, csak ne fontoskodna és szólna bele mindenbe.
A kérdező hozzászólása: Ja ezaz hogy aranyos velem is(persze attol fuggetlenul kibeszel de melyik anyos nem?)de viszont mindenbe beleszol mint a telefon!!
Nàlam meg elkellne egy anyos, hogy néha helyettem fözzön vagy takaritson, mert nekem meg az ég vilàgon semmi segitségem sincs. Viszont: Van egy szomszédom, ö meg Babaàgyat ajàndékozott, ràadàsul amibe még ö feküdt babaként.... Nos azt hovà dugjam, ha majd jön làtogatoba? Sehovà. Veszek ujat, és kész. A legegyszerübb, ha veszel ujat, és ha megsértödik, talàld ki hogy a doki mondta, hogy a baba allergiàs lehet a hasznàlt dolgokra, igy inkàbb megelözöd a bajt, vagy mondd azt hogy az övé jo lesz plusszba, esetleg: Veszel egyet, oda adod a baràtnödnek, és mondod neki, hogy àllitson be nàlatok, és tegyen ugy , mintha ö vette volna jaàndékba! Na akkor anyos nem lehet mérges. Annyit füzöl hozzà: Jé anyostol is kaptam egyy aranyosat, de most màr kettö van, az ujat befogjuk, a régit meg eltesszük a következö csemetének.....
Szia. Nincs mindenki így vele. Az én anyósomnak annyiban kimerült a rajongása, hogy szerencse, hogy fiú lesz, nem szereti a lányokat. Az anyagi, és minden más részét megoldottuk az én szüleimmel. Nem azt mondom, hogy irigyellek, mert én sem tûrnék beleszólást a nevelésbe, de azért jól esne, ha azt érezném, hogy anyósom ugyanúgy unokájának tekinti az én fiamat is, mint a másik kettõt, de erre nem sok esélyt látok. Ne lyukaszd ki a kádat, tedd el, hátha egyszer lesz valaki, aki rászorul, és oda tudod neki ajándékozni. Amit az utolsó válaszoló írt, hogy vegyél egyet, majd tegyetek úgy, mintha egy baráttól kapnátok, az jó ötlet. Minden jót!
Vedd meg az újat és szólj a kolléganõdnek, barátnõdnek valaki megbízhatónak, hogy állítson be vele, mint ajándékkal. És mivel ez új, teljesen logikus, hogy ezt fogod használni, a használt kiskád helyett.
Csatlakozom az elottem szolohoz. Ha ennyire nem akarod azt a kadat elfogadni, akkor vegyel egy ujat, es fogd a baratnore.
Ajjaj... Pároddal beszélj, hogy kedvesen szerelje le, mert biztos nem lesz jó vége.Mondjuk én az elején vagyok(18 hetes vagyok)de már voltak anyósnak furcsaságai, viszont én már elõre beszélek párommal ha venni akar v.mit anyós akkor olyat amilyet én szeretnék vagy adjon pénzt amennyit szán.A rokonságnak azon fele már mondta hogy használt is jó.Ok.Jó a használt de nem mindenbõl, meg úgy vagyok vele hogy amin a higiénia és a babóka egészsége múlik(pl KÁD vagy olyan ruha ami érintkezik közvetlenül a bõrével az ne legyen használt).Hát nehéz ügy de próbáljon a párod vagy te beszélni vele...Kitartás!
A kérdező hozzászólása: ja azt hozzateszem hogy egyutt lakunk...
A kérdező hozzászólása: aaa ez tok jo koszii tenyleg megcsinalom!!!Noveremre rafogom!!:) Koszi imadlak!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!