Találatok a következő kifejezésre: Mik a a gripe (26 db)

Folyadék üvegben.
kiejtés: grájp vóter... de nevezheted angol víznek is...
Ettõl pontosabb infót nem tudok adni: http://www.egeszsegbolt.hu/298-babaapolas/787-gripe-water-ha..
Szia! Grájp vóternek kell ejteni. Folyadék, üvegben, gyógyszertárban lehet kapni. Mi használtuk, mert hasfájós volt a kicsikém. Õszintén szólva, mi sok mindent kipróbáltunk, és egyik sem jött be igazán. Pénzkidobás volt, mert elég borsos áruk van ezeknek a cuccoknak. Ami segített: masszíroztam a hasát, óvatosan az óramutató járásának megfelelõen simiztem neki, és sokat tornáztattam, h. a puki ki tudjon jönni. Van, akinek beválik a Gripe Water, nem lebeszélni akarlak róla, de nem mindenkinek segít. Egy próbát megér...
Nekünk bevált, de többet számít, hogy te hogyan táplálkozol! Ha nehezet eszel, az kihat a babára is! A kávé, a káposzta, a babfélék, a kel, és a túl fûszeres-zsíros ételek miatt is fájhat a baba hasa!
http://www.biodepo.hu/product_info.php?products_id=645 (Grip wóter) Dm-ben is lehet kapni. 1600 Ft körül van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kipróbálom!

Segítene valaki? Mi az a gripe water? Ne haragudjatok tényleg nem tudom. Unokatesóm kisfia hasfájós, az ellen van?

Legjobb válasz: Igen. Más néven agolvíz. EGy szer hasfájás ellen, mint az infacol, vagy espumisan. Ki ki melyiket használja... (de az angolvíz csak bizonyos kor-talán 1 hó -után használható azt hiszem)

Igen. Más néven agolvíz. EGy szer hasfájás ellen, mint az infacol, vagy espumisan. Ki ki melyiket használja... (de az angolvíz csak bizonyos kor-talán 1 hó -után használható azt hiszem)
A kérdező hozzászólása: És hatásra is ugyanaz mint az infacol? Úgy értem több alkalom után hat, és úgy hogy szétoszlatja a lenyelt levegõt?
szia, a gripe water -más néven angolvíz-egy 100éve használatos hascsikarás elleni gyógyhatású készítmény. (kaporolaj azt hiszem) Édeskés íze miatt az én kisfiam szívesen megitta, megnyugtatja a pocakot meg a babát is, segít kakilni is. Nekünk az infacol meg az espumizan nem vált be, csak még jobban görcsölt tõle a babám. Ha betöltötte az 1 hónapos kort, akkor már lehet neki adni alkalmanként 5ml-t - közvetlenül etetés elõtt célszerû- napi 6 alkalommal maximum. (az 5ml majdnem egy evõkanál, de jobb kimérni.) Nálunk csodákat tett! A DM-ben kb. 1600.-Ft.
Gyógyszernek nem minõsülõ gyógyhatású készítmény, kapormagkivonatból van, hascsikarás ellen van. Nekünk bevállt :) Dné
Nekünk is a Gripe Water vált be.Mi is ki próbáltuk elötte az infacolt és az Espumizant is de semelyik nem használt.A Gripe Water úgy látom hogy segít neki, jobban kakik tõle és nagyokat pukizik, így kevésbé fáj a hasa.Nagyon sok ismerõsömnek is mind a Gripe Water jött be.

Mi az az angol viz? Ez az a Gripe Water? Vagy az más?

Legjobb válasz: szia nekunk masfel hos a kislanyunk es o is hasfajos baba es o is ordit es ordit es ordit mikor rajonnek a gorcsok de mi hasznaljuk ezt a Gripe Watter szirupot es eleg jo mert hamar megnyukszik tole miutan kap egy kiskanallal.Neked mennyi idos a babad es szopik vagy tapszeres? a mi kis Natalynk szopik is es tapszeres is.

szia nekunk masfel hos a kislanyunk es o is hasfajos baba es o is ordit es ordit es ordit mikor rajonnek a gorcsok de mi hasznaljuk ezt a Gripe Watter szirupot es eleg jo mert hamar megnyukszik tole miutan kap egy kiskanallal.Neked mennyi idos a babad es szopik vagy tapszeres? a mi kis Natalynk szopik is es tapszeres is.
A kérdező hozzászólása: és adhatom a papaverines görcsoldó mellé???ha igen, hogy????
Pontosan az:)
Igen, azért hívják angol víznek, mert itt gyártják Angliában.
A kérdező hozzászólása: Köszike, közben olvastam máshol:) De ha esetleg tudsz segiteni, vagy valaki meg tudná mondani nekem, nagyon hálás lennék, hogy NORMÁLIS az hogy szinte egyfolytában szélgörcsei vannal a kisbabámnak?Ráadásul még fájhat is neki, mert elõtte, közben, és még utánna is sir!!:(
A kérdező hozzászólása: 2 hónapos, tápszeres, most is görcsöl, úgyhogy nemtudok bõvebben irni nehari
Próbáld ki a Sab simplex-et, ha a Gripe water nem segít. Nálunk mindkettõ bevált.


Gripe Water gyógyvízről mi a tapasztalat? Kisbabámnak nehezen mennek a szelek, olyankor elvörösödik, nyom, erőlködik és ez ébredéskor van és máris sír, később ordít.

Tudom a szelek kínozzák mert torna stb után ki tudjuk nyomni, de ez napi szinten van, hogy állandóan fenn áll.

Legjobb válasz: Kisfiúnknál bevált, amikor csecsemõ volt. Kislányunk most 9 hetes és szinte minden alkalommal fuldoklik tõle. Tegnap volt pont az a nap, hogy hajszál híján megfulladt tõle. Beadtuk neki 2-3 perc múlva élesen felsikított, majd orrán, száján buborékolt, habzott a gripe water, teljesen elzárta az orrát, torkát. Remegtünk az idegtõl, kékült. Gyorsan ki orrszívóztuk, de így is kapott egy kisebb sokkot, mert utána hó fehér volt és mozdulatlanul feküdt sokáig. Ezeket csak azért írtam le, hogy nagyon-nagyon óvatosan adjátok be neki.

Kisfiúnknál bevált, amikor csecsemõ volt. Kislányunk most 9 hetes és szinte minden alkalommal fuldoklik tõle. Tegnap volt pont az a nap, hogy hajszál híján megfulladt tõle. Beadtuk neki 2-3 perc múlva élesen felsikított, majd orrán, száján buborékolt, habzott a gripe water, teljesen elzárta az orrát, torkát. Remegtünk az idegtõl, kékült. Gyorsan ki orrszívóztuk, de így is kapott egy kisebb sokkot, mert utána hó fehér volt és mozdulatlanul feküdt sokáig. Ezeket csak azért írtam le, hogy nagyon-nagyon óvatosan adjátok be neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ezek után nem is merem beadni neki. Lehet csak feleslegesen terhelem a szervezetét, azt mondják úgyis kinövi. Jobbulást nektek!
A kislányom elég hasfájós volt. Mindent kipróbáltunk (infacol, homeopátiás szerek stb), de nekünk csak ez a Gripe Water vált be. Nem terheled vele a szervezetét, mert kapormagkivonat.1 hónapos kor után adható. Elsõ válaszolónak: lehet, hogy allergiás a kapormagra a babátok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
1. vagyok. Nem tudom, hogy allergiás -e, de borzasztó volt ahogy fulladt. Sírni sem tudott, kimeredt a szeme és elkékült. Pedig amikor beadtuk neki, úgy látszott, hogy jól lenyelte. Nem tudom, hogy mi lehet a baj. De az, hogy felhabzott az egész és az orrából is sûrû, habos folyadékot szívtunk ki. De nem ijesztegetni akartalak. Kisfiúnknál tökéletesen bevált, csodaszerként emlegettük. Kislányomnál az infacol is használ valamennyire és az, hogy lázmérõzzük a popsiját, így rengeteg gáz távozik. Holnap megyünk oltásra, megkérdezem a doktornõt, hogy mi történhetett, miért fulladt meg majdnem.
MEgint 1. vagyok. Egyébként jelenleg úgy tudom, hogy hiánycikk, sehol nem lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: Reggel megint sírással ébredtünk, hasmasszázs, hõmérõzés, torna, így sikerült a kaki és a puki is. Megnyugodott. Uh-on megállapították, hogy reflux betegsége is van arra kap gyógyszert és tökéletesen jó rá, mosolyogva bukik, de sajnos ezek szerint hasfájós is. Mivel állandóan kézben volt amióta a reflux miatt ordított, már hiába nem fáj neki akkor is állandóan kézben akar lenni, csak itt alszik az ölemben, ha lerakom sír. Ezt csak úgy írtam. Nálunk remélem van ez a szer, 1 hónapja mindig ajánlgatták a patikában, de akkor még nem volt 1 hónapos. Most 8 hetes. Az elején próbáltuk az Infacolt, Espumisamot, de akkor a reflux miatt is ordított így, ha használt is nem tudjuk, de azokkal már nem kísérletezek. Írd meg mit mondott az orvos.
1. vagyok. Háát nem jókat:( Most volt 9 hetes a kislányom. A doki elküldött neurológiára, mert lehet, hogy idegrendszeri probléma áll a félrenyelések hátterében. A te babád mit tud? Kislányom nem tartja a fejét, ha emelésbe húzzuk, hason sem, csak elfekszik. A lábával nem "jár" vizsgálat közben. Szóval neurológiára kell vinnünk. Nem a gripe water a hibás. Egész nap alszik és eszik. Ez sem jó, mert az izomzata így nem fejlõdik. Remélem nem lesz nagyobb baj!
A kérdező hozzászólása: Szia a mi kislányunk ma 8 hetes és a fejét ügyesen emeli, de még nem tartja meg teljesen ilyenkor még nem elég erõsek az izmok hozzá. Mikor a kórházból hazajöttünk akkor vizsgálták a járóreflexet és mutatta a dr-nõ, hogy ügyesen csinálja, azóta én egyszer mutattam az apjának, ment neki. Õ is sokat alszik, de az orvos azt mondta örüljek neki ilyenkor fejlõdik. Reméljük nem lesz nálatok baj vagy lehet rajta segíteni, így, hogy idõben kiderül. A miénk még nagyon tud sírni, ha nincs ölben vagy kézben, most is így alszik. A gripe w.tényleg hiánycikk, sehol nem lehet kapni. Azért, ha lesz idõd írd meg mi történt. Minden jót kívánok!

A Gripen-szerződés meghosszabbításán, és a finn Mi-17-eseken kívül milyen korszerűsítések történtek még a Honvédségben?

A modernizált Ak-kat rendszeresítették? A Gepárd-fegyvercsalád új tagjait? A Rábával mi a helyzet? - most úgy tudom, fel akarják duzzasztani. Az új páncélautó (talán Pulinak hívják) rendszeresítve lesz? Az osztrák tankok megvételéből lett valami? Az amerikai UH-kat tényleg megkaptuk? A tartalékos katonaság felállítása hogy áll jelenleg?

Legjobb válasz: Amennyire tudok, válaszolok. 1. Modernizált AK-k: igen, rendszerben vannak, egyelõre Afganisztánban használják õket. Hogy további példányok modernizálva lesznek-e, mikor, mennyi és mennyiért, azt nem tudom. 2. A Gepárd fegyvercsalád: tudomásom szerint csak az M1 és a "kisgepárd", a Szép-puska van rendszerben. 3. Rába: úgy tudom, hogy legújabban páncélozott rábákat építettek, amiket Afgnisztánban már használnak is. 4. Új páncélautó: Komondornak hívják, és a nullszéria példányokat már tesztelgetik. Ha jól tudom, a rendszeresítésrõl esetleg évek múlva lesz csak döntés. 5. Osztrák tankok: az osztrák Leopard 2 vételbõl egyelõre nem lett semmi, a helikopterek és a Gripen-mizéria pénzügyi prioritást élvezett... 6. Az UH-k: nem kaptuk meg, ha jól tudom, még az amerikai kongresszus sem döntött a kérdésben, hogy egyáltalán eladják-e nekünk a gépeket. 7. Tartalékosok: errõl nem tudok semmit.

Amennyire tudok, válaszolok. 1. Modernizált AK-k: igen, rendszerben vannak, egyelõre Afganisztánban használják õket. Hogy további példányok modernizálva lesznek-e, mikor, mennyi és mennyiért, azt nem tudom. 2. A Gepárd fegyvercsalád: tudomásom szerint csak az M1 és a "kisgepárd", a Szép-puska van rendszerben. 3. Rába: úgy tudom, hogy legújabban páncélozott rábákat építettek, amiket Afgnisztánban már használnak is. 4. Új páncélautó: Komondornak hívják, és a nullszéria példányokat már tesztelgetik. Ha jól tudom, a rendszeresítésrõl esetleg évek múlva lesz csak döntés. 5. Osztrák tankok: az osztrák Leopard 2 vételbõl egyelõre nem lett semmi, a helikopterek és a Gripen-mizéria pénzügyi prioritást élvezett... 6. Az UH-k: nem kaptuk meg, ha jól tudom, még az amerikai kongresszus sem döntött a kérdésben, hogy egyáltalán eladják-e nekünk a gépeket. 7. Tartalékosok: errõl nem tudok semmit.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a hasznos válaszodat! És várom még a többiekét is, ha valakinek van bármi más információja a haderõfejlesztésrõl, vagy az eddigiek kiegészítésével kapcsolatban.
A szép mesterlövészt úgy tervezték hogy leváltja az SVD-t de nem lett belõle semmi gyártottak egy pár szép-et és kész.Az SVD-meg maradt.
A tartalékos katonaság már megvan és háború esetén õket is behívnák.

Mik a tapasztalatok a gripe water-ról (mikortól lehet adni, hatásos-e) vagy a viborcul homeopátiás kúpról?

2 hetes kisfiam nagyon hasfájós. Az espumisant ajánlották, de nem igazán vált be.

Legjobb válasz: Szia! A gripe watert 4 hetes kortól lehet adni. Nekünk az bevált. A Viborcul kúpot én fogzásra adtam,mert nyugtató hatású is. De nekünk arra nagyon bejött.

Szia! A gripe watert 4 hetes kortól lehet adni. Nekünk az bevált. A Viborcul kúpot én fogzásra adtam, mert nyugtató hatású is. De nekünk arra nagyon bejött.
Szai! Hát nekünk sajna semmi nem vált be igazásn. Kapta az espumizánt, a infakolt, grippe watert, de csak az idõ segített. 4 hós korára múlt el a hasfájóssága, pedig én is igyekeztem mindnt megtenni. Nem ettem-ittam semmi olyat amirõl azt hallottam bánthatja kicsit, de sajna semmi nem vált be igazán. A kúpot viszont nem ismerem, mi nem próbáltuk!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen

Láttad már a Gripen átadó ünnepséget? Ha igen mit szólsz hozzá?

http://www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI&feature=related

Legjobb válasz: szánalmas

szánalmas
huha 2008 nagyon régen volt! és most ki is a miniszter? ja még õ, nahát!
2010-ben miért kell egy 2008-as videót mutogatni? Utálom az ilyen lejáratókampányokat minden oldalon. Te teljesen kész vagy! 2002 tõl kormányoznak, akkor mit vársz?
Szekér harcos, meg van mattúlva elég rendesen!
Jó a videó, halálra röhögtem magam.:) De nem ezért nem fogok rájuk szavazni.:)
Eleve nem kellett volna Orbánnak megkötnie a csodás Gripen-üzletet... Csak ez ilyen presztízsberuházás. Egyetlen kormány se merne megtámadni minket, NaTo tagállamot. Nemzeti büszkeség..pff.. ennyi pénzbe még a 4-es metró sem került lopással-korrupcióval együtt:)
2010-ben miért kell egy 2008-as videót mutogatni? Utálom az ilyen lejáratókampányokat minden oldalon.
A kérdező hozzászólása: Te biztos akor mszpés ügynök vagy
És ilyen ember lehet miniszter...na, ez az MSZP színvonala.
Gyerekek azért mert NATO tagok vagyunk, nekünk is kell hadsereg. Ez a kölcsönös védelmen alapul, tehát ha nincs hadseregünk akkor feleslegesek leszünk. Most volt ebbõl valami ügy, hogy ugye meg van szabva, hogy minimum a GDP hány százalékát kell a hadseregre költeni és ezt mi nem értük el. Amúgy tényleg röhej, hogy egy ilyen alak hadügyminiszter lett.Most nem azért, de a magyar néppel szórakozik, ezért nem lehet megbüntetni. Ez egy felelõsségteljes pozíció amivel õ szórakozott.
Az a legkisebb baj, hogy egy miniszter ittasan vesz részt egy nyilvános rendezvényen. A gripenek körüli korrupciós ügyek ennél sokkal fajsúlyosabbak. Kb. akkora tétel, mint amekkorát a BKV-nál elúszott pénzek jelentenek, ha nem nagyobb. Persze a Fidesz szent és sérthetetlen. Az sem érdekel senkit, hogy a BKV Felügyelõ Bizottságában is voltak fideszes tagok. Nem is értem, hogy a nagy fidesz-szimpatizáns szavazóknak hogy a francba nem szúrja ki a szemét az a sok mocsokság, amit a szenteskedõ bálványaik mûveltek. Nem az a bajom a fideszesekkel, hogy nem tûrik az MSZP mocskos ügyeit, hanem az, hogy a Fidesz hasonló ügyeit, valamiért, észre sem akarják venni. Ez kártékony ostobaság.

Aki használja (ta) a Gripe Watert, hogyan használta, mennyiszer és mikor hatott?

Az van rá írva, hogy étkezés közben vagy után kell bevenni, de csecsem?nek max 6x egy nap. A babám most egy hónapos és 3 napja használjuk, de eddig semmi hatása sajnos:(

Legjobb válasz: mi próbáltuk, etetés elõtt adtam, de már aznap vékonyfosása lett szegénykémnek, úgyhogy visszatértünk az espumisanra. (azért erre, mert olcsóbb mint az infacol, és az sem hatott sokkal jobban...) nem akarlak elkeseríteni, de tényleg ki kell bekkelnetek az elsõ hónapokat, mert csak az idõ oldja meg a hasfájást, ezek a szerek talán kicsit segítenek pukizni, de nem fog elmúlni tõlük a sírás :(( talán szerencsések lesztek mint mi, nálunk 2,5 hónapos volt mikor egyik napról a másikra elmúlt, mintha sosem sírt volna elõtte órákon át és azóta az éjszakákat is végigalussza. Türelem, kitartás!!!

mi próbáltuk, etetés elõtt adtam, de már aznap vékonyfosása lett szegénykémnek, úgyhogy visszatértünk az espumisanra. (azért erre, mert olcsóbb mint az infacol, és az sem hatott sokkal jobban...) nem akarlak elkeseríteni, de tényleg ki kell bekkelnetek az elsõ hónapokat, mert csak az idõ oldja meg a hasfájást, ezek a szerek talán kicsit segítenek pukizni, de nem fog elmúlni tõlük a sírás :(( talán szerencsések lesztek mint mi, nálunk 2, 5 hónapos volt mikor egyik napról a másikra elmúlt, mintha sosem sírt volna elõtte órákon át és azóta az éjszakákat is végigalussza. Türelem, kitartás!!!
A Gripe Water használata után szorulásos lett a kislányom. Nem biztos, hogy attól, de abbahagytam. Mi a receptre kapható papaverines görcsoldót használtuk. Nekünk jó volt. Próbáld ki.
Mi kb. 5-6x adtuk egy nap, jó nagyokat böfizett tõle, de a hasfájáson nem segített :( Nekünk sem jött be semmi, szépen elmúlt magától (tudom, ez most nem vigasztal, én is utáltam, ha azt mondták, majd elmúlik, de sajnos ez van)
Én minden etetés elött adtam neki, sokszor 7-szer is, ha úgy jött ki a kajcsi, aztán szépen lassan csökkentettük az adagot. Ha pedig nagyon láttam rajta, hogy szenved szegénykém szélcsövet is használtunk és így sokat segítettem neki. Aztán 3 hónapos korában mintha elvágták volna megszûnt a hasfájása.

Hasfájós babák anyukái, mik a tapasztalatok a Gripe Waterral kapcsolatban?

Valaki észlelte a jótékony hatását? És mekkora dózisban adjátok a babának? A papírján az van, hogy 5 ml-t kell adni, ami szerintük egy kiskanál. Én lemértem és ha kiskanállal adagolom, akkor a 150ml-es üveg egy hónapig is kitart, viszont ha 5 ml-t adok, akkor egy hétig se. Most akkor mi a jó adag? Az 5 ml túl sok, vagy az egy kiskanál a túl kevés? Ki mennyit ad a babának?

Legjobb válasz: Szia! Mi 2ml adtunk pipettával a picurnak. Kb 1hétig használt. Aztán kiderült, hogy azért fáj a hasa mert tejfehérje érzékeny, de sokat szenvedtünk sajnos mire kiderült.

Szia! Mi 2ml adtunk pipettával a picurnak. Kb 1hétig használt. Aztán kiderült, hogy azért fáj a hasa mert tejfehérje érzékeny, de sokat szenvedtünk sajnos mire kiderült.
Nagyon tuti szer, nekunk csak az valt be. en cca 1, 5 kiskanalnyit adtam neki lefekves elott es ha fajt a hasa. Jon a puki rendesen es meg is konnyebbul tole.
Nekünk is bevált.egy kisakanálal adunk neki kaja elõtt vagy utánn.
Nekünk egyáltalán nem vált be.
Helló!Az én kislányomnál csak a Gripe Water vált be, pedig sok mindent kipróbáltunk neki.Most 9 hónapos, és kb.2-3 hete hagytam abba a Gripe Water adagolását, mert elmúlt végre a pocakfájása.Én kb.1.5 kiskanálnyit adtam neki egyszerre, és az úgy hatásos volt nála.Remélem neked is beválik, nincs annál rosszabb mint amikor sír a pocifájástól.Jó egészséget nektek...
A lehetõ legjobb szer !
Nálunk is ez vált be! Viszont mi egy teáskanálnyival adunk neki! Felhivtuk a forgalmazó céget, hogy nem egyértelmû az ami a papiron van (kávéskanál=5 ml), erre közölték, hogy ja rosszul van irva, de már dolgoznak az ügyön. Szerintem sok babának azért nem volt hatásos, mert keveset adtak nekik. 3 hónapos baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Akkor én is megpróbálom az arany középutat, 2.5ml, aztán meglátjuk mi lesz...

Mit adjak hasfájásra 6 hós babámnak? Infactol espurisan nem jött be se a grip water?

este és éjjel emiatt nem bírt aludni most kezdtük lassan 3 hete a hozzátáplálást

Legjobb válasz: Lehet, hogy valami megfogta a hasát. Adj neki szilvát , õszit, vagy a picit cukros kamillatea segíthet neki kakilni. Próbálj meg visszagondolni, mit evett, mi okozhatta a hasfájást és azt kerüld egy ideig. Jobbulást!

Lehet, hogy valami megfogta a hasát. Adj neki szilvát , õszit, vagy a picit cukros kamillatea segíthet neki kakilni. Próbálj meg visszagondolni, mit evett, mi okozhatta a hasfájást és azt kerüld egy ideig. Jobbulást!
Elsõ vagyok. Lehet, hogy az még korai volt. Így viszont lehet, hogy az õszi bántja , lehet, hogy õ arra érzékeny, van akinek megcsikarja a pociját. Pár napig ne adj neki, aztán próbáld ki újra, hogy az zavarja-e.
A kérdező hozzászólása: öszit evett és húsilevesbõl sárgarépa illetve burgonyat
Hát nem tudom, hogy jó ötlet-e 3 hét kótolás után a húslevesbõl kiszedett zöldséggel etetni a babát. Azért az csak fûszeres, nem biztos hogy bírja még a gyomra. Szerintem túl sok volt ez neki, bántotta a pociját. Lehet hogy fokozatosabbnak kéne lenned, ezt nem bántásképp mondom.
Próbálj neki napi 1 normafolre-t adni, az segíthet a bélrendszer megerõsödésében. Mi a hozzátápláláskor kezdtük iszogatni és azóta sincs probléma se a pocival, se a kakival.
Próbáld meg a kamillateát ízesítés nélkül.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!