Találatok a következő kifejezésre: Miert utaljak orszagban (8 db)

Miert utaljak minden orszagban a romanokat?

Legjobb válasz: Szeva! Sztem ez álltalános elhibázott megítélés az Eu-ban nagyjából... mondjuk minden országot utál vmeik ország egy bizonyos szinten. Sztem a román ellenesség alapjában a viccekkel indult. Sztem tod pl milyenekre gondolok. Szal ezzekkel indult mert vki vhol hallott h románok ezt meg azt csinálnak, lopnak, csalnak meg mindent csal feltûnõen mert nem volt pénzük...nem úgy mint a magyarok akik detto csak kicsit finomabban és ezzel elkezdte szidni õket mert nekik jobban ment ez! Am nem jó az álltalánosítás mert sok normális román van csak emiatt az ítélkezés más...csak másik példa h minden arabot merénylõnek néznek valyon miért...

Szeva! Sztem ez álltalános elhibázott megítélés az Eu-ban nagyjából... mondjuk minden országot utál vmeik ország egy bizonyos szinten. Sztem a román ellenesség alapjában a viccekkel indult. Sztem tod pl milyenekre gondolok. Szal ezzekkel indult mert vki vhol hallott h románok ezt meg azt csinálnak, lopnak, csalnak meg mindent csal feltûnõen mert nem volt pénzük...nem úgy mint a magyarok akik detto csak kicsit finomabban és ezzel elkezdte szidni õket mert nekik jobban ment ez! Am nem jó az álltalánosítás mert sok normális román van csak emiatt az ítélkezés más...csak másik példa h minden arabot merénylõnek néznek valyon miért...
Szia szerintem ez nem igaz h mindenki utálja a románokat.Például én ismerek néhány román srácot és nagyon kedvesek sokkal mint a magyarok.És az egyik barátnõmnek román barátja van.Szóval senkit nem kell elitélni.És az sem igaz h beképzeltek meg felvágosak ugyhogy errõl ennyit.
ha vígasztal a magyarok szinte senkit nem szeretnek, csak a saját érdekeiket tartják szem elött. a Romáénokkal meg még az a plusz baj hogy õk is ugyanugy lopnak-csalnak hazudnak mint mi magyarok. Csak feltünöbben (kítünnek a tömegbõl) aztán valakire meg fogni kell. nomeg lehet nem tudjuk elviselni hogy ti legalább összefogtok egymásért/egymással. Nekem is vannak normális román ismerõseim, és rengeteg embert láttam már(magyart)aki rosszabb mint ti.
mindennek megvan az oka, ha te nem tudod örülj neki...
A probléma a MAgyarokkal szemben hogy a mi földünk lett a tietek, és nektek áll feljebb.
Irhatok neked privát emailt?
Vannak rendes romák..... 100-ból talán 3-4 db. Én ennyit ismerek. Meg kell nézni, hogy a legtöbb milyen körülmények között él és errõl nem a magyarok vagy az állam tehet hanem õk maguk. Ha tisztálkodnának meg megtanulnának normálisan beszélni akkor találnának maguknak munkahelyet, de csak ahhoz értenek, hogy csináljanak még 2-3 gyereket aztán kapják azok után is a segélyt. Meg lehet nézni azokat a szocpolos házakat amiket kaptak, 3-4 hónap alatt lelakják az egészet, betüzelik az ajtókat meg az ablakokat. Én megmondom õszintén elõítéletes vagyok az összessel szemben, nagyon kevés jó tapasztalatom volt velük kapcsolatban és ezzel nem vagyok egyedül.
Nem romák, románok:D (az elõzõ válaszadónak) Mi azért utálunk titeket, mert Erdély -ami minket illet-a tiétek. Jah meg azért meet pl youtube-on magyar videóknál több románnak láttám a sértõ kommentjeit... szóval a legtöbben még bántjátok is a magyarokat.
Szerintem a Magyarországon élõ áttelepülteket egyáltalán nem utálja senki, csak a "kintieket". De õket sem feltétlenül.
Sok román van aki elmegy külföldre dolgozni és néha nagy hangot kapó balhékba keverednek. És hát milyen is a gyarló ember: általánosít, nagyjából ennyi a lényege Székely
A románokat azért utálják külföldön, (már aki)mert azt hiszik róluk hogy ott csak cigányok élnek, és sajnos velük azonosítják õket.Ez pont olyan, mint amikor a magyarokat is egy alap alá veszik a cigányokkal külföldön.
valahogy elterjedt a roman keregetok ill. tolvajok hire Europaban. es a media is ratett 1 lapattal. pl mikor volt a botrany Olaszorszagban (most telen) a roman hirado tele volt azzal h kitiltjak/kirakjak az osszes romant, stb. az olasz ismeroseim meg nem tudtak semmit a dologrol. eleg erdekes.... azonkivul az olyan esetek mint a becsi hattyusutes, eperszedes, stb. sztorik nagyon elterjedtek es az emberek hajlamosak altalanositani. en ismerek olyan romant is aki tokeletesen megfelel ennek a leirasnak, de olyat is, aki mellett 1 halom "diszmagyar" elbujhat. nem kell altalanositani!
A trükk abból áll hogy a roma és a román szó nagyon hasonlít egymásra.Ezért nagyon sokan azonosítják a románokat a romákkal, bár van némi alapja mert a romák azok román cigányok.A magyarországi romák is Romániából származnak, állítólag az 1400-as években vándoroltak tömegesen a Magyar Királyság területére.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek hogy valaszolt:D
Ja, a románok abban a hitben élnek, hogy a székelykapu az õ "találmányuk" (!!!!!!?????) Ez számomra fölöttébb fölháborító.
mert rohadt mocskos nép az egész büdös cigányok de utálom õket
A kérdező hozzászólása: Mond mar el en roman vok es nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Ennyi??De mas orszagban peldaul Spanyolba is utaljak a romanokat..Miert??
Mert a románok is utálnak minden országot.
Fordítva, A mi földünk lett a tietek (románoké).
A kérdező hozzászólása: Mi igazan nem utalunk mas orszagot!!
ja még elõzõ író vok... csak annyi h mostanában ez nagy probléma pláne fiatal körökben mert a neveltetés az most ilyen nemzeti kérdésekben befolyásoló sajnos. ha otthon azt hallja vki h ezt vagy azt a népet szidják akkor õ is azt fogja mert az neki az etalon. am meg sztem találsz bõven olyanokat akik nem fognak a nemzetiséged miatt bántani.
Nemrég az egyik barátnõm )csoporttársam) járt Romániában. Õ nem utál senkit, nincsenek elõítéletei különbözõ népek felé, tényleg! Tanulmányúton volt, elvileg értelmiségi emberekkel találkozott, de amiket mesélt...... A románok látványosan utálták a magyarokat!!! úgy tûnik, történelembõl sem mindent úgy tanítottak nekik, ahogy történt. Egyébként vannak román barátaink, és nagyon kedvesek, aranyosak.
A magyarok leginkabb a Romaniabol atjovo olah ciganyokat utaljak, a magyarorszagi ciganyokkal sem tudnak mit kezdeni, nem hogy a romanokkal (lopnak, csalnak, hazudnak, uton-utfelen megprobalnak hazugsagokat felsorolva eroszakosan eladni valami bovli szart, stb). Nemreg Erdelyben jartamban a magyarul beszelo emberekkel semmi gond nem volt, mindenki rendes, kedves, de az ottani romanok utaljak mind az erdelyi, mint a magyarorszagi magyarokat. Ha egy roman tud magyarul valamennyire, nem hajlando hasznalni, ha mondjuk segitseget akarsz role kerni magyarul ... Aztan csodalkoznak, ha utaljak oket is... :-(
Szerintem nem nagyon utálják a románokat. Sokkal jobban utálnak minket, magyarokat. Hiszen mi is mindenkit utálunk, mégis mindegy egyes országnak nyalunk. Lásdd U.S.A....

Miért utálják az emberek a Lokit, ha az ország legeredményesebb csapata? (Lenne róluk még néhány kérdésem? )

Én szoktam NB1et nézni, de nincs kedvenc csapatom. Egyedül a Videotonnal nem szimpatizálok, de feltûnt több portálon is folyamatosan olvasom, hogy mindenki utálja a DVSC-t. Nekem elég szimpatikus a játékuk és örülök, hogy bajnokok lettek.

Legjobb válasz: Nem civíl város, hanem civisváros :D Nem tudom miért énekli, de nekem tetszik... Nem tudok róla, hogy a YNWA az indulójuk, nekem valami " mi indulunk ha kell, mert bennünk a vér piros-fehér " rémlik. Azért utálják, mert nem pesti csapat. Újpesti léttemre megvallom nekem is vannak onnan olyan játékosok, akiket szivesen látnék itt. Pl. Bouadlát, Szakályt, Bódit, Korhutot, meg van, akinek a nevét nem tudom.

Nem civíl város, hanem civisváros :D Nem tudom miért énekli, de nekem tetszik... Nem tudok róla, hogy a YNWA az indulójuk, nekem valami " mi indulunk ha kell, mert bennünk a vér piros-fehér " rémlik. Azért utálják, mert nem pesti csapat. Újpesti léttemre megvallom nekem is vannak onnan olyan játékosok, akiket szivesen látnék itt. Pl. Bouadlát, Szakályt, Bódit, Korhutot, meg van, akinek a nevét nem tudom.
Több dologban is helyretennélek: - azok utálják akik egy másik csapatnak szurkolnak, mert ugye ellenfél - nem civilváros, hanem cívisváros - nem a legeredményesebb csapat, csak az elmúlt években erõsödtek meg. Ha a bajnoki vagy a kupagyõzelmeket nézzük akkor mindkét esetben a Fradi a legeredményesebb, utána MTK, Újpest, Honvéd, és a Debrecen csak ötödik. És kell még pár évtized amíg a legeredményesebb lesz. Ráadásul a Fradi az egyetlen magyar csapat akinek volt aranylabdás játékosa és nyert nemzetközi kupát. Akkor miért is a Debrecen a legeredményesebb?
A kérdező hozzászólása: Az elmúlt évekre gondoltam. A Fradi olyan, mint az angol foci.. dicsõ múlt , semmi jövõ. Pedig szeretem azt a játékot is, amit õk játszanak, de a Loki valahogy "csapatosabb". Jobban összetudnak játszani, mint a többi magyar klub. Ezért én a jelenlegi helyzetben õket tartom az ország legeredményesebb csapatának.
Annak ellenére hogy a Fradinak nincs semmi jövõje van egy 9 meccses gyõzelmi szériájuk a bajnokságban. És a Fradi még ma is nagy csapat, jövõje mindig is lesz.

Sokan miért utálják a Románokat? Illetve rendre hallom h sok EU-s országba (pl. Magyaro. , UK, stb) átjárnak a románok koldulni? (egyszer láttam h rendőrök igazoltattak román kéregetőket, meg ilyen ágynemű eladókat) Ez miért van?

annyiszor látni, hallani ilyet.. de miért pont Romániából?

Legjobb válasz: Igen, a romániai cigókkal van gond, de õszintén erdélyi lakosként ellenszenvesnek tartom a fehér románok viselkedését is. Amúgy meg igen, a cigányok lopnak és mivel elég sok a cigó itt ezért kialakult ez az image. Sajnálom, mert nagyon szeretem Erdélyt. Sokan ezért teszik le a magyar állampolgársági esküt, mert sokszor külföldön ha látják, hogy "román" és nem is foglalkoznak velük. Ez már sokszor eldurvul, és azért én is fel tudok mérgelõdni mikor a média eltúlozza a dolgokat.

Igen, a romániai cigókkal van gond, de õszintén erdélyi lakosként ellenszenvesnek tartom a fehér románok viselkedését is. Amúgy meg igen, a cigányok lopnak és mivel elég sok a cigó itt ezért kialakult ez az image. Sajnálom, mert nagyon szeretem Erdélyt. Sokan ezért teszik le a magyar állampolgársági esküt, mert sokszor külföldön ha látják, hogy "román" és nem is foglalkoznak velük. Ez már sokszor eldurvul, és azért én is fel tudok mérgelõdni mikor a média eltúlozza a dolgokat.
Ezt úgy kérdezed, mintha nem Ausztriában dolgozna a fél Nyugat-Dunántúl, és nem tervezne a középiskolások, fõiskolások, egyetemisták kb. harmada-fele minél elõbb Angliában, Ausztriában, Németországban, vagy valahol máshol kikötni. Persze, nekünk van annyi önbecsülésünk, hogy inkább mosogatunk, utcát söprünk stb. mint kolduljunk, de a lényegen ez túl sokat nem változtat. A bevándorlókkal szembeni gyûlölet forrása ugyanis általában nem az, hogy a bevándorló dolgozik-e vagy sem, hanem önmagában az, hogy bevándorló.
Hát itt Romániában sok rómák vannak.
Nem a (feher) romanokkal van a baj, hanem a romaniai (es bulgariai) ciganyokkal. Romaniaban a ciganyok koldulassal havi kb 1500 eurot keresnek, de Nyugaton 5000-t is ossze tudnak koldulni, ugyhogy csoportosan mennek Franciaorszagba, Angliaba stb. (Osszehasonlitaskent, becsuletes munkaval havi 250 - 350 eurot keresel Romaniaban). A franciak, angolok pedig "romankent" azonositjak oket... elsosorban azert, mert Romaniabol jottek (az etnikai vonatkozasrol nincs fogalmuk), masodsorban a ket nep nevenek hasonlosaga miatt (franciaul roumains / roms, olaszul romeni / romi, angolul Romanian / Romani). Igy alakul ki a "romanok" iranti ellenszenv, aminek a becsuletes, dolgozo emberek isszak meg a levet.
A kérdező hozzászólása: Jó tudni.. meg szõröstalpuaknak hivják a románokat.. :O Érdekes

Magyar országon miért utálják annyian az arabokat / törököket / perzsájat?

Miért tesznek megjegyzéseket rájuk, miért tartanak tõlük az emberek és hordják le õket?

Legjobb válasz: Valószínûleg rasszisták és elõítéletesek,de ne aggódj,ezzel csak magukat minõsítik.

Valószínûleg rasszisták és elõítéletesek, de ne aggódj, ezzel csak magukat minõsítik.
Amiért a pirézeket.
Azért, mert sok a rasszista ember én pl. Olasz származású vagyok, és egyáltalán nem vagyok rasszista :D
Magyarország!!!!!!
Miért utálnák? A közhiedelemmel ellentétben igencsak toleránsak vagyunk mi magyarok.
hát próbáltam volna keresni iráni férfiakról képet, ehelyett találtam egy cikket, 1 kg amfetamin birtoklásért akasztanak.. nem semmik http://hvg.hu/vilag/20131023_Megkegyelmeznek_az_akasztasat_t..
Talán azért, mert amikor a törökök nálunk vendégeskedtek, akkor pusztává tették az országot. Utána mindenféle népet be kellett telepíteni, ennek következménye Trianon. Ezek a kissé primitív emberek nem tudnak különbséget tenni a muszlimok között, ezért mindegyiket egyformán utálják.
Az túlzás, hogy itthon utálják a közel-keletieket, igazából elég átlagos viselkedési forma ez. Az általad említett megjegyzések puszta tudatlanságból fakadnak. Ahol tényleg utálják õket az tõlünk nyugatra van.
Ha ez valoban megtortent akkor feltetlen jarj utana, ki az illetekes hatosag, ahol panaszkodni lehet, nyugaton ebbol hatalmas cirkuszt csinalnanak, de akkor is, ha ez forditva tortenne, tehat valakit diszkriminalnanak Iranban amiert europai. Arrol meg nem is beszelve, hogy a perzsakrol legutoljara lehetne valami ilyesmit feltetelezni, hogy a vendegeikkel igy banjanak....Sajnos nagyon sok az ostoba ember Magyarorszagon, akik igy viselkednek.
...irani, bunugyi szakerto? Irannak hire van, de ezt nem mindenki tudhatja, hogy a parod honnan szarmazik pl. Nem hinnem, hogy ez a problema, talan a parod stilusa, viselkedese, megjelenese valtja ki ezt az emberektarsaibol. Irannak egyebkent elegge negativ hire van, de kevesen ismerhetik fel azt az orszagodban, hogy melyik arab, honnan szarmazik pl.
A kérdező hozzászólása: *Perzsákat
Csak szólok, hogy az irániak nem arabok.
A kérdező hozzászólása: Igen. Miert?
A parod iranbol erkezett?
A kérdező hozzászólása: Semmi turban es semmi :-) Van egy pici akcentusa, de annyira nem veszes :-) Mindig ingben , oltonyben / hosszu kabatban jar, viszont a turban lehet jol allna, mondom is neki :-)
Nem utálják. Csak vannak primitív emberek, akik nem bírnak kussolni és buták, mint egy kalács.
akkor sem turbán, sem semmi?
A kérdező hozzászólása: A parom csak otthon hord melegitot, ugy ahogy en is. Izlesesen oltozkodik, ahogy a munkaja megkoveteli (bunugyi szakerto) szoval szerintem nem a ruhankban talaltak kifogast :-)
szerintem nem mindegy az öltözködés. kiadhatná magát üzletembernek, pár aranygyûrû, zakó, stb csak mert én ha pl a bankba(nincs számhúzós rendszer) megyek melegítõvel, az ügyfelesek fel sem néznek a "papírmunkájukból", viszont ha szépen, elegánsan, még oda is jönnek, hogy segíthetek e.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktunk veluk torodni, de tegnap tortent valami ami mar nagyon rosszul esett. Egy budapesti kis panzioban szerettunk volna megszalbi, kiszabadulva picit otthonrol. A telefonos beszelgetesben monden rendben volt, am fel oraval kesobb, ahogy odaertun-es meglattak ot, hirtelen sajnos minden szoba tele lett. Szornyen eloiteletesek az emberek. :(
A kérdező hozzászólása: A parom perzsa. Tobb mint 15 eve koltozott Magyar orszagra. Megkapta mar az allampolgarsagot is. Jobban tudja a Magyar tortenelem felepiteset mint egy ket tortenelem tanar, es a sziveben is magyarnak erzi magat. Ehez kepest, ha valahova elmegyunk, napi szinten kap megjegyzeseket: ‘mit keresel itt te arab, menny haza az orszagodba, ez nem a te orszagod‘ stb. Vagy nekem szolnak be, hogy majd elad ket kecskeert. Miert csinaljak ezt az emberek ha tisztaban sincsennek a dolgokkal?
Ez a baj, hogy az ember hall valamit a tv-ben es onnantol az szent, voltal mar Iranban, hogy igy altalanitasz? Ha valaki akkor ok szenvednek leginkabb az orszaguk vezetese miatt, es az emberek nagyresze teljesen maskent gondolkodik, de minek ilyesmit egy olyannak magyarazni, aki azt hiszi, hogy ott arabok elnek, menj inkabb vissza nezd tovabb a valo vilagot.

A románok meg a szlovákok miért utálják annyira a magyarokat, hogy még azt is megtiltják nekik, hogy magyarul beszéljenek az országukban? Szerintem ez hatalmas parasztság. [LENT]

Hallottátok annak a szegény n?nek az esetét, akit kolozsváron két 30 év körüli sportos alkatú ember neki lökték a falnak, csak azért mert magyarul telefonált? Az ilyeneket l?ném tarkón, vagy zárnám ?ket be egy sötét cellába, örök id?re.. Mégis hogy lehet ilyet csinálni?!! >:(

Legjobb válasz: Azért utáljál a magyarságot mert ezt táplálták beléjük, magukba . Azért kezdõdött náluk a magyar gyûlölet , mert nincs igazi történelmük , útólag próbáltak kreálni valamit maguknak , ezt is csak úgy tudták elérni , hogy szembemenjen a valósággal . Az ottani magyarok azért is szálkák a szemükben , mert õk az élõ bizonyitékai a fikcióik hamisságának. Minden hasonló büncselekmény borzasztó , de nem szabad szélsõségekkel reagálni , ha tényleg csak a falnak lökték és nem történt komolyabb sérülés.

Azért utáljál a magyarságot mert ezt táplálták beléjük, magukba . Azért kezdõdött náluk a magyar gyûlölet , mert nincs igazi történelmük , útólag próbáltak kreálni valamit maguknak , ezt is csak úgy tudták elérni , hogy szembemenjen a valósággal . Az ottani magyarok azért is szálkák a szemükben , mert õk az élõ bizonyitékai a fikcióik hamisságának. Minden hasonló büncselekmény borzasztó , de nem szabad szélsõségekkel reagálni , ha tényleg csak a falnak lökték és nem történt komolyabb sérülés.
Ez nem parasztság, hanem nácizmus. Csak mivel magyar az áldozat, nincs belõle világméretû (vagy akár csak országos) botrány. Ahogy a golfütõvel megvert nagyváradi, a megkéselt kolozsvári, a megvert zentai és temerini magyarok sem érik el az ingerküszöböt. Csak összehasonlításképp: a közelmúltban Schweitzer József nyugalmazott fõrabbinak valaki beszólt az utcán, és megszólalt a kormány és az ellenzék, az államfõ, és az eset hír volt a sajtóban.
Én , Kolozsváron élek és , 14/F vagyok , és éjjel nappal kinnt vagyok a parkban , és hát bizony fajult már a rasszizmus verekedéssé mind2 félen , bár mi csak akkor verekszunk ha belenk kotnek, kerültem már én is korházba ilyen eset miatt és õk is .De a legszomorubb hogy a románok sokkal összetartóbbak :( mi meg nem . Meg a legszomorubb amikor néhány magyar a románok felén verexik mondjuk van forditott eset is szerencsére :) kb , ennzit kolozsvár nyóckerjérõl a Györgyfalvi kerületrõl .
Szerintem azért, ugyanigy viselkednek a románokkal én Erdélyben élek és egy osztálytársam mesélte hogy amikor Magyaro.-ra mentek a határõrök azt mondták nekik hogy menjenek vissza büdös románok.
Latom jol le lettem pontozva, csak mert olyanok allatsagokat irtam, hogy a romanok sosem orroltak ram magyar voltom miatt. :D A fentieket (3. hozzaszolas) azzal is kiegeszitenem, hogy sem suliban, sem egyetemen, sem munkahelyeken nem volt senkinek baja azzal, hogy magyar vagyok. Sem Erdelyben, sem Bukarestben. Gondolom most megint kapok egy nagy lepontozast... a zold kezecskekert olyasmit kell irni, hogy "jaj, engem minden nap agyonvernek a csunya szorostalpu romanok" :D
En romaniaban elek es nekem ezalatt a 16 ev alatt sosem szolt be senki pedig a suliban is a haromnegyede roman tanulo, abba a nobe nem csak azert kotottek bele mert magyar volt, sztem volt annak mas oka is!
Parasztság? Nem értem hogy jönnek õk most ehhez a témához!
5-ös, láttam a dokumentumfilmet a balassagyarmati ellenállásról, minden tiszteletem az ottaniaknak, akik helyt álltak egyszerû emberekként, viszont az már nem ma vagy tegnap volt.
'A szlovákiai helyzetre nincs pontos rálátásom.' Õket nagyon csúfosan vertük ki Balassagyarmatnál.
A szégyenérzetük miatt.
Van par nemzetiszocialista bunko allat, de azok a nepesseg 1%-at se teszik ki, csak persze az ilyen eseteket felfujjak. En Bukarestben lakok, utcan, buszon stb allandoan magyarul beszelek csaladdal, haverokkal, telefonon. 30 ev alatt me'g senki se szolt be. Nem kell mindent keszpenznek venni, amit a kurucinfo es hasonlo ir.
A 90-es évek elején Romániában eléggé nacionalista politikát folytattak, sokakban még ez maradt meg. A válság miatt is mást kell okolni, még ha nem is tehet róla. Amúgy is már nagyon régóta vannak konfliktusok a magyarok és a románok/szlovákok között. A szlovákiai helyzetre nincs pontos rálátásom.
Meeszaaros: Nem kéne beszólni sem, persze cserébe jó lenne ha a zsidók is kicsit meghúznák magukat, mert amúgy õk is megérik a pénzüket. Mindkét fél jól járna.

Magyarországot melyik külföldi ország szereti, vagyis nem utálja? És miért utálják ennyire?

Legjobb válasz: A hagyományos jó viszony pedig a németekkel és a lengyelekkel van.

A hagyományos jó viszony pedig a németekkel és a lengyelekkel van.
Úgy sajnálom hogy ilyen kérdezõk adottnak veszik hogy õket mindenki utálja. :( Max a szomszédos országok közül azok, akikkel területi vitáink voltak.
"Magyarországot melyik külföldi ország szereti, vagyis nem utálja?" Lengyelország, Olaszország, Spanyolország, Németország, Egyesült Királyság, Finnország stb. A románokkal is jó volt a kapcsolat ezidáig. "És miért utálják ennyire?" Csak a szélsõjobboldali retardált barmok utálnak teljes népeket, országokat, kultúrákat.
Akik szeretik: Lengyelországban, Törökországban, Bulgáriában általában szeretik a magyarokat. Nyugat európai országokban minden posztkommunista országot utálnak általában, nem csak minket. Akik meg utálnak, azok területi viták miatt és történelmi események miatt teszik.
Szerintem a közvéleményre gondolsz, mert annak nem sok értelme van, hogy melyik kormány mennyire szeret. Következõk szerintem (tapasztalat és elbeszélés alapján): Németország, Lengyelország, Litvánia, Finnország, Törökország, Horvátország, Bulgária, Kína...stb.
Szeretik: Bulgária Japán Törökország Finnország Lengyelország Olaszország Görögország Örményország Dél-korea Utálják: Románia Szlovákia Szerbia Ukrajna Franciaország Semleges:Egyesült Királyság , Németország , Ausztria , USA, Kanada stb
Talán a lengyelek meg a finnek szeretnek minket. Amúgy nem vagyunk valami szeretetre méltó fajta... tahó egy népség lakik itt, közel fele idegengyûlölõ, több, mint fele nem beszél semmiféle nyelven, még a sajátját is kevés szókinccsel, külföldön meg körkörösen égetjük magunkat, ha átlépjük a határt. 1000 évig mindenkivel kötözködtünk, mégis, mit szeretnének bennünk?
#2. Hát igen, nehéz szegény romák élete.
Kik utálják, miért, és mennyire?
^most mondta elõzõ hogy Lengyelo., ami tuti hamis :D "együtt issza borát", nem rémlik? Töröko.-t meg azért szokták benyögni mert azt hiszik hogy nekik is olyan szívügyük a török megszállás a történelemben, de még nem láttam bizonyítékát hogy errõl õk is tudnának. Konkrétan a szerbekkel és a románokkal vannak ugye a külföldi magyarok miatt vitáink, tehát én ezekre tudnék mondani egy komolyabb konfliktust, majdnem az összes többi ország nem tesz lényegi különbséget köztünk és bármely más náció között. Szerintem.
A történelmünk során szinte mindenki csak rúgott belénk, ami nem véletlen, mert mindig is egy destabilizáló tényezõ voltunk Európában. Véleményem szerint egy kivagyi nép vagyunk, ami az országok békés együttélésének legalapvetõbb szamályait sem képes betartani. Persze más népek sem makulátlanok, de például '48-as ütõkártyát meglehetõsen rosszul használták fel a magyar politikusok, nagyban hozzájárulva a Monarchia politikai szétzilálódásához. Ma ugyanez a helyzet. Az MSZP-Fidesz tandem sikeresen eljátszotta azt az icipici nemzetközi "tekintélyt", amit ez az ország a II. VH meg a "rendszerváltás" után szerzett. Nem tudjuk jól kormányozni önmagunkat, nem tudjuk megzabolázni a politikai, gazdasági elitünket, nem tudunk mit kezdeni történelmi frusztrációinkkal. Mára sajnos a magyarság történelmi zsákutcába navigálta önmagát. Különösebben nem szeret minket senki, mert semmiben nem járunk az élen, nem tudunk példát mutatni, csak a saját démonainkkal küzdünk immáron évtizedek, ha nem évszázadok óta. Szerintem különösebben nem is gyûlöl minket senki, mert nem igazán vagyunk Európában tényezõ. Egy sodródó nemzet vagyunk, ami sajnos jelenleg arra felé sodródik, ahonnan érkezett: Ázsiába.
Az országoknak nincsenek érzelmeik.
Talán azokra a gaztettekre gondol, amit más népek ellen követtünk el. Például nem is értem, hogy lehetett olyan gonosz a magyar nemzet pl. a tatárjárás idején, hogy a tatároktól kikapjon. Vagy hogy lehettünk olyan aljasak, hogy az egész keresztény Nyugat-Európát védtük, és feltartottuk a hódító Török Birodalmat, és akkor küzdöttünk, mikor már elfoglalták az ország egy részét. Igazságtalan volt a magyar nemzet, mikor a Habsburg-Birodalom ellen lépett fel, hogy visszanyerje nemzeti függetlenségét. Sõt, nem is értem hogy mert olyan galádságot elkövetni, hogy a Habsburgok, majd a náci németek nyomására belépjünk a két világháborúba. A franciák pedig milyen jogosan darabolták fel az országot, és milyen jól figyelembe vették a nemzetiségi határokat. És a kedves kommunista-rendszert is milyen jogon merte kritizálni a magyar ember és fellépni ellene?
"Amúgy nem vagyunk valami szeretetre méltó fajta... tahó egy népség lakik itt, közel fele idegengyûlölõ, több, mint fele nem beszél semmiféle nyelven, még a sajátját is kevés szókinccsel, külföldön meg körkörösen égetjük magunkat, ha átlépjük a határt. 1000 évig mindenkivel kötözködtünk, mégis, mit szeretnének bennünk?" Tahó az, aki egy nemzetet kollektívan letahóz... A fiatalok nagy része meg ilyen-olyan szinten beszél valamilyen idegen nyelven, a felnõtt lakosság, meg máshol sem tud mukkanni sem más nyelvén. Mi ez a majomság, hogy 1000 évig kötözködtünk mindenkivel? Valaki elárulná?
Az a magukat magyarnak valló cigányok "példaértékû" viselkedése miatt volt...
kanada útál minket ki is tiltottak onnan volt a híradóban
USA is bír.2009 óta május 2. Hungary day náluk , aznap magyar kulturális programokat rendeznek.Viszont csak 3 államukban van Hungary day.
A japánok és spanyolok is bírnak.
Romania es Magyarorszag kozott csakis teruleti vita van Erdely miatt, mivel Magarorszagnak nagyon faj ra a foga de Romania egy nagy szart ne er erdely nelkul Egyszoval csak ezert utalja egymast a ket orszag!!
"Magyarországot melyik külföldi ország szereti, vagyis nem utálja?" Szerintem ez a kérdés így ellentmondásos, mert az hogy szereti, nem egyenlõ azzal, hogy nem utálja, mértékbeli különbség van a kettõ között. A szereti alatt gondolom azt érted, hogy jó viszonyt ápol vele, ez leginkább Lengyelországra mondható el. Az viszont, hogy nem utálja, szerintem majd minden népre, akik egy kicsit tudnak külföldön az országról, azok tisztelik a magyarokat is. De gondolj bele, egy 4 vagy 5 országról arréb levõ néprõl te sem fogsz látatlanban rosszakat nyilatkozni, nem fogod utálni mondjuk Máltát, Franciaországot, Portugáliát vagy Dániát, ha még nem is voltál ott, sõt, az a természetes szerintem, ha ismeri az ember valamennyire a történelmüket, kulturájukat és tisztelettel néz a többi népre. Õk is így vannak velünk.

Egyes országok miért utálják a bevándorlókat ennyire? .

Legjobb válasz: például? szerintem max oroszországban és dél-afrikában nagyon durva idegengyûlölet.

például? szerintem max oroszországban és dél-afrikában nagyon durva idegengyûlölet.
Amerikába sem szereti mindenki a bevándorlókat, sokan nekik tulajdonítják a romló életkörülményeket, segélyek is nagyrészt nekik mennek amcsiban, de ez ország-ember függõ. Nézd meg az American history x filmet, rasszizmus a témája de ez is szóbajön..
Oszágonként és bevándorlóként is más. A németek bírják a lengyeleket mert tudnak keményen dolgozni de az arabokart, törököket lustának tartják. Az USA-ban a feketék meg a latinokat utálják mert olcsóbban dolgoznak, na meg megbízhatóbbak is)

Azt vettem észre hogy ez a zene nyugaton, és a gazdagabb országokban terjedt csak el, sőt eu keleti részén és a szegényebb régiókban utálják. Miért?

a href="http://www.youtube.com/watch?v=YEmJ0GvrbPE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=YEmJ0GvrbPE

Legjobb válasz: Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán bárhol el tudott terjedt ez a "zene". A keletieknek még van valamennyi józan ítélõképességük és maradt még bennük valamicske harmónia és szépérzék, így a szarra annyira nem fogékonyak (még), hát ezért nem.

Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán bárhol el tudott terjedt ez a "zene". A keletieknek még van valamennyi józan ítélõképességük és maradt még bennük valamicske harmónia és szépérzék, így a szarra annyira nem fogékonyak (még), hát ezért nem.
Vazze, te most azt várod, hogy valaki megerõsítse a te feltételezésed? Ha mégsem azt írják amit te vársz, akkor meg jössz azzal, hogy olvassa el még egyszer a kérdést, nem használható a válasz stb. A nyitott elme meg nem azzal egyenlõ, hogy szeretem a fost. Amit linkeltél a kérdésben, az pedig fos. Látod, nemcsak az elterjedése nem nagy erre-arra, hanem ezt a kérdést is leszarják itt, és miért? Mert ez egy fos.
Kulturális és gazdasági hátterére. Hát én szinte csak angolul bújom a netet, de nem épp ez a banda és stílus a top kedvenc a nyugati kölykök között. És igen, a média erõsen meghatározza hogy mi éppen a menõ. Lásd Justin Bieber, Miley Cyrus a kicsik körében. Érdekes pl. hogy õk amilyen nagy sztárok kint ugyanolyan jól futnak itt is a 10-13 évesek korosztályában. Van rokon ebben a korban, és a fél iskola ezeket a xar cuccokat gyûjti méregdrágán. Nekem még mindig az a véleményem hogy egyáltalán nem népszerû az a stílus se ott se itt. Max. az tûnik soknak hogy ott 100 millából is ha csak pár százalék kedveli akkor az már egy szép csapatot tesz ki. Kulturális. Hát Magyarország is elég nyugati kultúrát képvisel, nem egy Afrika vagy Észak-Kórea ahol le vannak tiltva bizonyos oldalakat. Itt is azt hallgatjuk amit kint, azokat a mûsorokat nézzük, azt esszük, ugyanúgy ruházkodunk, nem látok nagy különbséget a kultúrában. Gazdaságilag is ugyanazt vélem. Hányan szopják itt is a Starbuck'sos kávét és az egyéb amerikai dolgokat... De akkor legyen az hogy ide még nem jutott el a híre 20 év alatt - ami internetkorszakot tekintve hülyeség. Hidd már el kérlek hogy itt is találni fogsz olyat aki kedveli, vannak ilyen elvetemültek. És kint is lesznek akik utálják. A 3 fõ meg valóban egy olyan mennyiség aminél jó lenne elgondolkodni hogy akkor ki a hülye én vagy te? Nem bunyóról van szó, ahol testi erõrõl beszélünk. Hanem simán arról hogy 3-an mondjuk Neked hogy ez egy értelmetlen kérdés, de te meg csak folyton azt hajtogatod hogy a kérdésre válaszoljunk. Nem lehet így a kérdésre válaszolni. Olyan mintha azt mondanám, hogy: Azt vettem észre /szubjektív/ hogy a szõrösebb férfiak nem teszik keresztbe a lábukat annyiszor mint a kevésbé szõrösek. Ez miért van így? /// nem tudni hogy az alap állítás igaz-e, és én most erre várnék magyarázatot. nonsense lenne /// nah léptem, unatkozom, jó volt szép volt, kellemes hétvégét
A kérdező hozzászólása: a popsztárok nem szélsõséges zenét játszanak. angerfist viszont igen. és õ megy bizony keletre is (ukrajna...) és emellett világkörüli turné is megy szóval válogathatna. például black meg death metalt keleten szeretik jobban meg fõleg északon nyugaton nem annyira. rohadt érdekes
A kérdező hozzászólása: én teljesen konszolidált voltam hozzátok képest és bármilyen közegben hasonló hangvétellel tudnék errõl a témáról beszélni de ti a gyûlölködõ baromságaitokat meg tudnátok osztani mondjuk itt? http://www.facebook.com/photo.php?fbid=246422555403856&set=a..
tudod nem fognak fél világot átutazni azért mert pl. itt is szintén a lakosság 2% kedveli õket. Beyoncet itt is és ott is sokan kedvelik, de nem jön ide annyit koncertezni mint Nyugaton mert minek. Ott 200 millából kedveli a lakosság 12% itt meg csak 10millából, nem akkora nagy a közönség hogy megérje itt lenyomni 20 koncertet, meg az ország se olyan nagy hogy kéne, elég ha eljön 3évente. A százalékok légbõl kapottak, de örülök hogy legalább reagáltál valamit arra hogy miért állítod hogy kint népszerûek itt meg nem. Egyébként el nem tudom képzelni hogy milyen választ vársz - mivel még mindig ott tartok hogy csak légbõlkapott az alapfeltételezés. De ha nagyon szeretnéd akkor tessék: - ott jobban telik drogra -ez se teljesen igaz már- és az ilyen zenékkel jól lehet flashelni - annyira fos hogy már ott szeretik, poénból - aluliskolázottak és ezt tartják zenének - a koncertek akkora partik hogy egyre népszerûbb lesz kint a csapat - igazából õk egy titkos szekta akik megbabonázzák a zenéjükkel a fiatalokat és agymossák õket Válaszd amelyiket szeretnéd. De maguk a válaszok is xarok, pl. drogot már itt is megveszi a csóri pesti gyerek is mint kint az amcsik, max. nem kokót tol hanem ginát... és itt is vannak aluliskolázott tuskók is akik életükben nem halottak pl. Bartókról se...
A kérdező hozzászólása: ja és ez a hárman vagytok ellnem duma nagyon vicces. élõben is nekem jöhetnétek 3-an akkor is csak nevetnék. naszóval volt dnb aki azt hallgatta menõ volt, azt leváltotta a dubstep most az a menõ. a buz1knál a house meg a rnb a menõ vagy valami olyasmi azt nem ismerem egyáltalán, de ez a zene már 20 éve megy de csak nyugaton. ide nem is jönnek mert az emberek stilusát a média határozza meg. én a gazdasági és kulturális hátterére vagyok kiváncsi szóval ha annyira sokat tudsz válaszolj.
A kérdező hozzászólása: attól még hogy valamit sokat állitanak nem lesz igaz. pofon egyszerûen ki lehet deriteni hogy hol milyen népszerû: tourdates/hol, milyen sûrûn és még talán azt is megtudod mennyien voltak kb. szóval várom a választ hogy nyugaton miért népszerûbb mint keleten.
azért mert te vagy a primitív xD de már hárman vagyunk ellened úgyhogy érdemes lenne ezen elgondolkodnod hogy ki a hülye itt xD ajánlom inkább olvass el egy tankönyvet mert keserves lesz így az élet, az átlag gyûlöli a gyökereket.
A kérdező hozzászólása: ÚTMUTATÓ A KÉRDÉS MEGVÁLASZOLÁSÁHOZ: 1. elolvasom a kérdést 2. meghallgatom a zenét 3. túlteszem magam ezen a szörnyû megrázkódtatáson 4. használom az agyam (ez csak annak szól akinek van agya) 5. válaszolok A KÉRDÉSRE akár negativat akár pozitivat, de észérvekkel támasztom alá.
A kérdező hozzászólása: kedves második. csak az elsõ néhány sort olvastam el mert már az is olyan szinten primitiv, egy észérvet nem találok benne és annak sincs köze a kérdéshez.
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ: 2 kommentedbõl egynek sem volt köze a kérdéshez most is azt mondanám hogy olvasd el megint a kérdést de egyszerûen te olyan szinten retardált lehetsz hogy inkább hagyjuk.
Ez egy FOS. Caps lockkal. És tuti hogy itt is találnál olyat aki szereti. Meg külföldön is aki szerint szintén FOS. Egyáltalán honnan tudod - vagy honnan tudhatnánk bizonyosan hogy külföldön elterjedt? Youtube-on nincs nagy nézettsége, a lájkokat se lehet nagyon látni. A hipotézised alapok nélkül áll, bizonyíték nincs. Ez megint egy légbõlkapott eszmefuttatás mint amit annyira szeretnek csinálni az emberek. Ha meg valaki cáfolni mer, vagy bizonyítékot kér akkor lehurrogják. Csak egyszer tudnátok meg hogy mûködnek a tudományos kísérletek. Tehát: Te egy olyan kérdésre várod jelenleg a választ ami egy olyan kijelentésre épül amit te magad állítasz és nincs alátámasztva. Ilyen kérdést meg nem lehet megválaszolni mert még inkább hamis következtetésekre juthatunk.
A kérdező hozzászólása: tök értelmesen tettem fel a kérdést és nem hiszem el hogy nem tudtok elvonatkoztatni a zenétõl és használható válaszokat irni. nem vagyok elmebeteg és is hallgatok schubertet meg thovent (most perpillanat ez megy: http://www.youtube.com/watch?v=jxBKgOyMzSc) csak nyitott az elmém nem törõdök azzal hogy más mit gondol arról amit hallgatok, úgyhogy légyszives ijatok használható válaszokat. Köszönöm
jézusom :O
A kérdező hozzászólása: gratulálok, megválaszoltad a kérdést :D amúgy kelet és nyugat közt annyi a különbség hogy ott kisebb arénát töltenek meg, másrészt szép és harmóniaérzék? ez lehet lokalizálni? :D na olvasd el megint a kérdést és válaszolj rendesen, ez egy szélsõséges zene, úgyhogy az hogy hol mennyien hallgatják szerintem kapcsolatban áll a gazdasági háttérrel kultúrával iesmi. amúgy nézd itt is azért többen vannak mint 4-en. http://www.youtube.com/watch?v=h1wh8DOAph0
De hülye vagy b.meg... "nyugaton miért népszerûbb mint keleten" Erre írtam már az elsõ hsz-ben, hogy mert keleten nem vevõk annyira a szarra, mint nyugaton. Attól, hogy neked ez nem tetszik vagy nem kielégítõ, még válasz a kérdésedre, te gyökér.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!