Találatok a következő kifejezésre: Mik a a bebé (11569 db)

Mi az a been? És mikor használjuk?

Legjobb válasz: a 'be' ige past leggyakoribb a have been /has been /had been összeállításokban.

a 'be' ige past leggyakoribb a have been /has been /had been összeállításokban.
# széttörött a szövegem tehát a "be" ige past participle alakja
A "be" létige past participle alakja (ahogy az elõttem szóló is írta). Amennyiben a "have" ige segédigeként szerepel a mondatban, az azt követõ ige mindig a harmadik (past participle) alakját veszi fel. would/could/should/may have been - gyk. múlt idejû feltételes módok "be" fõigével have been, had been, will have been - perfect simple igeidõk "be" fõigével, vagy egy másikkal, amennyibena "been" után egy ing-es alakban levõ ige következik Hm... Van még? Most nem jut eszembe hirtelen semmi - de tényleg ezek a leggyakoribbak (szintén, ahogy az elsõ is mondta).
Mint az elöttem szólók + a been szót nem fogod megérteni, mert nem lehet megérteni. A vala szót sem értjük, pedig az magyarul van, de azt az igeidõt már nem használjuk, ezért igazán nem is értjük. Bálint úr még használta vala. Tehát ne a been-t értsd, hanem érezz rá a használatára. Például: Olvasgatom ezt a könyvet - I am reading this book Olvasgattam ezt a könyvet - I was reading this book Egy hete olvasgatom ezt a könyvet - I have been reading this book for a week. Gondolom, nyelvtankönyvekben találsz ilyeneket.
"All my life i have been good, but now im thinking:what the hell?":)

Melyik HA tápszert fogadta el a babád? Mi eddig a Beba Ha1-t és 2-t próbáltuk, de mostantól sztrájk van. Lehet hogy végig kell majd próbálni az összeset? Ez óriási kiadás.

Legjobb válasz: Kiegészítésként elõször Nestle Beba HA 1-et írt fel az orvos, ette szépen. Utána mivel 6 hónapos elmúlt, Beba 2-t vettünk, azt is eszi. Szóval nálunk eszi, és az összes orvos ismerõsöm azt mondta hogy a Beba Pro a legjobb jelenleg a piacon. Ha nem fogadja el a gyermeked, lehet az íze miatt van, egy kicsit kesernyés :( A védõnõ talán tud segíteni s mintát adni. De ha nem, akkor sajnos meg kell venni s próbálgatni. Esetleg a lakóhelyeden lévõ kismamákkal beszélj, hogy adjanak 1-1 adagot, próbaképpen. Nem hiszem hogy ne adnának :)

Kiegészítésként elõször Nestle Beba HA 1-et írt fel az orvos, ette szépen. Utána mivel 6 hónapos elmúlt, Beba 2-t vettünk, azt is eszi. Szóval nálunk eszi, és az összes orvos ismerõsöm azt mondta hogy a Beba Pro a legjobb jelenleg a piacon. Ha nem fogadja el a gyermeked, lehet az íze miatt van, egy kicsit kesernyés :( A védõnõ talán tud segíteni s mintát adni. De ha nem, akkor sajnos meg kell venni s próbálgatni. Esetleg a lakóhelyeden lévõ kismamákkal beszélj, hogy adjanak 1-1 adagot, próbaképpen. Nem hiszem hogy ne adnának :)
Nekem végig kellett próbálnom:(Egy délután alatt 10 ezer ment el, mire a kisasszony el tudta dönteni melyiket hajlandó megenni.A Humama Ha2 nyert.

Beengednek minket, a ZP-be?

Én,és a haverok mennénk(5-6ember)Mind így 15-16-17 évesek vagyunk. De ugye 18éves korig kell a zöldkártya. Még sosem voltam. Milyen hely? Hanyadik kerületbe van? Hánykor nyit,hánykor zár?

Legjobb válasz: Ha nincs kártyád, akkor nem engednek be. Amúgy reggel 9-tõl mmásnap reggel 6-ig van nyitva.

Ha nincs kártyád, akkor nem engednek be. Amúgy reggel 9-tõl mmásnap reggel 6-ig van nyitva.


Mi németül a be- ki- le- fel- meg- el- át- ide- oda- szét- össze- vissza- rá- igekötő?

Legjobb válasz: be: ein- (pl.einkaufen-bevásárolni) ki: aus- (pl.auswickeln-kibont) le: ab- (pl.abhängen-leakaszt) fel: auf- (pl.aufwischen-felmos) el: weg- (pl.weggehen-elmegy) át: durch- (pl.durchgehen-átmegy) rá: an-, auf- (pl.auferlegt, angesetzt-rátesz) ide: her- (pl.hergehen-idejön) vissza: zurück- (pl.zurückholen -visszahoz) De ezek nem minden esetben vannak így!!

be: ein- (pl.einkaufen-bevásárolni) ki: aus- (pl.auswickeln-kibont) le: ab- (pl.abhängen-leakaszt) fel: auf- (pl.aufwischen-felmos) el: weg- (pl.weggehen-elmegy) át: durch- (pl.durchgehen-átmegy) rá: an-, auf- (pl.auferlegt, angesetzt-rátesz) ide: her- (pl.hergehen-idejön) vissza: zurück- (pl.zurückholen -visszahoz) De ezek nem minden esetben vannak így!!
még az alapszituáció is kissé bonyorultabb ennél. a fel és a rá, az máshogy van, mint a magyarban. azt jegyezd meg, hogy az auf a vízszintes, az an meg a függõleges. azaz képet a falra felakasztani anhängen. valakit felakasztani aufhängen. az utánfutó Anhänger könyvet a polcra felrakni auflegen az át szintén trükkös, mert a durch az inkább keresztül (pl. alagúton, városon). viszont a hídon(át) már über, mert az nem benne, hanem felette/rajta. máshogy gondolkoznak, mint mi és jellemzõen nem célszerû ilyen egyszerû megfeleltetéseket megtanulni, mert baromi zavaróak lesznek...
De azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek nem minden esetben igazak! pl auftreffen sem azt jelenti, hogy feltalál (auf - fel, treffen - talál) hanem azt, hogy nekiütközik

Mi az a Beé-közép?

Legjobb válasz: beé közép?

beé közép?
a beeeeééééé (XD) közép ha B közép akar lenni akkor az nem a focistadinoknál van?:D Itt nyilván az ott lévõ szurkolókat érti:D Általában õk szoktak lenni a "huligánok"
Vagy várj:D vedd úgy h az elõzõ üzenetet nem is láttad:D Menj ki 1 meccsre, foglalj jegyet oda, vidd be a másik csapat sáljait, pólóit stb, majd a meccs közepén vagyinkább a végén amikor veszt a csapat, akkor te elöveszed az ellennek a sálját és elkezded ordibálni h Szép volt fiuk!:D aztán vársz:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de igazából, nem a B-középre gondoltam, hanem a Beé-középre. utóbbinak nincs köze a focihoz azt hiszem.
'Beé István, az immár zsinórban negyedik aranyáért hajtó négyes másik régi motorosa amondó, édesapját lassan többen ismerik, mint õt magát világbajnok kajakosként: "Az öregem a kajak-kenu-válogatott vezérszurkolója, a Beé-közép névadója'-na szóval róla kapta a nevét ez a kenus kifejezés. Beé István édesapja által toborzott Beé-közép, amely egyenpólóban, szócsõvel, dobokkal „felfegyverkezve” buzdította nemcsak a magyar versenyzõket, de a nem éppen kajak-kenus nemzetnek mondható országok szerényebb képességû versenyzõit is.-szóval ez egy szurkolócsapat neve.
Egy adott csapat szurkolóinak az elitje az igazi fenegyerekek akik bármit megtesznek a csapatért és a meccsek alatt õk táplálják lélekben a csapatot. A negatív oldaluk, hogy olyannyira odaadó társaság, hogy az ellendrukkerek béközepével összecsapnak és elindul a ramazuri.

Mi a a különbség a Beba 2 és a Beba 3 között?

Legjobb válasz: Szerintem az összetételében különbözik. A Beba 2-õt 6 hónapos kortól lehet adni, a Beba 3-at pedig csak 8 hónapos kortól.

Szerintem az összetételében különbözik. A Beba 2-õt 6 hónapos kortól lehet adni, a Beba 3-at pedig csak 8 hónapos kortól.
plusz a beba 3as sûrûbb állagú, ezért nagyobb lyukú cumival javasolt adni.

Miben különbözik a beba ha-tól a beba start aktív 1? Ez is hipoallergén? és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Igen a start aktív is hypoallergén, mi ezt esszük 3 hetes kora óta. Egy doboz 2000 Ft. körül van. A doktornõ szerint a start aktív a legjobb jelenleg a piacon. Hasfájós babáknak a start aktívot ajánlják, mert állítólag van benne valami, amitõl nem lesz annyira hasfájós a baba. Nem tudom igaz-e, mi hasfájósak voltunk, azt nem tudom megmondani, hogy kevésbé-e mintha a sima beba ha-t ettük volna. 11 hós kislány anyukája.

Igen a start aktív is hypoallergén, mi ezt esszük 3 hetes kora óta. Egy doboz 2000 Ft. körül van. A doktornõ szerint a start aktív a legjobb jelenleg a piacon. Hasfájós babáknak a start aktívot ajánlják, mert állítólag van benne valami, amitõl nem lesz annyira hasfájós a baba. Nem tudom igaz-e, mi hasfájósak voltunk, azt nem tudom megmondani, hogy kevésbé-e mintha a sima beba ha-t ettük volna. 11 hós kislány anyukája.
Van Beba Start Aktív, és Beba Ha Start Aktív. A sima kb 8 száz forint, a HA-s 2 ezer.

Mi a véleményetek Benk Dénesről (showder klub)?

én nagyon bírom,egyik legnagyobb arc sztem:D

Legjobb válasz: én is szeretem benk dénest, de szerintem vannak nála jobbak, vagy ha nemis jobbak, de legalább egy szinten vannak vele:D azt nem szeretem benne, hogy ugyanazt a poént elsüti több helyen is, és másodjára már nemvicces annyira:D

én is szeretem benk dénest, de szerintem vannak nála jobbak, vagy ha nemis jobbak, de legalább egy szinten vannak vele:D azt nem szeretem benne, hogy ugyanazt a poént elsüti több helyen is, és másodjára már nemvicces annyira:D
bírom õt :) ♥
annyira kis cukiii nekem ö a máésodik kedvencem az elsö kiss ádám öt nagyoin imádom
gyenge
A Legcukibb a Showder Klubbaan (L) imcs. ♥♥
A háziorvosa "Paxirazor, Poteset, napi 3 x 2, sok folyadék" na én arra volnék kiváncsi. Egyébként ilyen átlag ember tipus.

Mit csináljak a 4 hós fiammal aki tegnap kapott oltást és az előző oltás helye pirosodott be neki. Borogatom, tehetek még érte valamit? Úgy látom, hogy fájni nem fáj neki. Nem értem mért ez pirosodott be és nem az amit kapott utoljára.

Legjobb válasz: Ugyan igy volz,nállunk is,de szerintem az nem a régi ami bepirosodott.Nekünk is két piros pont volt láthato egy lábon.Csak a borogatás amit tudsz most tenni.Nekünk két nap alatt eltünt.

Ugyan igy volz, nállunk is, de szerintem az nem a régi ami bepirosodott.Nekünk is két piros pont volt láthato egy lábon.Csak a borogatás amit tudsz most tenni.Nekünk két nap alatt eltünt.

Melyik táplálóbb és egyáltalán mi a a különbség a Beba HA Start És a Beba HA 1 között?

Nem tudom eldönteni melyiket adjam a kislányomnak. Már mindkettőt használtuk, csak a székletében vettem észre különbséget. A Strat-tól sűrűbb volt a kakája. Viszont úgy látom ebből többet megeszik, mintha nem lenne olyan laktató... Szerintetek mi a különbség köztük? Melyiket adjátok a babátoknak? 5 hónapos lesz a kislányom és 7 kiló! Elég sokat eszik, azért nem mindegy nekünk, baromi drágák ezek a HA-s tápszerek.

Legjobb válasz: Szia, az enyém már nagy, 13 hónapos. De ugyanezt a tápszert kapta. 5 hónaposan már az 1-est, mivel az a táplálóbb. Azért vannak fokozatok benne, hogy idõvel váltani lehessen, ne kelljen 1 litert meginnia a startból :))) 6 hónapos kortól meg már a 2-est kapta. Lassan kezdõdik a hozzátáplálás is, akkor már nem fog annyi tápszert megenni (nyilván nem 1 nap alatt, de szépen lassan csökkenni fog a mennyisége)

Szia, az enyém már nagy, 13 hónapos. De ugyanezt a tápszert kapta. 5 hónaposan már az 1-est, mivel az a táplálóbb. Azért vannak fokozatok benne, hogy idõvel váltani lehessen, ne kelljen 1 litert meginnia a startból :) )) 6 hónapos kortól meg már a 2-est kapta. Lassan kezdõdik a hozzátáplálás is, akkor már nem fog annyi tápszert megenni (nyilván nem 1 nap alatt, de szépen lassan csökkenni fog a mennyisége)
A kérdező hozzászólása: Akkor szerinted adjam már az 1-est? 5 hónapos lesz 11-én. Amúgy pont 1 litert iszik meg a startból/nap!
Igen, szerintem mindenképp. Napi 1 liter az kb normális, úgy emlékszem. 6*180 ml De amúgy nekem azt mondta a gyerekdoki, hogy összetételében kicsit más, így érdemes váltani. Árra már nem emlékszem, de az is HA, így rosszabb semmiképp nem lesz neki. Nálunk annyi 'baja' volt, hogy minden váltásnál 1-2 napig nehezebben kakilt. De sikerült, meg nem volt hasgörcs, stb. csak kicsit nehezebben ment. :)
Nekem a gyógyszertáros azt mondta, hogy a Startot a kis súllyal született ill. koraszülött babáknak adják. Ergo táplálóbb.
Hát nekem nem volt se koraszülött, se kis súlyú a babám (41.hétre született, 4050g-al)de a Startot írta fel a doki, én úgy tudom a korababáknak van kifejezetten neki való tápszer. Most 7hónapos a lányom de még mindig a Startot kapja, kérdeztem a dokit mikortól kell váltani, de azt mondta, hogy õ nem ír fel másikat, mert ettõl is jól fejlõdik a babám (6hónaposan volt 8600g és 71cm). Viszont van olyan ismerõsöm, akinek a Starttól sem hízott rendesen a babája és annak felírta az 1-est az 1hós vizsgálaton. De én is az ára miatt ki szeretnék próbálni más tápszert is, mondjuk a lányom már csak reggel és este kap tápszert.(210-230ml között)A többi étkezést már kiváltottuk.
Én úgy tudom a Start táplálóbb. Viszont ha már 5 hónapos és nincs semmi allergiája (vagy a családban allergia), akkor lassan átállhattok a HA-ról simára. Fél évesen tuti. De azért beszéld meg a dokival, vagy védõnõvel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!