Találatok a következő kifejezésre: Mik a a bolgár (9 db)

Mi a véleményetek Bolgár Györgyről?

Legjobb válasz: ocsmány alak

ocsmány alak
Magyarország egyik elsõszámú ellensége.
Ha az újságíróra gondolsz, korrekt, újságíró. Nem kell mindenkinek Orbánt imádni, hanem reálisan kell felmérni a dolgokat.
Hm, hát nekem eléggé ellentmondásos. Nem szerettem az elõzõ kormány alatt, és most se rajongok érte, mert kilóg belõle a lóláb, mindig, minden helyzetben az MSZP-t dicsõítette olyankor is, amikor nagyon nem volt miért. És utálom, ahogy leugatja, lehülyézi azokat a hallgatókat, akik más véleményt képviselnek. Ez teljesen visszataszító. És hogy mit szeretek benne? Hát azt, hogy még van. Most, amikor a FIDESZ-féle pártállamban mindent és mindenkit egyirányúsítanak, lassan már meg kell becsülni azt az 1-2 embert, aki még tartja magát, és más összefüggésben láttatja a dolgokat, mint a hivatalos verzió. A Klubrádióban sincs már rajta kívül szinte senki, aki nyíltan szembemegy a FIDESZ-szel. És azért ilyen is kell. Jobb lenne, ha nívósabb figura volna, de hát ez van.
Elvakult MSZP fan De a politikától független dolgokban értelmes embernek tünik. Amúgy a HirTV és EchoTV újságirói példát vehetnének róla intelligencia tekentetében. Lehet hogy nincs mindig igaza, de sohasem bunkó módra hirdeti a véleményét.
Több külföldi allomashelye volt, mit a radió tudósítója, ertelmes szivar.
"Ha az újságíróra gondolsz, korrekt, újságíró." Ha Bolgár György korrekt újságíró, aki gyakoraltilag semmit sem csinál csak a baloldalt még mindig elvakultan magasztaló (nincs jobb szó) barmokat folyamatos rettegésben tartja, akkor a Gárda a szentek gyülekezete...

Mi a véleményetek Bolgár György "Megbeszéljük" c. műsoráról?

Legjobb válasz: Én meg szoktam hallgatni, de Bayer Zsolt mûsorát is nézem a Hír tévén. Pluszban is nézek egyéb mûsorokat, ha tehetem, így úgy gondolom eléggé objektív képet tudok alkotni egy-egy témában.

Én meg szoktam hallgatni, de Bayer Zsolt mûsorát is nézem a Hír tévén. Pluszban is nézek egyéb mûsorokat, ha tehetem, így úgy gondolom eléggé objektív képet tudok alkotni egy-egy témában.
Az utolsó, és egyetlen ellenzéki beszélgetõs mûsor.A megszüntetésén teljes erõvel dolgozik a hatalom.
Hallgatása a legjobb módszer arra, hogy hogyan lõjem a sztratoszférába a vérnyomásomat röpke három percen belül.
A drágabolgárurat és mûsorát mindenki szereti.Legalábbis a 80 fölötti korosztályban.

A macedón és a bolgár nyelv között mi a különbség?

Én beszélek valamennyire bolgárul, de ugyan olyan szinten értem a macedónt is. Vagyis a 2 nyelv az nem is 2, hanem csak 1?

Legjobb válasz: Az, hogy az egyik nyelv beszélõi megértik a másikat is, nem jelenti azt, hogy a két nyelv azonos. A cseh és a szlovák, illetve a horvát és a szerb is szinte csak minimálisan tér el egymástól, mégis vérig lenne sértve minden szerb és horvát ha azt mondanád, hogy azonos a nyelvük. Ahhoz már kevésbé értek, de tudtommal a dán és a svéd között is hasonló a helyzet. Egyes elméletek szerint a macedónok lényegében a bolgárok egy ága. (Bár ezt macedónoknak ne mond, mert náluk a nemzeti ideológia az, hogy õk az ókori makedónok leszármazottai!) Szóval logikus, hogy a nyelv nagyon hasonló legyen. Viszont, bár én egyiken sem tudok egy kukkot sem, erõsen kétlem, hogy azonos lenne.

Az, hogy az egyik nyelv beszélõi megértik a másikat is, nem jelenti azt, hogy a két nyelv azonos. A cseh és a szlovák, illetve a horvát és a szerb is szinte csak minimálisan tér el egymástól, mégis vérig lenne sértve minden szerb és horvát ha azt mondanád, hogy azonos a nyelvük. Ahhoz már kevésbé értek, de tudtommal a dán és a svéd között is hasonló a helyzet. Egyes elméletek szerint a macedónok lényegében a bolgárok egy ága. (Bár ezt macedónoknak ne mond, mert náluk a nemzeti ideológia az, hogy õk az ókori makedónok leszármazottai!) Szóval logikus, hogy a nyelv nagyon hasonló legyen. Viszont, bár én egyiken sem tudok egy kukkot sem, erõsen kétlem, hogy azonos lenne.
A kérdező hozzászólása: jah és ugyan olyan szinten értem-nél kimaradt az, hogy eddig soha nem tanultam macedónul....
Szinte teljesen azonos a kettõ.

Mi a címe ennek a bolgár zenének?

Egy nagyon szép barna hajú, kék szem? csaj énekli, van benne olyan rész, amikor teljesen meztelen, csak a melle meg az alfele van kikockázva, és össze-vissza vonaglik egy szobában. Egy másik jelenetben meg valami rövid sz?ke hajú f?nyírós lányt rángatnak.

Mit csinálnak jól a bolgárok?

Államadósságok az 1997-es 108,3%-ról 2008-ra 13,7%-ra csökkent (2010-ben 16,2%), költségvetési hiányuk pedig 1997 és 2008 között legrosszabb esetben 1,2% volt, de elértek pl. 2006-ban 1,9%-os többletet is (2009-ben 4,7% volt a hiány).

Legjobb válasz: Nekik nem tul nagy a GDP foleg azokban az evekben amikor a GDP aranyos allamadossag 100% folott volt es azota jelentosen emelkedett.Biztosra veheto hogy viszonylag kis cimletu ,rovid lejaratu kolcsoneik voltak elonyis feltetelek mellett.

Nekik nem tul nagy a GDP foleg azokban az evekben amikor a GDP aranyos allamadossag 100% folott volt es azota jelentosen emelkedett.Biztosra veheto hogy viszonylag kis cimletu , rovid lejaratu kolcsoneik voltak elonyis feltetelek mellett.
Az átlagkereset 91000Ft (2/3-a a magyar 130000-nek), 1kg kenyér 130-180Ft (ugyanannyi mint itthon). ÁFA 20%, SZJA (egykulcsos!) 10%. Ha ezeket nézem, akkor kevesebbet keresnek, de ettõl (és az adóktól) versenyképesebb az exportjuk. Plusz tengerpart=sok turista.
Õk egyszer és keményen szorítottak meg. És azt arra is költötték. Nyugi! Nem cserélen velük senki csak a románok egy része. Bár azok meg már ott is vannak.
Õk így gazdálkodnak. Ezzel együtt GDP-ben igencsak mögöttünk vannak.
A kérdező hozzászólása: Azért nálunk egy kenyér nem 130-180, inkább 230-280.
"Mit csinálnak jól a bolgárok?" Állítólag sok joghurtot esznek, ezért sokáig élnek. Viszont 1990 óta 8, 7 millióról 7, 3 millióra csökkent az ország lakossága, ami katasztrófa. Több száz falu áll teljesen üresen Bulgáriában. "Államadósságok az 1997-es 108, 3%-ról 2008-ra 13, 7%-ra csökkent" 1997 és 2008 között csak 3 évig volt baloldali kormányuk, így ez nem csoda.
"Államadósságok az 1997-es 108, 3%-ról 2008-ra 13, 7%-ra csökkent" Ott nem voltak MSZP-sek tetves zsidók és ezért, ott nem tudták felvásárolni a zsidók az országot , Bulgáriában most is kevés zsidó él a Magyarországi 100000hez képest, ott Bulgáriában 10000 fõ alatt vannak.

Mit szóltok a labdarúgó válogatottjaink bolgárok elleni szerepléséhez?

Szerintem a csapatunk minden részében harmatgyenge volt mig az ellenfél pláne a második félidőben lejátszotta a mieinket.

Legjobb válasz: Nem voltam elragadtatva a látottaktól. Ami különösen bosszantott, hogy alig volt nálunk a labda. Az új mez viszont tetszett :) Tavaly azért volt pár jó meccsünk és magasra került a mérce...

Nem voltam elragadtatva a látottaktól. Ami különösen bosszantott, hogy alig volt nálunk a labda. Az új mez viszont tetszett :) Tavaly azért volt pár jó meccsünk és magasra került a mérce...

Mik a tapasztalatok a bolgár tengerpartról?

Legjobb válasz: MENJ EL :) Én többször jártam (idén is megyek), egy hét repülõvel, öt csillagos szállodában, félpanzióval megvan kb. 100-120e Ft-ból. Ha a szállodát lentebb adod, akkor ugye jóval olcsóbb is tud lenni. Viszont ne önellátást válassz, a jobb szállodákban BÕSÉGES svédasztal van. Jobban jársz vele (és talán +10 leva egy vacsora...)

MENJ EL :) Én többször jártam (idén is megyek), egy hét repülõvel, öt csillagos szállodában, félpanzióval megvan kb. 100-120e Ft-ból. Ha a szállodát lentebb adod, akkor ugye jóval olcsóbb is tud lenni. Viszont ne önellátást válassz, a jobb szállodákban BÕSÉGES svédasztal van. Jobban jársz vele (és talán +10 leva egy vacsora...)

Van olyan ország, hogy Bolgária? Mit tudni erről a szóról?

Legjobb válasz: bolgár NÉP van csak, akiknek Bulgária az ORSZÁGuk. Balkán -félszigeten van.

bolgár NÉP van csak, akiknek Bulgária az ORSZÁGuk. Balkán -félszigeten van.
Nincs. Bulgária van. http://hu.wikipedia.org/wiki/Bulg%C3%A1ria az ott élõ emberek a bolgárok.
@hollófernyiges: A kérdezõ jelenidõben tette fel a kérdést. Amirõl te írsz, az a 8. és 10. században volt. Nyilván nem erre gondolt. A bolgárkertész meg nem jó példa. Bulgáriában élnek a bolgárok. ENnyi!
9-tõl 10-esnek! Egy szóval sem írtam, hogy a bolgárok itt élnek, éltek nálunk! A kérdésben elhangzott: "mit tudni errõl a szóról?" Nekem eszembe jutott a "bolgár-kertészet", ez jutott eszembe, kislányként még én is kapáltam ilyen kertészetben, ez jutott eszembe! Elõször gondolkodj, mielõtt mások válaszát ledorongolod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. A rosszindulatúakat is.
Az ország neve Bulgária. Az ott élõket mi bolgároknak mondjuk, de az angol pl. bulgarians-nak. A keveredés oka az is lehet, hogy eredeti írásmóddal "българи", amibõl találja ki valaki, hogy az a lágyságjel hol minek számít. :) ) Amúgy ezt találtam még: http://www.etymonline.com/index.php?term=Bulgaria E szerint van bolg- és bulg- kezdetû magyarázat is. A bolg- a Volga folyóra utal, a bulg- pedig vagy a bolgár blugarinu, ahogy annak idején magukat hívták, vagy a török bulga (keverék) szóra.
A 8-as, neeem hinnem, h a kerdezo arra gondolt.:D Szerintem sokkal inkabb iranyitokozpont-problemak vannak...:DDD
http://www.google.hu/#output=search&sclient=psy-ab&q=bolg%C3.. Még a '60-as, '70-es években voltak az u.n. bolgárkertészek: elsõsorban szabadföldi konyhai zöldségtermesztéssel foglalkoztak, a palántákat kis üvegházakban (kb. 30-40 cm. magas) nevelték. Ezt a "mûvelési ágat", ezt a technológiát váltotta fel késõbb az u.n. "fólia-házas" paprika és paradicsom-termelés.
Sok a tudatlan gúnyolódó, pedig a kérdezõnek igaza van: http://hu.wikipedia.org/wiki/Volgai_Bolg%C3%A1rorsz%C3%A1g
De az eredeti írásmód kiejtésébõl könnyen kihallatszik a bolgária. Más nyelveken pedig akár balgáia. Dehát szabál, az szabál!
És olyan, hogy Osztrákia?
Ez komoly? :D :D :D Bulgáriában élnek a bolgárok. Egy tízévesnek ezt már illene tudnia...
Hányadikos vagy, kérdezõ? LOL :)
Pontosan így van.
Amúgy valóban érdekes, a "българи" szóban a keményjel (nem lágyjel!) szerepe, mert az semmilyen kiejtésben nem mondjuk "u"-nak, inkább o-a-á között valahol.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!