Találatok a következő kifejezésre: Mik a a Triodena (7 db)

Mik a vélemények a Triodena nevű fogamzásgátlóról?

Legjobb válasz: Én azt szedtem 1 évig. Teljesen jól bevált nekem. Szinte órára pontosan jött meg a menstruációm, nem híztam tõle, nem görcsöltem. Nem azért nem szedem már, mert magával a Triodenával volt bajom, hanem inkább úgy döntöttem, nem veszek magamhoz hormont, ha nem muszáj... :)

Én azt szedtem 1 évig. Teljesen jól bevált nekem. Szinte órára pontosan jött meg a menstruációm, nem híztam tõle, nem görcsöltem. Nem azért nem szedem már, mert magával a Triodenával volt bajom, hanem inkább úgy döntöttem, nem veszek magamhoz hormont, ha nem muszáj... :)
Már több éve szedem, azóta híztam de lehet nem kizárólag ettõl, más problémám nem volt vele.
Az hozta ki a trombózist 19 évesen- Kihozta volna más hormonális fogamzásgátló is, de pont ez volt az... APC rezisztencia vérvizsgálatot kell kibalhézni az orvostól, írja csak ki szépen, és akkor kiderül, hogy van-e trombózishajlamod, mert ha van, akkor nem bírod a tablettát - azt kell hazudni, hoyg volt a családban trombózis, akkor kiírják! basszus egyébként sajnálják, pedig azért nem mindegy! A trombózis tudjátok mivel jár, életveszéllyel és egy hónap TELJES fektetéssel! Ne akarjátok átélni csak mert sajnálják elõre szûrni a nõket! Aki szedi már évek óta, annak valószínûleg már nem lesz, nyugi. A 2., 3. levélnél szokott kijönni, és ha idõben észreveszik, lábon is kihordhatod...

A triodena modern fogamzásgátlónak számít? Kell szünetet tartani az évek során, ha igen mikor?

Legjobb válasz: az ilyet doktorbácsival kell megbeszélni. neki ez a szakmája.

az ilyet doktorbácsival kell megbeszélni. neki ez a szakmája.
A doktor bácsi is azt mondja, hogy nem kell szünetet tartani, mert azzal csak többet ártasz magadnak!

Mik a tapasztalok a Triodena nevű fogamzásgátlónál?

Legjobb válasz: Én pár éve szedem, kicsit híztam, de nem gondolom hogy feltétlenül ettõl.

Én pár éve szedem, kicsit híztam, de nem gondolom hogy feltétlenül ettõl.

Triodena, mi a véleményetek róla?

Triodena fogamzásgátlót szedek. A párommal úgy döntöttünk,hogy szeretnénk még egy babát(már van egy 5 éves kisfiunk).Ha végig szedem a levelet(elvileg 9-én fog megjönni),utána már próbálkozhatunk? Kell szünetet tartani? Mindenképp kivizsgáltatom magam, a fiam születése elött elég vékony volt a méhnyálkahártyám. Tapasztalatokat szeretnék:)

Legjobb válasz: Szia! Én is ezt szedem, és mi is tervezzük a tesót. Az orvosom azt mondta azért a 3 hónap szünetet tartsam meg, az a biztos :) Úgyhogy én is még egy levéllel beszedem 3 hónap pihenõ és remélem jön a babuci :)

Szia! Én is ezt szedem, és mi is tervezzük a tesót. Az orvosom azt mondta azért a 3 hónap szünetet tartsam meg, az a biztos :) Úgyhogy én is még egy levéllel beszedem 3 hónap pihenõ és remélem jön a babuci :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:) Ha nem vagyok indiszkrét, te melyik orvosnál szülnél?(ha pesti vagy) Mert én nézegetem a dokikat, jó lenne, ha az Uzsokiban szülhetnék...csak nem sok tapasztalatom van
Én Telkiben szültem, de sajnos bezár a napokban... Így teljesen tanácstalan vagyok majd, hogy hol és még azt sem tudom, hogy az orvosom, hol fog vállalni, ha vállal. De amíg nincs baba még nem nyomozok ez ügyben...
Azonnal:)
rögtön. A gyógyszer több orvos ismerõsöm is mondta, hogy 1-2 hét és kiürül a szervezetbõl. Nem is ez kavar be, hanem a megváltozott hormonszint. Tehát attól még ti csinálhatjátok. :) még ma:) :) 6 és fél hós kisfiú anyukája
Hát, én azért még várnék vele. Tudom, hogy a gyógyszergyárak tagadják, hogy bármi bajod lehet tõle. A nõdokik is elõszeretettel írják fel a tablettát, mert jobb, mint a nem kívánt terhesség. Nálunk viszont a szomszédasszony félkarú gyereket szült. Igaz, ennek már 20 éve. De akkor kitöltettek vele egy kérdõívet, hogy mit szedett, meg mennyi ideig. Meg is kérdezte a dokit, hogy lehet-e a gyógyszertõl. Á, nem. De akkor minek a kérdõív? Igaz, tudom, hogy a mai tabletták már jobbak, de azért én várnék legalább néhány hónapot.
Az attólis függ, hogy mennyi ideig szedted a tablettát.Mert ha hosszú ideig, akkor varni kell, mert a babának könnyen baja eshet.Hatással lehet rá a tabletta..Picit várjál...
Ha 3 hónapnál tovább szdeted, akkor bizony elvékonyította a méhnyálkahártyádat, és ha meg is fogan a baba, mert a peteérés visszaáll, nem tud megtapadni! Ezért kell várni 3 hónapot, nem azért, mert a hormon bekavar a babának. A hormonelvonás a mamának kavar be, - legalábbis sokan vagyunk így, akik soha többé az életben nem tömik magukat ilyen méreggel, a Richter meg a Schering meg menjen csak csõdbe...
Én 16 éves koromtól szedtem gyógyszert (nem a sex miatt kezdtem el), több fajtát is (tri-regol, Diana 35, Gracial)14 éven keresztül. Aztán egyszer csak úgy döntöttem abbahagyom, mert már jöhetne a baba. A dokim három hónap kihagyást javasolt és csak után jöhetett a próbálkozás, mert azt mondta, nem tapad meg a méhfalon a baba és elvetélhetek hamar. Végül 7 hónap után teherbe estem. Te is hagyjál ki mindenképpen 3 hónapot és addig vigyázzatok, nehogy baj legyen. 9 hós kisfiú anyukája.
Szerintem fel fog írni egy másik gyógyszert, ha elmondod neki a panaszaidat!
Lényegtelen hogy milyen márkájú gyógyszerrõl beszélünk! Engem annak idején azzal riogattak hogy hízni fogok tõle! Hála istennek nem híztam mert jó bogyót írt fel a doki! De a hízásod több mint valószínû attól van! A gyakori fejfájás szintén! Nyugodtan menj el a dokihoz és mond el neki minden panaszodat! Szó nélkül fel fog írni egy másik gyógyszert, valószínüleg egy olyat amibe kevesebb a hormon és attól majd talán nem fogsz tovább hízni!

Triodena-t szedek, a harmadik heti első bogyómat vettem be 1 órája kb, és most hasmenésem volt a vacsorától. Lehet hogy a gyógyszer is kiürült? Mit tegyek, vegyek be mégegyet?

Legjobb válasz: Igen eléggé valószínû, hogy kiürült, ezt a gyógyszert konkrétan nem ismerem, de nem tér ki a betegtájékoztató erre?

Igen eléggé valószínû, hogy kiürült, ezt a gyógyszert konkrétan nem ismerem, de nem tér ki a betegtájékoztató erre?
Hogyha nincs különösebb ok, miért nem váltasz egy korszerûbb gyógyszerre? Aminek kisebb a hormon tartalma is. Szerintem vegyél be még egyet, vagy védekezzetek másképp legalább 7napig.
A kérdező hozzászólása: Erre nem tér ki sajna a papír. Amúgy háromfázisos bogyó.
Elõzõ vagyok Arra sem ír semmit, hogy ha elfelejted bevenni olyankor mi van?
A kérdező hozzászólása: Hát az elfelejtett bogyókra arra a szemre ami nekem a mai azt írja hogy: a következõ 2 lehetõség közül választhat (nem szükséges kiegészítõ fogamzásgátlást alkalmazni): 1. szedjem végig a levelet és szünet nélkül kezdjem a következõ levelet 2. hagyjam abba a levelet, tartsak 7 nap szünetet, és folytassam a következõ levéllel Szerintetek ha most beveszek mégegy tabit az véd?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!