Találatok a következő kifejezésre: Mik a értékek (90 db)

Mik a baloldali értékek?

Legjobb válasz: Az eredeti baloldali értékek igazából, a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése, támogatni a kétkezi munkásokat, progresszív adózás támogatása...stb Persze, manapság,Magyarországon a baloldali értékek nagyon eltorzultak és már különböznek az eredeti baloldali értékektõl. Sõt ,Magyarországon nincs külön bal meg külön liberális oldal ,hanem van egy 2in1 oldal.

Az eredeti baloldali értékek igazából, a társadalmi osztályok közötti szakadék csökkentése, támogatni a kétkezi munkásokat, progresszív adózás támogatása...stb Persze, manapság, Magyarországon a baloldali értékek nagyon eltorzultak és már különböznek az eredeti baloldali értékektõl. Sõt , Magyarországon nincs külön bal meg külön liberális oldal , hanem van egy 2in1 oldal.
Szegény, elesett bankokat támogatni, állami vállalatokból pénzt kilopni, dolgozó embereket, libatenyésztõket meglopni, hazudni éjjel, nappal, és még sorolhatnám!
Nagyon ritkán igazat mondani.
farikcsaaa, a te válaszodra az jut eszembe: akkor már jobb a jobboldali érték - sose mondj igazat. Így lehet egy kérdésbõl otromba dolgokat kreálni. Nehéz baloldali értéket mondani, mert sok olyan van, ami más nézetvilágoknak is értéke, éppen ezért valójában pozitív emberi érték. Különbségként azt szokták mondani, a jobboldal a fõ értéket és mozgatórugót a tõkében látja, míg baloldal a munkában. Az elsõ azt tételezi, hogy a világ attól halad elõre, hogy a pénz értéket teremt (persze ez egy bonyolult folyamat). A második az elõrehaladást a munkában látja, azaz az egyes emberek értékét az dönti el, munkával milyen értéket tesznek az asztalra. Itt sokan munka alatt csak gyári munkát értenek, de munka minden tevékenység, ami feladatot old meg. Így munka például egy ország költségvetésének összeállítása is. Ha attól az ország elõre jut, akkor a készítõ jó munkát végzett és elismerést érdemel. Ha nem halad elõre az ország, akkor fel kell vetni a felelõsség kérdését. Az egy másik ügy, hogy az egyes oldalak a saját elveiket mennyire tartják be.
Bocs 2002-2010-iget akartam írni.
Figyelj 5-ös. Felsorolom a jobboldali értékeket. Embereket meglopni és hazudni éjjel nappal, az itt is passzol.Plusz:emberek magán megtakarításait lenyúlni, törvényeket minden konzultáció nélkül ráerõltetni a másikra, az adócsökkentés kormányának hirdetni magam miközben ezerféle adót vezetek be, az ülepemet nyalókat segíteni a többit lesz...ni, az országot a saját érdekeim miatt összeugrasztani egész Európával és másokkal, jóval nagyobb hitelekért sok milliárdot kidobálni az ablakon miközben azt hirdetem h visszafizetjük az imf-nek a pénzt, a gazdaságot totál padlóra küldeni, szidni a külföldi tõkét miközben a külföldi cégek sorával kötök stratégiai megállapodást, megadóztatni bankokat vállalatokat és azt hazudni hogy ezt nem hárítják rátok, törvényeket megváltoztatni ami azzal kecsegtet hogy hatalomban maradhatok és minél több parasztot vakítani stb.Most nincs több idõm azért nem sorolom tovább. Üdv kis eltévejedett
Vallás: antiklerikális (bal), klerikális (jobb) Etnikum/nyelv: nemzetközi (bal), nemzeti (jobb) Város-vidék: városi (bal), vidéki (jobb) Osztály: munkavállaló (bal), munkaadó (jobb) Állam gazdasági szerepe: aktívabb (bal), passzívabb (jobb) Katonai védelem: puhább (bal), keményebb (jobb) Társadalmi kérdések: liberális (bal), konzervatív (jobb) Mára egy kicsit összekeveredtek a dolgok. Magyarországon jelenleg a magukat baloldalinak nevezõ pártok inkább liberális értékeket képviselnek. Baloldali értékek a jobboldali pártokban is vannak. Ahogy mást jelentett a liberalizmus Deák Ferenc idején, mint ma.
Javítás: 2-esnek és 4-esnek szól az elõzõ írás a *donában pedig tulajdonában...
Nem léteznek se bal-, se jobboldali értékek - emberi értékek léteznek. A magát "baloldalnak nevezõ társaság, az elmúlt 70 évben a következõkben jeleskedett: árulás, gyilkosságok, gátlástalan hatalomvágy, sunyiság, lopás, hazudozás. A magát "baloldalinak" nevezõ személy nem véletlenül áll a legközelebb a "liberálishoz". A "baloldali" a szociopata, a liberális meg a "pszichopata". És sajnos, akik magukat ma jobboldalinak hazudják, azok is e kettõ közé tartoznak valójában. Hát ennyit az "oldali" értékekrõl....
Népben és nem országban gondolkodni, a szegényeket, elesetteket segíteni, nagyjából egyenlõ feltételeket teremteni mindenki számára.
Még egy baloldali érték a közelmúltból: hamis videót gyártatni mások lejáratására...

Ezek az értékek jók? Vagy mit jelentenek és ha problémás akkor mi a probl. Vele?

MCV 79,4 fl RDW-CV 0,166 FT3 6,76 pmol/l és mit jelent az h Valid?

Legjobb válasz: Kicsit kicsi az egyes vörösvértestek térfogata, de csak éppen hogy / vashiány kezdõdik? / T3: pajzsmirigyhormon: rendben Valid: validálta, ellenõrizte-érvényesítette

Kicsit kicsi az egyes vörösvértestek térfogata, de csak éppen hogy / vashiány kezdõdik? / T3: pajzsmirigyhormon: rendben Valid: validálta, ellenõrizte-érvényesítette
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm válaszod :) Igazán okos ember lehetsz :D minden jót!!

Mi a normál v átlag értékek rezisztencia indexre-RI? Flowmetria?

36 hetse kismami vagyok és tegnapi uh adataim a következ?k:Bpd:91,Fl:65,Thq:88,Fod:109 és nézték ezt a rezisztencia indexet RI:0,61 valamint a lepény G3-as,és az nst teljesen ok!


Ezekkel az értékekkel lehet PCOS-m? Vagy mi számít normálisnak? Teherbe eséshez mi a normális?

TSH: 3.18 mIU/L

Legjobb válasz: Ciklus 3 napján voltam laboron.

A kérdező hozzászólása: Ciklus 3 napján voltam laboron.
Szia! Ha a dokid szerint ez jó, keress másikat. TSH 2 alatt jó babához, de inkább 1 körül kell lennie. És az emelkedett FSH érték is azt jelzi, hogy a normális tüszõnöveléshez a szervezetdenek ebbõl egy kicsit többet kell termelnie. Nem katasztrofális értékek ezek, de azért jó lenne, ha egy jó endokrinológusnak is megmutatnád. A TSH-t mindenképpen lejjebb kell vinni, mert a pajzsmirigy alulmûködés gátolhatja a teherbe esést, és ha mégis sikerül a babásodás, vetélést okozhat. :-(
semennyire mert más mártákegyságben vannak mint ami neked van részben, más részt meg ezeknél a hormonoknál az arányok a legfontosabbak.
A kérdező hozzászólása: http://www.oviklub.hu/betegeknek/11_3tabl.php Ezek az infok mennyire lehetnek relevánsak?
Lh:FSH arányának 1:1-nek kéne lennie. Hát a tiéd egyáltalán nem az. TSH-t is magas a teherbeeséshez.
ez nem így van. 8 felett fsh már emelkeettnek számít és ehez az alcsony estradiol szint is stimmel. Mindenképpen nézess egy amh szintet.
A kérdező hozzászólása: Bakker, köszi, azért egy pillanatra eldobtam a hajam!:D Nem nagyon értek hozzá, meg az orvos is "csak sztk-s", de ha nagy gáz lenne, csak szólt volna, nem?!
Amúgy meg az FSH normálértéke a 3. ciklusnapon: <10. 25 felett van gáz, szóval a "kedves" elsõnek felesleges volt rádhoznia a frászt.
Inkább az orvosra hallgass, ne laikusokra a neten. A PCOS-re az utalna, ha az LH lenne legalább kétszerese az FSH-nak.
A kérdező hozzászólása: Te jó ég, még csak 24 vagyok! Az orvos azt mondta, nincs semmi gond!
Hát normálisnak nem nomrális. Magas a TSH-d. Ugyan az FSH-nak kell magasabbnak lenni ciklus elején, de nem ennyivel. Az ösztradiolod túl alacsony. A tesztoszteron magas. A petefészekkimerülés tünetei.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bár picit ijesztõek:)

Ki mit szeret igazán, mik a valódi értékek?

lyenekre gondolok: es?ben sétálni (már ha utána befogadsz) :) gyalog menni a tescoba (mert ez egy életérzés) stb..

Legjobb válasz: Én imádom a tavaszi viharokat este az ablakból bámulni, órákig képes vagyok elnézni.

Én imádom a tavaszi viharokat este az ablakból bámulni, órákig képes vagyok elnézni.
Imádom a nyári záporokat. Felfrissít.
Szeretem, amikor be van borulva az ég, és mindenki olyan depis, én meg vigyorogva jövök haza. Van amikor berakom az mp3-at, és el megyek sétálni egy erdõbe, d órákig, álltalában esõben. Szeretem, amikor kalandokat élek át, fõleg mikor veszélyesek. Szeretek olyan emberekkel beszélgetni, akik szerelmesek. Mindig vigyorognak ha megfigyelitek. Szeretem az olyan embereket, akik elnevetik magukat bármit, és akik szeretnek órákig ülni egy hintában, és történeteket találni ki. Utálom, ha valaki tömegember.
Szeretem, ha valakinek örömet okozhatok, ha fel tudom vidítani, ha jól érzi magát velem. Szeretem az átbeszélt éjszakákat :) Szeretek bolondozni a barátaimmal, jókat beszélgetni.
Szeretek szívbõl nevetni....
Imádom, ha a szél fújja a hajam (mellkasomig ér), imádom a napkeltéket és naplementéket. Szeretem ha egyik oldalon még viharfelhõk vannak, a másik oldalon pedig már kisüt a nap. Szeretem az õszinte, nem felszínes embereket. (na az ilyen ritka, mint a fehér holló) Szeretek az emberek lelkébe nézni, megérteni õket - persze ez elég nehéz. Szeretem a csendet, a nyugalmat és a sötétséget is. 19/F
Á a quatro fromaggi nálam is viszi az összes pizzát :D Amúgy szeretek a viharban sétálni, vagy egyszerûen nézni, ülni és nézni a semmibe miközben zenét hallgatok, és nagyon szeretek kötöszködni a barátaimmal :)
Szeretem, mikor a kezdet és a vég találkozik! Ilyenkor sírok és nevetek is.. akármirol is legyen szó.. valami elmúlik és valami új kezdodik! Ez csak jó lehet, ha a hátad mogott tudod hagyni a múltat, ami sajnos nem olyan egyszeru.. Ja, egébként Quattro Formaggi pizza :)
Szalámis pizza.
napfelkelte
A 120 percesnek 7, 2 alatt kell lennie.
Hivatalosan 7, 8 mmol a határ, de 7 fölötti értéknél esélyes, hogy az orvosod valamit "lép". Nekem 7, 1-el azt mondta, hogy minden fölösleges szénhidrátot hagyjak el az étrendembõl. És kontroll vérvételek voltak 5 hetente.
És akinek magas lett, a cucctól, amit inni kellett, rosszul voltatok, vagy semmilyen hatása nem volt, mégis magas lett?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!az enyém 6, 71let a cukros víz után!

Tápegységnél mik a normális feszültség értékek?

egy Codegen típusú (nem a régebbi "gagyibb fajta",bár tudom hogy nem túl megbízható) tápom van. egy 4 magos amd procit hajt integrált vga val (nem eszik túl sokat így..kb 200watt lehet az össz fogyasztás, 400as táp)

Legjobb válasz: Codegen most se gyárto jó tápokat söt valamikor régen volt egy jobb tipusa amire ráfoghatad hogy elmegy de most nem igazán lehet ráfogni ha nem terheled gépet sose nagyon akor nem muszáj tápot cserélned de még akor sem ártana mindenesetre ha hiba lép fel akor mindég tápodal kezd a tesztelést (masik jobb tápra csere hogy ugy is fent ál e) Amugy elég nagy ingadozásnak látszik...

Codegen most se gyárto jó tápokat söt valamikor régen volt egy jobb tipusa amire ráfoghatad hogy elmegy de most nem igazán lehet ráfogni ha nem terheled gépet sose nagyon akor nem muszáj tápot cserélned de még akor sem ártana mindenesetre ha hiba lép fel akor mindég tápodal kezd a tesztelést (masik jobb tápra csere hogy ugy is fent ál e) Amugy elég nagy ingadozásnak látszik...
A kérdező hozzászólása: igen így ránézésre nagyon soknak tûnik, de nem biztos hogy a program helyes értéket mutat.. majd rámérek Multiméterrel ha tudok kölcsönbe szerezni.
az elhalálozás a terheléstõl nem feltétlenül függ. kis terhelésnél is összefoshatja magát a táp, elég egy kis zavar vagy tüske a hálózati oldalon, és utána bumm, így lesz a csokapik. a védelem hiánya miatt más is halálozhat el. amúgy a kultúrált tápok egy-két tizedvolt szórással tartják a 12V-ot, szóval a 13 azért már bõven a gázos kategória.
Jó t azért ne mondjuk rá (egysze lehet az lesz de az más kérdés) de elviszi gépet valamedig:p
A kérdező hozzászólása: Hát túlterhelve egyáltalán nincs :) a proci TDP je 128 watt.. videokártya meg integrált az nem sokat eszik.. és 400Wattos táp...
Ha nincs megterhelve a táp akkor a codegány is jó:) )
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm a válaszokat!. de azért hamarosan cserélek tápot! :) a biztonság kedvéért :D
AKKORT JÓ márt mind az érték
A kérdező hozzászólása: Everest Stabilitás Tesztel mértem. Sajnos nincs Multiméterem hogy pontosabb értékeket tudjak közvetlenül a MOLEX csatlakozókból :)
+12volton normális ha 13 hoz közelít az érték? MIVEL MÉRTED?
A kérdező hozzászólása: mármint úgy értem hogy nem ingadozik annyira, hogy nem kap túl nagy értéket alapból sem.
A kérdező hozzászólása: Hát lehet igazad van. én is kicsit soknak érzem ezt a majdnem 13 voltot. sose szoktam megtartani 1 alkatrészt sem 6 évig.. max 2-3 szóval az hogy csökken az élettartama nem annyira izgat :D a proci fix 1, 2 voltot kap (biosban beállítva) 1, 4 lenne a gyári érték. de mivel egy propus magos amdrõl van szó elég neki ennyi. ezt tartja is. 1.2-1, 23 között ingadozik max agyon terhelve is.. semmi más nem ilyen nagy csak a +12voltos ág. a +3, 3as se indadozik ennyit. az 3.28-3.30között van
Az alkatrészeknek elvileg el kéne bírniuk. Persze hosszútávon csökkenhet az élettartamuk. Mondjuk 7 évrõl 6-ra... A 0, 2V ingadozás rosszabbul hangzik. A proci feszültségénél ez a kb 2% változás már fagyást okozhat. Persze ott az alaplap segít a stabilizálásban, de ha túl nagy energiát kell az alkatrészeknek elnyelniük, az sem jó, jobban melegednek, a kondenzátorok elõbb halnak. Viszonításképpen egy Coolermaster táp 12V-ja 12.03-12.05V között "változik", akár terhelés nélkül, akár játék közben (i3-2100+6850).
A kérdező hozzászólása: nekem volt sok Codegen tápom, sose gyilkolt még :D nem szoktam kihajtani a lelkét is :) amúgy a gép atom stabil.. szóval úgy nem lehet észre venni rajta hogy ezek az értékek sokak lennének számára. de fogok a közeljövõben egy minõségibb tápot venni. nem szeretném kinyírni a konfigomat. jobb a biztos :)
A kérdező hozzászólása: az AMD OverDrive nevû progi meg 12.28 voltot ír +12voltra... hát már nem tudom mi az igaz :D

Mik a jó értékek aksinál?

Van egy 95-ös 1.6-os Civicem. 45Ah 12V-os aksija tegnap lemerült teljesen (sejthető volt, mert ritkán használtam a kocsit). Felraktam töltőre, simán indult elsőre. Aztán rámértem alapjáraton 13.3-13.4 körül volt (ami már a jó érték alja), de simán gyújtással fogyasztók nélkül szépen tizedeket esett (1 perc után 12.7-nél vettem le). Hétvégén messzire megyek, és félek, hogy másnap reggel a hidegben meghal, így vettem egy másikat, de nem vagyok biztos benne, hogy ez kuka! Mit mérjek, mit nézzek meg, hogy biztosan kijelenthessük: kidobhatom? Köszönöm!

Legjobb válasz: 24 órát volt töltõn kb!

A kérdező hozzászólása: 24 órát volt töltõn kb!
Van kifejezetten ehhez való mérõ, ami terheléssel mér. Ezt otthon egy multiméterrel nem tudod megmérni. (a feszültség értéke egy dolog csak)
tedd be langyi helyiségbe és töltés nélkül mérjél rá egy hét múlva 13 v környékén kell lennie!
Haverom az ilyen beteg aksikat használja a csavarozógépéhez. :D
A kérdező hozzászólása: Utsó: Akkor haverodnak van eladó aksim!:D Nincs szívem egy ezresért odadobni a méhbe, inkább bu*i leszek, és visszarakom ha eladom a kocsit.
Tán cserélj savat vagy vegyél újat. Autókereskedésben beszámítják az új árába.

Milyen értékekre állítsam Winampban az Equalizert? Mik a jó beállítások?

Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Amilyen kellemes a fülednek, ha lenne mindenki számára legjobb beállítás, akkor az lenne az alap, gondolom ez logikus...

Amilyen kellemes a fülednek, ha lenne mindenki számára legjobb beállítás, akkor az lenne az alap, gondolom ez logikus...
Egy bal alsó saroktól jobb felsõ sarokig húzódó vonalat adjon ki az equ. Tehát a bal szélt húzd le teljesen, a jobb szélt pedig teljesen fel, ezeket kösd össze, majd nyomd be az új bódiguszti vs lédidaga (minimal technó dubstep remix)-et. Ezután a basszus üzemére csapdoss a füleidhez egy-egy döglött harcsát.

NST vizsgálatnál mik a jó értékek? Mi az az abgár érték? Áll ráírnak a papírra : 9-10, nekem ilyen nincs rajta.

Ma voltam az els? vizsgálaton , és ha jól tudom a fels? részen van a szívhang ami nekem: 130-150 között mozgott, és mikor voltak magzati mozgások akkor volt hogy 170 ig is felment. másiknál 10-30 között voltak az értékek, és a vége felé megugrott 40-60 közé többször is.

Legjobb válasz: APGAR de az majd a szülés után lesz nincs köze az nst-hez. mit gondolok? azt hogy a doki tisztje megitélni hogy jó-e az érték nem egy laikusnak mint nekem.

APGAR de az majd a szülés után lesz nincs köze az nst-hez. mit gondolok? azt hogy a doki tisztje megitélni hogy jó-e az érték nem egy laikusnak mint nekem.
az NSTnél az a lényeg, hogy a baba szívhangja (felsõ grafikon) 120 és 160 között mozogjon és az a jó, ha minél inkább kileng. Ha nagyon szûk értékek között mozog, akkor alszik a picid. Az Apgar-ról pedig leírtak mindent:)
A baba szívfrekvenciája így jó, 140 körül van nyugalmi állapotában. A másik a méhösszehúzódást jelenti. Nekem is nagyon szép görbém lett elsõ alkalommal, 40-60-ig ment fel, szabájos idõközönként, és erre a szülésznõ legyintve azt mondta, ez nem jóslófájás. A következõ alkalmakkor midnig erõsebbek voltak a haskeményedéseim, a 39. hetin már 100 %-ra is felment, de én fájást nem éreztem egyáltalán. Könnyû, gyors szülést Neked! A 4. nst után, indítottan szültem.
Persze, hogy nincs a papírodon APGar-érték :) Ezt a baba kapja, miután megszületett. Születése után 1, majd 5 perccel megfigyelik 5 élettani jellemzõjét és aszerint kap pontot. Maximum 10 pontot kaphat 1-1 vizsgálat során, ebbõl adódik majd a végén egy tört szám. 8-astól felfelé jó, alatta valami problémát jelezhet. http://bebilap.hu/elso_ev/ujszulott.htm Az NST-rõl itt olvashatsz:http://www.kismamablog.hu/szules/5-tevedes-a-ctgnst-vel-kapc..
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ válaszoló, ha nem akarsz válaszolni akkor ne írj!!!! Az APGAR(ahogy te írtad) csak itt olvastam amikor az NST-re kerestem rá, és gondoltam megkérdezem , mert nem tudtam mit jelent. Köszönöm a válaszokat
Mindenki igy irja mert igy kell. Nem tudom mi a bajod a válaszommal.
A babád szívhangja jó, akkor gyorsul be, mikor mocorog, ez a tökéletes. A második érték, a 10-20, ami felmegy 40-60-ra, mutatja, hogy mérés közben a méhed idõnként összehúzódik, úgymond fájástevékenységet mutat (ezt neked nem feltétlenül fáj, majd ha felmegy 100% közelébe). De az is normális, ha vannak ilyen összehúzódásaid, nem kell aggódnod.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!