Találatok a következő kifejezésre: Miert problemazik azon, hogy nem (2 db)

Miert problemazik mindenki azon, hogy nem szeretnenk tudni a babank nemet?

30 hetes vagyok, es mindenki meg van rokonyodve, hogy nem akarjuk tudni a baba nemet! A doki is ugy nezett rank a 4 D-n, mint tyuk a piros kukoricara! Mi ezt megbeszeltuk a parommal, es igy sokkal izgalmasabb a varakozas! Regen is igy volt, nem ertem minek szekalni az embert! Na meg a josolgatasok...

Legjobb válasz: Ne hidd, hogy kevésbé macerálják azt aki elmondja a pici nemét. Mi amikor megtudtuk elmondtuk mindenkinek, hogy kislány. Azóta az anyósom azzal nyaggat folyton, hogy õ megálmodta, hogy fiú, és minden nap megkérdezi, hogy biztosan lány-e??? Sok boldogságot neked! Egy 20 hetes kismami.

Ne hidd, hogy kevésbé macerálják azt aki elmondja a pici nemét. Mi amikor megtudtuk elmondtuk mindenkinek, hogy kislány. Azóta az anyósom azzal nyaggat folyton, hogy õ megálmodta, hogy fiú, és minden nap megkérdezi, hogy biztosan lány-e??? Sok boldogságot neked! Egy 20 hetes kismami.
Mert ritka, de nem kéne ezen problémázni, ha nektek így jó!
Bizos azért mert manapság ez furcsa az embereknek, hogy nem akarjátok elõre megtudni, pedig ezt mindenkinek szíve joga eldönteni és ehhez a környezeteteknek alkalmazkodnia kell. Csak tudod az emberek néha nem értik, hogy miért nem gondolkodik mindenki úgy ahogy õk. Ne idegesítsd magad emiatt én csodálom, hogy ilyen elszántak vagytok evvel kapcsolatban.
Szia! Mi a 21. hetet töltjük és mi is ugyanígy vagyunk a párommal, nem szeretnénk tudni a baba nemét. Annyira mindegy, hogy kisfiú lesz-e vagy kislány, bármelyik lesz is, egyformán örülünk neki. Na, de a család, a barátok, ismerõsök... Az elején poén volt, amikor mondogatták, hogy õk nem bírják ki a végéig, kérdezzük meg, és egyébként is milyen babacuccokat fogunk venni, ha nem is tudjuk a baba nemét stb. Most már mi sem vesszük viccesnek, amikor nyaggatnak bennünket, de tartjuk magunkat az elhatározásunkhoz. Olyan csodálatos érzés várni a babát, a végére pedig mindenki úgyis azt kívánja, hogy egészséges legyen, más nem számít. Sok boldog napot kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Nem idegeskedem, csak mar unom az allando furkalodasokat! Elmondtuk mindenkinek a csaladban, ismerosoknek, munkatarsaknak stb, de keptelenek felfogni, hogy mi igy akarjuk kivarni a hatralevo idot, es mindig kerdezik, hogy mi lesz! :o)
A kérdező hozzászólása: Na meg miondig a pocakom alakjat elemzik!
Szia! Én 22 hetes pocakosan szintén úgy gondolkodom, mint Ti. A párom ugyan szeretné tudni, mi lesz. Szerencsére a családom nagy része egyetért velem, hogy így sokkal izgalamasabb, különben is: lényeg az egészség! Igaz, ütköztem már akadályba, amikor bodykat akartam vásárolni, vagy csak kékek, vagy rózsaszínûek voltak, de zöld, sárga vagy fehér nemigen. Mert gondoltam én, veszek semleges színûeket. Ettõl függetlenül kitartok az elhatározásom mellett. Ja, és nekem is mindig a pocakom alakját méregetik, akár ismerõs, akár idegen. A legjobb, hogy mindenki mást mond, mint az elõtte szóló. Még szerencse, hogy csak két lehetõség van:) ) Szóval kitartás!
Szia! Mi most várjuk a 3. babánkat. Az elsõ kettõnél sem kérdeztük meg, sõt kifejezetten kértük az orvosokat el ne szólják magukat a nemet illetõen. A kiváncsiskodóknak akik kérdezõsködtek, hogy fiú vagy lány azt mondtuk meglepetés! Két kisfiúnk van és a 3. is meglepetés lesz.

Miért problémáznak azon a szakmunkások, hogy az egyetemista lányok nem akarnak tőlük semmit?

Több szakmunkástól is hallottam már, hogy szidja az egyetemista lányokat, mert elutasították ?ket. Nem tudom, hogy mi volt a konkrét ok, de úgy állították be, hogy az egyetemista lányok hülye p*csák és hasonlók, és hogy csak azért lettek elutasítva, mert ?k "csak" szakmunkások. És ha tényleg ezért, akkor mi van? Nem értem ezt a háborgást.

Legjobb válasz: Hát mondjuk van benne igazság, sok egyetemista lány olyan buta mint a segg.

Hát mondjuk van benne igazság, sok egyetemista lány olyan buta mint a segg.
Jogos. A legtöbb egyetemista lány hozzáállása a szakmunkásokhoz kritikán aluli. Azt hiszik valami istenszerû tökéletes emberek, akiknek ki van nyalva a s*gge. De nem baj. Fognak még sírni, hogy csak szakmunkás melóból van több.
A gond nem azzal van, hogy elutasították õket, hanem azzal, hogy olyan emberek nézik le õket, akik a szüleik, vagy az állam pénzén tanulnak és elég sokuk egy percet nem dolgozott még az életében(tisztelet a kivételnek). Nem vagyok szakmunkás, de nagyon sok olyan egyetemista van, aki esélyt sem ad egy olyan embernek akinek nincs diplomája, mert abból indul ki, hogy aki nem egyetemet végzett ember, az biztos egy büdös mûveletlen bunkó, aki semmihez nem ért. Szóval azért háborognak, mert olyan ember van elszállva magától és nézi le õket, aki a nagy betûs életben még semmit nem tett le az asztalra. 22/F
Mert félnek attól hogy esetleg késõbb õk tartják el a párjukat pedig legtöbben ugyis a McDonaldsban végzik.
fõiskolára bekerülve sokan azt hiszik hogy jobbak másoknál, holott a legtöbben csak bukdácsolva és csúszásokkal képesek elvégezni a leghaszontalanabb büfé szakokat is
Én egyetemista lány vagyok, és nem haszontalan, p*csás fõsulira járok büfészakra. Semmi bajom a szakmunkásokkal. Ha jönne egy fiú, aki minden téren megfelel, okos, mûvelt, kedves...stb., akkor nem érdekelne, hogy szakmunkás. Sõt, ha tényleg szívvel-lélekkel csinálja a munkáját HIVATÁSKÉNT, akkor még fel is néznék rá. :)
Ebben nincs igazad. Tény, hogy mint mindenhol, a tanárok között is van nem odavaló. Többnyire viszont azért mennek tanári pályára, mert tanítani szeretnének, ami egy szép dolog. Az más kérdés hogy sok évnyi munka után belefásulnak, illetve a látókörük beszûkül de egyáltalán nem igaz csak kevesükre. Sajnos ez minden szakmában megesik, a mai igen rosszul mûködõ rendszer sok emberbõl kiöli a hivatástudatot. Amit tanulsz az valóban elismerendõ és hasznos, de olyan rosszul azért nem fogsz keresni mert ha jól sejtem hadnagyként kezdesz majd:) Sokat gondolkoztam én is egyébként a rendõri állományban való elhelyezkedésen, elsõsorban maga a hivatás miatt, a bûnözés szinte minden fajtáját gyûlölöm, és örömmel tennék ellene. Csak hát a rendõrség már nem az mint régen volt, mindössze névlegesen az. Konkrétan tûzoltó lettem, szintén nem a fizuért mert elõtte lényegesen jobban kerestem. Tanulni sem azért tanulok jelenleg, inkább a beosztás érdekel, aztán majd ha egyszer talán lesz lehetõségem rá akkor az hogy ha egy hangyányit is, de tudjak javítani ezen a beteg rendszeren ami itt is mûködik. Persze az utóbbi valószínûleg csak álom marad.
Hát ennyi ésszel nem nagyon kritizálnám a tanárokat :DDDD De még nagyon mást se... már bocs....Tele vagy ellentmondásokkal, kikéri magának az általánosítás közben meg ellövi õ is nem egyszer :D agyfszt kapok az ilyenektõl komolyan.fúú....
A kérdező hozzászólása: 24, ne haragudj, de a tanárok szerintem nem kifejezetten okosak... Tanárnak kb. azok mennek, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni. Nagyon ritka már az igazi, vérbeli tanár. A legtöbbje szûk látókörû és nem igazán tud leütni magas labdákat, ha érted mire gondolok. Sok tapasztalatom van gyerekekkel, nyáron néhány másik egyetemistával szervezünk táborokat. Kell egyfajta ütõképesség, hogy kezelni tudj egy-egy kellemetlen, vagy pikáns helyzetet, ami intelligenciát igényel és ez rengeteg tanárnál hiányzik. Persze kivétel itt is van, csak nagyon kevés. Nyilván azért, mert nincsenek becsületesen megfizetve. Nekem kriminológusként nem az a célom, hogy teletömjem a zsebeim, hanem hogy bûntényeket oldjak.
Ne érts félre, nem azt akarom hogy mindenki szakmunkás legyen, kell egy szellemi tevékenységet végzõ réteg is, de nem ilyen arányban, és nem haszontalanok. Felnézek az olyan diplomás emberekre akik valóban értenek a munkájukhoz, tényleg nagyon okosak és elismerésre méltóak, de ezek többnyire tervezõmérnökök, programozók, orvosok, tanárok ésatöbbi. De õk nem azért mennek általában ilyen szakra, mert hülyére akarják keresni magukat a semmiért, más kérdés hogy néhány szerencsés közülük jól keres. Egy ország, akár az egész világ csak úgy lehet mûködõképes ilyen mértékû társadalom esetén ha a tagjai hasznos tevékenységet végeznek, mert a gazdaság nem a statisztikáktól fog mûködni, mert Magyarországon minden második embernek valamilyen diplomája van. Olyan emberek kellenek akik szeretik a munkájukat és értenek hozzá, és ezzel a gépezet hasznos részei. Az ösztöndíjakra visszatérve egyébként, a párom fél évet volt a BME-n is, ott 1, 8(!!!) átlagra is kaptak ösztöndíjat, hármas átlag felett meg egy kisebb fizetésnyi összeget...ahogy mesélte milyen arcok járnak oda gondolom mind nagyon rászorult.
A kérdező hozzászólása: 20, szerinted mi lenne a társadalommal, ha mindenki szakmunkás lenne? Ne ess át a ló másik oldalára!
Az eredeti kérdésre egy lehetséges válasz: Egy párkapcsolat nemcsak a dugásról szól, hanem szükséges, hogy BESZÉLGETNI is tudjanak olyan dolgokról, amelyek mindkét felet érdeklik. Jelentkezzen az a szakmunkás, aki ÉRTELMESEN tud hozzászólni filozófiához, mûvészettörténethez, vagy matematikához, csillagászathoz, stb. Vagy melyik egyetemista lány figyelmét lehet lekötni a fémforgácsolásnál használt hûtõemulzió összetételével, egy automata sebességváltó vezérlésével, falfestékek tapadási tulajdonságaival, stb, ami egy szakmunkás (szakmabeli) témái?
"Jelentkezzen az a szakmunkás, aki ÉRTELMESEN tud hozzászólni filozófiához, mûvészettörténethez, vagy matematikához, csillagászathoz, stb. " Jelentkezhet egyetemista is, aki ezekhez hozzá tud szólni. Lehet, hogy az anyuci pénzén folytatott alkoholista életmódjuk jobban leköti õket mint a fent írottak.
A kérdező hozzászólása: 28, engem konkrétan érdekel az ilyesmi. A házunkat én szoktam kifesteni (22 éves lányként és anyukám tanított meg rá, aki tanárnõ), illetve szabadidõmben sokat barkácsolok, pedig a jogi egyetemen tanulok. :) Viszont teljesen egyetértek veled. Randiztam már több szakmunkással és egyszerûen nem tudtunk mirõl beszélni. Abban kimerült a beszélgetés, hogy én érdeklõdtem a szakmája iránt, elmesélte nagy vonalakban, aztán ha én meséltem arról, amit én tanulok, akkor csak nézett, láttam, hogy egyáltalán nem tud az információkkal mit kezdeni. Arról nem is beszélve, hogy alapvetõ történelmi mozzanatokhoz nem tudott hozzászólni, illetve a politikát illetõen a szokásos sablonos, mainstream szövegen kívül semmi. 26, jogomban áll kritizálni õket, elsõsorban azért is, mert anyukámnak annyi diákja van, hogy alig tudja õket beosztani. Különórára járnak! Kisvárosban élek, ahol van 5 általános iskola, 1 gimnázium és 2 szakközépiskola. Mindegyik iskolából jelentkeznek hozzá órákra és nem ugyanazok a tanárok a sulikban. Érdekes, nem? Miért jár a gyerek különórára, ha annyira jó a sulis tanár? Errõl beszélek! Lehet, hogy a te környezetedben mások a tanárok, vagy inkább te nem tudsz róluk sokat. És még azt sem lehet mondani, hogy csak ebben a városban nem jók, mert kb. fele utazik a munkahelyére, azaz a helyi suliba egy másik városból. 27, gimiben volt egy tanárom. Egy idõsebb bácsi, aki végigtanította az egész családomat elõttem. Fizikatanár volt. Engem a természettudományi tantárgyak annyira nem érdekeltek, értettem és tudtam õket, de nem foglalkoztam vele, amiért haragudott is rám. Az érdektelenségem ellenére rengeteg dolgot megtanultam nála. Az óráján mindenki figyelt, mindenki dolgozott, még mi is, akiket nem érdekelt a tantárgy. Az elõadásmódja pedig nagyon egyedi, egyszerûen akarva akaratlanul megmarad benned. Jártam külföldön is iskolába, ott minden tanár ilyen volt, mint a fizika tanárom. Egyszerûen öröm volt az óráján részt venni. Rajta kívül még a földrajz és a történelem tanárom volt ilyen vérbeli tanár, akiknél tényleg alaposan megtanultunk dolgokat. A többi? A többiek egytõl egyig teljesen érdektelenek voltak, nem számított, hogy mit csinálunk órán, csak neki meglegyen az, hogy õ elõadta. Lényeg, hogy filmet/rajzfilmet néztünk gimiben matek órán. Ezért és azért, mert anyukámhoz ennyi diák jár magánórára, kritizálom ennyire a tanárokat. Ami még érdekes, az az, hogy anyukámhoz nem a bukásra, illetve kettesre álló tanulók járnak, hanem azok, akik okosak és az ötösre hajtanak. Van persze olyan is, aki bukásra áll, de túlnyomórészt éles eszûek és fogékonyak a diákok, mégis szükségük van a magánórára. Vajon miért?
nem olvastam végig az összes választ, én csak annyit fûznék az egészhez, hogy nem szabad általánosítani. Egyetemista vagyok, a suliban a bunkó tahótól az okos, mûvelt egyénekig minden variáció megtalálható. Ugyanez igaz a szakmunkásokra is. Viszont eddig sajnos csak az iskola által találkoztam normális diplomásokkal, a munkahelyeken csak a bunkó, beképzelt verzió talált meg, de ettõl még nem gondolom, hogy minden diplomás olyan.
ja és köszönöm, nagyon jókat nevettem néhány válaszon XD 28-asnak: nem csak a matematika, filozófia, csillagászat létezik ám a világon :D ja és ezt nagyon sok ember nem bírja felfogni...nem vagyunk egyformák!! mindenki mást szeret! megértem, hogy nem jönnek össze, mert nincs mirõl beszélgetniük, de emiatt nem kell lenézni az illetõt. egyszerûen nem passzolnak egymáshoz. ennyi!
Ne haragudjatok, nem olvastam végig minden hozzászólást, de sokszor felháborít ami ebben a témában megy. Az hogy diplomád van/lesz vagy szakmunkás vagy az még nem határozza meg milyen ember vagy. Mindegyikbõl van mindenféle. Mondom ezt úgy, hogy éppen egyetemre járok (nem "büfé" szakra...), emellett a családomban szinte mindenki szakmunkás végzettséggel rendelkezik. Szóval azt hiszem ismerem mind a két variációt. Sokan nem képesek megérteni azt, hogy ha diplomád van az nem jelenti azt rögtön, hogy jobb vagy nagyobb ember vagy. Egyszerûen csak másabb. Persze ha meg savanyú a szõlõ megy a mutogatás meg a hurrogás hogy bunkóbeképzeltköcsögvagymer'diplomádvanmegamúgyis. Úgy gondolom, lehetsz büszke attól még, hogy felvettek egyetemre, de nem kell átesni a ló másik oldalára. Ugyan ezt gondolom a "szakmunkás" hozzáállásról is, minõsíthetetlen ez a minden diplomás büfé szakra jár, meg nem lesz semmivel sem elõrébb, ha elvégzi mert majd ugyan azt csinálja, mint én fele annyi pénzért vagy még annyiért sem......nevetségesnek tartom. Láttam már tapló diplomást is, meg láttam már érdeklõdõ végtelenül kedves szakmunkást is. Hogy a kérdéshez is hozzá szóljak :) úgy gondolom, hogy az diplomás-szakmunkás kapcsolatok nem feltétlenül mûködnek, vagy csak ritka esetekben. Egyszerûen nem megfelelõ szellemi társak egymásnak. Itt nem az értelmi szintre gondolok, hanem egyszerûen más az érdeklõdési kör. Kíváncsi vagyok, hány villanyszerelõ, kozmetikus, fodrász...stb szeretne velem este kvantummechanikáról társalogni és hasonló kedves dolgokról. Szerintem nem sokan... lehet csak én rendelkezem rossz tapasztalatokkal, de bármiféle olyan témát amivel én nap-nap foglalkozom, nem tudok megosztani, megvitatni a környezetemben élõ szakmunkásokkal. Nem azért feltétlenül mert nem érti, csak zsigerbõl nem érdekli. Persze lehet más dolgokról is beszélgetni, de az sem kerülhetõ el, hogy az szóba kerüljön amivel az ember napi szinte foglakozik. Úgy gondolom sokszor más dolgok fontosak, más foglalkoztat minket napi szinten. Ebbõl adódik, hogy szellemileg képtelenek kielégíteni egymást, ha pedig valaki komolyan gondolja ott ezek a dolgok elengedhetetlenek.
Nem értem, hogy miért pontoztatok le. Az egyetemen a csoporttársaim túlnyomó többsége valóban nem képes egy adekvát, összefüggõ magyar mondatokból álló szöveget összehozni. Van olyan, aki egybe- és különírás szabályait (szóval ez az interneten is nagyon divatos "nemtudom hogy mitakar" stílus). Másoknak a hosszú ás rövid magánhangzókkal vannak gondjai... Sõt elõfordul olyan, aki egészen egyszerûen nem használ ékezeteket. Arról, hogy a "hogy" kötõszót rendszeresen kihagyják, már nem is beszélek.
A kérdező hozzászólása: 33-as, teljesen egyetértek veled.
A kérdező hozzászólása: 18-as, szerintem ezen nincs mit lepontozni. Igazad van. Én is egyetemista vagyok, a tandíjam 1000 Euro. Én ki tudom fizetni, így nem szorulok rá az állami támogatásra és nem is venném el olyantól a lehetõséget, akinek esetleg jobban szüksége van rá. Tudod, a minap tapasztaltam egy érdekes esetet. A környékünkön egy menõ vállalkozó fia elindult ugye most az egyetemre. A munkásaik 140 Ft-s órabéren vannak! A fiú kapott ösztöndíjat!!! Olyan ösztöndíjat, amit azoknak az egyetemistáknak találtak ki, akik tehetségesek, de nehéz anyagi körülmények között vannak. Ennyit errõl.
ZooleK: pontosan így gondolom én is.
22:09 véleményére írtam az elõbbit, de ahogy látom azóta érkezett egy pár válasz. A kérdezõ egyik megnyilvánulására, miszerint mindenki keresgéljen a maga fajtája között inkább nem reagálok mert lehet hogy nem tetszene neki. 4 év építõipari tevékenység alatt volt szerencsém találkozni elég sok emberrel, vízszerelõk, ácsok, villanyszerelõk, stb, akik közül arányait tekintve sokkal több értelmes ember volt, mint egy egyetemen sokszor. Az, hogy van néhány alkoholista kõmûves, attól még a szakmunkások nem feltétlen mind azok, meg egyébként a mélyen tisztelt egyetemisták sem kimondottan vetik meg sem az alkoholt, sem a drogokat. Az, hogy a munka miatt koszosak biztosan azért lehet csak mert hülyék, és másra nem alkalmasak. Az egyetemistákat egyébként a fentebb leírt okok miatt nézik le nagyrészt. Mert nem akarnak hasznos tagjai lenni a társadalomnak, csak 30 éves korukig ingyen tanulni aztán találni egy kényelmes, jól fizetõ állást, mert sokkal fejlettebb intelligenciával rendelkeznek másoknál, és ez amúgy is jár nekik. Mint sokszor említettem az elõbb is, tisztelet a kivételnek.
Pedig diplomás csajok, annyit mondok, azzal ti a popót törölhetitek ki, míg a szakmunkás maszekba is megkeres havi 100-at, rendes meló mellett..:P Én mondom, aki fõsulira készülök, de lány vagyok, fizikum, és bármilyen más tehetség nuku. Lennék én fodrász, csak az én hajamhoz is megfésülésig értek:S De erre van a jó SZAKMUNKÁS, aki megcsinálja nekem jó pénzért.
# 5 azt nyugodtan hozzá tehetjük, hogy pl 10-bõl 8 fodrász munkanélküli, vagy nem fodrászként dolgozik
Jövõre mindenkinek ingyen lesz az egyetem, szóval az egyetemista-szukamunkás "osztályharc" csitulni fog. A már amúgy is a béka bizonyos testrésze alatt lévõ színvonalú magyar felsõoktatás tovább fog hígul.
A kérdező hozzászólása: A mûvelt és okos szakmunkás ritka, mint a fehér holló! Az egyetemisták között is van bunkó, távol attól, de szerintem mindenki keresgéljen a hasonlók között. A szakmunkások, akiket ismerek, még írni sem tudnak helyesen a saját anyanyelvünkön. Nem nézem le õket, mindenkire szükség van, de nem szidhat senki senkit azért alpári módon, mert elutasították. Fõleg nem mindenkit egy kalap alá véve...
A kérdező hozzászólása: 9-es, veled egyetértek.
Egyszerû.Akinek nem inge ne vegye magára!
Jogi egyetemre járok, és a csoporttársaim mintegy 70%-a szintén nem tud rendesen magyarul.
Na igen, nem sok mûvelt, kulturált van közöttük, de ez nem kifejezetten a szakmunkásokat minõsíti, hanem az egész emberiséget, mivel - mint ahogy mondtad - az egyetemisták között is vannak kritikán aluliak. Szóval ha valaki nem értelmes, normális, nem tud írni a saját anyanyelvén (...stb.), akkor azt ezért utasítom vissza, és nem azért, mert szakmunkás, és hasonlóan járnék el egy ugyanilyen kategóriájú egyetemistával is. Viszont egy dolgot elfelejtettem mondani. Sokszor tapasztalom, hogy van egy bizonyos réteg, aki lenézi az egyetemistákat, valamint jön olyanokkal, hogy amit tanítanak ott, az sz*r, szûklátókörûségre nevelik az egyéneket, meg ilyenek. Õk büszkék arra, hogy nem járnak egyetemre, mert szerintük õk valódi tudást szereznek a maguk módján...blablabla. Na az ilyeneket viszont nagyon durván nem bírom elviselni. Nem szeretem hallgatni ezt a maszlagot, valamint szerintem igaziból kisebbségi komplexus az egész.
A kérdező hozzászólása: 100%*os egyetértés veled a részemrõl.
Na, ennek örülök. :)
# 13 persze, mikor 400 pont fölött van a felvételi pont...
Az gyönyörû lenne ha jövõre mindenkinek ingyenes lenne az egyetem. Így is mi "taníttatjuk" azt a generációt, akiken késõbb az ország jövõje múlik majd. A mi fizetésünkbõl vonnak majd több adót, hogy minél több projekt menager meg hasonló effektíve semmi hasznot nem hajtó, ellenben jól fizetõ és kényelmes munkájú ember vehessen minket körül. Dolgozni persze nem nagyon szeretnének, legalábbis nem termelõ munkát. Tisztelet persze az igen elenyészõ kivételnek akik azért választják az adott munkát mert egyrészt kiemelkedõek lennének benne, másrészt pedig mert valóban ezt tekintik életcéljuknak. Ezek közül is egyébként csak a mérnökök, orvosok, stb hasznos tevékenységet végzõ szakmákat tartok nem lenézendõnek. Az meg a másik egyébként, hogy kifizetjük a diplomájukat, de még ösztöndíjra is futja belõle nekik, majd ha lediplomáztak akkor mennek külföldre, mert ott jobb fizetést kapnak. Itt is tisztelet a kivételnek. A nagy részük egyébként úgyis takarító lesz a McDonaldsban. Félreértés ne essék, nem azért nagy a pofám mert most fõiskolára járok amit én fizetek, de elõtte DOLGOZNI akartam, és szakmunkást végeztem, majd szüleim unszolása miatt egy érettségit. Utána elmentem dolgozni, és építõipari munkásként, konkrétan villanyszerelõként néhány kivételtõl eltekintve a munkától undorodó emberek nagy része igenis lenéztek. Más kérdés hogy 4 év munka után nem találtam kihívást az építõiparban úgy hogy vállalkozásra semmi esélyem, elmentem betanított munkásnak, és munka mellett elvégeztem egy cnc gépkezelõ, majd egy cnc programozó technológus iskolát, miközben meg sem fordult a fejemben hogy ezt nem nekem kéne fizetnem, hanem a többi adózó embernek...ezután tökvéletlenül rájöttem hogy mi is az amit igazán csinálni akarok, hiába keresek jelenleg ezzel nagyságrendekkel kevesebbet mint cnc programozóként, de 4 év munka után már elkezdtem egy magasabb beosztás reményében a fõiskolát, -munka mellett- amit szintén én fizetek, akárcsak szegény egyetemistáink ingyenes oktatását és ösztöndíjait. Na ennyit az egyetemista kérdésrõl, nem is idegesítem magam ez miatt tovább. Az, hogy nem veszik egyébként emberszámba az eltartóikat ezek a sokkal felsõbbrendû lények, az gyakorlatilag szánalomra méltó, akár lányról, akár fiúról beszélünk, pedig sokak szellemileg sehol nincsenek egy-egy ácshoz vagy egy autószerelõhöz képest. Természetesen általánosítani nem lehet ahogy néhányszor már említettem, de sajnos a túlnyomó többségre ez jellemzõ. Érdekességképpen egyébként a páromat még szakmunkás koromban ismertem meg, igaz nem egyetemista volt, akkor még csak érettségizett. Egyike volt azon keveseknek akik nem úgy állnak az emberhez hogy csak azért mert (tényleges)munkát végez azért valószínûleg csak egy állatfajta. Na lehet lepontozni.
#18:Minden tiszteletem a tiéd.:)
Érdekes hogy pont egyetemisták írogatnak ide. Az a helyzet hogy az egyetemi éveknek egyszer vége és akkor lehet munkát keresni... Sokan azt hiszik hogy aki szakmunkás az egy link alak, tróger. Van ilyen is az biztos. Én elvégeztem a szakmunkást és már 1 hét múlva mentem dolgozni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!