Találatok a következő kifejezésre: Miert van vizeletemnek (15 db)

Miért van mindig fehérje a vizeletemben?

Ha megyek a véd?n?höz ? mindig talál egy pici fehérjét a vizeletben. Nem vagyok felfázva ,vagy kifázva, akkor mitöl lehet? Ez végig fogja kisérni a terhességemet? 26 hetes kismami.

Legjobb válasz: Legkozelebb vigyel otthonrol vizeletet ugy, hogy elotte zuhanyozol kozvetlenul es torolkozes utan pisilsz kis uvegbe. Ezt nezesd meg. Meg regen, amikor nem voltam kismama egyaltalan, akkor mondta nekem a nogyogyasz, hogyha barmi miatt vizeletet kell adni es errol elore tudok, akkor igy csinaljam, mert nagyon-nagyon gyakori, hogy gyorsan, a rendeloben felfogott vizeletben feherje van. Ez normalisnak is tekintheto, hiszen sima huvelyi folyas is kerulhet bele. Szoval mondta az orvos, hogy ezzel egy-egy plusz kort megelozhetek. Egyebkent tisztalkodom rendesen, nem errol van szo, de megis mindig igy csinaltam. Ha gyorsan kellett adni, akkor pedig torlokendovel pisiles elott teljesen, de teljesen szarazra toroltem magam.

az utolsóval értek egyet :-) nekem is volt ilyen, aztán a védõnõ mondta, hogy: - nedves törlõkendõvel elõtte "tisztálkodni" - és/vagy pici pisit elengedni majd a "tiszta" vizeletbõl mintát felfogni ezek után többé nem fordult elõ nálam sem Ha nincs magas vérnyomásod és nem vizesedsz, akkor ez nem toxémia (ami amúgy eléggé veszélyes dolog, ahogy elõttem is írták, de inkább a 3. trimeszterre jellemzõ)
Legkozelebb vigyel otthonrol vizeletet ugy, hogy elotte zuhanyozol kozvetlenul es torolkozes utan pisilsz kis uvegbe. Ezt nezesd meg. Meg regen, amikor nem voltam kismama egyaltalan, akkor mondta nekem a nogyogyasz, hogyha barmi miatt vizeletet kell adni es errol elore tudok, akkor igy csinaljam, mert nagyon-nagyon gyakori, hogy gyorsan, a rendeloben felfogott vizeletben feherje van. Ez normalisnak is tekintheto, hiszen sima huvelyi folyas is kerulhet bele. Szoval mondta az orvos, hogy ezzel egy-egy plusz kort megelozhetek. Egyebkent tisztalkodom rendesen, nem errol van szo, de megis mindig igy csinaltam. Ha gyorsan kellett adni, akkor pedig torlokendovel pisiles elott teljesen, de teljesen szarazra toroltem magam.
Ez azért van, mert mielõtt leadod a vizeleted, "ott lent" nem tisztálkodsz, és ahogy pisilsz, belekerül! Nekem is ez volt! Vegyél nedves törlõkendõt, jól töröld meg magad, a combodat is belül, és nem lesz benne!
holnap elsõ dolgod legyen elballagni a szülészedhez! Ha terhességi toxémiád van, akkor az nem játék! Fõleg a gyermeked szempontjából nem! Nem megrémiszteni akarlak, de nem normális az állandó fehérje. Ha tudsz mérj vérnyomást reggel éhgyomorra, majd evés után is. Valamint figyeld, hogy mennyire vizesedsz be! Írd majd meg mi történt!
fehérje vagy fehérvérsejt van benne?
Terhességi toxémia egyik tünete.
Az elsõ terhességemnél mindig volt a vizeletembe azt mondta a védõnõ biztos felfáztam...hát azért folyamatosan nem lehet hónapokig felfázva az ember akkor azt mondta toxémia gyanús lehet....hát az egy dolog, hogy minimálisan se vizesedtem be, de az amúgy is nagyon alacsony vérnyomásom a terhesség végére érte el a normál értéket
A kérdező hozzászólása: Egyenlõre azt sem tudom mi az a terhességi toxémia? Nagyon kevés szokott lenni , de mindig mondja a védõnõm. A vérnyomásom nagyon alacsony. Ma is 90/50 volt.
Remélem a vérnyomásod nem magas, és nem vizesedsz. Ugye ezt az orvosod is tudja? Mármint a fehérjét a vizeletedben. Remélem nem toxémia!
*lehet. Ez kimaradt belõle. Nem is értem, hogy a védõnõd miért nem tájékoztatott errõl téged. Vagy a kezelõorvosod.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi mindenkinek a válaszát! A vérnyomásom mindig a béka segge alatt van. Van, hogy 80/50-et mér a védõnõ. Pedig mielõtt megyek, mindig külön tisztálkodom. Mindig csak pici van benne, de minden héten ez miatt vissza rángat. A multkorában nem is csodálkoztam, mert egy picit tényleg kifáztam. (vendégségben voltunk és nagyon hideg volt a lakás nekem.) Nem is vizesedem egyálltalán. De akkor viszek magammal nedves törlõkendõt, mert kezd uncsi lenni. Ja a védõnõ kérdezte tölem, hogy nincs-e folyásom. Az sincsen egyálltalán. Mielõtt babás lettem mindig használtam tisztaságit, de most olyan száraz vagyok, hogy nem kell. Holnap kell mennem UH-r , szolok az orvosomnak ha nem veszi észre a kiskönyvben. Köszi mégegyszer!

Miert van a vizeletemnek olyan eros illata?

Legjobb válasz: Ha erõs illata van és esetleg sötétebb a megszokottnál valószínû, hogy valamilyen apró fertõzésed van. Ez leggyakrabban a vizeletben felgyülemlett baktérium eredménye. Nincs ok az aggodalomra, helyi kezeléssel vagy ha szükséges antibiotikummal kezelhetõ. Mindenképpen keresd meg a háziorvosod és tájékoztasd, ha úgy látja elküld egy egyszerû vizeletvizsgálatra, amely pontosan kimutatja a probléma okozóját.

Ha erõs illata van és esetleg sötétebb a megszokottnál valószínû, hogy valamilyen apró fertõzésed van. Ez leggyakrabban a vizeletben felgyülemlett baktérium eredménye. Nincs ok az aggodalomra, helyi kezeléssel vagy ha szükséges antibiotikummal kezelhetõ. Mindenképpen keresd meg a háziorvosod és tájékoztasd, ha úgy látja elküld egy egyszerû vizeletvizsgálatra, amely pontosan kimutatja a probléma okozóját.

Miért van az, hogy a vizeletnek nincs színe?

Teljesen úgy néz ki, mintha csak vízet pisilnék, de már napok óta, és mindig.

Legjobb válasz: Szerintem sok vizet iszol, ami feltételezem, hogy hígitja a vizeletet. ... vagy pedig kevés "nehéz" ételt eszel, pl. húsos ételelek.

Szerintem sok vizet iszol, ami feltételezem, hogy hígitja a vizeletet. ... vagy pedig kevés "nehéz" ételt eszel, pl. húsos ételelek.
Én is úgy tudom, hogy a túlzott folyadékfogyasztás a gyakori pisilés az oka általában.
Nekem is szokott lenni ilyen, ha rossz idegállapotban vagyok. Nincs jelentõsége. Ha beveszel B vitamint, vagy húst eszel lesz szine.
akkor jó ha minél világosabb

Miért van az, hogy szeretkezés, maszturbáció, orgazmus, magömlés után, kényszere az embernek a vizelésre? Miért kell a vizeletét ürítenie?

Nem közvetlenül utána, hanem 5 vagy 10 vagy 15 perccel kés?bb. Mi ennek a biológiai oka? Mindenkinél így m?ködik ez? Vagy csak a férfiaknál?

Legjobb válasz: mert felrobbannál, de neked nem is ártana

mert felrobbannál, de neked nem is ártana
Ha masztizok utána mindig kell mennem pisilni pár perc múlva. F
Nõnél férfinél így mûködik. :) Nem tudok sajnos pontos biológiai okot mondani így inkább nem is mondok semmit, csak annyit, hogy a google a barátod :)
Nekem maszti közben is gyakran rám jön, mivel két-három órás akcióim vannak. Ezt teszi a nõhiány, pedig régen 5 perc alatt letudtam, na mindegy.
Nekem abszolút nincs ilyen ingerem pedig tök normális és egészséges vagyok! 27F
Ugye tudjátok hogy ez paráználkodás, és gyilkosság minden szexuális létnél ÉLETEKET ÖLTÖK MEG! (HÁZASSÁG ELÕTT NEM LEHET SZEXELNI ÉS A HÁZASÁGBAN NEM SZABAD VÉDEKEZNI) Gondoljatok bele hogy milyen lenne ha ti haltatok volna meg!

Keton van a vizeletemben. Ez miért van? Cukor értékek jók.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy azért mert keveset iszom. Bár egy kismama pont itt írta nemrég, hogy nála is ez van, de õ rengeteget iszik. nekem csütörtökön mérte a védõnõ, és a keddi laborom utána negatív lett. A másik igen a cukor ami befolyásolni szokta. Hány hetes vagy? Terheléses cukrod volt már? (mert a simán mért érték azért más kicsit...) De nagy baj nem hiszem hogy van, nekem sem mondott rá semmit, de egyeztess dokiddal:-)

Nekem azt mondta a védõnõ, hogy azért mert keveset iszom. Bár egy kismama pont itt írta nemrég, hogy nála is ez van, de õ rengeteget iszik. nekem csütörtökön mérte a védõnõ, és a keddi laborom utána negatív lett. A másik igen a cukor ami befolyásolni szokta. Hány hetes vagy? Terheléses cukrod volt már? (mert a simán mért érték azért más kicsit...) De nagy baj nem hiszem hogy van, nekem sem mondott rá semmit, de egyeztess dokiddal:-)
A kérdező hozzászólása: Nem volt még terheléses, 14 hetes vagyok.
Szia, nekem is azt mondta a doki, hogy igyak többet.
Szia, én volnék a kismama, aki régebben írt, hogy ketonos a vizelete, de rengeteget iszik. Amikor keton volt a pisiben, aznap hánytam pont, erre mondta a védõnõ, hogy többet kell innom. A google-ba beütöttem, hogy keton/terhesség, ott utána tudsz olvasni. De ált. nagyon gyakori jelenség, úgyhogy ne aggódj (már én sem), kérdezd meg legközelebb a nõgyógyészod is, én is ezt teszem. Boldog babavárást! (Milyen cukorértékek? nem a 24. héten lesz a terheléses cukorvizsg.????) 17 hetes kismama
Bocs, most látom a kommented, hogy nem terheléses volt Neked sem még. akkor milyen?
A kérdező hozzászólása: Nem éhgyomri vércukorvizsgálat, vizeletbõl cukor+acetonvizsgálat

Ma voltam vizsgalaton vedononel es azt mondtak, hogy magas a vernyomasom, es feherje van a vizeletemben. Ez mit jelenthet? Miert van?

Elkuldtek a vizeletmintamat bovebb vizsgalatra, jovo heten lesz eredmeny.

Legjobb válasz: A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.

A tünetek alapján lehet, hogy toxoplazmával lehet gond, de ne izgulj, amíg nincs meg a további vizsgálat eredménye. Drukkolok, hogy ne legyen gond.
Szerintem nem toxoplazmával van gond (akkor a nyirokcsomók duzzadnak meg erõsen). Valószínû, hogy pre-eklampszia van nálad. Ennek tünetei ugyanis a magas vérnyomás, fehérje a vizeletben. Ebben az esetben fokozott figyelemmel fogják kísérni a terhességedet. Nyugodj meg, ha idõben észrevették, akkor kezelhetõ!
Sziarintem az elsõ hozzászóló is arra gondolt, csak toxémiának is hívják, a preeklampsziát, és ezt keverte össze a toxoplazmával.
jaj, lányok! mennyi baromságot össze tudtok hordani! azt birom, hogy olyan ír véleményt, aki összekeveri a toxoplazmát a toxémiával! semmi köze a két dolognak egymáshoz! aki nem kompetens egy témában, az ne szóljon hozzá, ha kérhetjük!
szia! nem írtad, hogy hány hetes vagy. nekem az elsõ babámnál volt toxémiám, szerencsére nekem az utolsó hetekben jelentkezett, én majdnem két hetet ráhúztam. Nekem elõször a vérnyomásom volt magas, aztán rá egy hétre kb. megjelent a fehérje a vizeletemben. Épp nst-n voltam, és már nem engedtek haza. DE mondom, hogy nekem már az utolsó hetekben volt. Van olyan, hogy valakinek már a 20. hét után már elõjöhet.De ha idõben észreveszik, kezelhetõ. Kerüld a sós ételeket! Most a második babámat várom, azt mondják a másodiknál már ritkábban fordul elõ. Fõzéshez tengeri sót használok, és nagyon keveset! ne aggódj, mert a stressz sem tesz jót! vigyázz magatokra!
Nekem 36 hetesen 130/50 volt a vérnyomásom, fehérje a vizeletemben.Sómentes diéta egy hétig, a fehérje eltünt a vérnyomásom felugrott 147-re. A dokim beakart fektetni a kórházba, de inkább adott gyógyszert és most normalizálódott a helyzet.Ne izgulj, minden renden lesz.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat! 26 hetes vagyok most, tegnap visszamentem hogy ujra csekkoljak a vernyomasomat, es lejjebb ment, bar egy kicsit meg mindig magas. Remelem idoben felfedeztek a gondot es minden rendben lesz! Udv mindenkinek!

Miért van a vizeletembe fehér színû megmagyarázhatatlan valami?

Görcsöl a hasam is. ma fel hívom az nõgyógyászt de addig is szeretnék többet meg tudni másoktól is hát ha volt valakinek ilyen. köszönöm a válaszokat

Legjobb válasz: Szedsz valamit? Mégis milyen?

Szedsz valamit? Mégis milyen?
Nekem gyógyszer szedése alatt szokott zavaros lenni a vizeletem.
A kérdező hozzászólása: Folsavat szedek, hogy elõkészítsem szervezetem a babának.ennyi.ezt a nõgyógyászom mondta, hogy szedjem. meg az elsõ babámnál is szedtem. és ott is ugyan ez volt. de teherbe estem és már nem foglalkoztam vele. el is múlt.
nekem is volt ilyen, a védõnõ szerint hüvelyváladék, azt javasolta, h. pisilés elõtt jól töröljek. bár a védõnõm nem túl megbízható, de sosem volt baj a vizeletemmel.

Miért van az, hogy kicsit sötétebb a vizeletem? Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Kevesebb folyadékot fogyasztottál.

Kevesebb folyadékot fogyasztottál.
Pontosan ahogy elsõ írja. A kevés folyadékbevitel egyik jele a sûrûbb, sötétebb vizelet. Igyál vizet. :)
Igyál többet és ha még mindig sötétebb a vizeleted, akkor menj orvoshoz.

Miért van ilyen szaga a vizeletemnek?

Semmi jele nincs, hogy fert?zésem lenne, vagy felfáztam volna. Annyira büdös, hogy mindig fújnom kell légfrissít?t, mikor elmegyek pisilni! Szóval mások biztos nem érzik, de engem nagyon zavar. Mit?l lehet? 25/N

Legjobb válasz: A "büdös" nem nyujt semmiféle támpontot. Milyen jellegü a szag? Biztos, hogy a vizelet szaga?

A "büdös" nem nyujt semmiféle támpontot. Milyen jellegü a szag? Biztos, hogy a vizelet szaga?
A foszfátban, nitrátban gazdag étel vagy B-vitamin is befolyásolja a szagát.
A kérdező hozzászólása: Péntekre nem várom! Ez lehetséges?
Terhes vagy? Nekem akkor vált erõsebb szagúvá, de hamar elmúlt kb 14. héten.
A kérdező hozzászólása: Folsavat szedek csak. Biztos hogy a vizeletem, mert szagoltam a wc felé és áradt a bûz... Elmegyek dokihoz, csak nagyon kíváncsi vagyok mi lehet!
Fürödj le alaposan, hogy egyéb esetleges szagok ne zavarjanak bele. Nyulj fel magadnak és szagold meg, hátha mégis a hüvelyböl jön? Ha mindent kizártál és egyértelmü, hogy a vizelet szaga ilyen, akkor meg irány a doki. Fehérje van vszinüleg a vizeletedben. Nem jo jel!
Antibiotikumot szedsz? Esetleg spárgát ettél? Ezektõl tud nagyon szúrós, büdös lenni. Színe változott?
A kérdező hozzászólása: Büdössajt szaga van komolyan! 2-3litert megiszok egy nap (teát, vizet)
Mennyit iszol naponta?
Anyagcsere betegség is lehet, habár ahhoz fiatal vagy még. Kell nézetni vérképet, hogy a húgysavszinted rendben van-e? Nekem is ez volt. Azért nem jelenti azt, hogy nálad is ez van. Lehet terhesség, vagy kevés folyadék bevitele, sok hús fogyasztása. Mindenesetre ne kezdjél hús diétába amég a vérkép el nem készül, mert hamis erdményt adhat.

Miért van az, hogy maszturbálás után mar a vizeletem?

16 F vagyok.

Legjobb válasz: Nekem nem mindig szokott.... 14\F

Nekem nem mindig szokott.... 14\F
A kérdező hozzászólása: nekem se csak 50 szazalékban.
Igen, jól meglátás. Tehát a maszturbálás leginkább az izületekre hat. Ellenben ezt ne beszéld be magadnak. Vizelet, izület. Egykutya.
De ha csak úgy vizelsz, akkor nem mar?
A kérdező hozzászólása: csak polírozás után
Akkor lehet a cucc kémhatása miatt...
Talán hasznos lehet: Dr. Bógyi György válaszol A problémám a következõ: gyakorta végzek önkielégítést, melynek során alkalmanként elõfordul hogy csípõs, maró érzést érzek a péniszemnél, mely vizelésnél is hosszú ideig tapasztalható. Esetenként együtt jár vele egy amolyan kisebb görcsös érzet mely székelésre késztet. Az orvos válasza:Semmi baj nincs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Hát behalás, ez velem is elõfordult, de mindig csak amikor erdõben játszadozunk. Azért érdekelne mitõl lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!