Találatok a következő kifejezésre: Mik a a fürdető (88 db)

Mire rakjátok a fürdetőkádat? Nem szeretnénk állványos kádat venni.

szerintetek veszélyes a mosógépre rakni a kádat és úgy fürdetni?

Legjobb válasz: Mi a nappaliban fürdetjük a gyerkõcöt, egy kis asztalra tesszük a kádat. Így kényelmesen körül tudjuk állni, van elég hely, illetve a szobában melegebb van, mint a fürdõben.

Mi a nappaliban fürdetjük a gyerkõcöt, egy kis asztalra tesszük a kádat. Így kényelmesen körül tudjuk állni, van elég hely, illetve a szobában melegebb van, mint a fürdõben.
Van a nagykádra rakható kádtartó, ilyent lenne érdemes keresnetek. Nálunk apukám csinált egyet fából, lécekbõl, szerintem egy barkácsolni szeretõ férj, apuka, haver bármikor megcsinálja. Jó masszív, tuti nem szakad le, és ha kézzel mosok, akkor arra rakom a lavórt is, így nem szakad le a derekam (a víz meg, amit véletlenül kilötykölök, nem a földre megy, hanem a kádba). A mosógépre rakom a pelenkázót és azon öltöztetem a gyerkõcöt. Egy éves múlt, de még marad egy darabig ez a módszer ;)
Mi bajod az állványossal? nekünk olyan volt, és jól bevált, össze lehet csukni, nem foglal helyet. A mosogépen volt egy pótpelenkázó szivacs, ott öltöztettük. Amúgy nem rossz a mosógép, ha kényelmesnek tûnik. nem veszélyes.
A kérdező hozzászólása: nem panel és elég nagy a fürdõ. köszönöm a válaszokat.
Mi az étkezõben, az étkezõ asztalra tesszük a kádat és úgy fürdetjük a babánkat elsõ perctõl kezdve. Mi magasak vagyunk a párommal, és egy állvány sem volt olyan magas, hogy nekünk az kényelmes legyen. Az étkezõ asztalunk meg csináltatva lett és olyan magas, ami nekünk megfelel, így még állva a gyereket fürdetve is sokkal kényelmesebb, mint bármi más.
Szia! Mi sem vettünk állványt a kádhoz. Olyat választottunk, ami pont ráfér a mosógép tetejére(hagyományost). 6 hónapos a fiam, Apával ketten szoktuk fürdetni, nekünk bevált. Amíg pici volt a babánk, a szobájában fürdettük, egy komód tetejére tettük a kádat.
A mosógépen nekünk elég magas lenne, nem lenne kényelmes. Mi a vasalóállványra tettük a kiskádat, amíg a baba bele nem nõtt a nagy kádba.
Szia! Én a mosógépre tettem, szerintem egyáltalán nem veszélyes, úgyis csak pár hónapig használod, én 5 hós korától a nagy kádban fürdettem azzal a segítõvel amibe bele lehet fektetni. Amikor már ült csak csúszásgátlót tettem alá, mert akkor már nem maradt nyugton.
Nekünk egy fürdõkádra rakható kádtartó volt, erre tettük a kádat amíg nem tudott benne ülni. így nézett ki: http://www.bebibolt.hu/index.php?main_page=product_info&cPat..
nálunk a férjem készített 3 lécbõl keretet, amit a kád fölé teszünk, erre tesszük a babakádat. (nagyjából H alakban van a 3 léc, a keresztben levõ belülrõl támasztja a kád falát, így nem tud elcsúszni, a 2 szára pedig merõleges a kád falára.)
Én a sima kis kádat egyszerûen beletettem a nagy kádba. Nekünk külön van a mosógép, így az nem jöhetett szóba, a szobában meg nem akartam vizezni.
Mi amikor még kicsi volt a baba, akkor a szobában fürdettük, kicsi volt a kád, nem sok víz kellett bele. Amikor már tudott ülni egyedül (kb. 5 hós volt)a nagy kádban. Nekünk egy pici paneles fürdõszobánk van, ha a mosógépre raktuk volna a kádat, nem tudtuk volna utána a babát hova rakni. A szobába befûtöttünk és így nem kellett utána sehova vinni. Én sokszor egyedül oldottam meg, mert a férjem dolgozott. Én ezt kényelmesebbnek és biztonságosabbnak találtam mint a mosógépen, vagy az állványon. Lakás és fürdõszobafüggõ is szerintem.
nekem is bevált az állványos, lehet olcsón kapni, nagyon praktikus. én mosógépre nem tenném. ahhoz magasan van, hogy kényelmesen fürdess és nem támasztja alá az egéz kádat. akkor inkább egy dohányzóasztalt vinnék be a fürdõbe és arra tenném. vagy ha van nagy kádatok, arra is lehet venni tartót, és oda rögzíted fel a kiskádat. vagy simán beletenném a nagykádba a kicsit, de az nagyon kényelmetlen lenne, mert az meg nagyon alacsonyan van.
Mi a fürdõben, állványon fürdetjük. nekem bevált. de a mosógép is jó lehet, bár nekünk magas a gépünk, és nem lenne kényelmes azon.
A kérdező hozzászólása: elfelejtettem mondani, hogy nem szobában, hanem fürdõszobában szeretnénk fürdetni.
Szia! Szerintem ha elég széles a mosógép akkor nem veszélyes. Mi is gondolkodtunk rajta, de végül arra jutottunk hogy van egy kis kommód a babaszobában, és arra tesszük majd a kádat.
Szia! Nálunk a mosógép (elõltöltõs) a kád mellett van. Napközben a merev hátú pelenkázólap van a mosógépen, a fördetéskor a pelenkázólapot áttesszük a kádra, a mosógépre pedig a kiskádat (ikeás, csúszásgátló aljú). Teljesen jól bevált ez, már 8 hónapos a babánk és még mindig így csináljuk. Most már ülve pancsizik, de szerintem nagyon biztonságos a mosógép teteje! Én is a nappaliban kezdtem a fürdetést, de 2-3 alkalom után majd' leszakadt a derekam a hajolgatástól. És a fürdõt átmeneti idõszakban egy ventillátorral seperc alatt be lehet fûteni a kellõ hõmérsékletre is. Szerintem bátran csinálhatod így is.

Nektek van, vagy volt valami hősugárzó, vagy melegítő valami, ami felmelegíti a fürdőszobát kellő melegre, mikor a babát fürdetitek?

Nekünk nincs, és nem tudom, hogy kellene-e. A lakásban amúgy olyan 21-22-23 fok van.

Legjobb válasz: baba mennyi idõs? az elsõ hónapban igen hõsugárzó de aztán már jó 20-23c

baba mennyi idõs? az elsõ hónapban igen hõsugárzó de aztán már jó 20-23c
A kérdező hozzászólása: Csütörtökre vagyok kiírva:)
Nekünk van, de inkább úgy csináltunk, hogy eleinte bevittük a kiskádat és egy vödörbe a meleg vizet, hogy ne a babát kelljen átvinni a lakáson keresztül.szóval a szobában fürdettük, majd nagyobb korában már a fürdõszobában, de nem fûtöttük külön fel, csak ha nagyon hideg volt.
Fürdetéshez 24 fok szükséges. Egyébként 22-23 fok elég neki felöltöztetve a lakásban.
Mi a mai napig ( 8 hónapos a kislányom) a szobában fürdetjük kiskádban , egyszerûbb így, mint fürcsi után végigcipelni a lakásban , plussz a hõmérséklet miatt sem kell így aggódni.
Nekünk volt hõsugárzónk, mert bár mi is a szobában fürdettük a kislányunkat, ennek ellenére a fürdéshez melegebb kell, mint 21-22 fok (vagyis mint ahány fok amúgy is volt a lakásban). Így mi fürdetés elõtt jól befûtöttük a szobát a hõsugárzóval. Nekünk védõnõ anno 25-26 fokot ajánlott fürdetéshez, amíg kicsi a baba.
Nekünk is megy fürcsi közben a hõsugárzó!
Mi is a szobában fürcsiztünk, és közben ment a hõsugárzó! Szerintem érdemes beszerezned egyet!!!! Könnyû, gyors szülést kívánok! :)

Mégis mi a legjobb fürdető egy újszülöttnek?

Annyian esküsznek a gyógyszertári fürdetőre, de sajnos abban is paraffin (kőolajszármazék van). Már azon gondolkodom, hogy sima vízzel fogom majd fürdetni a babámat, ha megszületik, mert mindenbe tesznek valami vacakot.

Legjobb válasz: A gyógyszertári a hidrofylin a legjobb mert hipoallergén és nem tartalmaz illat anyagokat az õ bõrüknek meg az kell még hajmosáshoz is. Nekem 2 lányom van ezt használtam és mindí ápolt sejmes volt a bõrük.

A gyógyszertári a hidrofylin a legjobb mert hipoallergén és nem tartalmaz illat anyagokat az õ bõrüknek meg az kell még hajmosáshoz is. Nekem 2 lányom van ezt használtam és mindí ápolt sejmes volt a bõrük.
http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-babafurdetok Én szeretem a Bioderma-t és a Sebamedet, de mindenben van olyan, amit én kihagynék (talán a Bio-Bio Baby-ben nincs). Szerintem ha vízzel fürdeted és shea vajjal kenegeted (hogy ne szárítsa ki a bõrét a víz), az teljesen jó.
Kislánomat is ezel fürdetem az elején.
Unguentum hydrophilicum nonionicum nekem ez vált be
Én nem vettem gyógyszertárit, mert barátnõm elmondása szerint kézben el kell kenni elõbb, mert nem nagyon oldódik. Én nem akartam vacakolni vele. Nekünk Babydream van, sampon és fürdetõ egyben, és nem száraz a pici bõre.
A kérdező hozzászólása: Hogy tennének-e bele olyat, ami nem jó? Hát hogy is mondjam? Igen. Mivel a paraffinolaj is kõolajszármazék, nem pont egy újszülött bõrének való. Tudom, vannak ennél sokkal rosszabbak is, pl. Johnson's, Nivea, stb...
Én a gyógyszertárit használtam 3 hónapos korig. Aztán a DM fürdetõt 7 hónapos korig. Aztán ajándékba kaptam Jonson's-t, attól ekcémás lett, és most semmi márt nem visel el, hogy tünetmentes legyen, csak a gyógyszertárit. Szóval azt ajánlom.
Mégis mindig a gyógyszertári a legjobb! Szerinted tennének bele olyat ami nem jó a kicsiknek? Ezzel nagyon kicsi az esélye, hogy probléma lesz! Én még mindig ezt használom sõt a keresztlányom 7 éves de annyira érzékeny a bõre, hogy még õ is mindig ezt használja!
Mi allergiásak lettünk a gyógyszertárira pontosan a paraffin olaj miatt. Ekkor egy hetes volt mert a 3. fürdés után észrevettem hogy csupa kiütés és óráról órára rosszabbodott a kislányom pedig üvöltött és kapálózott mert viszketett neki. Szegénynek a hajlatoknál volt a legrosszabb... Aztán a doktornõnk ajánlotta a Babé termékeket (abból is az extra érzékeynbõrû babáknak valót ami hippoallergén)Most másfél éves de most is ugyan azt a sampon, fürdetõgél, testápoló, arckrém, popsikrém, napkrém amit használunk. Arra figyelj, hogy nem az kell a ami nagy kiszerelés hanem a kisebbik ami ugyan picit drágább de az az érzékeny bõrûeknek való! A popsikrém kb 3 hónapot, a fürdetõ 1-1, 5 hónapot bír ki, de a sampon 3-4-et is. A test és arcápoló igaz gyorsabban fogy, de azt sem kell 1-2 hónapnál sûrûben venni. A napkréme pedig még mindig ugyan az lesz amit tavaly megvettem és a hûtõben tárolom. Szóval mivel nem minden héten kell megvenned így közepes árkategória, de tényleg tudlak biztosítani arról, hogy ez a legjobb. Nálunk a mosóport is cserélni kellett... de én is allergiás vagyok az olajokra így utólag hülyének is tartom magam, hogy hittem a gyógyszertári kenõcsöket istenítõknek és mégis beletettem a vizébe... sok sikert!
Szia! Én ugyanazt gondolom, amit te. A babámat Töpfer , illetve Biola babafürdetõben fürdettem, ezekben nincs káros anyag. De igazad van, a tiszta víz a legjobb, esetleg kamillás víz. És ha már itt tartunk, a popsijára se tegyél gyógyszertári vackot, csak tiszta finomítatlan shea vajat! Jó babavárást :-)

Ha nem minden este fürdetünk, viszont nem is kétnaponta, hanem mikor meleg van és megizzad a babó fürdetjük (akár 3 nap egymásután is) , mikor esős idő van, nem izzad kihagyunk egy napot, az baj?

Jobb kialakítani egy rendszert, vagy ha így csináljuk sem lesz semmi baj a programmal? Két hónapos a babánk, ha fürdetjük, ha nem este szopi után szépen alszik, szinte reggelig.

Legjobb válasz: Szerintem csak akkor marad ki a fürdés,ha ti is úgy akarjátok..ezt nem rossz indulatból mondom,de ha kivéva a baba bealszik,mert az más.De mi mindig úgy alakítjuk az életünket,hogy tisztába legyünk azzal mit kell csinálni.Ha van egy rendszer az mindenkinek jobb és ha tudjuk,hogy ezt nem tudjuk tartani akkor nem megyünk olyan helyre vagy hamarabb elindulunk.Sztem a babának is ugyan olyan fontos a konfortérzet mint nekünk.Õ is leizzad,plána ha husis is akkor meg rendesen be is gyulladhat a kis ráncainál,ha nem fürdetjük minden nap.Láttam már ilyet az egyik ismrõsömnél...nem fürdette minden nap-pedig õsz volt nem is nyár,a baba hónaalja úgy kipált,hogy már majdnem vérzett...na utánna õ sem játszott ezzel már,majdnem sírtam mikor hallottam a kicsit ,hogy sír mert fáj neki a törlés..szval én a mindennapi fürdés híve vagyok

Szerintem csak akkor marad ki a fürdés, ha ti is úgy akarjátok..ezt nem rossz indulatból mondom, de ha kivéva a baba bealszik, mert az más.De mi mindig úgy alakítjuk az életünket, hogy tisztába legyünk azzal mit kell csinálni.Ha van egy rendszer az mindenkinek jobb és ha tudjuk, hogy ezt nem tudjuk tartani akkor nem megyünk olyan helyre vagy hamarabb elindulunk.Sztem a babának is ugyan olyan fontos a konfortérzet mint nekünk.Õ is leizzad, plána ha husis is akkor meg rendesen be is gyulladhat a kis ráncainál, ha nem fürdetjük minden nap.Láttam már ilyet az egyik ismrõsömnél...nem fürdette minden nap-pedig õsz volt nem is nyár, a baba hónaalja úgy kipált, hogy már majdnem vérzett...na utánna õ sem játszott ezzel már, majdnem sírtam mikor hallottam a kicsit , hogy sír mert fáj neki a törlés..szval én a mindennapi fürdés híve vagyok
Az én fiam már hét hónapos, és eddig mindig úgy fürdettem, hogy 2-3 naponta, de amikor most nagyon meleg volt, akkor naponta. Az elsõ héten ordított a fürdésnél, aztán megszokta így is. Szóval baja nem lett tõle semmi, és nagyon szereti a pancsit, megszokta így is. Akár fürdik, akár nem, este nyolckor (vagy újabban fél kilenckor) megkapja a tápiját, aztán alszik. Viszont, mióta kúszik-mászik, lefekvés elõtt lemosdatom, de az nem fürdés, csak nálunk kutya van, és a keze-térde csupa szõr. Mondjuk a kezét naponta többször is megmosom. Szóval szerintem nincs ezzel semmi baj, de amikor már igazán koszolja magát, akkor át kell állni a mindennapos fürdéshez, szóval amikor már játszótereztek, homokoztok, ilyesmi.
Szia! Biztos, hogy nem lesz tõle semmi baja, viszont én az esti fürdetés híve vagyok. Ez a nap végét jelzi, egy kicsit megnyugszanak, levezetik a feszültséget egy fincsi fürdõvel. Valljuk be, nekem is jól esik :o)Szerintem jó, ha így kialakul egy rendszer, ez megnyugvást ad a babának, egy idõ után megtanulja, mi mi után történik, és ez az állandóság ad neki biztonságérzetet. Boldog babázást! :o)
te nem izzadsz meg alvás közben?a baba sem más.testhõmérsékletük is ing.jobb naponta!sztem.én nem birnám kihagyni a frissen lefekvést!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat' Páran itt írták régebb, hogy túl megszokják a babák az esti fürdést és véletlenül ha kimarad, akkor nyugtalanok. Márpedig megeshet bármikor, hogy valamiért nem lesz esti fürdés, ezért dilemmázom, hogy hozzászoktassuk-e a mindenesti fürdéshez a kisbabánkat.
Nálunk 4 és fél hónap alatt egyszer maradt ki, akkor is a babám miatt, mert éjjel 11kor kelt fel a délutáni alvásából:) Nekünk nagyon fontos, tudja, hogy utána szopi és alvás.
Szia! A rendszer, az állandóság kell a babának, mint már írtam (elsõ). De azzal, ha egyszer kimarad, semmi gond nincsen. Nálunk a nagy 3 éves. Tán ha 4-5-ször alakult úgy, hogy kimaradt a pancsi (elzárták a vizet, vagy mire hazaértünk nagyon álmos volt). Mondjuk én eleve úgy élek, és úgy alakítom az életünket, hogy a délutáni alvás sose maradjon ki, és este is hazaérünk mindig idõben. Nincs olyan esemény, ami fontosabb lenne náluk. Én pl azt sem szeretem, ha ott alszik el a gyerek, ahol éppen van. Aludjon az ágyában. De ha egyszer úgy adódik, hogy teszemazt elalszik a kocsiban, hát azért az nem annyira kavar be. De ha nincs egy megszokás, az nem hiszem hogy túl jó. De továbbra is azt gondolom, hogy baja nem lesz. Max nem lesz kiegyensúlyozott kisgyerek belõle.
Szia!Én a mindennapi fürdés híve vagyok, bár mostanában úgy tartják a szakemberek, hogy nem muszáj.De én sem bírnám ki.Ha valamiért késõn érünk haza, és bealszanak a gyerkõceim (két és fél, és fél évesek)akkor reegel lefürdetem Õket, mindig arra gondolok nekem milyen rossz lenne.De ez csak az én véleményem.

Mivel fürdetitek a babátokat? A vízbe teszitek a fürdetőt vagy a baba testére kenitek? Habfürdőt használtok?

Legjobb válasz: Én a vizbe teszem Johnsons fürdetöt. És plussz hajàt mosom külön samponnal.

Én a vizbe teszem Johnsons fürdetöt. És plussz hajàt mosom külön samponnal.
3hónapos koráig gyógyszertári fürdetõt használtam, bele a vízbe, majd Gabi jó éjszakát fürdetõt, szintén a vízbe teszem(10, 5hónapso)
Gabi Édes Álom vagy Johnson's Top-to-toe wash, hajára Johnson's búzacsírás sampon. A bõrére kenem. Mióta mászik, olyan szutykos, mint egy kis malac, az udvaron túrja a földet, a hajába keni evéskor a kaját, ...stb. :D Sima vizes pacsálással le se tudnám vakarni róla a piszkot! Jól át kell sikálnom minden este. :) 10, 5 hónapos.
Szia.Én az elsõ 1.5hónapig, csak napraforgó olajjal töröltem át a hajlatait, majd pedig sima vízzel megfürdettem.A2-dik hónaptól babe tusfürdõt használunk amit rákenek, majd lemosom.A fejére pedig baba koszmó elleni sampont, mert van egy kis koszmónk.2hós 1hetes baba anyukája.
6 hetes a kislányom. Gyógyszertári fürdetõt használunk. És a kis kezeire, lábaira, mellkasára, nyakára, fülei mögé kenek egy kicsit, aztán azt a vízben lemossuk. A hajára egyelõre még semmit nem használok, csak sima vízzel mosom meg minden nap.
Szia! Én fürdetõ kesztyût használok, arra teszek fürdetõt (gabit vagy johnson's-t) és ezzel törlöm át a babát tetõtõl talpig, a haját és a popsiját külön megmosom kézzel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én egy picit rakok a Babe fürdetõbõl a vízbe és gyógyszertári fürdetõkrémet kenek a testére babámnak. Arra gondolok lehet így egy kicsit sok.

Akik odafigyelnek a fürdető összetételére, és nem akarnak ártalmas anyagokkal fürdetni, milyen fürdetőt használtok, mit ajánlanátok?

Gyereknek, felnőttnek is érdekel.

Legjobb válasz: A babának mi is gyógyszertári fürdetõt használunk, és néha Logona babaolajos fürdetõt (natúrkozmetikum). Magunknak Alverde tusfürdõt, ill. Alverde szappant (DM-ben kapható, szintén natúrkozmetikum). Mi egyébként is sok öko cuccot használunk. Hajmosásra pl. Alverde sampont, deonak Dr. Organic dezodort.

A babának mi is gyógyszertári fürdetõt használunk, és néha Logona babaolajos fürdetõt (natúrkozmetikum). Magunknak Alverde tusfürdõt, ill. Alverde szappant (DM-ben kapható, szintén natúrkozmetikum). Mi egyébként is sok öko cuccot használunk. Hajmosásra pl. Alverde sampont, deonak Dr. Organic dezodort.
nekünk a gyógyszertári nagyon bejött, amit a doki ír ki csecsemõ kora óta.Én is ezt használom az arcomra, kezemre, sõt anyukám, húgom is, mindig kell receptet kérnem mikor megyek, mert hamar fogy:) Kisfiam 16 hónapos, és mindenki dicséri milyen szép a bõre:)
A kérdező hozzászólása: A babét írja le nekem vki, köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: Légyszi te is írd le nekem a Logona összetevõket, mert addig nem merném megrendelni. Köszi :)
A kérdező hozzászólása: És gyerek fogkrémbõl melyik a "jóízû" a felsorolt termékekbõl?
Lemásoltam neked a Logona babafürdetõ dobozáról és amit tudtam, azt magyarra fordítottam :) A fogkrémbõl én az ásványit használtam, annak nagyon enyhe az íze. A gyerekfogrém ízét nem ismerem, mert mi még nem tartunk ott, egyelõre egy fogunk sincs :) )) Összetevõk: víz, lauryl glucosoide parfum (essential oils), disodium cocoyl glutamate, sodium cocoyl glutamate, körömvirág kivonat, kamilla kivonat, hidrolizált búzafehérje, glicerin, sodium lactate, lactic acid, limonene, linalool
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Közben lementem a közeli bioboltba (Mediline) és sikerült átbogarásznom az összes terméket, mindegyik volt! Meg még találtam egy olyat is amit nem említett senki. Árban elég közeliek voltak, de volt különbség :) Köszi a segítséget, leváltottam az összes tisztálkodó szert itthon, még a kézmosót is :)
Hidegen sajtolt, extra szûz kakaóvajat (nem szappan), rakok a fürdõvízébe. Gyönyörûen feloldódik, bársonyos a bõre (amúgy atópiás dermatitises VOLT:) ), fürdés után pedig shea vajjal kenem be, de most készítek krémet: 1 rész kakaóvaj, 2 rész shea vaj, 2 rész kókuszolajból. Ez lesz a tuti :)
A kérdező hozzászólása: Kakaóvajat is kerestem az üzletben(hatalmas bio raktár áruház), de annyi minden volt, hogy már nem találtam, na meg így is 2 órát töltöttem ott, már mennem kellett. Shea vaj szappant láttam. Szóval kakaóvajat hol lehet venni? Emlékeim szerint, amikor kislány voltam, akkor anyukám mindig a gyógyszertárban vette és egy tégelyben volt egy darab keményebb kávébarna színû tömb, õ arra használta, hogy bekent vele minket, ha strandon voltunk, vagyis napozáshoz :)
A Logona babafürdetõt itt meg tudod venni: http://www.vitaminsziget.com/termekeink.php?id=587 Lehet itt kapni más gyerek öko holmikat is (pl. fogkrém, sampont)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Ezek a termékek hol szerezhetõek be, biobolt, gyógyszertár, interneten keresztûl? A babé-t tudom hogy gyógyszertárban. Illetve megnéznétek a termékleírásban, hogy a mellékelt listáról szerepel-e vmi az összetevõkben: http://www.organikus.hu/mergezo.php Köszi :)
Mi Babé fürdetõt használunk, többféle is van belõle, én csak ajánlani tudom.Nagyon szép tõle a bõre a 2, 5 éves kisfiamnak.Fürdés után pedig Babé testápolóval kenem a bõrét.
Gyógyszertári fürdetõkrémet, hiába 4 éves már, de ez a legjobb a bõrének. Az arcomat én is ezzel mosom, amúgy saját használatra én a Nemes tiszta szappant szeretem a legjobban.
Kakaóvajjal fürdetem, ezután shea vajjal kenem be.
mi is alverde-t használunk, néha weleda-t vagy bio bio baby-t utolsónak: mennyi ideig használtok egy darab kakaóvaj szappant? Hány grammos a szappan, amit vesztek? tudnál esetleg linket írni? köszönöm!
Olivaolaj szappannal fürdetem a nyolc hónapos lányomat, utána nem kenem semmivel. :) Én magam is ilyesfajta szappannal fürdök, de én shea vajat is használok illetve kakaóvajat, mert száraz a bõröm.
Nem is gondoltam, hogy ennyi természetes termék volna! :) A kislányomnak az elsõ fél évben a gyógyszertári fürdetõt használtam. Tényleg nagyon jó. Aztán egyre többször amit mi magunknak is: az Organic Mission termékeit.
Az elsõ 1 évben gyógyszertári fürdetõt használtam, most oliva szappant. üdv:kozmetikus anyuka
Csakis foreveres készítményeket. Az Aloe Liquid soap és az Avocado soap is tökély, soha nem volt gond a gyerekeim bõrével, ráadásul ezek a készítmények garantáltan nem tartalmaznak semmi károsat, német Dermatest minõsítésük van (nem allergizálnak), magyar term. gyógyászok szövetsége ajánlása is rajtuk van, ezen kívül kóser és iszlám minõsítéssel is rendelkeznek - szerintem ez elég nyomós ok, nem nagyon kell magyarázni. :-)
Az andió webboltban, meg a mannaszappannál is lehet kapni, én az andió (Anditól) szoktam rendelni, kedves, rendes, és olcsóbb, mint a manna, csak nem olyan designos a termékekre nyomtatott márkanév, ennyi.

Mit használtok a babátok fürdetésénél, amikor már nem a felírt gyógyszertári fürdetőt használjátok? Meddig használtatok kimondottan babáknak gyártott fürdetőt?

A kislányom most két éves. Egy éves korában hagytuk abba a felírt gyógyszertári fürdet? használatát. Azóta Johnson's babafürdet?t teszek a fürd?vizébe. Mikor lehet áttérni nem babáknak készült termékekre? Ti mit használtok?

Legjobb válasz: mi csak akkor használtuk a gyógyszertárit amikor száraz volt a bõre kicsinek aztán mivel az egész család a pettyes baba tusfürdõt használ - nem babatusfürdõt- igy õ is azt használja és baba sampont a mandulás illatut... igy nem kell mindenkinek külön venni tusfürdõt hanem egyet használunk

mi csak akkor használtuk a gyógyszertárit amikor száraz volt a bõre kicsinek aztán mivel az egész család a pettyes baba tusfürdõt használ - nem babatusfürdõt- igy õ is azt használja és baba sampont a mandulás illatut... igy nem kell mindenkinek külön venni tusfürdõt hanem egyet használunk
Bocs a késõi válaszért. Igen, DM-ben vannak az Alverde termékek, ha jól emlékszem 300-400 ft-ból kijön, nem drága. Van egy hölgy, Antal Vali, aki hatóanyag elemzõ/kutató (mindenféle kozmetikumban nézi), és õ rábólinott erre, hogy mehet a babának :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az Alverde termékek a DMben kaphatók, jól emlékszem? Milyen árfekvésben?
Soha nem használtuk a gyógyszertárit.Neogramnormont használunk és nagyon bevált
Alverde termékek szappanmentesek (és egyéb mástól is mentesek, amik az ú.n baba ápolószerekben mégis benne vannak). Johnson, Nivea, Baba....reklám az egész....
babé omega 3y6 tusfürdõt, de a lányom bõre extrán érzékeny, ekcémára hajlamos
gabi édes álom fürdetõ, sampon, olaj-nagyon finom az illata, imádom, 3 hós korától ezt a fürdetõt használjuk.
Akkor én vagyok az ellenpélda, mert az én bõröm úgy kiszáradt a Baba termékektõl, hogy alig tudtam helyrehozni. :(
Gabit és mi ia azzal fürdünk, hajmosásra Gabi sampont. 10 éves fiam is azzal mos hajat
Baba orchidea tej és gyöngy. Nagyon jót tett! Felhígítottam vízzel, úgy még jobb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én is használok Baba tusfürdõt, akkor lassan átszokunk arra. A tusfürdõvel ugyanúgy mosdatjátok a gyereket, ahogy magatokat, vagy inkább habfürdõt raktok neki a vízbe?
Baba termékeket használunk, és az ismerõseim is ezt használják! nem hallottam még olyat akinek vmi baja lett volna tõle!
az en fiam 3 eves mult es kb egy eve a baba tusfurdovel zuhanyzunk vagy a habfurdovel furdunk en is ezt hasznalom nalunk nem okozott semmi gondot, sampont meg a babatol a gyerek valtozatot azert mert az konnymentes:)
A kérdező hozzászólása: Bocsi, nem voltam internet közelben! Nagyon köszönöm az infót az Alverde termékekrõl. Még a hónapban megyek a DMbe és beszerzek egyet! Megnyugtató, hogy egy szakember is rábólintott.

Ekcémás babák anyukái. Ti miket használtok? Mosópor, fürdetö, krém? Mitöl lett ekcémás a baba? Mennyi idösen múlt el?

Legjobb válasz: 1 évesen jött ki-apjának és naygapjának van, ráadásul akoria hozzátáplálás sem tett jó-szerintem igaz ma már elmúlt 101 éves, doki szerint kamaszkorára kinövi. Mosóport, ami van itthon, nem láttam összefüggést, és az étkezéssel sem. Ha jó idõ van (meleg, száraz), vagy tengervíz éri, akkor szinte elmûlik, ha anyirkos idõ, hideg viszont nem tesz jót neki. Meg ha nem vakarná, az is jó lenne:-(((

1 évesen jött ki-apjának és naygapjának van, ráadásul akoria hozzátáplálás sem tett jó-szerintem igaz ma már elmúlt 101 éves, doki szerint kamaszkorára kinövi. Mosóport, ami van itthon, nem láttam összefüggést, és az étkezéssel sem. Ha jó idõ van (meleg, száraz), vagy tengervíz éri, akkor szinte elmûlik, ha anyirkos idõ, hideg viszont nem tesz jót neki. Meg ha nem vakarná, az is jó lenne:-(((
Nem biztos, hogy elmúlik.Nekem 2 éves koromban jött ki mikor belázasodtam.Azóta sem múlt el pedig eltelt egy kis idõ...Én krémnek a Sea-vajat tudom ajánlani.Fürdetõnek pedig a babe-t.Amit gyógyszertárakban lehet kapni.Mosópornak nem tudom
4 hónaposan jött ki, 2 évesen mult el. Tejfehérje allergiás volt de nagyon durván. Egy pötty fagyitól feldagadt a feje. Hál isten kinõtte, csak ha fogzik akkor szokott kijönni neki. (de épphogy észrevenni). Gyógyszertári fürdetõ, gyógyszertári testápolót használtunk. Mosoporbol: Bonux, Persil, ölblitõ: Silan sensitiv azokkal nem volt gondunk.
Itt sokat olvashatsz róla! http://mamami.hu/forum/showthread.php?t=357
szia, az ekcéma belsõ hajlam kérdése, enniy idõsen nem konkért dolog váltja ki , legalábbis általában, ezért kell mindent kerülni ami allergizálhat. úgy hívják, atópiás ekcéma vagy endogén ekcéma. nem konkrét, belülrõl jövõ. nekünk abõrgyógyász a következõket javasolta: fürdéshez patikai hidrofiles fürdetõ, utána zsíros testápoló, szintén patikai, õ írta fel õket. ezen kívül semmi.pelenka: libero, minden más kiüti. ha kakil, nem haasználok nedves kendõt, hanem a csap alatt lemosom. fenekére unguentum infantum nevû kenõcs, ha kipattogzik, kipirosodik, cink-oxidos rázókeverék. mosáshoz: tomi kristály, nekünk eez bevált, de lehet mosódiót is használni. ételben: kerülünk mindent ami allergizálhat egyelõre. por-és szõrmentes környezet, ha háziállat van, problémás lehet. ill. ha lehet ne legyen szõneyg, falvédõ a baba szobájában, se zöld növény. ruházat: a bõrével csak pamut érintkezzen, szoros ruhadarabook kerülendõek, hogy lélegezhessen a bõre. nyáron javul, télen romlik. ha midneezek megvannak, akkor jó eséllyel kinõhetõ az ekcéma. 2 éves lesz a kislányom
A kérdező hozzászólása: A fiam 8, 5 hónapos.7 hónaposan jött ki neki.A doki elözször azt mondta gombás a böre.csak nem múlt el.....Aztán elvittem gyerekorvoshoz, ott mondták ekcéma.Kaptunk rá krémet, de nem múlt el teljesen csak halványodott.Azt mondták hagyjam el az öblítöt, a füedetöjét.Vegyek természetesfürdetöt mindentöl menteset.Welade fürdetöt vettem a gyógyszertárban.A doki azt mondta kb.1/2 év és elmúlik.Hát nem tudom......
nekem mindkét gyermekem ekcémás, de én nem hinném, hogy külsõ dolog. Mindig szervezeten belül kell keresni, az enyéim sajnos tej és mogyoróra allergiásak. Nem tudtam, hogy mitõl van, már mindenre gyanakodtam, aztán az allergológián egy egyszerû vérvétellel kiderült. Én azt a helyedben megcsináltatnám, ha nem mutat semmit, akkor persze lehet gyanakodni a mosóporra, meg effélékre, de mivel az enyémek mogyoróallergiásak, amiben mogyoró, mandula olaj van, bizony nagyon el tudja intézni a bõrüket, nomeg a tejtartalmú fürdetõket se használjuk, mert dettó. Szóval szerintem elõször nézz a dolognak utána, aztán lehet a szerekkel kísérletezni.
BABA Habfürdõt.
Mi Gabi fürdetõt használunk egész pici kora óta. Olyan jó illata van, néha még én is kölcsönveszek belõle. :-)
születése ota lila jonshonosa hazsnálunk, szerintem még veszem neki egy ideig. 2 éves lesz februárban.
Én is Gabi esti fürdetõt használok 20 hós kislányomnak, sõt a 3 éves fiamat is azzal fürdetem még. :)
Mi 1 éves kora után próbáltunk átállni a Baba habfürdõre és tiszta allergiás lett tõle a lányom bõre. Így még vagy egy évig használtunk fürdetõkrémet. Utána a DM-es Babylove habfürdõt kezdtük használni(ebben nincsenek kõolaj-származékok és állati eredetû cuccok, viszont finom illatú és habzik is). Meg néha újra megpróbáltuk a Babát is. Egyikkel sincs már problémánk. Fél éve egyáltalán nem használunk fürdetõkrémet.
Én teszek egy keveset a vízbe is, és a tenyerembe, amivel átmosom a testét. 22 hónapos, Baba és Gabi fürdetõt használunk többségében mi is.
Szia! Csak zuhanykabinunk van, BABA tusfürdõt használok a 2 éves kisfiamnál. Vasárnap pancsizik a babakádjába, hogy jól kiázzanak a kezei-lábai, akkor babylove habfürdõt teszek a vízébe.
22 hónapos a kicsim, érzékeny a bõre, így mi már nagyon régóta a patikai fürdetõt hazsnáljuk (hidrofil mosakodókenõcsöt).
A kérdező hozzászólása: A fiam velem fürdik, sima habfürdõ van a vízben. néha veszek Johnsonst.
Gabi baba fürdetõre cseréltük le.
Pont a patikai fürdetõ és testápoló volt gagyi nekünk, kb 3-4 hetesen lecseréltük BABÉ termékekre, azóta nincs gondunk. Párszor még megpróbáltuk utána a patikait (hogy elfogyjon), de egybõl pöttyös, piros, viszketõs lett a babánk. BABÉ termékeket is patikában lehet kapni, annyira nem olcsó, de sokáig elég. Pl a fürdetõ fél literes 2400 ft, hónapokig elég.
3 hónaposan babé, de abszolút nem vált be. Utána kínlódás próbálkozás, majd lipikar syndet.Na ez bevált. Drága, de nagyon jó, tökéletes a bõre, amióta használjuk. Használjuk a balzsamját is, hidratálásra.
Mi is 3-4 hetesen cseréltük Babé termékre. Doktornõ javasolta.
Mi is babé testápolót használunk, de kb. ugyanannyira jó, mint a cremor citrici, amit patikában adnak és a doki írt fel. Mi még mindig a krémfürdetõt használjuk. Nekünk az vált be, hogy elhagytuk, ami az allergiát, ekcémát okozza az étrendbõl. Azóta tünetmentes.
1 éves koráig csak fürdetõkrémet használtunk, azóta gabit.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!