Találatok a következő kifejezésre: Mik a a MÁV-kórházban (39 db)

Hamarosan szülök. Mit kell bevinni a Máv kórházba? Van ahol kell ruhát vinni van ahol nem. És milyen házassági levelet fogadnak el?

Legjobb válasz: Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.

Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.
Szia! Én 3 éve szültem a MÁV-ban, a következõ babát aug. elejére várom, s még ne kérdeztem meg a dokimtól, hogy 2005. óta mi változott, de akkor a következõkre volt szükség: Babának: -pelus -popsitörlõ -papírtörlõ (a szobánkban levõ pelenkázó fertõtlenítéséhez, a fertõtlenítõ folyadékot a kórház adta) -posikrém, ha már te pelenkázod (egyébként van a "megõrzõben" is) -1 váltás ruha, amiben hazaviszitek (a baba kórházi gyermekruhát kap, ha szükséges, naponta többször) Neked: -hálóing, köntös, törülközõ, papucs -betét, bugyi, mellbetét -tisztálkodó eszközök, evõeszköz, pohár -ha van, mellszívód, nyugodtan vidd be, a nõvérkék le is fertõtlenítik -WC papír stb... -személyi, taj- és adókártya, házassági anyakönyvi kivonat (nekünk akkor több, mint 1 éves volta aházassági levelünk, de elfogadták, nem volt vele gond) Javaslom, hogy azért kérdezz rá a dokidtól, hogy mit kell vinned, biztos ami biztos (fõként az iratokat illetõen). Üdv!

Mit kell bevinni a Máv kórházba?

Legjobb válasz: Jó sok pelust mert ha hiszed ha nem ott nem adnak mint a többi kórházban, még a leppukat kórházak is adnak de a Mávba NEM:(!!!!!!

Jó sok pelust mert ha hiszed ha nem ott nem adnak mint a többi kórházban, még a leppukat kórházak is adnak de a Mávba NEM:(!!!!!!
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm : ))

Milyen a Máv kórházban szülni? Mik a tapasztalatok?

Szülészn?,dokik,baba ellátása...stb.El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: 2008. júliusában a választott orvos és szülésznõ nagyon jó volt. Szülészet I. osztályú. Gyermekágyas kórterem is szupi, a csecsemõsök viszont nagyon lehangolóan undokok. Szoptatásban abszolút nem készségesek, pedig elsõ babámat szültem ott, barátnõm nem sokkal utánam hasonló véleménnyel volt. Második gyermekemet már nem ott szültem, harmadikat sem ott készülök. Az Uzsoki utcai kórház a felújítások alatt, halál lepukkant állapotban, minden hiper- szuper felszerelés hiányában sokkal szebb élményt adott, sokkal kellemesebb volt elviselni a kórházi légkört, mint itt. Itt nagyon nagy üzem van. Lelketlen hely. Ami az elsõ megdöbbenésem volt, hogy a MÁV-ban folyamatosan bömböltek a babák, soha nem volt egy csöndes 2 perc. Az Uzsokiban egy összefüggõ 5 perces sírást sem lehetett hallani.

2008. júliusában a választott orvos és szülésznõ nagyon jó volt. Szülészet I. osztályú. Gyermekágyas kórterem is szupi, a csecsemõsök viszont nagyon lehangolóan undokok. Szoptatásban abszolút nem készségesek, pedig elsõ babámat szültem ott, barátnõm nem sokkal utánam hasonló véleménnyel volt. Második gyermekemet már nem ott szültem, harmadikat sem ott készülök. Az Uzsoki utcai kórház a felújítások alatt, halál lepukkant állapotban, minden hiper- szuper felszerelés hiányában sokkal szebb élményt adott, sokkal kellemesebb volt elviselni a kórházi légkört, mint itt. Itt nagyon nagy üzem van. Lelketlen hely. Ami az elsõ megdöbbenésem volt, hogy a MÁV-ban folyamatosan bömböltek a babák, soha nem volt egy csöndes 2 perc. Az Uzsokiban egy összefüggõ 5 perces sírást sem lehetett hallani.
Én 2008 januárban és 2009 novemberben szültem ott (császárral). Választott orvosom volt, a szülésznõk kedvesek. A csecsemõsök segítõkészek.
Én idén szültem ott.Semmilyen negatív tapasztalatom nem volt.A csecsemõsökkel sem, sõt.A szülés másnapján nagyon rosszul voltam és bevitték a babámat, hogy tudjak pihenni.Nem kellett megkérnem õket.


Tudnátok nekem abban segíteni, hogy a máv kórházban mikor vannak szülésfelkészítő tanfolyamok?

(2013-ban mely napokon és hány órától) Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Minden hónap második, illetve harmadik szerdáján van szülésfelkészítõ, illetve csecsemõgondozási elõadás, aminek része az õssejt-tárolás és szülõszoba látogatása is. Az egyik napon 14:00 órától, a másik napon meg 18:00 órától?! Utóbbi a szülésfelkészítõ, ami késõbb kezdõdik. Ha a kórház szülõszobáját felhívod, nagyon szívesen segítenek, non-stop elérni õket, õk a legilletékesebbek a dologban, naprakészen tudják mondani, hogy mikor marad el pl. valami oknál fogva. Amúgy is a szülõszoba ajtajára szokták kiírni ezeket az eseményeket, illetve a kórházi csomag listáját is. Készülj úgy, hogy kb. 2 órás elfoglaltság minimum, de érdemes részt venni rajta! Boldog babavárást! 37 hkm.

Szia! Minden hónap második, illetve harmadik szerdáján van szülésfelkészítõ, illetve csecsemõgondozási elõadás, aminek része az õssejt-tárolás és szülõszoba látogatása is. Az egyik napon 14:00 órától, a másik napon meg 18:00 órától?! Utóbbi a szülésfelkészítõ, ami késõbb kezdõdik. Ha a kórház szülõszobáját felhívod, nagyon szívesen segítenek, non-stop elérni õket, õk a legilletékesebbek a dologban, naprakészen tudják mondani, hogy mikor marad el pl. valami oknál fogva. Amúgy is a szülõszoba ajtajára szokták kiírni ezeket az eseményeket, illetve a kórházi csomag listáját is. Készülj úgy, hogy kb. 2 órás elfoglaltság minimum, de érdemes részt venni rajta! Boldog babavárást! 37 hkm.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszod!! :)
Bocsánat, hogy beleszólok. Van esetleg telefonszám ahol a szülõszobát el lehet érni?

Szültetek mostanában az Áek. -ben? (az a volt Máv korház, ugye? ) milyenek a tapasztalatok? Nincs fogadott orvosom. Mire számítsak? Vagy inkább másik korházat ajánlanátok?

Legjobb válasz: A tévében volt,hogy egy kismamával lúgot itattak császár elõtt. http://index.hu/belfold/2010/07/02/savlekoto_helyett_lugot_i.. Egy életre sérült marad... Nemtom mennyit akarsz adni, van 1 magánkórház, arról jókat írnak. Illetve ismerek 1 magánorvost, aki magánban vezet le szüléseket az István kórházban, nem tudom mennyiért. Õ nagyon rendes.

A tévében volt, hogy egy kismamával lúgot itattak császár elõtt. http://index.hu/belfold/2010/07/02/savlekoto_helyett_lugot_i.. Egy életre sérült marad... Nemtom mennyit akarsz adni, van 1 magánkórház, arról jókat írnak. Illetve ismerek 1 magánorvost, aki magánban vezet le szüléseket az István kórházban, nem tudom mennyiért. Õ nagyon rendes.
Én dec-ben szültem a MÁV-ban, és maximálisan meg vagyok elégedve! 3 hetet töltöttem a kórházban, ami a szülés utáni 3 naphoz képest...hát elég sok. 33. héten kerültem oda, tehát nem is az elejétõl, és mégis úgy oda figyeltek rám, ahogy kellett, és meg is voltam lepõdve. Én fogadtam egy orvost egybõl, (drnõ) nagyon szimpi, és nem pénzéhes. Mondjuk pont a MÁV az, ahol nem mondhat összeget a szülésre a doki, kivéve ha magánrendelõbe jársz hozzá. Ha kérdésed van, írj nyugodtan :)
A kérdező hozzászólása: nincs pénzem orvosra.fogadni nem fogok senkit. hallottam az esetet, de talán igy még jobban oda figyelnek a kismamára.elõsször én is megijedtem ettõl, de ugy gondolom ez kétzer nem fordulhat elõ
Ha nem fogadsz orvost, akkor sem leszel rossz kezekben!!!! Nem 1 szobatársam volt akinek nem volt orvosa, csak szimplán oda tartozik, és mindennel meg volt elégedve! 2. válaszoló

A régi máv kórházba mit kell pontosan össze pakolni a kórházban töltött napokra? Valamint hogy ha nincsen fogadott orvosom akkor milyen stílusra számíthatok az ellátással kapcsolatban?

Sok mindent olvastam, hogy mit kell vinni vagy mit nem. Olvastam hogy már nem adnak a picire ruhát sem hogy azt is kell már sajátot vinni igaz ez?

Legjobb válasz: szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák,tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.

szia én tavaj szeptemberbe szültem ott a babákra akkor adnak ruhát mikor megszületnek utána mikor másnap megkapod neked kell öltöztettni. ugyan úgy pelenka popsi törlõ popsi krémet ott adnak. neked ruhák, tisztasági dolgok és betétet is vigyél magaddal.
tavaly* bocsánat
A kérdező hozzászólása: Igazán köszönöm a válaszokat sokat okosodtam belõle. Még egy kérdésem lenne a szülésfelkészítõ csoportos beszélgetést mikor tartják?

A MÁV kórház szülészete érdekelne, mik a tapasztalatok? Hogy van ott a látogatás? És milyen az ottani gárda?

Én a terhespatológián fogok szülni programozott császárral.

Legjobb válasz: Szia! Én 2010. júliusában szültem a MÁV-ban, akkor még máshogy volt, mint most. Leírom, akkor mi volt. Két hetet benn voltam a terhespatológián is. Nagyon aranyosak, segítõkészek az ottani szülésznõk is. Akkor amikor én szültem, az Apuka bemehetett a kórterembe azt hiszem, 3-5 között, de ha nem akkor jött sem szóltak. Azóta úgy tudom már az Apák sem mehetnek be. 3 ágyas, külön fürdõszobásak a kórtermek, tiszták. Naponta van takarítás. Én sómentes diétán voltam, de viszonylag jó volt a kaja. A szülészeten is nagyon kedvesek a szülésznõk, odafigyelnek. Ügyeletes orvosnál szültem, nagyon odafigyelt Õ is. Kinél szülsz? Ha van kérdésed, írj, ha tudok segítek.

Szia! Én 2010. júliusában szültem a MÁV-ban, akkor még máshogy volt, mint most. Leírom, akkor mi volt. Két hetet benn voltam a terhespatológián is. Nagyon aranyosak, segítõkészek az ottani szülésznõk is. Akkor amikor én szültem, az Apuka bemehetett a kórterembe azt hiszem, 3-5 között, de ha nem akkor jött sem szóltak. Azóta úgy tudom már az Apák sem mehetnek be. 3 ágyas, külön fürdõszobásak a kórtermek, tiszták. Naponta van takarítás. Én sómentes diétán voltam, de viszonylag jó volt a kaja. A szülészeten is nagyon kedvesek a szülésznõk, odafigyelnek. Ügyeletes orvosnál szültem, nagyon odafigyelt Õ is. Kinél szülsz? Ha van kérdésed, írj, ha tudok segítek.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszi:)

Ki fog közületek szülni, június elején a MÁV kórházban? Kinél? Mit hallottatok: mit kell feltétlenül vinni a babának, illetve magamnak?

Legjobb válasz: szia! ha gondolod miután megszültem ott leírom hogy miket kellett vinnem, de nem hiszem hogy annyira nagyon befolyásolt dolog hogy melyik kórházban szülsz.Az általános "baba kelengye" cuccokat, de tényleg leírom, amint megszültem :D Remélhetõleg még április 28 elõtt..addigra vagyok kiírva egy szégyenlõs kis pocilakóval, aki remélem a nyuszival együtt akar megérkezni:D

szia! ha gondolod miután megszültem ott leírom hogy miket kellett vinnem, de nem hiszem hogy annyira nagyon befolyásolt dolog hogy melyik kórházban szülsz.Az általános "baba kelengye" cuccokat, de tényleg leírom, amint megszültem :D Remélhetõleg még április 28 elõtt..addigra vagyok kiírva egy szégyenlõs kis pocilakóval, aki remélem a nyuszival együtt akar megérkezni:D
5 hete szültem, friss az infóm. :) A babának pelenkát és popsitörlõt vinni kell. Sokat. Ha viszik fürdetni, vizsgálatra, a nõvérek kérnek 1 pelust és 2 db törlõt. Amúgy is magad fogsz pelenkázni. (Kezdõ anyukaként 1-1 peluscserénél jó sok elfogyott nálam. :D) Popsikrémet, a köldökápoló szereket nem neked kell vinni, minden van a szobában, még fertõtlenítõ törlõkendõ is áttörölni a pelenkázót. Én még vittem be textilpelenkát is, pelenkázáshoz, ne a hideg pelenkázólapra kelljen letenni a babát, etetéshez stb. A ruhájuk kincstári, még kis takarót is kapnak, de az elég vastag. Saját kis takarót én vittem, legalább szokta az otthoni illatot. :) Magadnak: Mindent. :) Hálóingek, köntös, bugyik, betétek, tisztálkodási szerek, wc papír (sok! nálam 4 tekercs ment el 4 nap alatt), törölközõk, evõeszközök, konyharuha, szalvéta. Vihetsz saját mellszívót, nem szólnak a használatáért. Rágcsálnivaló, ásványvíz és kaja. (Tudom, nem hizlalda, de rettenetesen rossz a kaja és kevés is. A tejcsi beindulásához pedig kell a szénhidrát. Nekem a cukordiétás étrendet kellett tartanom, be se indult a tejem, csak itthon. Hûtõ, mikró van.) Próbálj 1-2 csomagot csinálni csak, mert a szekrények nagyon kicsik, az éjjeliszekrények meg elég romosak. Mindenki az ágy alatt tárolta a cuccát. Egyébként nagyon jó volt ott szülni, a nõvérek nagyon aranyosak, bár eléggé leterheltek, néha többször is szólni kellett nekik, vagy várni rájuk. De ha komoly a gondod, akkor mennek azonnal. A dokik is rendszeresen benéznek. A csecsemõs nõvérek is aranyosak, 1 idõsebb nem volt szimpatikus, egy beugatós vén k... volt. A gyerekorvos, gyógytornász (õ is megnézi a babákat hazaadás elõtt, ha kell, jön és megmutatja, hogyan tornáztasd vagy mire figyelj oda) szuper szakember, nagyon elégedett voltam velük. Ha szükségét érzed, írathatsz vele tápszert hazamenés elõtt. Ha még kíváncsi vagy valamire, kérdezz! :) További szép babavárást!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és várom a további tapasztalatokat :) Jó babázást, és könnyû szülést :)

Mennyibe kerül a volt MÁV korházban egy egyszemélyes szoba ahol csak mi vagyunk a babával szülés utáni napokban?

Legjobb válasz: pont a mávban nem tudom, hívd fel a szülészetet, megmondják. de viszonyítás képpen: a szt. imrében 7000, máshol 10000. tehát nagyságrendileg ilyen összegre számíts.

pont a mávban nem tudom, hívd fel a szülészetet, megmondják. de viszonyítás képpen: a szt. imrében 7000, máshol 10000. tehát nagyságrendileg ilyen összegre számíts.

Miben szültél, mi volt rajtad vajúdáskor? A régi MÁV kórházban/ ÁEK-ban Budapesten saját hálóingben vagy kórháziban megy a szülés?

Legjobb válasz: Én császáros voltam ugyan, de ott rám adtak valamit, de láttam egy lányt, aki szerintem a saját hálóingjébe volt.

Én császáros voltam ugyan, de ott rám adtak valamit, de láttam egy lányt, aki szerintem a saját hálóingjébe volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, úgy tûnik, vegyes :-) Csak azért érdekelt, hogy van-e valami elõírás, de ezek szerint változó.
Kórházban adtak hálóinget a szüléshez, amikor végül császár lett akkor feltûrték a nyakamig a hálóinget.
Három éve szültem ugyanitt és saját hálóingben.
Kórháziban szültem. Nem nagyon érdekelt hogy nézek ki benne, szülni mentem, nem korzózni.
2 éve szültem a MÁV-ba, saját hálóingben. Nem igazán érdekelt, hogy véres lesz-e a hálóingem.
Tavaly és tavaly elõtt is sajátban szültem.Nem lett véres a hálóing:-)
Én kórháziban szültem. Mondjuk jobb is, mert azért véres lesz a cuccod, így nincs vele gond. Ott meg úgysem ezen filózol :)
Lehet azért is változó, mert állítólag vetés-forgóba vannak ott a szülésznõk, csecsemõsök, meg ki tudja kik a kórházban, azaz félévente mások vannak, és így megy körbe.
Saját hálóingben lehet bent lenni, 2x szültem ott. És nincsenek forgóban a csecsemõsök, fõleg a szülésznõk. (Hol lennének forgóban, melyik kórházzal??)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!