Találatok a következő kifejezésre: Miert van ket (528 db)

Mi a franc történik a csillagokkal? Miért van két csillag szorosan egymás mellett? Aki teheti menjen ki és nézzen fel az égre!

Legjobb válasz: Nem csak két csillag van szorosan egymás mellett, hanem egy csomó: kettõscsillagoknak hívják õket. Nézz utánuk! Amúgy nem tudom, mire gondolsz. Nekem teljesen normálisnak tûnnek a csillagok most is.

Nem csak két csillag van szorosan egymás mellett, hanem egy csomó: kettõscsillagoknak hívják õket. Nézz utánuk! Amúgy nem tudom, mire gondolsz. Nekem teljesen normálisnak tûnnek a csillagok most is.
"Áh szinte tudtam hogy mire másodjára kimegyek, akkor nem lesz olyan, " "De 3-szor mentem ki megnézni és 3-szor olyan volt, negyedjére meg semmi." Máskor ne szívjál ilyen sokat, vagy legalább kínálj meg belõle minket is...
Hát ne igyál annyit, hogy duplán láss!
Bocs, csak egy jó tanács: soha ne dörzsöld a szemed. Egyrészt a kezedrõl bacikat vihetsz át, másrészt a szem körül nagyon érzékeny a bõr, és a dörzsölgetéstõl kinyúlik. Úgyhogy szükség esetén inkább menj a fürdõbe, és langyos vagy meleg vízzel mosd le. :)
A kérdező hozzászólása: Nincs szemtengely ferdülésem, ha erre akartál kilyukadni.De 3-szor mentem ki megnézni és 3-szor olyan volt, negyedjére meg semmi.Na de mindegy is jó éjt mindenkinek.
Kancsalság, fáradt voltál. Ilyenkor rövid idõre csukd be az egyik (a gyengébbik) szemed, akkor valószínûleg helyreáll a kép.
Ako'muslinca ment a szemedbe?De azok még ienko'nincsenek
A kérdező hozzászólása: Áh szinte tudtam hogy mire másodjára kimegyek, akkor nem lesz olyan, úgy értettem hogy mindegyik csillag mellett ott volt a tükörmása szorosan mellette.Mindegyiknek.Ez a hirtelen keléstõl lehetett?Lehet könnyes volt a szemem? De hát megdörzsöltem vagy 100szor és akkor is azt láttam. Most meg kimentem és semmi.Elképesztõ.
Had tudálékoskodjak egy kicsit! Igenis vannak kettõscsillagok. Az optikai kettõsök csak látszólag vannak egymás közelében, valójában több tíz , vagy száz fényévnyire vannak egy mástól. A fizikai kettõsök az igaziak, ezek egymás körül keringenek.
"Nincs szemtengely ferdülésem" Általában nincs, de most volt. Fáradt voltál valami miatt.
Én erõs fejfájásnál alapból tudok olyan duplán látni, hogy a Földbõl is kettõ van.

Miért van két zabla a nagy kantáron? Melyikkel irányít a lovas? és Miért két zablát használnak? Miért nem elég egy?

Legjobb válasz: Az egyik egy merev feszítõzabla, a másik egy tört csikózabla. Irányítani mindkettõvel irányítanak, így finomabb szársegítséggel..

Az egyik egy merev feszítõzabla, a másik egy tört csikózabla. Irányítani mindkettõvel irányítanak, így finomabb szársegítséggel..
az elsö válaszoló jól írja, azért van 2 zablára szügség mert így finomabb, puhább, gyorsabb a kontroll a lovas keze és a ló szája között.pl egy paszázs piaf átmenetnél sokat számít , hogy menyi idö alatt megy át a felvétel a lovon.
a második válaszadó válaszára reagálnák a lónak nem olyan kellemes a két zabla és elsõ kérdésre tudok válaszolni a merev zabla meg a lánc a szép fejtartást segíti a másikkal a csikó zablával inkább a fékezést és a fordításban nyújt segítséget
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
Bármennyire furcsán is hangzik a feszítõzabla a ló hátsó lábaira hat a szájon, fejen keresztül!Ezzel a zablával tartja a lovas "keretben" a lovat. Ezzel tudja könnyebben elérni, hogy a ló használja a hátulsó lábait, a hátuljával maga alá lépjen, a mozgása akciósabb legyen, és egy pillanatra se "essen szét". A csikózabla az, amivel valójában lovagol(irányít, felvesz).

Egy hülye kérdés: Miért van két szemünk?

Az agyunk összeállítja a két szem által látott képet egyé. Akkor minek a két szem ? :D

Legjobb válasz: Elõször is kell a jó térlátáshoz, másodszor pedig a legfontosabb szervekbõl ált. kettõ van, hogy ha történik az egyikkel valami még mindig maradjon egy.

Elõször is kell a jó térlátáshoz, másodszor pedig a legfontosabb szervekbõl ált. kettõ van, hogy ha történik az egyikkel valami még mindig maradjon egy.
Minek van két fülünk?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Mostmár ennyivel is többet tudok :D
Takard le az egyik szemed, fogj meg egy olyan dolgot, aminek nem ismered a méreteit, és közelítsd a másik szemedhez addig, amikor már úgy érzed nagyon közel van. Na ezért.
Zsákmányállat: Két szemmel nagyobb terület belátása lehetséges. A mezei nyúl pl. több mint 300 fokos körlátással rendelkezik. Voltak 3 szemmel rendelkezõ hüllõk is, melyeknél még a hátuk mögötti vakfolt sem volt. A hidasgyíknak mai napig mûködik a harmadik szeme, de elkorcsosultan, mert nem jelent elég evolúciós elõnyt a 2 szemhez képest. Ragadozó: Az ugyanarra a tárgyra irányítható két szem térlátást biztosít, ez a zsákmány távolságának pontosabb bemérését teszi lehetõvé.
Ja, és szerintem egyáltalán nem hülye kérdés! :D
Korábban már sok jó észrevételt leírtak (térlátás, látótér növelés), ezeket egészíteném ki kicsit. A szemünkben van egy úgynevezett vakfolt, egy terület, ahol nincsenek fényérzékelõ receptorok, mert itt lép ki a látóideg a szemrõl. Errõl a részrõl egy szemmel nem kapunk képet (ezt általában nem vesszük észre, mert az agyunk kitölti az üres részt). Bár nem túl jelentõs hátrány, de ezt is megoldja a kétszemes látás. Ugyanakkor ha azt nézzük, miért két szemünk alakult ki, szerintem fõleg a homeobox gének mûködésére vezethetõ vissza. Ezek a gének felelõsek például a test elsõ és hátsó végének megkülönböztetéséért, a kétoldali szimmetria kialakításáért. A testünkben számos páros szerv van a szemen kívül (pl. agyféltekék, tüdõk, vesék), és a legtöbb esetben nem lehet konkrét funkciót rendelni hozzájuk, mint a szemnél (legfeljebb a biztonsági tartalék szerepét, de vadon élõ állatoknál valószínûleg ez se jelentõs - ha valami gond van, abba úgyis belepusztul). Szóval én azt gondolom, a kétoldali szimmetria kialakulásának köszönhetjük, hogy két szemünk van. Egyébként az, hogy két fülünk van, a hangok irányának beazonosításában segít.
Az is megfigyelhetõ , hogy a két szem leginkább a vadászó állatokon néz elõre, mert a zsákmányra tart és nagy látómezõt ad, míg a növényevõknél inkább oldalra néz, így legelés közben két irányból tudják figyelni a körülöttük lévõ eseményeket. Amúgy nem hiszem, hogy azért van kettõ belõle mert fontos, mert akkor szívbõl , májból stb is kettõ lenne.
"A legtöbb gerinces – emlõs, madár, hüllõ és hal – kétszemû. Ez a két szem gyakran ugyanabba az irányba néz, ezzel egyetlen térbeli képet hoz létre, mint az embernél is; más esetben más irányban, két külön képet hoznak létre, mint a nyúl vagy a kaméleon esetén" http://hu.wikipedia.org/wiki/Emberi_szem Jó cikk: http://www.origo.hu/tudomany/20090306-a-szem-osszetettsege-i..
És miért van két orrjuk?
JimmyFTC válasza: Minek van két fülünk? Azért, hogy jobban lássunk. Ha csak egy fülünk lenne, akkor a sapka rácsúszna a szemünkre, és rosszabbul látnánk. :)


Miért van két különböző kutyatáp?

Josera Junior táppal etetem a Labradoromat, egy állateledel üzletben veszem kimérve halottam hogy van az interneten josera kids is de kimérve sehol sem kapható és azt mondják az extraprémium és csak 100 forintal drágább.

Legjobb válasz: Nem csak két féle van...sokkal töb!! http://www.joseratap.hu/kutyak/ Mivel nagytestû kutyád lesz, figyelj az összetételre és hogy legyen a tápban kondriotin, zöldkagyló -izületvédõ!

Nem csak két féle van...sokkal töb!! http://www.joseratap.hu/kutyak/ Mivel nagytestû kutyád lesz, figyelj az összetételre és hogy legyen a tápban kondriotin, zöldkagyló -izületvédõ!
Fuuuuu! Az élet nagy kérdései... Mióta felfedezték a billentyûzetet, azóta keresik ezekre a kérdésekre a választ..
Alap billentyüzeten nagy az enter kivéve a numerikusnál kiseb kicsit de az is elég nagy két oldali vezérlö gombok azért vanak hogy egy kézel is tud használni illetve sokszor á jobb és a bal más funkciókal s birhat egyes programokban caps clock viszonylag nem nagy könyebb megkülönböztetés véget lehet nagy ne keverd a karakterekel meg egy gépiró egész sok mindent használ vagy egy programozó nem ugy használja mint egy átlag felhasználó gondolom te talán a tab ot se használod sokan (én legalábis nem nagyon) pedig akinek olyan a munkája bizony sokat használja
Ha jól tudom, a Ctrl és Alt duplázása azért jött szokásba, hogy a különbözõ billentyûkombinációkat könnyebb legyen leütni. Mondjuk egy Ctrl+K a bal oldali Ctrl-lal két kézzel kényelmes, de a jobb oldalival már tekergetni kell a csuklódat, hogy vakírásból meg tudd nyomni. Vagyis ezeket a funkcióbillentyûket úgy alakították ki, hogy bármelyik kezeddel le tudd nyomni. Az Altnál kicsit más a helyzet: a bal Alt a funkcióbillentyû, azzal tudsz menüket, programfunkciókat elérni, a jobb oldali, Alt Gr nevû gomb a magyar billentyûzeten a különleges karakterek elérésére szolgál. Ugyanis ott, ahol a mi ékezetes betûink vannak, az angol számítógép-billentyûzeten mindenféle különleges karakterek voltak. Nem akarták, hogy új kiosztást kelljen gyártani, ezért azoknak a helyére telepítették az ékezetes karaktereket, a speciális karaktereket meg összezsúfolták kevesebb billentyûre, viszont így egy billentyû akár három karaktert is jelölhet. Éppen ezért az egyszerû Shift mellett kellett egy másik "váltó" is, amivel a harmadik karaktert tudod elõcsalogatni. A többi billentyûrõl nem tudok szebbet, jobbat írni, mint az elõzõ válaszadók.
A jobb oldali ALT-nak meg tök más a funkciója mint a bal oldalinak.
A kérdező hozzászólása: A shift-bõl megértem, hogy érdemes kettõ, de alt és ctrl-bõl szerintem 1 is elég lenne. És egyébként létezik balkezes billentyûzet?
Ha tanultál volna gépírást tudnád, hogy jobb- és balkezesség nincs értelmezve ebben - mert ha így lenne, akkor létezne külön billentyûzet, illetve külön tananyag a számukra, de nincs. Sok billyentyû már csak hagyományból van meg, pl. Pause/Break, SysRq, Scroll Lock, Insert, eredeti funkciójukat más kombinációk töltik ki (Pl. az elsõ helyett Ctrl+Alt+Del, vagy Alt+F4, a másodikat nem ismerem, a scroll lock az régi programokban átváltotta a kurzorokat, görgetted vele a szöveget vagy beleírtál, az Insert helyett Ctrl+C/Ctrl+V, stb.). Emellett megjegyzem, hogy gépírásban pl. a jobbkezes nagybetûket bal shifttel, a jobbkezeseket bal shifttel kell ütni, mert így a legkényelmesebb, nem baszod el az ujjaidat (Aki nem tud gépírni annak lehetnek komoly ízületi problémái, mert sok fölösleges mozdulatot tesz, és nagy sebességû hibás írásnál ez megerõlteti az ujjakat, viszont van egy rossz hírem, heti 2x45 percben 2 tanév kell, hogy elsajátítsd a gépírást 300 leütés/perc sebességgel - az a minimum). Mellesleg a bal Alt nagyon nem arra való amire a jobb, elõttem már leírták, mégegyszer nem fogom. Emellett kevés is ez a néhány gomb, mert a laptopokon van egy Fn feliratú gomb is, ami további funkciókat tesz elérhetõvé, pl. a laptop képernyõ fényerejének állítása az Fn+F5, Fn+F6, vagy a hang ki-be kapcsolása Fn+F9 (modellenként eltérõ kiosztás!).

Most miért van két Avatar film?

Az egyik ez a dolog a kék ?rlényekkel a másik meg az igazi, Avatar rajzfilm alapján. Ezek direkt csinálnak mindenb?l két verziót?

Legjobb válasz: Nem is tudtam, hogy kettõ van. Én az ûrlényeset láttam, a másik milyen? Az is Cameron film? Vagy mese?

Nem is tudtam, hogy kettõ van. Én az ûrlényeset láttam, a másik milyen? Az is Cameron film? Vagy mese?
A kérdező hozzászólása: Az Avatar egy rajzfilma aminek készül a film adaptációja, de még elõtte kijött egy film azonos címmel tök más sztorival. Ez engem nagyon bosszant :/
Az Avatár, ez meg avatar, ha jól tudom. de javítsatok ki ha tévedek. Az avatar szó jelentésének meg nézzetek utánna, elég tág fogalmat képvisel, talán ezért lehet. Vagy cameron bacsi megharagudott a másik filmes brigádra, és így söpri el a nevüket...?
Az AVATAR, ami most megy a moziban, James Cameron filmje, ami a kék lényekkel a Pandora bolygón játszódik. A másik az AVATÁR címû anime sorozat filmváltozata LESZ (majd, egyszer, sokára), M.Night Shyamalan rendezésében. Ez a különbség, amit én tudok, nem csinálnak direkt 2 verziót, remélem segítettem.:)
Ne bosszantson, Cameron bácsi Avatarja volt elõbb, már 1994-ben elkezdte írni.:) Az egy dolog, hogy téged a sorozat érdekel, de mivel az avatar szónak valóban tág értelmezhetõségi köre van, ne mérgelõdj ezen. És amúgy a Cameron- féle Avatar is nagyon jó, csak ajánlani tudom.

A 125-ös Ts-eken miért van két különböző műszeregység?

?Amiket én látok minden van külön sebességmér? és ford.számmér?,míg az enyémen csak seb.mér? és az is a lámpába süllyesztve.Az enyém egyébként 76-os,ha ez segít valamit

Legjobb válasz: Magyarországra két kivitelben jöttek be a TS-ek: Standard és de Luxe felszereltséggel. A Standard felszereltésû TS-ek benzintartálya gyárilag festett és csak sebességmérõjük van a lámpafejbe süllyesztve. A de Luxe TS-ek benzintartálya krómozott és volt fordulatszámmérõjük is (a sebességmérõhöz hasonló módon a kormánytartóra rögzítve). Ezen kívül talán a kormányok is eltértek (volt magas túrakormány és alacsony sportkormány), de hogy ez a kicsiken is így volt-e vagy csak a nagy TS-hez lehetett kérni, arra már nem emlékszem.

Magyarországra két kivitelben jöttek be a TS-ek: Standard és de Luxe felszereltséggel. A Standard felszereltésû TS-ek benzintartálya gyárilag festett és csak sebességmérõjük van a lámpafejbe süllyesztve. A de Luxe TS-ek benzintartálya krómozott és volt fordulatszámmérõjük is (a sebességmérõhöz hasonló módon a kormánytartóra rögzítve). Ezen kívül talán a kormányok is eltértek (volt magas túrakormány és alacsony sportkormány), de hogy ez a kicsiken is így volt-e vagy csak a nagy TS-hez lehetett kérni, arra már nem emlékszem.
A kérdező hozzászólása: Huhh hát most összekavartál, az enyém króm tankos, viszont lámpába süllyesztett km-órás.Cserélve biztos nem volt, nagypapámé volt a motor, õ az elsõ tulaja. :S
Nem jelent az semmit... Az én nagyapámnak is volt egy Pannóniája, váltig állította, hogy õ bizony nem cserélt rajta semmit, de a fényképek tanúsága szerint is volt itt-ott néhány változás. Nem mindig emlékszik az ember mindenre pontosan. Mint ahogy én sem arra, hogy a krómtank összetartozott-e a két mûszerrel (emlékeim szerint így van, de a vonatkozó szakkönyv most éppen 100 km-re van tõlem). Lehet, hogy külön dolog volt a kettõ. Mindenesetre tény, hogy a két típusváltozatot többek között a mûszeregység különböztette meg egymástól.
Küldök egy linket, itt megtalálod a tiédet is. De ha tudsz németül akkor sokkal több és jobb leírást is találsz a neten. http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=129452
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Miért ugyanaz az állat a párduc és a leopárd? Miért van két neve?

Legjobb válasz: Eredetileg úgy gondolták, hogy a leopárd egy hibrid faj, mely az oroszlán és a párduc keresztezõdésébõl jött létre, és a leopárd általános elnevezése is ebbõl a hiedelembõl fakad; leo, latin szó, melynek jelentése oroszlán, és a pard egy régies szó, melynek jelentése párduc. Korábban épp emiatt az etimológia miatt széles körben oroszlánpárd illetve indusi macska névvel is illették. A nyelvújítás korában, mint megannyi állatot, a leopárdot is átkeresztelték, azonban elnevezése rövidesen kikopott a használt nyelvbõl.

Eredetileg úgy gondolták, hogy a leopárd egy hibrid faj, mely az oroszlán és a párduc keresztezõdésébõl jött létre, és a leopárd általános elnevezése is ebbõl a hiedelembõl fakad; leo, latin szó, melynek jelentése oroszlán, és a pard egy régies szó, melynek jelentése párduc. Korábban épp emiatt az etimológia miatt széles körben oroszlánpárd illetve indusi macska névvel is illették. A nyelvújítás korában, mint megannyi állatot, a leopárdot is átkeresztelték, azonban elnevezése rövidesen kikopott a használt nyelvbõl.

Miért van két füle?

Miért van két füle,egy kétfül? kínai kopasz rozmárnak? segítsetek mert már aludni is alig tudok ez miatt :(

Legjobb válasz: miért ne?

miért ne?
mert benne van a nevében"kétfülû kínai rozmár"
A kérdező hozzászólása: te is emberszabású vagy, de szerintem nincs sok közöd a szabáshoz ;)
A szatyornak is két füle van...
a szatyor miért is nem hord fülbevalót? ha már ki van lyukasztva a füle... mondjuk én már találkoztam olyan szatyorral, aminek csak az egyik füle volt lyukas. a másikat nekem kellet széttépni :)
Mert amit ugatsz neki, az egyiken be, a másikon ki.... ha cak egy lenne, bent maradna a sok hülye duma...

A perselyszedő kosárkán miert van két-kétcsengő? A papok és a kántorok miert nem szertnek dobni a perselybe?

Legjobb válasz: érdekes a kérdés. az tény, hogy a biblia egyértelmûen kjelenti, hogy aki adakozik, azt ne kényszerbõl tegye, hanem szívbõl. ezt igen nehéz megvalósítani akkor, amikor az orrod alá dugják, hogy ide kell dobni , és most. sokkal emberibb, ha valahol egyértelmûen megjelölt helyen állítanak fel egy adományládát, és oda az megy, aki be akar dobni, ráadásul így tényleg csak I sten látja, ki mennyit dob be. ennek a perselyes dolognak semmi bibliai eredete nincs. valójában arról sincs szó benne, hogy Jézus dobott volna be valamit, de hát Õ valójában az életét áldozta értünki. pál és az apostolok viszont dobtak be. júdás pedig azért ösztönözte az embereket az adakozásra, mert õ lopott a pénzbõl. lehet, az általad említett személyek is visszásnak tartják, hogy bedobjanak, mert utánna úgyis az õ zsebébe kerül. ez magánvélemény volt, bár a papokat a biblia egyértelmûen elítéli.

érdekes a kérdés. az tény, hogy a biblia egyértelmûen kjelenti, hogy aki adakozik, azt ne kényszerbõl tegye, hanem szívbõl. ezt igen nehéz megvalósítani akkor, amikor az orrod alá dugják, hogy ide kell dobni , és most. sokkal emberibb, ha valahol egyértelmûen megjelölt helyen állítanak fel egy adományládát, és oda az megy, aki be akar dobni, ráadásul így tényleg csak I sten látja, ki mennyit dob be. ennek a perselyes dolognak semmi bibliai eredete nincs. valójában arról sincs szó benne, hogy Jézus dobott volna be valamit, de hát Õ valójában az életét áldozta értünki. pál és az apostolok viszont dobtak be. júdás pedig azért ösztönözte az embereket az adakozásra, mert õ lopott a pénzbõl. lehet, az általad említett személyek is visszásnak tartják, hogy bedobjanak, mert utánna úgyis az õ zsebébe kerül. ez magánvélemény volt, bár a papokat a biblia egyértelmûen elítéli.
Jajj, a kicsinyeskedõ, garast foghoz verõ, károgó öregasszony stílusú, felesleges szektás fecsegés. Hisztiznek a perselyen, pedig oda mindenki csak egy kisebb összeget tesz bele, míg a fanatizált szektások hatalmas összegeket áldoznak a hazug hamis próféta álpapjaik zsebébe. Persze, "nem kötelezõ" - ez az örök kifogás, de mégis mindenki ad. Vannak olyan szekták, ahol a fanatizált tagjaik a családjuk megélhetését teszik tönkre ezzel. Az egyházban legalább jó helyre megy a pénz, nem propagandszórásra, mint a szektásoknál: Hogy pedig az egyház mennyiben volt szolidáris a szegényekkel: az iskolák, egyetemek, kórházak többségét az egyház tartotta fenn. A szerzetesi élet egyik fõ összetevõje pedig mindig is az önként vállalt szegénység volt. Az egyház ugyanis nem csupán Rómából és a püspökökbõl áll, hanem minden megkeresztelt emberbõl. Ahogy pedig Kiss Ulrich mondta az Igen idei elsõ számában: az egyházé az egyik leglaposabb hierarchia a világon, ezért is olyan sikeres "vállalatvezetési" szempontból (hívek és a szolgáló papaság: papok, püspökök, és a pápa, ennyi). Gondoljunk bele, az egymilliárd és ötvenmillió katolikusból összesen 4600 a püspök és 430 ezer az áldozópap! Szerzetesbõl pedig összesen csak egymillió van. Szóval a hal nem bûzlik a fejétõl. A Szentszéknek 2500, A Vatikánvárosi Államnak 1400 alkalmazottja van (ez összesen 3900). Az Apostoli Szentszék telkeinek, épületeinek értéke összesen háromszázmillió dollár. Vatikán Városállam éves kiadása százmillió dollár, ennek fele az alkalmazottak fizetése. A bevétel viszont 115 millió dollár átlagosan. Magában a Vatikánban is több segítõ szervezet található: a Vatikáni Gyógyszertárban bárkit kiszolgálnak, és olyan gyógyszereket is lehet kapni, amelyek elérhetetlenek Olaszországban. Évente kétszázezer embert szolgálnak ki, ami egyenlõ óránkénti százzal. A Vatikáni Gyermekgyógyászati Rendelõ évente négyszáz családot, hatszáz gyermeket segít, és több száz leányanyát(!). A támogatottak többsége bevándorolt, akik ingyenes orvosi ellátásban és ingyenes gyógyszerekben részesülnek. A szegény családokat élelmiszerrel is kisegítik. A Szentatya Saját Raktára nevû hely pedig adományokat fogad és oszt szét a rászorulók közt. A XIII. században alapított Apostoli Adományhivatal úgyszintén pénz- és élelmiszeradományokat oszt, leginkább a szegények mellett kórházaknak, börtönöknek, a kábítószerek áldozatait segítõ intézményeknek és harmadik világbeli diákkollégiumoknak. Sõt az illetékes plébános ajánlása alapján olyan rászorulóknak is, akiken más segélyszervezetek már nem tudnak segíteni. Újabb ellenérv: hogy nem a saját vagyonát osztogatja a pápa? Valóban. Mert az nincs neki: a Vatikán és az Apostoli Szentszék nem az õ tulajdona. Évezredek örökségét pedig balgaság volna elherdálni, fõleg ha az azokból származó állandó bevételbõl nagyobb, több jótékonykodásra futja, mint egyszeri eladásukból. Aki pedig a magyar egyházon kéri számon a szociális érzékenységet, az látogasson el a katolikus.hu-ra, és számolja össze, hány iskolája és szociális intézménye van. Magyarországon a rengeteg iskola mellett 122 kórház, öregotthon, árvaház stb. áll az egyház tulajdonában. Az egész világon pedig 182200 katolikus egyházi oktatási intézményben – az óvodától az egyetemig – ötvenmillió diák tanul. A katolikus egyház világszerte 123 ezer karitatív intézményt tart fönn, ebbõl 5900 kórház, 16700 orvosi rendelõ, 700 lepratelep, 12600 öregotthon, 19500 árvaház, 11500 családsegítõ központ, 11600 fogyatékos iskola, és 4450 egyéb intézmény. Az Elvándorlók és Útonlevõk Pápai Tanácsa koordinálja többek közt a cigánypasztorációt, amely az egyik legsikeresebb misszió például Magyarországon. Hiszen Jézus azt is mondta: "Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet".
mégis, ragaszkodva a mesék helyett a tényekhez, melyik, általad szektának nevezett vallásnak van saját országa? melyik szekta képviselõje jár golyóálló, egyedileg átalakított merdzsóval? melyik híres tv-s személyiség? melyiknek van saját svájci gárdája? melyik hord nyíltan bálványokat? melyik hirdeti azt, hogy nem Isten alkotott meg mindent, hanem az evolúció? melyik hírdeti azt, hogy Istenen kívûl másnak is joga van szentnek nevezni bárkit? és imádkozni is lehet hozzá? érdeklõdve várom válaszod. amenyiben nem tudsz érdemi válaszokat adni, lássuk a szíved kinyilatkoztatását.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!