Találatok a következő kifejezésre: Mik a a császárról (4 db)

Mi a véleményetek II. Vilmos német császárról?

Legjobb válasz: Én most totál vilmospárti lettem, mer az romantikusos.;)

Én most totál vilmospárti lettem, mer az romantikusos.;)
A kérdező hozzászólása: whut
http://www.bibl.u-szeged.hu/bibl/mil/ww1/who/vilmos.html egy mondat... sokan õt teszik felelõssé a világháború kirobbanásáért....
Mikor a balkáni front összeomlott, de sikerült stabilizálni, keleten már nem folyt háború, nyugaton lassú angolszász elõrenyomulás volt, akkor kellett volna a vesztés lehetõségét még csírájában kiirtani a vezérkar fejébõl, ami késõbb átterjedt a lakosságra is és tényleg vesztette a háborút. Ha nem omlik össze fejben a központi hatalmak vezérkara, akkor lehetett volna jobb kompromisszumos békéket is kötni. A végén meg persze lemondott és emigrált, amikor meg véget ért a balhé vissza akart térni...
Ez kész, rögtönzött töri óra a gyúrósknak! :-)
Egyetlen egy dolog érdekel! A kérdezõ vajon miért ebbe a topic részbe tette fel a kérdését? Mert a sport szakmai részbe nem illik.
hát mer tudta, hogy csak innen remélhet kreatív, hozzáértõ válaszokat. Egyébként mi nem tudhatjuk, hogy az õ elvont agya milyen összefüggést lát a két dolog között. Mondjuk én kedvelem az abszurd humort, jót szórakoztunk este. :-)
Dehogy javítunk, Tanár Úr, csak tanulunk ittenn tõled!:-)
A kérdező hozzászólása: Csak az érdekelne, hogy mit gondol róla az átlag gyúrós. Ugye hallani azt minden "motivációs" videóban, hogy az akarat így, az akarat úgy, az akarat felülmúlja az anyagot ésatöbbiésatöbbi. Vilmos császárunk pedig eléggé akaratos egy egyén volt, külpolitikáján meg is látszott a kényszeres akaratmániája, gondolok ez alatt arra az elképzelésre, hogy akár az egész világgal is szembefordul, ha céljait csak így tudja elérni.
A kérdező hozzászólása: Most miért húzol ? 23-asnak címeztem az üzenetemet, még ha nem is írtam ki.
Ja, aszittem általános. Mer én nem is mernélek javítani! :-)
A kérdező hozzászólása: Miért szopózol velem ?
Én? Komolyan írtam, hgy nem mernék, mivel nem értek hozzá. De akkor egál a leratyizás miatt! :-)
A kérdező hozzászólása: Én már bocsánatot kértem a ratyizás miatt, te még nem.
Nincs miért bocsánatot kérni, mert õ nem írt sértõt.
Hát nem is állt szándékomban, már ne is haragudj! :-) Te meg édi vagy, Montez!
Te is Andi.:)
Büdös paraszt történelem függõ vagy :D legalább vmi olyan embert mondtál volna akinek van köze is a sporthoz.
Bocsánat kérés elfogadva. Na télleg megyek, már durván fellõtték a pizsit!
A kérdező hozzászólása: Csak egy fáradt elme annál is fáradtabb vicce volt. Bocsesz.
A kérdező hozzászólása: Most miért nem válaszol senki ? :(
Mi a f..szt írjunk, na? Neked mi a véleményed, hátha elindítasz valamit bennünk!
Sajnos nem ismerem a történetet.
Hát le. Most úgy nem érzem valahogy a Vilmost, bocsi. Max ha legurítottam volna vagy hármat belõle, na akkor biztos lenne véleményem.:-)
Én átlag alatti gyúrós vagyok, de az a véleményem, hogy ezek nem összehasonlítható akaratok. Más egy sportolói elszántság, az messze nem egyenlõ mások eltiprásával.
Na. Most már örülsz? Lett válaszod. :-)
A kérdező hozzászólása: Szerintem maga a jelleme "irigylésre" méltó, mármint túlontúl határozott, kemény fellépésû alak volt. Az, hogy kirobbantott egy eleve megnyerhetetlen háborút (lehetne vitatkozni hogy ki robbantotta ki, és hogy meg lehetett volna-e nyerni, de ne tegyük) és szembeszállt a világ összes nagyhatalmával, lehet hogy politikai öngyilkosság volt a részérõl, de valljuk be, valahol romantikus. Egyedül a világ ellen, ugye ? Az összképen csak az rondít, hogy gyáva kutya módjára Hollandiába menekült a felkelõk elõl, és utána irigykedve nézte Hitler ambícióinak megvalósulását.
Atya ég, mekkorát röhögtem ezen a kérdésen :D Már látom is a royalista Vilmos-párti testépítõk világuralmi terveit :D
télleg az? Honnan tudod? Gyorsan elolvastad a wikit? :-) Akkor akár te is lehetnél császár! :-D
A kérdező hozzászólása: Francér nem mentetek ti ketten még szobára ?
Há az bonyi! :-)
Ja hogy ott is lehet? Köszi a tippet, megfontoljuk.;)
na jóccakát, én már elfáradtam, de egy élmény volt, gyere máskor is! :-)
A kérdező hozzászólása: Pötse van tán a menyasszonynak ? Értem már, hogy miért nem küldesz képet... :P
Hátte hülye vagy. Nem tudod megkülönböztetni egy nõ írását egy pasiétól, még ha ratyi is? Hát nem valami jól értesz a nõkhöz, maradj inkább Vilmosodnál, neki tuti van! :-)
Én nem azt írtam hogy megnyerték volna a háborút, hanem, hogy mindenki hajlott a békére és a központi hatalmak szemszögébõl kedvezõbb békék jöhettek volna létre.

Mi a címe annak a japán vagy ázsiai vagy valami ilyen nemzetiségû filmnek ami egy császárról és 3 fiúról szól?

A srácoknak olyasmi nevük volt, hogy felhõ, víz meg szél vagy ilyesmi, a szél és a felhõ biztos. És a végén megölik a császárt 2en mert a 3.-at megöli. Kb. 2004-2006 körül ment sokszor a Film+-on vagy a hallmarkon.

Legjobb válasz: Viharlovasok (Feng yun xiong ba tian xia, 1998)

Viharlovasok (Feng yun xiong ba tian xia, 1998)
A kérdező hozzászólása: Isten vagy :D Kösz :D

Mit lehet tudni a császárról a Szent Imrében?

Szeretnék infókat olyanoktól akiket császároztak már a Sz. Imrében, mert szeptemberben tuti császáros leszek. Esetleg ha a Dr. Rákócziról is tudtok valamit akkor azt is nagyon köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Húú szegény,muszáj a császár? Nem tudod megúszni? Én nem a szt imrében,de szültem császárral,és simán is. Hát senkinek nem ajánlom a vágást ha nem muszáj. A természetes szülés a legjobb a babának,és a mamának egyaránt ha nincs egészségügyi akadálya. Sok szerencsét,üdv

Szia! Húú szegény, muszáj a császár? Nem tudod megúszni? Én nem a szt imrében, de szültem császárral, és simán is. Hát senkinek nem ajánlom a vágást ha nem muszáj. A természetes szülés a legjobb a babának, és a mamának egyaránt ha nincs egészségügyi akadálya. Sok szerencsét, üdv


Mik a tapasztalatok a császárról?

Legjobb válasz: Szia! Én az elsõ gyerekemet természetes úton szültem,és egy életre szóló szép emlék a születése. A másodikkal sajnos meg kellett császározni:((( A 42-ik hét végén indították,mekoniumos volt a víz,éretlen és zárt a méhszáj,és teljesen fent volt a baba.Szóval szinte semmi esély nem volt a normál szülésre. De legalább annyit ki tudtam alkudni,hogy hagyjanak egy kicsit vajúdni vele,mert ugye az nagyon fontos fõleg a baba,de a mama számára is.Sajnos 5 óra után ki kellett venni.Engem altattak,és rettenetes fájdalomra ébredtem,szóval ha a két szülést össze kell hasonlítani,a császár egy iszonyat szörnyû a normál szüléshez képest. Nagyon nehezen épültem fel,több mint 1 év után sem voltam olyan mint elõtte.Én azt mondom,nem normális aki direkt a császárt válassza.Meg persze az sem normális,hogy választani lehet.A császárt oda kellene visszahelyezni,amire feltalálták.Csakis a baba,és vagy a mama élete egészsége megóvása megmentése érdekében.Most 35 hetes vagyok,és úgy beszéltem meg a dokival,hogy sima szülésre törekszünk,csak akkor vág ha nagyon muszáj. Mindkettõnk érdeke a természetes normál szülés születés. Az elsõ válaszoló nem tudom hol végzett,de biztos hogy védõnõ????Mert akkor nagy bajban vannak sokan akinek õ ad tanácsot. Minden jót neked,üdv.

Szia! Én az elsõ gyerekemet természetes úton szültem, és egy életre szóló szép emlék a születése. A másodikkal sajnos meg kellett császározni:((( A 42-ik hét végén indították, mekoniumos volt a víz, éretlen és zárt a méhszáj, és teljesen fent volt a baba.Szóval szinte semmi esély nem volt a normál szülésre. De legalább annyit ki tudtam alkudni, hogy hagyjanak egy kicsit vajúdni vele, mert ugye az nagyon fontos fõleg a baba, de a mama számára is.Sajnos 5 óra után ki kellett venni.Engem altattak, és rettenetes fájdalomra ébredtem, szóval ha a két szülést össze kell hasonlítani, a császár egy iszonyat szörnyû a normál szüléshez képest. Nagyon nehezen épültem fel, több mint 1 év után sem voltam olyan mint elõtte.Én azt mondom, nem normális aki direkt a császárt válassza.Meg persze az sem normális, hogy választani lehet.A császárt oda kellene visszahelyezni, amire feltalálták.Csakis a baba, és vagy a mama élete egészsége megóvása megmentése érdekében.Most 35 hetes vagyok, és úgy beszéltem meg a dokival, hogy sima szülésre törekszünk, csak akkor vág ha nagyon muszáj. Mindkettõnk érdeke a természetes normál szülés születés. Az elsõ válaszoló nem tudom hol végzett, de biztos hogy védõnõ????Mert akkor nagy bajban vannak sokan akinek õ ad tanácsot. Minden jót neked, üdv.
Engem a dokim császárnõnek hívott a 2.császár után.Gerincérzéstelenítés volt.Mikor kimegy a hatása az elég ciki.Az elsõ után én fürdettem a babámat elõször otthon, a másodiknál hetekig nem tudtam.Kb 10óra múlva felkeltenek(muszály).Ez elég nehézkesen ment.Az elsõnél nyomták ki a vért a hasamból.Ebbe majd bele pusztultam, a másodiknál csak egyszer nyomták meg.A tejem nekem is másnap már dõlt teljes erõbõl.Szóval a két császár is teljesen más volt.Hiányzott az igazi szülés.
Szia, nekem 3 császárom volt, mert mindegyik csemetém rosszul feküdt, ráadásul az elsõ haránt helyezkedett el. Az egyikkel a kitolásig vajúdtam, és sürgõsségi császár lett belõle. Mindegyikkel gerincbe adott érzéstelenítést kaptam. Az elsõnél nagyon fájt utána a fejem, mert "elfelejtettek" szólni, hogy ne emeljem fel a fejem legalább 12 órán keresztül. A seb, mivel ez egy komoly hasi mûtét, eléggé fáj, fõleg az elsõ felkeléskor, és kell legalább 6 hét a teljes regenerálódásig, plussz ott a baba, akit 2-3 óránként szoptatnod kell. Mindenképpen kell a segítség az elsõ hetekben. A tejem a 2. napon beindult, mindhárom babánál. Nincs összehasonlítási alapom a normál szüléssel, de sokaktól hallottam, hogy ha lehet inkább a hüvelyi szülést választanák...(már aki mindkettõt átélte). De azért ezt is túl lehet élni, mivel a végeredmény nem mindennapi:) ))
Szia!nekem egy 3 éves kisfiam van, én is császárral szûltem, Vácon.Én is gerincbe kaptam érzéstelenítõt, (csak akkor altatnak ha allergiás vagy a gyógyszerekre, meg ha hajlamos vagy trombózisra).Mûtét után 5 órával fel kellett kelni és sétálni pár métert.Én nem bírom a fájdalmat de itt nem is nagyon volt mert mûtét után az infulzioban van algopirin meg ilyesmi.az elsõ nap odaadják a babát, nem tudom miért írják hogy nem kapod meg.Mûtét után már hozták is mellre tenni.akkor láthatod a babádat amikor akarod!!Nekem a 3-4 napon lövellt be a tejem.Ne félj, azt mondják a két szülés egy forma csak az egyikkel elõbb a másikkal késõbb rossz U.I:pénteken császároznak ismét!
Szia.Én is császárral szültem 3 hete. Gerincérzéstelenitést kaptam, nem éreztem semmit mûtét alatt, a babócát nagyon hamar kiszedték , többet tartott a varrás. Az egész mûtét kb 40 percet tartott. Azután meg folyamatosan nyomatták a fájdalomcsillaptitót meg antibiotikumokat, úgyhogy ahogy kiment a zsibbasztó nekem nem fájt. Aznap este már lábra álltam. Az elsõ éjszaka nehéz volt, mivel csak háton tudtam feküdni.Másnap már sétáltam. Harmadik nap beindult a tej. Sztem nem igaz az állitás, hogy császárral késõbb jön meg a tejed. minden a babótól függ mennyire cuppan rá a cicire és dolgozik meg érte.A varrás hamar szépen begyógyult, már 5 napon hazaengedtek és 3 emeletet úgy másztam meg mintha mi sem történt volna. Én örvendek, hogy igy alakult a helyzet és császárral szültem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!