Találatok a következő kifejezésre: Miert nincs jo (146 db)

Miért nincsenek jóban az amerikaiak és a kanadaiak?

Legjobb válasz: Elõször bocs, ha rosszul fogalmaztam. Akkor miért nézik le egymást?

A kérdező hozzászólása: Elõször bocs, ha rosszul fogalmaztam. Akkor miért nézik le egymást?
igazánól jóban vannak, csak lenézik a kanadaiakat. ahogy a vörös államok a kék államokat, és fordítva, észak délt, dél északot, stb, mindig lehet találni valami okot a széthúzásra, ezt nem mi magyarok találtuk fel. :)
Amiért a magyarok lenézik a szerbeket, a románokat stb és fordítva! Mer iylen kedvük van azt kész!
Nem tudsz mondani két szomszédos országot a világon, amelyben az egyik lakosságának legalább egy jelentõs része nem nézi le a másik országot és viszont.
Kanadát erõsen befolyásolja az USA mint hadügyben mint kereskedelemben mivel Kanadában csak 36 millioan laknak nagyon sok a felhalmozott élelmiszer és ásványi anyag és ezeket mind árul alul adják el a szomszzédos usának úgy hogy mi ne is tudjunk róla
két szomszédos országot? én települést se tudnék mondani.
Minden szomszedos orszag rivalizal. A kanadaiak jobban lenezik az amerikaiakat, mint forditva...kezdem megerteni, hogy van erre okuk.

Miért nincsenek jó magyar sorozatok?

nem olyan végeláthatatlan rétestésztákra gondolok mint a Barátok közt vagy a Jóban Rosszban, hanem aminek van 1 kerek története, rendes felépített cselekménnyel, aminek van (nagy vonalakban) bevezet?je, tárgyalása, tet?pontja, befejezése szal 1 kerek sztori! mint pl a franciáknál volt a Dolmen – Rejtelmek szigete vagy még az amcsik is tudtak ilyet csinálni: A Rejtélyek városa (eredeti címén Invasion)

Legjobb válasz: A filmekkel ugyanez a helyzet. Csûrik-csavarják a sztorit, aztán vagy unalmas vagy nem érti az ember, mirõl van szó. Vagy pld. volt ez a Rém rendes család Budapesten (ami ugye az amerikai verzió magyarosítva), és még az sem sikerült. Nem tudom, mi lehet az oka. Régebben még akadtak tûrhetõ sorozatok (Linda, Angyalbõrben, stb.), azokat még élvezni is lehetett. Ma már semmi.

A filmekkel ugyanez a helyzet. Csûrik-csavarják a sztorit, aztán vagy unalmas vagy nem érti az ember, mirõl van szó. Vagy pld. volt ez a Rém rendes család Budapesten (ami ugye az amerikai verzió magyarosítva), és még az sem sikerült. Nem tudom, mi lehet az oka. Régebben még akadtak tûrhetõ sorozatok (Linda, Angyalbõrben, stb.), azokat még élvezni is lehetett. Ma már semmi.
Azért, mert baromi sokba kerülnek, és nem éri meg legyártani õket, nincsenek befektetõk, mert ha nem sikeresek, elvész a pénz. Nem akarok okoskodni, de a Barátok Közt és a Jóban Rosszban egyébként nem sorozat, hanem szappanopera, a rétestészta jelleg mûfaji sajátosság, úgy hozzátartozik, mint a musicalhez az éneklés. :$ (A Rejtélyek városa amúgy pont rossz példa, mert nincs lezárása :P :D)
Szia, szerintem a rém rendes család budapesten azért bukott meg, mert túljátszották, olyan színházias volt az egész, kicsit természetesebben kellett volna. Jó sorozatnak jó forgatókönyv kell, vagy jó alapötlet, és persze nagyon sok pénz hát itt szerintem egyikben se bõvelkedik a magyar filmipar, csak a vígjátékok jók a filmeinkben is...
A kérdező hozzászólása: A Rejtélyek városának direkt nincsen lezárása. Annak az a lezárása hogy nincsen lezárása! :)
Én úgy tudom a Rejtélyek városa megbukott Amerikában, ezért nem adtak pénzt a folytatására, egyébként folytatták volna, kár pedig nagyon jó volt, nekem megvan minden része:)

Ha nincs Isten, és nincs reinkarnáció sem akkor miért legyek jó?

Legjobb válasz: Önmagadért, és mert ember vagy. Az emberi társadalom megkövetel bizonyos normákat, amiket épeszû ember követ. A törvények és szabályok értünk vannak, van egy rendszer, aminek nem szabad felbomlania. Tegyük fel példaként a házzaságtörõket. Élsz szépen a nejeddel, gyerekeiddel, minden oké, míg egyszer csak beüt valami, és az asszonyod hanyagol téged, a családot. Ha van lelkiismerete, akkor tudja, hogy nem jó az, amit cselekszik, és mardossa belülrõl, tehát neki már rossz. Neked is rossz, mert rosszul esik, hogy megcsalnak, és lelkileg összetörsz. A gyerekeknek pedig a világa omlik össze. Nos? Megéri jónak lenni? Igen, megéri. Kedves egyik válaszoló! Annak nincs Isten, aki nem hisz benne, akárhogy is vered magad. Érdekes, a reinkarnáció miatt nem kaptad fel a vizet, pedig az is van, még a Biblia egyes apokrif irataiban benne is van.

Senki sem kérte, hogy jó legyél. Én azt szoktam mondani, hogy nem azért nem megyek át a piroson, mert megtiltják, hanem azért, mert ha mondjuk a zöldön megyek inkább át és elütnek, jogosan panaszkodom. A vallások általában megfélemlítésre alapoznak, azaz arra, hogy ha rosszul viselkedsz, a pokolra kerülsz. De ez marhaság. Ha jó akarsz lenni, azért legyél jó, hogy neked jobb legyen itt és most. Érdekes, hogy irigykednek az emberek mások javaira, barátnõjére, akármire, és utána felteszik maguknak a kérdést, : "Miért legyek jó?". Ám ha nem irigykednének, nem kellene feltenniük a kérdést sem. :D
Önmagadért, és mert ember vagy. Az emberi társadalom megkövetel bizonyos normákat, amiket épeszû ember követ. A törvények és szabályok értünk vannak, van egy rendszer, aminek nem szabad felbomlania. Tegyük fel példaként a házzaságtörõket. Élsz szépen a nejeddel, gyerekeiddel, minden oké, míg egyszer csak beüt valami, és az asszonyod hanyagol téged, a családot. Ha van lelkiismerete, akkor tudja, hogy nem jó az, amit cselekszik, és mardossa belülrõl, tehát neki már rossz. Neked is rossz, mert rosszul esik, hogy megcsalnak, és lelkileg összetörsz. A gyerekeknek pedig a világa omlik össze. Nos? Megéri jónak lenni? Igen, megéri. Kedves egyik válaszoló! Annak nincs Isten, aki nem hisz benne, akárhogy is vered magad. Érdekes, a reinkarnáció miatt nem kaptad fel a vizet, pedig az is van, még a Biblia egyes apokrif irataiban benne is van.
Szerintem sincs reinkarnáció... Isten meg nem annyira pitiáner, hogy az emberek életével törõdjön... Miért legyél jó??? Magad miatt... Hogy bele tudj nézni abba a "tükörbe"... Hogy tiszta legyen a lelkiismereted...
Mert nincs bizonyítva, hogy nincs és az sem, hogy van, így nem éri meg kockáztatni. :-)
figyelj ha nincs Isten akkor hogyan lett a világ ? ja és ilyen marhaságokat ne írj és olvass bibliát inkább mint hülyeségeket írjál jónak lenni te jó ég :/
Aki átélt már halálközeli élményt, egyöntetûen azt állítja, hogy hihetetlen szomorúsággal töltötte el minden rossz tett és gondolat, amit életében elkövetett, hiába bocsátotta meg neki a "fénylény", akivel találkozott. Lehet ezt elhinni és nem hinni (én errõl nem szeretnék vitatkozni, mert elég sokat kutattam ahhoz a témát, hogy tudjam, mi a hallucináció és e között a különbség, és azt is, miért nem jöhet létre biológiai úton az élmény), de azt mutatja, hogy mindennél fontosabb a szeretet és az egymás iránti empátia, egymással való törõdés. Csakhogy a mai világ ezt a természetes beidegzõdést elnyomja, a pénz, megélhetés hajszolása sokszor háttérbe szorítja a normális emberi érzéseket. Intelligensebb, csoportokban élõ állatoknál sok esetben ezerszer nagyobb összetartás és empátia figyelhetõ meg, mint a mai embereknél - sajnos. Üdv! Leftlegged Player :)
csak akkor lehetsz boldog, ha jó vagy az emberi természet ilyen, hogy szüksége van a boldogságra, és ha rossz vagy, akkor se te, se mások nem lehetnek boldogok - és itt már át is térünk a felelõsség fogalmára ...
Isten igenis létezik, ezért jónak kell lenned, hogy eljuthass a mennyek országába.
"Miért legyek becsületes? Kiterítenek úgyis. Miért ne legyek becsületes? Kiterítenek úgyis." /József Attila/
Mert a rossz fiúk (lányok) korán halnak.
Egyesek szerint nincs Isten, nincs reinkarnáció, csak az van amit látunk, hallunk, amit bizonyítani tudunk. Ti akik nem hisztek a teremtésben, gondolom abban hisztek, hogy majmok leszármazottai vagyunk. Többen írták neked, hogy azért legyünk jók, hogy tiszta legyen a lelkiismeretünk. A kérdésem csak az, hogy ha nem Isten teremtett minket, méghozzá a saját képmására, mi szükségünk volt az emberré válás során a lelkiismeretre és vajon hogyan alakulhatott ki, hisz a majmoknak még nem volt, és ma sincs? Számomra-aki hiszek a Teremtõben-teljesen logikus, hogy mi célt szolgál a lelkiismeretem. Veletek mi a helyzet?
Ne legyél jó, légy senkiházi, aztán tapasztald meg, hogy ezzel mire mész és ha neked megfelel, akkor maradj senkiházi, ...ez tanításom mára, köszönöm.
Mi köze Istennek, és a reinkarnációnak a rosszasághoz? Én nem vagyok vallásos. Vicces, hogy szabad akaratról prédikálnak, miközben Tízparancsolat, és Szent Inkvizíció, és Szent István... :D Pedig ez még csak nem is a jóról és rosszról szólt, csak a hitrõl... Visszatérve szerintem az embereknek önmaguktól kéne jóindulatúnak lenniük. Szóval az egy dolog, hogy nézõpont kérdése, hogy kinek mi a jó, de az lenne igazságos, ha az ember mérlegelné, hogy ami neki jó, az másnak mennyire rossz. Az önbíráskodó, hazug esszhólok is ugyanazt érdemlik, mint amit adnak. Lagalább...
Én hívõ vagyok, de nem Isten miatt törekszek arra, hogy minél jobb legyek! Szerintem az már rég gáz, ha valaki csak azért csinálja! Önmagadért és a többi emberért legyél az!
Isten van, vagyis en hiszek benne.Isten szabad akaratot adott nekünk, tehat azert vannak, jo es rossz emberek, borzadalmak, mert ezt az emberek akarjak, eppugy mint ahogy a kerdezö kerdezi.Minek legyek jo?Sokan ezt kerdeztek es a rossz mellett döntöttek, ezert vannak a haboruk meg minden csapasok, lopasok, gyilkossagok, mert mindenki dönthet.
Én azt szoktam mondani, hogy ez a világ Isten terepasztala. Tehát nem árt benézni a szeretõ meg megbocsátó Isten maszkja mögé.
Ha lenne isten, akkor nem lenne ilyen sok borzalom és halál a világban!
"Miért legyél jó??? Magad miatt... Hogy bele tudj nézni abba a "tükörbe"... Hogy tiszta legyen a lelkiismereted..." Így igaz.
van Isten és van reinkarnáció...tehát nyugodtan legyél jó! ;)
#7: Engem is próbálnak megtéríteni, de amiket elmondanak, az rám úgy hat, mintha azt taglalnák egy középiskolai tanárnak, hogy milyen király a szorzás, mindent azzal oldjunk meg, mert mûködik.
Utolsó, a Biblia helyett - amúgy ha már megemlíted, nagy b - inkább a helyesírásit forgasd. Kérdezõ: saját magaddal csszel ki, ha rossz dolgokat mûvelsz (böri, rendõrség, ohne meló, ...)
az utolsó vagyok minek ugyértem hogy minek ilyen hülyeségeket írni jónak meg rossznak lenni :/ amúgy azért legyél jó mert ha rossz vagy akkor börtömbe kerülhetsz és ezt a jó Isten sem fogja díjazni ennyi :) és van isten ilyenek ne irogass :)
azért mert rossz helyen van a kérdésed :P
"légy senkiházi, aztán tapasztald meg, hogy ezzel mire mész és ha neked megfelel, akkor maradj senkiházi" A lelkiismeret nagyon sok esetben éppen a társadalmi érvényesülés gátja! Akinek nincs lelkiismerete, de jókora adag színészi képességgel rendelkezik, rengeteget elérhet. Jó példa erre, hogy a pszichopaták milyen szinten képesek manipulálni a környezetüket, és nem egy van magas pozícióban közülük.


Miért nincsenek fiataloknak szóló JÓ filmek?

Ez alatt azt értem,hogy a mostani filmekben mért nem szerepelnek fiatalok?? Vagy csak alig? Mindig ugyanaz a felosztás, pl Csányi,Feny?, Rudolf Peti és ennyi.Miért nem csinálnak fiataloknak szóló filmeket,olyan szerepl?kkel akiket mondjuk a castingon fedeznek fel? Tudom most volt ez az Álom.net,dehát arról hadd ne mondjak véleményt...a f?szerepl? afektál ezért nem lehet kibírni azt a kb. 120 percet stb. Azért nincsenek jó filmek nálunk mert nincs rá pénz,vagy tényleg nincsen egy normális forgatókönyv meg egy jó rendez???? Elég elkeserít? a magyar filmipar...szerintem.

Legjobb válasz: Nekem nem csak a fiataloknak szóló filmekkel van bajom, hanem az egész magyar filmiparral. Nem nézem a magyar filmeket, nem szeretem. Ahogy észrevettem mind olyan sivár és semmi fantázia nincs benne. Én sem tudom megérteni miért nem tudnak csinálni jó magyar filmeket, valószínuleg el vagyunk maradva, de mégis annyira akarunk Amerikára hasonlítani. Mindegy, én inkább maradok az amerikai filmeknél.

Nekem nem csak a fiataloknak szóló filmekkel van bajom, hanem az egész magyar filmiparral. Nem nézem a magyar filmeket, nem szeretem. Ahogy észrevettem mind olyan sivár és semmi fantázia nincs benne. Én sem tudom megérteni miért nem tudnak csinálni jó magyar filmeket, valószínuleg el vagyunk maradva, de mégis annyira akarunk Amerikára hasonlítani. Mindegy, én inkább maradok az amerikai filmeknél.
Hú, hogy aztán az amerikai filmek milyen igényesek. Éves szinten jó ha 10 film akad, amelyik nézhetõ kategóriába kerül. Ázsia felé kell fordulni, (Japán, Kína) szokatlanok, de elég eredetiek.
Sorozat van! SKINS tényleg csak ajánlani tudom ha fiatalokról szóló jó filmet akarsz.

Miért nézi le annyi ember azokat akik szegényebbek, vagy nincs jó iskolájuk?

Sok helyen találkozni ezzel a próblémával, hogy annyit érsz amennyid van. Tényleg igaz ez? Miért ér kevesebbet az az ember aki becsületesen dolgozik, tegyük fel egy irodában takarít, mint az aki egy nagy cégnál igazgató? Mennyibe mérik az embereket? Plussz 10.000 vagy több havonta? Na és mi van a valódi emberi értékekkel, szeretet bizalom kitartás önfeláldozás szerelem barátság. Ezeket is meg lehet venni, néhány millióért, vagy pótolhatóak egy egy diplomával? Az embereket tényleg ilyen könnyen meg lehet venni a mai világba?

Legjobb válasz: Sokaknak nem fog tetszeni az amit most leírok, de nem baj. Magyarországon még azt is lenézik aki munkásruhában megy be mondjuk a hivatalba vagy akár egy bevásárlóközpontba. Idehaza nincs becsülete a kétkezi munkának, és soha nem is volt-szerintem. Értelemszerûen egy szakmát végzett embernek-aki jó abban amit csinál(például asztalos) , annak nincs oka szégyenkeznie, vagy kevesebbnek éreznie magát. Ha például egy orvossal beszélsz, soha ne éreztesd vele egy másodpercre sem hogy te kevesebbnek érzed magad nála-mert egybõl észreveszik-és akkor vége, lekezelõen fognak bánni veled.

Sokaknak nem fog tetszeni az amit most leírok, de nem baj. Magyarországon még azt is lenézik aki munkásruhában megy be mondjuk a hivatalba vagy akár egy bevásárlóközpontba. Idehaza nincs becsülete a kétkezi munkának, és soha nem is volt-szerintem. Értelemszerûen egy szakmát végzett embernek-aki jó abban amit csinál(például asztalos) , annak nincs oka szégyenkeznie, vagy kevesebbnek éreznie magát. Ha például egy orvossal beszélsz, soha ne éreztesd vele egy másodpercre sem hogy te kevesebbnek érzed magad nála-mert egybõl észreveszik-és akkor vége, lekezelõen fognak bánni veled.
És persze ezekbõl a diákokból lesznek felnõtt korukra egy utolsó mûveletlen senkiházi.
Sajnálom utolsó, de ezzel a gyerek saját magát minõsíti. No meg a szüleit...gondolom volt kitõl tanulniuk.
szerintem aki lenézi a másikat amiatt, hogy pl. kevesebbet keres, az ezzel csakis saját magát minõsiti! Számomra például sokkat többet érnek a nem anyagi értékek - bizalom, szeretet stb stb, mint a pénz meg a jómód. persze kell a pénz, mert hát muszáj valamit enni, ruhát venni, fûteni meg stb, de ennyi. Én nem vagyok se szegény, se gazdag, de soha senkit nem néztem le anyagi helyzete miatt - vannak jó emberek a szegények meg a gazdagok közt is. Persze megint más az, aki mondjuk elissza, elgépezi a fizetését meg azt is, amit a családja megkeres, aztán meg sir, hogy jajj de rossz neki. na õket pl elitélem. Szóval én úgy vagyok, hogy inkább legyen szeretõ családom, éljünk békében egymással, minthogy pl hawaiira menjek nyaralni :)
Látod, ugyanúgy lenézik a gazdagokat, de nem csak a milliomosokat, hanem azokat is, akiknek marad valamicske a számlák befizetése után. Mert csak az lehet boldog és becsületes, aki szegény, igaz? Csak az ismeri az igazi szeretetet?
Tanárként már megkaptam némely suttyó diákomtól, hogy "maga a 90 ezrével csak egy utolsó csicska" meg, hogy a "cipõm többet ér, mint a maga lakása" "milyen gáz már, hogy csak ilyen szar biciklije van" És nem lehet kedves szavakkal, értelmes gondolatokkal megmagyarázni a szerencsétlenjének, hogy a gondolkodásával mi is a probléma.
A kérdező hozzászólása: Én nem a pénze alapján ítélem meg az embereket. Annál azért sokkal de sokkal több fontosabb dolog van ami értékes lehet valakiben. Általánosítani se szeretnék, biztosan vannak nagyon jó gazdag emberek és olyanok is akik vissza élnek a szegénységükkel és sajnáltassák magukat.
Ez azért nem ennyire egyszerû.Manapság boldog ember az, akinek képzettségétõl függetlenül akad egy olyan munkája, amibõl úgy ahogy meg is tud élni.Szerintem a lenézés azoknak jut, akik ingyenélõk, és meg sem próbálnak elhelyezkedni, viszont tartják a markukat a pénzosztásnál, mert ez nekik jár.
Sokat mozgok mindkét körben, biztosan állíthatom, hogy nagyon megoszlik a dolog. Vannak nem túl jó módú emberek, mégis lenéznek mindenkit, irigykednek és ebbe megkeseredtek. És vannak, akik lenézik a másikat, mert nem érték azt el, amit õk. De ennél csak az ítélkezést és szélsõséges meglátásokat szeretem jobban. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet kategorizálni, ráhúzni a gazdakora vagy szegényekre.
Mert a külsõt látják meg elõször. Sok a megvezetett ember, akiben az inger sincs meg arra, hogy a külsõ mögé lásson. Ez anyagi helyzettõl független.

Miért nincs elfogadva az, hogy egy gyermek, vagy akár már nagykorú (18-19 éves) tõle jóval idõsebb emberekkel is jóba legyen?

Ez az egész úgy van beállítva,mintha valami hatalmas nagy bûn lenne,vagy én nem is tudom.Olyan konzervatívan kezelik az emberek ezt a kérdést,hogy az hihetetlen.Néhány "gyerek" saját magára ráhúzza,hogy "túlérett",és közben csak arról van szó sokszor,hogy tudásszomja van,tapasztalatokról akar hallani az élettel kapcsolatban.Miért nem adja meg a gyerekeknek ezt az iskola,vagy akár sok szülõ miért nem veszi figyelembe,hogy a gyerek nem hülye attól függetlenül,hogy még keveset(vagy éppen már túl sokat) tapasztalt?

Legjobb válasz: amit leirtál azzal nincs baj, szerintem a baj az amikor ilyen kicsajok idõsebb pasikkal állnak le, és ezeknek nem tudásszomjuk van, de inkább le se irom hogy mi :DD

amit leirtál azzal nincs baj, szerintem a baj az amikor ilyen kicsajok idõsebb pasikkal állnak le, és ezeknek nem tudásszomjuk van, de inkább le se irom hogy mi :DD
A kérdésedben leírt helyzet akkor gáz, ha a gyermek, akár nagykorú fiatal is nem alakít ki társas kapcsolatot vele egykorúakkal. Ha csak az idõsebekkel tud meglenni, az nem igazán egészséges dolog.
Aztán miért nem egészséges? Nincs egészségtelen emberi kapcsolat! "Ami nem öl meg az csak erõsít!"

Miért nem találok társat? 34éves vagyok nincsenek jó tapasztalataim a nőkkel. Van egy szép kertes házam munkám hitelem nincs. Mégse jön össze. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Nem csak ezek számítanak! Adj a külsõdre, ne öltözz ódivatúan, legyél kedves, intellingens, udavrias a nõkkel. Konkrétan miért nem volt velük szerencséd?

Nem csak ezek számítanak! Adj a külsõdre, ne öltözz ódivatúan, legyél kedves, intellingens, udavrias a nõkkel. Konkrétan miért nem volt velük szerencséd?
Nem nézel ki elég jól, v nem elég szép meg nagy a házad.
Ebbõl csak azt tudom megmondani, hogy gond nélkül köthetnél jelzáloghitelt.
A kérdező hozzászólása: Miért nem volt szerencsém mert vonzom a k.rvákat és én nem õket keresem.A házról meg annyit hogy elég nagy de nem is ezért írtam csak hogy leírjam minden adott,
Különös, de még én sem szerettem bele soha senkibe az alapján, hogy van kertes háza. :D Talán valami máson múlhat.
Nézz mélyen magadba. Ha valakinek nem sikerül összeszedni magának egy párt ott belül van a hiba, függetlenül a nemétõl.
Utolsó, férfiak esetében ez egyáltalán nem igaz. Egy csúnya v alacsony férfi egy nõnek se kell, legyen akármilyen belül.

Az Uh eredményre az van írva, hogy a placenta a hátsó falon tapad, ez jónak számít. A szonográfus mondta, hogy pihenjek, mert a méhlepény laza, gyenge, ne tornázzak. Ezt akkor miért nincs a leletre írva?

Legjobb válasz: jó helyen van igen, hát ezt tõle kellett volna megkérdezned hogy miért nem irta rá bár mondjuk az lehet hogy nem olyan veszélyes csak azért mondta hogy vigyázz magadra mert ha rosszab lesz akkor lesz gond szerintem ne aggódj

jó helyen van igen, hát ezt tõle kellett volna megkérdezned hogy miért nem irta rá bár mondjuk az lehet hogy nem olyan veszélyes csak azért mondta hogy vigyázz magadra mert ha rosszab lesz akkor lesz gond szerintem ne aggódj
gyenge lepény lepényleválást okozhat. pihenj!!! és beszélj az orvosoddal!
A kérdező hozzászólása: A vicc az egészben, hogy most voltam a nõdokimnál, mondtam neki mit mondtak az Uh-on, erre õ: ne foglalkozzak vele és összevigyorgott az asszisztensével majd megkérdezte, hogy ki csinálta a vizsgálatot xy? mondtam, hogy õ.Válasza: vele nem kell törõdni. Nem értem, hogy lehetnek ilyenek, most akkor kinek higyjek???
a helyedben elballagnék egy másik orvoshoz. ez nem játék. csak nézzen meg Õ is. abból még nem volt baj hogy két orvos látott:-)

Jó franciások, itt miért nincs igeidő egyeztetés: Je savais que jamais je ne reviendrai ici?

Itt kellene nem? Mivel alárendelő mondtat, a főmondat múlt idő.Esetleg mert egyező alanyok? A revenir igének e szerint conditionel présentben kellene állnia,nem? L20

Legjobb válasz: Itt nincs mit egyeztetni. A "que" szó itt "hogy"-ot jelent, és nem vonatkozik semmire... (Tudtam, hogy soha nem fogok visszajönni ide.) Ha pl. azt mondod: "C'est la pomme QUE j'ai mangée", a "que" itt "amit" jelent, tehát egyeztetni kell a "pomme" nõnemû szóval. Ugyanaz itt is: "Ce sont les portes que tu avais fermées." A te mondatodban nincs COD (complément d'objet direct) azaz tárgyeset...

Itt nincs mit egyeztetni. A "que" szó itt "hogy"-ot jelent, és nem vonatkozik semmire... (Tudtam, hogy soha nem fogok visszajönni ide.) Ha pl. azt mondod: "C'est la pomme QUE j'ai mangée", a "que" itt "amit" jelent, tehát egyeztetni kell a "pomme" nõnemû szóval. Ugyanaz itt is: "Ce sont les portes que tu avais fermées." A te mondatodban nincs COD (complément d'objet direct) azaz tárgyeset...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:)

Miért nincs hang a gépemen? A fülesem biztos jó, mert muter gépén mükszik a füles, csak enyémen nincs hang.

Esetleg a hangkártyával lehet problem?

Legjobb válasz: jobb alsó sarokban nincs kikapcsolva a hangszóró? vagy frissícsd a "Drájvereket"

jobb alsó sarokban nincs kikapcsolva a hangszóró? vagy frissícsd a "Drájvereket"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!