Találatok a következő kifejezésre: Mik a a MÁV (149 db)

Meg tudná közületek mondani nekem végre valaki hogy előre láthatólag mikor óhajtja a (. ) MÁV elfogadni a SZÉP Kártyát?

Tudjátok, direkt azért igényeltem ezt (és nem az Egészségkártyát) hogy talán mostanra kialakul majd egy normális, egységes rendszer ez ügyben, nem beszélve az alkalmankénti 8ezer forintos vonatköltségemr?l, ami egy amolyan szükséges rossz. A lényeg hogy én mindezt ebb?l szerettem volna finanszírozni, és sajnos még mindig ott tartunk hogy a MÁV-os pénztárosok csak néznek rám bambán a SZÉP Kártyával való fizetésre kérdezek rá...

Legjobb válasz: Szerintem nem fogják elfogadni... És ez nem a máv hanyagsága, vagy hibája, szimplán "ez a cél"... Se MAHART se Volán, se MÁV, se BKV semmi nem fogadja el... Ez jelent valamit...

Szerintem nem fogják elfogadni... És ez nem a máv hanyagsága, vagy hibája, szimplán "ez a cél"... Se MAHART se Volán, se MÁV, se BKV semmi nem fogadja el... Ez jelent valamit...
Az elfogadóhelyeknek általában jutalékot kell fizetniük a SZÉP-kártya elfogadása esetén. Ez esetben ez azért problémás, mert egy rendkívül rossz pénzügyi helyzetû állami cégrõl van szó, így nem árt minden egyes fillért megfogni. (A jegyeladás amúgy a MÁV-Starthoz tartozik, nem pedig a MÁV-hoz.) A másik oldalról viszont a SZÉP-kártyát kibocsátó cég egy kormányközeli vállalkozás, így ezen a csatornán végsõ soron át lehetne szivattyúzni némi állami pénzt a pártkasszába, de errõl valószínûleg nincs konszenzus a háttérben.
Van a MÁV-nak wellness szolgáltatása, vagy a Keltiben szálláshely, esetleg egy jó vasúti resti ami még MÁV tulajdon? Mert ugye a "SzÉP" kártyával étkezésért, szállásért vagy wellness szolgáltatásért lehet fizetni! Vonatjegyet nem vehetsz rajta!
Te vonattal szeretnél eljutni WELLNESZELNI.. Én meg autóval.. Tessék mondani, benzint mikor adnak SZÉP kártyára?
A SZÉP kártya honlapján megtalálod az elfogadóhelyek listáját és azt, hogy mire használhatod fel a kártyát. PONT..
A SZÉP Kártya felhasználhatóságát szabályzó rendeletbe csak a belvízi személyszállítás került bele. A felhasználhatóság bõvebben itt: http://www.szechenyipihenokartya.hu/szepkartya2012.php Kérdés, hogy a jövõben bele kerül e a MÁV.
Én is tapasztaltam , hogy nem fogadják el, pedig régen az elõdjét az üdülési csekket elfogadták, azzal vehettem vonatjegyet, sõt vegyesen is ment, egy része ÜCS-vel egy része készpénzzel. Sõt évekkel ezelõtt azt hallottam ÜCS-vel benzint is lehetett venni, de azt már tavaly és tavalyelõtt sem. Vonatjegyet nem vehetsz rajta, de pl. a KFC-ben a SZÉP kártyát elfogadják gond nélkül, viszont a Bözsit (Erzsébet utalvány) nem. A netpincer.hu-n is szinte minden étterem elfogadja.
Végre?? valaki?? Hol és ki emlegette, hogy a MÁV is benne lesz? Igen, majd ha a fõember, az ország élén utasítást ad rá, hogy azt is vegyék fel az elfogadóhelyek közé. Na egye fene, az is jó, ha valaki meggyõzi róla...

Nektek mit jelent a MÁV?

Késő, koszos, kék, fülkés kocsikkal közlekedő vonatokat? Kiszámíthatatlan menetrendet? Csupa rosszat? Nekem már nem! Felénk, a Hatvani vonalon a vonatok fél óránként járnak, tiszták, nagyrészt FLIRT motorvonatokból állnak. Hasonlót tudnak elmondani az Újszász-Szolnok vonal melletti ismerőseim.

Legjobb válasz: Nekem a MÁV munkahelyet jelent, a hivatásomat.

Nekem a MÁV munkahelyet jelent, a hivatásomat.
Nekem a MÁV jelentett szaunát, fagyoskodást, udvarias kalauzokat, tanácstalan információs ablakot, lekésett csatlakozást, furcsa útitársakat, fel nem csatlakoztatott vagonokat, kólát spriccelõ büfékocsit, és sok várakozást. Csomagokkal utazni egyedül a legrosszabb. Hozzáteszem, hogy az ország egyik végétõl a másikig utaztam évente 3-4 alkalommal Budapesti átszállással hat éven át. Rövidebb távon biztos nincs ennyi kellemetlenség. Autóra váltani nem volt rossz döntés.
A MÁV nekem 1. osztályú IC/EC/RailJet vonatokat jelent. Ezeken utazok.
A "fülkés" vonatokat én is szeretem, a régi, "igaziakat" , ha volna rá keretem, még utazgatnék is Régen sokat ültem "csak úgy" a vonatra, amikor még olcsó volt Az olyanokat, ahol fülkék helyett "normál" utastér van, azokat nem annyira szeretem, fõleg hosszabb távon
én szeretem a vonatokat, a régi, retrót, ami igazán zakatol... és vannak fülkék... A közvetlen vonat Debrecenbõl a Balatonhoz, fesztiválokra, stb... de nevetségesen drága... egyszerûen nincs pénzem elutazni, kirándulni... szóval sajnos a jegyre nehezen összekapart pénzt jelenti nekem már elég rég... nehezen összekapart és összeszorított foggal kicsengetett, egyre növekvõ összegek. Pedig szeretem a vonatokat.
Hát nem tudom, de pl. barátnõmnek is, utazásonként majdnem egy ezressel kerül többe, Sz.Fehérvár - Szombathely között
"2012. október Lökösháza-BP.Keleti-Szombathely 33% kedv. jegy (26 év alatti) 4.410 ft Most ha UGYANAZZAL a vonattal megyek, akkor 5.800 ft " Az meglehetõsen érdekes, ugyanis 2010 tavasza óa nem volt áremelés, csak a pótjegyek ára változott, az is párszáz forintot, nem 1400 forintot 2 vonat esetében. Valamit alaposan elnéztél...
nem szeretem a Flirteket, nagyon kényelmetlenek :D De nekem a MÁV mostanában a megújulást jelenti, sokszor utazok felújított A, AB, Bp kocsikkal, és WIFI is egyre több helyen van. Bár én fõleg 1. osztályon szoktam utazni, de koszt nagyon ritkán tapasztalok, szerintem sokat fejlõdõtt a MÁV az elmúlt években. Meg sokfelé csinálják a vágányokat is
Nekem a MÁV azt jelenti, hogy Magyar Állam vasútak , csak rövidítve és sajnos régi b, bo kocsikkal, ami egy fokozattal jobb az az ic kocsik és még azt, hogy sokat kell fizetni a vonatjegyért. Nagyjából nekem ezeket jelenti.
Nekem is az iskolába járáshoz kötõdõ emlékeim vannak: télen-nyáron forróság a másodosztályon heti 2*2 órán (vasárnap este + péntek délután) keresztül, akkora tömeg és annyi hátizsák/cucctáska, hogy lehetetlen volt sokszor még a jegyvizsgálónak is átjutni 1-1 kocsin. De nem panaszkodtam miatta, most meg már inkább nosztalgiával gondolok vissza rá. Nem voltak mocskosak a szerelvények, inkább csak elhasználódottak a berendezéseik. GYSEV-vel is utazgattam azidõtájt, általában sokkal jobb állapotúak voltak a szintén másodosztályú kocsijaik. Ezek a modern motorvonatok biztosan jók, még nem volt hozzá szerencsém, de ránézésre nem néz ki túl kényelmesnek.
Több rossz közül egy kevésbé rossz utazási lehetõséget. Kecskeméten lakom, Szegeden vagyok egyetemista, ezen a távon tökéletes a két város közötti ingázásra.
Eddig ingyen utaztam, de nem szerettem különösebben (még akkor sem, mikor üres elsõ osztályú kupéban utaztam). Most elvették a kedvezményes igazolványt, így én is váltok autóra.
Nekem egy céget ami fekete lyukként vonzza az állam pénzét, amit beleölt, de sosem lesz nyereséges. Késõ, lassú, minõségéhez képest drága, kényelmetlen vonatokat. Hálisten nem ültem már vonaton jópár éve. Csak a busz vagy autó.
ez most valami országimázs kampány kérdés?
Nekem egy esetleges célt jelent. Imádom még a koszos kék vonatokat is. Ha lenne rá lehetõségem, nagyon szívesen kipróbálnám magam mozdonyvezetõként egyszer. :) 16/L
Középiskolás éveimet, amikor napi szinten ingáztam Egerbe.
Nekem a Mávról egy nagyon helyes mozdonyvezetõ jut eszembe, akit már sosem láthatok :(((((

Mi lesz a MÁV biztosító ügyfeleivel?

Legjobb válasz: Háát... Ha csak fel nem vásárolja õket egy másik társaság akkor szivacs! A múltkor azt mondták 1 Mrd a hiány, és be kell fizetniük fejenként 10 000 Ft-ot, most kiderült 4 Mrd-ot sikkasztottak el! Az fejenként 40 000, vagy elvesztik a biztosítást, a károkat meg fizethetik zsebbõl! :( Itt egy cikk is: http://belsoseg.blog.hu/2008/05/05/mi_lesz_a_mav_biztosito_u..

Háát... Ha csak fel nem vásárolja õket egy másik társaság akkor szivacs! A múltkor azt mondták 1 Mrd a hiány, és be kell fizetniük fejenként 10 000 Ft-ot, most kiderült 4 Mrd-ot sikkasztottak el! Az fejenként 40 000, vagy elvesztik a biztosítást, a károkat meg fizethetik zsebbõl! :( Itt egy cikk is: http://belsoseg.blog.hu/2008/05/05/mi_lesz_a_mav_biztosito_u..


Mit szóltok a máv újításához?

kíváncsi vagyok ti mit gondoltok erről. szívesen beszélek is veletek privátban, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre. akár privátban is írhattok.

Legjobb válasz: Fantasztikus!Így még nagyobb zsúfoltság lesz a vonatokon is, meg a buszokon is.Mert akinek épp nem jön az eddigi vonat, az busszal kénytelen menni.Akkor indítanának többet buszokból, de azt sem hajlandók!A MÁv és a Volán vezetõségének fizetésén, meg jutalmain kellene inkább spórolniuk!!

Fantasztikus!Így még nagyobb zsúfoltság lesz a vonatokon is, meg a buszokon is.Mert akinek épp nem jön az eddigi vonat, az busszal kénytelen menni.Akkor indítanának többet buszokból, de azt sem hajlandók!A MÁv és a Volán vezetõségének fizetésén, meg jutalmain kellene inkább spórolniuk!!
Ismertethetnéd, hogy mirõl van szó...
Én viszont határozottan sajnálom az ingyen utazást. Vagyis csúf így mondani, hogy sjanálom, inkább csak indokolatlannak és megengedhetetlennek tartom. A MÁV sem kap ingyen gázolajat a moltól, vagy ingyen alkatrészt mondván az a vonat nyugdíjasokat szállít. Az sem igaz, hogy nagyon kevesen utaznak nyugdíjasok. Ellenkezõleg: túlnyomó többség ingyen utazó nyugdíjas van a vonatokon. 1-2 kivétel a frekentált idõszakokban a budapesti elõvárosi járatok. Volt szerencsém jópár utasszámlálásban utaskikérdezésben részt venni mint kérdezõbiztos, és ugyan az én saját járataim nem reprezetatívak, mégis a sjaát tapasztalataim alapján legalább 40 % ingyen utazó nyugdíjas volt. De gyakorlatilag tökmindegy mennyi utazik 1 fõ fuvarozása is pénzbe kerül. A mai világban megengedhetetlen az, hogy bárki is ingyen utazzon. Minimálisan 50%-ot megfizetni szükséges lenne, az így generált többletbevétellel csökkenthetõ lenne a teljesárú menetjegy ára. És ez a sarkallatos pont: a dolgozók, kedvezményben nem részesülõk jelentõs száma azért nem veszi igénybe a tömegközlekedést, mert aránytalanul drága. Igaz olcsóbb mint az autó (egyes hamis állításokkal ellentétben) mégis nem jelentõs a különbség a menetjegy és az autó költsége között. Kicsit többért pedig az autót választják az emberek inkább. A közalkalmazotti 50%-os kedvezménnyel túl nagy baj nincsen. Korlátozott, 12 alkalommal vehetõ igénybe. A baj azzal ott van hogy nem hivatalos, sorszámozott hologramos papír van róla, hanem egy sima fénymásolópapír amit az adott intézmény titkársága állít ki. És bizony ha betelt 1-1 bonbonért virágért nem nagy nehézség kérni egy újat a titkárnõ Gizikétõl.
Vaklárma. Csupán ésszerûsítés folyik, az viszont nagyon kell.
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló: én a nyugdíjasoknál hagynám az ingyen utazást vagy lenne egy bizonyos összeg és hogy hányszor utazhat egy évben azzal a bizonyos kedvezménnyel ahogyan régen is volt. a teljesáru jegybõl meg a többibõl is igazad van abban hogy csökkenteni kéne mert nagyon drágák. de nem csak a vonat ugynaúgy a busz , élelmiszer, benzin ...stb... minden nagyon drága és ez mindig rosszabb lesz. és nem hiszem hogy a kormány ezt nem veszi észre. nag meg ott is minek közel 400 ember, elég lenne max 50! és õk miért kapnak havonta milliós fizetést? arra amit csiánlnak? mert az nem sok, egyébként az sem értem hogy miért emelnek mindent? és nem a kormány tudná csak csökkenteni? gonodlom nem a dolgozók gondolnak egyet hogy nah holnaptól akkor 200 ft helyett 350 ft lesz akármi.
A nyugdíjasoktól én sem sajnálom az ingyen utazást, arról nem is beszélve, hogy a vonaton nagyon kevesen utaznak nyugdíjasok. Én inkább törölném el a közalkalmazotti 50%-os kedvezményt. Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy az 1-2 utast szállító vonatokat meg kell szüntetni. A kisebb vonalakon nem kevés ilyet látni.
A kérdező hozzászólása: jah bocsi. arról beszélek hogy áprilistól több mint 400 vonat fog megszûnni és közel 100 fog módosulni? szerintetek? persze ez nem biztos de a neten sok helyen olvastam meg hogy lesz csatlakozás a busz és vonat között. eddig sem volt ezután lehet méginkább sem lesz.
A kérdező hozzászólása: és azt nem tudjátok hogy mikortól lesz elérhetõ a máv új menetrendje ami ápr-tól lesz?
Elvileg 2 héttel korábban kell kihirdetni.
Amúgy a lepontozásomon meglátszik az ide betérõk alacsony szellemi színvonala. A dolgok hátterébe nézni nem dívik, egyszerûbb a sárban dagonyázni, ahelyett, hogy megértenénk bizonyos folyamatokat. És elfogadni ami történik, elfogadni az állami támogatás és hasonló okosságokat csak mert a viktor meg a feri is megmondta, és ha õ mondta, akkor úgy van... Gratulálok!! :)
A kérdező hozzászólása: ha megkérhetlek titeket akkor ne vitatkozzatok, hanem csak mondjátok el a véleményeteket ami lehet hogy különbözik de úgysem az alapján döntök hanem elolvasok mindent és logikusan gondolkodva majd kiderül.
"Én meg azt javaslom, hogy kicsit olvasgass még a témában, mert nem sok közöd van hozzá azt látom. Ha a tehetséged lenne akkora, mint az arcod, akkor bizonyára nem itt bölcselkednél." Érdekes, ha ekkora ász vagy miért nem cáfolod amit írok tényszerû adatokkal? Eddig odáig sikerült eljutnod, hogy belinkeltél egy semmitmondó cikket. Mutass már utasszámlálási adatokat amik hitelesek, és te személyesen készítetted. Mutass egyéb költségadatokat. Lássuk mekkora profi vagy!

Mi lett a MÁV zöld szinû kocsijaival?

gyerekkoromban még üzemeltek a debreceni vonalon...

Legjobb válasz: átfestették kékre...

átfestették kékre...
Pár éve újra megjelent pár zöld kocsi egy nagyobb volumenû használt személykocsi beszerzésénél, de azok is át lettek festve kékre: [link] A GYSEV flottaszíne a zöld, illetve néhány kisvasúté.
Nem a Zsuzsi Kisvasútra gondolsz? Az ma is üzemel.
A kérdező hozzászólása: rendes fülkés kocsik, amik debrecen budapest közt jártak
Azok kékre lettek átfestve az 1980-as években.

Most mi lesz a MÁV arképesekkel?

Most beszüntetik öket majd? Ha igen akkor remélem legalább a pénzünket visszadják!

Legjobb válasz: Nem fogják.

Nem fogják.
Remélhetõen beszûntetik...
A kérdező hozzászólása: remélem hogy nem! :P
A kérdező hozzászólása: na az jó:) )) köszi! ment a nagy zöld mancs :D

Mi az a "mavi" teszt?

Mintha valami iq teszt lenne úgy rémlik. Ti mit tudtok?

Legjobb válasz: Egy felügyelt személyiségteszt. Van IQ része is, de azon kívül egyéb képességeket is vizsgál.

Egy felügyelt személyiségteszt. Van IQ része is, de azon kívül egyéb képességeket is vizsgál.
Igen, IQ teszt, a Wechsler magyar változata volt, jópár évvel ezelõtt. személyiséget mérõ feladat nincs benne, viszont tény, hogy személyiséget mérõ eljárásokkal együtt használják, pl. pszichiátrián, amikor arra kíváncsiak, hogy a zavar bekavar-e az intellektuális teljesítmény valamely fajtájába.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! :) Akkor jól sejtettem.
A kérdező hozzászólása: Amúgy van értelme megcsinálni ezt a tesztet, totál lelassult, depis állapotban?? Ráadásul már ez lenne a harmadik alkalom.
Biztos látják értelmét, ha még egyszer fel szeretnék veled venni. Értelme van, mert a rossz lelki állapot kihathat az intellektuális teljesítményre. A teszt több képességet mér. Pl. ha az illetõ munkájában az egyik mért képességnek különös jelentõsége van, és azt a képességet rontja a lelki állapot, akkor a teszt figyelmeztet, és fontos is, hogy rájöjjenek. Az ismétlést meg talán azért csinálják, mert elõzõleg nem sikerült befejezni a tesztet, vagy az elvárttól (mondjuk gyógyszerhatás miatt) elmaradt a teljesítmény. De olyan is lehet, hogy valaki alkalmatlan tesztelésre az állapota miatt, így kivárhatják, hogy javuljon. Vagy ki tudja, mi okuk van rá. Kapásból ezek jutottak most eszembe. Nem tudom, milyenek a körülmények, de tesztet megismételni általában idõigényes, így pl. a kórházakban, ahol eleve túlterhelt az eü. személyzet, kétlem, hogy ok nélkül ismételnék háromszor. Ezért mondom, hogy biztos van értelme.
A kérdező hozzászólása: Nem kórház...igazából már kb 4-5 éve csinálták az elõzõt. Egy másik pszichológus. Csak azt hittem, hogy ez olyan fix dolog, hogy nem változik drasztikusan, ezért kicsit furcsállottam, hogy már megint minek, hiszen sejthetõ az eredmény. Bár lehet tényleg, hogy
A kérdező hozzászólása: szóval biztos megvan az oka
Jah, az más. Azt hittem, 2-3 nap :D Amúgy az IQ változhat. Ha nem is egyénen belül, de generációról generációra. Ezért szokták a teszteket fejleszteni, mert elavulnak. Egyénen belül pl. az IQ függhet a teszttõl is. Több IQ teszt van, a pontszám tekintetében nem mindegy, melyiket veszik fel. De egyénen belül tényleg stabil vonás, ha számolunk az öregedéssel is.

Mikor indít a MÁV jegyvizsgáló tanfolyamot legközelebb, és hol?

Legjobb válasz: A legutolsó tanfolyam, amit találtam az 2008. decemberi. :S

A legutolsó tanfolyam, amit találtam az 2008. decemberi. :S

Mikor fogják a MÁV-nál felújítani az Érd-felsői vonalat?

És minek kell az érd-alsóit? fels? fele sokkal több vonat jár mint a másik vonalon.

Legjobb válasz: Lehet azért, mert Érd-felsõ felé személyvonatok járnak, tétény felé meg a tehervonatok. És mivel a cargo hozza a lóvét, a start meg viszi... :)

Lehet azért, mert Érd-felsõ felé személyvonatok járnak, tétény felé meg a tehervonatok. És mivel a cargo hozza a lóvét, a start meg viszi... :)
" És mivel a cargo hozza a lóvét, a start meg viszi... :) " Huhh ez ilyen egyszer 10 évvel ezelõtt hallottam valakitõl mondat, amit azóta változatlan formában adsz tovább. Kezdjük ott, hogy a cargo mint olyan nem állami sõt nem is magyar tulajdon, így semmilyen bevételt nem hoz, fõleg azért, mert az osztrákok felé is masszívan veszteséges. Folytassuk ott, hogy "a start meg viszi" kijelentés sem helytálló ugyanis ha a start nem létezne már rég bedõlt volna mind a gépészet mind a vontatás mint pedig a pályavasút, ugyanis egyedül a start az a vállalat, ami minden igénybevett szolgáltatásért fizet vállalaton, vállalatcsoporton belül. Kérdezõ: Az Érd-alsói felújítás a Tárnok-Kelenföld szakasz felújítási és kétvágányúsítási projektjébe esik bele, ennek keretében újul meg. Ha ez elkészül, akkor Kelenföldtõl Székesfehérvárig felújított lesz a vonal. Ez az "érd-felsõin több a vonat" egy ok-okozati összefüggés: az alsó pályán eddig 1 vágány volt jelentõs kapacitáshiánnyal. Felújítás és 2 vágány után lehet ez lesz a forgalmasabb csak a menetrendtervezõktõl függ.
"Kezdjük ott, hogy a cargo mint olyan nem állami sõt nem is magyar tulajdon, így semmilyen bevételt nem hoz, fõleg azért, mert az osztrákok felé is masszívan veszteséges. " Az egy dolog, hogy a RCH veszteséges, a pályahasználatért fizet (ha jól tudom igénybe veszi a trakció szolgáltatását is). És itt egy fontos tényezõ, hogy "nem állami", így "új pénz" kerül a rendszerbe. A személyszállításnál, a Start mögött áll az állam ( Európában máshol sem igazán termel nettó nyereséget a személyszállítás ), az fizet a pályahasználatért, a trakciónak etc >tehát visszakerül a lóvé az államhoz. Van egy körforgás, itt ott eltûnik egy kevés... Na erre írtam, hogy a cargo hozza, a start viszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!