Találatok a következő kifejezésre: Mik a Miskolcon a Megyei kórházzal (14 db)

Mi történt a miskolci Borsod Megyei Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai Osztályán? ("GyEK") És miért kellett felmenteni az igazgatót?

Mi is ide járunk már több, mint fél éve, problémát nem tapasztaltunk, jók az orvosok, az ellátás teljes, a mi piciként szépen fejlődik. Nagy a baj? Hol? Mai MTI/HVG/stb. hír: Halott csecsemők miatt indult vizsgálat a miskolci kórházban

Legjobb válasz: Erre nem fogsz itt választ kapni. Néhány hét, és lesz eredmény, addigra kiderítik, mi lehetett a gond. Ha kiderül, mi a probléma, elhárítják, és azontúl mindent el fognak követni, hogy többet ne fordulhasson elõ, tehát a késõbbiekben itt ápolt babák már biztonságban lesznek.

Erre nem fogsz itt választ kapni. Néhány hét, és lesz eredmény, addigra kiderítik, mi lehetett a gond. Ha kiderül, mi a probléma, elhárítják, és azontúl mindent el fognak követni, hogy többet ne fordulhasson elõ, tehát a késõbbiekben itt ápolt babák már biztonságban lesznek.
Vmi fertõzésrõl beszéltek. De h mi okozhatta pontosan még senki nem tudja. Elég szomorú helyzet. Én is helybeli vagyok de én nem ott szültem fél évvel ezelõtt. El se tudom képzelni a szülõk fájdalmát.
Az igazgatót azért kellett felmenteni, hogy ezáltal is biztosítsák a teljeskörû vizsgálat "tisztaságát".
Szerintem 12 nap alatt 8 baba halála igencsak megcsonkítja a kórház hírnevét. Igazából elképzelni nem tudom, hogy egy koraszülött osztályra hogyan kerülhetett be vírus fertõzés, de ha tényleg így van, (nem akarom bántani a helybélieket) de fizessen meg rendesen a kórház, hogy ilyen amíg világ a világ ne fordulhasson elõ többet. Nagyon sajnálom a szülõket. :(
Szerintem csak véletlen egybeesés.
Tegnap a hírekben az volt, hogy 10 nap alatt 9 bébi. Kedves kérdezõ! Akkor ti elsõ kézbõl hallottátok gondolom a dolgokat. Amúgy mit tapasztaltok? Megfelelõ a higiénia? Valóban úgy nyúlnak ezekhez a védtelen bébikhez, ahogy kellene? Értem itt a gumikesztyû használatát, szájmaszk, megfelelõ fertõtlenítés, stb.
Ennyi... Ha az "anyuka" nem eszik rendesen, nem is törõdik a terhességgel, isznak, bagóznak, ne várjon senki 4 kilós egészséges bébiket... Ez a térségben uralkodó állapotok eredménye, ami egy kicsit azért mindenféle csoportok az ilyen-olyan érdekeik szerint rágcsálnak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is eleve több szélsõségesen kis súlyú, rossz állapotú pici kerülhetett be a a kórházba, különösen a szélsõségesen nagy meleg miatt. A vizsgálat eredményét már nagyon várom, a beígért 2 hét már rég letelt...!
Azt még hozzáfûzném, hogy én is Miskolcon élek.(sajnos).Már szabadulnék innen. Szegénység jellemzi ezt a várost és az egész országrészt. Tarthatatlan már a helyzet. Elképesztõ méreteket ölt a nyomor a cigányság körében.Én ehhez kapcsolnám a csecsemõhalálokat. Ez egy jol felszerelt korház, de kérem azért a semmibõl nem lehet várat építeni..Ezek az ujszulöttek már eleve betegen és fejletlenul jöttek a világra. A cikk mindent elárul amit linkeltem.
Annyit elárulhatok, hogy nem fertõzès! Ès volt olyan kicsi aki nem volt èletkèpes!
A kérdező hozzászólása: #9 A gumikesztyû használata az még nem garancia semmire sem, azt is lehet rosszul használni, meg jól is. A gumikesztyû is lehet fertõzött használat után, ha újra használják. Az ápolók emlékeim szerint nem gumikesztyût használtak, hanem kézmosás és fertõtlenítés módszerével bemosakodtak, de ez teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Friss és korábbi cikkek is egy helyen: http://www.boon.hu/tag/koraszulottek-ugye
Igen, leírhatatlan a szülõk fájdalma. De mivel ez egy olyan osztály, ahol valljuk be, olykor bekövetkeznek halálesetek, sajnos még a véletlen halmozódás is esélyes. Én Bp-en szültem, aki velem együtt szült koraszülött ikreket, õ is elvesztette sajnos az egyik kisbabát. Aztán amikor mi hazajöttünk, meghalt egy másik nagyon apró, nagyon gyenge koraszülött. Bármi lehet az ok. Ahol sok nagyon korai baba van, akiknek küzdenek az életéért, sajnos nem mindenkit tudnak megmenteni:( Talán ez a helyzet, talán nem...
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam, az RTL forrása említi azt, hogy 8 kisbaba halt meg eddig a hónap eleje óta: Több újszülött halt meg a kórházban (02:32) http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/216395
A kérdező hozzászólása: Úgy sajnálom, ez olyan szomorú. A szülõk mit élhetnek át... Pedig mi tényleg csak jó és odaadó orvosokkal találkoztunk ott, és a mi picikénk is mindent megkapott.
Hiába várod mint fentebb írtam már tudják mi volt de nem fogjàk elárulni!

Miskolci kismamák. Ki szül a megyei kórházba és mikor?

Legjobb válasz: Én tavaly nyáron szültem ott. Miért?

Én tavaly nyáron szültem ott. Miért?
Én ott fogok elméletileg, február vége-március elején.
A kérdező hozzászólása: Tapasztalatok a kórházról és orvosokról?25+6 hetes km


Mi a véleményetek a Miskolci Megyei kórház gyermekszemészetérõl?

Orvos, várakozási idõ, idõpontot sokára adnak? Vizsgálat hogy zajlik?

A miskolci Semmelweis Kórházba mit kell vinni a babának, milyen cuccokat? És magamnak? És a miskolci Megyeibe mit kell vinni? Mit ad a kórház és mit nem?

Legjobb válasz: Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D

Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D
A Semmelweisbe ruhát csak azt kell vinni, amiben hazaviszed. Magadnak vihetsz hálóinget, de adnak is ha kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm csajok, nagyon aranyosak vagytok!!! És nekem tetszik, hogy humort is vittetek a témába :) ) :D :D
Semmelweisbe mindenképp vigyél popsitörlõt, meg pelenkát. A szülõszobalátogatáson is mondták, hogy vigyünk, mert csak napi 2 pelust adnak. A váróban egy kismama azt mondta, hogy õ ott szült, még napi kettõt sem adnak, csak egyet. A Felicitas csomagban kapott pici tégely Sudokrémet is beviheted, mert elvileg van a szobákban kitéve pár termékminta (amit mindenki közösen használhat), de van amikor elfogy/ellopják. Magadnak vigyél be poharat, étkészletet.
hehe kell egy kis szín vinni a témákba :P :D Dr Szabó Zsolt a dokim. TE kihez jártál?
Akár hiszed, akár nem, megfordult a fejemben a gomb-tû cérna dolod. :D Na jó, befejezem, mert teljesen szétOFFolom a témát. :) Amúgy ki a dokid?
ha vkit meg zavar ennek tudatában vigyen magával tût, cérnát és néhány gombot :D :D :D de mit várunk minden nem lehet :P am meg miért is zavarna bárkit is úgyis egymás elõtt szoptat az ember... :)
Örülök. :) De ez az igazság. Na mondjuk engem annyira nem izgatott. (mást sem) :D
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg jó volt :D :D :D
Kedves utolsó olyan jót kacagtam az utolsó mondatodon :D :D :D "bár gomb nem sok van rajta" :D :D :D nem ide tartozik de gondoltam leírom h én olyan jó nevettem :D :D :D 26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
A Megyeibe nem lehetsz saját hálóingbe szülés után. Minden nap tisztát adnak, ha kell. A babának érdemes pelust és popsitörlõt vinni. Pelusból napi 3-at adnak, ami kevés. Adnak popsikrémet és köldökhintõport. A baba is a kórház ruháit viseli bent.
A kérdező hozzászólása: Értem Nincs fogadott orvosom, majd az ügyeletes orvosnál fogok szülni.Sajnos fogadott orvost nem engedhetünk meg magunknak anyagilag!!
Ha jól emlékszem törlõkendõt nem árt vinni, mert azt nem adnak, csak vizes vatta van, illetve pelust is vihetsz be, mert napi x-et adnak (nem emlékszem pontosan), és lehet hogy az nem lesz elég nektek... Kinél szülsz?
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor adnak ott mindent??Amíg bent vagyunk adnak ruhát is, meg pelust is adnak minden napra??
Én Hardonyihoz járok. :-D A lányomat is nála szültem. Én kifejezetten csípem, szerintem nagyon jó fej!

A miskolci megyei kórházban fogok szülni. Mit érdemes bevinni a babának és magamnak, amit nem adnak?

Legjobb válasz: Pelenka - csak napi 4 darabot adnak. Vagy 10 darab legyen tartalék bent. Bimbóvédõ - ez már csak ott derül ki, kell-e, de nekem azt is adtak, amíg a párom be nem hozta a sajátomat. Viszont a sajáthoz nem adnak sterilizálót. Betét - csak gátmosás után kapsz, amúgy nem. Evõeszközök - pohár, esetleg tányér. Ásványvíz! - Tea van a folyosón, de víz legyen bent neked. Papucs, köntös. Minden mást adtak. Még hálóinget is. Cumisüveg, cumi, babavíz feketelistás, mivel baba-barát a kórház, de én eldugtam bent, mert az én babám szomjas volt, mai napig igényli a vizet.

Pelenka - csak napi 4 darabot adnak. Vagy 10 darab legyen tartalék bent. Bimbóvédõ - ez már csak ott derül ki, kell-e, de nekem azt is adtak, amíg a párom be nem hozta a sajátomat. Viszont a sajáthoz nem adnak sterilizálót. Betét - csak gátmosás után kapsz, amúgy nem. Evõeszközök - pohár, esetleg tányér. Ásványvíz! - Tea van a folyosón, de víz legyen bent neked. Papucs, köntös. Minden mást adtak. Még hálóinget is. Cumisüveg, cumi, babavíz feketelistás, mivel baba-barát a kórház, de én eldugtam bent, mert az én babám szomjas volt, mai napig igényli a vizet.
Ja, esetleg popsikrémet vigyél be, nekem a párom elsõ nap kiváltotta a gyógyszertárit és azt használtam, de emlékeim szerint volt Bepanthen. Nem biztos.

Szült már valaki a Miskolci megyei kórházban? Mik a tapasztalataitok?

Sokan azt mondják ha nincs fogadott orvosod,akkor elég szemét módon bánnak az emberrel!Ez igaz?

Legjobb válasz: Én ott szültem tavaly októberben, egyik barátnõm szeptemberben a másik decemberben szintén a megyeiben nem véletlen. A semmelweisbõl kb. 16 hetesen jöttem el amikor Hollosy átba..ta a fejem. Egy szélhámos. Fogadtam orvost és szülésznõt is. Nagyon rendesek voltak velem. Csak pozitívumot tudok mondani. Ha van fogadott orvos vagy szülésznõ akkor ha van szabad hely a külön szülõszoba helyeznek. Barátnõmnek a dokija síelt nem tudott bent lenni és az ügyeletes doki is rendes volt vele és még fogadott szülésznõje se volt. Az osztályon is 4 nõvérbõl kettõ azért normális. A csecsemõsök alapból flegmák viszont segítõkészek, kérdezni kell. A megyeiben mindegyik orvos normális engem míg bent feküdtem 5 doki megvizsgált, mind normális volt!

Én ott szültem tavaly októberben, egyik barátnõm szeptemberben a másik decemberben szintén a megyeiben nem véletlen. A semmelweisbõl kb. 16 hetesen jöttem el amikor Hollosy átba..ta a fejem. Egy szélhámos. Fogadtam orvost és szülésznõt is. Nagyon rendesek voltak velem. Csak pozitívumot tudok mondani. Ha van fogadott orvos vagy szülésznõ akkor ha van szabad hely a külön szülõszoba helyeznek. Barátnõmnek a dokija síelt nem tudott bent lenni és az ügyeletes doki is rendes volt vele és még fogadott szülésznõje se volt. Az osztályon is 4 nõvérbõl kettõ azért normális. A csecsemõsök alapból flegmák viszont segítõkészek, kérdezni kell. A megyeiben mindegyik orvos normális engem míg bent feküdtem 5 doki megvizsgált, mind normális volt!
Április 9-én szültem, elõtte pár napig már bent feküdtem a szülõszobán megfigyelésen. Fogadott dokim nem volt, szülésznõm igen. Õ akkoriban szabin volt, de bejött meglátogatni, hívogatott és a szülésre is bejött. Én maximálisan meg voltam elégedve a szülésznõkkel, nagyon kedvesek voltak. Az osztályon 1 nõvért utáltam nagyon, a csecsemõsök pedig tényleg flegmák...

Mik a vélemények Miskolcon a Megyei kórházzal kapcsolatban? Esetleg vélemény Dr. Kocsis Norbertről?

Legjobb válasz: Szia. Én novemberben fogok ott szülni, sajnos még semmit nem tudok, hogy milyen! A csecsemõs nõvérekrõl én is hallottam, hogy nagyon bunkók :( , de azt a pár napot majd csak kibírjuk valahogy. A megyeibe csak Kocsis dr. miatt járok, õ a fogadott orvosom. De Leskó dr.-t is ismerem, nagyon rendes õ is. Remélem minden rendben lesz ott! 21 hetes kismama

A kérdező hozzászólása: Szia. Én novemberben fogok ott szülni, sajnos még semmit nem tudok, hogy milyen! A csecsemõs nõvérekrõl én is hallottam, hogy nagyon bunkók :( , de azt a pár napot majd csak kibírjuk valahogy. A megyeibe csak Kocsis dr. miatt járok, õ a fogadott orvosom. De Leskó dr.-t is ismerem, nagyon rendes õ is. Remélem minden rendben lesz ott! 21 hetes kismama
Szia! Én decemberben fogok Kocsis doktornál szülni. Az édesapjához jártam hosszú évekig, de mivel nyugdíjba ment így a fiát választottam.Szerintem nagyon rendes és aranyos orvos. A Megyei Kórház szülészetérõl csak jót hallottam! Ne izgulj nem lesz semmi baj! 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! Szerintem is rendes doki, csak mások véleményére is kíváncsi vagyok! Remélem szüléskor is rendes lesz! Én hamarabb meg fogom tapasztalni, majd megírom neked, milyen volt!
Én is oktober elejére vagyok kiírvanekem szolt az orvosom hogy pár hét mulva már a vasgyáriba kell menni, mert másfél évre odaköltözik a szülészet, méghozzá a trauma épületébe.
A 3.nak, igen a Vasgyárba költözik a Semmelweis, de a megyei kórház szülészete marad a helyén.
Én egy szerencsétlen véletlen - koraszülés - miatt kerültem hozzá úgy, hogy nem õ volt, aki a terhesgondozást végezte. Ennek ellenére egy nagyon korrekt, kedves orvost ismertem meg benne, aki minden nap benézett hozzám, amíg bent feküdtem.

Mit tudtok a miskolci megyei kórház szülészetéröl és orvosairól?

Legjobb válasz: Mire vagy pontosan kíváncsi? Én ott szültem szeptemberben, fogadott doki nélkül. De fejtsd ki a kérdésedet bõvebben.

Mire vagy pontosan kíváncsi? Én ott szültem szeptemberben, fogadott doki nélkül. De fejtsd ki a kérdésedet bõvebben.
Én júniusban szültem ott. Mit szeretnél tudni? Fogadott orvossal szültem.
A kérdező hozzászólása: Tulajdonképen egy orvos érdekelne jobban Sándor Zsolt, eddig csak jókat hallotam róla, egyszer voltam eddig a magánrendelöjébe ott nagyon alapos és szimpatikus volt, de bármi amit valaki tud róla az érdekelne. Szülészetröl meg ugy általánoságba érdeklödtem hogy milyen az ellástás, a növérek a csecsemösök stb, de az egyik válaszóló aki egy linket küldött el abból mindent megtudtam részletesen köszönöm is neki.
Én vagyok az elsõ és a linkes is. Engem õ császározott, de mint mondtam, nem volt fogadott dokim. Nagyon szép lett a vágás, mára már szinte nem is látszik, nagyon ügyesen és szépen dolgozott. Másnap bejött hozzám érdeklõdni, hogy hogy vagyunk. Mivel pénzt nem tudtam adni, ezért nem is volt fogadott dokim, ezért neki sem adtam semmit sem, pedig ha tehettem volna, megteszem, mert tényleg meg vagyok vele elégedve. Ezután már a folyosón is elfordította a fejét, ha ráköszöntem, és amikor szedte ki a varratot, flegma volt nagyon. Egyébként mint szakember nagyon jó, csak nekem ez a viselkedése nem tetszett.
A kérdező hozzászólása: a harmadik válaszlótol kérdezném hogy ki volt az orvosod?
Én is ott szültem Dr.Bikki Bélánál.Nagyon jó orvos.A szülészet már régi, de én mindennel megvoltam elégedve perzse a körülményekhez képest.Vannakjó orvosok még.A szülésznõk is kedvesek voltak.
Harmadik vagyok. Dienesnél szültem. Sándor Zsoltot csak látásból ismerem, nem tudok róla infokat. Legfeljebb a szülésrõl tudok mondani pár dolgot, de azt leírtam azon a linken, amit az elõttem válaszoló betett. Azért ha kíváncsi vagy valamire, kérdezz nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: A harmadik válaszolot kérdezném. irnál nekem egy kicsit bövebben Dienesröl pl milyen emberileg milyen orvos, mennyit adtál neki szüléskor, meg ilyenek, mert eddig csak pár mondatot hallottam róla persze jókat még rosszat senkitöl, még az is érdekelne esetleg ha tudod hogy neki ki a helyettese.
3. vagyok küldök privit.

Miskolci Megyei kórházban a kisgyermekes rendelések ellátásról mi a véleményetek?

Gondolok itt idõpont kiadásra, vizsgálatra, alaposságra, jó és kevésbé jó orvosokra stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!