Találatok a következő kifejezésre: Miert szeretett csak (11 db)

Miert szeretett smarolni csak az elejen a baratom?

Nemreg megkerdeztem a baratomtol,h miert van az, h mar szex kozben soha nincsenek azok a szenvedelyes puszik, mint minden kapcsolat elejen...hisz tobb mint egy eve egyutt vagyunk, es mar nincsenek azok a hosszu puszik..nem ertettem egeszen a valaszat, mert azt mondta, h mar mas szakaszon vagyunk, es h unja azokat a hosszu smarolasokat,mert ugyis ugyanoda lyukadunk ki..Szerintem az elojatek fontos resze, es nem tudom hogyan magyarazhatnam neki el, h az szep es szerintem kell...Vagy nem?

Legjobb válasz: Ez a legtöbb kapcsolatban így van. Fõleg azoknál, akik hosszú ideje vannak együtt, mert ahogy a barátod is mondta ez már egy másik fázis. Megmondhatod neki nyugodtan, hogy neked szükséged van rá általában is meg az elõjáték közben is, és néha azért lehetnének hosszú csókok. Biztos nem fog nagyon hõbörögni ellene. De ebben nincs amûgy semmi különös, mondjuk mr egy fél éves kapcsolatban sem smárolnak annyit a párok, mint a legelején, amikor egész nap össze vannak nõve a szájuknál :-)

Ez a legtöbb kapcsolatban így van. Fõleg azoknál, akik hosszú ideje vannak együtt, mert ahogy a barátod is mondta ez már egy másik fázis. Megmondhatod neki nyugodtan, hogy neked szükséged van rá általában is meg az elõjáték közben is, és néha azért lehetnének hosszú csókok. Biztos nem fog nagyon hõbörögni ellene. De ebben nincs amûgy semmi különös, mondjuk mr egy fél éves kapcsolatban sem smárolnak annyit a párok, mint a legelején, amikor egész nap össze vannak nõve a szájuknál :-)
Az elején szerintem jobb hiján smárolnak. :) Amikor szex is van, akkor másé a fõszerep. Persze ott sem elhanyagolható. Beszéld meg vele.
Ismerõsöm võlegénye pl. azért nem szeretett smárolni, mert a menyasszonyának hideg volt a csók elején a szája, és azt mondta ez olyan kiábrándító.
A férfiak ÁLTALÁBAN kevésbé kedvelik ezt egy kapcsolat késõbbi szakaszaiban (tisztelet a kivételnek!) - míg a nõk akkor is szeretnék. Azonban a többség könnyen kapható rá késõbb is, ha valamit remél tõle! Tehát, ha tudja, hogy te mennyire szereted, akkor lehet, hogy néha rászánja magát. Kérjed néha (nem mindig szóval... lehet azt éreztetni is) - de ne túl sûrûn.

Miért él vissza a kisfiam a szeretetünkkel? Miért csak akkor "jófiú", ha szigorúak és távolságtartóak vagyunk vele?

Szívem szerint mindig ölelném és babusgatnám. De amikor ezt teszem, akkor azonnal követel?z?vé válik és nem fogad szót. Ha szigorú vagyok és határozottan, keményen beszélek vele, akkor szuperjólnevelt, okos nagyfiú. Ha kedvesen szólók hozzá, átölelem, akkor pedig hirtelen a cip?jét sem tudja egyedül felhúzni... Egész baba és kisgyerekkorában babusgatva volt és olyan szép volt minden. Most meg ahhoz, hogy reggel felöltözzünk és el tudjunk indulni, úgy kell viselkednem, mintha egy SS tiszt lennék...

Legjobb válasz: Épp ezért ilyen! Nem lehet, hogy nem vagytok következetesek? Hol így,hol úgy reagáltok egy-egy helyzetre? Ha kiszámítható a te viselkedésed,a gyerek tudja,mire mi lesz a reakciód,akkor tudja mihez kell tartania magát. Tudom, hogy iszonyú nehéz, 2,5 éves fiammal nyakig vagyunk a dackorszakban. De meg kell találni a középutat: szeretetteli, elfogadó, de következetes nevelést. Nem akartam osztani az észt, csak azért írtam le,mert ezen én is sokat agyalok mostanában. Sok sikert!

Épp ezért ilyen! Nem lehet, hogy nem vagytok következetesek? Hol így, hol úgy reagáltok egy-egy helyzetre? Ha kiszámítható a te viselkedésed, a gyerek tudja, mire mi lesz a reakciód, akkor tudja mihez kell tartania magát. Tudom, hogy iszonyú nehéz, 2, 5 éves fiammal nyakig vagyunk a dackorszakban. De meg kell találni a középutat: szeretetteli, elfogadó, de következetes nevelést. Nem akartam osztani az észt, csak azért írtam le, mert ezen én is sokat agyalok mostanában. Sok sikert!
nem írtad hány éves. ha épp dackorszakban van, akkor ez teljesen normális. próbálgatja a határait. nálunk is ez van, fürdésnél, az istennek nem jön vetkõzni, fürdeni...rohangál, fel le az ágyról, mintha a falnak beszélnáék. olyankor mindig mondom neki, hogy jó mo st 3-ig számolok, ha nem jössz akkor te ma a földön alszol! 1-2-3! mire a 3-hoz érek, ált. odajön.. dec. végén lesz 3 éves.

Szerintetek miért van az, hogy a szeretetünk legtöbbször csak akkor töretlen és kitartó, amikor elvakultak vagyunk szerelmesen, és akkor is inkább csak a párunk felé?

Ha pedig nem vagyunk szerelmesek, a szeretetünk gyakorta közönnyé válik embertársaink iránt.

Legjobb válasz: Szerintem nagyon jó kérdés, csak így hajnali 1kor még próbálom felfogni... :) Egyelõre nem sok sikerrel... :D

Szerintem nagyon jó kérdés, csak így hajnali 1kor még próbálom felfogni... :) Egyelõre nem sok sikerrel... :D
A kérdező hozzászólása: Köszi Kedves Utolsó! Nem kell odafigyelni arra, aki leoltott. :)
Hát papa ilyen írót is csak a GYIK-en alkalmaznak ahogy látom, de szerintem te se vagy biztos benne, hogy ezzel akartad-e valójában fárasztani a népet avagy sem.
A szüleim 36 éve kitartanak egymás mellett, pedig ennyi év után megcsorbult a szerelem, féltõ szeretetté alakult. Hárman vagyunk testvérek, szeretjük egymást, szeretjük a párjainkat és a barátainkat is. Na úgyhogy szerintem csak akkor válik közönnyé, ha engeded, de ha valakit igazán szeretsz, nem fogod engedni.
Ha nem vagyunk szerelmesek, akkor is csak akkor válhatunk közönyössé embertársaink felé, ha velünk nincs rendben valami.
A kérdező hozzászólása: Papa, ilyen emberek is kellenek a Földre, mint Te! :) Ettõl színes az archívum. :)
A kérdező hozzászólása: Utolsó elõtti és utolsó válaszolók. Köszönöm az építõ válaszokat. Utolsó elõtt kivételesen nagy szerencséd van, ennek örülök. :) Maradjon mindig így! Utolsó, Te is nagyon jól látod a helyzetet, tán nem pszichológus vagy?


A szeretet ünnepén születtem, de sosem szeretett senki sem, miért? Van más is, aki ezen ünnep környékén született és nincs párja? Vagy csak én vagyok ilyen átkozott?

Legjobb válasz: 19:53-nek igaza van. "Design your universe". Amúgy meg a szüleid biztos szeretnek, csak vagy nagyon kamasz vagy és nem fogod fel, vagy csak egyszerûen hülye.

19:53-nek igaza van. "Design your universe". Amúgy meg a szüleid biztos szeretnek, csak vagy nagyon kamasz vagy és nem fogod fel, vagy csak egyszerûen hülye.
szerintem nincs összefüggés
En is 24én születtem, de ùgy érzem soha nem kaptam meg azt a szeretetet, amire vagytam, de még a szüleimtõl sem. Talan lehet meg kell elégednünk, hogy ezen a napon születtünk.
Én meg Valentin napon.. én is egyedül vagyok.. de tudom, nincs összefüggés eközött a két dolog között :) )
68-as, linkelj! :D
én januárban születtem és mégse szeret senki, kb 10 éve van szeretethiányom 20L
szamóca már hiányzott:D lesz egy kérdésem majd vitatkozhatunk egy jót:D
nyomi
Ez csak is a Te a döntésed haver!
karma
Én! Bár én nem pont karácsonykor születtem, pár nappal elöbb.
Vagy csak lemondani az emberi mohóságról. Elégedj meg azzal ami van. Akarhatsz többet, mert az visz elõre, de ne menjen a károdra.

Van egy fiú akit nagyon szeretek és tudom hogy ő is nagyon bír de nem túl kedves és nem nagyon érzem hogy "visszaadja" az én szeretetemet és nem tudom hogy miért van . Talán csak azért mert fiú vagy mi?

(remélem érthető voltam jobban sajnos nem tudom elmagyarázni)

Legjobb válasz: Nem , nem voltál érthetõ . Szerintem azért nem viszonozza a szeretet mert nem tudod kifejezni ahogy a kérdésedet sem mert csak 10 éves pitsa vagy

Nem , nem voltál érthetõ . Szerintem azért nem viszonozza a szeretet mert nem tudod kifejezni ahogy a kérdésedet sem mert csak 10 éves pitsa vagy
A kérdező hozzászólása: máshogy szeret mint én õt . Tehát nem mutatja ki . Mit nem értettél ???

Miért lettek a gyermekeim ilyenek, annak ellenére, hogy mindenemet odaadtam, sõt még a maradékot is odaadnám azért, hogy csak egy cseppnyi õszinte szeretetet, törõdést kapnák vissza, mint amit én adtam nekik?

Tisztelet a kivétel közülük, mert nem akarom megbántani,a kivételt, mert amelyik olyan, hogy még így-úgy van, annak nem inge ne vegye magára, mert én már félek, és nem akarom megbántani egyiket sem, mert én már akkor is rossz vagyok, ha kérdezek!De a legnagyobb lányom, akit a szarból szedtem ki, amikor még a feleségem élt, és õ is azt mondta, hogy minek megyek utána, had menjen, de én hülye, nem engedtem elveszni és most teljesen helyén van az életben, amit nekem külön köszönhetne!(De az a bizonyos história,hosszú lenne, de amit õ tett akkor, kevesen,vagy lehet senki nem fogadta volna vissza, és ráadásul segítettem is neki mindezek ellenére, de az írásomból úgy is kiderül,hogy egy lelketlen f-eg!

Legjobb válasz: Ebbõl most semmi konkrétat nem tudtunk meg.

Ebbõl most semmi konkrétat nem tudtunk meg.
Ne haragudj, kérdezõ, de csak magadat átkozd, mert ha mind az öt ugyanolyan "sz*r" lett, akkor az bizony a te félrenevelésed hibája.
szerintme te egy alkoholista apa vagy. apa is ezeket gondolta a gyerekeirõl illetve rólam hogy mi nem törõdünk vele õ mindent megadott hogy képzeljük.. de azért minden este részeg volt és lelkileg terrorizált.
Nem lehet, hogy volt egy idõszak, amikor nagy szükségük lett volna rád, de te pont akkor hagytad cserben õket, pont akkor [email protected]ál egy méreteset a fejükre és most ez bosszulja meg magát? Mert erre már láttam példát. Senki se tökéletes, te sem vagy az. Biztos nem csináltál olyat ami miatt így bánhatnak veled? Az embert nem szokták nyomósabb ok nélkül rühelleni.
Ó értem. Szóval te munkamániás voltál, a gyerekeiddel nem törõdtél semmit, mindig adtál nekik egy nagy dolgot hogy za helyettesítse a te szeretetedet ... szerinted csak úgy ok nélkül utálnak? ne legyél buta... és most várod hogy ugorjanak a nyakadba és szeresgessenek.. hát... meg is értem a gyerekeidet:)
utolsó válaszoló vagyok : ha nem vagy alkoholista és rényleg ok nélkül utálnak akkor nem tudom mit tegyél.. biztos hogy normálisan és rendesne nevelted õket fel? amúgy magával biztos van valami gond hogy féregnek nevezi a gyerekeit még akkor is ha roszul bánnak vele, . én a gyerekeimet soha nem nevezném féregnek SOHA! és felháborodik minden válaszon.. hmm.. biztos benne hogy nncs ott valami baj?
A kérdező hozzászólása: 27/28 Köszönöm, hogy végre megértenek(mert privibe is ezt írják többen, és semmi elhamarkodott rosszindulatú írást nem kaptam ott, sõt ellenkezõleg)de visszatérve a lényegre, tanúkat ismerõsöket tudnák sorolni, hogy nem azért ítéltek el, hogy valaha is rossz apa lettem volna, hanem azért szidtak a saját szemembe, hogy miért nem magam örömére teszek inkább. S, nyomatékos legyen, mert hivatalnokok, de még orvosok is, de ismerõsök családtagok, boltosok stb-i akik ismernek, de sorolhatnám estig, mindenki tudna igazolni, hogy a színtiszta igazat mondom, és ez nem vicc.És még ezek után is azt mondom, hogy egy cseppnyi jó szóval, már kenyérre kenhetõ vagyok.Mivel nem vagyok én azért olyan rosszindulatú, könyörtelen ember, mint amilyen reakciót itt egyesek lefolytattak irányomban, és anélkül, hogy elõször elszámoltak volna 3-ig, és magukba néztek volna, és a szemellenzõjüket levették volna, azonnal a sárba tapostak, mindegy büdösbogarat.
Nem - nák, hanem - nék. :) Valamit nem jól csináltál, az biztos. Nagyon arra játszol, hogy te mit kapj vissza, az pedig nem jó jel. Ha valakit nem szerettek, akor nem fog visszadni szeretetként semmit. Minden gyereked nem lehet született pszichopata (egyedül azok a gyerekek képtelenek a szeretetre, bármit is kaptak õk maguk), tehát valami nem stimmel. Magadban keresd, hogy mi és hol a baj.
Az írásod az én apámra is nagyon hasonlít. NEM jó apa. Azt hiszi, azért, mert eltart, nekem kellene nyalnom a talpát, közben munkamániás, szigorú, nem ismer egy kicsit sem, a hobbijaimat lehülyeségezi. Közben meg veri a mellét, hogy az õ nevelése a non plus ultra.
A kérdező hozzászólása: Éppen most nézek egy filmet, már tegnap óta 6-szor ip-tv-én, a cím "Tuya házassága" Dráma, és most kaptam fel a fejem, mert igazából egy filmet nem tudok megnézni a fájdalmaim miatt, és azt mondta az orvos a kínai embernek, hogy a férje csigolyája megroppant, és ezért várható, hogy lebénul, és ki viseli gondját, de nem folytatom, viszont ajánlom figyelmébe annak, aki rosszindulatú megjegyzéseivel commentelt. Csak azt nem tudják sokan, viszont én igen, hogyha valaki ágyhoz kötött, nagy erõfeszítettség, odaadás kell ahhoz, akár hozzátartozónak, vagy szakembernek, hogy felfekvés miatt, ami 100%-ban elfertõzõdik, elõbb de belátható idõn belül biztosan halállal végzõdik.(mert én se most jöttem le a falvédõrõl) Ezekre pedig én sajnos, nem számíthatok, de már akkora meg van a tervem, mert nem végelgyengülés, fertõzésben szeretnék meghalni.
A kérdező hozzászólása: 20/22-eskb DETTÓ, (Köszönöm, az igazságos bölcs hozzászólásodat!) Milyen érdekes egybeesések, mert hasonló a dolog, de végül is sok az egybeesés, amit még én sem írtam le, de én is vettem autót az elsõ háromnak, meg segítettem még lakáson kívül autóhoz jutni a középsõ 2-õnekik, amúgy 3-om gyermekem azért látogat, még, és fõleg az 2-õ kisebb, de mivel most a legkisebb az nagyon hajt, õ csak inkább akkor jön, ha valami kell neki, de én örülök neki, mert még az is jólesik, az 4. az rendesen jön, a3.dik is néha, de õ is sokat dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Sokat gondolkodtam, hogy ide feltegyem a kérdést, de azt szûrõm ki az egészbõl, hogy az emberen ha van sapka, az a baj, ha nincs az a baj, de könnyû jólakottan azt mondani, hogy inkább éhes lenne valaki. Mert amikor valaki csak tengõdik akkor anyagi javakért nyavalyog, ha megvan mindene(kapott)akkor meg már megint éhes. De egyszóval(és megint tisztelet as kivétel, mert ezt sokan elfelejtik elolvasni)!!!!!!olyanok mint a galambok, mert a földön a tenyeredbõl esznek, a magasra felszállnak, pedig leszarnak. AZ ÁTKOZÓDÁSRÓL MEG ANNYIT, HOGY MAGAMAT MÁR RÉG ELÁTKOZTAM, HOGY ILYEN HÜLYE VOLTAM, mert csak csepegteti kellett volna, és akkor másként alakult volna az egész. Az összes gyermek nem ilyen, de, hogy érthetõ legyen az írásom, ami tükrözi is a heves indulatokat, AZT MINDIG HANGSÚJOZTAM, HOGY VAN KIVÉTEL A GYERMEKEIM, NEM MINDEGYIK ILYEN, ÉS SZÁNDÉKOSAN HAGYTAM MÉG ANNAK IS MENEKÜLÕ UTAT, AMELYIK ODASZART AHOL EVETT, és akkor akár az összes jó lehet, mert szerintem nincs olyan bûn, amit ne bocsájtanék meg, ha úgy adódna, mert még a halálos ellenségemnek is megbocsájtok, de aki kínoz, annak nem tudok fizikailag.
utolso kommentre reagálva. igen van olyan h jofej szülöktöl is sajnos rossz gyerek lesz. az a gyerek rontása. de olyan hogy mind az 5 olyan legyen kétlem h lehetséges. mellesleg mivel az anyjuk meghalt, akit nem tudom milyen volt lehet hogy jófej, igy maradt az apa a negativ példa és nem tudtak elbujni a szeretö anyai ölelésben. én is elkallodhattam volna. ha csak apám nevelt volna valoszinüleg igy lett volna. de anyám is ott volt akit imádok, és szerencsére több szorult belém annál mint hogy rossz felé vigyen az utam.
még egy példa. apám is ugyanez. sosem ivott nem dohányzik, nem agressziv, szeret dolgozni, munkamániás, szintén spórolós, (szarrágó....mint a gyerekeid. nem lehet h te is az vagy?) a házon amiben felnöttem mást nem kaptam töle soha.sõt! a saját szobám amiben laktam az sem az enyém volt hisz ez az ÕÕÕ háza és akkor ugyebár az az Õ szobája amiben felnöttem.ennyi amit kaptam tõle. egy nagy saját szoba amit nem éreztem a magaménak. de õszerinte mindent megtett értünk. persze... anyám igen! õ nem.
*értek.
13 assal érted eggyet.
13. vagyok, a hosszu iros, most olvastam a többi válaszod és ez csak megerösitette a gyanumat. mert nagyon hasonlitazs apámra. keménység, zárkozottság, keserüség, munkamánia.ez édeskevés a gyerekneveléshez. ez arra jo hogy TE megmaradj az életbe. ne aggodj a gyerekeid ugyanezt fogják átadni a gyerekeiknek is, és megkapják ök is amit te. ha egy gyerek azt mondja h dögöljön meg a szülöje az nagyon durva de ha szeretnének téged nem mondanának ilyet. ha meg nem szeretnek arrol csak te tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Egy kis ízelítõ, a történtekrõl, a kérdés születése miatt! Megnyugtatok én itt mindenkit, hogy 5-árvát neveltem fel becsülettel, most már sulyós rokkant vagyok, ami azt jelenti, hogy lassan a (hosszú) nadrágomat is nagy nehézséggel tudom felvenni. Mivel feleségem elhunyt rákban 36-éves korában, az idõsebb négy gyermekemnek tudtam indulási segítséget adni, hogy ne albérletbe kezdjenek. A legkisebb pedig mivel összeköltözött most 20-évesen, így õneki albérletbe kellett mennie, mivel sajnos elég nehéz, vagyis önfejû, és õneki már mivel õróla is gondoskodtam, mivel a jelenlegi házat a nevére írattam a feleségem halála után 2000-ben, amikor még 6 éves volt. De most ennek ellenére is nekem van lelkiismeret furdalásom, hogy nem dögöltem meg, mivel, a többi gyermekem, fõleg közülük 1, nagyon jó anyagi helyzetben van, de én hajlandó lennék a pár milliós automata autómat is eladni, de ahhoz még kellene egy-két millió, hogy 1db-egyszobás lakást venni, (HOGY A LEGKISEBB NE MÁS ALBÉRLETÉBE LAKJON, VISZONT ÉN AJÁNDÉKBA ODAADTAM VOLNA AMIM VAN) de nem tudom megoldani, mert a gyerekeim szarrágók, sajnos ezt kell, hogy mondjam, mivel én odaadtam volna mindenem, de õk, akik tudnának segíteni, még egy tányér levest sem hoznak, sõt a faluban a legnagyobb lányom, aki itt építkezett nekem a segítségemmel, mert nekem köszönhet mindent, de már lassan féléve se látott. Sõt, még a férjét is lebeszélte, a võmet, hogy segítsen valamit. MOST MÁR ÉN IS AZ ÖNGYILKOSSÁGON GONDOLKODOM, MIVEL MÉG egy bank sem ad hitelt számomra, hiába tennék le egy egyszobás lakás árának felét, (HA NEM FIZETNÉK EGY 15-ÉVES TÁVLATBAN A RÉSZLETET) és azt vállalva, hogyha én meghalok, akkor viheti a lakást fedezetként, mivel a fiam már költözhet is a nevén lévõ házba, ami az én haszonélvezetem fenntartása mellett van, mivel autómatikusan rászáll. A GYERMEKEIMET PEDIG MEGÁTKOZOM, AMELYIK SEGÍTHETETT VOLNA, ÉS LÁTOGATHATOTT VOLNA, KINEK KÖZÜLÜK NEM INGE NE VEGYE MAGÁRA, ÉS AZ "ISTEN BOCSÁSSON MEG NEKEM, DE SAJNOS EZ VAN!!!!! HIÁBA PRÓBÁLTAM MEG MINDENT, SZERETETTEL, NAGY GONDOSSÁGGAL, ÖNZETLENÜL NEVELTEM FEL ÕKET, MÉGIS GYARLÓK, ÖNZÕK LETTEK.
A kérdező hozzászólása: SOHA! nem hagytam õket cserbe, inkább ellenkezõleg, túlságosan is gondjukat, nem túlzok, de maradéktalanul megoldottam, lehet, hogy ez volt a hiba!HIBÁM!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Többet nem válaszolok, elõre is elnézést kérek mindenkitõl, de ha mindent tudnátok, akkor garantálom, hogy senki még egy halványan leírt betûvel sem vonná kétségét(kérdõjelezné), az õszinte kétségbeesésem igazát, én már csak a HALÁLOMAT VÁROM!
A kérdező hozzászólása: Bocsi, hogy megszegem ezelõtti szavamat, de jó értelemben teszem, de megnyugtatlak, nem voltam soha alkoholista, sõt ellenkezõleg, munkamániás, de hogy lássátok milyen voltam, majd bemásolok egy két ízelítõül lévõ pillanatokat, ami az életem során történt, hogy milyen gondoskodó voltam, és azért nem írtam mást, nehogy az legyen, hogy fényezem magamat.ABBAN IGAZAT HAGYOK, HOGY ÉN SE VAGYOK HIBÁTLAN, MINT EMBERBÕL VAGYOK ÉN IS, de ha hiba terén értékelnek mások, ismerõseim, 5-st adnak, de én akkor is csak egy kövér 3-ra értékelem magamat. Igaz az iskolában én jobban örültem egy kövér hármasnak, mint más egy 5-nek.:)
A kérdező hozzászólása: A mai világban az szeretik a gyermekek, ahogy felnõnek dögöljön meg a szülõ, igaz a nagyobbik lányom ezt 2006-ban már bekiabálta, hogy dögöltem volna már meg, mivel hangot merészeltem akkor adnak adni, mivel szorult helyzetben voltam, és egy hónapra kellett volna kisegítenie. De azóta rendeztem soraimat, és ez most hosszú lenne, de ha azt mondom, hogy már gyerek koromban is mindenki azt mondta rám, hogy a jéghátán is megélek, és ezzel mindent megmondtam, hogy milyen ember vagyok. És soha nem bûnöztem, mindig tisztességesen kerestem, de takarékos voltam, ha pl-ul egy cólát megkívántam a 70-80-as években, és 3ft-helyett 3.20fillér volt, inkább nem ittam.
A kérdező hozzászólása: én maximálisan, becsülettel teljesítettem a feladatomat, Nem félek attól, hogy a túlvilágon, ha van az örök vadászmezõkön élet, akkor majd visszakapják, amit tettek. Mert ami késik, az nem múlik, és egyszer elõbb, vagy utóbb mindenki elnyeri, az õt megilletõ büntetését! EZ AZ ÉN REMÉNYSÉGEM, AMI MIATT MÉG VAGYOK, MERT AZ TÚLZÁS LENNE ÁLLÍTANOM, HOGY ÉLEK, mert ez nem élet!
Jólvan kiderült hogy tényleg van valami bajod.. menj el pszichológushoz kérlek!! amúgy a válaszaidból nézve nem azt veszzük ki hogy milyen rendes ember vagy hanem hogy milyen elmebeteg..
A kérdező hozzászólása: Akkor az ominózus helyzetben a nagyobbik lányom azt kiabálta be, mivel egyedül vagyok, hogy döglöttem volna meg, és erre több tanúm is van.Ami szintén nagyon fáj, hogy annak ellenére, hogy soha nem voltam agresszív, mégis olyan dologgal vádolt, a nagyobbik gyerekem, amit a mai napig, nem tudok elfelejteni. S mindez röviden csak, mert sarokba szorítottam õket, de ez hosszú lenne elmondanom.Egyébkén, jó módban éltünk, igaz én lenulláztam magam, de nincs is rá szükségem, mert nagyon igénytelen vagyok, és spórolós.Csak ízelítõül egy pl-a, amikor õk kicsinyek voltak, még arra is képes voltam, hogy egy 25.l-es tejeskanna tejbe fürdette õket a feleségem, amire emlékeznek is, mert 1, 5-2, 5-évesek voltak, és most csúnyát mondok de szarásig amire emlékeznek is mindent megteremtettem, mert a feleségem nem dolgozott, én pedig látástól vakulásig, de nem panaszkodom, mert örömmel tettem.
Szerintem te beteg vagy. Gond van az agyaddal. Valószínûleg megkeserített az élet. Egy anonim oldalon beszélgetsz önmagaddal, bizonyítod az igazad, ami senkit nem érdekel. A nem tetszõ válaszokat törölteted... Kezeltesd magad, ha úgyis beteg vagy és orvosról-orvosra jársz, egy pszichiáterhez is térj be út közben.
mert te is ronda vagy!! amit te nem tudsz teljesíteni, azt ne várd el a másik féltöl.
Talán add lejjebb a mércét te is.
Mi a bajod az "átlagos lányokkal"? Velük is lehet kapcsolatot kialakítani, és talán kevésbé beképzeltek, mint a nagyon szépek. Szerintem is lejjebb kéne adnod a mércét. 30/f
Most olvasd el újra a kérdésedet, és talán rájössz, hogy mekkora fogyatékos vagy.
kezdeményezz te náluk!
ja kezdeményezz te. Talán azok a lányok lejjebb adták az igényeiket.
naaa! de legalább vicces a fogyatéka! :)
A kérdező hozzászólása: Ha ronda lennék, akkor az átlagos meg csúnya lányok sem tapadnának rám maguktól.
Mindenkinek más az igénye ami neked átlagos az másnak szép is lehet:)
hülye vagy?
Mondd majd akkor, amikor a csajod fekszik le mással, mert a másik pasi is szeretetre vágyik...paraszt
Na, akkor majd én is arra fogok hivatkozni, hogy szegény pasik, annyira vágytak egy jó dugásra...
Mert szociopaták. Hihetetlen, hogy nem látják át, hogy te csak önzetlenül segíteni szeretnél az emberiség felén. A hozzád hasonló karitatív személyiségeknek sajnos sok gonoszsággal kell szembenézniük ezen a kegyetlen világon. De egy tanácsom van: Fuck them all.
Amikor a férjem megcsalt, azzal magyarázta, hogy ott volt az a nõ, akit a férje elhanyagolt, nem tekintette nõnek, és õ csak pátyolgatta kicsit... Szembesítettem vele, hogy engem szintén elhanyagol a férjem és nem tekint nõnek, szóval ennyi erõvel engem is pátyolgathatott volna, ha elhanyagolt feleségre vágyott... de ez eszébe se jutott!
akkor mit mondanál, ha ezt veled csinálnák meg??? Visszanyalna a fagyi és ide írnád, hogy mekkora ribi a barátnõd...!
ez azért hihetetlen igaz?
Te meg miért leszel kiakadva majd azon, ha a barátnõd azért lépett félre, mert a másik pasi sokkal tutibb, mint te és sokkal jobb, egészségesebb, okosabb, szebb gyerekeket csinálna neki, mint TE?... ez pusztán genetika! :D
Jézus, Te vagy az?
Úristen mekkora forma vagy reszpekt teljesen egyet értek veled !
A kérdező hozzászólása: Csak úgy hangzik. :) A másodállásomban kizárólag pénzt keresek. De a nõknél nem azt...
13-as vagyok. Ez most úgy hangzott, mintha te másodállásban végeznéd a nõk "boldogítását".
A kérdező hozzászólása: 13-asnak. Ááá! Ha komolyan gondoltad volna nem ide írtál volna, hanem privátban. Mint azok a boldogok, akik komolyan gondolták. ;) Köszönöm a válaszokat és a rajongóleveleket. Igazán jó érzés tudni, hogy vannak még, akik értik a humort. 11-esnek: Köszönöm az indulatmentes hozzászólásodat, tõled tudtam tanulni. Te nagyon jó társ lehetsz!
Hozzám nem jönnél el? Úgy vágyom egy kis szeretetre, engem senki sem szeret. :(
Hagyd az egyedülállókra a jótékonykodást.
Azért lépsz félre, mert neked jó.Ezt ne várd a másiktól, hogy megértse.A helyében te se értenéd meg.Majd ha igazán szeretni fogsz, eszedbe se jut félrelépni
:)
Nem kell. Pedro
Nem kell. Vagy van egy olyan opció, hogy az "adminisztrációs anomáliák miatt" részt közbevetett gondolatnak tekintjük (van egy erre vonatkozó gumiszabály), ekkor azonban a de után is kell vesszõ: Dóra a Budapest banknál szeretett volna két hitelt végtörleszteni, de, adminisztrációs anomáliák miatt, csak az egyiket sikerült. Viszont ilyenkor a két vesszõ helyett inkább érdemes gondolatjelet használni: Dóra a Budapest banknál szeretett volna két hitelt végtörleszteni, de – adminisztrációs anomáliák miatt – csak az egyiket sikerült. Szerintem ha ennyire rövid a közbevetett gondolat, és valójában illeszkedik a mindatba mint "nem közbevetett" gondolat (hiszen ugyanarról a dologról szól), akkor nem kell a vesszõhalmozás.
Csak megerõsíteni tudom az elõttem szólókat: nem kell vesszõ, csak ha szeretnénk elkülöníteni az "adminisztrációs anomáliák miatt" részt, de ez esetben a közbevetést nyitó vesszõt is ki kell tenni. (Vagy helyettesíthetjük gondolat-, esetleg zárójellel.) Valóban gyakori hiba. Szintén sûrû elõfordul, és még cifrább az, amikor a tárgy és az alany vagy a tárgy és az állítmány közé tesznek vesszõt.
Nem kell. Csak két tagmondatból áll. A csak egyébként sem kötõszó, de sztem a gondolatjel is teljesen felesleges, csak túlbonyolítjátok.
A kérdező hozzászólása: Egyre gyakoribb mostanában az effajta hiba. Nem is értem, hogy miért, de terjed.
Azért kell, mert nem is kell...ez egy hiba.

Istenben miért csak a szeretetet látjátok, a gonoszságot ki teremtette?

Legjobb válasz: Ne keress logikát ott ahol nincs.Higgy, vagy ne higgy, rajtad áll.Ezekre, vagy a hasonló kérdésekre,a hívõ emberek, nem tudnak magyarázatot adni, ki így-ki úgy véli.Az én válaszom viszont nyilván nem érdekel, mivel nem hiszek Istenben.Én is hasonló, megválaszolatlan kérdések miatt hagytam fel Isten keresését.

Szia! Sokan kérdezik: Miért élünk ilyen világban? Így jött létre a világ, hogy itt sötétség és világosság, jó és rossz szakadatlan küzdelmet folytasson egymással? Hogy "így váltsa egymást örök romolás és teremtés", ahogy költõnk, Berzsenyi Dániel fogalmazta meg (vagy éppen ahogyan LastOneLeft írta ;-)).... Vagy valamely pillanattól kezdve torzult el az ember történelme, sorsa? De ha Isten létezik és Õ volt a Teremtõ, hogyan engedhette ezt? Ha Isten a szeretet, õ rosszat nem teremthetett, ha viszont az õ tudta nélkül került a rossz a világ gépezetébe, akkor lehet-e Õt mindenhatónak nevezni? Elõbb Isten erkölcsi lénye, utóbb mindenhatósága kerül veszélybe. Így lesz "a rossz a legvitálisabb kérdés minden vallásra nézve" – ahogy Babits Mihály mondta. A rossz kérdése valóban sok embert tart vissza Isten keresésétõl és az istenhittõl. Gyakorta olvashatjuk itt a gyakorikérdéseken is: "Hinnék, ha választ kaphatnék arra, miért van a rossz? Ha Isten valóban létezik, miért nem akadályozta meg a rossz megszületését? Ha Isten létezne, nem tûrné el ezt a sok fájdalmat, háborút, az emberi történelem vérontásait." A rossz kérdése valóban újra és újra felelevenedõ és erõsödõ kérdése sokaknak. Csak kevesen ismerik azt az átfogó és mély feleletet, amelyet a Biblia ad ezekre a kérdésekre. A Biblia határozottan állítja, hogy a rossz nem Istentõl ered! Tõle csak "jó adomány és tökéletes ajándék származik." Isten számára teljességgel idegen és elfogadhatatlan a bûn: "nem lakhatik tenálad gonosz" – olvassuk Zsoltárok könyvében. Istennek nem állt szándékában az építés mellett a rombolás, a teremtés mellett a megsemmisítés! A búzáról és a konkolyról mondott példázatában Jézus Krisztus arról szólt, hogy Istentõl csak a "jó mag" származik. Isten életet teremtett a vetés növekedésére és az örömért, amit a bõséges termés láttán érez a gazda. A rosszat – amit a példázatban a konkoly jelképez – "valamely ellenség" szórta a jó mag, a tiszta búza közé. Jézus ebben a példázatában arra utalt, hogy a rossz egy személy cselekvése által jött létre. (Érdekes megjegyezni, hogy a Bibliából ismerõs "Sátán" héber szó is ellenséget jelent.) "Az ördög atya emberölõ volt kezdettõl fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen õbenne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól, mert hazug és hazugság atyja" - mondta Jézus. A Biblia másutt is szól Sátánról, avagy az ördögrõl, mint a bûn szerzõjérõl. A Szentírás ugyanis a bûn szerzõjeként egyetlen személyt tüntet fel, akinek gondolkodásában és életében legelõször jelent meg és gyökerezett meg a bûn. Ez a valaki Isten magasrendû teremtménye, egy angyalfejedelem volt, aki lázadása után kapta a Sátán (ellenség) nevet. A Biblia szerint Sátán ellenségeskedése Istennel szemben már a mennyben, a mi földünk teremtése elõtt létrejött. Sokan úgy gondolják, hogy Sátán lázadásának az lehetett az oka, hogy már eleve volt benne valami nemtökéletes, valami mákszemnyi, morzsányi gonoszság, vagy legalábbis torz gondolat. Vagy ha ez nem is, de legalább valami "hiánynak" kellett lennie benne. Jézus azonban azt mondotta róla, hogy õ "nem állott meg az igazságban". Ez magában foglalja azt az állítást, hogy a kezdet kezdetén õ is az "igazságban volt". Õ sem került ki Isten kezébõl kevésbé tökéletesen, mint a többi teremtmény. Ezékiel próféta így szól róla: "Te voltál az arányosság pecsétgyûrûje, teljes bölcsességgel, tökéletes szépségben… ama napon, melyen teremtettél." Ésaiás próféta is "fényes csillagnak, hajnal fiának" nevezi õt. A Biblia szerint ennek az angyalfejedelemnek semmi oka nem volt arra, hogy Teremtõjével szembeforduljon. Nincs értelmes magyarázata Sátán mennyei lázadásának. A bûn eredetére lehetetlen olyan magyarázatot találni, ami megindokolná létezését. A bûn titokzatos, érthetetlen, mentegetése egyenlõ volna igazolásával. Ha mentséget lehetne találni rá, vagy okot létezésére, akkor megszûnne bûn lenni. Üdv. Péter
Ne keress logikát ott ahol nincs.Higgy, vagy ne higgy, rajtad áll.Ezekre, vagy a hasonló kérdésekre, a hívõ emberek, nem tudnak magyarázatot adni, ki így-ki úgy véli.Az én válaszom viszont nyilván nem érdekel, mivel nem hiszek Istenben.Én is hasonló, megválaszolatlan kérdések miatt hagytam fel Isten keresését.
ha úgy vesszük õ teremtette, mivel Lucifer is egykor angyal volt, de miután kitaszította isten a mennybõl ekkor két külön hatalommá vált a menny és a pokol, tehát nem lehet egybe venni.
ui.: Csak saját döntéssel juthatunk el az örök boldogság állapotába. :) Buddha. "A boldogsághoz nem vezet út...az út maga a boldogság." üdv 25/F LastOne.Left
19:54 És ez lényeges a boldogságnál, keresztény értelemben?
17:19. :) Ha jól vagyok értesülve, automatikusan beindult ez a folyamat(bûnbeesés), és még gátolva sem lett, holott az Atya nagyon jól tudta mi fog történni, mint ahogy azt is tudja, hogy az ember idõvel be fogja látni, hogy a rossz csupán lecke...és a reláció végett van jelen. Képtelenség szeretni teljes szívbõl, ha nem értetted meg az ellenkezõjét...Hogyan vagy képes tudni, ha egysíkú a dolog a kezdetektõl, hogyan vagy képes értékelne a jót, ha nincs viszonyítási alap? Például nem lennél képes fogalmat alkotni semmilyen színrõl, ha az ember a keletkezése óta, csak a zöldet tudtuk volna látni mondjuk, vagyis kontraszt hiányában nemhogy a zöldrõl nem lenne fogalmunk, de a többi színrõl sem. :P üdv 25/F LastOne.Left
10:36 Bibliailag igazolható a rossz szükségessége?
Helló. Péterhez szólnék, mert félreértette a magyarázatomat. :) Nem azt mondtam, hogy örök harcot vívunk mi a gonosszal...de a gonosz jelenléte a világban örök...muszáj lennie, és azért, amit leírtam...készségesen levezettem a miérteket. Meg kell értenünk a rosszat...hogy megértsük a jót...nélküle képtelenség. :) Ha Isten szemszögébõl vizsgálódnál, megértenéd, hogy a rossz szükséges, vagyis kötelezõ...és pontosan ezért nem avatkozott közbe úgymond az Atya akkor, és most sem. A rossz is jó tehát ilyen nézõpontból, és a magyarázat is tökéletes a létezésére. Az Úr a minden...de az eszméje a csak jó. Az Atya szeret, hiszen súg...(Szentlélek, lelkiismeret), a döntés a mienk, hogy a Sátánra, vagy Õrá hallgatunk... Lesarkítva...Isten létrehozta Sátánt, hogy azzal befolyásolva minket, megleljük a tiszta és önzetlen szeretet...önmagunk valóságát...az isteni elvet és tudatot...és végkifejletként pedig üdvözüljünk. Így nyer értelmet a fejlõdésünk. Így jutunk el a mennybe. :) üdv 25/F LastOne.Left
21:34 ami a bibliában szerepel a két fáról, meg az ördögrõl, kiûzetésrõl, az mind szimbólikus, de még úgy sem egészen állja meg a helyét.a valóság az, hogy nincs jó nélkül rossz, ha van fény, léteznie kell a sötétségnek is.tehát az Isten nem gonosz, egyszerûen a rossznak léteznie kell, ez egy törvényszerûség. amúgy Leftone gyönyörûen leírta a lényeget.
Itt a válasz a kérdésedre, olvasd el: http://depositum.hu/rossz_problemaja.html
A kérdező hozzászólása: ma 20.38: Amit írsz az igaz, de a tiltás és a büntetés az egy külön téma. Én arra lennék kíváncsi, hogy egyáltalán minek teremtette a ...... és gonosz tudás fáját. Eleve tudta, hogy az Ember enni fog róla és meg fogja büntetni - ez nem gonoszság? Vagy az Isten mégsem mindenható?
Akkor talán azt is eel kellene olvasnod, hogy Isten ezt megtiltotta az embernek, aki az ördög bíztatására fellázadt az egyetlen szabály ellen, amit be kellett volna tartania. Az elsõ pár sorbn pedig elõkerül pár elentétpár: sötét-világos, ég-föld, satöbbi. Egyébként én nem hiszek az eredendõ gonoszban. Abban viszont igen, hogy a gonoszság az emberi félelmekbõl fakadó hibák következménye. Vagyis az embernek kell leküzdenie azt.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem a teremtést a Bibliában. Isten nevelt két fát a Paradicsomban .... a jó és a gonosz tudás fáját. Miután az Ember evett róla megbüntette és kiûzte a Paradicsomból! Ez nem gonoszság? Akkor, hogy is van ez?
Nem teremtette Isten rosszat. Amíg nincsen jó, addig rossz sincs, tehát a jó (Istentõl származik) függ a rossztól. Míg nincsen mirõl letérni, addig nincsen rossz.
Helló. Isten azért teremtette a rosszat, hogy meglegyen a kontraszt, lehessen mihez hasonlítani a jót...ha nem lenne, akkor fogalmunk sem lenne a pozitív dolgokról, vagyis az örömrõl és boldogságról. Mindez azért történik, hogy mi részt vehessünk egy lelki fejlõdésen, evolúción, hogy elérhessük tudatállapotban önmagunk valóságát...vagyis õt magát, Istent. Szóval a gonoszságot is Szeretetbõl teremtette...hiszen a felsõbbrendû énünk tudja, hogy el nem veszünk a semmiben...hiszen olyan, mint "semmi" nem is létezik. Megtanít minket mindarra ezáltal, amit Õ is tud. :) üdv 25/F LastOne.Left
A gonoszságot mi emberek teremtettük, jobban mondva emberi tulajdonság.Kiben több, kiben kevesebb van belõle.Vannak akik uralkodni tudnak felette, vannak akik nem is akarnak.Szerintem sokkal több a jószívû ember mint a gonosz, csak a jószívû emberek, képtelenek felül kerekedni és átvenni az irányítást, hiszen ehhez a szép szó és a példamutatás kevés.Ezt nem varrhatjuk sem Isten, sem más valakik-valamik nyakába.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!