Találatok a következő kifejezésre: Mihez kezdjek nem vettek fel egy (2 db)

Mihez kezdjek ha nem vettek fel egy egyetemre sem?

mindjárt itt a nagy nap, és egyre jobban félek. Pótfelvételizésen kívül van más lehet?ség hogy ne maradjon otthon? esetleg menjek külföldre szerencsét próbálni a barátommal? vagy keressek munkát? de hát érettségivel?:S nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Amikor engem nem vettek fel elsõre, nem adtam fel. Elmentem dolgozni, de közben elvégeztem egy angol nyelvtanfolyamot, lenyelvvizsgáztam, amivel pluszpontokat szereztem. Következõ évben már bent is voltam az áhított fõiskolán! De szerintem egyenlõre ne gondolj ilyenekre, bízz benne, hogy felvesznek!! Sok sikert!

Amikor engem nem vettek fel elsõre, nem adtam fel. Elmentem dolgozni, de közben elvégeztem egy angol nyelvtanfolyamot, lenyelvvizsgáztam, amivel pluszpontokat szereztem. Következõ évben már bent is voltam az áhított fõiskolán! De szerintem egyenlõre ne gondolj ilyenekre, bízz benne, hogy felvesznek!! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi a választ!:) van emeltem van közép nyelvvizsgám..és pont nyelvi szakra akarok menni:S az érettségim sem lett túl rossz (minden 5 csak matek 3). De új rendszer van és nagyon ki vagyok bukva hogy mégis mi van. Jó, lehet 24.-e után könnyebben veszem a dolgokat de most ez így rémálom:S nagyon köszi a bíztatást!:)
Szerintem az új pontrendszer miatt ebben az évben elég reálisak lesznek a ponthatásrok, a jövõre felvitelizõk már jobban meg fogják szívni. Mehetsz dolgozni, vagy valamilyen felsõfokú okj-s képzésre, nyelvvizsgázhatsz felsõfokon, emeltezhetsz még egy másik tantárgyból... rengeteg lehetõséged van. De szerintem nincs miért aggódnod, mert van emelted, nyelvvizsgád, jó az érettségid, és szerintem a tanulmányi átlagod is (bár ezt nem írtad).
A kérdező hozzászólása: tavalyi tanulmányi átlagom 4.6-7 körül volt, felvételi tárgyak azok jók voltak, idén meg csak 1 négyesem volt, a matek. De reménykedem.
Ha esetleg nem vennének fel, semmi sem történik! Egy év nem a világ! Én több évet is kihagytam érettségi után, dolgoztam meg tanultam mást, és most, 27 évesen megyek neki az egyetemnek, mert mostanra döntöttem el h mit is szeretnék kezdeni magammal...szóval nem maradsz le semmirõl! Kereshetsz munkát pl.recepciós-ide kell a nyelv, vagy titkárnõ vagy hasonlók.Nyelvtudással nagyobb az esély munkát találni. De ha a pluszpontra hajtasz, akkor esetleg még elvégezhetsz egy olyan okj-s sulit, amit beleszámitanak majd a leendõ szakodba.Asszem van ilyen. De fel a fejjel, még nincs minden veszve, bár én is épp úgy izgulok mint Te! :) ) Idén viszont tényleg könnyebb bejutni mindenhová mert nagyon kevesen jelentkeztek... Azt megkérdezhetem h hova jelentkeztél?
A kérdező hozzászólása: privátba írok neked utolsó válaszoló!
Ok. :)
Keress egy, a választott pályához lehetõleg minél közelebbi OKJ-s szakmát, s egy olyan szakiskolát, ahol ezt estin vagy levelezõn is okítják. Sok hasznos ismerettel és tapasztalattal gazdagodhatsz, s ha jövõre felvesznek, akkor is be tudod fejezni a szakmaszerzést. Amennyiben nem vennének fel a következõ évben sem, akkor pedig egy szívedhez nagyon közelálló szakképesítéssel gazdagodsz. (Ha pénzed nincs a képzésre, akkor ugyanezt a szakmát nappali, iskolarendszerû képzésben kezd tanulni. Ha jövõre felvesznek, akkor legfeljebb abbahagyod, s késõbb stin-levelezõn befejezed majd.)

Mihez kezdjek abban az egy évben, amikor már leérettségiztem, de nem vettek fel oda, ahova akartam menni, így megpróbálom jövőre? Okj, nyelvtanulás, munka?

nem tündöklöm az érettségi eredményeimmel, és egyre jobban úgy t?nik,hogy nem fognak felvenni. mit kezdjek ebben az 1 évben?

Legjobb válasz: Ha az érettségidet elrontottad, de szeretnél továbbtanulni, akkor készülj arra, hogy januárban és/vagy egy év múlva újra leteszed a felvételi tárgyakat. Ennyi idõ alatt teljes mértékben fel tudsz készülni bármilyen vizsgára, közben még nyelvet is tudsz tanulni.

Ha az érettségidet elrontottad, de szeretnél továbbtanulni, akkor készülj arra, hogy januárban és/vagy egy év múlva újra leteszed a felvételi tárgyakat. Ennyi idõ alatt teljes mértékben fel tudsz készülni bármilyen vizsgára, közben még nyelvet is tudsz tanulni.
Milyen lett? Mesélsz nekem? :( Én most fogok, de lehet el sem megyek, mert semmit nem tudok, és olyan gáááz! :( Miket húztál? Tanárok segítettek? Amúgy sztem nyelvtanfolyam... én arra megyek, mert szeretnek Svájcban, vagy Németországban majd AU-PAIR-kedni egy ideig.
Az a +30 pont nem sokat ér. Mire elvégzi, addigra már kötelezõ lesz min. egy emelt. Nyelvvizsga + emelt max. plusz pont. Az érettségi százalékokon kell javítani...
Menj el a választott területet érintõ okj-s tanfolyamra, így lesz egy szakmád, és nem is kell fizetni érte. Nem jössz ki a tanulás lendületébõl és pluszpontot is kaphatsz érte.
Az OKJ az +30 pont.
ÉN itthon maradtam egy évet. Más lehetõségem nem volt. OKJ-ra akartam menni, közbe javítani, de szept. elsején derült ki, hogy az a suli fél évente 100e. Gyakorlatilag baszták elmondani, hogy ez így mûködik. Kiiratkoztam és otthon maradtam. Októberbe elmentem emelt törire, ami jól sikerült, majd nyelvvizsgáztam, végül a közép magyart is ismételtem. Tanárhoz is elmentem, ami nem volt olcsó. Ha minden jól megy, akkor idén felvesznek. De marha szar volt ez az egy év... Munkát meg cseszhettem, mert egyrészt nem vettek fel sehova, másrészt ha tudok is dolgozni, akkor meg idõm nem lett volna tanulni... Mivel faluban lakom, ezért a reggel 4-5 órás kelés után hazaértem volna este 18-19 felé, így nem lehet megoldani a tanulást... Szóval áldozatok nélkül nincs gyõzelem... :S
Kérdezd meg az ofidat is. Hogy lehetne megoldani az emelted. De az is ér vmit, ha nem szintet emelsz, hanem javítasz középszinten
A kérdező hozzászólása: mit jelent a keresztféléves cucc? segíthet rajtam?
A kérdező hozzászólása: a tanárok jófejek voltak, segíteni max csak fesztelenséggel tudtak, de amúgy az elnök ott van, úgyhogy nem tudnak.. nyelvtanfolyamon én is gondolkodtam van egy angol közepem, és lehetne még egy nyelv közepem, csak sajna jövõre az érettségi rendszerben csökkenni fog a pluszpont. most 35pontot ér, jövõre 2 középfokú fog 40-et, úgyhogy nem igazán vagyok kisegítve :S az okj-s képzés mennyit ér? nem raktam emeltet, és valszeg jövõre se tudok, mert nem jártam faktra :S
Szia! Iratkozz be vmi szakképzõ évfolyamra, majd jövõre érettségizz újra azokból, amik nem jól sikerültek. Mellette járhatsz nyelvtanárhoz is, és megszerezheted a nyelvvizsgát.
Nálatok nincs olyan, hogy két éves idegen nyelvi tanév?Én seagullnál láttam, már elsõ év végén elküldenek nyelv vizsgázni és ha megvan nem kell ottmaradnod még egy évet.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) h érted , hogy addigra kötelezõ lesz egy emelt? jövõre kötelezõ egy emeltet csinálni, akkor arról már szólniuk kellett volna, nem? nekem borzasztó sokat számítana az a 30 pont, másfelõl, meg megbízható forrás szerint soha ilyen rosszul nem sikerültek még az érettségik, úgyhogy az én pontszámom tavaly elõtt, amikor könnyû volt, és kevesebben jelentkeztek egy elismertebb fõsulira is lazán elég lett volna.. úgy néz ki, hogy okj-zni fogok, ezt kb mennyi ideig tart elvégezni és milyen tanrend van? ( napalli, naponta hány órás) mert mindenképp dolgoznék mellette..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!