Találatok a következő kifejezésre: Mik a a Szent István Kórház (17 db)

Mi az elerhetosege Dr Siklos Pal foorvosnak? A doktor ur a Szent Istvan korhazban dolgozik, Budapesten, es surgosen beszelnem kene vele, de nem tudom, hogyan.

Legjobb válasz: Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szent István Kórház Telefon: 06-1-455-5700 Dr. Siklós Pál osztályának Tel. száma: 06-1-456-7681 E-mail: istvankorhaz (kukac) istvankorhaz.hu az osztály telefonszámán, (ha a fõorvos úr, engedélyezte) megkaphatod a közvetlen elérhetõségét.

Szült vagy fog szülni valaki mostanában a Szent István kórházban? Miket kell a kórházi csomagba rakni? Milyen a kórház, rendesek az orvosok, nővérek? És a szobák? Egy kicsit izgulok, mert elvileg 1 hónapon belül fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2,5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))

Szia! Én már három gyereket szültem ott, és 2 vagy 2, 5 hét múlva szülöm a negyediket, remélem, szintén ott (programozott lesz). Tulajdonképpen az elsõ válaszoló mindent leírt már. A kórház abszolút bababarát (de kevésbé mamabarát - ahogy õ is írta...). Én voltam már egyágyasban, nyolcágyasban, háromágyasban is, szerintem is a háromágyas a legjobb, saját fürdõvel, ugyanis a folyosón lévõ fürdõ nem túl elit... A babának vigyél mindent 3 napra! Végig veled lehet a baba, de persze, ha akarsz egy kicsit pihenni, be is adhatod az újszülöttosztályra. Ja, és még annyi, hogy a szülõszobák nagyon szépek, otthonosak (bár lehet, hogy azt láttad is már), és nálam egyik szülésnél sem került sor semmiféle beavatkozásra, nekem ez nagyon szimpi volt! Én is szívesen segítek, ha van kérdésed! Sok sikert a szüléshez! (Még az is lehet, hogy találkozunk. :-))
Csatlakozom az elõttem szólókhoz...a 3.babámat is ott tervezem szülni!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igen hasznosak voltak. Annyi lenne még a kérdésem, hogy a szülõszobai csomagba mit kell tenni? És addig a másik csomagomat hova fogom tenni, míg szülök? Köszönöm!:)
A második válaszoló vagyok. Az eddigi három szülésemnél nem pakoltam külön, hanem a hatalmas sporttáskámat vittem már a szülõszobára is. Most elõször csináltam két pakkot. A szülõszobásba a következõket tettem: hálóing a szüléshez (vagy amiben szeretnél szülni, lehet póló is, vagy bármi, ami kényelmes, és nem baj, ha full véres lesz...), törölközõ, papucs, tusfürdõ a tusoláshoz, tiszta ruha (hálóing v. pizsi) és bugyi szülés utánra, zokni, hajgumi, ásványvíz (mentes), nasi (pl. csoki), szõlõcukor, az elsõ ruci a babának, amit ráadnak születése után (body, rugi, kissapka), kistakaró (ha sajátot akarsz, de ha nincs, majd õk bebugyolálják a babát valamibe), kozmetikumok egy piperetáskában (fogkefe, fogkrém, stb. - amiket amúgy is viszel a kórházi napokra, szerintem ezt érdemes a szülõszobás pakkba tenni), köntös, fényképezõgép/kamera + töltõ, telefon+töltõ, esetleg olvasnivaló, zenei CD, masszázsolaj, ha szeretnél elyeneket használni. Ja, és ha van valami állandó gyógyszered (pl. orrspray), azt is oda tedd, hogy kéznél legyen. Ja, és ami a legfontosabb: terhes kiskönyv + leletek, és személyes iratok! Bocs, talán kicsit összevissza írtam, így jutott eszembe. Remélem, nem hagytam ki semmit. Ha autóval mentek szülni, lent hagyhatod az autóban a nagyobb csomagot, ha nem autóval mentek, akkor pedig nyugodtan felviheted magaddal a szülõszobára.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Akkor ezeket én is külön fogom pakolni, és addig lent hagyjuk a nagy pakkot a csomagtartóban.

Van itt olyan anyuka aki 2008. 09.28-án szült a Szent István kórházban Bp-én? Hogy vagytok? Miket tud már babátok?

Legjobb válasz: nehéz így megtalálni az egynapon egy korházban született babákat. nem lehetetlen, de nekem nem jött össze. sok szerencsét.

nehéz így megtalálni az egynapon egy korházban született babákat. nem lehetetlen, de nekem nem jött össze. sok szerencsét.
ÉN 2008. 11.04. én szültem Máv kórházban. Fiúcskát : Baján
Szia! Én sem az vagyok, akit keresel. A gyermekeink között 1 nap van. Üdv!
Ha jól értelmezem a kérdést nem egy valakit keresel hanem csak pusztán érdeklõdsz, hogy kinek mit tud a babája 13 hónaposan. Az én fiam 2008.08.28-án született a Szent István kórházban :) csupán 1 hónappal hamarabb. Õ már 11 hónapos kora óta jár, már pár hete mászik fel a bútorokra(értsd, hogy a székre, ülõgarnitúrára..) ha valamit csinálok õ is részt akar venni benne(takarítás, fõzés, mosás, hajtogatás...). Sokat beszél(van amit már lehet is érteni) szeret rendezkedni a lakásban, állandóan pakol tesz-vesz. Szóval nagyon tevékeny kisfiú. Ha valamit szeretne addig mutogatja és magyarázza amíg meg nem értjük :) szóval kitartó. Hisztizik keményen ha valami nem úgy sikerül ahogy eltervezte... A Te babád miket tud?? Ja és még a hogy vagytok kérdésre :) most várjuk a tesót(14 hetes kismama vagyok) szóval már mondjuk a kisfiúnknak, hogy lesz kistestvére.:) ) És Te, hogy vagy??:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az értelmes válaszokat!!!Hát igazából gondoltam, hogy nehéz igy megtalálni embereket, de azért gondoltam hátha sikerül. Az utolsó válaszolónak:Igen álltalánosságba tettem fel a kérdést, hátha valaki azért megírja mit tud a babája ennyi idõsen, ezért köszi , hogy írtál!Gratulálok a kistesóhoz is!Az én kisfiam is kb. ezeket tudja amiket leírtál, õ most próbál felmászni az ágyra, székre .Pakolászik, a szivaccsal törölgeti a csempét fürdés közben.Stb. Te megvoltál elégedve a kórházzal?Ugyanott fogsz szülni?Ha gondolod írhatsz privit is!


A Szent István kórházba mit kell vinni a babának? Angolpólya még használatos vagy inkább rugdalózót? Hány db-t érdemes bevinni?

Legjobb válasz: Én az elsõ két gyermekemet az Istvánba szültem.Akkor adtak mindent,de amikor kértem másikat mert piszkos lett,vagy el volt szakadva,akkor igen csak kimutatták nemtetszésüket.Én azt ajánlom vigyél magaddal mindent,még pelenkát is!!!A harmadik gyermekemet Kistarcsán szültem augusztusban,én neki pl mindent vittem.Mindenbõl 4 napra elegendõt!!Számolj úgy,hogy többször kakil,lebüfizheti...Inkább legyen,mint hogy ne tudj mit ráadni a picire!Mikor szülsz?

Én az elsõ két gyermekemet az Istvánba szültem.Akkor adtak mindent, de amikor kértem másikat mert piszkos lett, vagy el volt szakadva, akkor igen csak kimutatták nemtetszésüket.Én azt ajánlom vigyél magaddal mindent, még pelenkát is!!!A harmadik gyermekemet Kistarcsán szültem augusztusban, én neki pl mindent vittem.Mindenbõl 4 napra elegendõt!!Számolj úgy, hogy többször kakil, lebüfizheti...Inkább legyen, mint hogy ne tudj mit ráadni a picire!Mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: Április végén szülök. hallottam, hogy kell mindent vinni, de a napi szükséges db számmal nem vagyok tisztában. De majd akkor viszek bõven... :-)
Én már 2x szültem az Istvánban, és idén nyár végén megint ott fogok.Mindent vigyél.Takaró, kis sapka, kifogó(törölközõ)textil pelenka(a baba feje alá), pelenka(már csak 2-3 db-ot adnak/nap).Meleg van bent, én úgy vittem, hogy hosszú ujjú body+ujjatlan rugi, illetve ujjatlan vagy rövid ujjú body+ hosszú ujjú rugi.Én a pólyákat, hálózsákokat nem szeretem, így nem is vettem.Már a szülés megindulásakor oda kell adni egy garnitúra ruhát, mert egybõl abba öltöztetik.Én simán szültem, 3 nap múlva mentünk haza, én mindenbõl 4-4 darabot vittem(persze takaróból, kifogóból, sapiból 1-1-et).Ám otthon ki volt készítve még 2-2 darab(ruha-garnitúra), ha kell, a férjemnek ne kelljen keresgélnie.A hazamenõs ruháját a hordozóba készítettem, így amikor jött a értünk a férjem, akkor hozta be.A szennyeseket meg folyamatosan küldtem haza.Minden jót!
Pontosabban kedd este született, és péntek reggel már mentünk is haza, nem is volt 3 nap.
Elsõ válaszolónak:mikor szültél ott?Én a kisebbiket 2008-ban szültem, de már akkor is mindent nekünk kellett vinni, a barátnõm 2006-ban szült, de Õ is vitt mindent.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!
Kedves 5õs!Én a fiamat 1997ben, a lányomat 2006ban szültem.Emlékszem, hogy minden volt nálam, de adtak mindent.Igaz sokszor volt szakadt a ruha de amikor a fõorvos úr szólt a nõvérnek rögtön adtak másikat, igaz szájhúzogatás kíséretében.
Az 5. vagyok.A barátnõm év végén szült-2006-ban-de nem is említette, hogy adtak "kincstári" ruhát.Lehet addigra változtak a dolgok...mondjuk elég sokat, mert most meg már pelust is alig adnak.Tudom tudom, nincs pénz.Minden jót Nektek.

A Szent István Kórházban mit kell a babának bevinni a kis ruhákon kívül? Pelenkát, popsitörlőt adnak, vagy azt is vinni kell?

Legjobb válasz: Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.

Napi 3 pelenkát adnak, szóval azt is vigyél, meg popsitörlõt, krémet. Saját babaruhákat. Elõkét is rakj be, lehet, hogy bukni fog. Fürdetéshez saját törölközõ, utána kis sapi is kellhet. A köldökcsonkhoz most, második babámnál fogok bevinni hintõport, alkoholt, gézlapot. Elsõnél volt szobánként, ahogy popsikrémm is, de aztán egyik nap valami ellenõrzés miatt összeszedték.
Ami minden szobában van, az a popsikrém, gézlap, alkohol, és 4db pelust adnak minden nap. A többit nked kell vinni: popsitörlõ, pelenkázó alátét, törölközõ, meg ami még eszedbe jut. Ja és ha ebben a melegben mész szülni, akkor ventillátort is vigyél, mert baromi meleg van bent. 6 hete szültem ott
Csatlakozom moira-hoz.Én 2x szültem ott, és mindkét alkalommal így volt!Könnyû szülést.
15.11-es vagyok:textilpelenka is jól jöhet.
Igen, én 3 hónapja szültem ott! Takaró! Fülbevalót, ha akarsz szuratni (3000 Ft). Bimbóvédõ (szilikon), ha nagyon kisebesítene a szoptatás (nekem kellett volna, már nagyon szenvedtem). Szopipárnát, mellszívót adnak a szopi tanító szobában, sterilizálni segítenek a nõvérek

Mit kell becsomagolni a Szent István kórházba ha majd megszületik a baba? (ruha, krémek stb. )

Legjobb válasz: A babának rucit (body+ rugi), takarót, törölközõt, tetrapelát, popsitörlõt és pelenkát mert abból csak napi 3 db-ot adnak. Popsikrémet és a köldökápoláshoz alkoholt illetve hintõport adnak.

A babának rucit (body+ rugi), takarót, törölközõt, tetrapelát, popsitörlõt és pelenkát mert abból csak napi 3 db-ot adnak. Popsikrémet és a köldökápoláshoz alkoholt illetve hintõport adnak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ.

A Szent István kórházba mit kell bevinni magamnak és a babának arra a 3 napra, míg szülés után haza nem engednek?

Babaruhát, pelenkát, popsikrémet stb. kell magunkkal vinni?

Legjobb válasz: popsitorlo babaruha takaro torolkozo 3 pelenkat kapsz elmeletileg, en nem kaptam, de vittem

popsitorlo babaruha takaro torolkozo 3 pelenkat kapsz elmeletileg, en nem kaptam, de vittem
Szia ! Én novemberben szültem , 3 ágyasban voltam, és nem kellett érte fizetni !!!! Az 1 ágyas szoba fürdõ nélkül 10.E, fürdõvel 12 ezer. Babaruhát mindenképp vigyél mert nem adnak.Aztán vinned kell a bébinek fürdõlepedõt vagy kifogókendõt, mert azt kérni fogják fürdetésnél. Kell még popsitörlõ, pelenka, és egy kispléd a kis kocsijába, amiben a kórházban lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
10 ezer volt nekunk, es osztoztunk a furdon a masik szobaval, a kulon furdos 15 ezer azert is jo, mert bennalhat a párod, illetve kozel van a csecsemosokhoz
19:05-ös vagyok, nem akarok hülyeséget írni, de úgy rémlik 3, 5 éve 12.000/nap volt.. Szerintem írj egy kérdést errõl is. én anno 5 ágyasban voltam 1 éjszakát, borzasztó volt, másnap kaptam helyet (zsebbe pénzért)3 ágyasban, az elviselhetõ volt..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Ezek szerint minden nemû krémet, hintõport, babaszappant a kórház biztosít? Esetleg meg tudjátok mondani, hogy az 1 ágyas szoba mennyibe kerül? Ikreket várok, így se magammal, se mással nem szeretnék "kicseszni"...
Igen kell fizetni. Tavaly nyáron szültem és azt mondták 3000 Ft/nap. Azért ez kicsit durva szerintem.
bocs az OFF-ért... a 3 ágyas szobáért is fizetni kell??! 3, 5 éve még nem kellett, csak az 1 ágyasért..
A babádnak ruhát mindenképp vigyél( ott nem adnak, max, ha nincs nálad akkor amikor megszületik), jó ha pár darabbal többet viszel, mert lehetnek "balesetek", pelenkát is vigyél, mert csak napi 3 db-ot adnak, popsitörlõt, fürdõ lepedõt. Meg ami neked kell: háló ing, én hármat vittem, de el is használtam mind, fürdéshez kellékek, evõeszköz stb. Ja és jó ha 3 ágyas szobába kéred magad(az fizetõs), én 6 ágyasba voltam és horror volt a köbön! Ki be járkált mindenki...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a pontos infót!

Ha 36 hetesen megszülök a Szent István kórházban, akkor át fognak szállítani minket más helyre? Vagy ott is van inkubátor? Vagy 36 hetes babánál már nem kell?

Legjobb válasz: "Bár az Istvánban éjjel-nappal van újszülöttgyógyász szakorvos, csak a betöltött 35. héttõl ideális itt szülni, illetve akkor, ha a magzat becsült súlya már meghaladja a 2000 grammot, koraszülöttosztály ugyanis nincs. Igyekeznek még "egyben" valamelyik klinikára szállíttatni azt a kismamát, akinek várhatóan speciális ellátásra szoruló babája születik." Persze, ha szülés közben komplikációk lépnek fel (akár a 40. hét körül is) és a babának intenzívebb ellátásra van szüksége, akkor megvan az esély, h elszállítják.

"Bár az Istvánban éjjel-nappal van újszülöttgyógyász szakorvos, csak a betöltött 35. héttõl ideális itt szülni, illetve akkor, ha a magzat becsült súlya már meghaladja a 2000 grammot, koraszülöttosztály ugyanis nincs. Igyekeznek még "egyben" valamelyik klinikára szállíttatni azt a kismamát, akinek várhatóan speciális ellátásra szoruló babája születik." Persze, ha szülés közben komplikációk lépnek fel (akár a 40. hét körül is) és a babának intenzívebb ellátásra van szüksége, akkor megvan az esély, h elszállítják.
ha már van 2 kg a babád, akkor nem visznek el
A 36. héten már nem szokott probléma lenni ha rendesen fejlõdött a baba. Nekem az ikreim pont 36. hétre születtek 2600 és 2700g. Rögtön mentünk a babás szobába. A fiam 35+5 született 2820g. Nála sem volt gond. Mindegyiknek 9/10 apgarja volt. Miért biztos, hogy a 36. héten szülsz?
Inkubátor mindenhol van, csak csecsemõ intenzív nincs. Ha a baba komolyabb kezelésre szorul, akkor átszállítják, sajnos csak õt... És ez nem a baba súlyától függ, és nem is a terhességi héttõl, hanem kizárólag a baba állapotától. Elsõ babám 38. héten született, 2850-el, mégis komplikáció volt, nem is láttam szülés után, elvitték a csecsemõsök egybõl. Az orvosomat kérdeztem kétségbeesetten a szülõágyon, hogy mi lesz vele, õ mondta, hogy ha olyan az állapota, akkor átszállítják a Jánosba, ahova én nem mehetek vele... :o( Hála Istennek hamar összeszedte magát, így a Szt. Imrében maradhattunk.
37. hétre szültem, altatásos császár volt, felvitték az intenzívre megfigyelésre és a 12. órában kapott egy tüdõgyulladást. Szerencsére a SOTE I Klinikán szültem, így nem vitték sehova, és bent maradhattam én is 1, 5 hétig. Igaz õ az intenzíven volt, de egy helyen voltunk. Ha komolyabb a probléma és intenzív ellátásra szorul a baba, akkor viszik máshova. Pesten: Madarász, Péterfy, SOTE I. Nem tudom van e még máshol NIC (Koraszülött intenzív). Minket a SOTE I-rõl a Péterfybe raktak át utókezelésre, és ott is vele lehettem.

A Szent István kórházban teljesen normális, problémamentes szülés után mi a programm?

Tehát ha megszültem, és nem volt semmi gond, akkor a babát mikor hozzák be a szobába, nyilván úgy hogy már ott is marad? Ki fürdeti, és öltözteti? Ilyenekre lennék kiváncsi! Jó lenne, ha olyanok tudnának válaszolni, akik mostanában szültek ott. El?re is köszi!

Legjobb válasz: Szia! Én hármat szültem ott. Szülés után egybõl rádteszik, és talán még azt is megengedik, hogy cicire tedd, és csak ezután viszik fürdetni, öltöztetni. A szülésznõ fürdeti, és ha a férjed bent volt a szülésnél, õ is ott van (addig téged ellátnak: megszületik a lepény, varrnak, ha kell, stb.). Aztán visszahozzák a babát, és mostmár biztosan cicire teszik. Ahogy az elsõ válaszoló is írta, 2 óra a szülõszobán, majd átvisznek az osztályra, és onnantól -hacsak nem szorul a baba inkubátorra vagy kék fényre- éjjel-nappal együtt lesztek. Nálam nem nézték, ahogy pisilek, de számon kérik, úgyhogy tényleg igyál sokat! Sok sikert és könnyû szülést! 12 hetes km

Szia! Én hármat szültem ott. Szülés után egybõl rádteszik, és talán még azt is megengedik, hogy cicire tedd, és csak ezután viszik fürdetni, öltöztetni. A szülésznõ fürdeti, és ha a férjed bent volt a szülésnél, õ is ott van (addig téged ellátnak: megszületik a lepény, varrnak, ha kell, stb.). Aztán visszahozzák a babát, és mostmár biztosan cicire teszik. Ahogy az elsõ válaszoló is írta, 2 óra a szülõszobán, majd átvisznek az osztályra, és onnantól -hacsak nem szorul a baba inkubátorra vagy kék fényre- éjjel-nappal együtt lesztek. Nálam nem nézték, ahogy pisilek, de számon kérik, úgyhogy tényleg igyál sokat! Sok sikert és könnyû szülést! 12 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!