Találatok a következő kifejezésre: Mik a a Jen (91 db)

Mire való a jénai tál? Ha nincs akkor nem tudok sütni?

Szóval van 1 kiló filézett csirkemellem nézek rá recepteket de minenhol a jénai tálat írja.Ha az nincs akkor nem tudom megsütni a csirkemellet?

Legjobb válasz: Most akkor ez a recept hogy néz ki? Azt írja felforrósítjuk a margarint és beletesszük a csirkemellet. Mibe forrósítjuk fel a margarint? A sütõedénybe tegyek vajat?Mennyit? Azt írja még 10 percig pároljuk majd aranyszínûre sütjük. Hogy kell párolni? Hú ez nekem tényleg magas. van itt egy olyan jóindulatú hölgy aki ezt nekem leírná lépésrõl lépésre. de tényleg mint g y5éves gyereknek. Párom 5kor jön haza melóból.Meg szeretném lepnie gy finom vacsival.

A kérdező hozzászólása: És az normális hogy a lefagyasztott csirkemell 1, 5órája nem olvad ki? Beraktam a mosogatóba engedtem rá melegvizet.De a közepe még mindíg kemény. Vagy az nem is lesz puha? Filézett csirkemell.Szóval nem a csont kemény. :-)))
Igen jól értetted, ez amúgy nagyon aranyos töled, a párod biztos örülni fog :) Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Most akkor ez a recept hogy néz ki? Azt írja felforrósítjuk a margarint és beletesszük a csirkemellet. Mibe forrósítjuk fel a margarint? A sütõedénybe tegyek vajat?Mennyit? Azt írja még 10 percig pároljuk majd aranyszínûre sütjük. Hogy kell párolni? Hú ez nekem tényleg magas. van itt egy olyan jóindulatú hölgy aki ezt nekem leírná lépésrõl lépésre. de tényleg mint g y5éves gyereknek. Párom 5kor jön haza melóból.Meg szeretném lepnie gy finom vacsival.
Na figyu jóindulatú hölgy leszek: Tegyél egy lábasba vagy magasabb falú serpenyõbe margarint, abban forrósítsd fel. Tedd bele a csirkemellet és kevergesd. Párolni úgy szoktunk, hogy kicsire vesszük a lángot és fedõvel letakarjuk az ételt. Amikor már nem lesz leve (mert egy kicsit engedni fog a hús), akkor kezdheted el pirítani. szép aranybarnás színe lesz neki, akkor elzárod. Utána fogod a tepsit, kivajazod és rétegezed a sajtot és a húst, ahogy a recept írja. Biztos finom lesz :)
A kérdező hozzászólása: Aha kezm vágni.tehát a párolás is meg a pirítás is palacsintsütõbe teflonba utána mikor megpirult.Berakom a tepsiba h a hús meg a sajt öszesüljön????? Jól értem. Köszi a segítséget
Hozzávalók: 3 csirkemell, 40 dkg trappista sajt, 1 pohár tejföl margarin, só, szerecsendió Elkészítés: A csirkemelleket kifilézzük, és apró darabokra vágjuk. Felforrósítjuk a margarint és beletesszük az aprított csirkemellet. EDDIG SERPENYÕBEN A FÕZÕLAPON, INNEN TEPSIBEN KELL CSINÁLNI ;) Megszórjuk sóval és ôrölt szerecsendióval. 5-10 percig pároljuk majd aranyszínûre, sütjük. Lereszeljük a sajtot. Kivajazunk egy jénai tálat. Beleszórunk egy kevés csirkemellet, majd bôven meghintjük sajttal. Ezt folytatjuk váltakozva, a tetejére sajt kerüljön. Tetejére öntjük a tejfölt, majd 10-15 percre forró sütôbe tesszük. Rizzsel vagy sült krumplival tálaljuk. ,
Tepsiben is jó. Ehhez a recepthez magasabb falú tepsit válassz, mert úgy nem lesz olyan lapos az étel, mintha nagy méretû laposabb tepsiben sütnéd. Nekem sincs csak egy kis jénaim. Én pl. a rakott krumplit sima lábasban teszem be a sütõbe ... Abban is megsül :)
A jénai egy sima tûzálló tál. Bármilyen más tûzálló tállal vagy sima tepsivel helyettesíthetõ.
ja az kimaradt, hogy a jénai azért jó, mert mivel üveg, látod a sülõ dolog oldalát is ;) de teljesen jól meg lehet lenni nélküle
üvegtál a jénai sima tepsiben is tudsz sütni

A "Kőszívű ember fiai" című regényben mit szól a család hozzá, hogy Jenő halt meg Ödön helyett? Vagy ezt hol találom a könyvben mikor meghal Jenő?

Legjobb válasz: ,,Egy ember akit eddig még nem ismertünk" fejezettõl kezdõdik az a rész ami hasznos lehet, itt jelenik meg a bíróságon. Amúgy a család nagyon büszke Jenõre de nagyon sajnálják is egyben a történteket. Jenõ lett a család hõse.

, , Egy ember akit eddig még nem ismertünk" fejezettõl kezdõdik az a rész ami hasznos lehet, itt jelenik meg a bíróságon. Amúgy a család nagyon büszke Jenõre de nagyon sajnálják is egyben a történteket. Jenõ lett a család hõse.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!! :)
Nincs mit :) )
A Faller Jenõben nem divat gondolkodni.


Soproniak! Mi a véleményetek a soproni szülészetről? A barátnőm is nemsokára szülni fog és mondta, hogy vannak új orvosok is, mert egy alkalommal Dr. Jenei Lorándnál volt a terhesgondozáson. Valami infó róla? Dr. Karazmáról vélemény?

Családot tervezünk a férjemmel, és nem tudom melyik orvost válasszam. Ki milyen tapasztalatokkal rendelkezik?

Legjobb válasz: Én nemrég voltam Jenei Doktornál terhesgondozáson. Az elsõ babámat várom, és nagyon izgultam... Ezt gondolom Õ is észrevette és megnyugtatott, kicsit viccelõdött. Nagyon kedves, hozzáértõ orvos.

Én nemrég voltam Jenei Doktornál terhesgondozáson. Az elsõ babámat várom, és nagyon izgultam... Ezt gondolom Õ is észrevette és megnyugtatott, kicsit viccelõdött. Nagyon kedves, hozzáértõ orvos.
Karazma dr figyelmes, segítõkész és kedves.
Én Karazmánál szültem..... Többet nem mennék hozzá!

Lassan 3 hónapos szobatiszta macska miért pisil a WC-jén kívül máshová is? Mit tudok tenni ellene?

Én nem különösebben rajongok a macskákért, de a lányomnak kellett egy. Oké..

Legjobb válasz: Ez kissé kegyetlennek tûnhet,de ezt egy szakkönyvben olvastam: Ha baleset történik,nyomd bele a cica orrát,majd erélyesen mond: Rossz! (megnyomva az R betût) Ha nagy dolgot intéz a WC-jén kívül,az ürüléket tedd be az alomba,hogy lássa,oda való! Tedd bele a WC-jébe az ürülék mellé és simogasd meg,hogy így kell.

Ez kissé kegyetlennek tûnhet, de ezt egy szakkönyvben olvastam: Ha baleset történik, nyomd bele a cica orrát, majd erélyesen mond: Rossz! (megnyomva az R betût) Ha nagy dolgot intéz a WC-jén kívül, az ürüléket tedd be az alomba, hogy lássa, oda való! Tedd bele a WC-jébe az ürülék mellé és simogasd meg, hogy így kell.
A kérdező hozzászólása: A cica azóta kerti cica lett, imádja, csak enni jön be, így mindenki boldog! :) És.. Én is megszerettem, nagyon jó fej cica, és okos is, amit sosem gondoltam volna!!! Hallgat a nevére, és ha rászólok, akkor nem jön be.
Figyelembe kéne venni azt is, hogy ahogy írtad, nem szereted a macskát. Õ ezt tutira érzi, és bizonytalannak érzi magát, esetleg fél is tõled. Meg van zavarodva. Az is lehet, hogy az alom rossz helyen van, nem tud elbújni a cica végezni a dolgát. Figyeld meg õt amikor eszik-iszik, amikor játszik és alszik és amikor ürít ! Meg fogod szeretni - remélem - és a macska is szobatiszta lesz !!!
A szilika gél nálunk egy macskának 2 hetet bír ki, hiába írnak rá egy hónapot. 2 hét után már nagyon kellemetlen szaga van és az állaga sem az igazi, a macska már nem szívesen megy bele. De lehet hogy a ti macskátoknak egyszerûen nem tetszik ez az alom fajta, próbáljatok ki mást. Helyezzétek át az alomtálcát egy másik helyre, ami nem túl forgalmas és az etetõ táljától a lehetõ legmesszebb van. Kezdjétek elölrõl a szobatisztaságra szoktatást, tegyétek bele a cicát, kapargassátok meg az almot a lábaival. És nagyon fontos hogy ne zavarja senki miközben a dolgát végzi. Foglalkozzatok többet a cicussal, ne bántsátok, érezze hogy szeretitek és hogy a család értékes tagja õ is. A cicák érzékenyek a környezetükre, ha valami zavarja õket akkor reagálhatnak a szobatisztaság elvesztésével is.
Ecetes vízzel mosd fel, annak nem szeretik a szagát.Lehet az is, hogy nem tetszik neki az a hely ahol az alom van.
3 hónaposan viszont nem hiszem hogy tüzelne... hiába irnak rá 45 napot... nálunk nem szilikonos volt, két alom fajtát kevertünk: egy homok szerû porozus anyagot az aljára (pisit könyebb voltkiszedni) és egy nagy darab kavicsos (kakiszáritásra/szagtalanitásra) az almot naponta takaritottuk (reggel/este) az egész almot pedig másfél-kéthetente komplett ürítettük ragd át másik helyre az almot, (pl fürdöszoba) mert ha kislányod ott folyton zavarta már nem is fog oda visszaszokni
A kérdező hozzászólása: :O Remek.. ezt sem tudtam.. Köszi!
A hypós és domesztoszos felmosást, mosást sürgõsen hagyd abba. Ezekben ugyanis olyan szaganyag van, mint a feromonban, a nemi hormonban, ezért megy újra oda. Inkább ecetes vízzel moss fel és mosd ki a szõnyeget, azt nem szeretik. Egyébként a nõstény is jelöl. Mikor új cicát hoztunk, az elsõ szépen spriccelgette az asztalomat jó pár napig.Nõstény.
A kérdező hozzászólása: Értem.. Nem tudtam, hogy a lány cicák is jelölgetnek, csak nem olyan mértékben.. Minden nap ki van szedve a kaki az alomból, és szilika gélt használunk ami 40 napot ír csere nélkül, ha 1 cica van, kb. 25 napos lehet.. Lehet, hogy ennyire finnyás? :) A megzavarásos sztori lehetséges, mert a kislányom kicsi, és elõfordul, hogy piszkálja ha a WC-jében van, de mindig rászólok, és elmagyarázom, hogy nem szabad, mert éppen pisil, kakil! Erre próbálok figyelni! Az nem lehet, hogy mostanában nincs annyi idõm foglalkozni vele, simogatni, játszani, és ezért csinálja?
2 verziot tudok elképzelni 1. nincs megfelelõen tisztitva az alma, vagy nincs jo helyen (korábban megzavarták ottmiközben a dolgát végezte, vagy lekell cserélni az lmot, mert már kevés, koszos és nem tetszik neki) 2. felfázott és ezért pisil mindenhova, ez azonban felismerhetõ (az én cicám is egyszer össze vissza bepisilt még ágyra is, kis foltokat, elvitük orvoshoz és kiderült hogy igazam volt mikor mondtam hogy biztos felfázott-ivartalanitott volt) de valószínûleg az elsõ lehet az ok
A nöstény macskák is szoktak jelölgetni mindössze ritkábban és kisebb a területük (ha nincsenek házba kényszerítve). Úgy döntött mégsem szobatiszta.
Miért nem lehet az almot a kajás tál közelébe??

Mire jó a MEM test az Ubuntu telepítő cd-jén?

Szeretném kérdezni, hogy az ubuntu telepít? cd-jét behelyezem a meghajtóba, akkor bejön a cd lemeze, ahol van egy olyan menüpont, hogy MEM test. Gondolom, hogy a memóriát teszteli.

Legjobb válasz: Valóban, a progi a memóriát teszteli. És hogy miért kell? Mert ha valami gondja van a memóriának, azt jobb minél elõbb észrevenni, ha lehet, akkor még mielõtt a rendszert feltelepítenéd, és esetleg a memória hibája miatt sérült fájlok kerülnének a vinyóra. Windows telepítõjén nincs ilyen, mert Microsofték bíznak abban, hogy jók a memóriák. De ha gond van, akkor ott is kiderül (pl kék halállal) Új gépen érdemes lehet lefuttatni, illetve ha a gép már 3-4 évnél idõsebb.

Valóban, a progi a memóriát teszteli. És hogy miért kell? Mert ha valami gondja van a memóriának, azt jobb minél elõbb észrevenni, ha lehet, akkor még mielõtt a rendszert feltelepítenéd, és esetleg a memória hibája miatt sérült fájlok kerülnének a vinyóra. Windows telepítõjén nincs ilyen, mert Microsofték bíznak abban, hogy jók a memóriák. De ha gond van, akkor ott is kiderül (pl kék halállal) Új gépen érdemes lehet lefuttatni, illetve ha a gép már 3-4 évnél idõsebb.
Tévedés...a Windows 7 telepítõ cd-jén már megtalálható egyfajta memóriateszt, amivel át lehet nézni õket. És nem csak telepítésnél, hanem gépindításnál is lehet scannelni vele.

Mivel 1-je péntekre esik így mikor számíthatok a gyesre? 4-én mint évváltáskor, vagy most megkapom 1-jén?

Számlára érkezik.

Legjobb válasz: elsején utalják. Ha mkb-s vagy, akkor szombaton, ha más bankos akkor csak hétfõn

elsején utalják. Ha mkb-s vagy, akkor szombaton, ha más bankos akkor csak hétfõn
http://www.anyalettem.hu/csaladi-potlek-gyed-gyes-utalasi-id.. 1-jén utalnak, hétfõn lesz a számlán.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

A zichy jenő utcai futármotorosbolt mikor mettől meddig van nyitva?

Nemtalálom a weboldalon a nyitvatartást.

Legjobb válasz: Ha jól emlékszem vagy fél 5ig ,pénteken meg elöbb bezár,ha vidékrõl mész fel oda elötte telefonálj rá mert sok mindent õ is rendel ,sajna 2xer is jártam úgy hogy valamiért beugrok,nos nem volt neki készleten csak megrendelésre,szóval érdemes elötte letelefonálni hogy van e és hogy van e akkor tegye félre.

Ha jól emlékszem vagy fél 5ig , pénteken meg elöbb bezár, ha vidékrõl mész fel oda elötte telefonálj rá mert sok mindent õ is rendel , sajna 2xer is jártam úgy hogy valamiért beugrok, nos nem volt neki készleten csak megrendelésre, szóval érdemes elötte letelefonálni hogy van e és hogy van e akkor tegye félre.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!