Találatok a következő kifejezésre: Miert vannak erek (508 db)

Miért jó ha az állam átvállalja az önkormányzatok adósságait? Miért van erre szükség?

Mi lesz az eredménye ennek az intézkedésnek? Mi a célja?

Legjobb válasz: Ennek akkor lesz értelme, ha az átvállalt adósságok nem termelõdnek újra, és ezek után megszabadulva az adósság terhétõl az önkormányzatok is hatékonyabb mûködésre, felelõsebb költekezésre törekszenek majd. Sajnos erre semmiféle garanciát nem látok és nem is kért ilyet senki senkitõl, nagy hiba!

Ennek akkor lesz értelme, ha az átvállalt adósságok nem termelõdnek újra, és ezek után megszabadulva az adósság terhétõl az önkormányzatok is hatékonyabb mûködésre, felelõsebb költekezésre törekszenek majd. Sajnos erre semmiféle garanciát nem látok és nem is kért ilyet senki senkitõl, nagy hiba!
Az állam annyira alulfinanszírozta és annyira nem ellenõrizte az önkormányzatokat, annyira tervezhetetlen gazdaságpolitikát folytat, hogy az eladósodás többnyire törvényszerû (és pazarlást idéz elõ). A helyretétel is az állam feladata, plusz elõny a tárgyalási hatalom. Minden azon múlik, mostantól olyan önkormányzati politika érvényesül-e, amely lehetõvé teszi (normális gondolkodás mellett) a nullszaldós gazdálkodást. A jelenlegi nem teszi lehetõvé, vagyis néhány év múlva ugyanitt fogunk tartani.
A hármas remekül leírta, mi a helyzet. Gyakorlatilag most a pazarló, fideszes önkormányzatok megmentése folyik. Jegyzem, Kádár alatt volt szokás egyedi kérelmek alapján elengedni a tanácsok hitelét...
El lehet vele csiribálni egy rohadt nagy részét a költségvetési hiánynak ...
Semmi értelme, csak egy PR fogás. Orbán már amikor Fideszesek kerültek z önkormányzatokba, kiadta mindenkinek, hogy mehet az agyba fõbe való költekezés, hitelfelvétel, a szocialistákat okoljuk, és ha hatalomra kerülünk elrendezzük. Kikereshetõ, mert kiszivárgott a felvétel. Magyarul Orbánék mindent megtettek a hatalomért, az onkormányzatok adósságbaverését is. Amit jó tudni, amit most Adóságot átvesz az Állam a Pazarló tözsdézõ (vannak kivételek) önkormányzatoktól, azt Mi átlagemberek fizetjük me. Adó és egyébb illetékek formályában.
megtudja szorítani a bankokat, ha az állam ül le tárgyalni a bankkal, az nem ugyanaz, mintha a városi önkormi egyezkedne, az állam sokkal több engedményt bír kicsikarni a hitelezõktõl, mint egy polgármester, így sokkal kevesebb pénzt kell adni a bankoknak, mint amennyit eredetileg kellett volna
3-asnak nagyon igaza van! A számból vette ki a szót!!!

Miért kell engedni a melegfelvonulást? Miért van erre szükség? És mit gondolnak például a turisták akik ezt látják?

Én ezt nem értem. Már rég betiltottam volna, sőt nem is engedtem volna alapból. Borzalmasan rontja az országról meg a Budapestről kialakult képet, ráadásul rendőröknek stb pluszmunkát ad. Meg hát mások is vonuljanak fel "heterók vagyunk" felkiáltásokkal?

Legjobb válasz: "mi kiesés ez az ottani üzleteknek éttermeknek hoteleknek" Nem túl sok, fõleg a hotelek miért vesztenének. Egyébként Budapest megítélésén nem ront, a felvonuláson szerintem több volt a külföldi, mi az egyik beengedõ kapunál kérdezgettük, hogy a metróhoz vagy a felvonulásra jönnek -e és ritkábban kellett magyarul megszólalnunk, de a héten akikkel találkoztam külföldiek és hallottak a Pride-ról, kérdezték, hogyan lehet kijutni, mikor lesz. Egyik kedves élményem mikor egy idõs néni, aki New Yorkból jött, azt mondta, hogy csodálatos, ami itt van (ilyen szivárványos stand volt) és hogy ott mindig elmennek a Pride-ra, és szeretne itt is eljönni. A rendõröknek a pluszmunkát az ellentüntetõk adják, ugye nem mi akarjuk megverni a másikat (vicces volt az a videó, amikor a szemüveges agresszív "nõ" elkezdte ütlegelni a biciklis felvonulót, a rendõr leállította, aztán azt hazudta, hogy a srác ütött elõször, oké...) Nem kínlódunk egyébként, hanem egy hatalmasat bulizunk, majd nézd meg a képgalériákat, mindenki mosolyog, jól érzi magát, táncolunk. Legközelebb gyere el te is, sokan voltak heterók, például legelõl, egy heteró pár sétált kézenfogva, nagyon édesek voltak. Ilyen anarchisták voltak, akik kiálltak a melegekért.

"mi kiesés ez az ottani üzleteknek éttermeknek hoteleknek" Nem túl sok, fõleg a hotelek miért vesztenének. Egyébként Budapest megítélésén nem ront, a felvonuláson szerintem több volt a külföldi, mi az egyik beengedõ kapunál kérdezgettük, hogy a metróhoz vagy a felvonulásra jönnek -e és ritkábban kellett magyarul megszólalnunk, de a héten akikkel találkoztam külföldiek és hallottak a Pride-ról, kérdezték, hogyan lehet kijutni, mikor lesz. Egyik kedves élményem mikor egy idõs néni, aki New Yorkból jött, azt mondta, hogy csodálatos, ami itt van (ilyen szivárványos stand volt) és hogy ott mindig elmennek a Pride-ra, és szeretne itt is eljönni. A rendõröknek a pluszmunkát az ellentüntetõk adják, ugye nem mi akarjuk megverni a másikat (vicces volt az a videó, amikor a szemüveges agresszív "nõ" elkezdte ütlegelni a biciklis felvonulót, a rendõr leállította, aztán azt hazudta, hogy a srác ütött elõször, oké...) Nem kínlódunk egyébként, hanem egy hatalmasat bulizunk, majd nézd meg a képgalériákat, mindenki mosolyog, jól érzi magát, táncolunk. Legközelebb gyere el te is, sokan voltak heterók, például legelõl, egy heteró pár sétált kézenfogva, nagyon édesek voltak. Ilyen anarchisták voltak, akik kiálltak a melegekért.
"Borzalmasan rontja az országról meg a Budapestrõl kialakult képet" Pont hogy a betiltás okozna rossz képet. Minden EU-s, fejletten gondolkodó országban tartanak felvonulást, és sok helyen, mint London, Amszterdam ez már családi kikapcsolódásnak számít minden bekiabálás, "mocskos *uzizás nélkül."
Itt nem nyerhetsz kedves kérdezõ... Kikiáltanak homofóbnak, és megköveznek. A melegek egyenjugúságért küzdenek, de nekik külön olimpiát kell indítani, meg felvonulni. Szerintem ezekkel a baromságokkal uszítják maguk ellen az embereket. Érdekes, régen is voltak melegek, mégsem foglalkozott velük senki. Csak most kitalálták, hogy õk egyenlõek akarnak lenni, és azóta meg a cirkusz. Ha befognák a szájukat senki nem cseszegetné õket.
Talán mert nem a középkorban vagyunk? "Borzalmasan rontja az országról meg a Budapestrõl kialakult képet" Kik elõtt? Mert hogy a homi felvonulás miatt több külföldi jött ide mint amúgy egész nyáron. Amúgy ha a szélsõjobber látens homik nem vergõdnének ott minden tüntetésen már érdeklõdés hiányában rég nem is rendeznék meg.
Elég sok országba van, ez aztán semmit nem ront az ország képén az biztos.
akit idegesít és irritál hogy elmebeteg módon felöltözött és sminkelt "férfiak" vonulnak végig a városon az látens meleg? ma is láttam egy homokost, kb nõi ruhákban volt, szûk strasszköves farmer, perszt 5 számmal kisebb. még jó hogy nem reggeliztem... nem tehetek róla, hányingerkeltõ. (ÉS NEM A NORMÁLISAN KINÉZÕ MELEGEK A GOND!) amúgy a nácizó meg látens melegezõk mit mondanak az ortodox zsidókról Izraelben akik tömegesen mennek ki az otanira kövekkel meg hasonlókkal dobálni? azok is nácik? (bár az tény hogy leragadtak a kzépkorban)
Hát csak így lehetünk toleráns európaiak. Másképpen nem. Ezért muszáj, nem tudtad? Mert liberális európainak kell lenni. De a homofóbokat nem kell tolerálni, az nem így mûködik. A teljes tolerancia azt jelenti, hogy teljesen toleráljuk a nemzet-, és családgyalázó ötleteket. Nem kell betiltani, mert akkor nem lennénk modern és fejlett európaiak. Hisz az teljes egészében ezen múlik. Nem a gazdaságon, a kultúrán, az életfelfogáson, nem, az a másságon, hidd el.
úgy érzem, ennél a kérdésnél nem mutat semmit a válaszok pontossága... "Mindenki a boldogságot keresi. Vannak, akik nem tudnak nõvel boldogok lenni, csak férfival. Ha már te nem vagy boldog, másnak igazán megengedhetnéd." Ez a hozzászólás tart jelenleg 33%-nál, de még pontozhatják lejjebb is...
Magasság genetika kérdése az azonos nemûek vonzalma nem az. Egypetéjû ikrek egyforma dnssel születnek még is ritkán lesznek mindketten melegek. Vagy az egyik titkolja?
Ameddig 1, csak 1 ember is ellenzi a melegek jogait, addig szükség van felvonulásra is. Hiszen nincs sem jogi, sem társadalmi egyenlõség heterók és melegek között. Ha valaki meleg, arról titkolóznia kell, ha mégis elõbújik, akkor úgy kezelik, mint egy bûnözõt. Ez nem jó, ez nem helyes. Mindenki a boldogságot keresi. Vannak, akik nem tudnak nõvel boldogok lenni, csak férfival. Ha már te nem vagy boldog, másnak igazán megengedhetnéd. Most voltam kint életemben elõször. SEMMI provokálót nem láttam, csak boldog, vidám embereket. Ezentúl mindig ott leszek, míg egyszer el nem mehetek a FÉRJemmel. Gyakran hangoztatják a kordonon kívüli heterók, hogy mit gondol az a gyerek, aki ezt látja. Nos, ha sok magas embert lát, akkor magas lesz? Ugye hogy nem. Attól meleg sem lesz, ha melegeket lát. Ha 2 bácsit lát kézen fogva, egyszerûen megmondod neki, hogy szeretik egymást, és ennyi.
http://www.pediatricsdigest.mobi/content/126/1/28.full http://www.nllfs.org/ Szerencsére az Usa-ban hamarabb gondoltak rá, hogy szükség lesz majd ilyen kutatásokra. A leszbikusok által nevelt gyerekek és heteró párok gyerekei között nincs jelentõs eltérés.
nem errõl van szó, hogy mivel értesz egyet , mivel nem ... ez egy meleg tüntetés, akkor miért bírálják a kormányt ... nem a társadalomnak kell elfogadni õket? nem nekik kellene üzenni? vagy szerinted az a megfelelõ üzenet, hogy "antifasiszták a homofóbok ellen" ... oké rendben és? miért van ott? azért, hogy felhecceld a szélsõséget vagy mert szeretnéd a többségi társadalmat meggyõzni, hogy melegek oylanok, mint te vagy én nekünk is ugyanazt a jogokat kell megkapni, mint bárki másnak ...
Melyik táblák bontják politikailag a közösséget? Az, hogy a trafikmutyit kifigurázták szerintem 90%-ban vicces és 10%-ban politikus volt, semmiképp sem Fidesz-ellenes (Fidesz, mint párt - kormányként már más kérdés). Szerintem nem találsz olyan embert az országban, aki ne értene egyet a mutyizás, pénzlopás megtörténtével ez esetben, szóval szintén nincs kit megosztani.
Íme az igényelt heterofelvonulás, hogy hogy nem voltatok? Sajnos az érdeklõdõk nagy száma és színvonaluk magas volta miatt nem került újból megrendezésre a rendezvény. Hogy miért mentek ide kevesen? Mert a heteroknak ilyen ügyben nincs miért tüntetni, azzal házasodhatnak akivel szeretnének, nem rúgják ki pár munkahelyrõl mert heterok, nyugodtan sétálhat az utcán boldogan egymással, nem megfeszülve h juj nehogy úgy látszódjon mintha együtt lennénk (belegondoltatok milyen érzés lehet h ha nem akarsz leköpve/megverve/megalázva lenni akkor le kell tagadnatok a szerelmetek és ügyelni nehogy kimutassátok az érzéseitek?), stb. A felvonulás egyébként egy megemlékezés a Stonewallban történtekre (a melegbárokat zaklató rendõrök ellen indult), tüntetés a kirekesztés ellen és egy ünnep egyben. Az év egy napján hétvégén ki lehetne bírni hogy ne menj arra, megtervezd az utad egy másik útvonalon ha mégis arra kéne menni. Egy Critical Mass-on, futóversenyen vagy egy Békemeneten kb. senki nem siránkozik h le van zárva az út, miért pont ez zavar? A legtöbb turista aki arra téved egyébként vadul integetni szokott, támogatóan mosolyog és fényképez, nevetgél. Sok turista érkezik csak a Pride miatt is. 22f
A link lemaradt a hetero prideról: http://www.youtube.com/watch?v=PfumpB3w7Yk
Megmondom õszintén, hogy ha meleg lennék, és azt kellene minden nap elviselnem, hogy mikor röhögnek ezért ki, mikor süllyed apátiába a családom, mikor szabad-nem szabad egy csókot adnom a barátomnak/barátnõmnek stb., akkor telibe lef'snám, hogy mások ezt mekkora provokációnak, családellenességnek, betegségnek stb. tartanák, és örömmel kimennék felvonulni még pár ezer emberrel, hogy pár rohadt órám legyen arra, amikor nem kell elbújnom.
Azért, h a buzulást népszerûsítsék, ezáltal még több buzı legyen, és még jobban fogyjon a nemzet. A buzıkat viszont sokkal inkább elfogadnák, ha nem vonulgatnának, és csak a négy fal között élnék ki a ferde hajlamaikat. Egyébként én még nem is hallottam a hetero felvonulásról, és sztem nem vagyok ezzel egyedül. Ha akkora hírverést kapott volna, mint a buzıparádé, biztosan többen kimentek volna.
A magyar népet kellene betiltani. Õk rontják borzalmasan az országról kialakult képet.
Minden nap heterófelvonulás van! A tévébõl ömlik a heteroszexualitás. A sok heteró vonul minden nap az utcákon, a villamoson, a metrón, és ott taperolják egymást, nyalják egymás száját. Aztán meg nagy felhajtást rendezve hirdetik, hogy õk most párzanak, dudálva mennek végig az utcán, elvárják, hogy a fél város tapsoljon hozzá, hogy õk heteróskodnak, állami elismerést kapnak, még szentmisét is tartanak hozzá, meg nagy bulit! Csak mert õk heterók! Ez megy az év 364 napján az egész országra kiterjedten, és akkor az fáj valakinek, hogy az év egyetlen napján a város egyetlen útján a melegek csinálják ugyanezt?
#30 Azért vannak politikai transzparensek, mert a meleg aktivisták a liberálisokkal szövetkeztek, mert a jobboldal teljesen elzárkózik még ma is a melegek problémáinak figyelembe vételétõl. Azért is nincsenek a melegfelvonuláson történtek szabályozva, mert a szervezõk politikai kötõdéseik miatt szélsõségesen liberális eszméket tettek magukévá. Ennek volt is néhány pozitív hozadéka, mint a bejegyzett élettársi kapcsolat. Viszont amikor a politikai széljárás megfordult, nem tudtak hozzá alkalmazkodni. Látták, hogy Nyugaton hogy megy, és azt akarták hinni, hogy itt is úgy fog menni, amikor pedig megmutatkoztak a helyi sajátosságok, arról nem akartak tudomást venni. Még most sem igazán akarnak.
Igen valóban lehet politikai töltette, de meg kell érteni, hogy ha ez egy politikai felvonulás, akkor számolni kell azzal, hogy politikai támadásokat is kapnak . Tüntessenek azért, mert nincs melegházasság vagy mert nem vállalhatnak közösen gyereket.. Juttassák el ezeket az üzeneteket másoknak, miért kell politikai alapon tovább bontani a meleg közösséget... hát nem az egységért az elfogadásért vannak ott?
Közelítsük meg másfelõl a kérdést: Milyen alapon tiltanád be? Mert betegség? Akkor a rákos kisgyerekek se vonulhassanak?
Azért kell engedélyezni, mert gazdaságpolitikailag nagyon elõnyös, nem láttad hogy hogy felerõsödött a forint? 20 Ft lett egy euró. Legalább 1 millió új munkahely is lett az naptól, és a mezõgazdaság is beindult, a közbiztonságról meg már nem is beszélek.
A kérdező hozzászólása: De minek kell felvonulni? A normális emberek sem vonulgatnak! Az oké hogy elfogadjuk a másságot stb. de minek ilyenek?
A kérdező hozzászólása: Utolsó és második, egyetértek. Nem tudom mit kínlódnak, mit akarnak ezzel elérni? SZerintem eddig is egyenjogúak voltak. Még hogy "Budapest Pride", azaz Budapest büszkesége... inkább Budapest szégyene, meg az egész országvezetésé, hogy ilyeneket megrendeznek, és aztán még örülnek is neki. Folyamatosan csak az attrocitás van belõle. Meg pl. ha én aznap délután be akarok jutni a Hõsök terétõl a Gresham palotához, tegyek 10 km-es kerülõt a belvárosi forgalomban, mert elfoglalták a teljes Andrássy utat, ami oda visz. Vonuljanak akkor a Hármashatárhegyen vagy bánom is én, miért pont az egyik legforgalmasabb és legfrekventáltabb utcát lepik meg? mi kiesés ez az ottani üzleteknek éttermeknek hoteleknek stb.?
A kérdező hozzászólása: *Meg utolsó elõttivel is
nem a felvonulással van a gond... hanem azzal, hogy a szervezõk és a közösség nem tartja kontroll alatt a azokat, akik csak provokálni akarnak ... Évek óta annyiban tér el a Budapesti a nyugati parádéktól, hogy Magyarországon a provokációt hagyják külföldön, pedig mûködik az önkontroll ... Értsd sértõ buta feliratokat nem engednek kitenni....
Hm, visszafelé haladok a kérdéseiden, jó? A turisták javarészt olyan országokból jönnek, ahol nem vernek meg egy meleg párt, ha kézenfogva sétálnak az utcán; ergo a felvonulásról azt gondolják, hogy milyen szomorú, hogy Magyarország még mindig ott tart, hogy igenis megverik a meleg párt. A turisták onnan jönnek, ahol a melegfelvonulás egy hatalmas utcabál. Miért van szükség a felvonulásra? Pont azért, amit leírtam. Miért kell engedni? Ugyanazért, amiért a gárdistaavatást a Hõsök terén, vagy a Békemenetet az Andrássyn, vagy ugyanazért, amiért a kékszemûek felvonulását is engedélyeznék, ha õk elnyomva éreznék magukat. Gyülekezési jog, tudod. A rendõröknek pedig nem a felvonulók adnak pluszmunkát, hanem az ellentüntetõk, akikre most jó fej módon nem írok jelzõket. Egyelõre ennyi elég? Egyébként nem értem, minek sír a szád, már túl vagyunk a felvonuláson, egy évig nem lesz rá gondod, és azt sem hiszem, hogy az év 365 napja közül pont azon az egy szombat délutánon lenne midenkinek halaszthatatlan tennivalója a belvárosban.
"Talán mert nem a középkorban vagyunk? " Japánban nem vonulgatnak a köcsögök. Szar lehet abban a középkori hangulatban élni. Sok csóró délafrikai országban lehet vonulni. Éljen az újkor, lehet menni oda :)
"Japánban nem vonulgatnak a köcsögök" https://www.youtube.com/watch?v=--pTnaaAUzQ Ez akkor meg van rendezve? "Legközelebb gyere el te is" Kösz nem! Engem nem bosszant, de akkor elkezdene, ha meg oda is mennek.
"Japánban nem vonulgatnak a köcsögök. Szar lehet abban a középkori hangulatban élni. Sok csóró délafrikai országban lehet vonulni. Éljen az újkor, lehet menni oda :) " Pont fordítva. A legtöbb afrikai országban bûncselekmény, "felvilágosultabb" országokban csak betegség, illetve erõszakkal lépnek fel ellene. A sötét európa fele közeledve, (annak keleti blokkjában leginkább) már csak pár liberális dobálja õket utcakõvel, a világ legborzalmasabb, legelmaradottabb helyein, mint Nyugat-Európa és az USA pedig nincs kifogásuk ellene. Remélem neked a felvilágosult zambiai, nigéria és észak-kóreai vonal tetszik, és mihamarabb odaköltözöl, ha már ebben a züllött Európában nem vallják a nézeteid.
Én mondtam, hogy nem nyerhetsz :D Nincs mit csinálni, ez most olyan dolog, mint anno a komunizmus. Minden polgár egyenlõ, csak vannak, akik egyenlõbbek. Ezt senki nem cáfolhatja meg! A melegeket saját hülyeségük miatt kezelik úgy, ahogy. Van, ahol ezt viccesnek és jónak tartják, van, ahol ezt undorítónak. Miért várják el, hogy mindenki tolerálja õket, ha õk sem tolerálják azokat, akiknek nem tetszik a dolog? Ez egy adok-kapok. Ha nem képesek elfogadni, hogy néhol utálják õket akkor már nem is az egyenjogúságról szól a dolog.
Ha egy meleg felvonulás arról szól, hogy rasszistáznak, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez nem egy meleg felvonulás ( csak pár feliratot idéznek "nemzeti bzibárt a haveroknak", "több orgazmust kevesebb nácit" "fajgyûlölet ellen".... Sajnos ebben tér el budapesti a nyugatitól ... A meleg felvonulás nem errõl szól... ez már politika és ebben viszont nem megosztottság van az országban!
Ezek a táblák az összesnek kb. a 0.1%-t képviselték, csak nyilván ezt fotózták az újságoknak. Nézd meg a Google videóstreamjét, abban látszik rendesen az arány. Nyilvánvalóan a melegek nem CSAK melegek, nekik is vannak politikai érdekeltségeik és joguk van kifejezni. Ahogy a random radikális programok is televannak olyan táblákkal, hogy Halál Izraelre, meg Erdély a miénk, még akkor is, ha az aktuális esemény egy EU-ellenes tüntetés.
0, 1%? elég csak egyetlen egy is, ezt nyugaton nem is engedik pontosan tudják, hogy ez provokál.... párt rendezvényeken is leszedik, az oda nem illõ vagy sértõ feliratokat... itt miért nem képesek erre figyelni. Pont a békés és valóban egyenlõségért küzdõ emberek helyzetét rontják az ilyen buta gyermeteg politikai sértegetésekkel... politikában nagy a megosztottság legalább azt hagyják ki ebbõl a felvonulásból ....
Szia Mutyifilter! A Regnerus-tanulmány röhögés tárgyát képezi tudományos körökben miután a szerzõ bevallotta, hogy rendelésre hamisította az adatokat. Szerintem te voltál az, aki kb. egy hónapja egy hasonló kérdésnél szintén elõhuzakodott ezzel (csak akkor még rejtve volt a neved), aztán hirtelen nagyon elhallgattál, amikor vagy 3 válasz jött, ami ezt oltja le. Most tényleg tök rossz neked, hogy írtál egy novellát egy olyan dologról, amirõl a szerzõ vallotta be, hogy nettó hazugság minden betûje. Rossz neked.
#22: ne állíts olyat, amit nem tudsz biztosra. Nyugaton is vannak politikai felhangú táblák. A linkelt indexes képgaléria egyik képe a Google-NSA-USA botrányt taglalja. Az említett példáid egyáltalán nem durván politikusak, tán a trafikmutyit sosem lehetne máshol említeni, csak a dohányforgalmazás tárgyalásánál? Ez szándékos naivitás. A náciellenes táblák pedig végképp nem politikusak, ha azok, akiknek szólnak a táblahordozóktól 200m-re próbálják szétverni a kordonokat, hogy õket megverhessék.
Arra válaszolva pedig, hogy milyen hatással van ez a turizmusra: Melegparádé a világ minden részén van a nagyvárosokban, ahol demokrácia és jogállam van, Santiagotól Isztambulig, Torontótól Katmanduig. Sõt, még olyan országokban is van, ahol a melegek kapcsolata büntethetõ, mint például Uganda. Több ezek közül százezreket vonz. Sydneyben például az egyik legnagyobb bevételt hozó rendezvény: http://en.wikipedia.org/wiki/Sydney_Mardi_Gras És hogy miért kell? Sok mindenért, például hogy eljuttathassanak az embereknek olyan, számukra fontos üzeneteket, amiket más helyzetekben, egyedül, esetlegesen ellenséges környezetben nem tudnának felvállalni. De ha másért nem is, azért, hogy a résztvevõk jól érezzék magukat.

A Clostilbegyt szedése után feltétlenül szükség van tüszőrepesztő injekcióra? Mi az a tüszőrepesztés és miért van erre szükség? Akik már szedték itt közületek, és bevált, tényleg sokaknak lettek ikrei?

Legjobb válasz: Hétfõn szedtem be az utolsót,napi két szemet,5 napon keresztül,a menzesz 3.napjától. 11. napon mentem ultrahangra,és 3 szép nagy majdnem teljesen érett tüszõm van,viszont a dokim azt mondta,hogy a peteérés napján,azaz a 14.napon adjam be az injekciót.Mondta,hogy 3x szokták megismételni a clostilbegyt "kúrát", de általában másodszorra szokott beválni,elsõre nem...Neked nem kellett injekció ezek szerint? Nekem is azt mondta,hogy maguktól is megrepednek a tüszõk,csak rásegít,na igen,csak kérdem én,hogy akkor fontos e ez a "pénzkidobás"-ugyanis 10ezer Forintba került az injekció.Oké persze egy bébi mindent megér,de az elsõ kislányom két éve mindenféle segítség nélkül sikerült,és nem is értem,hogy a kistesó/k miért nem sikerül/nek. Szívem mélyén vágynék egy ikerpárra a kislányom mellé.+ a családomban is vannak ikrek,így talán még nagyobb lesz az esélyem. Gratulálok a picúrokhoz és minden jót kívánok!

A kérdező hozzászólása: Hétfõn szedtem be az utolsót, napi két szemet, 5 napon keresztül, a menzesz 3.napjától. 11. napon mentem ultrahangra, és 3 szép nagy majdnem teljesen érett tüszõm van, viszont a dokim azt mondta, hogy a peteérés napján, azaz a 14.napon adjam be az injekciót.Mondta, hogy 3x szokták megismételni a clostilbegyt "kúrát", de általában másodszorra szokott beválni, elsõre nem...Neked nem kellett injekció ezek szerint? Nekem is azt mondta, hogy maguktól is megrepednek a tüszõk, csak rásegít, na igen, csak kérdem én, hogy akkor fontos e ez a "pénzkidobás"-ugyanis 10ezer Forintba került az injekció.Oké persze egy bébi mindent megér, de az elsõ kislányom két éve mindenféle segítség nélkül sikerült, és nem is értem, hogy a kistesó/k miért nem sikerül/nek. Szívem mélyén vágynék egy ikerpárra a kislányom mellé.+ a családomban is vannak ikrek, így talán még nagyobb lesz az esélyem. Gratulálok a picúrokhoz és minden jót kívánok!

Tegnap voltam rákszűrésen, a doki vérzést tapasztalt nálam. Pedig 2 hét múlva kell, hogy megjöjjön. Kérdeztem, ez miért van. Erre nem kaptam választ. Ez miért lehet?

Legjobb válasz: Normális mennyiségû vér volt, vagy csak szivárgás? Ha az, akkor lehet hogy a doki nem úgy csinálta ahogy ezt kellene és megsértett egy pát hajszáleret. Pecsételõ vérzés sok minden miatt lehet, még a stressztõl is. Ne parázz:) Azóta is vérzik? Ha szagtalan, akkor nincs baj, de ha kifejezetten büdös, akkor lehet hogy gubanc van. Azért mentél szûrésre, mert fájt, vagy csak úgy? Ha még van kérdésed, priviben megtalálsz! Bon courage:)

Normális mennyiségû vér volt, vagy csak szivárgás? Ha az, akkor lehet hogy a doki nem úgy csinálta ahogy ezt kellene és megsértett egy pát hajszáleret. Pecsételõ vérzés sok minden miatt lehet, még a stressztõl is. Ne parázz:) Azóta is vérzik? Ha szagtalan, akkor nincs baj, de ha kifejezetten büdös, akkor lehet hogy gubanc van. Azért mentél szûrésre, mert fájt, vagy csak úgy? Ha még van kérdésed, priviben megtalálsz! Bon courage:)
A vérzés oka több minden lehet (gyulladás, méhszájseb, együttlétnél felsértõdött stb...). Nálam, sajnos az állandó hüvelygyulladás miatt mindig lát az orvos szivárgó vérzést a hüvelyfalból. Persze ez nem normális, a gyulladást kezelni kell. Hogy miért döntött így az orvosod?? Ha aggódsz és van esetleg más tüneted is, lehet, hogy érdemes lenne felkeresni egy másik orvost is. Egyébként pedig jó kérdezni, ha az orvos nem beszél. Én mindig ezt teszem, mert többségében elég szûkszavúak.
A kérdező hozzászólása: Semmim se fáj, a szokásos szûrésen voltam. Nem is vérzés inkább barna folyásom van azóta. De nincs szaga, és nagyon minimális. A dokiról az megvan a véleményem. Keresek másikat.

Sok nőt kényszerítenek prostitúcióra. Miért van erre szükség? Miért nem hoznak egyszerűen a harmadik világból be nőket és futtatják őket?

Legjobb válasz: ezaz. Ott is biztos "beszerveznek" nõket, ezt nem kell kérni. De abban is van igazság, hogy azért nem kell itt messze menni hogy olyan lányt találj aki nem kényszerbõl csinálja. Fõleg az ilyen tünci-barbi baba 20 éves "masszõr" csajszi,, szörnyû élete lehet a luxus lakásában,, biztos ott tartják fogva... csak könnyü kereset és lusta "dolgozni", meg mert egy hülye ******

ezaz. Ott is biztos "beszerveznek" nõket, ezt nem kell kérni. De abban is van igazság, hogy azért nem kell itt messze menni hogy olyan lányt találj aki nem kényszerbõl csinálja. Fõleg az ilyen tünci-barbi baba 20 éves "masszõr" csajszi, , szörnyû élete lehet a luxus lakásában, , biztos ott tartják fogva... csak könnyü kereset és lusta "dolgozni", meg mert egy hülye ******
Ilyet hogy lehet írni? Szerinted a harmadik világbeli nõk nem emberek? Remélem téged fognak futtatni, és akkorára tágítják a segglyukadat, hogy belefér egy pezsgõsüveg. Érzéketlen paraszt.
Miért pont onnan? Vagy az nem lenne kényszerítés? Elég érzéketlen suttyó lehetsz.
Az is kényszerítés, ha harmadik világbéli nõket vesznek rá valamilyen eszközzel... Nem kell feltétlenül fizikai kényszerítésre gondolni, hanem pl. rászoktatják drogra, és utána az anyaért mindent megtesz.
"Sok nõt kényszerítenek" nem kényszerítenek, fõleg a magyar nõket..azok mennek maguktól amikor meg lecsap rájuk a TEK akkor meg beadják azt, hogy megvertél kényszerítették õket meg minden... hagyjuk már...!!!!!
Te ennyire gyökér vagy vagy csak trollkodsz?
A rosszlanyokon és a beszamolokon hirdetõ lányoknak szerintem közel 100%-a saját elhatározásból csinálja, nem kényszeríti õket senki. Legfeljebb az élethelyzet meg a pénzéhség és mohóság.
Szerintem a kérdezõ arra gondolt amit a 10-es mond, hogy harmadik világban élõ prostituáltat foglalkoztatnának itt. Thaiföldön egy hétvégét tölthetsz el egy csajjal, szállásért és ételért cserébe. Vajon õ nem mondana igent egy ilyen ajánlatra önszántából és nem kényszerítés miatt? Amúgy õket ki kényszeríti?: http://rosszlanyok.hu/rosszlanyok.php?pid=szexpartner-lista&.. Az ilyen oldalon hirdetõket hogy nem kapcsolja le a NAV?
Azért túlzást, hogy nõket kényszerítenek rá. Sokan könnyû pénzszerzés miatt csinálják, lazán meg lehet vele keresni félmillió ft.
A kérdezõnek annyiban mindenképpen igaza van, hogy sok harmadik világbeli nõ örülne neki, ha elhoznák onnan a nehéz körülmények közül meg a nélkülözésbõl, és itt futtatnák, egy viszonylag kulturált bordélyházba bezárva, ahol a hátralévõ életében csak azzal kéne foglalkoznia, hogy viszonylag kulturált férfiakat elégítsen ki egymás után. Ez így talán keményen hangzik, de ha megkérdeznék õket, ha meg lehetne kérdezni õket errõl, szerintem nagyon sokat válaszolnának egyértelmû igennel. Az viszont nyilvánvaló, hogy ez nem megoldható. Egyrészt egy csomó jogi akadálya van, gyakorlatilag minden lehetséges oldalon, de elég csak annyit említeni, hogy a hölgyeknek otthont adó ország a büdös életbe nem járulna hozzá az eltávozásukhoz, és nem adna nekik útlevelet, vízumot. Erõszakkal elrabolni meg nem lehet õket, mert elvileg épp ez ellen küzdünk, nem? De talán a jogi nehézségeknél is meghatározóbbak az infrastrukturális problémák. Ez éppen olyan, mint hogy nálunk élelmiszertöbblet van, és sajnos sok megy ki a kukába belõle, a harmadik világban meg éheznek, ami szomorú, de egyszerûen nincs rá eszköz és mód, hogy azt az irgalmatlan mennyiségû ételt, ami itt felhalmozódik, elszállítsuk a világ másik végére. Még a tartós élelmiszereknél sem, a romlandókról már nem is beszélek. Na, ez is hasonló lenne, csak fordított irányban...
sokan már külföldön bordélyokban csinálják....nem mindig kényszerbõl...a pénz a fõ kényszerük szerintem!
"Miért nem hoznak egyszerûen a harmadik világból be nõket és futtatják õket?" csinálják azt is, hidd el.
anyagért
Szerintem meg nemcsak a hivatásosak jönnének ide szívesen. Meg kell nézni, azokon a helyeken, amiket a nyugati turisták látogatnak, mennyi a kɥrva. Thaiföldön az óvatosabb becslések szerint is van 3 millió, azaz minden tizedik nõ az, és ez az arány úgy jött ki, hogy a csecsemõtõl a nyugdíjasig mindenkit beleszámoltam. Ha csak a kérdés szempontjából igazán releváns, mondjuk 18-30 év közötti nõket nézném, létezne külön rájuk lebontott statisztika, ott még ennél is sokkal nagyobb lenne a prostik aránya. Ebbõl én teljes nyugalommal levonom azt a következtetést, hogy az ilyen harmadik világbeli országokban, ha lehetne, még többen kɥrválkodnának. Konkrétabban fogalmazva: Közép-Afrikában is simán belemenne minden tizedik csaj, hogy gazdag nyugati férfiak farkát szopkodja egész nap, csak nekik erre ott a szavanna közepén nincs lehetõségük. De ha mégis felkínálnák nekik, õk is ugyanúgy buknának rá azonnal, mint a sok kis thai prosti.

Melleimen miért van ér és ilyen csík?

Tehát az van h látszik rajta az ér, az miért van? . A csíkokat meg az alatt értem h a striához hasonló csíkok, ( kb itt ezen a részen ->

Legjobb válasz: Hát, a csík az nem striához hasonló, hanem az. Nekem is van amúgy, és elég sok nõnek. Lehet hogy attól van, hogy túl gyorsan nõtt a melled, és ezért a bõröd nem tudott elég gyorsan megnyúlni.

Hát, a csík az nem striához hasonló, hanem az. Nekem is van amúgy, és elég sok nõnek. Lehet hogy attól van, hogy túl gyorsan nõtt a melled, és ezért a bõröd nem tudott elég gyorsan megnyúlni.
Az ér pedig azért mert vékony a bõröd..szerintem azért..
Nekem csíkos a mellem, az utóbbi idõben ahogy napoztam egy nagyon picit halványodtak, de szerintem egész életemben megmaradnak valamennyire.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Iskolában dolgozom közalkalmazotti jogviszonyban. Tavaly visszakaptam a számlavezetési díjat, az idén nem. Miért? Van erre törvényi szabályozás?

Legjobb válasz: most olvasd el légyszives a kérdést és próbáld meg elképzelni, hogy mi semmi más információval nem rendelkezünk, csak ami a kérdésben benne van. Szerinted értelmes kérdés? Nem hiányzik némi információ? pl. hogy milyen számla? esetleg az, hogy melyik bank? meg, hogy mikor kötötted? remélem nem tanár vagy... :S

most olvasd el légyszives a kérdést és próbáld meg elképzelni, hogy mi semmi más információval nem rendelkezünk, csak ami a kérdésben benne van. Szerinted értelmes kérdés? Nem hiányzik némi információ? pl. hogy milyen számla? esetleg az, hogy melyik bank? meg, hogy mikor kötötted? remélem nem tanár vagy... :S
vibrálóak? jahhh! teli rossz rezgéssel, amit a jó nem tud kompenzálni, mert a rossz messzi több(
Én értem mit mondasz, de ez mindig is így volt. :)
Ilyen emberek mindig is voltak, és biztosan mindig is lesznek. Nem hiszem, hogy mostanság szaporodtak volna el, inkább arról lehet szó, hogy a különféle médiák által (tv, internet, stb) mára teljesen megnyílt a világ, és ezeken a helyeken ömlesztve, egy rakáson kapjuk a sok magamutogató majmot, ezért tûnik többnek.

Engem és a páromat felvettek egy munkára, és értesítettek, hogy az előző két évről vigyük be a munkáltatói igazolásokat és a jövedelem igazolásokat. Miért van erre szükség?

Az a helyzet, hogy nekem nem volt bejelentett állásom, a páromnak pedig nincsenek meg a papírjai. Jól sejtem, hogy ez azért kell a munkáltatónak, hogy ha mondjuk valaki táppénzre megy, akkor tudja igazolni az egészségbiztosítási járulékalapot? És addig nincs szükség a papírokra, csak "őrzik" hogy ha a dolgozó társadalombiztosítási ellátás igénylésekor csak elő kelljen venni? Egyébként ez valami új szabály? Mert régebben csak az előző munkahelyi papírokat kellett vinni szerződéskötéskor... Előre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Ez hülyeség. Az új munkahelyednek semmi köze ahhoz, hogy mennyit kerestél azelõtt.

Ez hülyeség. Az új munkahelyednek semmi köze ahhoz, hogy mennyit kerestél azelõtt.
Nem azért kérik, hogy megnézzék, mennyit kerestél! Jól mondta a kérdezõ, a táppén számítása miatt kell neki. Ha táppénzre mész, a munkahelynek kötelezõ beküldeni az elõzõ két évrõl a jövedelemigazolást, abból tudják kiszámolni. Plusz még az igazolást a bírósági határozatos letiltásokról, hogy van e letiltásod. Szóval szerezzétek be valahogy! Legalább is a párod!

Valaki elmagyarázná nekem ezt a glikogénraktár, ch újratöltés dolgot? Miért van erre szükség? Ki találta ezt ki?

Legjobb válasz: Fölösleges. Az ember nem cukorevõ, nem keményítõevõ. Túlhaladott téma, élni kell az életet, keményen (vagy kevésbé keményen, ahogy tetszik) edzeni és rendesen enni. És fura mód nem fog senki eszébe jutni hogy ÚR ISTEN vissza kell töltenem a szénhidrát raktáraimat. 500 gramm cukor, akár ennyit is szintetizálhat a májunk egy nap alatt. Visszatöltõdik a glikogén mindenképpen, nem kell rettegésben élni hogy nem.

Fölösleges. Az ember nem cukorevõ, nem keményítõevõ. Túlhaladott téma, élni kell az életet, keményen (vagy kevésbé keményen, ahogy tetszik) edzeni és rendesen enni. És fura mód nem fog senki eszébe jutni hogy ÚR ISTEN vissza kell töltenem a szénhidrát raktáraimat. 500 gramm cukor, akár ennyit is szintetizálhat a májunk egy nap alatt. Visszatöltõdik a glikogén mindenképpen, nem kell rettegésben élni hogy nem.
Rizskúrát a rizs mint gyógynövény hatásai miatt szoktak tartani. Nem értek a gyógynövényekhez, tehát a rizs ilyen hatásairól sem fogok én írni, nem tudom sem ajánlani sem kerülendõnek mondani.. Rizst enni csak szénhidrátbevitel miatt szerintem értelmetlen, de ha valaki mondjuk testépítõ akkor úgyis enni fogja, tehát függ a célodtól a dolog. Edzés, sport mellé igazából fölösleges, de ezt lehet is tapasztalni a saját testeden.
Vitatott dolog. Akik pártolják, azzal érvelnek, hogy aerob sportolás közben fõleg cukrot égetsz, ami a glikogénraktárból szabadul föl. Ez tény. Ezt a szervezet igyekszik pótolni, és ha nem jut szénhidráthoz, akkor fehérjébõl (bizonyos aminosavakból) csinál cukrot. Eszerint ha nem pótolod a glikogént, akkor izombõl veszítesz. Ez vitatott, pontosabban a mértéke vitatott.
Jaaaa, hogy nem edzel, akkor mit töltögetnél?:) Gödröt maximum, vagy krumplit, itt az elsõ feltöltés ideje. A ch újratöltés csak edzéseket végzõkre vonatkozik, amihez annyi energia kell, hogy a szervezet felhasználja a raktárait. Egy normál életvitelt élõ embernek minden lesz annyi glikogén az izmaiban és májában, hogy nem kelljen feltöltenie, nem tartasz magadon annyi izmot, hogy annyi ch-ra lenne szükséged.
A kérdező hozzászólása: Én nem végzek túlzottan megerõltetõ mozgást, lowcarb nekem bejött, nem tapasztaltam még, hogy szükségem lenne több ch-ra. Ilyen alapon szerintem felesleges lenne elrontanom a diétám egy töltõs nappal.
Jogos, ezzel nem is tudok vitatkozni.
Én edzés utánról beszélek, bizony akinek nincs elég ch bevitele, edzés után igen [email protected] van. Általánosságban a lowcarb táplálkozás több energiával lát el, de abba nem tartozik bele egy kemény erõedzés. Ha nincs utána ch, fáj a fejem, gyenge vagyok, szédülök, minden bajom van, akkor szükségem van ch-ra, amúgy nincs persze.
A kérdező hozzászólása: Akkor tehát nem tanácsos egy napos rizskúrát tervezni, mert hosszú távon is vissza tudja magát tölteni a szervezet alacsony ch tartalmú ételekkel(zöldség). Ha jól értem.
Ezért jellemzõ a cukorevõkre a kicsattanó energia, a cukormentesen táplálkozókra pedig az állandó fáradtság?
Hirtelen energiafelhasználásra a glikonégraktárakkal tud a szervezet reagálni. Ha ez kiürül, elfogy az energiád, fáradtnak érzed magad, erõtlennek. Két dolgot tehetsz: eszel ch-t és akkor egybõl feltöltöd a raktáraidat és meg sem kockáztatod, hogy az izmaidból származó fehérjét használd fel a raktárak feltöltésére, vagy vársz és majd feltöltõdik.
az MCT-vel mi a helyzet? abból könnyebb energiát termelni az izmokhoz? ketonokat nem tudnak használni ezek az izmok? bocsi, hogy én is kérdezek, de mi van, ha mégis tudnak ch-n kívül ketonokon is menni?
A kérdező hozzászólása: Most kicsit nem értem. Tehát, ha idõnként nincs meg a ch utántöltés, akkor a test a fehérjékbõl, zsírokból fog raktározni, illetve izmot fog leépíteni?
A cukrot a testünk raktározza, zsírból hirtelen nem jutnánk elég energiához. A máj és az izmok a raktária, innen jut hirtelen sok energiához a testünk. Ha nincs elég ch, glikogént tud szintetizálni a szervezetünk zsírból és fehérjébõl is, csak ehhez több idõ kell. Ha ez a raktár kiürül, a testünk igyekszik feltölteni, ezt vagy fehérjébõl, vagy zsírból fogja megtenni, ennek a mértéke valóban kutatások tárgyát képezi, mennyi ez az arány.
Bocsánat anaerob-ot akartam írni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!