Találatok a következő kifejezésre: Miert van akibe (6377 db)

Szerintetek miért vannak, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben, pénztelenségben még közös életet, családot, gyerekeket terveznek?

Legjobb válasz: Ha szar gazdasági helyzet ellenére senki nem alapítana családot,akkor kihalnánk.A szekér bármikor mehet rosszul.Akár van gyerek,akár nincs.Az viszont tény,hogy szerintem felelõtlenség gyereket vállalni olyan embereknek,akik nem tudják(vagy csak nagyon nehezen)még a saját anyagi szükségleteiket sem fedezni. A lényeg,hogy én nem mernék így belevágni,hiába van az átlagnál valamivel jobb keresetem. De gyereket vállalni mindenkinek szíve joga és ha 2 ember szereti egymást és õk úgy érzik,hogy belevágnak,az anyagi helyzetük ellenére,akkor tegyék.Nem csak a gazdagok kiváltsága a sokasodás.

Ha szar gazdasági helyzet ellenére senki nem alapítana családot, akkor kihalnánk.A szekér bármikor mehet rosszul.Akár van gyerek, akár nincs.Az viszont tény, hogy szerintem felelõtlenség gyereket vállalni olyan embereknek, akik nem tudják(vagy csak nagyon nehezen)még a saját anyagi szükségleteiket sem fedezni. A lényeg, hogy én nem mernék így belevágni, hiába van az átlagnál valamivel jobb keresetem. De gyereket vállalni mindenkinek szíve joga és ha 2 ember szereti egymást és õk úgy érzik, hogy belevágnak, az anyagi helyzetük ellenére, akkor tegyék.Nem csak a gazdagok kiváltsága a sokasodás.
Mondjuk mert alapvetõ "ösztön" a gyerekvállalás (persze nem mindenkinél, vannak akik nem akarnak, de a többség igen) Igen, egy gyerek nagy kiadás, de 1. Nem mindenki van rossz gazdasági helyzetben. 2. Van olyan ismerõsöm ahol 4-en élnek 1 keresetbõl, ami nem túl magas, meg egy nyugdíjból. Ezt úgy, hogy a legidõsebb gyerek már elköltözött, vagyis évekig 5-en éltek együtt nem sok pénzbõl. Mégis a gyerekek mindent megkaptak igazából. Nyilván nem a létezõ legdrágább játékokat, meg a legmárkásabb ruhákat, de soha nem jártak rongyokban meg kinõtt ruhákban, mindig volt mivel játszaniuk, mind a 3 gyerek kitûnõ tanuló volt és most már egyetemisták (a legidõsebb már végzett). Nem jártak étterembe, de anyukájuk istenien fõz, és nagyon jól megvannak. Nem kell milliomosnak lenni ahhoz, hogy valaki meglegyen... Értelmetlen a kérdésed. Nyilván 0 keresettel egy lepukkant házba nem olyan jó ötlet gyereket vállalni, de az átlagember azért ennél jobban él.
Alapvetõ emberi igény egy bizonyos kortól.
Ennek inkább örülni kéne.
Attól hogy neked [email protected] megy, attól még másnak mehet jól a szekér...
Szerintem én vagyok az egyetlen aki érti a kérdésed. Szóval ezt a dolgot viszont én sem értem.Nincs olyan, hogy jól megy a szekér, mert ez az ország egyre drágább a pénzek meg egyre kevesebbek.Egy gyerek bevállalása pedig több tíz éven keresztül nagy kiadás.(Feltéve, ha nem [email protected] a gyerek fejére 18 éves kora után sem)Tehát az, hogy jelenleg jól megy a szekér semmit nem jelent. Akinek van egy csöpp esze az nem vállal gyereket amíg nem javul a helyzet.Persze lehet élni putrikban isha az a cél.
Biztos igazad van ananász csak az a baj, hogy amiket leírtál jövedelmeket abból ez sehogy nem fog kijönni.
Tanuló bérlet 3500 ft nekik, mivel nem járnak messzire. Plusz pár könyv, stb, amit meg tudnak venni.
Végsõ soron úgy gondolom. Inkább éljek teljes és boldog életet gyerekkel családdal és mindennel szerény körülmények közt mint egyedül egy pénzkupacon..
Nem függ össze a kettõ.. Nem mindenki annyira tudatos, hogy anyagi helyzete alapján döntsön a szaporodásról. Tapasztalataim szerint elsõsorban minél alacsonyabb végzettségû minél iskolázatlanabb valaki annál jobban igaz ez.. Teljesen más a társadalmi rétegek felfogása a kérdésrõl. Egy diplomás akkor sem fog gyermeket vállalni jó ideig ha nagyon jól keres mert annyira tudatos annyire tervezi szervezi a dolgokat. Egy szakmunkást pedig még sokszor az sem akadályoz, hogy épp nincs munkája. Sõt.. sokan pont a munkanélküliség elõl menekülnek bele a gyesbe.. A kisebbséget pedig nem is kell példának felhozni, hogy ez náluk mennyire nem keresetfüggõ..
Sajnos az a probléma, hogy akinek lenne mibõl családot alapítani, az nem vágyik rá vagy nincs ideje, aki meg szegény, hiába akar, ha nincs mibõl fenn tartani. Bár ahogy már említették elõttem, van, akit nem érdekel, hogy nem tud olyan körülményeket teremteni, ami szükséges lenne egy gyerek felneveléséhez.
"csak az a baj, hogy amiket leírtál jövedelmeket abból ez sehogy nem fog kijönni" pedig már kijött :D ez konkrétan a pasim családja. Anyukája dolgozik, nem keres túl sokat, apukája nyugdíjas. Bátyja végzett az eltén, külön él és dolgozik. Nõvére mérnöknek tanul. Barátom meg programozónak. Valójában fogalmam sincs, hogy oldják meg, de az õ dolguk, én az õ pénzügyeikben nem fogok turkálni, én csak annyit látok hogy a lehetõségekhez képest nagyon jól kijönnek a pénzükbõl, és pont pár napja mondta a barátom hogy milyen jó szüleik vannak, nem milliomosok és mégis mindent megadnak a gyerekeiknek.
Na hát ha fogalmad sincs akkor nem kéne hülyeségeket írogatni.
Miért is hülyeség? Én csak azt írtam, hogy meg tudták/tudják tenni. És ez igaz is. Nem tudom mi ezen a hülyeség.
Az kedves értetlen ananász, hogy nem annyi keresetbõl csinálták amit leírtál mivel fingod sincs róla mennyi pénzük volt azon kívül mondjuk félre téve vagy kitõl kaptak még pluszban segítséget.Na szevasz.
Félretéve nem hiszem hogy túl sok, egyik szülõ se keresett soha olyan hû de sokat. Ismerem õket, és tudom róluk hogy nem fogadnának el mástól pénzt. Másegyéb, amiért belém lehet kötni? :D
#10. #14. én is államira bejutottam a pontjaimmal, mégis nagyon sok volt a tanévkezdés aki mondta, hogy ezen a mérnöki szakon mennyi is lesz ez, az már ötödéves, és nekik 80 000 Ft volt. Nekünk saccolva szintén ennyi volt úgy, hogy volt amit nem kellett megvenni (~20 000). De ezt azért, mert volt mérnök a családban. Ja és ne higyjétek azt, hogy ez a legjobban szponzorált meg BMEs szak, mert nagyon nem. Az igaz, hogy Budapest. Mi is igyekeztünk, volt amit olcsón vettem vidéken 250Ftért A2-es rajzmappát például. És ehhez jön a többi havonta lévõ kiadás. Bulizni nem járok, inni se iszok. Otthonról viszek szendvicset. A szüleim: nyugdíjas, meg tanító. Szóval minket se vet fel a pénz. Viszont ha baj lenne, a kiesett összeg oda vinne minket, hogy vagy eszünk és a többi vagy a lakóhely fenntartása.
A KSH csak a bejelentett jövedelmekre hagyatkozik.Sokan feketén dolgoznak(õk vannak többen) és nekik még a 200 ezer forintos jövedelem is kevés.A másik pedig, hogy több az olyan ember, akinek nincs egyetemi végzettsége.Akiknek csak középfokú végzettségük van, azokat szaros 60-80 ezer forintért dolgoztatják.Az átlag kereset persze, hogy annyi miközben vannak, akik milliókat keresnek havonta.Azért az átlag keresetbe nem kellene beleszámolni azokat, akik a parlamentben verik a farkukat! Magyarországon a legtöbb ember 100 ezer forint alatt keres.
mese mese mátka... államilag finanszírozottaknak sincs ingyen. csak a jegyzetek, amiket folyton fénymásolhat az ember. 10 Ft mondjuk egy oldal, te meg nyomtass ki egy szemeszter alatt 10 500 oldalas könyvet. könyvtárból csak 1 hétre kapod meg az egy példányt, vannak rá 100-an, biztosan mind ki is tudják venni. Akkor nem mindenki lakik helyben, a koli nem kisfillér, albérletrõl ne beszéljünk, ha bejársz mint én, akkor meg 8000 havonta a 3 bérlet amivel odautazol. Ingyen, mi?
Tudod a háború után is születtek gyerekek, és megvoltak elég jól. Most mi az õ unokáik vagyunk. Akkor azért [email protected] volt a helyzet.
valakiben erõsebb az ösztön bármilyen észérvnél.
Két évvel ezelõtt olvastam egy tanulmányban, hogy egy gyerek felnevelése 15 millió forintba kerül. Most nem tudom, ez mennyi mai árakon, de most már biztos, hogy ennél jóval több. És azt írták benne, hogy csak az vállalhat felelõsségteljesen 1 gyereket, akinek ennyi félre van téve. Gyerekek számával ugye ez arányosan változik. Namármost, a jelenlegi gazdasági helyzetben elenyészõ azoknak a száma, akiknek van ennyi megtakarításuk. Pl. és sem tartozom ebbe a körbe, meg a környezetemben élõk sem. És ez még csak a gyerek. Ebbe még nincs benne a folyamatos áremelkedés, amit a bérnövekedés még soha nem követett. Az esetleges munkanélküliség, mert ugye akkor sem mondhatod a gyereknek, hogy nincs kaja, mert apukának/anyukának nincs munkája. És egyéb váratlan események. Tudom nem konkrét válasz a kérdésedre, de talán árnyalja egy kicsit a képet. :)
A kérdező hozzászólása: 10:50 : Igen, pár embernek jól megy, de úgy látom pont azok, akiknek jó esetben van családjuk max. egy gyerekkel...
# 9 Lehet, hogy 15 évvel ezelõtt még meg lehetett tenni bár kétlem, hogy ennyi pénzbõl egy gyerek is egyetemre menjen, de mondjuk mesének nem rossz.
"de az átlagember azért ennél jobban él." Ebben igazad van. Én abban látom a problémát, hogy ezekbõl az "átlagemberekbõl" a felsõ tízezer hathatós közremûködésével egyre kevesebb lesz, egyre rövidebb idõt alatt. És akkor mi lesz? Ha a középosztály lecsúszik, onnan már nem nagyon van visszaút.
A kérdező hozzászólása: Szerintem jogos a kérdés, hiszen mondjuk egy jelenlegi átlagember keresete ~100.000 Ft, ez havonta ~200.000 Ft összesen. Ebbõl fizetni kell minden számlát, kiadást... Ezek után a ténylegesen egy fõre jutó pénzösszeg kb.: 20.000 Ft. Ebbõl pedig egy hónapon keresztül még szûkösen is nehéz megélni, tekintve hogy néha még olyan extra kiadások is vannak, mint ruhavásárlás, betegségek. Itt jönnek aztán a képbe a hitelek. Ha megnézitek a mai gazdag gyerekek többsége egyke...
Ja, akkor azért pontoztad le az elõtted válaszolókat, mert csak te értetted a kérdést, még jó, hogy ennyire toleráns vagy.
"Mesének nem rossz" Persze, vadidegen embereknek akarok hazudni, sok hasznom lenne belõle :D Amúgy meg mindhárom gyerek jó tanuló és államilag finanszírozottan tanulnak/tanultak, egy fillérbe nem kerül a családnak az oktatásuk, nem tudom ebben mi olyan hihetetlen.
Jól lepontoztatok (nem mintha érdekelne), viszont abba is gondoljatok már bele, hogy tegyük fel, az ország 10%-a jól keres. Mondjuk nettó 250-300ezer/fõ. Ez 400-500ezer olyan háztartás, ahol havi fél millióból vagy még többõl lehet tejbegrízt venni... Amúgy a KSH szerint a havi ÁTLAGkereset bruttó 214ezer Ft-volt pár hónapja. És ismétlem, ez az átlag, vagyis bõven vannak emberek, akik efelett keresnek. Továbbá, ha nagyon bele akarnék menni a realitásokba, a vagyon és a gyerekek száma általában fordított arányban áll: meg lehet nézni Lakatosékat, ahol 6-12 gyerek születik, úgy hogy a munkából származó bevétel 0Ft. Az állam majd ad segílykét, családit, ingyen könyvet, kaját, tüzelõt, telefon és TV-támogatást, ingyen gyógyszert, ilyen-olyan rendszeres gyermekvédelmi támogatást. Aminek a 90%-át nem is rajkókra költik, hanem szeszre/cigire, de a purdék felnõnek cipõ nélkül egy földpadlós putriban...
Az átlag fizetés elmondanám neked, hogy 80-100ezer között van avgy kevesebb ugyanis az átlagban benne vannak a többmilliós miniszteri juttatások is.De aki nem teljesen vak annak ezt el sem kell mondani, mert látja maga körül.
Én 20 évesen jelenleg jól, sõt nagyon jól élek. Minden vágyam legalább 4-5 gyerek. Olyan férfi kellene nekem, aki szintén szeretne gyerekeket.
#9:Azért azt se mondjuk, hogy minimálbérbõl fent lehet tartani egy gyereket.A magyar átlag fizetés lószarra se elég.Ha 2 ember együtt keres 150 ezret maximum, akkor elég nehéz a számlák és a rezsi mellett etetni magukat és még ruháztatni, iskolába járatni a gyereket.Magyarországon ingyenes az oktatás, csak éppen a tankönyvek nem azok. Az egy dolog, hogy az ismerõseid felneveltek 4 gyereket, de 10 éve még nem ilyen volt a helyzet. A kérdés nem értelmetlen, csak te nem vagy tisztában dolgokkal.Ha pedig nem látsz bele mások anyagi állapotába, akkor ne példálózz velük! Hogy magamból induljak ki.Én nem tudnék gyereket vállalni.Havonta 50-60 ezret adok haza, hogy anyámék kijöjjenek, mellette még spórolok, hogy elmehessek egyetemre, de nem ebben a koszfészek országban, mert itt ha diákmunkát is vállalnék egyetem mellett, akkor sem tudnám fent tartani magam.A felsõoktatás ingyenes és nincs tandíja kormány szerint, helyette van költségtérítés(mert ez a fogyatékos politikusok szerint nem tandíj) és röghöz kötés.Én 1-2 éve meg se próbáltam pont ezek miatt bekerülni az egyetemre.
a bûnösöket is szereti mégse helyes ölni lopni csalni...
olvasd már vissza. Isten mindenkit szeret- miért vannak szabályok? miért ha anyád szabályokat állít neked akkor nem szeret? amugy meg Isen a melegeket is szereti mint embert, csak bûnnek tartja a melegséget, mert nem ez a normális.annak idején ez a "pogány" népek szokása volt.nem így lett teremtve. akkor minek kell szembeszállni vele? amugy is undorító persze ez csak szmeélyes véleményem.
elsõnek is igaza van
Nem azzal van baj, hogy vki homoszexuális, hanem azzal hogy kis rózsaszín tangákban, nagy f.aszú rózsaszín macikkal körülvéve és egyéb f.aszt ábrázoló cuccokkal vonulgatnak fel. Ki kiváncsi erre?!?!
Ha Isten mindenható, akkor bizonyára meg tudta volna oldani hogy ne legyenek melegek. De nem tette, hiszen vannak, voltak is. A Biblában is van utalás melegekre és leszbikusokra is.
Ha Isten nem akarta volna, hogy melegek is legyenek, gondoskodott volna róla, hogy ne létezzen ilyesmi. A vallás meg az egyház két külön dolog. Anélkül is lehetsz hívõ, hogy az egyházhoz tartoznál. Az egyház egy bonyolult politikai-hatalmi szerevezet is, emberek alkotják és mint ilyen õk sem mentesek az emberi gyarlóságtól. Lásd pápák gyerekei...
Azért mert a katolikus egyház képmutató. Mindig a szeretettel jönnek, meg a keresztényi szeretettel. De amint valaki bármiben mást gondol, mint az egyház, az már eretnek, az a pokolban fog elégni. 6 évet húztam le egy iskolában, ahol nap mint nap elmondták ezt nekünk. Ennyi.
ha Isten azt akarta volna hogy melegek legyünk, akkor Ádámot és Bélát teremtette volna meg...
Az Egyház nem "utál" senkit. Az, hogy a tanításában bûnnek tekinti ezeket a cselekményeket, attól még az embereket, akik ezt gyakorolja nem utálja.
20:40-es te hol élsz? Az egyház véres szájjal tudja szidni azokat akiket utál, és utálja õket úgy ahogy vannak. Nem csak a "bûnüket". Én tapasztalatból beszélek.
Én meg a tanításról, nem arról, hogy mit mondott a mucsai plébános meg Mari néni. Egyébként a bûnösök kemény szavakkal ostorozása nem utálat, mint hogy te sem utálod a gyerekedet ha leszidod, ha hüyleséget csinált. Ezért nézdd meg ezt: http://www.depositum.hu/homoszexualitas.html
Én is katolikus iskolába jártam és nem pont a homoszexualitásra, de a szükségtelen szexre meg a "pornózásra" azt mondták nekünk, hogy önzés. Mert az élet magját eltékozoljuk értelmetlenül. Nekünk, diákoknak ezt mondták. Gondolom az is közrejátszott, hogy arra neveljenek, hogy ne csússzon be gyerek, meg hogy tiszták legyünk a házasságig. Gondolom a homókra is úgy tekintenek, mint mag tékozlókra. És hogy ez önzés a másik nemre nézve. Én nem hiszek ebben, de remélem valakinek segítettem.
a bibliai Istent az emberek találták ki.igen, az emberek! a valódi Isten senki fölött nem ítélkezik, senkit nem utál, mert õ az abszolut szeretet.az emberek ítélkeznek, utálnak, kiközösítenek, lenéznek, megszólnak másokat mert az õ szeretetük korlátozott formában létezik.pl.csak akkor szeretlek ha ilyen vagy olyan vagy:szépen beszélsz, a biblia szerint élsz, eljársz templomba, nem vagy házasságtörõ, akármi...Ha Isten is így gondolkozna, akkor õ maga is ugyanolyan földi halandó lenne mint mi emberek.
Arra gondoltam, hogy bár Jézus mindenkiért meghalt, de Isten nem szeret mindenkit ugyanannyira, és ugyanúgy. Akit kevésbé szeret, azzal hagyja, hogy bármi rossz megtörténjen; súlyos beteg, fogyatékos, homokos legyen, rabszolga legyen, nyomorogjon, és így tovább, míg másokat, akiket jobban szeret, érdemtelenül is megment ezektõl, sõt, van, akit úgy szeret, hogy hagyja magas polcra emelkedni, és hagyja, hogy nagy hatalma legyen. A halál utáni élet csak kevesek számára jelent vigasztalást, mert az emberek többsége pokolra fog jutni.
Ez bizony így van. A pokolba azok jutnak, akik halálos bûnben halnak meg. A vasárnapi szentmise elmulasztása halálos bûn. Tehát ha nem gyónod meg ezt a bûnt(és tényleg meg kell bánni), vagy nem kapsod meg az utolsó kenetet, akkor irány a pokol.
"A halhatatlan Isten fönségét fölcserélték a halandó ember, a madarak, a négylábúak és a csúszómászók képmásával. Ezért Isten szívük vágya szerint kiszolgáltatta õket a tisztátalanságnak, hadd gyalázzák meg saját testüket. (...) Asszonyaik a természetes szokást természetellenessel váltották fel. A férfiak hasonlóképpen abbahagyták az asszonnyal való természetes életet, egymás iránt gerjedtek vágyra, vagyis férfi férfival ûzött ocsmányságot. De meg is kapták tévelygésük megszolgált bérét. Nem méltatták az Istent arra, hogy megismerjék, az Isten is romlott eszükre hagyta hát õket, hogy alávaló tettet vigyenek végbe." Rómaiaknak írt levél 1, 23-28
úristen ennyi hülyeséget egy helyen... úgyis le fogtok pontozni de megéri elmondani a véleményem. bisex vagyok, és JÓ EMBER. és nem egy idióta vallási fanatikust láttam már. de akárhány részt emelhettek ki a bibliából, nem fogom elhinni nektek hogy "Isten" megjutalmaz egy fanatikust aki templomba jár ugyan de veri a gyerekét mert érzelmileg képtelen volt felnõni, ugyanakkor elítél egy leszbikust aki egész életében másoknak segít és rendes. akinek ez a nagyon egyszerû példa sem jut el a tudatáig, na kérem az tudja magáról hogy beszûkült fanatikus, és semmi mást nem érdemel csak szánalmat. remélem elég választékos voltam ahhoz hogy mindenki megértse, nem egy ostoba (nem szó szerinti értelemben vett) paraszt írta ezt. épp ezért mint a biblia által szeretni és tisztelni való embertársatok, kérem az érvet átgondolni.
Ebben a kategóriában nem sok értelmes vitatkozást láttam eddig. :D Egyébként ha már vitatkoztok: 1. Tiszteld a másikat! 2. Tiszteld az õ oldalát! 3. NE az õ oldalát mocskold, hanem a sajátod mutasd be! Egyékbént az egyház emberekbõl nem, nem isten választottjai, nem istenek, csupán emberek. Ember hibázik stb szóval na:D
Most kiemelted a homoszexuálisokat (nyilván az érintettséged révén ez zavar a legjobban) de kiemelhetted volna az elváltakat, az óvszert használókat, fogamzásgátlót szedõket is. nekik sem nagyobb a "bûnük" mint a melegeknek és mégis kiutálja õket az egyház. Mert ez egy ilyen szervezet. A szervezetnek pedig vannak szabályai, amit be kell tartani. Ha pedig valaki nem tudja betartani, ne akarjon ahhoz a szervezethez tartozni. Ilyen egyszerû. Én ünnepelni akarom a karácsonyt meg a szülinapokat és nem akarok házról házra járva baromságokat beszélni- nem is leszek Jehova Tanúja sosem. De nem is sírok miért nem lehetek?
A bûnt gyûlölni, a bûnöst szeretni kell.
Volt a Bûbájos boszorkákban egy rész. Ha a boszorkány bement a templomba, belecsapott villám, ha ez történik a melegekkel is ;)
jav: *na (fogalmam sincs, hogy lett "ha" belõle).
micsoda ostobaságokat mondott a két utolsó! ezek szerint Isten azt is akarta hogy az emberek öljenek lopjanak csaljanak... Isten szabad akaratot adott az embereknek.. a homoszexualitás az ördögtõl való és ugyanúgy elítélendõ mint bármelyik másik bûn!
01:00: Na pont az ilyen [email protected]égok miatt vagyok ateista.
Az egyház azért utálja ki a homokosokat, mert azt hiszi, hogy szabad akaratukból csinálják. A papok azt hiszik, hogy ha nekik sikerül az önmegtartóztatás, akkor mindenkinek sikerülne, ha akarná. Ez tévedés.
a papok a b.uzik
Régen Galileit kivégezték volna az egyház, mert azt állította, hogy a Nap körül forgunk. A tudomány igazolta. Jelenleg a homosexuálisokat ítélik el, mert önszántukból azok. Ha egyszer a tudomány igazolja, hogy nem választhatnak akkor mi lesz? Akkor Isten ilyennek teremtette õket. Isten teremt olyan embert akinek nincs lehetõsége a mennybe jutni ha úgy él ahogy Isten teremtette?
ha genetikailag b*zik akkor se Isten teremtette õket olyannak... vagy talán szted aki betegen születik azt is Isten teremtette ilyennek????
Szóval aki egézségesen születik annál Isten közbenjárt, aki valamilyen betegséggel vagy hibával annál nem?
A kérdező hozzászólása: Én azzal értek egyet hogyha Isten nem akart volna homoszexuálisokat akkor nem lennének.Jah és igen egyház nélkül is élhet valaki hívõ életet.Az egyház az csupán képmutatás.
Olvasd ezt el: http://www.depositum.hu/homoszexualitas.html Isten szeretete: Isten tulajdonságai közé tartozó, predikamentális nyugvó, pozitív sajátság. Az a szeretet, amely a teremtmények felé irányul és amelyet Isten az üdvösség történetében kifejezett. - Az ÓSz inkább a választott nép iránt való szeretetet dicsõíti, de emlegeti jóságának megnyilvánulását minden teremtmény iránt (Zsolt 33, 5; 36, 7; 145, 9; 18, 3), és a Bölcs 11, 24 ezt is „szeretetnek” mondja. Népe iránti szeretetének alapja, a kiválasztás megmarad akkor is, ha a nép hûtlen lesz. A büntetés azt célozza, hogy térjenek vissza hozzá, az élet forrásához. A szeretetnek, haragnak, az érzelemnek a megnyilatkozása mint antropomorf kifejezés Isten személyességét is jelezni akarja. Isten szeretete a próf-k igehirdetésében jelenik meg. A MTörv-ben a szeretet jele a szöv. Isten szerette az õsatyákat, s megígérte, hogy hûségét megõrzi az utódok számára is (MTörv 7, 7-13). Oz 1-2 Isten szeretetét a jegyesi szeretethez hasonlítja. Isten megbünteti a hûtlen jegyest, de utána visszafogadja. Jer 2, 2 ugyanezeket a színeket használja, s emlékeztet a pusztai vándorlásra, a szeretet igazi megnyilatkozására. Az Én is a jegyesi szeretet képe, Iz 41-44: már a megváltó szeretet szólal meg, de az anyai szeretet is hangot kap (41, 14). Késõbb az érzelmek melegsége elhalványul (Ez 16) és inkább a törv. jelentõségét hangsúlyozza. A törv. a szeretet ajándéka. Személy szerint Isten szeretete fõleg az igazak, a szegények és a gyöngék felé fordul. - Az ÚSz nemcsak új vonásokat mutat be, hanem a szeretet eszkat. teljesülését is. A szinoptikusoknál Jézus nem beszél az Atya szeretetérõl, de bemutatja csodáiban és irgalmasságának jellemzésében (Lk 15; Mk 2, 15). Különben egész viselkedése ezt a szeretetet tükrözi. Húsvét után az Egyh. fölismerte Isten egyetemes megváltó szeretetét Jézus kereszthalálában és föltámadásában. Szt Pál és Szt János írásai ezt már teol-ilag is feldolgozzák. Jézus szenvedésében a Jahve szolgájáról szóló jövendölés teljesült (Iz 52-54), és a kereszthalál a megváltó szeretet bizonyítéka (Mk 10, 45). Az Euch-ban aktualizálódik az örök szöv. (Mk 14, 24). Szt Pál a szeretet legnagyobb titkát abban látta, hogy az Atya egyszülött Fiát nem kímélte, hanem áldozatul adta mindnyájunkért (Róm 8, 32; Ef 5, 1). Isten a bûn által okozott feszültséget föloldotta azzal, hogy elfogadta Jézus áldozatát, kiengesztelõdött a világgal (Róm 5, 8-11), és ebbe a békébe belevonta a pogányokat is (Ef 2, 14-18). Az Atya a Szentlelket azért küldte el, hogy fölismerjük ezt a szeretetet (Róm 5, 5). A végsõ megnyilatkozás az lesz, hogy Jézus Krisztus által megvalósul az üdvösség egyetemes terve (Ef 1, 1-10). - János írásaiban olvashatunk legtöbbet Isten szeretetérõl. Isten áthidalta a nagy ûrt önmaga és a bûnös ember között: Fiát áldozatul adta a világért (Jn 3, 16), s a Fiú ittléte egyúttal biztosítéka annak, hogy a megváltás mindenkinek szól. Krisztus bevont bennünket az Atya és a Fiú szeretetközösségébe. Jézus fõpapi imájában is azt kérte, hogy az Atya övéit ugyanazzal a szeretettel kapcsolja magához, mint õt magát (Jn 17, 23-26). Az egész üdvtört. azt igazolja, hogy Isten maga a szeretet (1Jn 4, 16), s a hívõ embernek erre kell válaszolni életével (istenszeretet). A világban tapasztalható rossz kérdését is ebbõl kiindulva kell tisztázni. A teremtett világ önmagában nem a végsõ megoldás, hanem bevezetés és elõkészítés az üdvösségre. Az anyagvilággal együtt jár a fizikai rossz, az ember szabad akaratával az erkölcsi rossz. Az embernek ebben a küzdelmes életben kell erkölcsi személyiségét kialakítania. Isten szeretete arról biztosít, hogy „minden javukra válik azoknak, akik szeretik Istent” (Róm 1, 28).
elsõ "nem" helyére: "áll" :D

A torrent HDTV-s . Mkv fileokhoz külön mappákban vannak a hangok, de az mkv. is tartalmazza általában. Miért van akkor külön is a hang?

Egy kicsit (nagyon) láma vagyok ebben a témában még, bocs el?re is. A torrentoldalakon a HDTV-s torrentek általában az mkv filet tartalmazzák és külön mappában találhatók a hangok pl. hundub, engdub. Miért vannak a hangok külön is, ha maga az mkv file is tartalmazza?

Legjobb válasz: Azért vannak külön--már aki így teszi fel--,hogy egy jobb minõségû nem magyar .mkv filmbõl szinkronosat lehessen csinálni.A filmek általában angolul jelennek meg elõször és ilyenkor nem kell újra leszedni,hanem csak a magyar hangot szeded le és azt muxolod össze az angol verzióval és kész is van a szinkronos film.

Azért vannak külön--már aki így teszi fel--, hogy egy jobb minõségû nem magyar .mkv filmbõl szinkronosat lehessen csinálni.A filmek általában angolul jelennek meg elõször és ilyenkor nem kell újra leszedni, hanem csak a magyar hangot szeded le és azt muxolod össze az angol verzióval és kész is van a szinkronos film.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Így már tiszta. :D

Az USA-ban miért van akkora jelentősége az abortusz-kérdésnek, hogy politikai karrierek törnek ketté miatta?

Legjobb válasz: Mert egyrészt tényleg eléggé képmutatóak, és konzervatívak, álszentek, egyébként is imádnak mindenbe beleszólni lásd világpolitika. Amilyen a mosdó olyan a törülközõ kicsiben is az megy mint nagyban. Másrészrõl meg náluk a szabadságnak óriási jelentõsége van. Nem csak üres frázis náluk. Személyes és döntési szabadság, szólás szabadság. Nem szeretik ha beleugatnak a magánügyeikbe és bármiben is korlátozzák õket. Az amerikaiak két dologra nagyon kényesek: a szabadságukra, és a pénzükre. Ráadásul ott aztán tényleg elvárják, hogy a politikus egy példakép legyen-persze õk sem azok csak jobban titkolják. És persze az emberek sem hiszik, hogy szentek õk se hülyék. Ott elég egy rossz szó, és vége a karriernek. Az életben nem mászik vissza a csúcsra. Náluk nem dagonyázhatna nyíltan ennyi hiteltelen politikus. Ha borul a bili akkor bizony pakolni kell. Az egyetlen aki megúszta az Clinton volt. Ennyit a tisztességrõl meg az elvekrõl.

Szerintem miért hívják dél USA pár államát bibliai övnek?Az a része konzervatív és keresztény , némelyik õrült vallási fanatikus. Egyébként ha egy politikusról kiderül hogy nem vallásos akkor ebben az esetben is vége a politikai karrierjének.
Mert egyrészt tényleg eléggé képmutatóak, és konzervatívak, álszentek, egyébként is imádnak mindenbe beleszólni lásd világpolitika. Amilyen a mosdó olyan a törülközõ kicsiben is az megy mint nagyban. Másrészrõl meg náluk a szabadságnak óriási jelentõsége van. Nem csak üres frázis náluk. Személyes és döntési szabadság, szólás szabadság. Nem szeretik ha beleugatnak a magánügyeikbe és bármiben is korlátozzák õket. Az amerikaiak két dologra nagyon kényesek: a szabadságukra, és a pénzükre. Ráadásul ott aztán tényleg elvárják, hogy a politikus egy példakép legyen-persze õk sem azok csak jobban titkolják. És persze az emberek sem hiszik, hogy szentek õk se hülyék. Ott elég egy rossz szó, és vége a karriernek. Az életben nem mászik vissza a csúcsra. Náluk nem dagonyázhatna nyíltan ennyi hiteltelen politikus. Ha borul a bili akkor bizony pakolni kell. Az egyetlen aki megúszta az Clinton volt. Ennyit a tisztességrõl meg az elvekrõl.
Az USA-ban párhuzamosan több társadalom egymás mellet él. A partokat (keleti és nyugati) szinte végig ellepték a liberális, vagyis ott erõsödött ez meg. Többek közt az álladó bevándorlási hullámok hatása ez. A közép-nyugatiak Európából már alapban vallásos fanatizmusuk miatt lettek elkergetve és már az öreg kontinensen az elzárkózás és mások bírálatára rendelkeztek be. Az úgynevezett dél is egy külön világ, bár ez egy vegyesebb képet mutató hely. Egész más Dallás és Texas mint általában a dél és egész más Arizona is, ami utóbbi viszont jobban csak éppen szélsõségesebben képviseli a déli mentalitást. És itt a válasz, a közép nyugatiak fontos választok. Viszont sokan csak látszat akarnak megfelelni nekik.
Mert egy iszonyúan álszent ország. A közszereplõktõl elvárják a vallásosságot, és majd' mindegyik egyház már a magzati életet is szabályozni akarja.
Aztán ha a magzatból gyerek lesz, akkor meg már senkisem foglalkozik vele, onnantól szenvedhet, éhen halhat, csinálhatnak vele jóformán akármit, utálhatják, élhet lelki terrorban, érezheti, hogy õ a hibás mindenért... Az már nem számít! Az a baj, hogy Amerikában is csak magzatvédõk vannak. Az emberekkel senkisem foglalkozik.
ma 10:39 Pont a hozzád hasonlók miatt olyan az USA-ban a helyzet, amilyen. Kit érdekel a Biblia, meg a zsoltárok? És mi van, ha valaki muszlim, zoroasztriánus vagy csak ateista? Semmilyen elõírást nem kötelezhetnek rájuk a keresztények. Egyébként meg a tudomány bebizonyította, hogy a magzatoknak nincsenek érzéseik és még közel sincsenek az élethez. Csak a te vallásõrült fajtád nem bír megmaradni a bõrében és mindenkire egy 2000 éves mesekönyv baromságait akarja kényszeríteni. Mellesleg mennyivel jobb, ha megtiltják az abortuszt? Utána a nem kívánt gyerek egyszerûen a kukában végzi, az tényleg sokkal humánusabb. Meg kedves vallásos hozzászóló, mi van a jámbor vallásos angyalcsinálókkal? Ugye tudod, hogy volt ilyen is? A huszadik század elején egyes magyar vidékeken rendszeresen csinálták. Az is követendõ példa, hogy az USA-ban az abortuszt elvégzõ doktorokat fenyegetik, azt hiszen egyet meg is öltek a valláskárosultak.
"majd' mindegyik egyház már a magzati életet is szabályozni akarja." Te magzati élet szabályozása alatt azt érted, hogy életben hagyni?
A kérdésnek arra a részére hogy az USA-ban miert van jelentösége az abortusz kérdésnek talán több oka is van.Viszont szerintem a világon mindenütt nagy jelentöséget kellene tulajdonítani ennek a kérdésnek, mert a magzat már megszületése elött is élet.Az abortusz az emberi élet szándékos kioltása.Ami mindenképp bûnnek számít.A Biblia szerint Isten elõtt a még megnemszületett élet is ugyanolyan értékes.A Zsoltárok 139:16 is ezt mutatja.ha valaki úgy érzi nem tudna gondoskoni egy gyerekröl azért van az értelmi képességünk h.ezt elõre felmérjük és akkor ez kivédhetõ.
hajrá ateisták térítsetek csak!
tegnap 21:41 Valóban nem, mivel férfi vagyok. Viszont te nagyon tévedsz, ui. az abortusz elvégzését csak egy bizonyos ideig engedélyezik. És ahogy más is írta ez idõ alatt a "magzat" nem több élettelen, nem érzõ sejteknél.
21:41, Amikor a magzat már nem csak egy sejtcsomó, hanem valóban vannak életjelei, onnan már nem lehet abortuszt végezni, nem véletlenül van meg a határ, ameddig el lehet vetettni. (Utána rendkívül indokolt esetben csak.) Viszont a legtöbben egy osztódó sejtcsomót védenek rendkívül módon, aminek semmi, de semmi érzése nincs. Profán hasonlattal nem több, mint egy rákos sejttömeg: osztódik a szervezeten belül a szervezet erõforrásait használva. És ennyi. Amikor a magzat már mozog, és vannak valódi, emberszintû életfunkciói, õt már nem lehet elvetetni semmilyen országban sem.
Ez tényleg nagyon szép. Csak hát a kompetencia kérdése. Hát tudod én már vagy 40'000-szer ettem (vagy többször). Akkor holnaptól én dönthetek étkezési kérdésekben és már tudományosan (is) fel vagyok készülve a témából?
Invesztor! Látszik, hogy nem hordtál gyereket a szíved alatt! (azaz nem voltál terhes a közérthetõség végett). A magzatnak igenis vannak érzései, álmodik is- ha érdekel, nézz utána, TUDOMÁNYOSAN bebizonyították. Egy anya meg képes kommunikálni a magzatával, pl ahova teszi a kezét, oda mozdul el meg ilyenek. Jelzi, hogy tetszik-e neki a zene, vagy a zaj stb. Én már kétszer is átéltem ezt a csodát (azaz voltam terhes a közérthetõség végett), úgyhogy elég kompetens vagyok a kérdésben.:-)
"A kérdésnek arra a részére hogy az USA-ban miert van jelentösége az abortusz kérdésnek talán több oka is van.Viszont szerintem a világon mindenütt nagy jelentöséget kellene tulajdonítani ennek a kérdésnek, mert a magzat már megszületése elött is élet." S akkor ne is maszturbáljunk, igaz? A kamasz fiúk 100%-a (na jó, 99, 9%, akiket nem kasztráltak) gonosz, bûnös, az ördöggel cimborál és a pokolra jut.
A kérdező hozzászólása: Gondolhattam volna ebbõl is csak vita támad kis hazámban, fõleg mivel nem abortusz helyességérõl kérdeztem... Másfelõl sokkal inkább tartom tudományos világnézeti kérdésnek mintsem egy választási kampányba illõnek. Csak gondolatkísérlet: h. egy kampánytanácsadó kitalálta hogy evvel lehet szavazatokat szerezni, kb. a 60-as évektõl, és azóta kampánytéma elnökválasztáskor, stb.
Azért csak a materialistáknak nem több egy magzat akár hány hetesen is, mint egy sejthalmaz. Ugyan ilyen populáris és elfogadott világnézet mint a materializmus azért több van. Sõt azok szerint akik szerint ugyan annyira megalapozott véleményük szerint, több mint sejthalmaz, nos õk összesen jóval többen vannak a földön.

Miért van aki látszatra szimpatikus, és van aki nem?

Sokszor van ez így velem. A legjobb barátomat is úgy ismertem meg, hogy suliba (gimi) els? nap valakihez oda kellett ülni, és beszélgetni vele, majd bemutatni. És a legszimpatkusabb volt Õ. És azóta is 7 éve jó barátságban vagyunk, és sose vesztünk össze. Ennek mi az oka? Hogy valaki látszólag szimpatikus, és ha megismerem, akkor is az?

Legjobb válasz: hát a kisugárzás,vagy alapbol nem egy rezgésszinten vagytok

hát a kisugárzás, vagy alapbol nem egy rezgésszinten vagytok

Érdemes a netről parfümöt rendelni? Ezek valóban eredetiek? És a webshopok közt miért van akkora árkülönbség egy fajtán belül?

Legjobb válasz: ¨Én személy szerint szinte mindig rendelek parfümtöl kezdve ruhàkig......netröl. én nagyon megvagyok elégedve.persze ha parfümöt rendelsz akkor rendelj ismert nevü màrkàs parfümöt.ezek biztos hogy valodiak. igen az àrkülönbség függ atol,hogy melyik milyen kiszerelés,vagy hogy eau de toilette,eau de parfüm,vagy eau de spray.ahogy ezeket leirtam igy csökkennek az àrak,mert a 3 között màs és màs az illat erössége.ha privàt személytöl rendelsz az riziko,de ha rendes web-shop akkor én csak ajànlani tudom!!!!!!

¨Én személy szerint szinte mindig rendelek parfümtöl kezdve ruhàkig......netröl. én nagyon megvagyok elégedve.persze ha parfümöt rendelsz akkor rendelj ismert nevü màrkàs parfümöt.ezek biztos hogy valodiak. igen az àrkülönbség függ atol, hogy melyik milyen kiszerelés, vagy hogy eau de toilette, eau de parfüm, vagy eau de spray.ahogy ezeket leirtam igy csökkennek az àrak, mert a 3 között màs és màs az illat erössége.ha privàt személytöl rendelsz az riziko, de ha rendes web-shop akkor én csak ajànlani tudom!!!!!!
Ovasd el az apróbetût, na meg azt hogy hány milis, mert lehet hogy ott is van egy kis turpiszság, de én inkább boltban veszem, az a tuti, semmit nem szeretek rendelgetni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

A saját Minecraft Hamachi szerveremen nem tudok írni és azt írja chat. Type. Txt ez miért van? Aki tudja a megoldást légyszíves válaszoljon.

Legjobb válasz: Tudodm ,hogy ezzel nem válaszolom meg a kérdésed de meg próbálhatok segíteni ha leirod a skypeod(ha van) én meg fel veszlek.

Tudodm , hogy ezzel nem válaszolom meg a kérdésed de meg próbálhatok segíteni ha leirod a skypeod(ha van) én meg fel veszlek.

Utálom a nőket és mindben csak a rosszat látom. Lehet még ennél lejjebb süllyedni? Más is érez így? Miért vannak akkora igényeik a mai lányoknak?

Egyszer?en bele?rültem, hogy a mai lányok igényeinek próbálok folyton megfelelni, de sosem vagyok jó nekik és már csak a felszínes, beképzelt, egoista, utálatos n?t látom minden lányban.

Legjobb válasz: Azért ez nem így van kérdezõ, nem csak a lányok igényei nagyok, hanem a fiúké is, mindegyik ronda fiú/lány csak nála jóval helyesebb, szebbel hajlandó csak összejönni, ugyanolyannal még véletlenül sem. Ez egyfajta önzõség.

Azért ez nem így van kérdezõ, nem csak a lányok igényei nagyok, hanem a fiúké is, mindegyik ronda fiú/lány csak nála jóval helyesebb, szebbel hajlandó csak összejönni, ugyanolyannal még véletlenül sem. Ez egyfajta önzõség.
na azért "Az a baj, hogy a nõk vagy csúnyák, vagy szépek és buták..."
én kérek elnézést :)
# 14/14 ne legyél telhetetlen, egyszerre csak egyet!
Nekem sincs nõm, de nekem túl nagyok az igényeim: legyen értelmes, csinos ennyi.
# 9/12 mind ezt mondja # 10/12 boldoggá tenne ha lenne egy szép de buta nõd? # 11/12 de, sajnos ez nagyon lutrikérdés, hogy ki hova születik, és milyenek a lehetõségei # 12/12 offenzív leszek, de mutassatok már 10 nemolyan nõt. :) persze ha mind egyformánk lennénk mindannyiunknak lennének egyforma párjaink, de nem így van. a többség könnyebben talál párt, fõképp mert butábbak is
Pontosan. Egyetértek az elõttem szólóval. A bunkóknak a barátnõjük is olyan. És egyébként is, van jónéhány kedves, gyengéd lány is. Nekem is biztos lenne már barátnõm, ha normális lennék.
Mi ez a hülyeség, hogy a nõk a bunkó férfiakra buknak?? Ha velem bunkó lenne egy férfi, úgy pofánrúgnám, hogy kiköpné a fogait!! Szerintem teljesen alap dolog, hogy nekünk embereknek tisztelni kellene egymást és én nagyon messzirõl elkerülöm a bunkókat.
Persze lehet rosszabb, amikor majd hím pornóra rejszolsz és az életben is a férfiak társaságát keresed.
Írj magadról, õszintén...Csak azt írod, hogy nem vagy jó nekik, de az még nem jutott eszedbe, hogy tényleg lehet valami nagyon idegesítõ tulajdonságod, amin érdemes lenne változtatnod? Mindenkinek vannak igényi, ez így természetes.Szerintem neked is vannak.Ettõl nem lesz valaki beképzelt és utálatos. Nem kell utálkoznod, mert ezzel nem a nõknek ártasz, hanem a saját lelkedet teszed tönkre a negatív érzelmekkel.Hidd el, egyedül is lehet szép az élet!Nem kell ahhoz nõ, hogy boldog legyél!Inkább élvezd az életet, ja és ne legyél ilyen negatív, mert a jobb érzésû emberek nagyon messzirõl el fognak kerülni.
Van benne igazság. Néha úgy érzem, hogy könnyebben bejutok az Area 51-be, mint néhány lány lába közé. Ha nem egy autóból egy köteg pénzt számolva szállok ki, akkor még emberszámba sem vesznek. Na de persze vannak kivételek is. Csak nagyon jól álcázzák magukat.
Én személy szerint nem tapasztaltam ezt a fene nagy igényességet a lányoknál. Épp ellenkezõleg. Inkább baromi igénytelenek tudnak lenni. Tisztelet a kivételnek persze. Bizonyára sok van, aki a pénzre hajt, de hát a férfiak között is számtalan az ilyen eset. Szóval, szerintem ez kb. egyformán eloszlik a két nem között. Ami azt illeti, én 24 vagyok és még nem volt barátnõm, néha már el sem tudom képzelni, hogy valaha lesz. Asszem én joggal keseredhetnék el, de nem teszem. Régebben, persze volt rá precedens, mostanság már nem érdekel. Ha esetleg mégis lenne legalább egy lány, aki nyitna felém, én valószínû szívesen fogadnám a közeledését. Bár, ez az ismerkedés story már abszolut hidegen hagy.
Biztos van olyan lány csak ne görcsölj rá annyira.:) 18/L
ßuzi vagy.

Miért van akkora hagyománya Magyarországon, hogy minden játékosra rögtön azt mondják, hogy kocka?

Legyen az PC-s vagy konzolos játékos, játsszon napi 10 percet vagy 10 órát, a nem-játékos emberek nagy része rögtön "lekockázza". Miért van ez?

Legjobb válasz: Én pokémonozok, mellette erõedzést végzek és soha nem kaptam meg még, hogy kocka lennék... Mondjuk szerintem ez azért van mert én sportolok is mellette valamit, pedig ha megtudnák, hogy fejbõl sorolom tyranitar tanítható támadásait... XD

Én pokémonozok, mellette erõedzést végzek és soha nem kaptam meg még, hogy kocka lennék... Mondjuk szerintem ez azért van mert én sportolok is mellette valamit, pedig ha megtudnák, hogy fejbõl sorolom tyranitar tanítható támadásait... XD
Azért arra aki 10 percet játszik, senki nem mondja, hogy kocka...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!