Találatok a következő kifejezésre: Mik a Dr. Szinte (4 db)

Mik a tapasztalatok Dr. Elekes Tiborról, a Telkiben, milyen volt a szülés? Nemsokára fogok szülni nála, szintén a Telkiben. Minden érdekel!

Kellett adni neki külön pénzt? Ha igen, mennyit? Ki volt a szülészn?? Csak a szülés végére ment be? Minden érdekel, kérlek írjátok meg!

Legjobb válasz: Az egyik Telkis beteg panaszkodott, hogy a szülésért az orvos hálapénzt kért. Én mondtam, hogy a Telkiben tilos. Erre nem adta ki az orvos nevét, csak a munkahelyeit árulta el. Az Elekes az egyetlen, akire ráillik a leírás. Nem biztos, hogy a te orvosod, de csak õ dolgozik a Rózsakert Medical- nál és a Telkiben is. Ha tõled is pénzt kért zsebbe is, akkor ideje lenne bejelenteni a gazdasági igazgatónak vagy az igazgatónak.

Az egyik Telkis beteg panaszkodott, hogy a szülésért az orvos hálapénzt kért. Én mondtam, hogy a Telkiben tilos. Erre nem adta ki az orvos nevét, csak a munkahelyeit árulta el. Az Elekes az egyetlen, akire ráillik a leírás. Nem biztos, hogy a te orvosod, de csak õ dolgozik a Rózsakert Medical- nál és a Telkiben is. Ha tõled is pénzt kért zsebbe is, akkor ideje lenne bejelenteni a gazdasági igazgatónak vagy az igazgatónak.
Nem értem a kérdést, ha egyszer a fogadott orvosod kötelessége veled megbeszélni, hogy mikor elérhetõ és mikor szülsz! Nem puszira adod a kórháznak a közel 1 millió forintot. Hálapénz viccelsz, ez egy magánkórház! A végén benyújtják a számlát! Én is ott szültem, de nem nála.
A kérdező hozzászólása: Végül nála szültem, de a Jánosban. Átgondoltam a dolgot, és úgy voltam vele, hogy nekem az a 4 nap nem ér annyit, amennyi a Telki lett volna. Így is jó volt, eltelt gyorsan.
Nagyon kíváncsi lennék, mi lett a vége ennek a történetnek?! Én már több éve járok Dr. Elekes Tiborhoz, és csak jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban. Bármi kérdésem volt mindig egyenes és korrekt választ kaptam tõle. Amikor végül a betegségem okán mûtétre került sor, megmondta mennyi a mûtét ára a Telki Kórház, én pedig eldönthettem, hogy ezt vállalom-e, vagy megcsináltatom a Jánosban. Telkit választottam és nem csalódtam! Tekintettel arra, hogy én is ebben az országban szocializálódtam, persze a mûtét után megkérdeztem, mennyivel tartozom, mire azt a választ adta, hogy a megbeszélt összeg rajta lesz a számlán. És tényleg rajta volt, tehát nem hálapénzt kell Telkin fizetni, hanem a „választott orvos honoráriumát”, amiben ráadásul elõre megegyeztünk. Szerintem, ez úgy lenne korrekt vele szemben és a többi ott praktizáló orvossal szemben is, ha ezt tisztáznánk. És talán olyanok írhatnának, akik nem hallomásból gyûjtik a tapasztalatokat!!!!
Ez felháborító! Nem értem, hogy teheti ezt meg a Telkiben! A doki és a szülésznõ is tiszta gáz! Tõlem lehet a világ legszuperebb orvosa is, de ha már kifizetek sokszáz-ezer forintot a szülésért, akkor õ már ne kérjen pluszba! (Anyukám orvos professzor, és egy hónap alatt keres annyit, amint amit a szülészek 1-1 nap alatt. Ki is van akadva rendesen, már attól is, hogy egy állami kórházban ennyi meg annyi pénzt elkérnek a dokik a szülésért, de hogy a Telkiben... Ez tényleg felháborító!!!)
Itt olvastam én is, hogy a Telkiben KÉRNEK pénzt az orvosok a szülésért, amit egyébként állami kórházban, fogadott orvos létükre sem tesznek. (persze itt is vannak kivételek). Annyi biztos, hogy Fehérváron egy lelkiismeretlen mocsok van és õ is dolgozik a Telkiben. Úgyhogy én már fordultam is ki a kórház honlapjáról.
A kérdező hozzászólása: Tõlem 150-et kért. Azért, szerintem a mai világban nem tartunk ott, hogy 150 ezer forinétért 2 óra hosszát legyen bennt az orvos a szülésnél, majd még két nap múlva benézzen... De javítsatok ki, ha tévedek. Nekem is rendes munkám van, 2 egyetemet is elvégeztem, de ha 2 óra munkáért 150 ezret kérnék az ügyféltõl, akkor nem lenne egy ügyfelem sem :( Egyébként gondoltam, rá, hogy az ügyeletesnél szüljek, de most már így a végén olyan kellemetlen lenne... Amúgy meg, szerintem az a tény, hogy valaki a terhessége alatt nem kórházba jár gondozásra, hanem úgy dönt, hogy rászánja azt a pénzt, amit egy magánrendelõben kérnek, az nem azt jelenti, hogy végtelenítve van a bankszámlája, vagy két marékkal szórja a pénzt, és az ilyet jól le lehet húzni....
Hát érdekes ez a szüléskor ott volt 2 órát, és 2 nap múlva is benézett... Én nem ott szültem. Állami fenntartású kórházban. Valószínûleg az én orvosom jóval kevesebbet keres, mint pl Elekes, valószínû a szülés után kapott pénze is jóval kevesebb, mint amit Elekes szokott kapni, mégis minden nap megnézett amíg kórházban voltunk. Egyébként én egyszer voltam Elekesnél, amikor kiderült a terhesség (Rózsakertben), és majd elájultam a számlától, úgyhogy a következõ vizsgálatra már el se mentem.
Szerintem a Telki ugyanúgy mûködik, mint a többi (nem magán) kórház, annyi kivétellel, hogy megfizeted a terhesgondozást, a szülés utáni kórházi ellátást és kényelmet egy összegben a kórház számlájára. De az orvos és a szülésznõ, hogy bemenjen akkor, amikor te szülsz, nem tartozik bele. Szerintem ugyanúgy lehet szülni épp ügyeletben levõ orvosnál is "ingyen", mint fogadott orvosnál "pénzért", vagy nem így van? Amúgy egy ismerõsöm Elekesnél szült, de nem a Telkiben, és nagyon rendes volt. Szüléskor ott volt 2 órát, majd 2 nap múlva is benézett, hogy minden rendben van-e. Nem volt vele semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Három ismerõsöm is szült Csermely Gyulánál, de senkitõl nem kért pénzt. Így utólag nem is értem, miért nem hozzá mentem :(
Csermely Gyula is mindkét helyen dolgozott régen, de lehet, már nem így van... A szakdolgozatom anno hálapénzzel kapcsolatban írtam, jártunk akkor - majd 10 éve - a Telkiben is, ahol kb. 4-5 orvossal beszéltünk, és mindenki egyöntetûen állította, hogy ott szigorúan tilos a hálapénz, ettõl más a Telki. Elég szomorú, ha ez változott azóta, vagy akkor sem volt igaz, ki tudja.
A kérdező hozzászólása: Hát igen. Ezért kérdeztem a dolgot, mert tõlem is kért. És nem is keveset :( Az elsõ válaszolónak: Elekes a Telkiben is dolgozik, szóval nem fogadott orvos (úgy értem, hogy nem külsõs). Mivel hozzá jártam végig, és kb jövõ héten szülük, most már nem akarok váltani, és egyébként szakmailag meg jó, de teljesen ki vagyok borulva ezen a pénz dolgon. Tudom, hogy ha fogadott orvos, akkor az pénzbe kerül, de úgy gondoltam, hogy a Telkiben csak nem kéne már hálapénzt adni :( Sõt, még a szülésznõ is bejelentette az igényt 50 rugóra...
Elekes a legszuperebb ultrahangos doki , amit valaha láttam!! Rózsakertbe csinálta az ultrahangot, annyira részletesen, h elmondani se tudom!!ÉS!!! a 12.hétem már megmondja a baba nemét is'100%ig!!! szuper doki!!!!


Van valakinek tapasztalata? 1éves kislányomnak most már kb 3-4hónapja szinte folyamatosan nagyon ronda a feneke. Dr nő szerint gombás. Mit lehet tenni? Jól bevált gyógymód kellene.

1éves, még pelusos a lányom. Sűrűn cserélem a pelusát. Először a paradicsomos kaja után mondták, hogy az. Azóta hol eltűnnek, hol visszajönnek a kiűtések Most már nagyon zavar, mert mivel kislány, féltem, nehogy később több gondja legyen.

Legjobb válasz: Nálunk a fogzás miatt ilyen. A Sudocrem vált be. 14 hónapos kisfiú anyukája.

Nálunk a fogzás miatt ilyen. A Sudocrem vált be. 14 hónapos kisfiú anyukája.
A Canesten a legjobb, az én kisfiamnak sok kence hasztalan kipróbálása után csak ez mulasztotta el több hónapos szenvedés után 1 hét (!) alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a tanácsokat! Vettem boraxos kenõcsöt, talán bevállik. Az a gond, hogy a dr nõ szerint bármitõl lehet ez. Ha az okát tudná az ember, akkor azon változtatna. Sajnos már pelust is váltottunk, akkor sem lett jobb. Lehet, hogy nekünk is a fogzás miatt? De az elsõ fogaknál nem volt bõrprobléma. Mindegy, csak használjon már valamiyen popsikenõcs a sok közül. Talán ez a borax-os.....
Teafa olaj a fürdôvízbe?
Canesten, másik törlõ és másik pelus kipróbálása javasolt. Valamint amíg jó az idõ szabadon kell hagyni a popsit, uis a gomba nedves közegben "érzi jòl magàt"
Keresztfiamnak a doki a visszatérõ gombás fertõzésre (nyilván mindig kezelte is) azt mondta, hogy váltsanak nagyon gyorsan pelust! Azóta megoldódott a probléma náluk!
Szia, nekünk is volt ilyen problémánk.Kislányom popsija gombás lett, melegkiütéssel kezdõdött. A doktornõ canestent és boraxos krémet ajánlott rá felváltva, valamint a sodukrémet. Pár nap alatt elmúlt. Gyakrabban fürdesd meg, az is nagyon jót tesz neki!
Szia!Mi is pont a múlt héten jártunk a doktornõnél ezzel a problémával.Hétvégén nagyon csúnya lett a feneke, hétfõ reggel vittem el.2 féle krémet kapott, felváltva kellett használni minden pelenkázáskor .Az egyik a Narturland Unguentum boraxatum (nátrium tetraborát), ezt recept nélkül is lehet venni, illetve a másik egy gyógyszertári készített kenõcs, Advantanos krém.Kb.3 nap alatt teljesen rendbe jött a feneke a lányomnak.Azelõtt is voltak már ilyen kiütéses jellegû problémák, akkor nekünk is elég volt a Sudocream, de az tuti a fogzással hozható kapcsolatba, ez gomba volt.Remélem tudtam segíteni!!!Üdv:Tamy
A kérdező hozzászólása: Nizoralt írt fel rá. Nagyon kevés van bent, nagyon hamar elfogy, és most már nem is tudom hányadszor jön ki szegénykén. Amikor ilyen lesz a kis bõre, akkor az érintett felületet nizorallal, a többit sudocremmel kenem. Csak mindig visszatér. Két hét nizoral után 1hét nem...
Miért nem írt fel semmit a doktornõtök gombára?
Mi babaúszáson szedtünk össze valami ilyet, de a doki néni egy gyógyszertári keverõs neogranormonos kenõcsöt írt fel rá. Volt, hogy a melegben még csúnyább lett, arra pedig valami ecsetelõt írt fel (pirosas színû- ez szárít, de a krém meg nem). Amikor szebb lett neki, akkor nappalra ismét a neogranormonos kevert gyógyszertárit használtuk, éjjelre pedig a sudocremet. Kb. 2 hónap alatt jött rendbe. Amikor tudtam, akkor hagytam szabadon is, ne mindig pelusban legyen.
Ha tutira gomba, akkor a Canesten el fogja mulasztani. A legjobb gombás bõrbajra.
6. válaszoló írta az Advantant. Ez érdekes, mivel az szteroidos krém, az ekcémás kisfiamnak írták fel higított változatban. Tény, hogy gyulladáscsökkentõ hatása van, én is szoktam idõnként a popsijára kenni, ui ott is szoktak lenni néha ekcémás kiütések, másnapra el is múlik.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!