Találatok a következő kifejezésre: Mik a a bonyhádi (5 db)

Mi a véleményetek a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumról?

Ebbe az iskolába szeretnék továbbtanulni de nem sok mindent tudok róla. A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Szerintem kevés ilyen jó iskola van az országban, mint a bonyhádi. A tanulmányi színvonala nagyon erõs, de ami szerintem a legfontosabb, egy nagyon jó közösségbe lehet itt bekerülni. Ahogy a gimiben mondani szokták "bekerülni gimnáziumunk nagy családjába". Ez elsõre megfoghatatlan fogalom, amikor én odakerültem akkor nem értettem, de amikor elballagtam, már tudtam, hogy ez pontosan mit is jelent. Sok ismerõsöm látni sem akarja volt középsuliját, én viszont bármit megadnék, hogy újra bonyhádi gimis lehessek, még úgy is, hogy az egyetem is nagyon jó. Szóval egy nagyon jó, figyelmes közösségbe lehet bekerülni, ahol a tanárok foglalkoznak a diákokkal és nem csak 45 percig, amíg az óra tart, mint más iskolákban. Ha tanulmányilag érdekel a suli, nagyon erõs a testnevelés, földrajz, matek, az angol és német nyelv oktatása, valamint a kémia és a biológia oktatása is magas szintû. rendszeresen szerepelnek jól gimisek az országos versenyeken. Szóval ha vannak ambícióid az alábbi tantárgyakkal, ezekkel szeretnél majd foglalkozni a jövõben, akkor mindenképpen ajánlom a sulit! :) Egy volt bonyhádi gimis

Szerintem kevés ilyen jó iskola van az országban, mint a bonyhádi. A tanulmányi színvonala nagyon erõs, de ami szerintem a legfontosabb, egy nagyon jó közösségbe lehet itt bekerülni. Ahogy a gimiben mondani szokták "bekerülni gimnáziumunk nagy családjába". Ez elsõre megfoghatatlan fogalom, amikor én odakerültem akkor nem értettem, de amikor elballagtam, már tudtam, hogy ez pontosan mit is jelent. Sok ismerõsöm látni sem akarja volt középsuliját, én viszont bármit megadnék, hogy újra bonyhádi gimis lehessek, még úgy is, hogy az egyetem is nagyon jó. Szóval egy nagyon jó, figyelmes közösségbe lehet bekerülni, ahol a tanárok foglalkoznak a diákokkal és nem csak 45 percig, amíg az óra tart, mint más iskolákban. Ha tanulmányilag érdekel a suli, nagyon erõs a testnevelés, földrajz, matek, az angol és német nyelv oktatása, valamint a kémia és a biológia oktatása is magas szintû. rendszeresen szerepelnek jól gimisek az országos versenyeken. Szóval ha vannak ambícióid az alábbi tantárgyakkal, ezekkel szeretnél majd foglalkozni a jövõben, akkor mindenképpen ajánlom a sulit! :) Egy volt bonyhádi gimis
Nálam is tervben van ... nekem is sokat segítene bármi információ.
Egyetértek az elõzõvel, fõleg a magas színvonallal! És nem csak azokból tantárgyakból, amiket az osztály magasabb óraszámba fog elõírni, hanem a többit is keményen megnyomják! Ha gondod van a matekkal, az se baj! Minden nap van matekkorep, elég segítõkész tanárokkal! A környezet, nagyon szép, nem az a lepukkant iskolafajta, a kolesz király ! Egy bonyhádi gimnazista.
én oda járok!!:) és egyszerûen imádom:DD a közösség az épület a kaja a tanárok a csarnok a japán kert meg minden! nem néznek le senkit.és a kisebbeket is be tudják fogadni normálisan.

Akinek van, mi a véleménye a bonyhádi edényekről? Megéri megvenni?

Az interneten találtam rá a magyar edényekre, lábasokra stb. és szívesen veszek magyar termékeket, ezzel is támogatva ?ket.

Legjobb válasz: http://www.veddamagyart.info/epitkezes/133-bonyhadi-zomancoz.. Ezek a piros lábasok, edények amiket még látsz itt-ott, kizárólag ezek voltak hosszú éveken keresztül a Bonyhádi Edény-gyár termékei. Még mindig megvan a kb. 40 évvel ezelõtt vett lábaskám, ütött-kopott, de még szoktam használni esetenként. Persze, ha rákeresel, sokféle terméke van már a gyárnak, én szeretem, mert a lábas fala nem az a papírvékony, nem fog rögtön a rántás megégni, vagy a pörkölt, hasonló odakozmálni benne, de nem is túl vastag, hogy ne tudd kivárni, míg felforr benne a kaja. Csak ajánlani tudom.

http://www.veddamagyart.info/epitkezes/133-bonyhadi-zomancoz.. Ezek a piros lábasok, edények amiket még látsz itt-ott, kizárólag ezek voltak hosszú éveken keresztül a Bonyhádi Edény-gyár termékei. Még mindig megvan a kb. 40 évvel ezelõtt vett lábaskám, ütött-kopott, de még szoktam használni esetenként. Persze, ha rákeresel, sokféle terméke van már a gyárnak, én szeretem, mert a lábas fala nem az a papírvékony, nem fog rögtön a rántás megégni, vagy a pörkölt, hasonló odakozmálni benne, de nem is túl vastag, hogy ne tudd kivárni, míg felforr benne a kaja. Csak ajánlani tudom.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Idõközben rákerestem, hogy kerámiát vagy teflonost érdemes-e venni. A teflonos mellett döntök, azt hiszem. Biztos, hogy jobb, az árak is erre utalnak.
Igen, én meglepõdve tapasztaltam most, hogy már ezek szerint jénai-tálakat is gyártanak, egész jól néznek ki. Bízzunk benne, hogy a minõség maradt a régi, tõlük megszokott. Jó vásárlást.
Nagyon jó minõségûek, jó az ár-érték arányuk!
Elöttem dicsérték, sajnos én ezt nem teszem. Nekem nem vált be. Egy 2 literes fazekom van az aljára az van írva, hogy minden tûzhelyhez használható - energia takarékos fenék (ez lehet igaz is, de nem ez a problémám vele). Belül (mindenhol) jön le a teflon?bevonat. Pedig nagyon vigyázok a dolgaimra. Ez az egyetlen fazekom ami nem vált be, én többet ezt a márkát nem is veszem. Remélem te nem jász vele így.
5-ös vagyok. Megtaláltam, hogy milyen név alatt fut az én fazekom: Fazék üveg fedõvel PLATINUM. A fazék kívül kettõ réteg zománcréteggel, belül TEFLON PLATINUM réteggel rendelkezik.
A kérdező hozzászólása: Ó, az örömbe mindig társul üröm is. Sajnálattal olvastam utolsó elõtti hozzászóló kommentárját, miszerint neki nem vált be. :( Igazság szerint én még csak stafírungot gyûjtögetek, de akkor még körülnézek. :)
A síma, zománcos lábasaiban, fazekaiban nyugodtan megbízhatsz. Egyébként csak egy ember jelentkezett, hogy neki nem vált be, márpedig te is tudod, hogy minden jó szériában is elõfordul egy-egy selejtes. Meglehet, hogy a válaszoló pont azt az egyet kapta ki a készletbõl. Érdeklõdj még másoknál is a bonyhádi termékekrõl, ne dönts egy-két válasz alapján.
A kérdező hozzászólása: Úgy lesz, köszönöm mindenkinek! De olyan jó érzés, mikor az ember egy magyar termékkel találkozik, sajnos a sok kínai holmi mellett ez nagyon ritka. Na de vannak nagyon jó minõségû német, olasz, francia termékek is. Mindenképp keresgélek tovább. :)

Mi a váleményetek a Bajai MNAMK- iskoláról? És a mi a Bonyhádi Petőfi Sándor Gimnázium ról a véleményetek?

ha valaki az egyikbe jár elmondanátok hogy miért válasszam

Legjobb válasz: Én a Petõfiben végeztem, szerintem nagyon jó gimi. A tanárok jól tanítanak, de oda kell raknod magad, mert nem szájbarágós típusúak. Jófejek is, lehet velük tárgyalni, a hisztire allergiásak (sztem ez máshol is így van). Csak ilyen általános dolgokat tudok mondani, olyan kevés adatot adtál meg magadról h egyszerûen lehetetlen normális infoval szolgálni. Jó hely, tényleg. Olyan hangulata van a helynek, ami páratlan. Nincs helye a devianciának, de a tolerancia maximálisan mûködik. Tényleg. Én így tapasztaltam. Itt tuti nem fognak amiatt piszkálni h stréber vagy, a többi gyerek is ugyanolyan motivált mint te. Az egyes tagozatok között viszont lehetnek különbségek.

Én a Petõfiben végeztem, szerintem nagyon jó gimi. A tanárok jól tanítanak, de oda kell raknod magad, mert nem szájbarágós típusúak. Jófejek is, lehet velük tárgyalni, a hisztire allergiásak (sztem ez máshol is így van). Csak ilyen általános dolgokat tudok mondani, olyan kevés adatot adtál meg magadról h egyszerûen lehetetlen normális infoval szolgálni. Jó hely, tényleg. Olyan hangulata van a helynek, ami páratlan. Nincs helye a devianciának, de a tolerancia maximálisan mûködik. Tényleg. Én így tapasztaltam. Itt tuti nem fognak amiatt piszkálni h stréber vagy, a többi gyerek is ugyanolyan motivált mint te. Az egyes tagozatok között viszont lehetnek különbségek.
Szia! :) Én az MNÁMK-ba járok, most vagyok 10.-es. Nagyon szeretem ezt a sulit, mert nagyon jó itt a társaság, valamint a tanárok is nagyon segítõkészek és gyerekcentrikusok. Emellett a német és az angol nyelvet nagyon jól tanítják, mindkettõbõl garantált a nyelvvizsga megszerzése 12. végére. Valamint lehetõséged van a DSD nemzetközi német nyelvvizsga letételére is, amit nem sok más helyen tudnál megcsinálni. Természetesen erre a tanórák keretein belül készítenek fel. Egy csomó mindent tudnék mesélni, ha érdekel még valami, szívesen válaszolok! :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Anyuka! Köszönöm szépen az öszinteséget! Nagyon sok mindent végighallgattam a petõfi gimiröl, a bemutatót is végignéztem. De mindenki csak azt hajtogatta hogy milyen jo meg jobb eredményeket ért el a suli. Õszintén szólva végre hogy kaptam egy õszinte választ. Nekem elsõre nem nagyon tetszett a suli, pont az istenítés miatt. Minden tanárom azt erölteti hogy oda menyjek és ne a másikba mert ez sokkal otthonosabb. Most ezzel végre megmondhatom nekik! :) Mégegyszer nagyon köszönöm!


Mi a véleményed a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumról? HA VÁLASZOLNÁL A KÉRDÉSÁRADATOMRA NAGYON HÁLÁS LENNE A KÉRDÉS KIÍRÓJA!

Hány ponttal vettek föl, ha nem emlékszel rá akkor nehéz volt a bekerülés??

Legjobb válasz: Ja, 7. év végén a jegyeim ezek voltak: matek 3, nyelvtan 3, irodalom 4, töri 4, idegennyelv 5. Tehát javítottam rendesen :D

Bocsánat, rosszul fogalmaztam, a tanárok mondták, hogy hozzam be az okleveleimet.
Az én gyermekem oda jár. Szereti az iskolát. Nekem vannak észrevételeim. És ezeket nem sértésnek szánom! csak tapasztalatom szerint ezek tények. nem vagyok pedagógus ellenes és elfogult szülõ sem. de néha elkeserít ami agyerekkemmel történik, még akkor is ha neki nem nem mondok semmi rosszat a tanárokról. pl: ha a rokonságban nincs pedagogus, vagy értelmiségi mindegy, hogy mennyit tanulsz, vagy miben vagy jó esélyed sincs a jobbak között lenni. nem számít milyen versenyeredményeket érsz el, ha egyáltalán küldenek és nem a kedvenc miatt nem mehetsz (nehogy ne a kedvenc vagy az értelmiségi szülõ gyereke nyerjen) vannak jó tanárok ( szerintem kevés az olyan aki nem azt nézi, hogy , hogy hívnak). ha lelkes vagy de nincs neved akkor inkább keres másik iskolát, mert sokat fogsz csalódni. Az iskola szerint vannak jogaid ( érdemes elolvasni.. házirend) csak ne élj vele, mert onnan kezdve kezdhetsz keresni másik iskolát, ha nem akarsz rosszat magadnak " nem feltünõen de megvannak a tanároknak az eszközei hozzá". Egyébbként szerintem is jó iskola, csak vannak megfásult, és "tulbuzgó" mármint aki azt hiszi magárol, hogy õ valaki és most nem olyanra gondolok akinek neve is van hozzá" pedagogusok. mindent összevetve a gyerköc imád odajárni, de õ nem egy ambiciózus diák már, azt kiölték belõle. igazából 14 tanár tanítja a gyerköcõt azok közül 3-mal van bajom, abból 2 kedvenc tantárgyat tanít, aki szerintem nagyon jó az a 14-bõl négy a többi semleges. De véleményem szerint minden olyan iskolába aminek van neve vannak ilyenek. Sok sikert a felvételhez bármelyik iskolát is választod.
Igen, sztem felvesznek. Felvételire legyen egy jó "motivációs beszéded" is. :)
Ja, 7. év végén a jegyeim ezek voltak: matek 3, nyelvtan 3, irodalom 4, töri 4, idegennyelv 5. Tehát javítottam rendesen :D
Hello! Én ide szeretnék menni emelt angol vagy emelt német szakra. A jegyeim amikbõl pontot viszek: Irodalom 5, Nyelvtan 4, Matek 4, Idegennyelv 5, Töri 4. Szerintetek felvesznek ha jó írásbelit valamint szóbelit produkálok? (anyanyelvi szinten beszélem a németet, ezért tanulok 2 nyelvet egyszerre)
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm :DD
Hát, ma megkaptam a felvételim... matek 19, magyar 27 pontos lett :/// Nagyon elvagyok keseredve mert jobbra számítottam és csomó kis hülyeségen vesztettem pontot :(( A szóbelin jól fogok szerepelni és így remélem, hogy van esélyem bekerülni. Ja, szerintetek az pluszpont ha van kb. 10 oklevelem versenyekrõl? (legtöbben 1., 2., 3. lettem)
Én oda járok immár harmadik éve. :D A bekerülés nem volt annyira nehéz, inkább stresszes az egész felvételi eljárás miatt. Központin a magyarom 45 pontos lett, a matekom 28. A szóbelitõl sem kell különösebben izgulni, a tanárok pedig nem olyan szigorúak, fõleg a felvételinél nem. Utána persze mindenkinek kiderül a dilije, de az már más tészta. :D Amúgy az átlagom 4, 5 körüli volt, de felvettek ennél rosszabb átlaggal rendelkezõket is. Én humán osztályba járok, egészen jó, bár mindennek van hátránya... Ebben az iskolában legtöbbször az, hogy ha pl. humános vagy, elhitetik veled, hogy nem értesz a reál tantárgyakhoz. Ettõl függetlenül egy elég jó iskola, sokat kell tanulni, de ha tovább akarsz utána tanulni, nagyon ajánlom. Remélem valamennyit segítettem :)
9-es válaszoló: Hát Én is a Petõfi S. Gimnáziumba járok, lassacskán 3 éve és nem vettem soha ilyet észre, sõt majdnem hogy az összes tanár jóindulatu HA rendesen tanulsz, látják rajtad, hogy igyekszel. Lehet, hogy valami más oka van, hogy a gyereke nem jön ki a tanárokkal... (Amúgy ez a leírása inkább a Szekszárdi Garay gimnáziumra jellemzõ) lollypop93: Nem igaz, nekem például ott voltak a megyei német versenyes okleveleim és bevittem történelemre is, valamint hidd el: nem azt nézik, hogy az adott tantárgyból milyen eredményeid vannak, hanem azt, hogy jársz -e versenyezni és, hogy milyen típusu gyerek vagy. (odaillõ stb.)
Sose jártam oda, de nagyon jó versenyeredméyeik vannak, országosan jegyzett iskola.

Mik a tapasztalatok a bonyhádi Bruncvik Nikifor doktornál szülésről?

Legjobb válasz: Én Bonyhádon szültem Brunvik Nikifornál és mindenkinek csak ajánlani tudom. A kb.tíz órás vajúdás ellenére csak szép emlékeim vannak a szülésrõl. Nyugodt körülmények között, nem siettetett semmit, hagyta hogy minden természetes úton történjen.(A lakóhelyemtõl 50 km-re van Bonyhád, szülhettem volna a 8 km-re fekvõ városban is.) Most várom a második babámat és reménykedek, hogy ezt a picit is az Õ segítségével fogom a világra hozni.

Én Bonyhádon szültem Brunvik Nikifornál és mindenkinek csak ajánlani tudom. A kb.tíz órás vajúdás ellenére csak szép emlékeim vannak a szülésrõl. Nyugodt körülmények között, nem siettetett semmit, hagyta hogy minden természetes úton történjen.(A lakóhelyemtõl 50 km-re van Bonyhád, szülhettem volna a 8 km-re fekvõ városban is.) Most várom a második babámat és reménykedek, hogy ezt a picit is az Õ segítségével fogom a világra hozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!