Találatok a következő kifejezésre: Mik a a Tatabányai (59 db)

Mi a tapasztalatod Tatabányán Dr. Marosi Bálint fogorvossal kapcsolatban?

sos kellene csinálni a fogamat mert napok óta fáj,de nem ismerek itt egy dokit sem.

Mikor lesz a tatabányai moziban az elrabolva 2?

Fontos lenne!Kerestem a neten,de nem találtam.

Legjobb válasz: Októberben lesz a bemutató.

Októberben lesz a bemutató.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)


Melyik tatabányai helyi buszjárattal lehet eljutni a Vasútállomástól a Gyémánt Fürdőhöz (illetve vissza)? Mik a megállónevek?

Legjobb válasz: pont erre jo az utvonalverv. indul: tatabánya vasutállomás, érkezik tatabánya cseri utca 33 (honlapjukon ott a cim). beállitod a dátumot, és leirja pontosan. egyébként a 3-as buszt irja, gõzfürdõ megállo. 14 megállo. de nem fogsz eltévedni hidd el.

pont erre jo az utvonalverv. indul: tatabánya vasutállomás, érkezik tatabánya cseri utca 33 (honlapjukon ott a cim). beállitod a dátumot, és leirja pontosan. egyébként a 3-as buszt irja, gõzfürdõ megállo. 14 megállo. de nem fogsz eltévedni hidd el.

Vértes Expóra (Tatabánya) érdemes kimenni? Lakásfelújításban vagyunk, állítólag a kiállítók adnak engedményeket. Mi a tapasztalat, megéri elmenni?

Élelmiszerek is lesznek állítólag, méz, tészta, sajt...ill. dísznövények, jó árban szoktak az ilyesmik lenni, a normál bolti árhoz képest?

Legjobb válasz: nem tudom,de énis tatabányai vagyok,lehet kinézek jövõ vasárnap :)

nem tudom, de énis tatabányai vagyok, lehet kinézek jövõ vasárnap :)
Elég gyenge és egyhangú. Ha jól emlékszem 300 Ft szokott lenni a belépõ. Annyit azért megér egy nézelõdés, hátha találsz valamit.
A kérdező hozzászólása: idén díjtalan belépéssel hirdetik...de 15 km-re lakunk, potyára nem pocsékolnánk a benzint mik szoktak lenni és milyen cégek?
Tegnapi vagyok: Ablakos cégek, fürdõszoba (aki persze nem tud kivinni ezerféle terméket) inkább bemutató és reklám jellegû, bútoros (nem többféle, csak egy), Gyermelyi tészta, dísznövényes (két-három árus) kültéri és szobanövényekkel is, na meg ilyen "Topshop-os" termékbemutatók (turmix, aprítógép stb.), napkollektoros cég, tönkölybúza párnás és gyapjú garnitúrás, masszírozó termékbemutatós. A focipályánál lévõ parkolóban pedig az autókereskedõk bemutatóautói. Nagyjából ennyi. Le nem beszéllek, de a lakásfelújításhoz nem sok hasznosat találsz.
A kérdező hozzászólása: hát ez tényleg nudli, ezért nem fogok kocsikázni :S Köszönöm :O)

Önkormányzati bérlakás bérlése? Mik kellenenének és mi a menete. Esetleg aki tatabányai, tapasztalat? Árak?

Szeretnénk a párommal megpályázni egy ilyet. El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Köszi! És ez akkor is menne ha nincs még gyerkõcünk? Mert olyasmit hallottam hogy legalább egynek kell lenni, hogy esélyes legyen a dolog. És csak ez az egy feltétel volt? Mármint a tatabányai munkahely? Kereset, ilyesmi?

A kérdező hozzászólása: Köszi! És ez akkor is menne ha nincs még gyerkõcünk? Mert olyasmit hallottam hogy legalább egynek kell lenni, hogy esélyes legyen a dolog. És csak ez az egy feltétel volt? Mármint a tatabányai munkahely? Kereset, ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Hu. Hát köszönöm a válaszodat, Nagyon sajnálom hogy így éltek. Nem lehet egyszerü.
Valójában már nem létezik önkormányzati bérlakás, hanem szociális bérlakás címen futnak, aminek a nevében is benne van, kik jogoultak rá. Úgy értem, hogy sok gyerekkel, szociálisan rossz körülmények között élõk stb. Miután a legtöbb önkormányzat értékesítette az ún. állami lakásokat (ami ugye az önkormányzati bérlakás volt), alig maradt olyan, amit kiadhat. Sok helyen 8-10 évet kell várni, ha egyáltalán lesz belõle valaha is valami.
Nálunk az volt a feltétel, hogy a térségben legyen munkahelyünk. A polgármesteri hivatalban kellett bejelenteni az igényt, van -e szabad lakás. Az ár 20-40ezer volt, de a 20 inkább az ismerõsöké volt. Ha megkaptad a lakást, szerzõdést írtok, amit te, mint bérlõ, és a polgármester, mint bérbeadó írtok alá, a szokásos kitétellel(bármelyik fél felmondhatja, kiköltözéskor az eredeti állapot visszaállítandó).
*anyával
Mi anyival pont ilyenben élünk :S Az egész egy cigány purdé. Sajnos itt nem tudnak viselkedni az emberek, együtt vagyunk egy kis garzonban, mi ketten épp megférünk, de vannak itt 7 gyerekkel is! Nem tudom, hogy tatán mi a helyzet, de ami itt van az egy cirkusz. Pl. kilopják a lépcsõházi lámpából az égõt (az összeset) a gyerekek a lépcsõházban játszanak. Néha reggel az ajtó elõtt használt kotont találunk :S Hiába festetek ki másfél hónapja, most megint ugyanolyan lelakott az egész hely mint volt. Én nem ajánlom. :S
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat! Nyilván nem hobbiból szeretnék ilyen lakásba költözni, hanem mert sajnos korlátozottak a lehetõségeim.Úgy gondoltam nem annyira szeszélyes ez a dolog mint egy fõbérlõvel, minden hónapban. Mégegyszer köszönöm, és szép estét nektek!
Önkormányzati lakást kiutalják álltalában rászoruló családoknak sokan pályáznak ilyen lakásra szóval nem biztos hogy kapsz, és nem is olyan olcsó mert havi 25-30 ezernél olcsobban nem adják ki.
Mivel ez egy önkorményzati dolog, így fõleg az önkormányzat szabályozza. máshogy lehet szolnokon, pécsett és tatabányán teljesen. Szóval nézz utána, nálatok épp hogy megy. Amúgy a legtöbb helyen elég sokat, úgy éveket kell várni, mert nincs üres hely, nálatok passz, hogy van.
Tatabányaiak vagyunk és önkormányzati lakásban is lakunk. Igen, az önkormányzatnál kell pályázni, minden hónap 15-e után rakják ki az aktuális ingatlanokat. Egy lakás megpályázásáért kétszáz forintot kell befizetni. Feltétel még, hogy legalább 5 éve ezen a településen éljetek. Gyerek nélkül is kiadják, ha nincs olyan család, akinek nagyobb szüksége van rá. Nem megy egyik hónapról a másikra. Mi 3 évig pályáztunk rá (egy szobásra), mire megkaptuk, addigra lett egy kisfiunk is. Most pedig jön a tesóbaba, úgyhogy lassan cseréljük nagyobbra, ha találunk megfelelõt. A bérleti díjat kettõtök bérébõl kalkulálják ki. Nálunk párom minimálbéres, én bruttó 90 ezer, meg ugye egy gyerek van, így havi 7807 Ft-ot fizetünk. Az elején évente kell szerzõdést hosszabbítani, de mi megkaptuk öt évre legutóbb. Ilyenkor közüzemi egyenlegeket kell bemutatni, hogy van e hátralékotok. Ez az egy miatt rakhatnak ki a lakásból, ha fizettek rendesen mindent, akkor nem, és biztosabb dolog, mint egy albérlet. Bár látom, hogy régi a kérdés, de remélem tudtam segíteni.

A Tatabányai kórházban szülés után hány napig tartják bent az embert és a babát ha minden oké? Ha rooming-inben lesz a babával a szülés után valaki akkor a babának miket vigyek be? Miket adnak oda bent?

Minél pontosabb válaszokat szeretnék, ha nem gond.

Legjobb válasz: Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.

Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.
Szia! 1 éve szültem Tatabányán, akkor 5. napra engedtek haza. Senki nem mehetett elõbb haza. Én nem roomingos szobában voltam, csak textilpelus kellett a babának, minden mást adtak. Vigyél lázmérõt, mert az nincs! :-)

Váraható utórengés Tatabányán vagy földrengés? Mi ilyenkor a teendő? Tatabánya 2011. 01.29.

Ma 18.50-körül a szobánk beremegett mintha el akart volna dölni, bútorok remegtek ajtóik kinyíltak tv álványon a tv megmozdult félelmetes volt az emberek rohantak kifelé a lakásokból, sokan autóba ültek és elmentek valamerre!

Legjobb válasz: Mit tegyen ha reng a föld: - Ne hagyjuk el az épületet, illetve ne próbáljunk meg bejutni, ugyanis a legtöbb sérülés ilyenkor történik (Pl. ledõlõ kémény, lehulló vakolat, üvegcserép miatt) - Az épületen belül igyekezzünk minél távolabb kerülni ablakoktól, üvegektõl, könyvespolcoktól és olyan tárgyaktól, amelyek leesve sérülést okozhatnak. A konyhából biztonságosabb helyre (pl. nappaliba) meneküljünk. - Keressünk menedéket az asztalok alatt, ajtókeretben, a szoba sarkában. Mit ne tegyen földrengés esetén: - Ne használjuk a telefont feleslegesen csak életveszély esetén, mert a hatóságoknak szükségük van minden szabad vonalra. - Ne gyújtsunk gyufát vagy villanyt! Ilyen erõsségnél a kisebb tárgyak a polcokról lezuhanhatnak, illetve a földben és a falakban lévõ gyengébb vezetékek megrepedhetnek. Amennyiben gázszagot érzünk, ha tehetjük, feltétlenül zárjuk el a gázcsapot, ha az utcán érzékeljük, akkor értesítsük a szolgáltatót! - Ne használja a liftet! A földrengést követõen érdemes figyelni az esetleges utórengésekre, mely általában kevésbé veszélyes, de az erõssége hasonló lehet a fõrengéséhez. Az utórengés a meggyengült épületekben további károkat okozhat, és a mentési munkálatokat is veszélyeztetheti. Az Ha autóval közlekedünk, álljunk meg az út szélén, távol hidaktól, felüljáróktól. Maradjunk az autóban. A legfontosabb azonban, még ha nehéz is, hogy õrizzük meg nyugalmunkat, segítsünk másokon! Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet munkatársa Kiszely Márta elmondta, hogy utoljára 1985-ben, Berhidán volt ilyen erõs földmozgás. Mind a mostani, mind az 1985-ös földrengés Magyarország legföldrengés-veszélyeztetettebb területéhez, a Móri-árokhoz közel történt. A földrengést becslések szerint több mint 1 millió lakos érzékelte.

Mit tegyen ha reng a föld: - Ne hagyjuk el az épületet, illetve ne próbáljunk meg bejutni, ugyanis a legtöbb sérülés ilyenkor történik (Pl. ledõlõ kémény, lehulló vakolat, üvegcserép miatt) - Az épületen belül igyekezzünk minél távolabb kerülni ablakoktól, üvegektõl, könyvespolcoktól és olyan tárgyaktól, amelyek leesve sérülést okozhatnak. A konyhából biztonságosabb helyre (pl. nappaliba) meneküljünk. - Keressünk menedéket az asztalok alatt, ajtókeretben, a szoba sarkában. Mit ne tegyen földrengés esetén: - Ne használjuk a telefont feleslegesen csak életveszély esetén, mert a hatóságoknak szükségük van minden szabad vonalra. - Ne gyújtsunk gyufát vagy villanyt! Ilyen erõsségnél a kisebb tárgyak a polcokról lezuhanhatnak, illetve a földben és a falakban lévõ gyengébb vezetékek megrepedhetnek. Amennyiben gázszagot érzünk, ha tehetjük, feltétlenül zárjuk el a gázcsapot, ha az utcán érzékeljük, akkor értesítsük a szolgáltatót! - Ne használja a liftet! A földrengést követõen érdemes figyelni az esetleges utórengésekre, mely általában kevésbé veszélyes, de az erõssége hasonló lehet a fõrengéséhez. Az utórengés a meggyengült épületekben további károkat okozhat, és a mentési munkálatokat is veszélyeztetheti. Az Ha autóval közlekedünk, álljunk meg az út szélén, távol hidaktól, felüljáróktól. Maradjunk az autóban. A legfontosabb azonban, még ha nehéz is, hogy õrizzük meg nyugalmunkat, segítsünk másokon! Geodéziai és Geofizikai Kutatóintézet munkatársa Kiszely Márta elmondta, hogy utoljára 1985-ben, Berhidán volt ilyen erõs földmozgás. Mind a mostani, mind az 1985-ös földrengés Magyarország legföldrengés-veszélyeztetettebb területéhez, a Móri-árokhoz közel történt. A földrengést becslések szerint több mint 1 millió lakos érzékelte.
Ugyan mi lenne a teendõ ? :D -Semmi Ha lesz is utórengés az jóval kisebb lesz, valószínûleg nem is fogjátok megérezni maximum csak a szeizmográf mutatja majd ki.
Én is Tatabányán lakom, 10 emeletes panelban a 6.-on.Nagyon megijedtünk.Ép felmostunk volna, a vödörböl is kilötykölödött a viz pedig nem volt tele.Egymásra néztünk, és elsö gondolatom az volt, hogy kifele az épületböl.Ha ez összedöl nekünk annyi, de ki jutunk-e? mire 6.-rol leérünk, bezárunk mindent sok idö.Párom szokásos lenge öltözékében nem mehetet ki a minuszokba, igy rá vártam amig felöltözik.Gyerek hamar felöltözött.Lementünk és nem mertünk visszajönni, kellett idö amig megnyugodtunk, éskigondoltuk hogy mit csináljunk.Elmentünk a 10 emeletes közeléböl.Szörnyü kiszolgáltatott helyzett hogy esélyed sincs hová menni, ha épülettel lenne valami, ha le is érsz akkor is sok idö mire a közeléböl elmész.Az emberek velünk együtt kétségbe estek, de a 10.-en lakok kaptak igazán sokkot.Többel is beszéltem, már amennyire megtudtak szolalni, azt mondták megállni nem tudtak ugy inogot minden.Szörnyü érzés.Ami engem nyugtalanít hogy a héten volt már Bábolnán egy rengés, ami joval gyengébb volt, most ez egy erõs.Ezek szerint fokozodik, nem pedig egy volt ami csökken.
LoL...Én 18:50 tájt épp ágyba voltam és én is érzékeltem egy erõs robajt...Kicsit be is szartam...
Most olvastam: "A magyarországi földrengések esetében általában jellemzõ, hogy az elsõ rengés a legnagyobb, és az esetleges utórengések már gyengébbek (de nem kizárható újabb nagy rengés sem)." ANYÁM! Nem volt még elég? :/
bocs a forrast elfelejtettem megjelolni, na itt a lenyeg: "A mûszerek több apró utórengést is rögzítettek, ezek közül a 21 óra 23 perckor mért 2, 4-es rengés volt a legerõsebb, de még ez is az emberi érzékelési küszöb alatti erõsség volt. Bal felsõ kép: a tési szeizmogram mérései (az idõpontok világidõben szerepelnek." Ja igen irjak hogy varhato utorenges akar hetekig, de egyre kisebbek (persze nem kizarhato egy ujabb "nagy" de nem valoszinu). http://www.idokep.hu/hirek/foldrenges
Mar volt 1 utorenges 2.8-as a skalan (3 alatt nem erzekeli az ember)
Mármint az utórengéseken felül .. :/
Ha már volt itt földrengés, akkor lehetséges, hogy egyhamar ugyanitt nem lesz?
Biztos, hogy lesznek utórengések. Az, hogy érezni fogod-e vagy sem, az senki sem tudja megmondani. Mindenesetre lélekben készülj fel rá, hogy lehetnek még erõsebb utórengések. A földrengés erõsségét az is bizonyítja, hogy a szüleim is érezték, akik Zalaegerszegen laknak egy tízemeletes ház 9. emeletén.
Utolsó vagyok ezt találtam!
Én is tatabányai vagyok. Nagyon félelmetes volt.

A Tatabányai Kertvárosi Sparhoz szeretnék eljutni a buszvégtől. Mire szálljak fel, és hány megálló?

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem, a 9-es busszal kell menni a végállomásig, onnan 1-2 perc séta. Rég voltam már azon a részén Tatabányának, úgyhogy a kertvárosi buszvégtõl nem tudom pontosan merre kell menni.

Ha jól emlékszem, a 9-es busszal kell menni a végállomásig, onnan 1-2 perc séta. Rég voltam már azon a részén Tatabányának, úgyhogy a kertvárosi buszvégtõl nem tudom pontosan merre kell menni.
Az a Spar már évekkel ezelött bezárt. Kertvárosban kettõ volt. A buszon ülve jobb oldalon kell nézelõdni, majd jelezni amint meglátod a második Spart. Az elsõ Spar a bánhidai lakótelepi lesz mert azt is érinti a 9-es és a 24-es. Utána jön a kertvárosi. Kertvárosi lakótelep a megálló neve.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!