Találatok a következő kifejezésre: Mik a Miskolcon a Megyei (25 db)

Mi történt a miskolci Borsod Megyei Kórház Koraszülött-Újszülöttpathológiai Osztályán? ("GyEK") És miért kellett felmenteni az igazgatót?

Mi is ide járunk már több, mint fél éve, problémát nem tapasztaltunk, jók az orvosok, az ellátás teljes, a mi piciként szépen fejlődik. Nagy a baj? Hol? Mai MTI/HVG/stb. hír: Halott csecsemők miatt indult vizsgálat a miskolci kórházban

Legjobb válasz: Erre nem fogsz itt választ kapni. Néhány hét, és lesz eredmény, addigra kiderítik, mi lehetett a gond. Ha kiderül, mi a probléma, elhárítják, és azontúl mindent el fognak követni, hogy többet ne fordulhasson elõ, tehát a késõbbiekben itt ápolt babák már biztonságban lesznek.

Erre nem fogsz itt választ kapni. Néhány hét, és lesz eredmény, addigra kiderítik, mi lehetett a gond. Ha kiderül, mi a probléma, elhárítják, és azontúl mindent el fognak követni, hogy többet ne fordulhasson elõ, tehát a késõbbiekben itt ápolt babák már biztonságban lesznek.
Vmi fertõzésrõl beszéltek. De h mi okozhatta pontosan még senki nem tudja. Elég szomorú helyzet. Én is helybeli vagyok de én nem ott szültem fél évvel ezelõtt. El se tudom képzelni a szülõk fájdalmát.
Az igazgatót azért kellett felmenteni, hogy ezáltal is biztosítsák a teljeskörû vizsgálat "tisztaságát".
Szerintem 12 nap alatt 8 baba halála igencsak megcsonkítja a kórház hírnevét. Igazából elképzelni nem tudom, hogy egy koraszülött osztályra hogyan kerülhetett be vírus fertõzés, de ha tényleg így van, (nem akarom bántani a helybélieket) de fizessen meg rendesen a kórház, hogy ilyen amíg világ a világ ne fordulhasson elõ többet. Nagyon sajnálom a szülõket. :(
Szerintem csak véletlen egybeesés.
Tegnap a hírekben az volt, hogy 10 nap alatt 9 bébi. Kedves kérdezõ! Akkor ti elsõ kézbõl hallottátok gondolom a dolgokat. Amúgy mit tapasztaltok? Megfelelõ a higiénia? Valóban úgy nyúlnak ezekhez a védtelen bébikhez, ahogy kellene? Értem itt a gumikesztyû használatát, szájmaszk, megfelelõ fertõtlenítés, stb.
Ennyi... Ha az "anyuka" nem eszik rendesen, nem is törõdik a terhességgel, isznak, bagóznak, ne várjon senki 4 kilós egészséges bébiket... Ez a térségben uralkodó állapotok eredménye, ami egy kicsit azért mindenféle csoportok az ilyen-olyan érdekeik szerint rágcsálnak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem is eleve több szélsõségesen kis súlyú, rossz állapotú pici kerülhetett be a a kórházba, különösen a szélsõségesen nagy meleg miatt. A vizsgálat eredményét már nagyon várom, a beígért 2 hét már rég letelt...!
Azt még hozzáfûzném, hogy én is Miskolcon élek.(sajnos).Már szabadulnék innen. Szegénység jellemzi ezt a várost és az egész országrészt. Tarthatatlan már a helyzet. Elképesztõ méreteket ölt a nyomor a cigányság körében.Én ehhez kapcsolnám a csecsemõhalálokat. Ez egy jol felszerelt korház, de kérem azért a semmibõl nem lehet várat építeni..Ezek az ujszulöttek már eleve betegen és fejletlenul jöttek a világra. A cikk mindent elárul amit linkeltem.
Annyit elárulhatok, hogy nem fertõzès! Ès volt olyan kicsi aki nem volt èletkèpes!
A kérdező hozzászólása: #9 A gumikesztyû használata az még nem garancia semmire sem, azt is lehet rosszul használni, meg jól is. A gumikesztyû is lehet fertõzött használat után, ha újra használják. Az ápolók emlékeim szerint nem gumikesztyût használtak, hanem kézmosás és fertõtlenítés módszerével bemosakodtak, de ez teljesen normális.
A kérdező hozzászólása: Friss és korábbi cikkek is egy helyen: http://www.boon.hu/tag/koraszulottek-ugye
Igen, leírhatatlan a szülõk fájdalma. De mivel ez egy olyan osztály, ahol valljuk be, olykor bekövetkeznek halálesetek, sajnos még a véletlen halmozódás is esélyes. Én Bp-en szültem, aki velem együtt szült koraszülött ikreket, õ is elvesztette sajnos az egyik kisbabát. Aztán amikor mi hazajöttünk, meghalt egy másik nagyon apró, nagyon gyenge koraszülött. Bármi lehet az ok. Ahol sok nagyon korai baba van, akiknek küzdenek az életéért, sajnos nem mindenkit tudnak megmenteni:( Talán ez a helyzet, talán nem...
A kérdező hozzászólása: Megtaláltam, az RTL forrása említi azt, hogy 8 kisbaba halt meg eddig a hónap eleje óta: Több újszülött halt meg a kórházban (02:32) http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/216395
A kérdező hozzászólása: Úgy sajnálom, ez olyan szomorú. A szülõk mit élhetnek át... Pedig mi tényleg csak jó és odaadó orvosokkal találkoztunk ott, és a mi picikénk is mindent megkapott.
Hiába várod mint fentebb írtam már tudják mi volt de nem fogjàk elárulni!

Mi a véleményetek a Miskolci Megyei kórház gyermekszemészetérõl?

Orvos, várakozási idõ, idõpontot sokára adnak? Vizsgálat hogy zajlik?


Miskolcon a megyeiben mik a tapasztalatok?

Most látogatási tilalom van. Apás szülés kizárva?

Legjobb válasz: Szia! Én novemberben szültem ott. Nem tudom ki a dokid, az enyém maximálisan odafigyelt rám. A szülésznõk összességében rendesek voltak, bár én hajnali 5-kor kerültem be szülõszobára, és az éjszakás szülésznõ közölte velem, hogy mit gondolok én, hogy jut eszembe ilyenkor jönni amikor neki nemsokára lejár a mûszak :(!! A váltás már jobb volt, de azért volt némi kivetnivaló ott is. A csecsemõs nõvérekkel kapcsolatban sajnos el kell hogy keserítselek, iszonyat bunkók. Ha van még valami kérdésed, szívesen válaszolok!

Szia! Én novemberben szültem ott. Nem tudom ki a dokid, az enyém maximálisan odafigyelt rám. A szülésznõk összességében rendesek voltak, bár én hajnali 5-kor kerültem be szülõszobára, és az éjszakás szülésznõ közölte velem, hogy mit gondolok én, hogy jut eszembe ilyenkor jönni amikor neki nemsokára lejár a mûszak :(!! A váltás már jobb volt, de azért volt némi kivetnivaló ott is. A csecsemõs nõvérekkel kapcsolatban sajnos el kell hogy keserítselek, iszonyat bunkók. Ha van még valami kérdésed, szívesen válaszolok!

Dr. Kocsis Norbertnek (Miskolcon, a megyeiben dolgozik) van e magánrendelése? Ha igen, hol és mikor?

Aki szült nála, legyen szíves, és ossza meg velem a tapasztalatait! :-) Mennyire alapos, pontos és precíz a terhesgondozás folyamán, illetve mire számíthatok a szülésnél? Esetleg, ha a tarifáit megírnátok, megköszönném! :-) Akinél az els? babámat szültem, azzal az orvossal nem igazán voltam megelégedve! :-((( Tervezzük lassan a kistesót, és szeretnék kicsit jobban tájékozódni! Illetve ha ismertek Miskolcon jó orvost, kérjek írjatok!

Legjobb válasz: Szia! Szerdánként van magánrendelése a Szent János gyógyszertár emeletén (Búza téri nagyparkoló sarkán) négytõl. Érdemes elõtte bejelentkezni (van honlapjuk is, ha a Szent JÁnosra rákeresel megtalálod). A terhesgondozáson nagyon rendes, szülés még hátravan.

Szia! Szerdánként van magánrendelése a Szent János gyógyszertár emeletén (Búza téri nagyparkoló sarkán) négytõl. Érdemes elõtte bejelentkezni (van honlapjuk is, ha a Szent JÁnosra rákeresel megtalálod). A terhesgondozáson nagyon rendes, szülés még hátravan.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Végre valaki, aki tudta! :-)))))
Én 2008-ban szülten nála. Szerintem, hogyha mellette döntesz nem bánod meg. Nagyon alapos volt minden egyes vizsgálatkor. Én császárral szültem, és amíg a kórházban voltam minden nap bejött hozzám. Én rákérdeztem konkrétan a szülés összegére és nem mondott árat, azt mondta , hogy ingyenes. Én nagyon megvoltam vele elégedve 50 000 ft-ot adtam neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :-) Az elsõ babámat én is 2008-ban szültem, és amikor bent feküdtem nagyon szimpatikusnak találtam! :-)
Elsõ vagyok, azóta megszületett a kislányom és csak ajánlani tudom Kocsis doktort, nagyon kedves volt szülés alatt és sokat "segített", hogy mikor mit és hogy kell tennem és a kórházi tartózkodás ideje alatt is mindig jött megnézni minket. Szóval csak ajánlani tudom továbbra is.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok! :-) Boldog új évet, és a legjobbakat! :-)

Mik a tapasztalatok a miskolci megyei kórházról?

Mik a tapasztalatok, vélemények? Milyenek a szobák, a n?vérek, a szülészn?k? Mennyire figyelnek a babára, illetve a mamára, mennyire emberségesek, segít?készek? Kell-e valamit vinni a baba ellátásához (pelenka, popsiörl?, esetleg kisruha stb...)?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Jó egészséget kívánok Nektek, Te már túl vagy a nehezén! :-) Jó babázást!

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors választ! Jó egészséget kívánok Nektek, Te már túl vagy a nehezén! :-) Jó babázást!
Köszönöm szépen! Kitartást és meglátod minden rendben lesz.

Mi a (Tisza) Volán információs telefonszáma? ( Lehetőleg nem 06 1 -gyel kezdődőre lennék kíváncsi. ) Vagy meg tudja mondani mikor megy ma Szegedről Miskolcra busz - (tapasztalatból)?

( Megnéztem ugyan neten, de úgy rémlik régen nem ilyenkor ment és biztosra szeretnék menni. )

Legjobb válasz: Haha!! Tökjó! Én ezzel a busszal járok haza minden héten, úgyhogy máris mondom neked! Minden nap, azaz szombaton és vasárnap is 6:45-kor és 13:50-kor megy Szegedrõl Miskolcra busz! Ez tuti!!!! Ezer százalék!

Haha!! Tökjó! Én ezzel a busszal járok haza minden héten, úgyhogy máris mondom neked! Minden nap, azaz szombaton és vasárnap is 6:45-kor és 13:50-kor megy Szegedrõl Miskolcra busz! Ez tuti!!!! Ezer százalék!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi! :)

Mik a vélemények és a tapasztalok a Miskolci Egyetemről? És Miskolcról busszal vagy vonattal kb. mennyi időbe telik elérni Gyulára? (Békés megye)

Köszönöm!

Legjobb válasz: Szió! Én már egy éve miskolcra járok, és szerintem az elõttem szóló igencsak elferdítette a dolgokat.. remélem nem rémisztett meg teljesen:D Én nagyon szeretek idejárni, pedig nem voltam balekoktatáson ( ill. az elsõn kinéztek célpontnak.. így inkább nem mentem el a másodikra; igen, nekem is beszóltak érte, dehát kit érdekel?) emellett teljesen normális életet élek, zh elõtti este nem megyek el berúgni stb. Igen vannak emberek az nem kétség, dehát hol nincsenek?? Úgyis te fogod eldönteni, hogy mi a jó és mi nem, nekem bevált:D Tömegközeledés jó, csak ha busszal jársz (távolságival), mint én, ne számíts rá, hogy mindig el fogod érni a 10-15 perces csatlakozásokat:S Mert már ráfáztam párszor. Sok sikert!

Szió! Én már egy éve miskolcra járok, és szerintem az elõttem szóló igencsak elferdítette a dolgokat.. remélem nem rémisztett meg teljesen:D Én nagyon szeretek idejárni, pedig nem voltam balekoktatáson ( ill. az elsõn kinéztek célpontnak.. így inkább nem mentem el a másodikra; igen, nekem is beszóltak érte, dehát kit érdekel?) emellett teljesen normális életet élek, zh elõtti este nem megyek el berúgni stb. Igen vannak emberek az nem kétség, dehát hol nincsenek?? Úgyis te fogod eldönteni, hogy mi a jó és mi nem, nekem bevált:D Tömegközeledés jó, csak ha busszal jársz (távolságival), mint én, ne számíts rá, hogy mindig el fogod érni a 10-15 perces csatlakozásokat:S Mert már ráfáztam párszor. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!:) VÁrom a mások éleményét is.
A kérdező hozzászólása: *véleményét
Én nem jártam balekoktatásra, mivel bejáró vagyok, de nem is szóltak érte. Az idõsebbek segítõkészek (legalábbis velem azok), csak keményen kell tanulni, évközben is, a kettesért is meg kell küzdeni, legalábbis a gépészkaron ez így van. De szerintem minden egyetemen..

A miskolci Semmelweis Kórházba mit kell vinni a babának, milyen cuccokat? És magamnak? És a miskolci Megyeibe mit kell vinni? Mit ad a kórház és mit nem?

Legjobb válasz: Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D

Semmelweis: Popsitörlõt vigyél, meg pár db pelust. Minden nap adnak tiszta hálóinget, habár gomb az nem sok van rajta. :D
A Semmelweisbe ruhát csak azt kell vinni, amiben hazaviszed. Magadnak vihetsz hálóinget, de adnak is ha kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm csajok, nagyon aranyosak vagytok!!! És nekem tetszik, hogy humort is vittetek a témába :) ) :D :D
Semmelweisbe mindenképp vigyél popsitörlõt, meg pelenkát. A szülõszobalátogatáson is mondták, hogy vigyünk, mert csak napi 2 pelust adnak. A váróban egy kismama azt mondta, hogy õ ott szült, még napi kettõt sem adnak, csak egyet. A Felicitas csomagban kapott pici tégely Sudokrémet is beviheted, mert elvileg van a szobákban kitéve pár termékminta (amit mindenki közösen használhat), de van amikor elfogy/ellopják. Magadnak vigyél be poharat, étkészletet.
hehe kell egy kis szín vinni a témákba :P :D Dr Szabó Zsolt a dokim. TE kihez jártál?
Akár hiszed, akár nem, megfordult a fejemben a gomb-tû cérna dolod. :D Na jó, befejezem, mert teljesen szétOFFolom a témát. :) Amúgy ki a dokid?
ha vkit meg zavar ennek tudatában vigyen magával tût, cérnát és néhány gombot :D :D :D de mit várunk minden nem lehet :P am meg miért is zavarna bárkit is úgyis egymás elõtt szoptat az ember... :)
Örülök. :) De ez az igazság. Na mondjuk engem annyira nem izgatott. (mást sem) :D
A kérdező hozzászólása: Ez tényleg jó volt :D :D :D
Kedves utolsó olyan jót kacagtam az utolsó mondatodon :D :D :D "bár gomb nem sok van rajta" :D :D :D nem ide tartozik de gondoltam leírom h én olyan jó nevettem :D :D :D 26hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)
A Megyeibe nem lehetsz saját hálóingbe szülés után. Minden nap tisztát adnak, ha kell. A babának érdemes pelust és popsitörlõt vinni. Pelusból napi 3-at adnak, ami kevés. Adnak popsikrémet és köldökhintõport. A baba is a kórház ruháit viseli bent.
A kérdező hozzászólása: Értem Nincs fogadott orvosom, majd az ügyeletes orvosnál fogok szülni.Sajnos fogadott orvost nem engedhetünk meg magunknak anyagilag!!
Ha jól emlékszem törlõkendõt nem árt vinni, mert azt nem adnak, csak vizes vatta van, illetve pelust is vihetsz be, mert napi x-et adnak (nem emlékszem pontosan), és lehet hogy az nem lesz elég nektek... Kinél szülsz?
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor adnak ott mindent??Amíg bent vagyunk adnak ruhát is, meg pelust is adnak minden napra??
Én Hardonyihoz járok. :-D A lányomat is nála szültem. Én kifejezetten csípem, szerintem nagyon jó fej!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!