Találatok a következő kifejezésre: Miert utaljak orszagban a romanokat (3 db)

Miert utaljak minden orszagban a romanokat?

Legjobb válasz: Szeva! Sztem ez álltalános elhibázott megítélés az Eu-ban nagyjából... mondjuk minden országot utál vmeik ország egy bizonyos szinten. Sztem a román ellenesség alapjában a viccekkel indult. Sztem tod pl milyenekre gondolok. Szal ezzekkel indult mert vki vhol hallott h románok ezt meg azt csinálnak, lopnak, csalnak meg mindent csal feltûnõen mert nem volt pénzük...nem úgy mint a magyarok akik detto csak kicsit finomabban és ezzel elkezdte szidni õket mert nekik jobban ment ez! Am nem jó az álltalánosítás mert sok normális román van csak emiatt az ítélkezés más...csak másik példa h minden arabot merénylõnek néznek valyon miért...

Szeva! Sztem ez álltalános elhibázott megítélés az Eu-ban nagyjából... mondjuk minden országot utál vmeik ország egy bizonyos szinten. Sztem a román ellenesség alapjában a viccekkel indult. Sztem tod pl milyenekre gondolok. Szal ezzekkel indult mert vki vhol hallott h románok ezt meg azt csinálnak, lopnak, csalnak meg mindent csal feltûnõen mert nem volt pénzük...nem úgy mint a magyarok akik detto csak kicsit finomabban és ezzel elkezdte szidni õket mert nekik jobban ment ez! Am nem jó az álltalánosítás mert sok normális román van csak emiatt az ítélkezés más...csak másik példa h minden arabot merénylõnek néznek valyon miért...
Szia szerintem ez nem igaz h mindenki utálja a románokat.Például én ismerek néhány román srácot és nagyon kedvesek sokkal mint a magyarok.És az egyik barátnõmnek román barátja van.Szóval senkit nem kell elitélni.És az sem igaz h beképzeltek meg felvágosak ugyhogy errõl ennyit.
ha vígasztal a magyarok szinte senkit nem szeretnek, csak a saját érdekeiket tartják szem elött. a Romáénokkal meg még az a plusz baj hogy õk is ugyanugy lopnak-csalnak hazudnak mint mi magyarok. Csak feltünöbben (kítünnek a tömegbõl) aztán valakire meg fogni kell. nomeg lehet nem tudjuk elviselni hogy ti legalább összefogtok egymásért/egymással. Nekem is vannak normális román ismerõseim, és rengeteg embert láttam már(magyart)aki rosszabb mint ti.
mindennek megvan az oka, ha te nem tudod örülj neki...
A probléma a MAgyarokkal szemben hogy a mi földünk lett a tietek, és nektek áll feljebb.
Irhatok neked privát emailt?
Vannak rendes romák..... 100-ból talán 3-4 db. Én ennyit ismerek. Meg kell nézni, hogy a legtöbb milyen körülmények között él és errõl nem a magyarok vagy az állam tehet hanem õk maguk. Ha tisztálkodnának meg megtanulnának normálisan beszélni akkor találnának maguknak munkahelyet, de csak ahhoz értenek, hogy csináljanak még 2-3 gyereket aztán kapják azok után is a segélyt. Meg lehet nézni azokat a szocpolos házakat amiket kaptak, 3-4 hónap alatt lelakják az egészet, betüzelik az ajtókat meg az ablakokat. Én megmondom õszintén elõítéletes vagyok az összessel szemben, nagyon kevés jó tapasztalatom volt velük kapcsolatban és ezzel nem vagyok egyedül.
Nem romák, románok:D (az elõzõ válaszadónak) Mi azért utálunk titeket, mert Erdély -ami minket illet-a tiétek. Jah meg azért meet pl youtube-on magyar videóknál több románnak láttám a sértõ kommentjeit... szóval a legtöbben még bántjátok is a magyarokat.
Szerintem a Magyarországon élõ áttelepülteket egyáltalán nem utálja senki, csak a "kintieket". De õket sem feltétlenül.
Sok román van aki elmegy külföldre dolgozni és néha nagy hangot kapó balhékba keverednek. És hát milyen is a gyarló ember: általánosít, nagyjából ennyi a lényege Székely
A románokat azért utálják külföldön, (már aki)mert azt hiszik róluk hogy ott csak cigányok élnek, és sajnos velük azonosítják õket.Ez pont olyan, mint amikor a magyarokat is egy alap alá veszik a cigányokkal külföldön.
valahogy elterjedt a roman keregetok ill. tolvajok hire Europaban. es a media is ratett 1 lapattal. pl mikor volt a botrany Olaszorszagban (most telen) a roman hirado tele volt azzal h kitiltjak/kirakjak az osszes romant, stb. az olasz ismeroseim meg nem tudtak semmit a dologrol. eleg erdekes.... azonkivul az olyan esetek mint a becsi hattyusutes, eperszedes, stb. sztorik nagyon elterjedtek es az emberek hajlamosak altalanositani. en ismerek olyan romant is aki tokeletesen megfelel ennek a leirasnak, de olyat is, aki mellett 1 halom "diszmagyar" elbujhat. nem kell altalanositani!
A trükk abból áll hogy a roma és a román szó nagyon hasonlít egymásra.Ezért nagyon sokan azonosítják a románokat a romákkal, bár van némi alapja mert a romák azok román cigányok.A magyarországi romák is Romániából származnak, állítólag az 1400-as években vándoroltak tömegesen a Magyar Királyság területére.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek hogy valaszolt:D
Ja, a románok abban a hitben élnek, hogy a székelykapu az õ "találmányuk" (!!!!!!?????) Ez számomra fölöttébb fölháborító.
mert rohadt mocskos nép az egész büdös cigányok de utálom õket
A kérdező hozzászólása: Mond mar el en roman vok es nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Ennyi??De mas orszagban peldaul Spanyolba is utaljak a romanokat..Miert??
Mert a románok is utálnak minden országot.
Fordítva, A mi földünk lett a tietek (románoké).
A kérdező hozzászólása: Mi igazan nem utalunk mas orszagot!!
ja még elõzõ író vok... csak annyi h mostanában ez nagy probléma pláne fiatal körökben mert a neveltetés az most ilyen nemzeti kérdésekben befolyásoló sajnos. ha otthon azt hallja vki h ezt vagy azt a népet szidják akkor õ is azt fogja mert az neki az etalon. am meg sztem találsz bõven olyanokat akik nem fognak a nemzetiséged miatt bántani.
Nemrég az egyik barátnõm )csoporttársam) járt Romániában. Õ nem utál senkit, nincsenek elõítéletei különbözõ népek felé, tényleg! Tanulmányúton volt, elvileg értelmiségi emberekkel találkozott, de amiket mesélt...... A románok látványosan utálták a magyarokat!!! úgy tûnik, történelembõl sem mindent úgy tanítottak nekik, ahogy történt. Egyébként vannak román barátaink, és nagyon kedvesek, aranyosak.
A magyarok leginkabb a Romaniabol atjovo olah ciganyokat utaljak, a magyarorszagi ciganyokkal sem tudnak mit kezdeni, nem hogy a romanokkal (lopnak, csalnak, hazudnak, uton-utfelen megprobalnak hazugsagokat felsorolva eroszakosan eladni valami bovli szart, stb). Nemreg Erdelyben jartamban a magyarul beszelo emberekkel semmi gond nem volt, mindenki rendes, kedves, de az ottani romanok utaljak mind az erdelyi, mint a magyarorszagi magyarokat. Ha egy roman tud magyarul valamennyire, nem hajlando hasznalni, ha mondjuk segitseget akarsz role kerni magyarul ... Aztan csodalkoznak, ha utaljak oket is... :-(
Szerintem nem nagyon utálják a románokat. Sokkal jobban utálnak minket, magyarokat. Hiszen mi is mindenkit utálunk, mégis mindegy egyes országnak nyalunk. Lásdd U.S.A....

A románok meg a szlovákok miért utálják annyira a magyarokat, hogy még azt is megtiltják nekik, hogy magyarul beszéljenek az országukban? Szerintem ez hatalmas parasztság. [LENT]

Hallottátok annak a szegény n?nek az esetét, akit kolozsváron két 30 év körüli sportos alkatú ember neki lökték a falnak, csak azért mert magyarul telefonált? Az ilyeneket l?ném tarkón, vagy zárnám ?ket be egy sötét cellába, örök id?re.. Mégis hogy lehet ilyet csinálni?!! >:(

Legjobb válasz: Azért utáljál a magyarságot mert ezt táplálták beléjük, magukba . Azért kezdõdött náluk a magyar gyûlölet , mert nincs igazi történelmük , útólag próbáltak kreálni valamit maguknak , ezt is csak úgy tudták elérni , hogy szembemenjen a valósággal . Az ottani magyarok azért is szálkák a szemükben , mert õk az élõ bizonyitékai a fikcióik hamisságának. Minden hasonló büncselekmény borzasztó , de nem szabad szélsõségekkel reagálni , ha tényleg csak a falnak lökték és nem történt komolyabb sérülés.

Azért utáljál a magyarságot mert ezt táplálták beléjük, magukba . Azért kezdõdött náluk a magyar gyûlölet , mert nincs igazi történelmük , útólag próbáltak kreálni valamit maguknak , ezt is csak úgy tudták elérni , hogy szembemenjen a valósággal . Az ottani magyarok azért is szálkák a szemükben , mert õk az élõ bizonyitékai a fikcióik hamisságának. Minden hasonló büncselekmény borzasztó , de nem szabad szélsõségekkel reagálni , ha tényleg csak a falnak lökték és nem történt komolyabb sérülés.
Ez nem parasztság, hanem nácizmus. Csak mivel magyar az áldozat, nincs belõle világméretû (vagy akár csak országos) botrány. Ahogy a golfütõvel megvert nagyváradi, a megkéselt kolozsvári, a megvert zentai és temerini magyarok sem érik el az ingerküszöböt. Csak összehasonlításképp: a közelmúltban Schweitzer József nyugalmazott fõrabbinak valaki beszólt az utcán, és megszólalt a kormány és az ellenzék, az államfõ, és az eset hír volt a sajtóban.
Én , Kolozsváron élek és , 14/F vagyok , és éjjel nappal kinnt vagyok a parkban , és hát bizony fajult már a rasszizmus verekedéssé mind2 félen , bár mi csak akkor verekszunk ha belenk kotnek, kerültem már én is korházba ilyen eset miatt és õk is .De a legszomorubb hogy a románok sokkal összetartóbbak :( mi meg nem . Meg a legszomorubb amikor néhány magyar a románok felén verexik mondjuk van forditott eset is szerencsére :) kb , ennzit kolozsvár nyóckerjérõl a Györgyfalvi kerületrõl .
Szerintem azért, ugyanigy viselkednek a románokkal én Erdélyben élek és egy osztálytársam mesélte hogy amikor Magyaro.-ra mentek a határõrök azt mondták nekik hogy menjenek vissza büdös románok.
Latom jol le lettem pontozva, csak mert olyanok allatsagokat irtam, hogy a romanok sosem orroltak ram magyar voltom miatt. :D A fentieket (3. hozzaszolas) azzal is kiegeszitenem, hogy sem suliban, sem egyetemen, sem munkahelyeken nem volt senkinek baja azzal, hogy magyar vagyok. Sem Erdelyben, sem Bukarestben. Gondolom most megint kapok egy nagy lepontozast... a zold kezecskekert olyasmit kell irni, hogy "jaj, engem minden nap agyonvernek a csunya szorostalpu romanok" :D
En romaniaban elek es nekem ezalatt a 16 ev alatt sosem szolt be senki pedig a suliban is a haromnegyede roman tanulo, abba a nobe nem csak azert kotottek bele mert magyar volt, sztem volt annak mas oka is!
Parasztság? Nem értem hogy jönnek õk most ehhez a témához!
5-ös, láttam a dokumentumfilmet a balassagyarmati ellenállásról, minden tiszteletem az ottaniaknak, akik helyt álltak egyszerû emberekként, viszont az már nem ma vagy tegnap volt.
'A szlovákiai helyzetre nincs pontos rálátásom.' Õket nagyon csúfosan vertük ki Balassagyarmatnál.
A szégyenérzetük miatt.
Van par nemzetiszocialista bunko allat, de azok a nepesseg 1%-at se teszik ki, csak persze az ilyen eseteket felfujjak. En Bukarestben lakok, utcan, buszon stb allandoan magyarul beszelek csaladdal, haverokkal, telefonon. 30 ev alatt me'g senki se szolt be. Nem kell mindent keszpenznek venni, amit a kurucinfo es hasonlo ir.
A 90-es évek elején Romániában eléggé nacionalista politikát folytattak, sokakban még ez maradt meg. A válság miatt is mást kell okolni, még ha nem is tehet róla. Amúgy is már nagyon régóta vannak konfliktusok a magyarok és a románok/szlovákok között. A szlovákiai helyzetre nincs pontos rálátásom.
Meeszaaros: Nem kéne beszólni sem, persze cserébe jó lenne ha a zsidók is kicsit meghúznák magukat, mert amúgy õk is megérik a pénzüket. Mindkét fél jól járna.

Sokan miért utálják a Románokat? Illetve rendre hallom h sok EU-s országba (pl. Magyaro. , UK, stb) átjárnak a románok koldulni? (egyszer láttam h rendőrök igazoltattak román kéregetőket, meg ilyen ágynemű eladókat) Ez miért van?

annyiszor látni, hallani ilyet.. de miért pont Romániából?

Legjobb válasz: Igen, a romániai cigókkal van gond, de õszintén erdélyi lakosként ellenszenvesnek tartom a fehér románok viselkedését is. Amúgy meg igen, a cigányok lopnak és mivel elég sok a cigó itt ezért kialakult ez az image. Sajnálom, mert nagyon szeretem Erdélyt. Sokan ezért teszik le a magyar állampolgársági esküt, mert sokszor külföldön ha látják, hogy "román" és nem is foglalkoznak velük. Ez már sokszor eldurvul, és azért én is fel tudok mérgelõdni mikor a média eltúlozza a dolgokat.

Igen, a romániai cigókkal van gond, de õszintén erdélyi lakosként ellenszenvesnek tartom a fehér románok viselkedését is. Amúgy meg igen, a cigányok lopnak és mivel elég sok a cigó itt ezért kialakult ez az image. Sajnálom, mert nagyon szeretem Erdélyt. Sokan ezért teszik le a magyar állampolgársági esküt, mert sokszor külföldön ha látják, hogy "román" és nem is foglalkoznak velük. Ez már sokszor eldurvul, és azért én is fel tudok mérgelõdni mikor a média eltúlozza a dolgokat.
Ezt úgy kérdezed, mintha nem Ausztriában dolgozna a fél Nyugat-Dunántúl, és nem tervezne a középiskolások, fõiskolások, egyetemisták kb. harmada-fele minél elõbb Angliában, Ausztriában, Németországban, vagy valahol máshol kikötni. Persze, nekünk van annyi önbecsülésünk, hogy inkább mosogatunk, utcát söprünk stb. mint kolduljunk, de a lényegen ez túl sokat nem változtat. A bevándorlókkal szembeni gyûlölet forrása ugyanis általában nem az, hogy a bevándorló dolgozik-e vagy sem, hanem önmagában az, hogy bevándorló.
Hát itt Romániában sok rómák vannak.
Nem a (feher) romanokkal van a baj, hanem a romaniai (es bulgariai) ciganyokkal. Romaniaban a ciganyok koldulassal havi kb 1500 eurot keresnek, de Nyugaton 5000-t is ossze tudnak koldulni, ugyhogy csoportosan mennek Franciaorszagba, Angliaba stb. (Osszehasonlitaskent, becsuletes munkaval havi 250 - 350 eurot keresel Romaniaban). A franciak, angolok pedig "romankent" azonositjak oket... elsosorban azert, mert Romaniabol jottek (az etnikai vonatkozasrol nincs fogalmuk), masodsorban a ket nep nevenek hasonlosaga miatt (franciaul roumains / roms, olaszul romeni / romi, angolul Romanian / Romani). Igy alakul ki a "romanok" iranti ellenszenv, aminek a becsuletes, dolgozo emberek isszak meg a levet.
A kérdező hozzászólása: Jó tudni.. meg szõröstalpuaknak hivják a románokat.. :O Érdekes

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!